Tyras vecka!

Helgens skadade Azi olyckligt hennes bak vänsterben, hon sprang in i staketet på landet. Så musklerna i benet klämdes på något sätt, så hon hade ont och haltade i några dagar. Men nu är smärtan borta - hon går som vanligt, skönt! Och så fick hon allergireaktion förrgår, hela hennes ansikte svullnade till och igår hade hon massa "bulor" på kroppen. Men nu är dessa borta efter ett par kortison. Puh, hon ska få ta det lugnt i veckan då hon varit skadad och är trött efter allergin.

Måndags hade hundarna vilo dag, Tyra fick sin långpromenad på mitt jobb på dagen. Azi fick ta en rastningsrunda bara, då hon haltade fortfarande.

Igår tog vi en riktig långpromenad och gick till Hökarängsbadet och långt runt. Tyra blev trött av det, Azi fick inte följa med utan ta en kortare runda bara. Sen på kvällen skulle vi ta en cykeltur, jag tänkte ta den vanliga runda till Saltis, men Tyra var trött. Så vi tog kortare runda, runt Erstavik bara.

Idag gick vi en runda i motionsslinga i Högdalen 2,5 timmar och Tyra bar 2 kg klövjeväskan samtidigt.

Idag runt motionslingan!


Igår på Hökarängsbadet!


Igår på cykelturen!





Vi besökte pappa på landet!




Sån små sak kan göra mig så glad!

Idag på dagen var jag + hundarna ute och gick runtomkring i Älta innan jag började jobba kl två. Vi var däruppe vid Älta centrum så stötte jag på en döv kvinna som har en döv jackrusselterrier eller var det en parson, whatever, som hon haft sen våras. En omplaceringshund. Hon sade hon hade svårt att få hundens uppmärksamhet när det är en annan hund i närheten eller när den är fixerad vid något/någon. Så gav jag henne ett par tips och visade på mina hundar. Hon testade det och blev förvånad över att det fungerade direkt på en gång och blev så glad! Efter fick jag ett sms av henne att det verkligen fungerade och det blev mycket lättare och få hundens uppmärksamhet och att jag borde leda kurs för döva osv osv :) Det var kul att dela med mina erfarenheter. Speciellt för döva hundar så blir det extra i mitt hjärta, always! Det där gjorde min dag!

Nu sent ikväll tog vi en timmes promenad i dimman, vackert. Nu är hundarna hur keliga som helst och både envisas att ligga under täcke med mig, kokhett här puh :)

Jag kikade på gamla bilder - åh vad jag längtar till vintern!!! Men först får underbara hösten komma, nu är den på gång - skönt att sommaren försvinner!

Tittade på gamla bilder, hittade de här från 9 mars 2009.




Underbara Azi på Erstavik fält den 13 mars 2009, då hade det snöat ännu mer igen!

Två livsfarliga kamphundar, och en 12 veckors valp! Blev valpen uppäten??



Haha nädå! Hundarna var så duktiga med honom. Azi var som en mamma som vanligt. Hon har ju haft en valpkull tidigare. Hon luktade och slickade på valpen och lät honom klättra på henne. Underbar syn! Jag var mer skeptisk över hur Tyra skulle vara med honom. För hon är "sådär" med småhundar, hon är inte elak, men för intenstiv och "tassar" gärna på småhundar. Det gör hon inte på större hundar, bara riktigt små hundar gör hon så. Ju mer hunden blir arg på Tyra desto roligare tycker hon. Men med den valpen, luktade Tyra lite på och sen gick hon iväg och lämnade den ifred. Jag stod där och trodde inte mina ögon, så glad jag blev! :)

Får ooooofta frågan; "Hur hinner du vara så aktiv med dina hundar och dessutom ha ett eget liv utanför hundvärlden?"

Mitt svar =

Jag lever i princip 24/7 inom hundvärlden. Men annars en enda som krävs är en almanacka och en penna, liksom PLANERING. Så flyter allt på. Och så dessutom har jag otroliga vänner som verkligen respekterar mitt livs passion. Jag är enda i min "kompis gänget" som är så djupt intresserad och äger hundar, så de har hjälpt mig och anpassat efter mig också. Men annars prio ett är almanackan och pennan.

