En sån bra fredag!

Dagen började med att vi åt en sån lyx frukost, blev riktigt mätt! Därefter iväg till jobbet, så tog vi en härlig höstprommis med hundarna + mina också. I skogen kastade jag massa gula + röda löv på hundarna, de hoppade och försökte fånga lövarna. Vad gulligt det såg ut. Kan bli schyssta bilder, ska be en kompis fota lövbilder på mina tjejer!

Efter jag slutat på jobbet så shoppade jag lite höst kläder, najsigt. Sen cyklade jag och Tyra en sväng till Storkällan, där hade vi kontakt/lydnads lektion. Det gick väldigt bra.

Azi har fått utslag i under benen i ljumsken, huden ser väldigt torrt ut och små sår. Så hon får inget annat mat än endast JWB nu i en period, så får vi se vad utslagen beror på. Annars är allt bra med henne, men hon blir trött snabbt. Det räcker med en längrepromenad om dagen, så vill hon helst sova hela kvällen i min säng, min lilla älskade gamla Azi.

På söndag blire hundträff på dagen i Djurgården, perfekt! Ha en underbar fredags kväll ni allihopa! För det ska jag ha! :)

Nina Ottosson Dog-Smart

Tyra och Azi jobbar på väldigt olikt sätt :)
äntligen en hemmakväll med tjejerna å jag, bara viii tre ♥


Mina hundar är inte alltid änglar!

En grej chockade mig förrgår. Hundarna verkligen bråkade med varandra. De var så hyperarga på varandra, jag fick slita isär dom. De blottade tänderna och var typ i slagsmål. Och anledningen var mitt eget fel :(

Hundarna fick färskfoder med ris blandat med vatten som jag har frusit ihop i deras vanliga matskål, så de skulle slicka maten (jobba). Jag lade skålen som vanligt olika sidor i köket. Varsin hörna, jag var också i köket och lagade mat. Jag kollade dom då och då, men just då när jag hackade lök hade Tyras skål glidit iväg medans hon jobbade. Och den hamnade in i Azis hörna, vad exakt som hände då vet jag inte. Men tydligen har Azi nosat in i Tyras skål och då utlöstes försvaring för mat.

Jag hörde något smäll, men kan inte förklara vad det var för ljud, bara att det var något ljud. Och jag chockas av att de bet varandra. Inget sån små gruff som jag brukar låta dom lösa själv, nej jag måste rycka in. Fick rätt grepp direkt på deras nackskinnet och kastade bort dom från varandra. Tyra blottade tänderna fortfarande åt Azi, men Azi vek ner för mig. Efter en stund lugnade dom sig ner och åt vidare. Efteråt var de bästisar som vanligt :) Och jag har lärt mig någonting av det här, ha mer koll!! Ingen kom till skada, förutom Azi fick litet sår på läppen.

Hundlöpet 11 september 2011


Nuuuuuuuuuuuuuuu har jag en egen data + internet

Helt underbart! Läääser ikapp era bloggar imorgon och så börjar jag normalt med
kommentar och följer er blogg. Wieeeeeeeeeeeeee, glad!!!!!!!! ;)

Hundgård!

På väg hem nu igen, short visit :) Fick med hem två converses, hoppas de passar mig! Wiola!

Och så har jag bestämt mig att bygga upp en hundgård! Fårnät som stängsel vet jag vart jag ska köpa. Men stolpar som ska vara 3 meter höga, vart kan jag få tag i dom? Inte för dyra heller! Sen hundkoja har jag redan, men den behöver piffas upp lite. Så billiga vit målarfärg- vart kan man köpa?

Fynd köp!Suddigt som bilden är runt omkring mig just nu... Men idag har jag haft en trevlig dag. Nu är vi på väg till Ektorp, ska besöka en kompis en stund :)

Idag började jag jobba igen efter en veckas ledighet, gick faktiskt bra, idag var de en kort dag. Hundarna skötte sig bra, mina skötte som vanligt bra, men i början blev Tyra för ivrig och tyckte det var roligt att träffa alla igen. Men lugnade sig ner snabbt när jag hänvisade henne till bädden :)

Efter jobbet cyklade jag och Tyra en riktigt långtur; genom Erstavik, Saltsjöbaden, sen till Tyresö. Där handlade jag VoH färskfoder, Tyra fick bära 6 korvar hem själv i klövjeväskan, summa ca 3kg. Resten hade jag i min ryggsäck och i cykelkorgen :) Köpte även Back on Track täcke till Tyra (Azi har redan en) för 378 kr, 40% rabatt nu pga dessa är förra årets modell, men vad gör det?? Tipsar er!

