24 april - 09

Pitbull / Amstaff kurs av hundstyrkan

Nu är det genomfört med den efterlängtade kurs. Med hundinstruktören Linn Svensson.

Det var jätte spännande och väldigt intressant kurs, jag lärde mig massor nya saker som man kan träna och hur man ska inte göra. Även om Azi har livs erfarenhet och är 7 år. Är det väldigt nyttigt att gå på kursen, hela hundens liv är det alltid nytta att gå på kurser då och då. Då får man nya saker att utmana oss tillsammans, träna och slipa på våra grundlydnad. Azi och jag lär oss nya saker, det handlar om att ha en hund är att träna hela livet, inte början hundens liv och sen kan hunden livet ut. Det handlar inte om det, det fungerar inte.

Linn Svensson JOBBAR som hundinstruktör och hon tränar flera timmar om dagen med sin hundar. Hennes hundar är otroligt lydiga och lyder skarpt. Men när Linn har rest bort 2 veckor utomlands så har hennes hundar tappat några övningar då hela övningen inte gick 100% klart, utan kanske 95%. Man tappar så mycket på bara 2 veckor även om hunden har lydnad på elit nivå.

Därför är det så viktigt att träna med sin hund varjedag - livet ut! Vi fick massor av beröm om hur duktig Azi var och att det syntes att vi verkligen har tränat; både psyiskt och fysiskt. Det gläjder mig för jag verkligen jobbar hårt med Azi och blir glad av att höra det har gett resultat av en hundförare på elit nivå. Jag har lärt mig massor som jag har nytta av livet ut till mina kommande hundar och dessa övningar ska vi träna flitigt med Azi. Även om hon kan dessa redan, är det ändå utmaning och stimulerans tröttande och vi tränar i olika miljöer så det händer alltid olika situationer varjegång när vi tränar så är det alltid nytt ändå även om Azi vet hur träningen går till. Azi känner sig också då att hon duger och gör nytta av att göra någonting bra varjedag och hon lyckas och får beröm av sin flockledare, då är Azi hur nöjd som helst för hon känner sig behövd. Det är då hunden känner sig lycklig.

Vi var bara tre deltagare; Vi, Martin med Bamse och en kille med sin amstaff/american bulldog Atlas. Det var lite trist att det var så lite deltagare (då man undrar är folk verkligen inte intresserad av att göra någonting med sina hundar), men då fick vi mer tid till fler övningar och fick personlig kontakt med Linn kan man säga. Är så super nöjd med dessa två dagarna. Jag ser fram emot till nästa kurs! Tack till er som var med i kursen, mycket roligt! ;D Tack till Mimmi som hjälpte till och fotografera våra övningar.

Dag 1







Dag 2




Kommentarer
Postat av: Mimmi

Ja, den kursen är den bästa vi har varit med om! Så roligt och man lär sig så mycket.. Och vi fick höra så positiva kommentarer om vår hund. Man blir så glad av att veta att man gör rätt med sin hund! :) Ser fram emot nästa kurs!

2009-04-24 @ 11:25:13
Postat av: Elenor

Kul att se på bilder och vad har ni lärt er om hundar och så ;) Jag ser att Azi är verkar duktig och bra att du kämpade med henne.. :)

2009-04-24 @ 12:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0