A good day!

Idag har det varit en underbar dag! Låååångpromenad, gick upp till Högdalstoppen, så blåsigt å fint! Sen njöt jag med massa av mat å mumsa! Sen tränade jag en timme och halvt tricks med hundarna och de gjorde flera olika hjärngympor. Vi kom hem helt slut vi tre, ska ta och krypa in i sängen me trötta hundar å kika på film. Imorgon händer något som jag läääängtat efter, samtidigt är lite rädd för.

Har Azis öron plötsligt rest upp sig? :)

För nån dag sen på Erstavik promenad. Jag å flickorna!


Åhh va jag skrattade. Sweet!


Gotland Visby 25-27 november

Mammi & Pappi ♥


Lilla Tyra sover med tungan ute som alltid, love!



Flickorna trivs bra med hundvakten! Idag gick de 1 mil i skogen och lekte med en hundkompis, härligt och veta att de har det bra. Snart ses vi igen flickor :), jag längtar något så otroligt efter dom!

Kunde inte låta bli... Saknar dom så redan! Mina småttingar!


Dagen är här!- Hejdå Stockholm!

Vemodigt att lämna mina hundar... :/ Jag har ju inte rest bort utan Azi sen januari och jag har aldrig rest utan Tyra något alls! Känns väldigt konstigt att de inte är med mig nu. Jag går och letar efter flickorna, men sen kom jag på juste jag ska ju ha egen tid för mig själv :)

Ha de utmärkt ni! Vi hörs när jag är tillbaka :) Och mina hundar är i goda händer!

Snart har det gått ett år med ett stort projekt för att återställa Tyras liv och börja om på ruta ett.



Ahha... Om 5 månader så är det exakt ett år sedan jag tog hem en vilsen och hemlös Tyra.

Jag tog hem en "problem hund" som inte visste vem hon själv var. Så det var rejält jobb som jag fick göra med henne. Jag bestämde för att ta det lugnt med att gå på kurser och massa sådana grejer för att hon ska finna förtroende vid mig och Azi. Hon ska känna att huset är hennes hem och hon bor hos mig för evigt. Hos mig är inte ett tillfälligt hem.

Jag har gjort framgångar och misslyckaden med Tyra. Men jag och Tyra ger inte upp!

Vi har kastrerat henne genom ett projekt, hennes hormoner påverkades väldigt mycket av löp/skendräkighet, inte bra för henne.

Vi har också röntgat henne, HD- B/C och ED 0. Bra resultat för att vara en Amstaff, jag är nöjd.

Vi har gått på hundpsykolog (privatträningar) hos Irene Westerholm- Hundläroverket. Det hjälpte väldigt mycket.

Vi har kommit så långt och jag känner att jag och Tyra har ett band nu. Så jag känner att jag är redo och gå på kurs med henne; jag kommer kunna kontrollera henne bland med andra hundar, kontrollera när hon blir stressad (jag vet hur man lugnar ner henne) och ha roligt ihop bland andra hundar.

Så nu har vi anmält oss till en kurs! Hos Hundläroverket; Inkallningskurs 1. Start januari 2012!

Mina hundar luktar väldigt sällan / aldrig som "hund", de luktar helt enkelt ingenting / deras egna kroppsdoft som doftar väldigt gott- men nu har de börjat lukta "hund"...

...så blev de duschdags ikväll - överklyckliga hundar jag har hemma nu ;) Klomanikyr fick de också, och varsin hotdog korv efteråt!




Vilka djur liknar vi?!

Jag har länge tyckt att Azi liknar en gris! Hennes öron fladdrar när hon går och hon går på ett speciellt sätt som grisar gör! Hennes rumpa ser ut som en grisrumpa också! Å Azis kropp ser ut som en griskropp! :) Så Azi är en gris!



Jag har funderat vad Tyra liknar... Plötsligt så såg jag en säl på teve, och så plötsligt såg jag
Tyra i sälen! Så yeees Tyra liknar en säl! Speciellt runt hennes mun och så Tyras morrhår ser väldigt tydligt ut om man jämför med Azis t.e.x och man ser tydligt sälars morrhår! :) Så Tyra är en säl!



Och så jag ...! Gepard så klart! Vi är snabba i korta sträckor, älskar att sträcka ut oss, älskar kött å så är vi smala. Gepard har alltid varit min favorit djur och djuret är vackraste som finns på jorden! (ehh efter mina flickor förstås).



