25 maj - 09

Nu är vi tillbaka till verkligheten

Förra helgen började Azi bli sämre, då hon fick diarre. Jag trodde det berodde på medicinen hon åt, Rimadyl. Det kan ge biverkningar, därför ändrade jag och ge tabletterna samband med mat. Men onsdags började hon diarre ännu mer så jag slutade med medicinen, gav henne senast onsdagsmorgonen. Sen på natten hittade jag diarrefläckar med blod. Jag brast av gråt på en gång, klarade och inte se Azi bli sämre och sämre. Bamse började också kräkas lite och visade orolighet. Han kände väl att något var tok med sin bästa vän, Azi. På dagarna var Azi något bättre men på kvällen och nätterna va det som värst. Martin hjälpte mig och ringa till Strömsholm flera gånger och pratade med dom om hur vi ska göra. Onsdags kväll slutade Azi att äta nästan, hon som älskar mat. Torsdagen försökte jag mata henne lite från min hand, hon tog några bitar bara. Sen åt hon inget mer alls. Fredag på dagen åt hon lite vid 12.00 tiden ur min hand. Hon har diarre med blod fortfarande, men minskade något. Det var bra till fredagskväll, de var inget mer blod.

Jag fick även brev av Annalysen på fredag, svar från röntgebilderna på nacken. Det var inget fel på nacken. Sen lördagsmorgon vaknade jag själv vid 05.00, och hittade Azi stående i hallen. Hon stod där bara och var nästan livlös inombords henne, det var som om hon stod där och funderade på livet. Så steg jag genast upp och då hittade jag en helsvart diarre i köket och massor av gula galla spy i Mimmi och Martins sovrum (sov hos dom sedan från onsdag). Så tog jag fram papper och så för att jag skulle städa, men efter städningen luktade det fortfarande illa i lägenheten. Jag letade då omkring och hittade en stor blod fläck bakom soffan, där jag sov. Hon hade diarre med rent färskt blod bara. Jag fick panik och rusade till sovrummet för jag skulle väcka dom men Mimmi var vaken för Azi hade precis  hoppat upp på sängen till dom. Så berättade jag för henne vad som hände. Hon väckte Martin direkt som ringde till Strömsholm.

Strax efter började hon spy blod och hade massor diarre av rent blod hela tiden, hon sket och spydde överallt i lägenheten och så sprang jag ut med henne och hon fick spy därute. Hon kunde inte stoppa sig själv, det kom hela tiden FÄRSK BLOD ut från henne från både sidor, det var så hemskt och se. Jag bara bröt ihop och grät och grät.

Så bestämde jag mig för att åka till Strömsholm. Martin kunde inte köra, för han skulle jobba under DÖVIS veckan. Så smsade jag till några och hoppades att de var vaken, klockan var 06.00, ungefär. Men sen var Emelie och Jonas vaken vid halv sju, de har ju bebis som var vaken, tur det. Och de är världens snällaste som ställde upp och köra mig dit. Jag väckte även mina föräldrar och bad dom åka direkt till Strömsholm från Stockholm. Och jag var i Örebro, så väckte dom via telefonen.

Så var vi i Strömsholm kl kvart i tio. Azi fick dropp direkt och de tog blodprov på henne. Azi är illadäran sade dom. Azi sov på golvet med lindad av filten. Sen röntgdes hon i magen. Hon hade fått tarmblödning av Rimadyl och sen fått tarminfektion. De hittade något i tarmen, det är nog luft (gaser), men det KAN vara något som fastnat där, det är omöjligt att säga. Men tror mest på luft. De tog även prov på borrelia som vi får svar nästa vecka. Om det är borrelia, så är det svaret på allt. Men om det är inte det, så får vi fortsätta och utreda henne. Något stämmer ju inte. Jag, mamma och pappa satt i lilla rummet med Azi ligande på golvet med dropp i 8 ½ timmar. Hon fick även antibotika dropp på 2 ½ timmar.

Vi fick välja två val - att skriva in henne, läggas in i djursjukhuset. Eller val2 är att ge henne antibotika dropp 2½ timmar och sen ta med henne hem och ge henne tabletter själv härhemma, om hon sämras och kan inte behålla tabletterna kör vi genast tillbaka till Strömsholm på akut. Jag diskuterade med föräldrarna om hur vi skulle göra. Jag vet att Azi kommer få separationsångest om hon skulle läggas in i djursjukhuset och återhämta sig långsamare. Hon piggade till efter dropp. Hon återhämtar sig bättre om hon är hemma i sitt eget hem med hennes älskade korg. Det visste jag. Så vi bestämde att hon skulle följa med oss hem och jag skulle behandla henne själv. Hon hade inte heller spytt elle diarre sedan vi kom till Strömsholm. Om hon hade varit i samma skick när vi kom dit skulle hon självklart läggas in, men hon var piggare och viftade på svansen och ville träffa boxern som fanns rummet intill oss som även har bloddiarre. Det var hennes hälsa vi beslutade efter, pengarna har inget med att göra (hon är ej försäkrad så det kan kosta hur mycket som helst). Jag är beredd på att betala all min sparkonto för framtiden om det gäller henne. Nu är jag glad att jag beslutade och ta med henne hem. Vi kom hem till min lägenhet i Örebro heltslut vid 20.00 tiden efter varit i Strömsholm ungefär 8½ timmar. Hon är mycket piggare och gladare nu. Hon är faktiskt vild nu, hon har inte varit sådär på 11 dagar nu. Vi får lugna ner henne och låta henne vila. Men hon har otroligt ont i magen fortfarande, men det går över om några dagar med behandlingen. Hon äter antibotika tabletter nu 1 gång om dagen, Pro-Kolin fodertillsätt 2 gånger om dagen, matar henne med kokt torsk, ris och blöta upp lite hennes JWB foder i små portion flera gånger om dagen typ en gång i timmen, ta tempen på henne 2 gånger om dagen, promenera med henne flera gånger om dagen endast kiss/bajs promenad.