En bra lördag- tack och lov!Jag och Tyra var i Erstavik igår, då togs bilden. Har massa bilder i min kamera som jag ska sätta in sen, när jag startat min dator. Sick- har inte gjort de än. Haha. Hatar tekniska grejer! Köpte ju ny mobil för några veckor sen, nu är den trasig igen. Usch :)

Yttligare perfekt dag idag! Dagen började kl åtta, åt en rejäl frukost och läste tidning. Sen drog jag och både hundar (Azi är frisk!) och gick ut i skogen tre timmar. Azi sprang lös som vanligt och var glad att få sträcka på sig igen, mötte ganska många hundar i skogen. Azi var duktig som sprang tillbaka till mig så fort hon såg människa/hund framför oss. Mötte en Bullmastiff hane, en riktig snyggning! Tyra drog 1.5 timme av 3 timmar 3kg kätting. Hon jobbade väldigt bra och blev riktigt trött efter när vi kom hem och somnade hårt i min säng. Resten av 1.5 timme sprang hon "lös" med långlinan, och vi tränade en massa inkallning. Några gånger var det utmärkt bra inkallning, vissa var det helt fiasko. Vi mötte ORM igen! Plötsligt såg jag något svart under Azi som hon klev över och den rörde sig jättesnabbt förbi oss och in i sjön på två röda sekunder! Stort skillnad ifrån igår som rörde sig JÄTTELÅNGSAMT. Men idag hade den två gula fläckar på huvudet, vad för orm?

Sen kl två var det final! Svenska baskettjejer kom till final, det var därför jag skulle till Italien, titta på VM turnering för döva. Så träffades vi några och såg på live på datorn. Sverige vann efter en rysare match! Så gick vi ut och åt på en Grekisk restaurang. Åt så jag sprack nästan! :) Nu ikväll när jag kom hem gick jag en timme med hundarna, underbar kyla!

Äntligen en bra dag!Azi är mycket bättre idag och piggare. Men av säkerhetsskull fick hon stanna hemma när jag och Tyra drog ut i skogen på tre timmar. Jättemysig promenad, upptäckte massa nya vägar! Azi fick gå längre runt här området, mer än runt kvartet. Skönt och se mina tjejer må bra! Jag och Tyra stötte på en orm idag! Den är en svart huggorm??? De anade jag ALDRIG och lutade mig väldigt nära den, och typ klappade den! Den rörde väldigt långsamt, som om den inte var rädd för mig och Tyra. Den kröp väldigt långsamt och jag tittade på den typ 5 minuter innan den försvann in i skogen. Sen fick jag veta att den var huggorm, fyfan håret reste då! :)

Idag var äntligen bra dag! Var på en speciell teater nu ikväll, rätt nice, annorlunda. Sen gick vi några till en bar och drack ett par glas och skrattade en massa! Hoppas imorgon blir lika bra dag!

Kloka Azi!Förlåt om mina inläggar varit nedstämda på sistone. Men det är för det har varit nedstämda dagar. Och droppen var onsdags när Azi försvann in i skogen (ABSOLUT INTE LIKT HENNE, HON HAR ALDRIG GJORT DET FÖRUT). Hon var då ute med min vän Peter och 6-7 andra hundar i en skog som Azi inte kände till, medans jag var på landet med Tyra. Så fick jag snabbt åka till skogen och började leta efter henne tillsammans med Peter och min familj. Min mamma hittade till slut Azi stående smutsig blöt och skakande på en sur gubbes veranda. Åh så lycklig jag blev när mamma smsade "Kom Azi är tillbaka :)".

