29 dec - 08

Julen och allt annat

Det har hänt lite saker från förra gången jag uppdaterade :)

Jag, Linda och Lindas pappa - min morfar - har promenerat fyra timmar förra lördagen. Vi besökte Lindas farfar och farmors minneslund och besökte området Linda bodde när hon var bebis tills hon var 2 år gammal. Det var kul och se hur de bodde förut. På söndagen blev Linda sängliggande :/ - Hon hade högfeber. Hon blev äntligen halvfrisk igår! :)

Men måndags, 22 dec, steriliserade jag mig. Nu är jag inte tik längre, jag är honkasterat ;)
Det har gått jätte bra! Linda lämnade mig vid Nacka Djurklinik 08.20 och hämtade mig vid 17.30.
Jag var yr i huvudet och kunde inte riktigt gå. Lindas brorsa Jimmy sa att jag går som jag hade aldrig gått förut. Haha.
Lindas mamma, min mormor, hjälpte och ta ut mig eftersom Linda var jätte sjuk, det blev mycket korta rundor eller bara på trädgården de första 3-4 dagarna. Sen gick vi liiiiite längre promenad. Jag var så ivrig, för jag hade återhämtat mig jätte snabbt. På 3-4 dagar kanske, så jag ville bara springa och leka. Men jag fick inte för Linda :( Inte nu fortfarande heller...

Vet inte vad jag ska skriva mer, bjuder på några bilder istället :)


. - Det var jag som stökade till :$ Familjen lämnade mig ensam hemma söndag den 21 dec. De skulle julahandla så jag hade väl tråkigt och hittade en soppåse i hallen som de hade glömt slänga. Så vips hittade jag godsaker där ;)


. - Min mage precis efter steriliseringen. Nu är all blod borta och det ser mycket finare ut nu.

  
. - Utmattade jag. Jag låg och skakade jätte mycket då :(
. - Jag och min fula obekväma krage.
. - Låg så där hela första två dagarna. Blånalle filt hade Linda när hon var bebis.

Lilla julafton den 23 dec med familjen. Jag låg bara i soffan bredvid Linda och orkade inte öppna presenter,
så hon fick hjälpa mig! :)
    
   

GOTT NYTT ÅR FRÅN MIG!


19 dec - 08

Erstaviksbadet

Kom hit till Stockholm (Älta) med Linda igår kl 23.00. Idag när Linda hade ätt frukost packade hon ned lite saker i en ryggsäck och stack ut vid 12.00. Vi tog först en cykeltur genom Erstaviks skog tills en lilla skogsstig, parkerade Linda cykeln där och så gick vi ungefär 30 minuter och kom fram till en vacker ställe. En sjö ställe, med sand strand. Vattnet är saltvatten - Östersjön.

Vi lekte där med pinnar och bara att springa längs stranden. Stranden är ungefär 100 meter, det räcker utmärkt :)
Var ute ungefär 2 timmar och halvt med paus, då Linda drack vatten och åt apelsiner på en stenkulle vid sjön.

   
     

                   

17 dec - 08

Mina vänner



Ronja - Bordercollie/ Labrador/ Spets. Jag umgås med henne en gång i veckan ungefär. Hon är min dagmattes mammas hund. Hon kom från Rumänien, hon har suttit 4 år av hennes liv bunden vid en träd. Men nu har hon det bra hos Carina. Hon var jätte rädd för mig i början, men nu leker vi ihop och är kompisar.



Bamse -
Rottweiler/ American staffordshire terrier. Jag umgås med honom så ofta våra mattar kan, det blir oftast minst en gång i veckan. Vi leker ihop i skogen, eller myser tillsammans i soffan. Han är stor och klumpig av sig, men är kul att leka ihop med när han inte är för på mig. Så säger jag ifrån, men han har ej förstått vad det betyder. Haha. Min pojkvän är han iaf, så ni vet det!



Tea -
  Engelsk springer spaniel/ Cavalier king charles spaniel. Hon är en liten energiknippe, jag hänger inte med hennes takt. Hon är så vindsnabb. Men jätte mysig, jag har känt henne sedan hon kom hem till Emelie när hon var 8 veckor gammal. Vi ses inte alls ofta nu som förr när vi var grannar. Det är trist. Men blir jätteglad när vi ses. Min lilla flicka!



