Valpträff - Pensionärträff


Tyra, Uppfödaren Linda, Helena, Irwin, Rutan, Pia, Annie, Azi och jag.

Accept-Irwin, Uppfödaren Linda, Rikidoh`s Tieu Mu, Alert-Annie, Astir-Azalea.

Mor och dotter kärlek.

Brorsan Irwin och Azi springer ikapp.

Idag har det varit en lång underbar dag, så man inte tror det är sant. Man fick träffa så underbara människor och hundar. Det var speciell att träffa Azis mamma, Rutan. Hon
gjorde speciell läte som hon gör bara mot sina barn, tyvärr så hörde jag inte det, men
det var underbart att veta. Det var underbart att träffa hennes syskon, dom är så lika i personlighet på något sätt, man ser att de är släkt, hihi.

Återigen tack alla för idag :)


Stockholm - Motala

Herregud, är så dålig på blogg nu! Men det har varit skönt att tagit uppehåll från blogg ett tag nu, har varit aktiv nästan jämt nu 14 månader. Men jag kommer tillbaks snart! :)

Imorgon ska vi ut ur storstaden. Till motala. Blir så spännande. Azi ska nämnligen på syskonträff och få träffa sin mamma, Rutan! Ska bli jätte kul och träffa hennes bror, systrar och mamman. Får se hur mycket likheter och olikheter mellan syskonen och mamman det finns. Min världens bästa mamma ska följa med för att tolka.

Nästa inlägg blir det med bilder och berättelse om vår äventyr till Azis första familj ♥

Bloggtorka i en vecka

Ja ni, vi lever faktiskt :) Jag har varit i Örebro fredag-måndag. Måndagskvällen slocknade jag jätte tidigt, är så trött efter Örebro helgen. Riktigt sömnbrist där. Men har haft riktigt kul där!

Tisdags simmade Azi på Haninge Hundhälsa, 2x3 = 6 minuter. Nu ska jag boka in nya tider, men först måste jag få tag i Anna Holmgren för intyg till Agria försäkring, de ska betala Azis rehab. Det har varit lite knåligt för jag fick inga information. Men nästa vecka får jag nya tider.

Igår körde vi mest med hjärngympa och klövjeväska promenad på 15 minuter. Alldeles för mycket snö, det gillades inte av Azi, haha.

Idag var vi precis därute och Azi drog pulka till affären med pantflaskor, sen hemåt drog jag och Azi pulkan samtidigt mat. För tungt för Azi att dra själv. När vi kom hem så blev Azi jätte lycklig, verkar som hon har saknat och dra pulka :)

Hundvakten under helgen har fungerat jättebra. Pappa gillar Azi mer och mer nu, säger alltid min lilla kompis, hon är jätte trevlig kompis osv :) De var på sjön och lekte med pinnar och njöt bara av lantslivet. Söndagen till måndag var hon hos Adam. Det har gått suveränt där, det syns på Azis beteende att hon trivs hos dom. Har tagit promenader och lekt i hund rasthage.

Kameran är tyvärr hos kompisen i Örebro, hon ska skicka kamera till mig, så hoppas får den snart så kommer det nya bilder. Jag svarar på er kommentar (blev så förvånad att det blev så massor av kommenterar när jag kom hem, men det är jättekul!) sen ikväll eller imorgon. Och kolla genom alla era inläggar. Ska göra en hel del saker här hemma nu. Tex. packa upp och tvätta kläder osv.


Ceskoslovensky Vlcak på rymmen där jag bor, Älta
Men sen visade det vara en hund av rasen Ceskoslovensky Vlcak som heter Brusa.
Hon hade tagit sin egen runda i ca 30min och redan skapat rubriker. Lite komediskt!

Hjärngymping kurs hos Hundenshus

"För dig som vill ha tips och idéer på hur du kan stimulera din hund mentalt.

Din hund kommer att uppskatta dig mera som ledare och kompis efter avslutad kurs. På köpet får du också en bättre kontakt och ett roligare, bättre samarbete med din hund.

Vi tränar cirkuskonster, gör problemlösningar, nosarbete med framförallt har vi en rolig kurs ihop! Teori och praktik
."

Det kan vara något för oss. Egentligen vill jag gå på vardagslydnad/allmänlydnad med Azi, men efter kollat de flesta kurserbjudanden upp till lydnad 3. Men alla är så enkelt, Azi kan redan allt, så vi kommer stå där och ha tråkigt med bortkastad pengar. Besviken att det inte finns nåt kurs som passar oss bra som vi lär oss väldigt mycket. Jo, det finns en kurs hos hundläroverket vardagslydnad 3, kan vara något för oss. Men tyvärr det är så långt hemifrån oss, 2 timmar resa med buss/tunnelbana/pendeltåget/buss.

Så kollade jag runt andra aktiviteringkurser och såg hjärngympan kurs hos Hundenshus. Det kan vara roligt, så jag har anmält oss till kursen. Sen till sommaren är jag sugen och gå på personspårkurs. Lite planer har jag för Azi under våren.