Brukar ni tänka på vilka djur ERA HUNDAR liknar? ;)

Underbar söndag också även om det inte hände något speciellt!

Imorse vaknade jag som vanligt med goa hundar som ville bara sooova, fram till halv elva tiden så klev vi upp för en skitrunda. Därefter blev de frukost för oss tre. Sen blev de rejäl städning för mig i hela huset, vartenda lådor, hyllor, köksgrejer, mina kläder (sorterade och slängde massa, nu är min garderob tunn -dags för inshoppning ;)), tvätt av lakan handdukar å kläder.

Klar lagom till Futsal VM matcher. Damer Sverige - Brasilien 8-4 och herrar Sverige - Ryssland 4-5, trist så gick de inte vidare till slutspel. Hade en kompis som var här- vi bakade hallonpaj också. Efter matchen så gick jag och hundarna en lååång runda här i Älta, riktig skönväder!

Tvättade hundarnas filtar och korgar. Så köket var utan korgar, hundarna gillade verkligen inte detta!! Så tog Tyra ner en filt från stolen och la sig på den. Azi la sig på smutskläder i IKEA påse! Knäppisar som inte ville ligga på golvet ;)



Så nu är hundarna klara för dagen med motion, och allt - endast kvällspromenaden återstår senare ikväll, så nu ska jag åka in till stan och fixa ett par ärender. Ska bort från Stockholm nästa helg, fuuun- ska bli riktigt skönt!

Helt underbar lördag!

Imorse  vaknade jag upp med super goa hundar som ville bara bli klappad och pussa mig i ansiktet. Myste en lång stund, men sen nej seriöst och gå upp vid 10.00. Tog en så där skitrunda, sen hade Azi bråttom hemåt. FRUUUKOST i hennes hjärna! Så fick de frukost och jag gjorde varma mackor lagom till Futsal VM live sändning, herrar match Sverige - Irland 3-6.



Efter matchen drog vi ut till skogen en runda, Tyra blev överlycklig att få vara i skogen, fast i kortkoppel och hennes nya snygga neonrosa sele. Azi sprang lös som vanligt och när vi kom hem - skitleriga blev vi. Azi vågade bada lite. Sen skule vi fota oss tillsammans, men det gick åtskogen, Tyra ville inte modella idag, bara busa busa istället! :) Azi stod tålamodigt i början, men sen tröttnade hon så hon gick sin väg ifrån oss. Men sista bilden fick vi en fin puss bild på mig och Azi ;)



Så runt 14 tiden kom en kompis hit, vi gjorde en sån rejäl lunch- räksallad med vitlöks baguette! Samt kollade på live sändning, damer match Sverige - Tyskland 1-11.

Efter matchen fick hundarna en runda och varsin morot att tugga på. Lugnt, nu ska jag till grannen och chilla.

- vännerna & hundarna - 

Azi njöööt av att ligga å slappa i morfars famn ♥ På landet ett par veckor sen!


Rasthage besök idag!

Idag drog jag och hundarna till en rasthage. Jag var försiktig med att släppa Tyra, trodde att hon skulle få fnatt och springa ihjäl sig. Men näha, det var Azi som sprang runt och runt, hon peppade upp Tyra. Men Tyra ville gå på sin egen takt och lukta runt. Sen tuggade hon en stor trästock tillsammans med Azi. Jag tränade lite inkallning med Tyra, hon kom 4 av 5 gånger.

Nu ikväll har jag kollat på live sändning futsal VM för döva (herrar match sverige-japan 4-3, damer match sverige-ryssland 2-9), sen åt jag en skit godmiddag med en kompis och hans familj; pasta och skinka med ädelostsås. Sen blev de glass och massa snack å mys framför en film!

Jag tror att Azi har fått en jäkla furunkulos. Hon har ett sår under tassen, blev så rädd, orkar inte med såriga tassar som hon hade vinter 2009/2010. Så jag får hoppas att hon hade skadat den under rasthagenbesöket... Får se om ett par dagar.

Min sötaste Azi,. Söt face! Hon slickade sig om munnen precis, så de blev så där me munnen ;D
Stiliga Tyra som vet hur man gör att bli vacker framför kameran!

