Första dagen för mig och hundarna tillsammans 10/4

Igår kväll när vi skulle lägga oss följde Tyra med Azi upp till mitt rum och hoppade upp i sängen. Men när jag la mig i sängen så flyttade Tyra till längst bort i hörnet och sov ensam. Azi låg bredvid mig som vanligt. Tyra är väldigt nyfiken/framåt men samtidigt försiktig. Imorse hade jag väckarklockan på kl 5 för att rasta Tyra lite. Hennes mage kan vara orolig efter all nytt och långresa. Så vaknade jag och blev chockad att Tyra låg sig precis på min täcke och tätt intill mig, det kände jag knappt.

Imorse kl 8 tog vi kortare rastning, sen efter min frukost gick vi alla 3 ut på 1½ timme här området och besökte Älta sjön och olika lekparker. Där byggde jag Tyras förtroende för mig genom att krypa, hoppa på, leka där. Tyra är väldigt kontaktsökande och har stort arbetsvilja och vill verkligen vara till lags och göra rätt. Sen testade jag Tyras reaktion på att bli bunden vid ett staket och jag leker med Azi 5 meter bort, först blev Tyra tokig och ville leka med. Men jag gick till henne och sa att hon skulle vänta. Så efteråt la hon sig ner och väntade tills jag kom tillbaka med Azi, beeeeröm där!

Vi har också hunnit sola lite i trädgården. Vi har dock inget staket runt trädgården (ska ta och fixa det i veckan!), så Tyra fick ha koppel med lina. Hon stannade fint kvar i trädgården och njöt av solen. Sen kom Azi upp trappan och la sig bredvid henne och de solade tillsammans :)

Hon testar också mina gränser. När vi är ute så går hon fint i koppel, men sen plötsligt kan hon hoppa upp på mig och börja bita på min arm/jacka och koppel. Så stannar jag på en gång och tittar rakt framåt och har armarna ner, och väntar ut på hennes "utbrott", så fort hon slutar så berömmer jag henne och går vidare, och stannar igen så fort hon börjar bita igen. Liksom hon får inget uppmärksamhet när hon håller på sånt, men när hon uppför sig får hon något roligt av mig.

Jag korrigerar inte och säger inte nej till henne. Gör hon nåt jag inte gillar eller är tillåtet - så igonerar jag henne totalt. Men hon får uppmärksamhet så fort hon gör något bra, eller slutar med sånt. Ska inte korrigera henne än, vi måste skapa ett band och tillit först. Hon är väldigt lättsam och förstår genast vad jag menar. Det handlar också hur mycket tålamod jag har, och jag har det i hela världen och är bara helt enkelt envisare än Tyra, så går det bra.

Azi har varit ganska sur, igår hade hon åskmoln över sig hela tiden och var så störtsur och fattade ingenting. Hon såg väldigt fundersam ut också. Men jag kör precis som vanligt med henne, lika mycket uppmärksamhet- samma lekar- samma träning- samma rutiner och så. Så smälter Azi nog sig småningom.  Jag har semester i en vecka nu, blir så skönt, så ska jag bara umgås med hundarna och lära känna varandra.

Det finns två korgar, men de valde att sova tillsammans, sweetie!

Där njuter de tillsammans av solen därute på trädgårdstrappan. Samma intresse ;)


Kommentarer
Postat av: bea

ojoj semester en vecka, så rätt inställning ;) tyra har redan fått en persontecken av miiiig!!!! :D så sockersöt hon är!?

2011-04-10 @ 21:24:59
Postat av: Mio & Ira

Spännande följa Tyra och även Azi, jaa förstår Azi inte lätt nytt just nu att ni är en till, hon kanske tror Tyra ska åka hem snart :-) men när hon förstått Tyra är där för att stanna så får hon acceptera det o vet ni är tre st numera.



Mysigt dock att de sover ihop redan och är tillsammans..

De ser ganska lik ut men inte så konstigt eftersom döva hundar är (?) alltid vita med lite fläckar eller hur?



Kan Tyra ngt tsp eller börjar ni från noll just nu?



2011-04-10 @ 22:17:22
Postat av: emelie

jag såg tyras annons på blocket för några dagar sedan och tänkte direkt på dig och azi! vad härligt att hon hamnat hos er! lycka till! :)

2011-04-10 @ 22:51:59
URL: http://www.prickig.se
Postat av: vunderbar

gud fina bilder, skönt se de trivs med varandra! och jag blir imponerad av dig-så duktig!! ha en skön vecka nu

2011-04-11 @ 07:23:22
URL: http://mydaysinthebigcity.blogg.se/
Postat av: Helena & Irwin

Vad kul att de funkar bra ihop.Att sola och gilla värme verkar vara ngt dessa typer av hundar har gemensamt = )

Nu ahr du ngt att jobba med i Tyra,jag tycker du är jätteduktig och gör helt rätt saker!

2011-04-11 @ 09:23:41
Postat av: Quila o Ronja

Vad härligt!!! Välkommen Tyra! Tur för henne att hon hamnade hos just dig och Azi. Vad kul det ska bli att följa er alla.

Sv. Bra att vara förberedd, om olyckan är framme :-)

Ha en jättebra dag.

Susanne

2011-04-11 @ 10:06:38
URL: http://quilaoronja.blogspot.com
Postat av: Cissi

stort grattis till tillskottet! hon är jättevacker, Tyra och Azi är bedårande tillsammans. vilken tur hon har som hamnade hos er :)



angående det där med att hoppa upp och bita i armen och händerna.. min Skillz gör precis så när det blir för mycket för honom på promenaderna, t.ex. för mycket intryck. han blir lite överstimulerad för stunden helt enkelt. kanske är samma sak med tyra?

2011-04-11 @ 10:19:00
URL: http://meandmyshitbull.wordpress.com
Postat av: Ebba & Molly

De är bara för fina tillsammans! :D

2011-04-11 @ 16:06:16
URL: http://dreamingaboutmolly.blogg.se/
Postat av: melodie

skönt att tyra har hamnat hos er. hon kommer säkert ha de skitbra. ;) har aldrig direkt mött en döv hund så, får la träffa er någon dag sedan. :D

2011-04-11 @ 16:22:26
URL: http://highdoldace.tumblr.com
Postat av: vindruvan

Skoj o höra hur det har gått för er hittills! Jag själv är pii nyfiken på hur Tyra är! :D Hon har säkert något egenskap som du värdesätter. Azi blir nog alltid "den fina/speciella" hunden för mig :D

2011-04-11 @ 20:52:38
Postat av: Malin

åh jag bara smälter..!

2011-04-12 @ 10:08:08
Postat av: jennifer

bea är för söt som har döpt tyra till persontecken:D

vad kul det har gått bra..hon är vacker:) har du ngt planering med henne i framtiden..som dw o sånt? blogga gärna om det sen:) men självklart under tiden ska ni träna grundträning, såna saker som ögonkontakt, inkallning o flera till :) hur tog dina fld det? eftersom tyra ska ju bo med dom py:)

2011-04-12 @ 12:47:00
Postat av: Annica

Dom är så himla fina!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0