Kloklippning = Mardröm eller busenkel?


Kloklippning kan vara mardröm för många hundar. Enligt min åsikt är det största
orsaken brist på beröring träning och/eller vi har inte hittat den bästa sätt som
funkar för ägaren och hunden.


Mimmi berättade om sin Bamse som är rädd för klotång och hur hon nu är på väg att bota hans rädsla. Jag hade samma problem med Azi i början och jag vill också dela med mig då det finns olika träningsmetoder och det funkar på olika hundar. Jag hade annorlunda träningsmetod än vad Mimmi gör med sin Bamse. (Klicka på Bamse så kommer ni till inlägget där Mimmi delar med sig sin tips). Det visar att det finns inte en träningsmetod som funkar på alla. Alla hundar är olika så alla reagerar och lär sig på olika sätt. Desto mer tips man får ju mer man kan testa på sin hund och hitta det som passar just dig och din hund.

Azi var helt omöjlig att klippa. Hon river, skriker, blev som ett monster och smiter. Vi var tre personer som försökte hålla henne, men det gick inte. Stress situation för henne och för oss. Så till slut fick jag åka till veterinär som fick klippa henne för jag klarade inte det själv. Där fick jag tips av dem – jag skulle använda munkorg. Jag tänkte först ”Ehh, hon bits ju inte”. Men sen förstod jag sammanhang.

Min tränings process var så här; Jag lät henne ligga på soffan och jag satt bredvid henne. När hon såg klotången komma fram började hon skrika och försökte smita. Så satte jag direkt munkorg på henne, så låg hon alldeles prickstilla som en staty så tecknade jag ”bra”. Det gick att klippa henne. Efteråt berömde jag henne med lek och godis. Gjorde så några gånger.

Sen kunde vi utöka lite, efter 6-10 klor tog jag av munkorgen. Azi var stilla 1-2 klor, men sen började hon bli ett monster igen så satte jag på munkorgen igen. Så blev hon som en staty. Gjorde så några gånger.

Sen utökade jag genom att ta av munkorgen efter 1-2 klor, när hon började röra på sig visade jag henne munkorgen. Ibland struntar hon i och fortsatte att röra på sig så på med munkorgen, men vissa gånger förstod hon samband så låg hon stilla när jag tog fram munkorgen. Med tiden blev det mindre och mindre ”hot” med munkorgen.

Mot slutet visade jag klotången så Azi brukar lägga sig själv och jag kunde klippa fint alla klor, men det hände att hon rör på lite om tassarna, så jag visade munkorgen så slutade hon alltid. Efter ungefär 1½ månad var Azi helt botad och kan ligga stilla och tålmodigt under klippnigen. Använder aldrig munkorg nu och jag har inte ens den kvar. Efter tränings processen kunde jag pyssla om hennes tassar och klippa/fila väldigt noga i lugn ro. Efteråt klo manikyr fortfarande idag får hon alltid något gott. Hon blir alltid så glad efter klippningen och följer mig för hon vet att hon får något gott.

Mitt viktigaste tips; Bli inte stressad, otålig, påskynda träningen – det blir inget bra resultat och blir negativt stämning mellan dig och din hund. Istället och ha tålamod, jobba tillsammans med din hund, förstå hur din hund känner sig, visa att din hund kan lita på dig, berömma alltid så fort den beter sig rätt (klick, ge godis, bra kommando). Hade ni samma problem? Hur löste ni? Om ni inte haft problem, hur gjorde ni då från allra början?


Me love Dogs!Läste mini, minsta hundbok igår, med massa olika citater och jag verkligen
fångade några citater:

♥ Med en hund i livet blir du aldrig ensam!

♥ Utan hundar skulle världen vara bra mycket tommare...

♥ Hundar talar aldrig om sig själva, men lyssnar tålmodigt när du berättar om dig själv.

♥ När alla andra vänner har övergett dig stannar hunden kvar.

♥ En hund betyder evig kärlek.

♥ Och när vi står där och önskar att vi aldrig hade fötts tittar hunden på dig med sin stora trogna ögon som säger: "Men du har ju alltid mig".

♥ Hunden är din vän, partner, din beskyddare och din hund. Du är hans liv, hans kärlek, hans ledare. Hunden kommer att förbli dig trogen tills sin hjärta har slagit sitt sista slag.

♥ Hunden är vännen som du inte visste att du behövde - men sedan aldrig kan klara dig utan.


