2 december - 09



Nu närmar det till riktigt vinter, hoppas jag! :) Så det är viktigt att smörja hundarnas tassar.
Så de skyddar från kylan, vägsalt osv... Jag har sån där gröna burken av märke Fyra Ess.

Fyra Ess Hund salva
♥ Mjukgörande tassalva
♥ Skyddar trampdynorna
♥ Förhindrar isbildning mellan trampdynorna
♥ Skyddar mot uttorkning (vägsalt)
♥ Fet, vattenfri salva

Min fråga; Vilken tassalva har ni till era hundar?

Kommentarer
Postat av: Cilla

Hej hej!



Fyra ess har jag med men stinker så förbaskat illa!



Badah fick antibiotika till sina tassar, i 30 dagar.

Sen använder jag klorhexidin i sprayform. Det har en antibaktriell förmåga samt att den torkar ut dom små bölderna. Den sprutar jag med efter att vi har kommit in utifrån.. Ska lägga upp en bild på min blogg snart så kan du kolla, den är jättebra!

2009-12-02 @ 16:02:42
URL: http://ceciliajoanna.blogg.se/
Postat av: Silje

Jag är lite okunnig och har aldrig smörat Cliffords tassar :S men det skall jag börja med ;) Jätte fina bilder du har tagit! Älskar kylan och decembermånad! När det är klart och kallt ute blir jag jätte glad, hoppas på mera bra väder i december :D



Clifford älskar att simma, han kan hålla på i timmar :) Hade varit kul att ha simträning på vintern men jag tror inte att jag hinner med det (vet inte om de har något sånt i Borås heller.. Jaja).

2009-12-02 @ 16:02:46
URL: http://lifeofcs.blogg.se/
Postat av: Carina

Tyson fryser om han behöver stå stilla, annars om vi promenerar i rask takt hela tiden är det inga större problem. Värre är det när det blir isigt och snöig på trottoaren då fryser han mer. Ska köpa ett nytt täcke till honom har jag tänkt. Tyson är den som hårar mest och det är inte jättemycket, har ett skydd i bilen mot smuts och hår :-)

2009-12-02 @ 16:24:24
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Elenor & Alfred

Jag brukar använda (superbra hundsalva)till min hund. Det är jättebra, tycker jag :)

2009-12-02 @ 16:44:50
URL: http://www.ellyellis,blogg,se
Postat av: Ira & Mio

Har samma som du och använder även Helosan som jag blev rekommenderas någonstans, det använder jag till nätter de absorberas snabbt in i huden, medan fyra tassar blir jäkla kladdig på golvet så bara precis innan vi ska ut.. inte annars :)

2009-12-02 @ 16:51:48
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Maria

Använder samma =D Fast jag har även "superbra hundsalva" Och ska jag testa något annat märke sen så blir det "jagalätt". Men dom räcker ju i evigheter^^ Använder inte gärna för ofta då jag inte vill att han ska "bli beroende" ;)

2009-12-02 @ 19:21:42
URL: http://melkersson.blogg.se/
Postat av: a.s

samma och tycker att den burken luktar gott.. hihi. kram

2009-12-02 @ 21:24:18
Postat av: Lina

Hej!



Först ska jag bara förtydliga lite, bruks är spår, sök, rapport och skydd. IPO är en egen sport och i IPO får vi inte tävla, där är det enbart bruksraser som får vara med. Men i vanliga brukstävlingar får alla renrasiga hundar med stamtavla vara med.



Annars så får vi tävla i det mesta, lydnad, agility, drag, viltspår och alla bruksgrenar. Dock så tror jag inte att vi kan bli brukschampion om det inte är en brukshund, men där är jag lite osäker..



Men IPO är som sagt bara för brukshundar och då främst Schäfer och Malle, i IPO har man ju en skyddsdel och en lydnadsdel, där tränar man in ett lydnadsprogram så man kan det i huvudet så gör man alltid samma sak och domaren kommenderar aldrig någonting utan bara tittar och så gör man allt själv.