Luna -
Engelsk staffordshire terrier. Hon är en livlig liten staffe och älskar att springa, jag hänger liksom inte med henne heller. Hon älskar pinnar också, vi slåss om pinnar :) Är med henne typ en gång i veckan när jag är på flexidagis, tjejen som jobbar där äger Luna. Luna brukar följa med henne, oftast iaf.



Miracle -
American staffordshire terrier. Hon är en valpig hund och är jätte snäll innerst i sig. Vi leker inte direkt mycket ihop, men när det finns dragkampleksak eller pinnar så gäller det lek. Men att sova tätt intill gör vi mer än gärna. Vi ses väldigt ofta förut, men nu har det inte blivit på ett tag. Hoppas att vi ses snart igen.



Ida -
Cocker spaniel. Hon är min äldsta kompis, hon är nämnligen hela 10 år. Men blir jätte glad alltid när vi ses, aktiv och vill leka med mig. Konstigt nog vill jag inte leka med henne, kanske tar jag hand om hennes ålder? Men att ligga bredvid henne på soffan duger. Haha. Vi ses nån enstaka gång, när vi är hemma hos Sara eller Sara tar med Ida till oss.



Svullo -
Golden Retriever/Newfoundlandshund. En stor och klumpig hund kan jag säga, som älskar att bada. Jag träffar honom genom hundträffar och så går vi på samma dagis, så ses vi då och då när vi är där samma dag. Han leker hårthänt, men det är han som faller ner på marken. Gudomlig snäll, men big hund. Stor hund med älskar att springa, mycket energi har han.



Maja -
Varghund. Vi har ej setts så mycket, men ska börja och ses igen och så hoppas jag att vi börjar och bli bra kompisar! Hon har en härlig galoppstil, så flytande och lätt. Ser ut som hon flyger. Tänka dej jag leker med en varg.

Har många fler vänner, orkar ej skriva upp alla :)
Men ni är inte bortglömd, så ni vet.


16 dec - 08

Mysstund



    

14 dec - 08

Vivallaskogen

Linda sov länge :$ Men när hon vaknade så blev hon chockad och sms till Mimmi att hon var vaken och direkt redo att gå ut utan att äta eller någonting. Hon klädde på sig och fixade mig snabbt. Så kom Mimmi, Mackan och Bamse hit efter 20 minuter ungefär. Så drog vi ut på en långpromenad i Vivallaskogen. Det var jätte härligt. Bamse hade lite koppelträning i början, men sen sprang vi lösa hela vägen. Vi råkade möta en kvinna med en greyhound. Jag och Bamse tvärstannade och tittade på hunden bara, sen vände vi på oss och jag så Linda kalla på mig och så sprang jag direkt till Linda. Linda blev lycklig att jag lydde henne och inte rusar fram till hunden. Bamse var py duktig. Jag fick säga ifrån till honom ibland när han var för på, men annars lekte vi hela tiden med varann. Med pinnar, jagade varann osv :) Var ute 1 timme och 50 minuter ungefär.

- Linda; Ber om ursäkt att Azi kamphundanföll din Bamse, så det blödde i huvudet :) *Skratt*

    

               

14 dec - 08

Komedi bilder

Igår var det lucia och så kom Mimmi och Bamse på besök hos oss. Lite komedi bilder togs på oss.
Döda hundar, som hade fått rejäl motion under dagen. Så var vi helt slut på kvällen :)


    
   



12 dec - 08

Snö har kommit!

Nu kan jag berätta kort vad jag har gjort under veckan;

Måndags tog jag lugnt här hemma, Linda hade några ärenden på stan. Sen på kvällen var jag och Linda hemma hos Sara och Ida. Linda och hennes tjejkompisar hade julbord, men jag sov bredvid Saras mamma på soffan :)

Tisdags var jag på dagiset. Var ute 3 timmar på förmiddan, 45 minuter på lunchtiden och sen 3 timmar igen på eftermiddagen. Jag var helt död när jag kom hem :)

Onsdags var Kossan hemma hos oss och gick ut med mig två gånger under dagen, sen på kvällen var det några tjejer hemma hos mej. Jag sov bland dom i soffan. Kossan gav mej en ben också. Mums!

