Hjärngymping kurs hos Hundenshus

"För dig som vill ha tips och idéer på hur du kan stimulera din hund mentalt.

Din hund kommer att uppskatta dig mera som ledare och kompis efter avslutad kurs. På köpet får du också en bättre kontakt och ett roligare, bättre samarbete med din hund.

Vi tränar cirkuskonster, gör problemlösningar, nosarbete med framförallt har vi en rolig kurs ihop! Teori och praktik
."

Det kan vara något för oss. Egentligen vill jag gå på vardagslydnad/allmänlydnad med Azi, men efter kollat de flesta kurserbjudanden upp till lydnad 3. Men alla är så enkelt, Azi kan redan allt, så vi kommer stå där och ha tråkigt med bortkastad pengar. Besviken att det inte finns nåt kurs som passar oss bra som vi lär oss väldigt mycket. Jo, det finns en kurs hos hundläroverket vardagslydnad 3, kan vara något för oss. Men tyvärr det är så långt hemifrån oss, 2 timmar resa med buss/tunnelbana/pendeltåget/buss.

Så kollade jag runt andra aktiviteringkurser och såg hjärngympan kurs hos Hundenshus. Det kan vara roligt, så jag har anmält oss till kursen. Sen till sommaren är jag sugen och gå på personspårkurs. Lite planer har jag för Azi under våren.


Kommentarer
Postat av: Patricia & Elwiz

Förstår det, inte kul för någon av er =/!



Det är nog inte dubbelt så mycket jobb med två eftersom dom mest aktiverar varandra och man behöver inte ligga på golvet och leka med Elwiz hela dagarna haha :D! Men det är ju jobbigt att hela tiden säga åt dom när dom leker för vildt eller har lekt för länge, dom ger sig ju aldrig. Är en lugn går den andre på den osv. Tillslut får man sitta med en i famnen för att dom skall kunna varva ner.

Sedan är Gibzon inte i närheten av rumsren. Så det blir ju lite extra jobb på det. Springa o torka och kasta ut honom hela tiden xD!

2010-01-21 @ 12:34:26
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Ira

Kul ni anmält er till en kurs påå Hundens hus, jag gick ju agilityn där i höstas och ska gå handling agiltiy i feb och sen kanske agility fortsättning i mars om inte pudelklubbens funkar för mig (de vet ej än vilken dag dert blir)

2010-01-21 @ 12:51:57
Postat av: Patricia & Elwiz

Haha nää jag vill åka hem men det blev lite problem med Gibzon och att mamma o pappa jobbar heltid o syrran går i skolan. Dom hade fixat det så att han max fick vara ensam 3 timmar men så krånglade det till sig på fredagar och onsdagar så då bestämde vi att jag skulle stanna till maj då pappa går över till att jobba natt och är hemma på dagarna :)!

2010-01-21 @ 12:59:23
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: jannica

Va roligt!! Synd att det inte finns någon spännande lydnaskurs.. ;/

Jag är nyfiken, vart kommer du ifrån? Du skrev förut att svenska inte var ditt första språk :)



Haha Ja så larvigt!! :P

2010-01-21 @ 13:22:40
URL: http://zhalleslashatlas.blogg.se/
Postat av: Anki

Va kul Linda att ni ska gå hjärnaktiveringskurs! Läsde du är också intresserad av att gå personspår, vi tänkte börja till våren med Inga, tror det blir jättebra för henne, för nosen använder hon otroligt mycket. Inga blir bara duktigare och duktigare, och betydligt mera snabblärd på många sätt än vad Spike var och är!

2010-01-21 @ 13:22:57
URL: http://www.staffisspike.dinstudio.se
Postat av: elsa & emma

Jag har ingea speciella planer för Elsa faktiskt. Vi ska nog börja med agillity till våen soch så får vi se va det leder till. :)

2010-01-21 @ 13:44:13
URL: http://elsahedlund.blogg.se/
Postat av: jannica

Åh nej, jag hade inte fått det, tack för att du orkar svara igen! :)



Jahaa, det borde jag förstått att det va så!

Va intressant faktiskt, min vän Riikka har läst teckenspråk i skolan så hon skulle hjälpa mig så vi kan ses, om du vill..? och du är jätteduktig på att skriva!!



Va hemskt! :( stackars, men vilken tur att det ändrades!

2010-01-21 @ 13:51:20
URL: http://zhalleslashatlas.blogg.se/
Postat av: Mimmi & Bamse

Kul! :) väntar ivrigt på mail ang hundkursen "spel & lekar" :)

2010-01-21 @ 14:55:47
URL: http://tramsebamse.blogg.se/
Postat av: Carina

Kul med kurs. Lät som en rolig kurs för att komma närmare varandra och lära lite nytt. Synd bara att lydnadskurs 3 var så långt bort.



Har tänkt att jag ska gå vardagslydnad till våren och sen agility efter det, ska bli kul.

2010-01-21 @ 15:07:17
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Ann-Christine

Ja, vi ska gå hos Glanna, jag tycker hon är så otroligt bra. Så då går vi våra kurser där, och byter inte. Är man några stycken så kan hon ju även ex ställa upp andra datum, det är superbra! Sen finns det ju massa cirkuskonster jag skulle vilja gå med Inga, men vill börja med personspår eftersom vi är mycket i skogen på vår och sommar. Personspårskursen är ju lite mera insikt hur man går tillväga just den här kursen. Det är bara 1 gång och 4,5 timme. Medans spåret "lägger sig" så fikar vi alla tillsammans och snackar som jag förstod. Ser fram mot det!

2010-01-21 @ 16:35:11
URL: http://dövhundforum.forum24.se
Postat av: elsa & emma

Ja vad tråkigt ! :( Vad är D höfter ? :)

2010-01-21 @ 16:49:02
URL: http://elsahedlund.blogg.se/
Postat av: Ann-Christine

Nej, vi har inte anmält oss. Första är i April, men sen om vi är några stycken går det även en annan gång, tror hon bara tar högst 6 åt gången, men det kan du se på hennes sida http://www.glanna.se

hon skrev det på forumet att hon kan ställa upp på det! Därför har vi avvaktat lite.

2010-01-21 @ 17:06:56
URL: http://www.staffisspike.dinstudio.se
Postat av: Fru Alfredsson

Wilda är rakt igenom finsk lapphund :) Alla färger är tillåtna i Finska lapphunden men grundfärgen ska domminera :D Däremot är den svenska lapphundens färg svart, skiftande i brunt ;)

Jag tycker att det är viktigt att börja direkt. Har vänner som inte kan klippa sin hund för att dom har varit för rädda (?) för att försöka. Nu ger dom bort hunden när det är dags att klippas och jag vill inte göra så, jag vill att vi båda ska känna oss trygga i det vi gör :)

2010-01-21 @ 19:55:39
URL: http://frualfredsson.blogg.se/
Postat av: Carina

Har bara tänkt att gå på agility med Enzo, han har så mycket spring i benen :-) sen får Tyson vara med när vi tränar här hemma

2010-01-21 @ 20:08:47
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Ann-Christine

Duktig kicka, Ankis ka genast rusa in på forumet...hehehe! Pussa finaste Azi

2010-01-21 @ 20:23:00
URL: http://www.staffisspike.dinstudio.se
Postat av: Carina

Har inte så många att välja på här i Halmstad så det blir nog Brukshundsklubben som vi kommer att gå hos. De har ju agilityhindrena uppställda alltid så man kan träna när man vill. Hoppas du får en bra dag

2010-01-22 @ 05:42:13
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0