Lek & Bus på Erstavik nu ikväll!

Gick hemifrån 15.45, man ser solnedgången på gång vid bommen vid parkeringen.
Framme till fältet.

Dimmigt - vackert! Vi tre dansade med andarna! Min kamera fångar inte så bra bilder
när det är skymmer (eller hur nu det stavas) och mörkt- men whatever!

På väg hemåt vid 17.00 - kolsvart!
Lilla jag måste vara med i ett hörn. Ah, nu ska jag dra iväg till Ektorp!

Helgen - händelseriik och bra helg!

Fredagskvällen åkte jag och glodde på futsalmatch (Hephata, dövlag) i Liljeholm och efteråt fikade vi några på Waynes.

Lördagen vet ni vad jag gjorde - cykel, promenad, städning, globen, fridhemsplan, kristineberg å halloween mys!

Såg på paranormal activity 2, och den är en skitfilm. Inget för döva egentligen, den är mycket av ljud. Så vi bara glor på stillbild länge och sen plötsligt händer det nåt. Vi liksom missar hela ljuden som kommer smygande tills det händer något. Så jag satt mest och skrattade genom hela filmen och sov väldigt gott efteråt. Filmen är inte gjorda för döva. Likadant med paranormal activity 1, gäspade jag genom hela filmen. Men vissa grejer som att andar drog iväg mamman, barnet var läskigt, för det kan ju hända på riktigt, men annars... :)

Idag åkte jag och hundarna hem vid lunchtiden. Efter en stund hemma åkte jag iväg och besökte en kompis Gustaf i Högdalen, efter en stund soft hos han så åkte vi och såg på futsalmatch igen, denna här gången var herrar dövas landslaget som spelade.

Nu ikväll gick jag en DW runda me hundarna ca 1 timme, Tyra drog 5 kg, Azi sprang lös - snarare hoppade runt, hon var rädd för kättingen skulle råka träffa hennes tassar.

Nu är jag helt slut efter helgen, herregud!!! Jag vaknade kl 8 istället för 9 imorse! Jag hade inte ändrat klockan, så gick upp kl 9 och sen insåg jag att nåt inte stämde, juste vintertid, haha!
Nu ser jag fram emot veckan (ny vecka) och mest på torsdag- 4 dagar kvar!!!

Lördagsmorgon i sängen som vanligt. Älskar bilden på Azi såå söt med tungan!
På bussen på väg hem från Kristineberg. Tyra piper hela tiden i tunnelbanan, men i bussen är hon lugn. Vi åker väldigt sällan tunnelbana så det är fortfarande ganska ovant för henne. Men Azi är kolugn som alltid, utmärkt stöd, och hon är en lugnande medicin för mig när jag börjar bli stressad. Så pussar Azi mig en massa lugnandeenergi ;)
Bästa Azi!

Halloweenmyyys!

Myys i soffan me vovvarna! ;P - dax för mums å film nu!
Hur söt är hon inte?!

Halloween

Imorse vaknade jag upp med glatt humör - kastade upp mig ganska snabbt och åt lite soppa som blev över ifrån för nån dag sen. Så drog jag och Tyra ut på en härligcykeltur på 1 timme i skogen, Tyra hade hur mycket energi som helst. Hon galopperade och drog mig glatt i princip hela vägen. När vi väl var hemma bytte jag hundar och tog ut Azi på skogspromenad som tog också 1 timme. Azi sprang för livet flera gånger och skuttade in i skogen; detta älskar Azi, skogspromenad på morgonen.

Sen städade jag lite och rotade in i dammsugares påse för brorsan hade råkat dammsugit upp en bokstäv från hans dator. "HJÄÄÄÄÄLP JAG MÅSTE HA "T" BOKSTÄV, DEN ÄR I DAMMSUGAREN!!!" tecknade brorsan t mig. Jag tänkte herregud - han är faktiskt 20 år men han inte vet hur man ska ta upp påsen från dammsugaren, så jag fick göra all jobbet och rota genom all päls och damm, så till slut hittade jag "T" bokstäv.