Någonting jag är jättesuper på att prova på är IPO-räddning som verkar SUPERKUL, dock finns det inte så många som tränar det och speciellt inte här, finns mer träningsmöjligheter i stockholmstrakten.



Såhär står det på skk: IPO-R är en form av bruksprov som på senare år blivit mycket populär. I Sverige kan man starta i grenarna spår, ytsök och ruinsök. Alla grenar är öppna för vem som helst, utom den högsta klassen i ruinsök som bara är öppen för räddningshundar.



2007Sve.pdf" rel="nofollow">http://www.sbk.nu/upload/09_tjanstehund/Raddningshundar/IPO-R2007Sve.pdf där kan du kolla på reglerna, på sidan 12 börjar det om vilka moment som är med och så, riktigt intressant faktiskt =)



//Lina



http://trazzel.blogg.se

2009-12-02 @ 21:40:40
URL: http://mybutterfly.blogg.se/
Postat av: Mimmi & Bamse

Den använder jag också :)

2009-12-02 @ 22:25:02
URL: http://tramsebamse.blogg.se/
Postat av: Anki

Älskar att läsa om er! Ni är så himlans duktiga.

Tass salva är suverränt. Ska testa Prob också! Ska tydligen vara suverränt det med.

Vore jättekul att träffas framöver och inga problem med mig då jag tecknar med, kanske inte duktig så, men jag klarar mig! Nu vill jag vara julledig o hemma med hundarna!! Kram från Ingas och Spikes matte

2009-12-03 @ 09:06:04
URL: http://www.staffisspike.dinstudio.se
Postat av: Ira å Mio

japp intressant haha... helosan e perfekt för det kan jag använda också... :D inte bara Mio.

Han har max torra trampdynor på vinter känns så sprucken så därför nätter oxå smörja in...

2009-12-03 @ 10:28:03
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Jannica

jag smörjer med Jaga lätt salva :)



Tack för infon! Jo nej det va ju inte så långt haha.. Det va ju skapliga priser! Ska titta lite närmare på det där så fort ekonomin tillåter :D



Det är klart, får se vad framtiden utlovar :D

2009-12-03 @ 10:35:29
URL: http://zhalleslashatlas.blogg.se/
Postat av: Cissi

sv: ja, om vi sköter rehabiliteringen korrekt så kommer han till 99% bli helt återställd. :) njae, korsband kan gå av av massa olika anledningar, så som jag har förstått. de kan födas med allmänt dåliga leder, så då går korsbandet av förr eller senare. de kan ha fått alldeles för mycket motion när de har varit jättesmå valpar, då slits det ut och senare går av. eller så kan de ha sprungit ner i en grop eller ett hål med ena benet och då har det gått av. det sistnämna är troligast i Skillz fall, då han började halta första gången efter att ha sprungit lös. jag glömde fråga vad operationen kostar. men har kollat runt lite och den ligger på 25-30 000 ungefär. så det är inga småsummor. :( och vi kommer få ta en del ur egen ficka då försäkringsbeloppet inte räcker till allt. vi har ju redan lagt ut nästan 5000:- för de två undersökningarna+mediciner. men ja, vad gör man inte för sin bebis? :P ja, bra tips med sängbenen. tack, det ska jag köra på. :)

2009-12-03 @ 10:42:04
URL: http://ceciliakaye.blogg.se/
Postat av: Anki

Tack goa du! Vi bor i Västerås o du i stockholm va?

Inte långt bort. Var på staffeträff för ett tag sen i Stora Skuggan, superfint ställe!

2009-12-03 @ 11:54:13
URL: http://www.staffisspike.dinstudio.se
Postat av: Pip

piii, bra o veta vilken burk verkar bäst :D Jag hade annan på Tess, det var en tub ist för burk. Den kallas för vax, jag vet inte mer än så för mamma valde ut den. Hon rådfrågade säkert i butiken eller veterinären för hon brukar göra det :D

2009-12-06 @ 18:14:52
URL: http://gezeliius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0