Hurtta Y-sele neonrosa stl. 70 -tillsalu!

Splitterny, till och med lapparna är kvar på selen. Jag köpte den för 259 kr + frakt. 
Så säljs den för samma pris 259 kr, plus ni betalar frakten.

(jag köpte 2 st selar. stl. 80 och stl. 70, för att kolla vilken som passar mina hundar, och 
så var 80 rätt för mina hundar, så behåller jag den, men 70 har jag inge nytta till).


Som ni märker jag lägger upp filmerna , för jag har förstått hur man gör med min nya dator. Det var lite annorlunda, men nu har jag hittat knepet :D

Första filmen får ni se vad jag plågas med i veckor. Stoppa henne från att gräva ner i golvet, stoppa henne från att gräva gropar ute i trädgården, bäddade bäddade bäddade, slickade och LÅG på azi, försökte få azi dia henne, aggressiv mot en flat hane på jobbet (nu kompisar igen! :)) och mådde helt allmänt dåligt. Nu är det ÖVER! 14 dagar sen hon kastreras! Såret läker väldigt fint, längtar till om 14 dagar till- så får hon springa! :)





Jag och Azi buuusar eller kaaampar! ;) Erstavik för nån vecka sen! Där ser ni en 10åring, (snart), kan hålla sig kvar i luften fortfarande, min lilla starking! Bry er inte om hur jag ser ut, värsta monster där!


Häst i studion?!?!?!



Jag finner inga ord ...?! - Eller har jag en massa ord!!! Mormor berättade för mig att hon såg en häst på morgonsnyheterna. Jag bara öhh och fattade inget. Så kollade jag på tv4play. Alldeles riktigt ca en månads gammal föl var på studion. Och det värsta av allt - den satt/låg i en mans knä. Som den var en objekt, eller som en katt! 

Snälla hur behandlar man en häst så?! Att ta med den till TV4 huset, med alla människor - belysningarna - ljuder - kamerorna. Ursäkta mig, men djurplågeri är det i mina ögon! Hästar är inte gjorda för detta, de är inte gjorda för att leva in i människornas hus. De ska vara ute i naturen och vara i ett stall. Inte i en tv studio? 

Ja, nu har jag fått det jag vill ur mig! Ni kanske inte håller med mig, men det är bara min åsikt.

Tyra rullar medans Azi bara äter, somras!


Nu är det dags att anmäla Dig och Din hund till utställningen under husdjursmässan i Kista lördagen den 7 januari 2012

Sista dagen för anmälningen och betalning är den 19 december 2011.

Ska jag ställa ut med Tyra av skojsskull??? Jag kommer dööö av nervositet att stå i centrum...

Någon som vill vara handler åt Tyra? Funderar ett par dagar till om jag ska anmäla henne, men det vore ju kul och se kritiken. Ni vet att jag är ingen sån utställningsfreak - är snarare emot utställning om ägaren tar det all blodigaste allvar på de. De där är genom blandis föreningen så blandraser får chans och ställas ut också.

Funderar ... :) Men vet inte om det är något idé, Tyra tillåter inte andra röra hennes ansikte och kropp förutom mig, (det är inte så hon biter utan ryggar tillbaka väldigt mycket). Och det kanske är för tidigt nu, eller är det bra träning i miljön och jag avbryter direkt om hon blir för skärrad. Hmm, funderar :) Era åsikter?

Azi på inoff. ust Åkersberga maj -2010!

En sådär dag, fast ganska bra!

Idag tränade jag lite Tyra med att stänga köksdörrarna. Hon skulle nosa på postit som jag satt upp på dörren. Tyra växlas mellan att pussa mig och på postit. Snart fattar hon vinken att hon ska bara nudda på postit, inte pussa mig!

Azi har fått springa lite lös på ängen närheten vi bor, annars har hon vilat och tagit det mesta lugnt idag. Jobbat godis/mat ur 1,5 cola flaskor och sökt runt i trädgården. Mest mentalt. Annars inget speciellt dag för dom två utöver de vanliga mental aktivitet.


Dimmig promenad imorse. Man såg knappt sjön. Azi var extra trött idag, så vi gick inte så långt, sen fick Azi sova resten av dagen!


En dag på stan med Tyra april 2011!


