Vädret kan inte bestämma sig!

- Moln
- Sol
- Regn
- Hagel

Allt på 2½ timmar igår när jag, Tyra, Donna och matte gick runt Ältasjön. Men det var en skön runda, riktigt lugn och snackade en massa. Ska börja cykla och jogga med Donna också då dom inte har möjlighet till det. Blir skoj att springa med 2 hundar, ev. Donna lär sig att dra också! 

Bilden togs höstas. Tyra & Donna.


- Moln
- Sol
- Regn
- Hagel

Allt på 3 timmar idag när jag var ute med Tyra från Skogskyrkogården till Älta. Tog bussen till Skogskyrkogården imorse för att besöka min kompis grav, hon fyllde 25 år för ett par veckor 
sedan. Hade inte grattat henne, så åkte dit idag och det var fint där!



Sedan började vi långapromenaden hemåt, men stannade först vid en hundrasthage i Skarpnäck och kastade lite boll där. Jättefin rasthage, det finns en rinnande vatten i en rör som kommer från berg, som vi kan dricka, finns även vid Sandasjön här i Älta. När Tyra fick utlopp lite av sin energi så började vi gå genom skogen med klövjeväskan 2 kg.



Hittade en ny stig - med massa bäver fallna träd, tyckte såg en bäver, eller så är det en riktig gigantisk fisk som plaskade så hårt i vattnet. Tyra blev lite rädd först och nyfiken vad som hände 
i vattnet, tror inte hon fattar att det finns liv under vatten också ;)



Bestämde för att gå vid vattnet, Ältasjön, hemåt istället för genom skogen. Bra träning, mycket terräng. Stannade och pausade vid en brygga och åt päron/apelsin.


Hunddagisföreståndarutbildningen

Nu blir det slut på latheten - det ska pluggas! Börjar slutet av april! xD


Rekord trötta vovvar imorse 5.30 när jag klev upp. Vad glada hundarna blev när de fick stanna hemma i varma hundrummet istället ;)


Fått lite dos av lantliv!

Idag har jag och hundarna varit på landet hela dagen, kom dit igår kväll, och jobbat på gården. Krattat en massa löv, till högen där vi ska elda om ett par veckor. Tyra passade på och ge mig några nyp på rumpan när jag gick med skottkärran med löven i. Hon tyckte det var JÄTTEROLIGT och sprang runt när jag sa åt henne sluta. Till slut efter ett par gånger jag lyckades stoppa henne i tid låg hon på gräset och kollade på mig istället. Azi låg på altan och agerade som en super gård vakthund :) Vi tände brasan och myste i soffan och löste korsord när regnet öste ner till eftermiddagen. Gick på en promenad också med både hundar. Nu har jag iallafall lite dos av lantlivet i mig. Men ska tillbaka snart igen :)

Idag blir det en bild på mig istället för vovvar.

Azi & Tyra på Konradshallen och kollade på futsal träning för ett par månader sedan.


Tyra i Tcentralen bland hundratals stressade människor!


En bra tisdag!

Idag förmiddag lekte Tyra en långstund med en stilig Amstaffmix hane Ares i en rasthage. Fullfart det blev, tokigt nästan, hehe. Sedan eftermiddag åkte vi till Spånga Västerort Djurklinik med en kompis och hennes katt. Tyra väntade lugnt och lydigt i väntrummet när de var i veterinärrummet för undersökning. Till och med pendeltåget som var hennes värsta fiende gick jättebra, hon sov under hela resan! Lovely!

Azi fick ingen smärtstillande igår och hon hade knappt ont och haltade knappt. Ser väldigt lovande ut! Hoppas allt ser bra ut när vi röntgar henne igen om ett par veckor.


Knäppis bild på Astirazalea!


Just nu har hundarna varit ute i två timmar och tuggat på kalvnacke ben!

Som ni ser är hundarna kopplad eftersom är Azi lös springer hon iväg och börjar leka med Tyra, det får hon inte göra pga skadan. Och Tyra, pga staketet är inte fixat än. Marken är för hård för att sätta stolpar i. Väntar ett par veckor till.



Igår kväll sov hundarna underbart söt tillsammans i korgen, ett tag sedan faktiskt. Finns en film på dom när de pussas. Fixar sladden in till datorn ikväll.

Vi är trötta efter allt intenstiva senaste dagarna!

Igår var jag och Tyra på Nytorget vid Skånegatan och chillade i solen med tjejerna. På kvällen kollade vi lite på killarnas fotbolls match i Mälarhöjden. Sen blev det middag i Bredäng.

Återigen imponerade Tyra något otroligt. Så lätt att ta med henne överallt! Idag är Tyra otroligt trött, hon sover nog resten av dagen ;) Vi hade också ju en vovve som sov hos oss torsdags till fredags.


Djurgården!

