Det har varit jättevarmt idag igen!

Imorse gick vi som sagt upp till berget- under hela dagen lät jag hundarna vara inomhus då det var FÖR varmt ute även i skuggan. Tyra envisades och riva ner kompost nät tre gånger för att ligga på min sol stol och solade. Haha, riktig soldyrkare, men inte bra för henne! En gång när jag solade en stund och gick in för att göra nåt så hittade jag hundarna så sött ihop i min säng!
 


 
När det börjat bli svalare så åkte vi in till stan och mötte upp Sofia med Ralph kl 19.00! Vi köpte varsin sushi för att sitta vid Stadshuset och äta, mysigt! Efter sushimiddagen sättade vi igång med hundträning Tyra och Ralph tränade utställningstående. Sauron tränade passivit, han skällde ett par gånger när jag tränade med Tyra, men sen satt han tyst hela tiden, men ville vara med oss... 
 


Efter hundträningen gick vi en promenad mot Slussen och sa hejdå där vid 21.00, supernöjd med kvällenspromenad. Trötta hundar härhemma nu! :)
 
Men när vi kom till Slussen för att ta tunnelbanan - var Tyra superstressad, hon drog dit och hit och förblev rosa i ansiktet. Hon är känslig för att åka in till stan om hon inte har fått normala rejäla motion som hon ska få. Hon har för det mesta legat och tagit det lugnt, lekt lite på stranden de senaste dagarna. Så hon blev stressad idag, men hon blev lite lugnare när vi mötte upp Sofia och Ralph! Jag blev lite besviken för jag vet hon kan bättre än så - men ja så är det. Vi kan inte göra så mycket nu på dagarna när det är så sjukt varmt. Men det ska börja regna nu några dagar - JIIIIPPPPPPPPPIIIIEEEEEE! :D
 
 

Gud vad varmt det är idag!

Imorse tog vi en promenad upp till berget över Strålsjön, jag tog med päron för att äta lite. Efter jag ätit gav jag den till Tyra, hon gillade den ;)

Hon blundade ju, så hon tyckte att den var såååå gott ;)


Läste genom brukshundtidningen idag och så hittade jag en text om oss - dock ingen bild, men text iallafall!
 
 
 

Idag fick de frysta nötnacke ben & morot i värmen, uppskattades verkligen!

 

Dagarna!

Vi tre har haft tre "slöa" dagar - onsdags badade vi vid Flatenbadet, torsdags var vi vid Erstavikbadet och igår var vi på Tyresö Strand. Badade, busade, solade, låg i skuggan. Inte mycket mer än så. 

Erstavikbadet torsdags;


Tyresö Strand igår;
 
Igår kväll gick jag ut med kompidsarna efter de har ätit middag hos oss till Flatenbadet för att spela lite minigolf. Hundarna var hemma - det gick jättebra för dom, speciellt för Sauron. 2 timmar var de själva hemma. Tyra har inga problem med det - så hon låg bara och sov. Jag filmade hela tiden.
 
Idag var det VILODAG för oss, vi låg i sängen länge - men gick ut en kort runda på morgonen, sen återvände vi till sängen tills 13.00!! Så trötta var vi tre! Eftermiddagen åkte jag till Tyresö Centrum för att handla några saker, mat och hundben. Hundarna var själva 2 timmar. Jag filmade även idag - Sauron var bra, han var inte avkopplad nej, men han låg i korgen och filten större av delen. Är supernöjd!

Filmen är 4 minuter - men förkortad med snabb hastighet; hela filmen är annars exakt 2 timmar.
 
Tyra är lite tröttare än vanligt har jag tyckt ett tag nu... Jag kanske inbillar mig... Kanske är det värmen? Eller är hon trött pga kennelhostan som hon hade i maj...? Jag avvaktar och får se hur det blir när det är kyligare väder!

Några vackra profilbilder på voffisarna!

 

Hundvakt!

Jag har varit på en resa till Tallinn med mamma lördag-tisdag. Hundarna bodde kvar i Älta, med Sofia och Anton som kom hem till oss och vaktade hundarna. Tack snälla dom två! :)
 
Det ska ha fungerat jättebra för dom allihopa - hundarna lyssnar bra, uppför sig bra. Just nu är de slutkörda, Sofia har kört slut på dom haha, skönt för mig som kan koppla av lite när jag precis kommit hem från semestern.
 
 

Saurons ensamhetträning!

Han ska ha svårt att vara själv hemma - han största problem. Han är annars inte en problem hund alls - allt är perfekt förutom ensamhet enligt dom som hade honom tidigare. Så började jag ensamträna honom igår. Jag slängde soporna. Han var ensam i köket, begränsat utrymme och Tyra fick vara i hallen. Tyra har inga problem att vara själv i hela huset egentligen men hon fick vara i hallen nu. Det ska ha gått bra, Sauron stannade kvar hela tiden i korgen - såklart inte avkopplat som ni ser på filmen, men det är iallafall något bra, han låg kvar!! :)
 
Första träning - gick bra! :)
 
PS. Ska skriva mer om honom, om vem han är, hur han har haft förut osv! DS.
 

Sauron & Tyra leker!

 

FÄSTING!

Tyra fick sin årets första idag! Usch så äckligt! Men skönt att hon får så få under sommaren så jag inte behöver möta dessa så ofta.
 
Dock en gick på mig igår, efter jag varit ute med hundarna i 3 timmar i skogen, så kom en till mig! Men fastnade aldrig, tuur! Tyra fick nog sin från igår också. 
 
Använder ni fästingskydd till era hundar? Tyra har inget - Sauron har en halsband som jag fick med när jag hämtade honom så den får ligga kvar på Sauron.
 
Usch vilken äcklig bild... Ändå laddar jag upp den, haha!
 

Ny familjemedlem!

Välkommen Sauron till vår familj!
 
 
Han kommer från SOS-Animals så rasen är inte säkert. Men han är solklar en Holländsk Herdehund och med min egen gissning en podenco i sig också. Född oktober 2011!
 
Han kom hem till oss fredags den 12 juli, jag hämtade honom ute på Ekerö/Munsö hos SOS-Animals ordförande Nina. Fantatisk känsla! Hittills över helgen har gått otroligt bra med honom han är så lugn av sig och tar allt med ro. Idag var han med mig på jobbet - inga problem heller. Han går så bra i koppel med dagishundarna och sover emellan promenaderna helt obekymrat! :)
 
 
 

RSS 2.0