- Visst har jag hoppat över mååååånga saker som jag velat göra men inte kunnat på grund av mina hundar, men jag får så mycket tillbaka och kompensation från annat håll som mina vänner missar.

Någon sa till mig för nån dag sen; "Du lever verkligen i två världar". Det stämmer lite faktiskt. Jag lever i en värld som mina vänner kommer aldrig riktigt förstå på, de vet liksom typ inte att jag har så många andra folk som de inte ens vet att de existerar som jag snackar hundar med och träffar med hundar. Sen när jag är med mina vänner så gör jag saker som dom gillar och är en annan Linda, kan man säga :)

Video på Tyras cykeltur 20 augusti 2011


Sandasjön prommis idag på 2,5 timmar. Stannade vid en ställe där rann vatten ut från bergen, så kallt och gott vatten! :) Bilderna är tagna med min mobil.

Det var ett tag sedan jag och Azi gick runt Sandasjön, Tyra har aldrig varit där. Hade glömt hur vackert det är runt omkring där! Jag är så glad att jag bor så nära naturen och extrem vacker natur. Speciellt när jag inte har bil/körkort så jag inte kan direkt åka till olika platser så jag är glad att jag har det här möjlighet, bara 500 meter från mitt hus in till skogen så vips är jag i Naturreserverat! :)


Våran lördag!

Imorse cyklade jag som sagt 1 mil, lite mer 1,2 mil kanske med Tyra. Hon drog hela vägen 2kg kätting samtidigt. Otroligt kämpe var hon, lilla flicka. Hon sprang jämnt tempo hela vägen och var så fokuserad. Filmade lite med min mobil - men vet inte ännu hur jag ska sätta in filmen till datorn från mobilen. Ny mobil alltså. Kommer nog upp småningom.

Sen var jag på stan med Azi och en kompis och ett barn. Vi gick runt lite på slussen-mariatorget. Azi fick ha sin rosa regnkläder, även rosa koppel och halsband. Guuud alla log åt Azi :)
Senare på kvällen hade jag 7 tjejkompisar här och åt middag, drack lite och sociala. Några
drog vidare ut men vi några stannade kvar och snackade :)

Bara för att uppdatera någonting nu på dagen

Gammalt videoblogg från maj 2010 i min andra blogg. Helt töntigt teckenspråk jag tecknade :)
Men det är så jag. Alla säger alltid "Jag älskar din sätt att teckna", det är förvånande för många att jag har komedisk och ödmjukhet sida i mig när de flesta som inte känner mig dömer oftast mig som hård och elak person :)


Mobilbloggar i sängen

Mysiga hundar. Tyra (på bilden) trivs på madrassen med sin leksak. Men Azi ligger precis på mig. Aw.


Mys fredagskväll med hundarna och grannen! Jag åt en enkel middag - tunnbrödsrulle med potatismos och falukorv. Hade mer koll nu så falukorven inte fick fötter igen ;) Sen blev det massa av glass, hallon, chips! Gott! Sen tog jag + hundarna en mysig regnig promenad. Användade min snygga röda stövlar, trivs i dom! Fast med två sura hundar :( Haha, nu ligger jag i sängen med två blöta hundar som luktar, alltid gott!

Tidig kväll för oss ikväll, skönt pga jag haft migrän typ hela dagen och vi ska upp tidigt imorgon. Ska cykla 1 mil med Tyra på morgonen, sen får Azi följa med mig in till stan.

Falukorven = spårlöst försvunnen!

Jag undrar vart min 1kg falukorv har tagit ivägen - senaste gången jag såg den så låg den på diskbänken för tining...!!!

Har ni två nåt att erkänna????

Azi kan också ha tungan ute när hon sover!!! :)



Joggningsturen idag var hur toppen som helst! Perfekt väder, perfekt luft och Tyra var på topp humör. Vi sprang hela vägen runt Erstavik utan att stanna vid bäcken för vattenpaus som vi brukade göra. På slutet blev jag helt död och ville bara gråta. Så stannade jag ungefär 30 sek och återhämtade mig lite, sen hade jag massa nya krafter tills målet. Så nöjd! :)

Efter joggningsturen tog jag ut Azi till skogen och viltspårade ca 300 meter. Azi var ganska trött då det var långdag för oss på jobbet idag. Men hon skötte perfekt i spåret som alltid (nästan), min sötnos!