Jag och hundarna är utkastade från huset ikväll/inatt för brorsan ska ha fest hos oss. Så vi ska sova hos en kompis och det blir en massa skräckfilmtaaaajm. Kommer dö ikväll ;) Halloween helgen, så man måste bli skrämd ju! Det var riktigt ett tag sen jag såg på nån film ens faktiskt, och skräckfilm - herregud månader sedan. Blir mys me massa mys å skitsnack! Men nu ska vi först åka till Globen och promenera nånstans där innan vi åker till kompisen.

Bilden togs somras när vi mini fjällvandrade i Dalarna.

Awww- ha en bra halloween helg!

Älskar å kika gamla bilder på Azi...!

Jag har snart haft Azi i 5½ år, kan inte tro det. Azi har varit vid min sida så jäkla många år. Vi har upplevt en massa saker tillsammans. Som jag alltid säger- bättre kompis än henne kommer jag ALDRIG få. Azi har aldrig svikit mig, eller sårat mig. Åhh vad jag älskar min Astirazalea! Blir så tårögd när hon ska bli 10 år till feburari. Jag tänker knappt på att hon ska bli hela 10 år, det syns inte alls på henne. Jag blir så glad när folk trodde att Azi var 4-5 år, halva av hennes ålder!, och de svimmar när jag svarar nej hon ska faktiskt bli 10 om några månader. Hon är så pigg och kry och allt. Jag är så glad att hon är väldigt pigg även om hon är gammal. Nej nu faller en tår, springer och pussar Azi nu!

Örebro, Vivallakullen 2009 påsk.
En av mina favorit bild på Azi. Grusgropen här i Älta augusti-2009.

Tyra har blivit väldigt mammig och en sur tant. Azi är där och är helt förstående och är så tålamodig, Azi är den klokaste hund jag känner.

Nu har jag jobbigt med mina hundar!! Speciellt med Tyra- hon reagerar värre och värre av skendräktighet. Hon har blivit aggressiv nu :/ Inte mot mig, utan mot en hund på jobbet. En flat-coated retriever hane, de vistas i "lösgångede" på jobbet. Alltså med oss personalen, inte i boxen. De brukar leka och sova tillsammans, men igår visade Tyra plötsligt hatiskt mot honom. Hon skakar och blir så stressad när hon ens bara SER honom. Hon försökte göra utfall några gånger, en gång rök de ihop. Men efteråt så hade jag kontroll och var tvungen och ha koppel på Tyra hela tiden inomhus.

Jag försökte ha Azi och Tyra i en box som var tom - men Tyra skällde oavbrutet, ville inte vara där. Azi är ännu mer och mer Tyras valp, hon sköter om henne och slickar och ligger PÅ henne. Så det går inte och ha med Tyra på jobbet idag. Idag får hundarna vara hemma, och så tur så har jag en kompis som bor hemma hos mig nu för tillfället och är arbetslös, så ska vara hemma med hundarna idag. Hoppas verkligen att det går över snart!! 6 dagar kvar till kastreration!!! :)

Azi säger inget emot, hon nafsar till Tyra ibland när hon blivit för mycket. Men annars ligger Azi hela tiden och är såå tålamodig. Hon är den klokaste hund på universum jag känner. Hon vet precis hur hon ska hantera situationerna och allt! T.ex. för nån dag sen så var jag uppe i mitt rum max ett par minuter, och jag hade tigerräkor på matbordet. Så plötsligt kom Azi rusande till mig och verkade som hon ville nåt. Sen sprang hon iväg igen, så jag sprang efter för att se vad hon ville. Alldeles riktigt, Tyra stod på matbordet och glufsade i tigerräkor! :)

Har varit ute en timme med hundarna i skogen och grusgropen nu på morgonen. Nu dricker jag te - ska iväg till jobbet strax... Ska skicka hundarna in till mitt rum, där sover min kompis.

Utsikten från mitt rum - vackert va?! :)

Skendräktighet

Azi led av skendräktighet - hennes juvarna blev jättestora och det droppade ut en massa mjölk.
Azi bäddade och bäddade. Pälsen föll av en massa, massa kilon. Hon mådde inte bra av det. Så kastrerades jag henne 2008 vinter - det var en av de bästa beslut jag gjorde.