Hundvakt

Idag har jag och Azi besökt Adam och Bella hemma hos dom. Mysigt :) Azi gillade stället och stal Adams bädd och hans grisleksak, hihi. Att Azi ska alltid bete sig drottning hos alla. Hon klättrade även upp på förtåljen och låg på Bellas pappa, haha. Nu helgen ska jag vara utan Azi hela 3 nätter, suck. Ska vara i Örebro fredag-måndag. Pappa har med henne på landet över helgen, sen söndag-måndag ska Bella och Nicke ta hand om Azi. Därför besökte vi dom idag så Azi ska bekanta sig med miljön. Det är första gången att Azi ska bort på hundvakt utanför familjen i Stockholm. I Örebro har jag ju en "fast anställd" hundvakt. I Sthlm har jag dålig med hundvakter, då jag inte lämnar Azi till vem som helst. Har umgåtts med dom i regelbundet i halvår nu och har sett hur mycket arbete de har lagt ner på Adam, därför känns det bra. Adam och Azi trivs ihop också, det är en fördel också. Så det blir typ inget uppdaterande till helgen.

Jag tycker det är jätteviktigt att hunden ska känna sig trygg med människorna när de är på hundvakt. Att de har träffats regelbundet och känna att de är verkligen snälla människor. Det är viktigt för mig att de har hundvana och är vettig i huvudet när det handlar om hundar, annars skulle jag aldrig lämna Azi hos någon som inte uppfyller mina krav. När jag lämnar bort Azi ska jag känna mig lugn och kunna lita på att de följer mina regel till Azi. Annars skulle jag dö av oro. Viktigt också att man har fast hundvakt, absolut inte nya människor som kommer och går.

Har ni fast hundvakter eller det blir olika varjegång? Vilka är dom? (Inom familjen eller utanför?) Hur hittade du dina hundvakter?


4 km blev 12 km

Hade från börjat tänkt promenera från Gamla Kyrkogården vid Dammtorp till Björkhagen och tillbaka som tar 4 km. Men sen ändrade jag och tänkte gå Sörmlandsleden till Ulvsjön som tar 5 km. Men sen gick jag helt fel! Jag gick och gick - trodde det var rätt och skulle svänga in till skogstig som leder till Ulvsjön, men jag kom tillbaka samma ställe igen där jag passerade över sjön Spångan. Frusterad jag blev. Jag följde efter spåret tillbaka och sen ja kom jag helt fel till Skarpnäck - hade då gått 12 km, nej jag orkar inte mer tänkte jag. Åkte tunnelbanan och buss hem. Nu vet jag vad som gick snett - jag valde höger istället för vänster i en ställe, så dumt! Nästa gång ska jag gå rätt! Azi var jätte trött också och gnällde i bussen, hon ville bara komma hem. Inte åka tunnelbana och buss. Nu sover hon gott på pappas säng under hans täcke :)

Det blev ändå jätte mysig promenad och det snöade så vackert. Vacker natur. Azi var så glad och sprang 90% lös av rundan. Över golfbanan var så vackert, dock mer folk och hundar än inne i skogen. Azi uppförde sig jättebra och rusade inte en enda gång till nån människa eller hund. Hon kom självmant tillbaka till mig och går fot, så duktigt <3

Vid golfbanan.Bron Spånga över Söderbysjön.

Azi försvann en stund i skogen och när hon kom tillbaka hade hon den i munnen
och var jättelycklig. Som om hon sade; MAMMA MAMMA JAG HITTADE DET HÄR!

Skulle egentligen gå det här, men det tar vi nästa gång.

Men vi gick istället så här. Lite hmm va.

Så här ser Azi ut på kvällarna. Me like.

Idag bestämde jag och ha kameran vid mig på soffan så jag kunde ta de underbara
söta bilder på henne. Den sista är nog den sötaste, hon låg länge med öppet mun <3
Azi ligger på min säng nu och väntar på mig, ska kila nu och sova. Gonatti.
Blev utmanad av Jannica

Listan handlar om året 2009.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tog studenten

2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej, ger aldrig nyårslöfterna

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Inte direkt vänner, men bekanta ja

4. Dog någon som stod dig nära? Nej

5. Vilka länder besökte du? Grekland

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ett jobb och körkort

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Inget speciellt

8. Vad var din största framgång 2009? Kämpade det sista innan studenten, min bästa skoltiden av dessa 5 åren. Blygsamma sidan av mig växte mer bort under Grekland redan

9. Största misstaget? Litade på en kompis

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, dödssjuk innan studenten, hade feber den dagen, herregud. Skadat, haha ja fått ärr på armen av jag bränt mig på brasan på landet.

11. Bästa köpet? Vet inte

12. Vad spenderade du mest pengar på? Azi

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag blev officiellt ägare till Azi på SKK

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Döv :D

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Bådera

16. Vad önskar du att du gjort mer? Att jag hade satsat på körkort

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Nä, inget

18. Hur tillbringade du julen? Hemma hos oss med kusiner och mormor&morfar

19. Blev du kär i år? Kanske kanske inte ;)

20. Favoritprogram på TV? Biggest Loser

21. Bästa boken du läste i år? På hundens villkor, hundar är inte människor

22. Största musikaliska upptäckten? Inget

23. Var är frågan? ??

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Glömde vad jag fick för födelsedagspresent, haha

25. Något du önskade dig men inte fick? Nä, minns inte

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Glömde haha... Herregud, minns ej men hade födelsedagsfest med Josefin i lite förskott.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, mera pengar

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Haha svårt ...