Azi har visat än en gång nu att hon verkligen är klok- hon sprang till ett hus, den första hus som kommer efter skogen. Där visste hon att räddaren fanns (oturligt gubben där inte ville hjälpa ta in Azi till värmen), men viktigaste var att Azi sprang dit, och gud vet hur många timmar hon har stått där och väntat på hjälpen... Lilla Azi!

Igår tog Azis kropp stryk, hon hoppar på 3 ben, väldigt svag i kroppen och knäet är svullen pga atros fick anstränga alldeles för mycket. Då hon fick sova hela dagen och få mini rastning rundor.

Tyra har motionerat rejält de sistone dagarna, så fick hon ta det lugnare igår också pga jag ville krama Azi hela tiden. Men hon fick en rejäl promenad på kvällen. Och så var en kompis med hund hos oss på kvällen, så mycket passivträning för Tyra.

Siktar på bättre helg nu! Nästa vecka bara måste bli bra vecka!

Finner inga ord!

Jag är en riktig otursföljd människa just nu. Det händer bara för jävliga negativa saker mig hela tiden... Jag är alltså kvar i Sverige, åkte aldrig till Italien måndags. Då åkte jag och Tyra till stugan några dagar istället, Azi var fortfarande kvar hos min vän i Älta.

Men idag samlades min lilla flock igen och jag släpper inte dom ur sikte på ett tag nu! Vi tre ska nog gömma oss under täcket i ett år!, så slipper jag hemska händelser och folk som sviker.

Nej, orkar inte mer. Förstår inte varför jag får all skit nu. Men åt andra sidan har jag fått se hur underbara människor kan vara när jag är i nöd. Söndags ställde en underbar vän upp för mig och Tyra! Och idag ställde en annan underbar vän och min familj upp för mig och Azi!

Ni vet vilka ni är, big love!

Jag klarar inte...Klarar inte och lämna mina hundar en HEL VECKA! Det är nära att jag avbokar resan... Vem vet så kan hända att jag vägrar och åka när jag är på flygplatsen imorgon :)

Imorse vaknade jag kl åtta och så klev jag upp och packade lite riskakor, proteindryck och vattenflaska i ryggsäcken och väckte Azi.

Så drog vi ut till skogen och gick lugnt omkring och forskade naturen. Fick syn på en massa djur och märkliga växter.

Azi gillade läget. Vid fälten satt jag typ mitten i och åt lite av riskakor. Azi fick en egen kaka, men hon ville bara ha den jag äter. Kärlek!

Hittade svampar som jag plockade, sen trampade jag nästan rakt ner i en geting bo, hann hejda mig några centimeter från marken. Föste bort Azi från området.

Mötte några hjortor som betade. Vädret var så perfekt, kyligt och höstigt!

Var hemma tolv tiden och stekade svampar som jag hittade. God macka! :)

Hörs om en vecka ok!

Blogg paus! När jag är tillbaka så har jag en nystartad dator och så blir de tätt bloggande och allt blir roligare! Ny look också kanske :)Sitter just nu i skogen med tjejerna! Veckan har varit en hemsk vecka, otroligt stressig och massa jobbiga elände för mig. Men så tur så har jag mina tjejer som tvingar mig ut i skogen, så kan jag rensa ut tankar och må bra för stunden! Hoppas nästa vecka blir bättre för min del! Är i Sicilien då! :)

Azi ska vara hos en kompis som bor i Älta också som Azi gillar en massa! Hon får det bra där i massa skog & mark med andra hundar som han har hemma hos sig. Tyra får vistas i en lugnare miljö hos en annan kompis till mig. Det blir en massa skogspromenader för dom, och ev. peppar Tyra upp henne att jogga mer ;) Kommer sakna ihjäl mig efter hundarna, men jag vet dom har det bra så känns det tryggt! Hörs igen om mer än en vecka!

Voov voov / hälsar Azi och Tyra!