Nu är det Tyras tur. Hon lider verkligen av skendräktighet. Hon springer ner till källaren och gömmer sig bland all flyttlådor och möblerna. Jag fick klättra in i kaoset och locka ut henne. Hon bäddar och bäddar hela tiden. Hon blir lite aggressiv om Azi närmar sig där hon ligger. Men om Azi ligger där först, och Tyra kommer dit så är det ok för Tyra. Tyra är trött och slöar gärna. Hon är okoncenterad när vi är ute. Hennes juvarna har fått lite mjölk nu. Igår försökte Tyra ligga PÅ Azi och slicka henne som hon vore hennes valp. Och det kom tillfällen hon ligger på sidan, hennes mage är mot Azis ansikte och hon lyfter på bakbenen och flyttar sina spenar mot Azis ansikte, hon ville att Azi skulle dia Tyra! - Men nu är det bara 9 dagar kvar tills hon kastreras - LYCKLIG!

-Filmer på Tyra och Azi kommer sen när jag lagt upp på youtube.



åhhhhhh


Nu har jag beställt dessa grejer!

Har nu beställt nya saker – kongar att hundanra ska jobba färskfoder ur. 
Det tar ca 1 timme för 1 kong, så får hundarna färskfoder i 2 st, så jobbar de 2 timmar. Perfekt.





Neonrosa hurtta Y-sele och en långlina som är av tyg/nylon. Jag har nu en plast, svårt och knyta den, så en tyg långlina behövs och det inte bränner så mycket om mina händer när de drar och spårar.


21-23 oktober!

Min helg var helt underbar!!! ♥


I helgen sov flera folk hos mig och hundarna, de var mysigt, mycket snack, skratt, goda middagar, sov tillsammans - trängas i sängen, besökte nacka forum, och för min del också promenad 2 timmar på lördagsförmiddag med hundarna innan alla vaknade - skönt och smyga ut själv medans alla sov :), härlig långpromenad i djurgården. Aww, en awsome helg!

Söndermys på morgonen- hundarna var extra trötta nu i helgen.
Skogen - alldeles för mig och hundarna själva på morgonen. Här sökte de torrfoder fruksot i varsin träd, gillas!
Trötta och nöjda med 2timmars morgon promenad. Hem och sova, så väckte Linda upp alla.

Bilderna är från djurgården promenad!

My girls!

Första bilden försökte Tyra bädda bakom Azi, där finns ju knappt plats! Andra bilden somnade de tillsammans, weii, mina favorit tjejer! Älskar er! Ni förgyller verkligen mina dagar - det går inte utan en dag att ni inte får mig att skratta eller himla med ögonen för er busiga påhitt! <3

Trötta vovvisar!

Nu har jag cyklat med Tyra i 40 minuter. Nu har jag promenerat 40 minuter med Azi. Nu har de fått sina middagar. Inget arbetande, utan direkt i skålen. Nu har jag diskat och städat köket. Borde starta några tvättmaskiner och sortera mina rena kläder - men inge ork - tar de imorgon istället.
Nu har jag ordnat matlådan till imorgon. Nu har jag fixat chips & dip & cola som vanligt. Nu blir de mysfaktor på högsta nivå me massa levande ljus. Så sover hundarna gott - och laddar inför en ny dag!

Lite allmänt snack...

Det blev lek&bus i inhägnaden igår kväll å sen myste vi i soffan med duntäcke och hundarna skulle ligga PÅ mig, det blev varmt, men mysigt... Matlagning är nog min passion just nu - jag tar tid och kraft för att laga ordentliga middagar. Kanske för jag är hemma nu för tiden så har jag mer tid :)
Har helt enkelt inte lust och träffa folk, har varit omkring så mycket folk i flera veckor varjedag nästan. Så denna här veckan ska jag vara själv, men till helgen blir det fullrulle igen! Idag lagade jag spaghetti och kotlett, sen med mumsig sås och de låg en stund i ugnen, perfekt. Muuuma!!