29. Vad fick dig att må bra? Vänner, Azi och familjen.

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha, hmm, ingen...? JOOO Persbrandt <3

31. Vem saknade du? Karin och farfar

32. Den bästa nya människan du träffade? Bella å Nicke

Hur långt skulle du gå för att rädda din hunds liv?

Jag såg på programmet Discovery för några nätter sedan. Programmet visade just då extrem händelser runt i världen. En av händelser hände året 1940. Man hade just byggt en ny bro, som var inte riktigt stadig. Blåste det lite så börjar bron gunga till. Men de invigde ändå bron juni 1940, fyra månader efter invigningen kom det en storm på 67m/s. Bron gungade verkligen till – 10 meter upp ner vänster höger. En bil var på väg över bron, mannen hade med sin hund i bilen. Men halvvägs över bron insåg mannen att det inte gick att köra över hela bron, så han hoppade av bilen och började springa över bron. Han lämnade hunden kvar i bilen. En annan främmande man såg att hunden var kvar i bilen, så han började springa mot bilen och tänkte rädda hunden. Men sen insåg han att tiden inte räckte till, bron skulle rasa när som helst. Så han sprang tillbaks. Sekunderna efter rasade bron med bilen och hunden. Hunden har övergivits av sin husse.

Det upprörde mig verkligen! Hur kan man bara lämna hunden kvar i bilen när det är vår skyldighet och rädda hunden från all fara. Om han hade ett barn i bilen, skulle han ta tid och ta med barnet. Fyfan.

Min fråga till er – hur långt skulle ni gå för att rädda er hund?

Frågan är jätte enkelt för mig, jag skulle gå det längsta man kan gå, ge upp mitt liv för Azis liv. Det skulle aldrig komma i fråga att jag tvekar om jag skulle våga ge upp mitt liv för henne, det är självklarhet även om jag är livrädd för döden. Azi är min bästa vän, klart man gör allt för henne. Precis som jag skulle göra allt för mina närmaste vänner och familjen.

Lek + hjärn/mod övningar

Jag och Azi hade skoj tillsammans idag. Vi var ute och lekte massa i snön och hon gjorde
några hjärn och mod övningar.
Inkallningsövning, en av de metoderna jag brukar göra; Jag går ca 20 meter från Azi och lägger godis där. Sen går jag tillbaka till Azi och skickar dit Azi, när Azi hittar godis och verkar titta på mig så börjar jag vifta med ena armen så kommer Azi på en gång. Azi kom direkt på en gång när jag lyfte upp på armen, så stolt att Azi har koll på mig i ögonvrån :)

Här skulle Azi dyka efter godiset, duktiga hon :)

Här ser du en gruvarbetande hund! ;)

Hundarna söker godis i en labyrint

Jag fick ide för några dagar sedan att göra en labyrint av mina flyttlådor i källaren. Så fixade jag en sån enkel variant av labyrint. Började med lätt nivå och lägga godis lite offentliga platser, sen mer svårare i hörnor osv.

Vi (hade Adam igen igår) var även ute i en timme och lät de göra massa olika hjärnövningar. Klättra på snöhögar som plogen har gjort, krypa under tunnlar som barnen hade grävt (dock bara Azi, Adam var för stor och skulle fastna i tunneln :)). Lite lydnad och kontakts övningar på parkeringen. Även ett spår var över parkeringsplatsen, där är blandad av alla dofter men de ska följa min fotspår, perfekt!
Ökade lite svårighet med Azi, godis i konor, inga på golvet, men det klarade Azi galant.

Väntar på varsgod in till labyrinten.

Hundarna jobbade med varsin handduk under tiden jag tittade på Extreme Homeover :)
 

Filmerna. Jag såg inget i kameran (displayt är sönder),  så det kan bli lite
konstig filmande ibland. Haha.


Hellasgården

Har haft en underbar förmiddag med Azi på friluftsområde Hellasgården. Vi både njöt av vädret och all snö. Svarar på era kommenterar imorgon, hinner inte nu. So You Think You Can Dance på gång. Hihi.

Dessa skorna användade jag för första gången på riktigt på Azi. Och det chockade mig. De är livsfarlig skor för hundar! Den sitter inte fast ordentligt (glider ner efter nån hundra meter), så den blir lös i främre delen av skor så Azi snubblar hela tiden. Och skon är jätte halt, Azi halkar hela tiden - hon kan ju sträcka sig. Så bort med skorna efter nåt hundra meter. Ska försöka få kunna lämna tillbaks skorna, (har ingen kvitto kvar), men de är ju livsfarliga skor! KÖP INTE SÅDANA! Vet ej märket men iaf; 190 för 2 stycken. Annars 115 för en.

