Planer av sista dagarna på året 2012!

Nu är jag taggad inför vinter! Imorgon är det 1 november, redan - så snabbt! Nyss var det 13 oktober då fyllde Tyra år, nyss var det 7 oktober då tog jag examen i hunddagisföreståndareutbildningen. Allt var så nyss- och plötsligt nu är det november om 1,5 timme!
 
Idag satt jag och mixade med almanackan och skrev upp A4 papper varjedag vad jag ska göra, oj shit vad mkt jag kommer ha att göra under de sista 2 månaderna tills nyår. Taggad!
 
♥ Jag och Tyra ska göra fyra mini semester resor; till Leksand 3 dagar, Göteborg 5 dagar, Örebro 4-5 dagar och Borlänge 3 dagar. 
♥ Sen blir det massvis av bilkörning, körkort nästa! 
♥ Å så blir det njuta av långapromenader alldeles själv tillsammans med Tyra mellan mini resor och bilkörning. Ev. blir det skidturer ist för promenader om snö kommer ;) 
♥ Bo mer eller mindre på landet.
♥ En söndag kväll i december ska jag till Hasseludden SPA. Gud!
♥ I december kommer ju en vovve till oss och ska stanna i 3 veckor. Så det blir fullrulle härhemma. 
♥ Sedan blir det julafton och det kommer tredje hund hos oss tills nyår!
 
Tyra - du har blivit så lättsam hund, att det känns jättebekvämt att resa iväg med dig utan att oroa sig innan. Hur ska det bli på tåget, hur ska det bli med nya miljöer, hur ska det bli kissande hos andras hem. "Hur ska det bli" frågan är borta...! :) Nu är det bara att resa iväg!


Otroligt vacker promenad jag haft idag! Frooost överallt imorse, tills mittpå dagen så försvann frosten.


Härlig höstdag söndags!

Träffade upp Xtra och ägaren. Drog till hundöarna, sen blev det midda hos dom i Brommaplan, mysigt!


Azi, jag tänker på dig ...

 
För 5 dagar sedan var det exakt 3 månader sedan Azi somnade in i min famn... Jag tänker på henne varjedag, tänder hennes ljus varje dag fortfarande. Hon är så saknad... Det är så tomt här utan henne, saknar hennes skall, hennes värme, hennes goa päls, hennes doft. Hela hon är saknad! Man tänker ofta på fina stunder och vi går dit jag har minnen med henne, det gör fortfarande ont att tänka minnen, även de är fina minnen - gråter jag till. Kan fortfarande inte prata om Azi en längre stund, jag byter ämne ganska snabbt om man pratar om henne. Jag får alltid gråten i halsen då... :/  Jag är inte redo än... <3
 
Min lilla älskade Azi på Erstavikbadet för några år sen!

Lååånga promenader alldeles själv med Tyra är riktigt oslagsbart!

Onsdags dagen efter jag kom hem från Örebro kröp det myror i mina ben, jag behövde gå lååångt!
Så drog vi ut till Hellasgården och gick runt Kärrtorpsjön  - fann 3 st cachar - och sen fortsätte längs Snörom mot Saltis-Duvnäs – där fann jag 2 cachar – sen fortsätte vi mot Erstavik och fann ett par cachar till. Det blev 1,8 mil på 5 timmar! Tyra sprang hela tiden i långlinan, vad super duktig hon har blivit nu, kommer på alla inkallningar och håller stenkoll på mig! På kvällen åkte jag till Sickla hos en kompis och badade i hennes jacuzzi, lyx!

dålig kvalite på bilden, men ser ni hur mys de va på jacuzzin!? :)


Torsdags
åkte vi igen till Hellasgården och gick mot Björkhagen där gick vi en runda Kärrtorps motionsspår på 2,6 km. Där fann jag 9 cachar. Tyra hade klövjeväska på 2 kg. Det blev 9 km för denna dagen på 4 timmar. På kvällen hade jag en kompis hos mig som sov över tills idag. Igår kväll när vi gick kvällspromenad – SNÖÖÖÖADE det! Tyra blev så glad och hoppade runt, gulligt!


Idag
gick jag & Tyra med Karin & Donna i 1,5 timme och snackade lugnt. Nu ikväll gick jag och Tyra på 1 timme promenad till Kolarängen för att finna en cacha där ;) Tyra drog 3 kg DW på 35 minuter.
Nu ska vi slappa i sängen och glo på film. Äntligen och vara helt ensam med Tyra, har haft folk runt omkring oss varjedag nu på sistone.

För er geocaching nördar – jag har nu hittat 83 st sen jag började för 5 veckor sen. Älskar geocaching, är en riktig nörd nu! Dock har jag inte kommit upp till mystery än, lite för svårt för mig, tradionell räcker gott.

Onsdags, hellasgården.

Vacker natur uppe över Kärrtorpsjön, det har brunnit där förut så flera träd är döda. Det gör så magiskt i naturen.

Vidare genom Snörom mot Östervik.

Erstavik, älskar stället, där brukar jag sitta och pausa ofta med Azi förut...
När jag klättrade uppför berget för en cacha så fann jag det här. Vilket djur?



Torsdags, mot Björkhagen.
Busar med löven.

Älskar det här, löven satt fast i hennes mun utan hon märkt det, stannade där länge.

En liten filmsnutt, längesen ni fick se!

 

Örebro 19 - 23 oktober!