Det blir en ordentlig cykeltur för Tyra ikväll - funderar vart jag ska cykla... Azi har fått sin långpromenad på jobbet idag, så det räcker med kvällspromenad för henne sen.

Idag boookade jag biljetterna till Göteborg i december. Jag och hundarna åker dit! Weiii, kan knappt bärga mig :) Det blir också kanske en tripp till Sundsvall under november. (Tyras uppfödare, jag mailar dig ang Göteborg resan, kanske vi kan ses då?)


Regn & Rusk!


Bilden togs på Erstavik den 2 sept.


Enda jag ser på facebook "skitväder" "skit jag kom hem dyngblöt nu" osv osv. Jag blir så irriterad! Vad är fel med regnet? Det är så vackert, man kan vända det till något positivt!

Som jag hamnade mitt i regnet och det var hemskt att stå i busshållsplatsen mitten i motorvägen (Norra Sköndal) och vänta på bussen med två darrande hundar och en som peeeeeeeeeeeep hela tiden och så KLART KOM min buss INTE. Hoppade över en tid, så jag fick stå där hela 30 minuter- men så fort bussen kom så satte vi oss och jag log direkt. Jag tänker att det är över och nu är jag nära hemma och så fort jag kom hem tände jag en massa levande ljus i köket och lagade middag. Hundarna jobbade för sina färskfoder ur tom ihålig märgben.

När jag åt middag tittade jag ut och det var så vackert, röda blad från träden som flyger iväg och regnet droppar. Så fint. Jag blir så varm... Nu somnar hundarna så fint. Om en timme ska vi dra ut på en promenad, kanske en kortare cykeltur för Tyra så hon får rusa lite av sig eller släpper jag dom i en inhängd. Sen så blir det chips & dip & cola framför Desperate Housewives.

För första gången på LÄÄÄNGE jag tycker det är skönt att vara hemma helt ensam. Brukar få ångest och vilja träffa någon, men nu nej, helt perfekt och vara ensam!

Att hundar drar kätting samtidigt när de springer bredvid cykel; - Bra? Dåligt?

Jag gör ju så med Tyra och gjorde med Azi förut, det är ett utmärkt sätt att konditionsträna hundar tycker jag. Men jag har fått kritik för att jag håller på sånt. Det kan växa fel muskler och om hundar ska dra något - så ska de promenera inte springa. Absolut inte hårt underlag (de tycker att grus/lerunderlag är hårt som asfalt). Blabla... Så började jag undra om jag gjorde verkligen fel med mina hundar. 

Så jag tog kontakt folk som drar med sina hundar - liksom barmark och de som har slädhundar. 

Deras svar var positiva - det är rätt träning för draghundar. Flera som tävlar i drag låter sina hundar dra tex bil däck bakom sig, eller dra vagnar för att just bygga upp muskelaturen till vintern. Och om man gör rätt - som strechning och massera hunden efter, och har rätt utrustning så är det utmärkt träning var deras svar.

Avslitet hälsena! - kanske ...

Jag har problem med min hälsena, började få smärta torsdags - och idag är den värre än någonsin så jag skulle kunna dööö! Men det beror nog på mina jäkla converses skor. Dessa är ju inge hälsosamma skor :/ Blir det inte bra imorgon får jag åka till doktorn med pappa. De hindrar mig från att gå! Jag kan knappt gå alls nästan. Måste halta och gå långsamt - sånt vill jag absolut inte gå!!!

Men jag lyckades gå 2 timmar idag med dagishundarna och när vi väl kom hem på eftermiddagen, var jag helt slutkörd! Det var så intenstivt i helgen med massa kompisar. Så tog jag riktigt lugnt och åt middag alldeles för mig själv. Hundarna låg och protserade ingenting.

Nu ikväll tog vi en runda, hade tänkt gå en längre promenad, men hälsenan gjorde så ont. Så gick vi istället bara 40 minuter och Tyra drog 2 kg DW. Azi sprang fritt i sin röda täcken. Sött!