Igår var jag på stan med Tyra och kompisar, promenerade i Djurgården. Sjukt fint och Tyra uppträdde sig perfekt. Skrek inte ens på bussen, tbanan och spårvagnen. Promenerade genom folkmassan i Norrmalmstorg också. Åt middag i PKHUSET. Härlig dag. Fler bilder kommer! Har ingen dator under helgen, därför, hehe.



Fick ett par frågor på sistone;

- Blir du inte sjukt hungrig av att gå så långt under så lång tid?
SVAR; Jo, klart det blir jag. Har en jobbig högt ämnesomsättning, så jag äter ordentligt innan, som omelett osv. Och jag tar alltid med något ätbart som frukter, hårdabröd osv.

- Hur får du tid att gå ut fyra timmar med vovven en vardag? Jobbar du inte :P ?
SVAR; Nej, just det jag jobbar inte nu för tillfället. Tur så har jag inte börjat känna rastlösheten än, försöker få ihop så mycket att göra i veckorna så jag har "rutiner". Och fördelen så har jag massor tid för hundarna utan att anpassa efter något nu :)

1,4 mils promenad på 4 timmar i solskenet med en glad Tyra idag!

Började och ta bussen till Hellasgården och gick först en runda sjön, Källtorpsjön.
Vidare genom Snörom.

Till Österviks ridskola. Vidare till Saltsjöbadets golfbana. In till Erstavik.

Hittade sådana tussilago vid diken i Erstavik fält! Tyras tass oxå ;)
Rundan som vi gick, 14,435 km.


Vi lever och mår jättebra! Har gjort så mycket att vi inte hinner blogga alls. Bloggar småningom :)


Azi är mycket piggare att hon blir tokig av all stillhet. Skutta hit och dit, får hejda henne :) Men gott tecken att hon är mycket piggare! Lovely!


Vi har det bra där vi är!


Strålande väder i Erstavik!

Efter min och Azis lilla promenad i solsken tog jag och Tyra en riktig lång promenad, 1,4 mil på 4½ timmar i Erstavik. Strålande väder, helt underbart! Vi cyklade först till Erstavik slottet, gömde cykeln, sen gick vi runda Trehörningen/Lundsjön/Dammsjön. Stannade och tog massa pauser och åt flera mellis å solade! (Sooolbränd i ansiktet nu!). 

Efter en långpromenad kom vi fram till Erstavik strand. Där vågade jag ha Tyra lös en stund, hon hade inga överskottsenergi kvar i sig och det finns inga vilt där. Så släppte jag henne, men jag hoppade hela tiden för att hon skulle hålla fokus på mig hela tiden. Det gick rätt bra, en enda gången hon blev fixerad var på en pinne i vattnet, så hoppade hon in i vattnet - PLASK! :) 

Så glad jag var när vi cyklade en extra omväg hemåt. Nöjd med promenaden och Tyra kunde vara lös liiiite, glädjer mig! Och det glädjer mig att Azi försökte skutta runt som hon brukade när vi kommer hem. Hon är pigg och glad, men jag fick hålla fast henne så hon inte ska skada sig ännu mer. Tokern! Glad också av att jag bor precis nära en oslagsbar natur som man kan njuta av och man finner alltid nya vägar. Det tar aldrig slut, skulle inte vilja lämna Nacka faktiskt! Enda som jag mår dåligt idag - Att Azi missade hela promenaden, hon skulle ha älskat detta! :(

Hundarna har fått lite BARF och är nöjd för dagen!

Stilig Tyra som älskar hoppa hööögt, höööögt!

Visar stolt sin trofe som hon har gnagat på, påstår hon! Tror ni på de? ;)
Solpaus vid Lundsjön!

Erstavik strand!

Liiite lös!

Cykelturen hemåt!


Min å Azis lilla morgon promenad i det fina vädret

Azi är piggare idag och ville nosa mycket mer på marken. Hon blir nyfiken på folk mer än vad hon brukade :) Det syns att hennes energi växer i musklerna, men hon kan inte få utlopp av detta. Stackarn. Även jag oroar mig att hon stödjer 95% på högra benet. Jag vet inte hur hennes armbågarna är, röntgade aldrig armbågarna- bara höfterna och hon har säkert artros...



Aktiverings promenad var bara okej

Jag är inte riktigt nöjd med instruktören. Det kändes inte rätt i hjärtat att ta emot hjälp av denne. Kemin klickade helt enkelt inte. Men det var en bra promenad, superträning för oss två att jag har väldigt ont i kroppen just nu. 