Torsdags var jag med Linda till skolan och var i boxen. Under lunch rasten gick Linda med mig runda Kvinnerstaskolan, sen mötte vi några av Lindas klasskompisar och de lekte snöbollskrig med mig. Hehe :) Sen när vi gick vidare med Mattias, ramlade Linda helt plötsligt på marken. Vips låg hon bara där. Hahaha, måste säga det såg kul ut. Då hoppade jag på henne och gav henne massa pussar :D Snön har alltså kommit och det var halt för Linda.

Idag var jag ute med Linda en timme och 20 minuter ungefär i Vivallaskogen och runt i Lundby med klövjeväskan. Vi lekte även gömma godis å pinnar. Gå på träd som fallit och hoppat upp på stenar. Lydnads träning också. Linda fotade en del snöbilder som vi bjuder på denna här blogg :) Och lite på Linda själv, vill visa hur min matte ser ut ;)

        

                 



 


7 dec - 08

Powerwalk m klövjeväskan

Linda klippte mig idag på klorna och filade lite. Jag låg fint på ryggen, har blivit jätte duktig på att låta Linda klippa mig. För 2½ år sedan var jag omöjlig att klippas. Haha. Sedan tog Linda mig ut på en powerwalk promenad runda Vivalla och en del i Baronbackarna. Vi gick ungefär 1 timme och 20 minuter. Men att powerwalka OCH med klövjeväskan är jätte jobbig. Det kan sägs att det motsvarar dubbelt så mycket promenad. Klövjeväskan gör så mycket, det ger mig så mycket jobb och det krävs mycket kondition och koncentration. Skönt. Nu ligger jag och sover i soffan och njuter av träningspasset.


Pics from today, powerwalk ;) Och hur jag ligger just nu.


  


6 dec - 08

Träning och promenad i Vivallaskogen

Jag och Linda var ute idag två timmar i Vivallaskogen och tränade! * SKÖNT *
Först hade jag täcke på mig med klövjeväska med fulla vatten i 50cl loka flaskor på varsin sidorna. Gick på en "lugn" promenad som uppvärmning. Sen när vi var framme t skogen gick vi snabbare och hade lydnads träning, jag skulle gå fint i koppeln och märka direkt om Linda vände på sig eller plötsligt stanna. Jag skötte mig bra. Sen kom vi fram till en ställe där Linda brukar lägga spår, så jag fick vänta vid en träd och Linda gick in i skogen med min dragkampleksak. Hon kom tillbaka efter 5 minuter tomhänt och vi gick vidare med lydnadsträning och kom framtill en stor sten så jag fick hoppa på den och gå några varv på den. Sitt och skaka tass osv.

Linda tog bort klövjeväskan och täcken och lade på rexflextäcken på mig, så sökte jag efter pinnar hon gömt. Först lekte hon med mig och sen spottade hon på pinnen. Jag fick sitta duktigt kvar medans Linda sprang och gömde pinnen och springa samma väg tillbaka till mig och säga varsgod så sprang jag och letade efter pinnen. Hittade rätt :D
Hon körde med min favorit lek också - gömma godis i trädet. Hihi^^

Sedan gick vi vidare ca 1 km till nästa stenställe med klövjeväskan på. Sedan när vi var framme så tog hon bort klövjeväskan och hade rexflex väst på mig igen och så gömde Linda godis någonstans där på stenen och jag fick leta  - hoppa upp och ner hela tiden. Sen sprang Linda plötsligt in i skogen. Så sprang jag som galning runt i skogen och hittade massor av pinnar och lekte vilt med Linda. Linda hittade en dött fälld träd som jag fick balansera mig efter godis. Jag halkade några gånger för trädet var så halt och ganska smal för mig som är klumpig hund. Så Linda höll mig som stöd, sen klarade jag mig och stå kvar,  jag skakade som fan bara, för hålla balansen. Linda lyckas och ta 2 bilder på mig stående där.