Imorgon blir det shoppning i internet - så klart mer hundgrejer. Ska kolla runt ikväll, så blir det shoppning imorgon ;D

Just nu tuggar hundarna varsitt ben. Jag ska mumsa i glass å popcorn som vanligt!


Amstaffar kan visst vara en trogen väktarhund!

Janne - som jag nu har känt ett tag genom Amstaff träffarna osv. Han har nu skaffat en omplaceringshund och han får följa med till hans jobb. Härligaste syn! Hans text på facebook;

"skulle ha jobbat inne på brittney spears conserten igår från 17:30, vid 14 ringde min chef och frågade om jag kunde komma direkt för det hade varit ett inbrott i ett turnefordon utanför globen. - kan jag ta med Glenn sa jag, och det var ok. så igårkväll bevakade Glenn och jag lastbil & bussar med sån succe att vi omedelbart fick två uppdrag till åt "Rihanna" 1-2/11. dessutom charmade Glenn allt från tuffa truckers till hennes dansare. husse och hund mycket stolta och glada !"

Höst och sol = underbar promenad med massa glädje i 3 timmar. Hundarna hade skitkul ihop. Massa lek med vatten, pinnar och tennisbollen. Naturligtvis av massa terräng i skogen också. Vi uppträdde oss nog som tre skogstrollar ;)

- Azi var superduktig hela tiden, sket i ALLA människor/hundar hon såg. Kom GENAST på inkallningen. Höll sig nära och kollade på mig hela tiden. Azi har en underbar humör idag-
väldigt lekfull och glad humör.

- Jag förvånar över Tyras inkallningförmåga nu, hon kommer direkt när jag kallar in henne
och har koll på mig. Hoppar inte på en enda joggare som kommer förbi oss. Vi har nu gått
ett steg framåt i utvecklingen!

- Tyra har vilat nu i 4,5 månader sen jag träffade hundpsykologen. Tyra var sönderstressad hund, så hon skulle vara lugn lugn lugn hela tiden i några månader för att finna lugnet i sig själv. Inga lek med bollar, inga springande runt, inga lek med andra hundar förutom med Azi. Men nu har jag börjat öka lite stressaktivtet - och Tyra hanterar det väldigt bra. Jag ökar väldigt sakta och säger åt henne lägga sig ner och varva ner i några minuter innan vi leker igen. Så hon ska lära sig att varva ner. Ohc idag efter promenaden - gick hon genast till korgen och somnade. Gott tecken av att hon klarar mer av stressaktivtet. Kan inte känna något annat än glädjen i mig just nu!

Tyras hobby - att stå och titta ut genom fönstret.
Nuuu är vi i skooogen!

Leka leka leka med pinnen!

Här fååångar jag bollen!

Kom igen - kasta igen!

Så här högt kan jag hoppa!

Azi gillade inte och fånga bollen...
Men när det gäller pinnar - MÖRDARTÄNDER kommer fram! ;)
Dricks paus vid samma ställe varjegång.

Grupp bild - ett måste - fula jag men men ...

Pinn jakt igen!

På bryggan vid Strålsjön.

Nu är det igång med pinnar igen!

Azi vann! - Filmklipp kommer sen!
Okej så delar vi nu.. Tugg paus!
Här vilade jag ner mitt i terrängen och beundrade av naturen.
Vackert.

Underbara amstaffrumpor!

Drickspaus igen!

Pinne igen ...!

Uppe på toppen och utsikten över Strålsjön! Vackert - skulle kunna sitta där i timtal!

Friday night in Älta

Tar på bar gärning!! Vem som smyger upp på Beas stol?!?

Väldigt trötta efter massa pussar som vanligt. Så kröp de tillsammans in i en samma korg och sooov långt in i natten tills tjejerna gått och jag väckte dom försiktigt för att gå upp  till mitt rum, lovely!



Helgen är här nu igen!

Godmorgon!