Tyra var lugn och uppträdde sig utmärkt i början i promenaden, men efter ett tag började hon bli stressad. Sen var det åt skogen när vi skulle till fotbollsplanen för att göra några övningar. Jag fick fokusera att söka hennes kontakt och dämpa ner hennes stress genom att massera. Jag vet inte om hon kopplar till fotbollsplanen som "spring och lek", det gör hon typ alltid härhemma. För när vi gick igen blev hon en aning lugnare. Men försökte gå 1 meter framför mig hela tiden, så jag fick stanna och koppelträna henne. Riktigt bra träning, det behövde vi verkligen.

Men synd att jag inte känner för att återvända dit igen. Får söka upp en annan grupp med en annan ledare. Tur att man bor i Stockholm, det finns massa av sådana :)

Förresten - Azi KISSADE precis innan vi åkte!!! Efter 33 timmar! Och nu kissade hon igen när vi kom hem så glad jag blev! :) Värsta vad jag är blogg glad på sistone, men bara bra, eller? Haha, ska se på film nu å käka hårdabröd med keso å avocado å dricka svartbärs saft. Istället för chips och cola, grr!

Togs när vi gick på en egen promenad och miljötränade efter grupp aktiverings promenad.

Helt slut efter allt... En enda sak kvar, sen är dagen slut!

Mycket åkande idag. Sickla, Farsta, Älta osv på jakt efter en medicin som inte fanns på nån Apoteket alls! Jag kom på att Azi är väldigt känslig mot smärtstillande Rimadyl, hon fick tarmblödning av detta för några år sedan. Metacam som hon fick nu är ganska lik Rimadyl, så måste hon ha en till medicin som gör att magen klarar av Metacam. Och den fanns ej någonstans- alla måste besällas hem, så jag hade inte kunnat ge henne smärtstillande hela dagen idag.

Men veterinären hade några reserv i deras klinik, så jag åkte dit och köpte 3 tabletter för 11 kr, som räcker till fredag då kommer den hem till Apoteketet...

Azi har fortfarande inte kissat... Nu 32 timmar! Veterinären sa att det är ganska vanligt med tikar att hålla ihop när de har ont. Så vi ger henne till imorgon bitti, ingen kiss, så får vi nog åka in. Suck!

Är helt slut i huvudet efter allt nu, har varit så spänd och orolig. Börjar släppa nu när allt ordnar sig så känner jag mig väldigt trött. Men ska iväg snart med Tyra på aktiveringspromenad, bara jag inte somnar mitt i promenaden, haha!

Nu vet ni varför era hundar är tjocka! ;)



Aktiverings promenad + Azis hälsa

Ikväll ska jag och Tyra iväg på "aktiverings promenad" och träffa en annan hundpsykolog som jag ska prata med om Tyras jaktinstinkt. Det är alltid bra med många olika perspektiv, kunskaper, erfarenheter, åsikter och så får jag många olika svar som jag kan sen välja vad som passar mig och Tyra.

Det är också bra träning för oss att promenera i grupp, framförallt med främmande hundar. Så Tyra ska lära och ha kontakt med mig hela tiden. Vi ska göra olika aktivering också. Det behöver vi verkligen. Blir skoj!

Idag är Azi något mer vaken i huvudet, hon viftade på svansen när vi vaknade imorse. Men hon ville inte kissa fortfarande. Hon har snart inte kissat på 24 timmar! Jag fixade en sån "sjuk bur" till henne, så hon fick ligga i en nytvättad mysig täcke i korgen med kompost galler runt så hon inte ska bli störd av Tyra. Eller hon inte ska känna sig tvingad att resa upp sig för att hälsa på oss eller nåt sånt. Men hon dricker lite och har ätit lite.

Hennes "sjukbur".

Hon står så där helt stilla hela tiden när vi är ute. Vänsta framben kan hon inte stödja på.


Godnatt och Azi tackar för fina kommentar...

Azi mår verkligen inte bra. När jag bar ut henne till gräsmattan för att hon skulle få kissa tidigare ikväll. Hon har inte kissat sen händelsen ca 11 tiden. Men när hon stod på gräsmattan sjönk hon sakta ihop ner till marken och hade svansen mellan benen och var såååå ledsen. Så bar jag tillbaka till korgen och la filt över henne. Ska försöka gå ut med henne lite nu innan vi sover, ska ha väckarklockan inatt oxå...

Jag brukar alltid säga att Azi är en riktig kämpe, har aldrig träffat någon som hon, så hon klarar det här! 

I veterinären rummet...


Jag är så ledsen ...

Ett par timmar efter förra inlägget kände jag något starkt i magkänslan. Det var inte något vanlig stukning, utan det var något allvarligare med Azi. Så sa jag till brorsan "Nu drar vi till veterinären på en gång, jag känner att det inte är bra med Azi!" Så nästa sekund satte vi 4 (bror, jag, Azi och Tyra) i bilen mot Farsta.

Vi kom in och berättade för veterinären vad som hände. Så fick vi akut tid 15.00, vi kom dit 14.50, perfekt. Azi skrek till när de kollade Azis bog, så det var något fel med bogleden, inte benet/tassen. Så in till röntgen.