Erstavik och god middag ikväll med Filippa & Ester!Slutar om en timme på jobbet, just nu är det 7 hundar kvar som väntar på ägarna. Efter ska jag till Erstavik med dogsen. Tyra har visat outhärdigt mycket energi idag, blir skönt för henne och släppa all energi genom rejäl DW runda. Azi är hemma idag från jobbet, hon behövde vila, så får hon springa fritt över fältet! :) Jag föredrar och promenera just idag, ingen joggning för mig än, kanske imorgon. Djävulsk träningsvärk har jag haft två dagar, idag är något bättre men men, imorgon så är jag frisk och kan gå riktigt normalt igen :)

Tråkig inlägg. Skrev bara detta bara för att uppdatera någonting.Puss på mina tjejer, vi tog en härlig promenad i skogen idag. Hundarna fick hoppa upp på massa stenar och invänta på godis, hihi!

Tråkiga inlägg! - Skyll er om ni blir uttråkad av att ni läste vidare, kanske ska ni sluta och läsa här nu ;) Brorsan har bytt kod på sin dator, så jag kommer inte in! Jag har faktiskt köpt en ny dator i helgens, men har inte startat den än. Jag vet inte hur man gör! Hoppas jag får hjälp av brorsan och hans kompisar imorgon. Så äntligen egen dator efter 8 månader! :)

Tack ni alla som grattade mig och Tyra. Det var verkligen roligt och komma så bra placering. Trodde aldrig det faktiskt. Jag väntar på bilderna som ska komma upp på hemsidan som jag kan visa för er, ska även be en kompis skicka bilderna till mig om det är tillåtet. Hon jobbade ju som fotograf där på hundlöpet! Sen kommer det också schyssta bilder på mig och mina flickor som en kompis tagit för ett par veckor sen i Erstavik :)

Hundlöpet 11/9-11 i Lidingö. Jag och Tyra kom på 3 plats av 54 startande! Skriver mer sen när jag fått in bilderna och har ork! ;)


Idaaaag!

Erstaaaavik prommis idag efter stan och fik med en underbar vän! :) Hundarna njöt av att va i naturen, som alltid i vår favorit Erstavik!

Tyras udda sovplatser som vanligt! ;) På stolen och ena benet hängde i luften.
På tidningen!

På presentsnöre!


Försov, öppning, kyrkogård, giftemål, erstavik, gubben och vindruvan!

Erstavik igår kväll, riktigt vackert, manen lyste över fälten och oss så det blev ljust!

- Igår morse försov jag mig nästan, tur att mamma var hemma för en gångsskull och väckte mig 15 minuter innan bussen! Jag skulle öppna dagiset kl sju!

- Tog en riktig långpromenad med hundarna på förmiddagen till skogskyrkogården och gick en hel runda där. Mysig promenad!

- När jag och hundarna väntade på bussen hemåt efter jobbet så stod det en man framför mig och ville hälsa på mina hundar. Honom hade jag sett ofta förut med en schäfer eller en dvärgpincher, vi åker ofta samma buss hem runt tre tiden, han har ofta sagt hur fina mina hundar var. Då det var naturligt att han ville klappa tänkte jag och skickade Azi till honom. Tyra skulle sitta och hålla sig lugn. Men sen spårade det ur!; - Han pratade plötsligt hur vacker jag var och frågade om jag hade pojkvän, jag ÅNGRADE att jag sa nej. För han friade till mig i Hökarängen Centrum, så fyfan!!! Jag mådde världens illa och undvek honom, men hans ögon tar fastklistrad på mig och GLODDE på mig hela resan och han sa hela tiden att han var tokig i mig bla bla! Jag mådde illa och igonerade honom totalt, men han verkar inte märka alls.

- När vi var hemma tog jag det lugnt en stund, sen cyklade jag till Erstavik för att möta upp Filippa och hennes Ester som jag inte träffat på 2.5 månader. Vi gick över fälten och uppdaterade allt som hände under sommaren. Sen plötsligt fick jag syn på en silver volvo, jag tänkte åh nej det är säkert Erstaviks ägare som har tidigare i våren skällt ut oss för vi gick på fälten. Och alldeles riktigt, det var han, vi smet lägre in mot fälten och låtades att inte vi märkte honom. Ester stelnade till och vände, han ropade nog efter oss ifrån bilen. Men när han märkte vi inte vände då sprang han över fälten med kostym med väldigt bestämda steg, han var rasande. Det såg jätteroligt ut och jag kunde inte låta bli och skratta. Han sade "Jag har sett er förut! Jag har sett er förut!". Vi gick tillbaka till stigen med gubben, men när han stack med bilen gick vi på fälten igen och fortsatte och uppdatera nyheterna. Senare kom Vindruvan och mötte upp oss i Erstavik. När det blivit kolsvart drog jag och Vindruvan hem tillsammans till mig och lagade en sen middag och satt uppe länge in till små timmarna. Släckte vid halv fem. Och idag började dagen för mig kl halv åtta, önska mig all lycka med att överleva hela dagen :)