Tyras hobby nu för tiden.. Titta ut genom fönstret när hon har inget annat för sig! :( Känner mig såååå dålig matte! Imorgon är det 6 dagar sen hon kastreras, så kan vi börja lite med tricksträning. Så hon ska lära sig och stänga köksdörrar! :)


Hundmötes tränings promenad!

Idag bestämde jag och Karin och ta en träningspromenad. Jag tog med min terapihunden Azi och hon med sin Donna. Vi gick och sökte fram hundar att träna Donna och möta. Jag gav henne några tips och det fungerade. Det blev mycket lättare för henne att få kontakt med Donna. Donna är också döv. Vi gick via Ältagård, Strandparken, Älta sjön, Flaten och hemåt... Inte så många hundar nu på dagstid, men vi fann några! :) Vi var ute från 12-15, rätt härligt, men det blev lite kyligt på slutet. 

Förbereder sig inför en man med hund och en cykelist.

Azi sitter och väntar och tittar på hur de tränar.
Lite lekstund som belöning för Donna som uppfört sig utmärkt vid den första hundmöten.

Vid Ältasjön. Vad dyster Azi såg ut när jag skulle fota, inte på fotohumör idag.

Försöker och sova tillsammans!

Tyra gillar mig ändå trots allt!
Tyra funderar om hon får plats och sova i korgen med Azi när hon har krage.
Prövar och lägga sig ner ... Det funkade inte så bra.. Inte för Azi.
Så snälla matte tog bort kragen - så sov de gott tillsammans :) ♥

Sjön, försumpningsmyr, jord, fältet - en underbar dag med Azi!

Imorse gick jag och hundarna upp ganska tidigt. Så sen drog jag och Azi ut till skooogen igen- stannade där hela 3 timmar! Stackars Tyra fick stanna hemma med kragen. Tyra är så understimulerad. Jag vet inte hur jag ska göra, hon ska vara stilla nu en vecka (tills torsdag), sen kan jag börja lite sök i trädgården osv. Jag får så dåligt samvete, Tyra tycker nog att jag är världens sämsta matte nu... :/

Här hittade vi leksak i skogen som vi lekte lite med.
Sandasjön. Vi satt och tittade över sjön lääänge, jättefint, skönt och vara så ensam med Azi. Senare kröp Azi in i min famn och lät mig kraaama henne!
Mysigt va?!

Så gick vi vidare, genom försumpningsmyr, mina skor blev genomblöta och Azi blev helt lerig. Men whatever, jag glömde bort snabbt efter att skorna var blöta :)
Vem  hade gått här?

Vi gick över fältet, där hade de plogat upp jord. Men det hade ju inte regnat på ett tag, så det
var inte alls lerigt. Det gick och gå över. Mysigt med annorlunda underlag att promenera på!
Blommor finns kvar, 7 november!!
Hittat något gott/spännande under jorden? :)

Är det verkligen 6 november? Man kan nästan ha bikinis därute!

Erstaviiik promenad! Supervarmt för att vara 6 november, helt sjukt! Tyra fick stanna hemma och hon har blivit hel knäpp av stillhet. Herregud hur ska hon klara och vara stilla i 3 veckor nu ... :S
Ser ni Azi i skogen?

Lilla bildserie 1! - Här tecknade jag "sitt".
Här säger jag "bra".

Här ber jag henne om tass.

Skakar tass och ger godis.

Lilla bildserie 2! - Azi kommer rusande på inkallning.

Hänvisar henne och hoppa på en sten.
Pusskalas!

Försöker hon spotta ut mina pussar? ;)

Allhelgonadag

En till morgonmys bild! Azi älskade och vara i centrum!

Hela dgen har vi tagit skiiiit lugnt och laaatat i soffan. Tyra började bli lite rastlös och tuggade sönder en grej. Kommer få en damphund snart, help me! Azi nöjde sig med vilodag idag, imorgon blire Erstaviiik! Sen åkte två kompisar som sov hos mig inatt hem, så kom en annan hit till mig som bor hos mig. Så ikväll cyklade/ och kickbikade vi till Storkällan och tittade på ljus. Väldigt fint. Gick runt kyrkogården - kolsvart men mysigt! Nu ska vi se på en fiiilm, en skräckis sådan! :)

Morgonmys & bus me Azi!