Ja, det visade en fraktur. En lilla del har gått av. Enda lösning är operation... MEN vi ska ge den en chans låta den växa fast själv nu på 30 dagar med massa smärtstillande medicin, minimal koppelpromenader och inga trappor osv.

Är den fortfarande lös, får vi operera bort den eller skruva fast den på Södra Djursjukhus.

Lilla Azi är skadad :/

Idag stukade hon rejält i skogen när hon lekte med Tyra. Jäävlar, vi var ju mitt i skogen utan mottagning och hon var för tung för att bära, hon kunde knappt gå själv. Vi fick kääämpa gå långsamt och jag bar henne så länge jag orkade, men inte mycket alls... Tills vägen mot Erstavik så ringde jag brorsan och han hämtade upp oss med bilen. Stackars lilla Azi. Hoppas att det är bara stukning, vi avvaktar och får se hur hon mår ikväll. Just nu ligger hon och sooover...

Det var en mysig promenad annars! Klockan 9 imorse gick vi ut mot till Skomakartorp och utforskade en del nya vägar. Jättefint området där, ska ta en heldagspromenad någon dag och utforska ännu mer och gå runda Öringesjön som vi gick till idag! Tyra bar klövjeväskan på 3kg, den är utslitet, snart är det dags och köpa en ny, blir en Ruffwear!

Mötte inga vilt förutom en massa svarta fåglar med orange näbb, Koltrast tror jag :) När vi kom ut till en tom hästhage, lekte hundarna ihop med dragkampleksak och jag tränade Tyra inkallning. Men fick avbryta eftersom Azi skadade sig i vänster framben. Men vi hann vara ute 3 timmar, så vi är lite trötta nu. Laddar upp till träningpass jag och Tyra ska köra i eftermiddagen.



En helt underbar morgonspromenad!

Klockan 8 imorse började vi våran dag! Vi klev upp efter en timmes mys i sängen, haha. Jag åt frukost, hårdbröd med keso. Hundarna fick inget! Tyra fick springa 5 km/h på 5 minuter på löpbandet precis innan vi drog ut.

Vid 9 började vi gå till Erstavik. Där hade jag ordentlig koppelträning och hundmötes träningar. Hundarna var inga problem med hundmöterna. Azi var lös och Tyra var i koppel.

Men ifall när vi kom till fälten så var jag lite nervös på Tyras beteende. Jag hade långlinan på Tyra, ohh det gick överförväntan. Hon kom på alla inkallningar av vibrationshalsband. Ett par gånger struntade hon i och nosade på marken, så gick jag mot henne med bestämda steg så sprang hon iväg med ett öga som kollade på mig, så backade jag och lockade in henne, dååå kom Tyra! :) Som bäst avslutade jag träningen och utfodrade frukost på marken så fick hundarna nosa upp.

Azi på sistone har börjat springa lite längre bort från oss än vad hon brukade. Hon kände väl att jag hade för mycket fokus på Tyra på sistone och mitt humör har inte alltid varit på topp. Så har Azi undivikit mig lite när vi var i skogen. Men idaaag var hon sig själv och var så lekfull. Sprang runt och runt, hennes amstaff fnatt och höll sig nära. Kom direkt på inkallningar. Så glad jag blev!

Sedan blev det koppelpromenad hem - massa kontakt, lek, övningar! Perfekt promenad på 2 timmar, alla var glada och på utmärkt träningshumör! Känns som att vi är på rätt väg nu igen efter ett par veckors svacka.



2 av hundmöterna idag som hände något speciellt extra. Annars bryr hundarna inte om andras hundar som vanligt;

Vid ett hundmöte blev jag lite irriterad på ett par kärringar! Jag såg dom komma med en tax och japansk spets, så stannade jag och sa åt hundarna sitta. Men tanterna passerade oss aldrig, jag vände och kolla. Så viftade de och pratade något. Så sa jag att jag inte hörde. Så pekade en av tanterna på koppel, som hon menade att jag skulle koppla Azi. Jag sade nej det behövs inte. Så sade hon jooo! Sen frågade hon om mina var amstaffar, jag sade ja. Så gapade hon och hade handen på munnen och sa KOPPLA! Jag blev så irriterad över deras fördom och trotsade genom att börja gå mot dom. Jag sa åt mina hundar gå fot och de hade all fokus på mig, när vi precis passerade dom så såg jag att deras hundar hoppade och SKÄLLDE SKÄLLDE, tanterna hade knappt någon kontakt med hundarna, och försökte inte ens heller. De bara höll fast i koppeln och släpade iväg hundarna. Mina lyfte inte ens ögonen mot dom. Vilken ras är värst nu?