Det är så skönt att Azi är mer kry nu och vi är i Stockholm nu, vi åkte med föräldrarna hit igår. Jag kände att  jag behöver komma ifrån Örebro och stöd därhemma när jag behöver. Nu fokuserar jag på Azi 100% för att hon ska bli bättre. Det har redan gett resultat. Azi har alltid funnits där för mig när jag behöver, så fanns jag vid hennes sida hela tiden. Det är så en äkta vänskap gör, du är min allra bästa vän, Azi <3

Nu när hon ska bli bra från tarmblödningen och tarminfektion. Hoppas jag på att det är borrelia, så behandlas hon för det med medicin på 4 veckor. Så är hon frisk igen. Men om det skullle inte vara borrelia, får vi fortsätta utreda hennes vinglighet. Det kan också vara atros, då hon är som vingligast när hon reser upp sig och är helt stel i bakbenen. Eller kan det vara höftsproblem. Ja - det kan vara vad som helst. Men det tar vi reda på nån gång.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Så skönt att hon är bättre nu och hoppas att hon blir bra igen snart.. Det är ett bra beslut att åka till Stockholm, ni behöver vila.

Saknar er!

2009-05-25 @ 12:00:52
Postat av: Kennel Tibridge

Stackars liten! Har du kollat ataxi än? Min hund var ungefär likadan när hon hade föremål i magen.. Är hon spänd över buken? Jag hade ärligt talat pratat med veterinär om att öppna upp då gummiföremål inte syns på röntgen.. Lycka till!

2009-05-25 @ 13:10:38
URL: http://tibridge.se
Postat av: a.s

Stackars lilla gumman! Hoppas hon kryar på sig snart och att veterinärerna hittar felet. Ni gjorde rätt i att ta hem henne igen, det är tryggast för henne att vila upp sig där hon känner sig hemma. Vad fick hon rimadyl mot?? Iza hälsar! Kramar och pussa henne från oss! och kram till dig med!

2009-05-25 @ 13:23:39
Postat av: Glenn

Bloggen rörde mig för jag har ju busat mycket med Azi förut och vet hur härlig tjej hon är. Hoppas att ni får svar på frågan snart! Azi, krya på dig!

2009-05-25 @ 14:12:00
Postat av: Anneli

Stackarn, hoppas att det blir bättre nu med ny medicin osv. Det finns inget värre än när ens hund blir sjuk och man inte vet vad det är. Krya på dig Azi!

2009-05-25 @ 15:01:59
URL: http://hundisthlm.blogg.se/
Postat av: svar till a.s

rimadyl var för smärtstillande och antiinflammation för nacken. hon åt tydligen den för inget och få tarmblödningen för inget för det var inget fel på nacken. är så ruskigt arg.

2009-05-25 @ 15:24:59
Postat av: callo

krya på azi från callo baloo och simba.. men är mkt glad att hon mår bättre.. saknar er.. vila upp mer hemma i sthlm.. kram

2009-05-25 @ 15:51:42
Postat av: Sia

Hej, det är Mimmis syster här.

Jag fick adressen från mamma så läste det här.

Blev rörd, vet exakt hur du kände dig då. Astor - min hund var väldigt nära till döden förra året under okt-nov månad, det är ganska långt historia, han diarre blod o.s.v överallt, lägenhet stank som fan. Nu är han frisk hursomhelst. Jag hoppas ATT Azi blir bättre och bättre snart. Kul och se lite bilder på Mimmi, inte ofta jag hittar henne på nätet, hon gömmer oftast :)

2009-05-25 @ 17:35:38
Postat av: Lena,Bamse, Hemmliz, Kool`ax

Hej! Läste vad som har hänt din vovve, jag förstår exakt hur du känner, du har säkert läst på min blogg hur det var med Bamse och hans operationer. Nu håller jag tummarna att allt ska gå bra och att du får svar på alla prover så rätt medicin ev kan sättas in. Tänker på dig och din vovve, Bamsekramar till er från oss i Huddinge.

2009-05-26 @ 02:24:31
URL: http://schafervovvarna.blogg.se/
Postat av: Gizmo & Leeloo

Stackars lilla tös! Jisses jag satt här och skakade när jag läste det du skrev. Jag kan knappt tänka mig hur du kände dig. vi åker in till akuten för minsta lilla.



Vi håller i alla fall tummar och tassar för Azi och att hon snart blir bra igen. Hon är juh bara för underbar!



Bli frisk nu Azi, ut i solen och busa!:)

2009-05-26 @ 20:49:11
URL: http://gizmo-leeloo.se
Postat av: Lina & Trazzel

Svar: Hej, vad kul att du hittat min blogg, alltid roligt med nya hundbloggar att kolla in. Håller tummarna för att din vovve blir frisk snart!

2009-05-27 @ 22:33:54
URL: http://trazzel.blogg.se/
Postat av: Linda & Deamon

Du har väl henne försäkrad nu hoppas?! :S :)

2009-09-19 @ 17:40:29
URL: http://deamon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0