Söta Azi innan vi drog ut på en promenad på 3,5 km.

Lilla Azi drog pulkan med ryggsäcken som innehöll bara liten vattenflaska och 2 apelsiner.

Lite av naturen under rundan.


Det är där ställe då jag smsade dig, Mimmi, om golfbanan, haha.

Gick lilla runda på Källtorp sjön innan vi åkte buss hem. Jätte vackert, ska försöka
få med mamma på lördag dit och åka skidor runt sjön.

Filmerna från hjärngympan

Söta Adam som tassar på lådan så den flyger verkligen iväg, det kommer ni se på 0.21.
Det skrattade jag gott till, Adam verkar bli förvånad själv :)Azi alltid ska tugga sönder sakerna för att komma åt gottisarna, istället för att lyfta den :)


Ute på vift´med Azi och Adam igen

Under promenaden består det av olika övningar. Bland annat som godis i träd, pyttelitet spår, vi gick ner till Ältadalen och hundarna (jag också) fick pulsa genom snö – det är bra då Azi inte simmat på ett tag nu. När vi väl kom hem fick hundarna sådana fnattar och lekte med leksakerna, men nu har de ramlat ner på golvet och snarkar :)

Fick bara plötslig sådan lust och uppdatera mycket idag. Blir nog dagens sista inlägg. Eller nej, filmerna kommer ju. Ja, får se hur det blir, haha. Ja, jag uppdaterar ännu en till inlägg med filmerna sen får det räcka för idag. Ska inte tröttna ut er ;)
Hjärngympa för vovvarna

De fick söka var och en korv under glasslådan och handduk. De både är duktiga, jag vet inte om Adam hade gjort sånt förut (har han det?, bella + nicke). Adam klarade det galant iaf och han har så kul system att få bort glasslådan. Tassar på den och så flyger den iväg!

Hundarna fick ligga "bredvid" och vänta på sin tur, de blev inte stressade av det, eller den
som jobbar blev inte heller stressad. Känns bra, då de har förtroende för mig att de både får lika mycket och lika många gånger var. Annars får man flytta bort en av hundarna från rummet, men det behövdes inte, goodie! Det kommer filmer sen när dessa är klara hos youtube.
Men här kommer lite bilder.

Vovvarna, titta på mig! Ska vi gå ut nu? Ja, vi drar! :)

Ute på vift´med Azi och Adam


Bilden är från september -09. Vi gick även förbi där ställe idag, Ältadalen - dock vitt
med snö nu :) Azi ser så liten ut när hon är bredvid Adam. Ser lite komediskt ut.


Imorse kl åtta drog jag, Adam och Azi ut på en promenad runda Strålsjön med omväg som tog 1½ timme. Väldigt mysigt. Hundarna var jätte duktiga, jag var imponerad över hur mycket Adam har utvecklat. Han satt bredvid mig och var jätte fokuserad på mig och korven, när andra passerar med sina hundar typ 1 meter från oss. Bravo Nicke och Bella, som har jobbat väldigt mycket med Adam. Nu dricker jag te och tar det lugnt - hundarna ligger och sover gott nu.
Till eftermiddag blir det en till längre promenad :)

Synd att det inte inte finns hundrasthage här i Älta området, skulle vara perfekt att kunna släppa dom tillsammans. Speciellt när jag ej släpper Adam lös i skogen. Får väl ge ett förslag till Nacka kommun, sen vi några hundägare kan lägga ut lite pengar på en enkel staket runt, vad skulle vara problem?!

Himmelska Hundar

Idag var det en mysig dag på Himmelska Hundar. Bella+Nicke+Adam, Mia+Joel+Teddy, Ira+Mio och jag+Azi var där tillsammans. Och massa av andra hundar, det var jättekul!

Azi tyckte det var roligt där, hon hälsade på alla människor och hundar. Och det stora beviset att hennes mataggression är botad. Hon stod och brydde sig inte en enda dugg när andra hundar äter hundmeny tallrik på golvet. För ett par år sedan skulle det aldrig gå, Azi skulle gå på attack direkt. Gissa hur lycklig jag är! All träning och tålamod är värt! :)

Jag åt cibatta med brieost, mums! Azi fick en av hundmeny mat, hon glupskade alltihopa - till och med gurka! Nu är hon så mentalt trött, så hon sover djupt på soffan. Hon somnade redan på bussen hemåt, fick väcka henne när vi skulle gå av :P

Azi kom med på Himmelska Hundars blogg.


Mumsiga meny (bilden är från internet, Azi fick gurka ist för morötter)

Azi å en Fralla


Azi å en vacker Grand Danois

Här kommer svaren från frågestund

Hur länge har du haft Azi?
Ungefär 4 år.

Vad älskar Azi vs hatar?
Hon älskar mat, hon är en riktig matvrak. Därför kallar jag henne för tjockis ;) Hon älskar även pinnar. När hon drar mig på skidor, kan hon plötsligt stanna och ta upp en pinne som ligger på spåret. Knäppt :) Hon hatar att bli duschad – ja det är nog allra mest hon avskyr.