En annan hundmötesträning, det kom ett par med två hundar. En Cavalier kings charles spaniel valp i flexikoppel och en Cockerspaniel som var lös. Cockerspanieln kom travande mot oss med husse som jagade efter den bakifrån. Jag sa åt mina hundar sitta, så vi bara stod och väntade på att Cockern skulle komma närmare. Jag sökte Azi och Tyras uppmärksamhet hela tiden, de satt kvar lugnt tills Cockern var bara 1 meter framför oss. Men så satt hundarna kvar fortfarande, jag trodde de skulle resa sig upp, men nej de satt kvar och tittade på Cockern bli fångad av husse. Jag blev bara glad av situationen att Cockern inte kom ända fram till oss och mina var så duktiga, de bara satt kvar, det var bara för WOW :D

Dags för viltspår nu för Azi efter vintervilan!

Lilla Azi tyckte det var varmt i soffan igår kväll att hon hjässade, men när jag tog fram mobilen för att fota så gäspade hon. Idag väljer hon att ligga själv i mitt rum som är svalare som ligger precis mittemot vardagsrummet, så hon kan iaf se mig som sitter i soffan. Sweet!

Våren kommer fram nu, så ska jag och Azi börja viltspåra igen ordentligt efter vintervilan, imorgon kör vi!



Inkallningskurs lektion 3

Sista lektionen för oss idag... Och den bästa!

Som sagt har jag inte tränat så värst ordentligt sen vår senaste kurs lektion, min motivation har varit nere. Men förvånansvärt så skötte Tyra perfekt idag!

Första utmaning.

Vi skulle jobba i par och jag fick jobba med en kvinna å man som har en supersöt staffe. De skulle locka Tyra med en leksak. Och jag hade Tyra i kortkoppel. Tyra svarade mycket bra på detta, kunde avbryta ganska snabbt och visste vad vibration i halsbandet betydde.

Stolt!

Andra utmaning.

Samma sak. Fast vi hade långlina, så det blir mer längre avstånd för mig att kunna rättvisa henne. Vissa gånger sprang hon direkt till mig, vissa gånger fick jag gå fram till henne och nypa i ljumsken för att hon ska bli avbruten av fixeringen till leksakerna de visade framför sig, och bli påmind att jag har faktiskt inkallat henne.

Stolt!

Tredje utmaning.

Tyra skulle springa genom de människorna med massa störningar.
Svarta ringar; störningar (människor med godis/leksak). Rött ring; Tyra. Blå ring; jag.



Första försöket; Tyra kom RUSANDE till mig förbi alla, struntade i alla dom! Weeeiii!

Andra försöket; Hon kom lika snabbt, men stannade liiite och nosade på någon som hade godis, så gick jag mot henne och rättvisade, och inkallade på nytt när hon hade fokus på mig. Tror tredje gången så stannade hon också lite så jag fick gå fram till henne och rättvisa, när hon hade fokus på mig så inkallade jag igen.

Fjärde försöket; Satt hon som en staty och ville INTE stå upp eller inte alls springa till mig. Hon kände sig lite olustig för jag rättvisade henne när hon nosade på godiset, så var hon lite förvirrad och ville inte göra fel. Så löste hon på bästa sättet genom att sitta kvar och titta på mig. Känsliga hundar kan göra så, och Tyra är en väldigt känslig hund. Gulligt faktiskt!

Femte försöket; Människorna gömde undan godis/leksakerna och gick bakåt så det var större utrymme för Tyra. Så pressen inte skulle bli för mycket och hon skulle ju lyckas. Jag tryckte på, men hon satt fortfarande, så ryckte jag lite på linan, så kom hon rusande fart :D

Sjätte försöket; Människorna stod på samma avstånd, men visade lite fram godis/leksaker. Jag tryckte så kom Tyra rusande fart. Så avslutade vi på topp!

Stolt!

Fjärde utmaning; VILT, den värsta för Tyra! Eller för mig egentligen ;)

Vi skulle gå på "vanlig promenad", så fort jag ser att Tyra har fått syn på den döde hareskinn som rör på sig (av en snöre och instruktören som drog i snöret), skulle jag inkalla henne.

Första försöket; Jag fick gå till henne och nypa i ljumsken. Så avbröt hon fixeringen på riktigt och lekte med mig.

Andra försöket; Det räckte med att putta på henne lite. Så avbröt hon fixeringen på riktigt och lekte med mig.

Tredje försöket; Jag behövde bara vinka. Så avbröt hon fixeringen på riktigt och lekte med mig.

Men det gick överförväntan att hon kunde ENS avbryta vilt! Och sen ha 100% fokus på mig!

Stolt!

Är supernöjd med kurserna, rekommenderas varmt till er som vill gå på Inkallningskurs.
Jag ska gå vidare med Inkallningskurs 2 hos henne!

Är Chihuahua en riktig hund? JA VISST!