Nu är det helg, äääntligen! Behöver verkligen vila - eller kommer jag ens vila, haha. Har tjejerna hemma hos mig ikväll. Vad glada hundarna kommer bli! :)

Imorse ville Tyra verkligen inte vakna - helt kört av sin födelsedag igår, hihi. Azi däremot blev jätte glad när hon såg jag vaknade upp och tog fram mobilen, så vips blev det hoppande runt i sängen och la sig över mitt ansikte som vanligt :) Så följde Azi direkt ner och visade att hon ville ha FRUKOST! Mehh, hon fick mer mat än vanligt igår, ändå är hon lika hungrig.

Har bytt sort på Azis mat nu. Från fisk/ris till lamm/ris. För på foderbilen fanns det inte Senior/Light på fisk/ris på 7,5 kg längre. Bara 15 kg, och jag vill inte ha 15kg. Och så är lamm 50 kr billigare än fisk (JWB är ruskigt dyr foder om ni inte visste det, för min smak iallafall. 800 kr/ 15 kg). Men av min tolkning tycker Azi att lamm var godare än fisk också. Bara bra :)

Hundarna frööös så mycket förra helgen, så försökte de sitta bredvid varandra så tätt som möjligt. Väldigt gulligt. Azi har börjat mer och mer använda sin täcke nu speciellt på morgonen och kvällen, Tyra inte än.

Underbar födelsedag!

Födelsedagsbarnet (hunden;))

Azi fick såklart också tårta!
Miiin!

Idag har dagen varit underbar - allt har gått rätt! Dock ingen lek med hunden, ägaren var sjuk,
så cyklade jag och Tyra själv ut en långtur, sen stannade vi en långstund vid en fotbollsplan
och tränade inkallning med belöningen - tennisboll. Världens favorit!

Azi var med hela dagen, förutom cykelturen. Sen på kvällen fick de tårta - med massa laxvom, viltkött, lite VoH färskfoder och kalkonskinka. Hundarn ÄÄÄLSKADE detta och dreglade
som fan när de satt och väntade på maten och jag skulle fota! Och så mumsade jag hellre prinsessatårta!

Fick även veta att Tyra ska kastreras nån gång vecka 43 eller 44, får veta av Bagarmossen Djurklinik imorgon exakt datum och tid. Pirrigt!!!

GRATTIS PÅ 2-ÅRS DAGEN, TYRA DEN FINA!


Idag sååå ska det fiiiras!! Det blir en långpromenad förmiddagen med dagishundar, eftermiddagen ska vi ta en cykel tur i skogen. Sen på kvällen ska hon få leka med en hund i inhängden och så klart ska jag fixa tårta till hundarna och köpa prinsessatårta till mig! :)

En sån där bra dag, en sån bra känsla, trots allt!

Imorse började lite snett - jag försov mig! Men jag hann till bussen i rätt tid, men det var besvärligt för Tyra blev helt TÄND när jag sätte hösttäcke på Azi. Imorse var frost, så tog jag hänsyn till Azis känslige kyla och höfterna. Tyra skulle jucka och tassa på Azi hela tiden, till och med i bussen försökte hon. Men efter en stund lugnade hon ner. På jobbet tränade jag lite, hade täcke på Tyra och lät henne kliva över den på golvet osv osv... Så hemvägen nu i kväll struntade Tyra i Azis täcke - skönt!

På förmiddagen drog jag och 6 hundar ut på 3 timmars promenad. Sjuuuukligt härligt det var, så vackert det var i naturen! Här ser du hundarna jag gick med, den sjätte ville inte vara med på bilden.



Sen satt jag och stängde dagiset. När vi gick till bussen, så var jag störthungrig och hade högt blodtryck av all godis jag åt, så yrade lite och tänkte att jag skulle skynda hem! Och så plötsligt blåste det till och en papperspåse som låg på marken rörde till så hoppade Tyra till och gjorde så att jag RAMLADE ner på marken! Jävlar ont på högra knäet och mina händer, massa sår. Reste upp mig och sa inget till Tyra - gick bara vidare, SNARARE HALTADE .

Åkte buss hem - så gick bussen sönder därupe vid Ekstubben, så fick vi gå hem. Men jag träffade brorsan å hans kompis på bussen så fick sällskap hem. Och nu såg jag att min jeans gick sönder och jag fick stort sår på knäet som svider nu.