Såg nu att jag aldrig uppdaterade detta här inlägget från 3 sept

Lördags hade vi värsta sovmorgon, vi klev upp typ ett tiden, eller mer än så. Hundarna klagade inte alls, kröp ännu närmare mig och sov och sov, verkade som de tyckte det var skönt. Sen när vi gick upp så la hundarna sig igen direkt i korgarna i köket. Haha, jag var så seg, ingen mat hemma - utan näring. Cyklade till konsum och handlade lite, så efter jag har fått nåt i mig så la jag varsin spår i skogen. Sen hämtade jag hundarna och gick till Erstavik igen och hundarna spårade. Sen gick vi på promenad runt där, dock inte genom fältet utan skogen, "genväg", var ute 2,5 timmar.Mina tjejer förgyller verkligen mina dagar!Imorse gick jag och hundarna till bussen under en riktig ÖSREGN! Jag hade parapyl, snygga röda stövlar, en stor väska o hundarnas koppel i ena handen. Hundarna vägrade nästan och gå ut med mig, jag fick tvinga dom ut. Efter en bit av någon anledning tappade jag både koppel ur handen. Och så på två röda sekunder såg jag bara två amstaff rumpor som sprang hemåt! De sprang alltså tillsammans hem till dörren! Jag blev så pinsam, tänk om någon hade sett mig tappa hundarna och sen flydde de ifrån mig. Det var så pinsamt, tur att det var ingen människa ute. Men vem vet någon kunnat sett detta när de drack morgon kaffe och tittade ut genom fönstret. Jag hade inget val än att springa hem och hämta hundarna igen. Då började jag skratta för mig själv hela vägen till bussen, det måste ha sett tokigt ut!, haha, fick släpa på hundarna ännu mer till bussen. Sen försökte de söka skydd under bänken i busshållsplatsen, utan bra resultat så delade vi tre på parapylen. På jobbet bäddade Azi genast i en bädd och jag lade en filt över henne. De slipper gå ut så mycket idag. Toppen start på dagen, tack vare mina tokskallar till tjejer <3.

135 nya miljöbussar i Nacka- Värmdö

"Resnärerna kommer att märka av flera positiva förändringar" - Nacka tidning.

Det har jag iallafall inte märkt något positivt. Gångvägen i bussen har blivit mycket mindre, trångt. Och så kan mina hundar inte ligga "fritt" under stolen, där har man sätt in en "vägg" mitten under stolarna som stolstöd. Så får jag flytta in ena hunden längst till bussväggen, och den andra hunden andra sidan om stolstödet vid gångvägen. Hunden som ligger vid gångvägen ramlar ner till golvet, för litet utrymme att ligga ordentligt utan att halka runt när bussen svänger. Och så är bussarna svinkallt! Både hundarna började skaka och FRÖS! Och för en gångsskull bryr jag om barn, färre barnvagnsområde. Förut brukade de finnas vid föraren och en i längstbak av bussen, men nu finns det bara vid föraren och utrymmet är mindre. Tillbaka med de gamla bussar som var en aning hundvänliga. Vad är problemet att bygga miljöbuss med lika stort utrymme som gamla bussarna?

Jag borde kanske skaffa körkort istället för att klaga som en gammal tant ;) Men jag klagar inte att busspriserna har höjt, min busskort kostar under 500 kr. Jag åker med reduceratpris pga jag inte kan höra allt som informeras under resan och om det händer något. Lite positivt (haha).

Jag älskar er, mina flickor!Har nu beställt mer mat via foderbilen.se till hundarna som hundvakterna ska ha när de vaktar Tyra och Azi när jag åker till Italien om två veckor. Ligger just nu med Azi efter 2,5 timmars promenad i skogen. Mysigt, men en fästing kröp på mig och jag tappade den någonstans i filten. Känns lite obehagligt och jag inbillar mig hela tiden att den kryper någonstans hela tiden.