Jag satt på tunnelbanan med en kompis så plötsligt sade kompisen.
- Jag vill ha en Chiuaua, eller hur det stavas? (kompisen)

- Det stavas Chihuahua. Varför vill du ha den? (jag)

- De är så söta, jag har sett flera sådana på stan, de sitter så sött i deras ägares knä!

- Jaha, ja dom är söta. Men hur har du tid med en hund?

- Den kräver ju ingenting, man kan ju gå rundan som jag brukar gå med dina hundar. Typ tre gånger om dagen.
(När jag har kompisar hos mig brukar jag be dom gå en litet runda så jag slipper gå ut, de brukar gå runt kvartet som är på ungefär 500 meter).

- Va menar du allvar? Tror du att Chihuahua behöver bara gå 1500 meter om dagen?!

- Ja, de är ju såååå liten! Behöver dom mer?!

- Nu förstår du varför mååånga Chihuahua är så otrygga i sig själv, skälliga, osäkra, ettriga! Det är för många tror som du att de inte ens behöver motion.

- Oj, trodde dom inte var som dina hundar?

- Nej, klart klarar Chihuahua inte dra oss på skidor i 1 mil. Men de behöver dagliga social/träning och dagliga långapromenader i skogen. De kan bli utmärkta lydnadshundar, utmärkta spårhundar osv. De är absolut inte att  gå 1500 meter om dagen och ha i knäet resten av dagen.

- Herregud, jag trodde inte det... Jag ska inte skaffa en då. Det blir en katt istället.

- Ja tack för mig. Och du får nöja dig med att gå 500 meter med mina hundar.

Cykel + promenad!

9 imorse åkte jag och Tyra buss till Bandhagen för att hämta min cykel hos en kompis och cyklade hemåt på 1 mil och 9 meter :) 10.04 började vi cykla, var hemma 11.22, en mysig cykeltur! För er som undrar, så klart tillät jag inte Tyra springa på asfalt hela vägen, visst cyklade jag på asfalt, MEN jag cyklade så nära kanten som möjligt så Tyra sprang på mjuk underlag sidan om cykelväg.

Rött X är Bandagen, blått X är Älta.



Eftermiddagen gick jag och Azi en timme själva i skogen. Det erbjuds med en massa bus & lek :)

Kom hem i dödshunger, så cyklade jag direkt till konsum och handlade potatis och fläskfile till middag. Efter det låg jag i badet i 2 timmar och läste boken av Magdalena Graaf, vips så var boken klar. Nu blir det chips & dip och cocacola! Har slutat och dricka cola på vardagar, försöker hålla mig till saft istället. Helger är cola tillåtet!

Vet inte om jag ska våga och se på The Exorcism of Emily Rose nu. Är ju helt själv hemma ikväll... Men jag har ju två mördarhundar som skyddar mig i sängen haha ;) Riktigt skönt och vara för mig själv idag. Så man är riktigt sugen och vara själv hela helgen, passar på när alla är i Göteborg, hmm, får se vad dagen erbjuder imorron!

Huvudvärk benvärk rumpvärk!

Idag har det varit en ganska bra dag förutom min enorma huvudvärk hela dagen! :/ Men isåfall var vi ute och promenerade i gråväder och riktigt kallt. Ganska lugnt, inte något värst under dagen speciellt förutom sprang Tyra på löpbandet 3 km/h på 8 minuter. En kompis var hemma hos oss idag och lunchade, sen hjälpte kompisen och gå ut med hundarna så jag kunde sova lite på dagen för min huvudvärk.

Senare på kvällen drog jag på träning. Jag behöver verkligen styrketräna nu eftersom jag måste bli mer fysisk och mentalt stark om jag ska satsa inom drag nu. Och orka med all hundträning. Direkt efter 2 timmars pass när jag kom hem kände jag mer spring i benen, så gick jag och hundarna på powerwalk promenad i en timme. Nu vääärkar benen och rumpan!

När jag skulle springa på bandet för några dagar sedan försökte hoppade hundarna plötsligt upp till mig på bandet och försökte springa med. I panik slet jag upp STOPP säkerhetsnyckeln så bandet stannade direkt. Sa åt hundarna sitta sidan om och de får KOLLA på mig istället för att springa MED. Tokiga vovvar! Men sånt förgyller mina dagar, åå!

Drag läger!

Nu har jag och Tyra anmält oss till drag läger i Jönköping en helg i maj! :) 

- Teori om dragets alla former
- Utbildning
- Grönt kort
- Massa drag


Dödstrött, men härlig känsla av trötthet i kroppen och hjärnan!

Vad jag sleeet på träningen, har skitont i hela kroppen nu, puh! Är dödstrött efter dagen! Nu ska jag lägga mig och kolla på en avsnitt Silver Fang som vanligt. Imorgon kväll blir det träning igen för mig, ser fram emot!

