Rallyldynad träningen med Sofia + Xtra + Ralph

10.30 imorse mötte jag upp dom vid busshållsplatsen och gick till en stor parkering utanför en förskola. Vi började träna en skylt i taget - det gick bra för mig och Tyra. Sofia och Xtra var hur duktiga som helst - de ska ju tävla den 10 mars! 
 
Det jag måste slipa på är att hon ska sätta sig BREDVID mig, inte 30-50 cm ifrån mig, speciellt hos ett par skyltar har Tyra svårt att sätta sig bredvid mig. Det där måste vi tränas på och träna på att hon ska sitta 100% framför mig, hon sitter snett ibland.
 
När allt hade gått bra och det var dags och göra en bana; jag fick äran och hitta på en bana! Första gången för mig - riktigt kul och hitta på en rolig bana. Sofia och Xtra började, ojoj riktigt duktiga dom var! Sedan var det min och Tyras tur; rent katastrof! Tyra blev helt okoncenterad och började titta på Xtra, började titta på himlen för att se några fåglar flyga över oss, titta på bilarna - ja helt fokus på annat än på mig och på träningen. Jag tänkte efter; hon har aldrig gjort banaträning bland stort störning. Bara inne hos Hundläroverket eller i trapphuset. Så fick jag nya tankar, vi ska ut mer och träna bland störningen, hon kan det perfekt inomhus men inte utomhus. Så börjar vi försiktigt med skyltar bland folk, sen får vi se när vi är redo med bana! :)
 
Fick en konstig skäll av en förskolafröken... När hon gick ut från grinden och fick syn på oss på parkeringen, då sa hon att vi var för nära förskolan, jag sa att där är allmänplats, hon sa att det finns allergiker på förskolan (då tänkte jag vad gör det att en hund står UTANFÖR grinden), så sa hon att hundarna får inte kissa utanför grinden, jag sa nej de gör inte det, så sa hon ja men den dära hunden håller på att bajsa. Hon menade Xtra, jag vände och kollade, Xtra satt bara, hon satt bara!!! Jösses säger jag bara... Barnen var inte ens ute, alla var inne... Känns som vi med hundar får inte vara någonstans snart...
 
Enda bild som togs idag, en urdålig bild ... :)

Kommentarer
Postat av: AC

Va kul att ni är intresserad av att gå kursen! Jag har frågat Ulrica men inte fått nåt svar än, men testa att mejla igen!

Jag håller ju på att starta eget och ska också hålla barmarkskurser men har inte satt något datum än.

2013-02-21 @ 14:37:02
URL: http://lillaliam.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0