Var på en fest lördags och där utlöstes en hett diskussion mellan mig och flera av mina kompisar (som vanligt). De tyckte att jag var helt tokig som föredrog och rädda en valp framför ett barn om de båda två låg på spåret och tåget kommer. Och jag hade bara möjlighet och rädda en av de. Absolut väljer jag hunden, finns ingenting att diskutera om. Men de trodde inte sina ögon och frågade om jag verkligen tyckte hundar var mer värd än människor. Till stort del tycker jag det ja visst. Jag skulle ABSOLUT KUNNA dö för mina hundar. Ser inget problem i detta. Det var en intressant diskussion. Som vanligt var det tio mot mig, men till slut insåg de att jag stod fast det jag tyckte så gav de upp och jag gick med ett leende därifrån och min kärlek för hundar växte :)

Västerås Lokal Tidning

Tittar ni noga så hittar ni mig och Tyra längst bak ;)Hundarna är nu supernöjda efter kvällens DW runda.
Azi drog 2 kg och Tyra 3 kg, en bit drog Tyra Azis kätting, så 5 kg :)
Sen fick de rå köttfärs att mumsa och nu sover de gott!


Lilla Azi höst snuvar :)

Lilla Azi är förkyld! Det rinner ifrån hennes nos och hon nyser. Så vi har haft en mys powernapp tillsammans på lunchtiden under en varm filt efter en långpromenad. Skogen känns allt mer höst nu, mys!

Jag & Tyra var i Västerås över dagen idag

Vart på en hundträff med Tyra i Västerås. En likadan träff jag var med Azi i juni här i Stockholm.
Vi åkte hemifrån imorse 8, shiiit svårt och vakna då jag la mig inte direkt tidigt igår :) Tyra var förväntansfull. Jag undrade hur dagen för henne skulle se ut- fiasko med massa stress, eller skulle jag lyckas och få henne bli kolugn.

Första etappen vid slussen när vi klev av bussen - kissade hon direkt på tunnelbana perrongen. Hon blev spänd och stirrig och skulle gå snabbt. Jag använde kroppen och försökte få hennes uppmärksamhet. Hon svarade på detta jättebra- och så blev hon lugn. Men sen inne på tunnelbanan skulle hon skriiiika. Folk skrattade och glodde på oss. Jag bara strök över hennes bröstet, så la hon sig ner.

Sen när vi skulle ut i T-centralen - så rusade hon ut, så backade jag bakåt in igen i tunnelbanan, störde folk - men det sket jag i och hon skulle sitta och jag väntade på alla folk gick ut, så blev Tyra lugn och följde fint bakom mig ut från tunnelbanan.

Jag hade 30 minuter på mig till tåget - så jag gick ut och rastade Tyra i lugn och ro. Sen satt vi inne vid ringen och tittade på folk för hon skulle bli lugn innan vi kliver in på tåget, så hennes sista minnesbild av ringen (T-centralen) skulle bli "lugn miljö". (Det fungerade, pga hemvägen så gick hon genom massa folk vid ringen utan problem. Kissade INTE! Hon har alltid kissat inne i ringen annars). På tåget charmade hon upp en biljett konduktör som sa hur söt hon var.

När vi var väl i Västerås så mötte tre personer upp mig och vi gick till gänget. Vi var ganska många och det var en trevlig promenad genom stan och längs vid svartån.

- Tyra uppträdde sig ÖVERFÖRVÄNTAN! I början vid tågstationen skulle hon hoppa till och försökte hälsa på en Staffe tik, Inga som är döv också. Men jag backade henne så slappnade hon av och hon skötte sig utmärkt ang koppeln hela promenaden. Hon försökte ibland gå för snabbt och framför mig, men det var bara att vända tillbaka och så fattade hon snabbt vinken och gick bredvid/bakom mig. Jag trodde hon skulle bli superstressad, stirrig, skrikig och helt omöjlig.
Men nej verkligen inte.  Blev så förvånad själv!Jag är så stolt över mig själv och henne för idag!

RSS 2.0