My girls ♥


Man kan lysa upp dagen bara om man själv vill- trots vädret, dyster grå i himlen. Man kan omvända detta.

Imorse tog vi soooovmorgon till 09.30! Skönt och sova ut lite. Här ville Tyra följa med på promenaden, men nej tyvärr... Azi var lycklig när vi kom in till skogen. Sträckte ut sig och fångade en massa pinnar!

Titta vad jag hittade - hjärtformigt mossa! Kärlek på högsta nivå i skogen!
Min ögonsten! ♥
Nu håller jag på och fixa hundgodis från kycklinghjärtan. De har börjat ta slut, så dags och fixa nya! Luktar väldigt gott härhemma nu,,,, nooot! Men för hundarna är de skitgott doft här hemma ;) Min bror fick en chock när han gick ut från rummet. "FAN VAD ÄR DET SOM LUKTAR?!?"


Myskväll med hundarna. Ena pigg. Ena sjuk.

Hon sprang flera gånger till hallen och tittade på dörren, jag trodde hon ville gå ut, så försökte jag 5 gånger- men varjegång vi gick ut vägrade hon och gå. Hon ville nog inte gå ut, hon har nog ont så hon inte vet vart hon ska ta ivägen och kragen står så ivägen för henne... Ännu ledsen bild här!
Jag hade en supermyskväll med massa ljus å en skräckfilm som jag såg helt ensam på! Eller nej, Azi i min famn ;) - Bilden ser inte så mysigt ut som det egentligen var, men bilden är syftet med att visa er vart hundarna låg. Azi med mig i soffan - men Tyra föredrar att ligga ensam i ett hörn på en lakan. Stackarn. Där fick hon slippa kragen, (jag höll koll hela tiden). Hon små rörde på sig hela tiden. Jag tror hon har ont... Ska hämta ut smärtstillande imorgon på apoteketet. Azi tar det så lugnt med henne, verkar som hon förstår att Tyra inte mår riktigt bra och något har hänt med henne.
Azi har varit i hennes sits förut. Återigen min kloka dam!
Skönt och sova under gardiner? :) Här ser ni plåster på magen, den ska tas bort om 2 dygn.
Sen har hon stygnen som är under huden - så jag behöver inte åka in för att ta bort stygnen (den försvinner själv efter 25-30 dagar), men vi ska tillbaka för att kolla om den har läkt som ska om
10-12 dagar.

Synd om mig ... ?


Nu är det över!

Allt har gått bra! Vi är hemma och Tyra är "omtöcknad" av narkosen och hon gillar inte kragen.
Hon har ingen matlust heller. Illmående kan jag förstå, lilla sötnos! Nu vilar hon i korgen och sover. Bagis är en ny veterinär ställe för oss- men jag blev nöjd med stället och personalen, så jag kan tänka mig och återvända.



Jag var så spänd hela dagen, och var nervös över hur det hade gått. Så resultade det att jag fick migrän nu, börja koppla av från spänningen nu när vi är hemma. Får sova en stund med treo :/

Azi är däremot pigg - en trist dag för Azi. Men imorgon blire skogen för oss två! Ska förbi djurmagasinet så handlar jag lite färskfoder och så.

Det är alltså så att Tyra är kastrerad och aldrig kommer löpa igen. Aldrig mer skendräktig.
Aldrig mer oroa mig för kåta hanar. Aldrig mer allt - sååå skönt! :)

Idaaaaaaaag gäller det!

06.25 åker jag och hundarna bil till Bagarmossen djurklinik! Tyra kastreras idag, äntligen är dagen här! Kommer kanske rapport ikväll om hur allt har gått. Jag är lite nervös när det handlar om narkos, hoppas Tyra klarar bra av detta..

Tack Kastreringsprojektet Stockholm!

Lite nyhet!

Ny månad! November redan, sjukt!! Tiden går alldeles för snabbt nu. Men men, ikväll sover jag och hundarna bort! Så ingen bloggande ikväll! :) Återkommer imorgon! Men nu måste jag springa upp till mitt rum och väcka två sju sovare och så går vi till bussen, vi öppnar dagiset idag, shit imorse gick det inte och vakna. Usch, blev alldeles för sent igår kväll :(

- Som ni säkert har märkt att jag inte godkänt er kommentar - för jag inte haft tid och svara.
Gör det snart jag kan!

2 dagar kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0