Vi lever!




Förra veckan har det varit lite dåligt med hundträning osv. Jag hade tre tjejkompisar (en från vänersborg, en från örebro och en från härnösand) som bott hos mig tisdag till lördag. Så man har haft fullt upp. Hundarna var med mig på dagarna på jobbet. De fick bära klövjeväskan när vi tog promenad och jobbat för mat och utför tricks så jobbet för det mesta. Så jag kunde umgås med mina vänner på kvällarna. Men nu i veckan, äntligen hundlivet är tillbaka! :)

Söndags gick vi runt Tyresö/Erstavik och Tyra drog 7kg kätting. Måndags cyklade jag med Tyra på kvällen, sen gick jag och Azi ut själv senare då fick hon ha egen tid med mig. Idag blir det joggningstur ikväll, min häl efter glasbiten är bättre så jag kan nog börja springa igen. Det är ju bara typ 25 dagar kvar tills hundlopet! :)

"Azi och Tyras oklarheter" /min bror fick gästa bloggen och bestämma rubriken ;)

Kolla rumpan! Tre svarta fläckar, som trafikskylt för nedsatt hörsel! Azi går runt med
varning för folk att hon är döv hela tiden, så praktiskt ;)

Trafikskylten, som Azis rumpa!

Tyra har ett vackert ansiktform, hon ser så kvinnlig ut. Azi ser mer ut som pojkflicka tycker jag.
Återigen hennes udda sovplats!
Sover alltid med munnen öppen, eller tungan ute! ;D
Sötnosarna väntar på att gå ut imorse, jag gick runt och fixade mig grejer då.

One picture

Azi & Tyra gillade o sitta på Martina :)


Vilket jävla start på dagen.


Hade då blod stillande vadd på hälen. Tack gud att jag hade sånt hemma :)

Runt fem tiden imorse vaknade jag av något jävla stank. Då fick jag syn diarré på golvet av Tyra. Då hade jag inget val och kliva upp och börja städa. Tyra hade också vält ner en lampa, som var av glas då gick den sönder. Sen kunde jag inte somna om, låg vaken flera timmar i sängen tills väckarklockan viberade. När jag skulle kliva upp från sängen så klev jag rakt ner på en glasbit som jag hade missat (är glad att det var jag som trampade på den inte hundarna :-S). Herregud, hälen började blöda jättemycket. Jag fick dra ut glasbiten som satt ordentligt fast. Usch. Sen sprang/haltade jag ner till brorsan i panik. Då fick han hjälpa mig och stoppa blodet osv. Vilken olycksfågel jag är! Azi bet ju rakt in i mitt finger för ett par månader sen så man såg ben! :) Efter en stund slutade de blöda och då lugnade jag ner, så kunde vi plåstra om osv. Så sen körde brorsan mig och hundarna till jobbet, världens tack!

Varför Tyra hade diarré vet jag dock inte, på sistone var hennes mage lite lös. Kanske samband med löpet? Vi kvinnor får ju lite knåligt m magen av mensen, så kanske är de samma sak med hundar? Vet ni något om de? Tyra får fasta lite idag på dagen och få ris ikväll.

Mina töser vet alltid när det är läggdags!



De vet bara när det är läggdags, så springer de in i mitt rum. De ser ut som två små vita grisar som trängas och skyndar in till rummet och hoppar på sängen. Azi sover på mina kuddar och Tyra på andra sidan om sängen. De väntar och väntar ... När jag är klar och kommer in, viftar de på svansen liiiiite och vaknar upp med trötta ögon. Då känns det underbart och komma in i sängen till de två mysiga pälsade sällskap som har väntat på mig :) Godnatt sov gott ni allihopa! Imorgon är de en ny dag, nya tag i livet.