Vad älskar vs hatar du?
Jag älskar djur och massa extrem sporter. Jag ska göra fallskärmhopp med en av mina närmaste killkompisar som har licens för de. Och så klart sådana bungyjump osv. Jag hatar folk som ljuger, kan inte stå på sig själv. Och folk som inte sköter sina djur på sunt sätt.

Vad skulle du vilja jobba med och vad skulle du aldrig vilja jobba med?
Allra min största dröm är att jobba som polishundförare, men tyvärr det hindras för jag är för liten för ”polismåttet” och min dövhet. JÄTTE TRÅKIGT!  Men nu får jag se andra möjligheter som att bli hundinstruktör. Gärna jobba med hundar. Även att jobba på bondegård (komjölkning + gris farm) är något jag brinner för också. Absolut inte att jobba med djurförsök labb.

Är det svårt att lära sig teckenspråk?

Nej, det är upp till var och en. Har du haft lätt att lära dig andra språk så är det samma sak med teckenspråk. Lär dig gärna :)

Varför valde du den ras du valde?

Jag valde i princip aldrig rasen, utan jag valde individ – just Azi. Jag lärde känna Azi och hade inga planer att ha hund just då. Men när jag åkte hem från där Azi bodde saknade jag henne så jättemycket och sen är det historia. Tänkte aldrig på vilken ras hon var.

Var bor du?

I Stockholm, Nacka.

Vad gör du med din hund tränar?

Lydnad, drag, spår kör jag mest med Azi.

Bor du egen lägenhet?

Nej, men saknar en lägenhet. Har ju bott själv 5 år förut, så är det lite ”suck” att flytta in till föräldrarna igen.

Pojkvän?

Det du ;)

Vad har du planerar under år 2010?
Körkort är det mest jag vill. Men annars att få ett jobb/praktik. Jag ska börja hundinstruktör utbildning till hösten. Under sommaren är jag sugen och resa utomlands ett par veckor.

Hur gammal var Azi när du fick henne?

Hon hade precis fyllt 4 då.

Hur hittade du henne?

Långhistoria. Men att göra det kort, jag hittade henne genom en kompis. Kompisen känner Azi´s förra ägare. Resten är historia.

Hade du intresserat dig för rasen tidigare?

Nja, jag var mest inne på pitbull. Jag visste i princip ingenting om Amstaff förräns jag lärde känna Azi.

Kan du tänka dig ta flera vuxna hundar eller vill du helst ha en valp o vara med från början nästa gång?

Ja, jag kan tänka ta emot en omplaceringshund. Men då hunden ska helst ha något slag av handikapp som dövhet, tre ben, blind osv. Men jag kommer ha valp till nästa gång då jag har aldrig haft valp, bara vuxna hundar. Vill komma långt till tävlingsbanor och så – så valp är ju lämpligast.

Kommer du att göra flera piercingar eller är du nöjd med de du har/haft?
Ohja, vill ha massor mera!

 

 


Vinter skorHimmelska Hundar - idag ska vi dra dit med några folk å deras hundar.
Azi ska få en smaskig meny :)

Igår tog jag och Azi en promenad till Tyresö Centrum Djurmagzinet och köpte skor till Azi. Hon har haltat lite när vi är ute för hon är frusen om tassarna. Azi gillade inte skorna i början, men efter en stund accepterade hon och gick normalt med skorna. Ser jätte gullig ut, ska ta bilder nån dag. Köpte även några färskfoder korvar.

Lite av allt möjligt

Idag tog jag och Azi en härlig promenad i solsken och glittrande snö! Underbart! Gick genom bostadsområde och skogen. I skogen fick hon vara lös och hon sprang som en raket runt :)

Jag har även kört hjärngympa med henne nu i några dagar i rad. Hon fick leta skinka i handduk och under glasslåda. Hon ger lite för lätt upp, så ha bara tålamod och säga åt henne att söka vidare. Har även lärt henne en ny trick, ganska enkelt, jag har skinka i en av mina händer och hon skulle markera med hennes tass. Väldigt gulligt!

Favorit från idag. Fågeln i bakgrunden och till höger ser der hjärtformad ut!

Entropion ögon


Azi har Entropion ögon. Det har hon nog haft sedan hon föds, det hade hon iallafall när hon kom till mig. Det betyder så att ögonlockarna rullar inåt i ögonen och det skavar på ögonen
av ögonfransar. Vi åkte till veterinären (för 3 år sedan) och fick bekräftat att det var Entropion.
Vi prövade med första behandling; droppar och salva. Om det hade inte hjälpt krävs det operation. Som tur det fungerade bra för Azi, så hon slapp operation.