Nu ikväll lagade jag en enkel middag - men den blev så jäkla gott. Hundarna är gott som döda och sover djupt i bäddarna. Klippte även klorna på dom idag, Tyra är helt suverän på att bli klippad. Azi lägger sig alltid på ryggen självmant när jag kommer och visar saxen, hihi.

Nu ska jag nog ta ett bad, med sån spa grejer! Perfekt avslut för dagen, och vi måste ladda upp för imorgon- det är ju en speciell dag imorgon!!!!!!!!!!!!!!

Halvt år med Tyra i flocken!

Supertrötta efter en händelserik helg! Mycket skoj hände hela tiden för mig och hundarna
i helgen.
Varit på landet, stan osv- hundarna följde med precis överallt. Grym helg!


Igår firade jag, Martin och hundarna prinsessatårta! Hundarna fick tuggben senare på kvällen.
Vi hade ett skäl att fira; Det var precis halvt år sedan jag åkte och hämtade hem Tyra, 9 april, igår var ju 9 okt. Jag tittade på gamla bilder när Tyra precis börjat bo hos oss. Jag ser en helt annan hund, smal, spinkig, energin är helt annat. Nu ser jag en kraftig, bra självkänsla, glad hund.

Härligt och tänka hur mycket framsteg vi har gjort. Hur mycket tid jag har lagt ner på henne, det var verkligen värt det. Lilla Tyra! Massa hjälp har jag fått av Azi. Utan henne hade jag nog inte kommit så långt så snabbt som nu. Azi har tagit sin roll med tålamod och lite sån lärareroll åt Tyra. Underbart och se! :)

April togs bilderna. Man tänkte inte på hur smal hon var - men nu när man jämför bilderna. Jösses!

Bilder från hundlöpet av Erika & mina

BILDER AV ERIKA, FUNKTIONÄR.

Innan start, fäster då chippet på skon!
Staaart! - Ni ser mig å Tyra till höger.
'
Kul med så många deltagarna!
Mannen som vann i min klass med sin Rottweiler - men poängen ni ser Azi sitta bakom honom med min mamma och väntade på mig. Azi blev så glad när jag kom, hon hoppade till och tänkte springa in till banan och hoppa på mig :)

På väg till mååååål!
Vem som är trött här nu??? Tyra!
Satt och tittade på prisutdelningen.

BILDER AV MIN DIGITALKAMERA OCH TAGITS AV MIN MAMMA.

Innan start och hade ingen aning om hur det skulle gå.
Innan starten... Tyra upförde sig bra bland all hundarna, och jag hoppade runt med henne för hon skulle bli peppad och en stund blev hon alltför ivrig och rev nästan sönder min nummerlapp, tappade en säkerhetsnål - men löste sig. Gick att använda 3 st.
Under tiden mamma och Azi väntade på oss...
Az i frågar när Linda ska komma...
Satt och stirrade rakt ut hela 25 minuter, där hon såg mig senast försvinna, och så när jag kom tillbaka blev hon så glad och sprang in i banan.
Glada och nöjda flickor, vi tre.
Azi visade sin lycka och kärlek. Tyra låg av utmattning, liksom som jag.
Satt och väntade på alla skulle komma i mål och sen var det prisutdelning.
Sen efter tittade vi på gänget som startade för 1 mil.

Mysig väder - regnet/duggregnet/molnighet/kylan/HÖSTEN gör mig jävla glad!

Då är jag hur uppe som helst och gillar dagen! Azi tyckte mindre om vädret, men hon följde med glatt ut på promenaden! Tyra är ute oavsett väder :) Bilderna togs på eftermiddans promenaden i Gubbägensfältet.


Bernersennenhunden ska ALLTID rulla överallt- gärna i leran!
Väntade på bussen hemåt, här Azi vilar på Tyra. Såja, ska snart ut med hundarna och
motionera lite extra. Tror det blir i Erstavik. Så kommer my heart hit ikväll! Myyyys!

Sova tillsammans!