Promenad tillbaka till spårstället, så jag hade spårsele och lina på mig. Jag var ringrostig, för det är ganska ett tag sedan vi lade spår och det var en timmes väntetid, det är första gången för mig. Jag brukar spåra 20-30 minuters väntetid. Så jag tappade några gånger och så Linda visade mig vart spåret var. Sedan hittade jag leksaken, jippie!
Leeeek med Linda xD

Två timmar var vi ute, härligt! Linda hade sin WPjacka - det är så bekvämt säger hon :)
Lite bilder från träningen idag :D



4 dec - 08

Mysdag

Har haft en mys stund med Mackan och en timmes promenad i skogen med Mimmi :)
Lite besvärlig var jag påstår hon, hihi :) Lekte m Svullo py. Wie!
Träffade självklart också en sjukskriven Bamse, stackars en. Skoj å ses igen iaf! :)

Här kommer lite bevis hur mysigt vi hade idag :D


3 dec - 08

Weightpull jacka

Idag har jag varit hos Sondra och lekt med Ronja. Sen hämtade Linda mig vid 16.30 tiden. Puhh, trött :)
Just nu är Linda bara så glad glad glad - över sin nya jacka. Nämnligen Weightpull jacka :D


2 dec - 08

Flexidagis

Det får bli en kort inlägg här, idag hämtade Malin som vanligt mig kl 07.30 hemma hos oss. Vi var ute en timme på förmiddan. Lekte mest med Luna, engelska staffordshire terrien som ägs av Malin. Malin kastade pinnar. Sen plumpsade Malin ner i en djupt pöl till knäet. Så åkte vi och mysade hemma hos Malins mamma. Sen på eftermiddagen var vi ute tre timmar. När vi kom hem så var Malin "länge" hemma hos oss och pratade med Linda :)

Linda ska börja (eller har börjat) med en ny salva som hoppningsvis ska ta bort mina sår runt tassarna.
Huvudsaken att jag inte har så ont, jag haltar inte. Men hoppas den tar bort dem! ^^ Aloe Vera Gelly.

Soooover nu på soffan, hejdå! - Imorgon blir det hos Sondra :)

Bilden är på mig, när jag var valp^^ En sötnos va?! Det tycker min knäppa matte Linda iaf :)



1 dec - 08

Flexidags

Jag vaknade imorse tillsammans med Linda kl 06.30, Linda var glad och gick upp direkt.
Jag förstod inget, vi ligger ju alltid och myser under täcken minst 30 min och massa viberar under sänge, snooze, säger Linda :) (När hon ska till skolan, för hon klarar ej av att stiga upp direkt, men idag klarade hon galant)
Men iaf, hon packade sakerna som jag brukade ha på flexidagisget, det var väl dags idag tänkte jag. Vi gick ute till bilen och träffade Malin. Jag hoppade in i bilen bättre idag än de andra dagarna. Och så satte Linda också i bilen, jag förstod inte :) Men sen, wieeeeeeeeeeeeee, hon var med oss hela dagen! xD Vi hämtade även Tea, skojigt och träffa henne igen. Hihi.

Vi började och åka in till en skog och promenerade där, det var härligt, jag sprang och sprang hela tiden med andra hundarna och lekte med pinnarna. Vi var 7 hundar idag, det var lagom. Det var så blöt där och massa av lera och vatten, men det gjorde inget. Härligt och vara i skogen. Vi var ute närmare 2 timmar. Sen åkte vi runt och väntade i bilen när Linda och Malin gjorde hemrastningar på fyra hundar. En dobermann och tre blandisar.

Sen åkte Linda och Malin för att äta, pizza åt dom. Godaste någonsin pizza Linda har äit sa hon ^^

Sen var vi ute igen och promenerade runt i Kumla. Mysig skog också, men mest vatten ställen och gick förbi slalomställe. Så naturligt, så friskt luft, mycket spring, frihet! DETTA ÄR LIVET SKRIKER VI HUNDARNA :D

Vi kom hem runt 17.30, så åt jag lite. Men inte upp hela 6dl. Sen floppade jag i soffan. Så skönt och vila.
Jätte mysig dag och tack Linda som följde med. Men mina tassar har skavats lite mer nu, så Linda ska få en speciell salva av Malin imorgon och hoppas att det hjälper! :)

Lite bilder från idag^^



RSS 2.0