Inkallningskurs lektion 3

Sista lektionen för oss idag... Och den bästa!

Som sagt har jag inte tränat så värst ordentligt sen vår senaste kurs lektion, min motivation har varit nere. Men förvånansvärt så skötte Tyra perfekt idag!

Första utmaning.

Vi skulle jobba i par och jag fick jobba med en kvinna å man som har en supersöt staffe. De skulle locka Tyra med en leksak. Och jag hade Tyra i kortkoppel. Tyra svarade mycket bra på detta, kunde avbryta ganska snabbt och visste vad vibration i halsbandet betydde.

Stolt!

Andra utmaning.

Samma sak. Fast vi hade långlina, så det blir mer längre avstånd för mig att kunna rättvisa henne. Vissa gånger sprang hon direkt till mig, vissa gånger fick jag gå fram till henne och nypa i ljumsken för att hon ska bli avbruten av fixeringen till leksakerna de visade framför sig, och bli påmind att jag har faktiskt inkallat henne.

Stolt!

Tredje utmaning.

Tyra skulle springa genom de människorna med massa störningar.
Svarta ringar; störningar (människor med godis/leksak). Rött ring; Tyra. Blå ring; jag.



Första försöket; Tyra kom RUSANDE till mig förbi alla, struntade i alla dom! Weeeiii!

Andra försöket; Hon kom lika snabbt, men stannade liiite och nosade på någon som hade godis, så gick jag mot henne och rättvisade, och inkallade på nytt när hon hade fokus på mig. Tror tredje gången så stannade hon också lite så jag fick gå fram till henne och rättvisa, när hon hade fokus på mig så inkallade jag igen.

Fjärde försöket; Satt hon som en staty och ville INTE stå upp eller inte alls springa till mig. Hon kände sig lite olustig för jag rättvisade henne när hon nosade på godiset, så var hon lite förvirrad och ville inte göra fel. Så löste hon på bästa sättet genom att sitta kvar och titta på mig. Känsliga hundar kan göra så, och Tyra är en väldigt känslig hund. Gulligt faktiskt!

Femte försöket; Människorna gömde undan godis/leksakerna och gick bakåt så det var större utrymme för Tyra. Så pressen inte skulle bli för mycket och hon skulle ju lyckas. Jag tryckte på, men hon satt fortfarande, så ryckte jag lite på linan, så kom hon rusande fart :D

Sjätte försöket; Människorna stod på samma avstånd, men visade lite fram godis/leksaker. Jag tryckte så kom Tyra rusande fart. Så avslutade vi på topp!

Stolt!

Fjärde utmaning; VILT, den värsta för Tyra! Eller för mig egentligen ;)

Vi skulle gå på "vanlig promenad", så fort jag ser att Tyra har fått syn på den döde hareskinn som rör på sig (av en snöre och instruktören som drog i snöret), skulle jag inkalla henne.

Första försöket; Jag fick gå till henne och nypa i ljumsken. Så avbröt hon fixeringen på riktigt och lekte med mig.

Andra försöket; Det räckte med att putta på henne lite. Så avbröt hon fixeringen på riktigt och lekte med mig.

Tredje försöket; Jag behövde bara vinka. Så avbröt hon fixeringen på riktigt och lekte med mig.

Men det gick överförväntan att hon kunde ENS avbryta vilt! Och sen ha 100% fokus på mig!

Stolt!

Är supernöjd med kurserna, rekommenderas varmt till er som vill gå på Inkallningskurs.
Jag ska gå vidare med Inkallningskurs 2 hos henne!

Kommentarer
Postat av: Marit

Ni var så himla duktiga idag och det är så roligt att se ert fantastiska samspel. Lycka till med träningen i fortsättningen. Nu kan vi hålla koll på hur det går för er;-) Vi kanske ses igen på 2:an!

2012-03-11 @ 22:43:42
URL: http://bazz.bloggplatsen.se
Postat av: Lina

Vad kul att ni gör så stora framsteg! Bra jobbat :D

2012-03-12 @ 07:01:01
URL: http://mybutterfly.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0