Fredags åkte jag och Tyra halv spontant till Örebro. Hade det så jävligt roligt där- träffade många hundägare, Tyra fick leka och gå med dom, tog ca 12 st cachar under helgen, övningskörde med Steffy osv :) Åkte hem igår bitti till Stockholm igen för att jag hade en tid på trafikskolan, annars skulle jag ha lätt stannat kvar ett par dagar till.
 
Tyra & Fia. Jag var hundvakt åt Fia lördag-söndag.
Tyra med Azis bästa vän Bamse! Ni minns honom med Azi va?!

Helt slut efter all lek och promenader.

Naturenshus på söndagen. Promenad med gänget.

Efter en del har åkt hem efter naturenshus promenad fick jag, Julia, Steffy m Fia och Rickard m Rambo inte nog. Vi åkte till Boglundsängen - där bodde jag närheten och gick en massa gånger med Azi... Vi fann typ 9 st cachar där, var då ute från 11 till 19 på kvällen på söndagen.
Måndag! Vi åkte till Tysslinge, SJUUUUUKT VACKERT DET VAR DÄR! Vi cachade i en spökhus!
Efter spökhuset körde jag runt i 2 timmar, härlig känsla! Skymmer mitt ansikte ;)
Stod uppe på tysslingetornet. Cacha!

En bit in i Tysslinge.


Igår när vi kom hem - var Tyra helt slut heeeela dagen! :) Tack Bamse & husse/matte att vi fick sova hos er!

Tyra har fyllt år!!!

Nu är hon hela 3 år gammal! Otroligt snabbt tiden går, jag tog ju hem henne när hon var 1,5 år, och plötsligt har hon fyllt 2 år och nu ett år senare 3 år! Hjälp! Men så klart firades hennes dag med promenad i Hagaparken, fann 3 cachar och fikade ute i solskenet. Lördags den 13 oktober fyllde hon år ;) Hon fick smaskigt tårta på kvällen och presenter. 

Tre baconrullar på ben, som om det var tre ljus att blåsa ;)


Hon fick frisbee av mig och gott lax ben, av min mamma (Tyras mormor) fick hon en rosa boll och ett ben. Som hon fick öppna själv ur presentpapper!
 
Söndagen firade vi hennes dag igen med att vara på Hundöarna, Tyra sprang och lekte hela tiden. Hon fann mest ihop med 2 schäfer hanar, hon gillar verkligen raser som är större än hon och speciellt är hanar.
 
Igår gick vi en långpromenad och såg på djuren i Nyckelviken, vi två själva. Så fint det är där! Vi åt lunch på en avlängset strand, mysigt ända tills två svanar kom och attackerade oss nästan, haha.

Idag var det totalt viloooodag! Gjorde ingenting förutom att tugga på ben och gå på kissrastningar... Skönt med vilodag, det behövde vi två verkligen. Men ikväll ska jag iväg på middag och titta på fotbollsmatchen, då får Tyra stanna hemma och sova vidare.

Nu är jag en hunddagisföreståndare!

Gick på sista delen av utbildningen i helgen - jäävla äntligen så är det klar. Nu tar jag ett steg framåt i livet inom hundvärlden! Möte i veckan!! :)

Vi läste Etologi och Problemhundägaren helgens. Den sista delen var jättespännande, jag är så intresserad av detta. Ska se efter fler sådana kurser. Vill bli problemhundutredare i framtiden kanske, så måste man kunna mycket om människor...

Tyra har varit hos mina föräldrar på landet - hon trivdes bra där. Hon låg och solade på hundkojans tak i hundgården och pappa har varit snäll och cyklat med henne lörda & söndag. Mamma tog mysiga promenader till sjön! 
 
Just nu sover Tyra fortfarande i min säng under täcket - man blir trött om man har varit hos mormor och morfar tycker Tyra.
 
Jag och Tyra var själv hos MIN mormor och morfar fredags i Solna. Vi bakade kanelbullar och åt en massa mat där. Tyra fick flera godisbitar av min mormor, och hon skulle smaka på renskav som vi åt till lunchen tyckte min mormor. Så fick Tyra det, Bortskämd därborta, men aldrig så hemma hos mig, haha!
 
Nu ska jag gå en långis - mina ben är fylld av myrorna av still sittande hela helgen.

Tyra & såpbubblor <3

 

Underbar helg för Tyra & mig!

Åhhjaa.. Super mysigt på landet som alltid! Vi tog en långis runt Kvarnsjön på lördagsförmiddan och hittade massvis av svamparna. Tyra var superduktig i långlinan, hon höll sig nära hela tiden och jag kunde ha henne lös vid badstranden. Vi busade med tennisbollen och så, hon var utom av lycka av att få vara lös lite :)
 
På eftermiddagen tog jag och mamma en promenad till Nyboviks gruva och hittade en cacha! 

 
Till kvällen fick vi gäster - massor av god mat och snack långt in i natten! Tyra var helt slut av dagen och låg hela tiden i korgen. Vilket det imponerades av gästerna då de vet att Tyra är ganska vild av sig!! ;)

 
Söndagen tog jag, Anton och Tyra en långis och jag hittade ett par stora kantreller, gott att stekas! Vi lekte även på badstranden med en lös Tyra. Sent eftermiddag åkte vi hem till Älta igen och åt kräftor!

Idag tog vi lite lungare, åkte buss till Tyresö för att handla hundmat, sen tog vi promenad hemåt så bar Tyra 6 färskfoder korvar hem själv och jag hade 4 i ryggsäcken. Sen i eftermiddagen gick vi en timme i skogen och hittade en älgben som Tyra blev väldigt förtjust i.


RSS 2.0