Se det som ett tillfälle att träna din egen hund

Seså ikväll har man gått en 1½ timme med hundarna och så drog Tyra 7kg ca 30 minuter. Azi sprang lös. Gick i den miniskogen ner till grusgropen och gick ett varv där. Lagom ljummet i luften, så det var inte så farligt att ta i träningen. Sen låg hundarna trötta i soffan bredvid mig medans jag glodde på CSI NY. Skönt med egen tid för mig själv ikväll för en gångsskull!

Apropå rubriken - Det finns ett hus närheten där jag bor med en pälsboll (nu är jag elak, men den ser verkligen ut som en ;)) till hund. Hunden är nästan alltid ute i trädgården och rusar mot staketet så fort någon kommer förbi, mest när det kommer hundar. Jag är säker på att många hundägare promenerar aldrig den där vägen, för deras egna hund inte kan uppföra sig när hunden finns i trädgården och skäller. Många väljer en annan väg - välj istället den väg och så får ni gratis träning. Se det som ett tillfälle att träna din hund, man kan inte fly från problem. Har man skaffat hund får man ta itu med problem man får med sina hundar.

I början brydde Tyra inte om hunden och gick förbi lugnt. Men efter ett tag har Tyra lärt sig att hunden finns i trädgården, så tyckte hon att det var roligt och började spänna till och hoppar mot staketet när hunden kommer rusande. Så jag började spänna själv varjegång när vi skulle passera och kollar om hunden finns där. Men efter några gånger tänkte jag att det är ingen ide, jag förstör bara för mig själv och för Tyra.

Så jag ändrade ställning och fokuserar på Tyra långt innan trädgården och söker hennes uppmärksamhet - så det var lättare att avbryta Tyras fixering när vi passerar trädgården. Om Tyra är "okontrollbar" och är så fixerad mot hunden. Så stannar vi utanför trädgården, hur mkt än hunden skäller och skäller och stör hela grannskapet, väntade jag ut/söker Tyras uppmärksamhet. Berömmer henne när hon söker kontakt med mig. Vi går inte därifrån förräns Tyra är lugn och håller fokus på mig. Då blev promenader den vägen mycket trevligare för oss och jag är tacksam för att jag får ett sånt tillfälle att träna Tyra.

MEN det gillas inte av pälsbollens ägare. En gång viftade de armen mot mig och ville att vi skulle gå iväg. Men jag igonerade och gjorde som jag skulle tills jag var nöjd med Tyras beteende, så gick vi iväg. Det är synd att ägarna inte förstår/ser att deras hund får träning på köpet också. Alltså när vi hade stannat tillräckligt länge så brukar hunden sluta hoppa och skälla. Så försvinner vi. Hunden hade liksom lärt sig SKÄLL = DÅ FÖRSVINNER HUNDEN, men nu får den chansen lära sig att SKÄLL = HUNDEN STANNAR, TYST = HUNDEN FÖRSVINNER. Om det skulle fungera - så måste ju alla som passerar stanna och gå iväg när hunden är tyst, det funkar liksom inte. Men kanske med tiden så lär hunden att vara tyst MOT JUST OSS?! :)

3 timmars regnig promenad i Erstavik med mina tjejer idag! Azi älskade regnet, ovanligt nog, så fort det ÖSREGNADE, så sprang hon och letade upp en pinne och sträckte ut på fältet. Härlig promenad! Jag älskar regn, längtar till hösten!



Här är en bevis på att hundar kommer upp till himmeln!


Utanför hundblogg idag!

Har bara lust å blogga om min dag idag - så underbar dag! Nu är jag redo och gå ut med mina vänner ett par timmar ikväll, några drinkar i söder. Sen blir de hemgång tidigt för min del. Har umgåtts med hundarna nu några timmar i skogen och kelat för det mesta.

Hittade både hundarna sova lite på udda platser idag! :)

Vet inte hur Tyra gjorde, igår var solstolen uppe och jag solade på den. Men nu är den ihopfälld och Tyra lyckades på nåt sätt ligga där, dessutom på trappan!

Azi sover sällan på udda platser, men idag hade hon lust och sova på mina nytvättade kläder, de hos hon aldrig annars. Jaja, jag vet de är på golvet, men men ;) Min söta Azi! Väggen bakom är trasig ser ni, den
gjorde Tyra när hon var ensam hemma i början.

