Se på Azi´s rörelse! Och hur fint Tyra går i skogen nu!

- 15 mars 2012


- 22 maj 2012

Vi mår återigen jättebra, lever livet och allt rullar på!

Tyra har blivit otroligt otroligt otroligt duktig med långlinan nu - jag håller henne aldrig i koppeln i skogen nu för tiden, (förut MÅSTE jag ha linan fast på min midjebälte), hon har lärt sig att inte sticka så fort hon får möjlighet. Hon går bakom/bredvid mig hela tiden. Det finns vissa dagar då hon har mer energi - så har jag hjälp av en träpinne som jag hittar ute. Den petar jag på henne om hon går för långt före mig och hon har otroligt respekt för pinnen så den är bra hjälpmedel i vissa dagar. Tyra har visat en helt annan sida, när hon hittat nåt doft och jag går vidare, så springer hon som raket till mig. Förut skulle hon se sin chans att sticka :)

Nu kan jag tillänga mig lika mycket tid för Azi i skogen nu, förut tog Tyra så mycket tid & uppmärksamhet att Azi tyckte det var tråkigt och börjat sticka då och då. Men nu är flocken stabilt igen och vi tre njuter av promenader tillsammans. 

Gick 4 timmar igår och alla var glada och lösa! Hela våren har jag slitit en massa med det här. Gråtit en massa, blivit så arg över mig själv, frustrerad osv osv - men nu är målet HÄÄÄÄR! Ska njuta av det här så länge samt nöta in i Tyras hjärna. Sedan kan vi ta ett steg framåt i träningen! :) PROUD OVER MYSELF!

Azi är helt frisk nu, haltar INGENTING och hon är med oss som vanligt nu!! Äntligen!! :)

Igår på vår 4 timmars morgon promenad från 8-12. Myyys m mina 3 älsklingar!


En dag på stan för ett par veckor sedan. Azi fick stanna hemma- men Tyra var med och va otroligt duktig. Lekte i hundhagen med flera andra hundar,, gick på en hel gatans loppis i Steriksplan bland tusentalsfolk = hon kunde liggga ner på kommando och koppla av. Sedan vid lunch så låg hon på rygg vid vägen, så trygg hon är <3

Tyra, okänd och Vilgot - en renrasig Staffe. Underbar en.

Lunch St eriksplan. T vänster - jaag :)


Lite snabb uppdatering

Oj hej, jag har visst inte skrivit nåt på jättelänge, alltså för att vara jag :) Skönt med litet paus från bloggen faktiskt. Det händer saker runtomkring oss hela tiden så jag inte hinner sitta nåt vid datorn faktiskt. Nu bloggar jag lite snabbt.Jag har gjort klar i trädgården med 1,80m högt staketet och det liknar en hundgård, och hundarna har fått vara själva i hundgården när de är ensamma hemma. De trivs faktiskt med detta - de får se grannarna, fåglar, sola, kissa/bajsa, leka osv. Istället för att ligga i hundrummet och sova hela tiden. De brukar bli trötta efter ha varit i hundgården. Har en hundkoja också som de kan söka skydd inför regn och kyla. Så nöjd här!

Azis skada läker jättebra, hon haltar knappt, har knappt ont och hon har börjat följa med på längre promenader och fått vara lös så länge hon inte springer. Positivt det! En månad till - så är hon frisk tror jag!

Tyra har åkt bort en helg ifrån mig och Azi. Det är jätteskönt att umgås själv med Azi en helhelg. Sedan blev hundarna superlyckliga när de träffade igen, gulligt. Tyra har kunnat vara lös mer och mer utan att jag oroar mig. Jag har gett henne större rum och gett henne chans visa att jag ska kunna lita på henne och det har blivit ett stort försprång i vår träning.Jag är klar nu 4 av 10 delar i hunddagisföreståndare utbildning. Senaste gången läste vi om smittspridning och hundens sjukvård. Azi var med under utbildningen, hon låg bredvid mig och
sov hela dagen. Duktig flicka!

- Går genom era kommentar och mail inom kort. Har inte tid just nu :)

Gud vad varmt det var idag! Blir kyligare t helgen, blir skönt!


Stockholm City w Tyra å vänner!Gick hela dagen idag runt i stan. Riktigt mysig dag då alla var på bra humör och Tyra var otroligt duktig. Vännerna var imponerad över hur mycket Tyra har utvecklas att vistas bland tusentals folk på stan! Slutet av dagen vilade vi i Kungsträdgården och solade under de underbara rosa träden! :)

Fick lämna Azi hemma, hade så ont i hjärtaat! :( Men kunde inte ta med henne pga skadan... Tur så var brorsan hemma hela dagen då var Azi med honom och solade i trädgården :) Bli frisk du, då kan du följa med överallt som förr <3

RSS 2.0