Igår kväll efter tjejerna gått - joooobbbigt och träffa tjejerna som pussar oss hela tiden!
Men då får vi ju popcorn, svårt beslut om inga pussar och inga popcorn. Eller stå ut med
pussar så får vi popcorn! ;)

- Och dessa gångerna de delar korg, undrar jag om de tänker så här at jag har lust och dela och sova tätt intill med den andra. Eller blev det helt enkelt så att de hamnar dit på samma korg. Hur och vad tänker dom just då...?

Surprise of my girls

Azis underbara tass avtryck!

Rejäl överraskning fick jag nu ikväll när de stod två underbara söta flickor utanför min bakdörr
helt plötsligt och vinkade genom fönstret. De kom hit med cola, chokladpudding, popcorn å senare
kom en till med chokladask, cola och chips. världens bästa överraskning när jag har sån jävla mensväääärk som dödar mig.

Hundarna tyckte det var roooligt att det äntligen hände något idag- idag har de haft världens tristaste dag. Bara sovit hela dagen, för jag låg i sängen hela dagen. Visst försökte jag få
hundarna leka lite springpole i trädgården och tugga märgben, men det räckte inte så mkt
för dom. Så kröp hundarna mellan oss i sofforna och myste med oss när vi mumsade.
Hundarna fick smaka lite popcorn som vi tappat ;)

Two pictures I like


rubriklös. fantasilös.

En helvetes dag! Haft så ont i magen hela dagen, så fick åka hem tidigare från jobbet.

Så har jag tillbringat hela dagen i sängen och lidit... Hundarna har lidit också :(

Men hann med en mys promenad förmiddagen... Och så tog jag bilderna på hundarna.


my darlings, number one (two)


2 oktober 2011- en hunddag!

Dagen började med en massa goooos i sängen. Älskar sån söndagsmorgon så man inte 
behöver skynda och kliva upp! Hundarna var hur gosiga som helst! Morgons promenad blev
en sväng i skogen med både hundar.


På dagen mötte jag upp en döv Jack Parson Terrier, Donna på 2,5 år. Vi gick runt Erstavik och fikade vid Strålsjön. Var borta 3 timmar, härligt! Jag tog bara med Tyra, så jag hade mer fokus på henne tänkte jag. Men det gick överförväntan – Tyra struntade i Donna på en gång och gick så bra. Inga sån ”stress tok ryck”, ingen hoppande & bitande, ingen stress. Nej, hon var hur lugn som helst, men bara lite dragig i koppeln – men inge stort problem. Avbröt hennes fixering rätt lätt idag när hon fick vittring på vilt. Så nöjd med henne idag!

När jag kom hem- bytte jag hund och tog ut Azi till grusgropen och lekte intenstivt med henne där. Gick i skogen och tog bilder och hon fick jobba massa för hennes mat. Hon var så duktig och fokuserad på allt jag bad henne göra. Hon har nästan lärt sig och vinka på kommando, när det är klart - film! Var ute ca 2 timmar med henne. Leeeeerig hon blev av all lek i leran, hihihi, min jeans - in i tvätten! :)

Nu ligger hundarna utslagna efter har ätit varsin ben. Så njuter jag av taco, mums!


Fått värsta inspiration av många i sommaren att fjällvandra. Så har jag bestämt mig att fjällvandra nästa sommar!


Hundarna hade brutit upp staketet i köket, så hittade de en ny sovplats i hallen. Azi sover på min jacka och skor, och så Tyra precis i min resväska som jag skulle haft till Italien. Hade inte packat upp den än. Och vågen där; - bry er inte om de.

Me!
Hundarna soooov så gott när jag kom hem, de märkte inte ens när jag tände lampan och tog massa bilder på dom. Till slut vaknade Tyra och hoppade till av glädjen, så vaknade Azi och det blev helt liv i hallen. Vips ut på en natt promenad :)

Sammanfattning bilder

Jag och Tyra på landet 19-21 september.
Kvällen den 21 sept när Azi kom hem från hundvakten.
24 september, härlig promenad i Erstavik!

RSS 2.0