Lite ego bilder på mig!

Gay Pride Parad 5/8-11

Det var så härligt idag på Hornsgatan, Pride Parad. Alla lyste om sina ögon och delade med sitt hjärta för samhället. Man visar upp att de är härliga människor, precis som vi alla heterosexuella.

Jag lever ständigt med homosexuella - då döva är en minoritet grupp i samhället och så känner man nästan alla döva. Eller känner och känner - men man känner till och vet vilka dom är ungefär. Jag känner folk som är våldtäktsmän till homosexuella i dövvärlden. Man lever automatiskt med dom, omöjligt att undvika - svårt och förklara för er som inte lever i en minoritet grupp. Ett annat tex - jag ser inte mina vänner som har utländskt ursprung som invandrande även om några de flydde hit med sina familjer när de var liten. Men när jag ser en utländskt hörande person så tänker jag h*n är invandrande. Helt sjukt. Vi har så stort identitet, att jag ser dom är döva och skiter i vart de komifrån eller om de är homosexuella. Man får bara acceptera det, vi är så liten grupp att vi alla accepterar alla helt naturligt. Och man får så mycket tillbaka, man lär sig så mycket, dela i flera olika upplevelser.

Jag blev så tårögd när jag såg mina vänner gick därnere på paraden, de var så stolta och sjöng "Döva homosexuella är stolta!". ÅHHHHHHHH!

De första 3 bilderna - deaaaf ;)





ALL KÄRLEK ÄR BRA KÄRLEK. TIDLÖS KÄRLEK.

TYRA BLEV BEVILJAD AV KASTRERINGSPROJEKTET STOCKHOLM!

"Hej Linda,
 
Vi har beslutat att bevilja din ansökan:)
Under sommaren kastreras inga tikar pga den förhöjda infektionsrisken, vilket innebär
 att du först kan ringa Bagarmossen och boka en tid med dem efter den 15 september.
 
Lycka till när det blir dags!"


Såååååå glad! För er som missat, så skrev jag tidigare om det; HÄR.

Solen tog nästan död på mig!


Snobbjävel, min Finast är min slav och målade mina naglar i Rålambshovsparken under juni.

Aww, jobbade några timmar idag på förmiddagen, slutade vid 12 så åkte jag och hundarna direkt till Djurmagazinet i Tyresö och köpte gulkasomin och ett par VoH färskfoder. Sen promenerade vi hemåt genom kyrkogården, rätt varmt och jag hade fel skor, men whatever :) 

Nu vid 17 tiden tog jag och Tyra en joggningstur runt Erstavik. Solen tog nästan död på mig, över fältet var det hur varmt som helst så gick vi hela vägen tills skogen, så kunde vi jogga i skuggan. Inte så lyckat joggningstur.

Azi & Tyra & Mira fick lite viltost!


Mina tokiga töser!

Tyra sover ofta med tungan ute. Så söt!
De valde att dela och mysa tillsammans i samma korg istället för att ligga varsin.
Här grimaserar Tyra så fort jag tog upp kameran. Azi såg så sur också så fort jag tog upp kameran.

Straffet för hundarna som inte ville vara fina inför kameran - var att tappa balansen när bussen svängde ;)

Stockholm är vacker!

Stureplan runt 9 på morgonen.

Tyra och Azi stödjer så klart Prideveckan då de tillhör själv minoritet grupp i samhället liksom
som sin matte :)

Här visar jag som mamma till min dotter nåt kul på andra sidan om vattnet ;)
Försökte få Azi klättra upp så hon ser bättre ut i vattnet.
Jag å min trogna vän på Gamlastans gator.

En av hundarnas fans. Hon kom precis ut från pressbyrån och så hoppade hon typ 1 meter upp i luften och slängde sin kaffekopp och sa "OJ VAD FINA, JAG MÅSTE BARA HÄLSA PÅ!".

Min lunch vid Gamlastan/Slussen.


En dag på stan!


Toppen på Hammarbybacken 1/8-11.