Men till våren när Azi ska vaccinera sig ska jag be dom kolla igen ögonen, jag kan ju inte
se om det har blivit sämre eller är i samma skick efter droppbehandlingen. Har någon av
er hundar också Entropion - vore snällt att ni berättade så kan jag få mer tips.

Skidtur runt Erstavik

Åå vilken underbar dag vi har haft! Började med en rejäl frukost, sen beger vi ut på skidtur på 2 timmar. Azi sprang lös under hela turen. Hon lyssnade så perfekt på inkallning och går bakom mig på kommado perfekt idag! En gång sprang hon tillbaks till mig och betedde lite konstigt, så sade jag åt henne att gå bakom mig. Strax efter kom en man åkande på skidor mot oss. Azi är så duktig på att varna mig att nån kommer och hon är så duktig att komma tillbaka till mig när nån kommer mötande! STOLT MAMMA HÄR!

Tack Astir-Azalea för idag. Du är en underbar sällskap <3Mina favoriter från idag.


Viktigt att ha rätt ledarskap över sin hund och få förtroende tillbaks

Ja, nu ska jag berätta angångde inlägget HÄR. Lite trist när det är bara 8 som har svarat när jag har ungefär 100 läsare om dagen. Man kan undra varför för det är bara de som kan leka med sina hundar utan leksaker som har svarat.

Men iallafall poängen med min fråga är så att jag läste boken HundCoachen, frågan togs upp där. När det handlar om Ledarskaps frågan. Detta har jag aldrig tänkt på, så det var som AHA JUSTE, SJÄLVKLART! Precis som belöningen ska vara DU själv inte godis och leksaker i slutändan.

Så här skrev Fredrik Steen (jag tog bort alltför detaljer, så det inte blir så lång text); Jag höll en utbildning för Rikskriminalen. Polishundtjänsten kom och det handlar om ledarskap. En polis hävdade att han hade ett perfekt ledarskap över sin hund. Men jag tycke att han var onödigt hård mot sin hund. Diskussionen strandade lite som en hunddisskusion lätt kan göra så jag utmanade honom och sa: "Okej, lek med din hund, om du klarar det håller jag med om att du har ett bra ledarskap." Polismännen skrattade och tog fram leksaken. Jag sa: "Stopp! Inga leksaker, bara du och hunden." Han lade bort leksaken och försökte starta en lek med sin hund. Detta gick inte. Hunden blev osäkrare och osäkrare. Till slut stod alla andra poliser och skrattade åt mannen som sprang runt men hans hund stod stilla.

Är man en bra ledare för sin hund kan man sätta gränser. Men ser hunden dig som en bra ledare leker den gärna med dig också, utan leksaker. Handlar mycket om förtroende.

Kom ihåg- bara för du kan leka med din hund utan leksaker är inte svaret på vilken ledarskap du har. Att vara en bra ledarskap grundar på många andra saker. Det där är bara en litet del av det.


Gott om döva veterinärer i USA

Visste du att mellan 40 och 100 döva veterinärer finns i USA? En av de berättade för en veterinärtidning att han exempelvis lyssnade på en hunds hjärtslag genom att luta sin enda kind på hundens sida och känna. Samma veterinär, som i början upplevt svårigheter
att bli anställd, har nu egen mottagning med 4.000 anställda. 200 av dom är döva. En annan veterinär sa att hon brukar samtala med kunder genom bildtelefontolk.

Jag blev så fascinerad av artikeln. Jag har hittat veterinärtidningen i Internet och det stämmer mycket väl att det står om döva veterinärer i USA. Ska ta kontakt med dom och jag vill verkligen göra ett besök till USA och se hur det fungerar. Och lära mig mer om djurbiologi. Så jag kanske får upp förtroende och vågar drömma mer om mina egna drömmar här i Sverige.
Att döva kan!


Veterinären Tom McDavitt.

Skidtur runt Strålsjön

Igår var det en lång och slö dag. Jag och Azi klev upp vid nio och rastade henne, gav mat, sen lade vi igen i sängen och somnade kramades varandra tills 14.00. Gissa vilken chock jag fick! Men då äääh, lugn dag med stillsam promenader.

Idag vaknade vi tidigt och drog ut på en skidtur i solsken, jätte härligt. Azi viftade hela vägen när vi gick till skogen, hon hade nomesele på sig. Hon visste vad hon skulle göra. När jag hade skidor på mig och allt var klart, sade jag varsgod åt Azi. Ohuuu - Azi sprang för fullt och drog mig. Jag fick bromsa ner henne så hon skulle inte springa ihjäl sig och med tanke hennes höfter. Hon travade jätte fint hela vägen runt strålsjön. Jag kände mig som elit skidor person. Jag jobbade jätte hårt också, så blev verkligen svettig, haha. Azi drog i princip ingenting eller som 1 kg. Stolt mamma denna här gången också. Nu blir det dragfria några dagar, så hon får vila och ha andra arbetsuppgifter istället.