Till helgen blir det ganska lugnt, då åker typ alla av mina kompisar bort till Göteborg, åhh, blir typ ensam kvar, haha, futsal SM pågar där. Nejdå, men ovant att det är tomt här då. Hehe, jag och en kompis ska tillbringa med varandra i helgen och mysas en massa. Även hundträning så klart, basket å så. Hade tänkt åka ner till Göteborg med hundarna och vara hos Julia & Romeo, så hundarna kunde vara i hundgården när vi kollar på futsal SM. Men just på söndag ska jag och Tyra på kurs, så det var ingen ide att åka ner. Synd.

Titta hur söta mina vovvisar sov imorse när jag vaknade kl 8 och såg detta!


Intenstiv träningsdag idag!

Innan vi gick ut på förmiddagspromenad gick Tyra på löpbandet, 2,5 km/h i 6 minuter. Hon är riktig duktig och har förstått bättre vinken med bandet. Att man inte ska stanna. Testade också på Azi, men hon stannade som vanligt och åkte bakåt, hon gick på 0,8 km/h hihi ;)

Efter löpbandet gick jag ut med både hundar en timme och tränade både samtidigt, det gick bra! Hade vibrationshalsband på Tyra. Jag möter typ alltid katter när vi är ute, och så idag ville jag träffa katter, men det kom inga. Konstigt nog :)

Eftermiddagen gick jag ut med döva hunden Donna + matte och Tyra. Det gick bra, jag tränade Tyra att skvallra när vi mötte dom, det gick verkligen bra, Tyra kom direkt när halsbandet vibrerade. Stolt här! Rundan gick jättebra. Kom på alla skvaller för andra hundar, fåglar! Dock luktfläckar har hon svårare att släppa.

Är riktigt nöjd med dagen! Duschade även hundarna efter förmiddanspromenad, sura miner! Men de fick rejäl massage i badkaret, de luxe ;)

Känns som allt har vänt, jag är gladare i humöret och har motiviation att träna och tydligen har Tyra påverkats av detta också. Hon är så arbetsvillig och pigg på att träna och vara med mig. Azi också, mycket gladare och piggare. De lekte en långstund också i trädgården med dragkampleksak som hänger i en rep i ett träd.

- Tack till er alla som kommenterat i inlägget "tappat gnistan lite..."!

Nu sover hundarna gott efter deras middag, snart ska de ner i hundrummet och jag drar på träning!

Silver Fang nörd

Kollar på en avsnitt varjekväll innan jag somnar. Igår låg jag med Azi och åt popcorn framför serien.



Tappat gnistan lite...

På sistone har jag tappat gnistan att träna Tyra ordentligt. Jag tycker det är så otroligt jobbigt att 
inte kunnat ha henne lös. Jag vill bara kunna gå och ha hundarna lösa och bara njuta av naturen. 
Men nu istället har jag en massa fokus på henne och promenaden blir en kamp när jag blir så där frustrerad. Det har börjat känna jobbigt nu efter ett år, känns som all träning är förgäves. Men jag vet att det inte är det. Hon har gjort framsteg, men det är sakta... men säkert måste jag tänka så :)

Så jag har stannat upp och fundera över vad jag vill och vad är bästa för oss tre. Jag har sätt upp lite mål och försöka och ha hopp... 

Men en sak får ni alla hjälpa mig; När ni promenerar med oss får ni ha era hundar kopplad. Det blir bara en kamp för oss eftersom Tyra drar så mycket i selen hon går i som är fast i min midjebälte. Träning går sådär för hon blir så fokuserad på lösa hundar och vill så gärna vara med. Men det kan hon inte. Och jag börjar bli irriterad och det gör ont i kroppen på mig av all ryck. Och hennes kropp tar skada av det också. Så om vi ska gå framåt i vår träning får det vara så här länge att era hundar ska vara kopplade, accepterar ni inte detta, så behöver ni inte träffa oss mer! (Om inte vi har bestämt en träff på t.ex. fälten för en lekstund så kan Tyra ha lina på sig).

Målen jag sätt upp;

- Ha avlastning. Tyra ska iväg till en kompis i några dagar. Azi ska hos mig i några dagar, sen åker hon till föräldrarna. Så jag ska få några hundfri dagar, jag har haft hundfri bara 1 dag sen Tyra kom till mig. Så jag behöver lite "semester" nu.

- Börja använda vibrationshalsband under vanliga promenader. Förut hade jag bara den när vi ska träna.

- Skippa viltspår. Flera hundinstruktörer säger att det går och spåra med Tyra. För hunden lär sig skillnad, vad som är ok och inte. Men jag känner att Tyra inte vet skillnaden just nu och det förstärker bara hennes jaktinstinkt.

