Hundpsykolog konsultation!


Idag har jag träffat en hundpsykolog med Tyra och Azi. Men var där för Tyras skull. Vissa beteenden ville jag få hundra procent svar på och lite tips om hur jag kan träna henne. Och få översikt över hur mycket motion hon behöver och så.

Det gick jättebra. Och Tyras beteenden beror på stress, mkt normalt. Har fått tips och så om hur jag ska göra för att varva ner henne och hur hon ska lära sig att koppla av och vägleda henne åt sidan när hon börjar visa ett visst beteende. Det beror nog mest på att hon har flyttats runt till olika hem på kort period och hennes dövhet kan påverka också. Att hon reagerar mer på saker som rör sig för hon inte kopplar det med ljud som hörande hundar gör. Då hon har mer koll och är full medveten om vad händer runt omkring henne. Azi är nervfast av sig, därför tar hon allt med ro men Tyra är tvärtom.

Tyra kissar inomhus och speciellt hos nya platser, är för hon är stressad. Hon kissade oxå där under tiden vi satt och pratade. Men det kan också hända att hon har problem med urinsvägar/njure, ska göra veterinär undersökning av säkerhetsskull.

Men Tyra var "lugnare" än vad hundpsykologen hade förväntat sig om man jämför med andra stressade Amstaffar hundpsykologen träffat. Det är bra tecken! Tyra har gjort stor framsteg på två månader som sagt. Men jag ville ändå träffa någon, det är alltid bra och så lär jag mig nya saker själv :) Och så ang hennes motion både fysiskt o mentalt är perfekt bra som jag ger henne, så ska fortsätta som vanligt med detta.

Efter mötet kändes det jättebra och jag ser Tyra med "nya ögon" då jag förstår henne ännu bättre. Det klarar vi the deaf trio här tillsammans; Jag, Azi och Tyra <3

Kommentarer
Postat av: Quila o Ronja

Vad intressant. Verkligen!Att Azi var en coll hund, det hade jag redaan förstått, och Tyra kommer säkert bli en trygg hund med dig, hon också.

Kram

2011-06-07 @ 00:03:43
URL: http://quilaoronja.blogspot.com
Postat av: Lina

Du är så himla duktig med hundarna. Jag är så impad över vilka framsteg ni gör, det är superkul att följa och det är så kul att du är öppen och ärlig på bloggen om era problem och hur ni tränar. Tyra kunde inte ha fått ett bättre hem :)

2011-06-07 @ 10:10:34
URL: http://mybutterfly.blogg.se/
Postat av: Sara

Klart ni klarar det! :)

2011-06-07 @ 14:20:39
URL: http://saraevangeliet.blogg.se/
Postat av: Elon och Linus matte

Håller tummarna ochjag vet att du klarardet : )

2011-06-07 @ 22:37:45
URL: http://cockernelon.wordpress.com
Postat av: P.S Hundar

jaha, det är typ där vi bor! haha! visste din kompis vilka vi var eller? går inte direkt att missa oss när vi är ute, hah :D ?

2011-06-08 @ 07:18:05
URL: http://pshundar.blogspot.com
Postat av: Lenita

är ni döva,både du och dina hundar ?

2011-06-13 @ 19:37:09
URL: http://prinsessanbananhammock.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0