Idag var jag, en kompis och mina tjejer på stan hela förmiddag från 08.00! Det var så skönt
och gå på Stockholmsgatorna bland all folk och Prideveckan! Hundarna, speciellt Tyra, uppförde
sig överförväntan! Tyra var så lugn i stan, pep ingenting, blev aldrig stressad nån gång, så fort
vi stannade så la hon sig ner och sov nästan bland all folk! Jag blev såååå glad av att se! Azi var
lugn som vanligt och hon fick bli den som folk vill klappa, Tyra får inte hälsa på folk än, då hon
blir alldeles för uppvarvad och glad och hoppar, så hon får sitta och titta på. Azi blev glad av folk
som ville klappa henne. - Och jag skojar inte - Mina tjejer blev VÄRSTA KÄNDIS i stan, tror
faktiskt hela Stockholm vet vilka dom är nu nästan! Jag tappade hakan över hur mycket
uppmärksamhet vi fick idag!

Först var jag hos en läkarmottagning för att fixa några saker, kompisen skulle stå utanför med hundarna i trapphuset, men när receptionen fick syn på hundarna så sa de att hundarna var välkommen in till väntrummet. Men då precis kom min läkare - så sa hon att hundarna inte fick vara där, så gick de ut, men när jag gick in i rummet med min läkare så öppnade receptionen dörren ut till trapphuset, hon ville att hundarna skulle smyga in och hon tog fram en skål med vatten till dom. Och hon kikade över axeln hela tiden så min läkare inte skulle komma ut och få syn på de! :)

Sen på stan kom en hel gäng millitär och stannade framför oss och pratade massa om mina tjejer och alla kramade Azi. Sen var det så jävla massa folk som stoppade oss efter varje 10:e meter och ville ta bilder på mina hundar, svenska folket, det förvånade mig. När vi var i Stureplan och hundarna stod på en grej och min kompis skulle fota oss tre - så stannade det typ 10 tal folk bakom min kompis och fotade oss tre, jag blev så stel som fan och visste inte vad jag skulle göra och sa till min kompis "vi har publik"! Vi var inne i Pride ställe i Kungsträdgården, alla där var så positiva till mina flickor. Herejösses säger jag, så mycket uppmärksamhet. Förstår inte - eller är det för att mina tjejer har en snygg matte? ;)

Sen gick vi vidare genom Gamla stan, hundarna fick följa med in i alla affärer och gick så lugnt. Verkar som de tyckte det var kul med en ny miljö ifrån att vara i skogen hela tiden. Sen satt vi vid vattnet mellan Gamla Stan/Slussen och åt lunch, då blev hundarna trötta och sov på bryggan. Massa hundar, folk, cyklister, joggare, bilar, hästvagn åkte förbi - men hundarna brydde inte om de och njöt istället av vattnet och solen. Sen var det dags och åka buss hem. Nu är de helt slutkörda, så har jag egen tid med mig själv, ska träffa en kompis och bada i Erstavikbadet nu på eftermiddagen! :)

Bilderna har min kompis i sin kamera - så kommer de kanske upp ikväll!

RESAN TILL ITALIEN ÄR BOOOOOKAD!


Sicilien Palermo!

Riktig hunddag idag!!!

- Imorse vaknade jag nio tiden och gick ut ca en timme med Tyra och 1kg i klövjeväskan!
Stannade vid Strålsjön och plaskade lite i vattnet. Inga bilder.

- Hem så bytte jag hundar och tog ut Azi till Erstavik. Där gick jag med honom och hans två hundar.
Stannade och pausade en stund på mitt favoritställe, höstacken. Sen gick vi hemåt - var ute ca 2 timmar. Inga bilder.

- Hem så bytte jag hundar igen och tog ut Tyra till Hammarbybacken och gick upp. Åt picknick där med en kompis, otroligt fint däruppe, satt i några timmar och pratade om allt. Tyra var duktig, hon somnade däruppe. Bilderna kommer härnere.

- Hem så bytte jag igen hundarna och tog ut Azi på en runda. Inga bilder.

NU ÄR DET DAGS OCH SOVA, JAG HAR BARA MOTIONERAT HELA DAGEN IDAG - Å IMORGON VAKNAR JAG 05.00, GOOD LUCK TO MYSELF!





RSS 2.0