- Vara med fler hundpromenader, hundträffar, osv. Så Tyra tränar mer att hon måste hålla koll på mig oavsett. Plus promenader med kompisar som har sina hundar kopplade.

- Gå på antijakt kurs.

- Ge löpbandet en chans att kunna få utlopp på hennes överskottsenergi innan vi går ut och tränar.

- Mer ordentligare koppelpromenader. Hundarna hade fått gå och nosa lite som dom vill, så länge de inte drar i koppeln. Men det ska ändras, de får absolut inte nosa förräns jag säger till. Så hoppas jag att hon lär sig när hon är i skogen att man inte behöver ha nosen fastklistrad nere på marken hela tiden. (Har startat och det går utmärkt bra).

- Skvallerträna. Försöker hitta knep hur jag kan belöna henne på avstånd, då jag inte kan ropa. Kanske vibrationshalsbandet kan jag använda. Liksom vibrera när hon ser något så kommer hon till mig och jag belönar. Liksom inkallningsträning & skvallerträning i ett. Vad tror ni?

- Bli en roligare matte.

Så nu får vi se hur det blir efter ett par månader. Hoppet är här! :)

Vinter frost & vår!

Söndags var det hur vackert som helst, massa frost och soool! Vår blandat med vinterfrost.
Vissa ställen kändes det som vinter och andra som vår! Bilden togs vid Lundsjön/Dammsjön när jag tog 4½ timmars promenad igår. Skithärligt! Andra sidan av Erstavik, där hade jag aldrig varit i.

Idag har hundarna vilodag och har inte direkt gjort något speciellt. Hundarna har inte protesterat något, de låg istället heeela dagen i min säng och låg där solen sken. Mitt rum ligger sidan där solen skiner. Skönt med lite lugn och ro här. PS. Prövade löpbandet idag ett par gånger, hundarna har utvecklats nu lite, hehe.

Imorgon blir det en promenad, troligen till Skomakartorp ditåt Tyresö hållet. Det blir iallafall -8 från 6 på morgonen till förmiddan, efter 12 blir det -1, soool också!

Nu ska jag dra och läsa boken av Magdalena Graaf, "Det ska bli ett sant nöje att döda dig".


Deras första löpband träning! Gick överförväntan!

Jag trodde att Azi skulle tvärstanna och åka bakåt så hon skulle slippa gå, och Tyra skulle vara livrädd att kliva på löpbandet. Men nej, de var nyfikna direkt när jag monterade upp den.

Jag tog först upp Azi för att Tyra ska se att Azi inte dog av att stå på den. Det gick jätte bra, de stod lite och åkte bakåt, men gick direkt när jag sa kom. Och när de fick godis i munnen så stannade de och rullade bakåt :) Men gick jättebra, ska göra flera gånger om dagen, så snart kan de springa på den utan hjälp!

Jula 2495 kr, (500 kr rabatt just nu), men är man medlem så får man yttligare 10% rabatt, så betalde bara 2246 för den. Den ska vara hållbar och funkar bra när hundar använder den ska jag ha hört, så hoppas den håller länge. Jag kommer använda den själv också ;)



Lite babbel...

Härlig dag idag! Hundarna har tagit det lugnt idag efter deras långapromenad på dagen. Halv vilodag kan man säga hade dom idag. Imorgon blir det riktig vilodag för Azi som har gjort så mycket så hon verkade vara trött på promenaden idag.

Imorgon ska Azi få en vilodag, så hon ska ta det lugnt och sova. Men jag och Tyra ska iväg och cykla till Bandhagen. Sedan promenera till Högdalen och hälsa på CRT Zoologiska. Sedan tar vi bussen hem, så hon inte ska springa 2 mil på en gång, det räcker med 1 mil tur ditåt. Vi får hämta cykeln som vi förvarar hos en kompis och cykla hemåt en annan gång.

Det ska skina SOL imorgon också! Jippie! Nu ska vi hoppa in i sängen, jag är så super trött, har varit i Bandhagen nu ikväll och kollat på futsal träning och ätit middag där.

Astirazalea sooover gott en morgon!



Härlig sol vårväder idag! Redan halv åtta imorse sken solen!

Det blir promenad mot Skarpnäck och sen får vi se vart vi tar vägen! :)
PS. Löpbandet funkar inte som vi tänkt oss, så vi ska köpa en ny till helgen.


Erstavik den 1 mars, våren är här! Snart kommer blommor tror jag, snödroppar!

Vår Erstavik promenad idag jag, hundarna och en kompis. Tyra drog cross däcken. Azi fick gå i koppel idag för jag tränade Tyra och ha henne lös. Om Azi är lös också så har Tyra för mycket
fokus på Azi istället för mig.

Nu ska jag iväg och hämta löpbandet, spännande!


Löpbandet kommer hem till oss ikväll!


Så det blir slut på att sova ;)

RSS 2.0