När vi kom hem gav jag henne en lång massage och strechning. Azis ögon slutnade och njöt. Hon har sovit som en stock på soffan sedan  vi kom hem, nu fortfarande. Hon kommer vara trött tills kväll, skönt då vi har gäster här ikväll :)


Min lilla draghund på en skidtur

Igår kom mina föräldrar till stugan för att hämta mig och Azi. Men vi åkte på en skidtur först över sjön. Jag hade sån nomesele på Azi och band koppeln runt mig. Som alltid, Azi drar aldrig mig. Hon är osäker för att gå framför mig och dra mig. Så hon brukar springa bredvid mig.

Men jag prövade med att ge henne kommando att gå frramför mig, hon hoppade runt och var osäker. Men när vi väl kom fram till en "smalväg", där traktor har åkt på snön, så hon var illa tvungen och gå framför mig. Med min förvåning hon började springa och DROG mig!
Jag hjälpte så klart med att åka skidor och stavar. Jag var så lycklig! När vi stannade berömde jag henne jättemycket och med mina vantar då jag hade ingen belöningboll eller godis med mig. När vi var vid sjön, började hon gå direkt framför mig och travade hela vägen runt sjön FRAMFÖR MIG!!!!! Jag är så lycklig, min lilla duktiga draghund!

Jag diskuterade med Mimmi, vad kan det vara som vände helt plötsligt nu.
Vi kom fram till några saker:

♥ Hon litar på mig att skidor och stavarna är inte farliga.

♥ Jag kör rehab och lätta övningar med henne, så hon tycker det är roligt att jobba hårdare ibland. Motivationen är på topp hos henne. Liksom man ska alltid variera vikten för att hunden ska hålla sin motivation och tycka alltid det är roligt. Inte kämpa för mycket varjegång.

♥ Hon är bättre i höfterna och ryggen, tack vare rehab övningarna. Det har även visat på simningen, hennes högerben ser normal ut om man jämför med första simlektionen.

♥ Min framförgångende träning med henne har gett reslutat. När hon drar pulkan eller kätting, har jag koppeln på öglan därbakom henne. Så ska hon gå framför mig. Har jag koppel på halsbandet, ska hon gå fot bredvid mig. JIPPIE!Azi började dra så fint!Efter en stund blev Azi kissnödig och passade på att kissa när jag vände huvudet bort och filmade föräldrarna. Hihi.


Här drog Azi sista biten hemåt, det gled så lätt, plogad väg med is, så jag stod bara stilla och Azi fick dra mig utan min hjälp. Hon visste precis vart vi bor, haha.

Frågestund dags


NyårsdagarnaNyårsdagen kom Ira och Mio ut till oss på landet. Vi började dagen med en långpromenad runda Gladö Kvarn. När det närmade sig till tolvslaget gick vi till sjön med hundarna. Med vår förvåning - månsken! Månen sken så vackert över sjön som har hunnit blivit is med täckt av massa snö.

Mio var lugn - var inte alls rädd av fyrkverki. Azi regaerade på en fyrkverki först, men jag tittade bara på fyrverkerier himlen och igonerade Azi totalt, så efteråt var hon lugn och tittade på fyrverkerier också :)

Igår var jag och Ira helt sjukt trötta och låg i soffan hela dagen. Det gjorde hundarna också,
de bara sover och sover. De orkade inte ens med en promenad heller. Det märks att Azi avkopplar på annat sätt här på landet, det gör jag ju också. Landet är livet! ;)

Idag åkte Ira hem tolv tiden, Azi var mycket piggare. Så vi drog ut på en timmes promenad med pulkan. Azi drog soppåsar till soporställe, sen drog hon pulkan med tomt innehåll i ryggsäcken. Ute var sjuktvacker! Solen sken, det kom stora snöflingor sakta ner och de glittrade genom solen. Jag njöt av vädret. Så vitt glittrande solsken. Härligt!

Bilderna kommer sen när Ira har skickat bilderna.


Årets första inlägg

Nu är det ett nytt år för mig och AstirAzalea. Hoppas att året 2010 blir ett riktigt bra år för oss. Med framgång och friskare Azi utan smärtor i ryggen. Och att jag får ett jobb och körkort. Hundinstruktör utbildningen börjar ju till hösten också. Tusentals hundkunskaper rikare!

Och det är lite nytt här på bloggen - vi ska skippa datum på rubriken - blivit lite för tråkig. Ska ändra och ha personliga rubriker, hoppas det blir bättre. Och jag har tänkt börja skriva om en ras varje vecka. "Veckans hundras". Alltså jag har en lista med alla hundraser i Word och jag scrollar upp/ner och stannar på en hundras. Då ska jag skriva om hundens behov, egenskaper, användningsområde och min egen åsikt om hunden.

Inte så mycket förändring på bloggen annars. Det blir som vanligt berättelse om vårt liv som består av lek och träning. Bilder/filmer. Och mina egna åsikter. Information osv. Som vanligt.


RSS 2.0