30 nov - 08

Hundträff

Imorse när jag och Linda vaknade vid 08.30, började hon fixa saker och släppte mej i trädgården, det var nåt som inte stämde tyckte jag. Så jag lade mig vid min filt i hallen och höll ögonen på Linda precis hela tiden efter jag varit på trädgården. Sen vid 09.55 klädde hon mig min täcke och kopplade. Sen gick vi mot Vivalla Centrum, brukar aldrig gå dit när det är morgons promenad. Men när var framme vid busshållsplatsen, såg jag tre engelska staffordshire terrier. Och det var ju dom Kayla, Brutus och Josie. Jag hade träffat Brutus och Kayla för nån vecka sedan :)

Så åkte vi 14 bussen till Virginska skolan, inhängden - Då förstod jag - HUNDTRÄFF PÅ GÅNG! :D
Det blev åtta hundar idag, det var rätt trevligt :) Jag lekte inte direkt så mycket med andra hundar förutom med Mira.
Och självklart pinnar med Linda och några andra människor. Hihi.

När vi kom hem, var jag riktigt trött :) Sover gott. Sen gick vi på en mysig runda eftermiddan.
Snart ska vi ta en runda innan Lindas program, sanningens ögonblick :)

Bilden togs idag på hundträffen^^


26 nov - 08

Snow snow snow

Jippie, det har snöat en del! Så det var kul med snö, faktiskt. Men jag fryser lätt så mycket. Så jag hade två täcken på mig. Den gula underst och den vinröda övre, skönt och ha två täcken när man är ute. Jag var på hunddagiset tisdags och det var riktig lång dag. Malin hämtade mig hemma hos oss 07.30, sen kom jag hem 18.00 (!). Skulle komma hem som jag brukar vid 17.00, men Linda hade något ärende på stan, så tänktes man lämna mig hem vid 17.30. Men Malin glömde bort tiden, så kom jag hem vid 18.00. Jag var utsvulten, så jag fick mat direkt av Linda när jag kom hem. Jag fick 4 dl istället för 3 dl, eftersom jag motioneras hela dagen idag. Jag var ute hela dagen och sprang lös idag, kan man säga. Hade sällskap av bara två hundar till; en jackrussel terrier och en foxterrier. Det var skönt med liten grupp idag. Jag var en clown sade Malin.

Idag var jag hemma hos min dagmatte, som jag har haft nu 13 månader. En snäll Sondra! Hon hämtade mig runt 09.00-10.00. Och Linda hämtade mig hemma hos hemme 16.30 :) Jag fick ett ben av henne. Vi gick på två kortare promenader och en långpromenad. Det var härligt. Idag var det plus grader, så det räckte med en täcke bara, den vinröda hade jag idag. Linda gav mej middag, vid 18.00 tiden, men jag hade ingen lust att äta. Jag åt inte heller imorse, så det var dubbelt mat på kvällen, 6 dl. Så Linda fick göra middagen rolig. Hon gömde mat, så jag sökte efter maten och åt. Och gjorde några övningar och belöningen var mat. Det var roligt att göra middagen lite knäpp. Jag åt upp 5 dl, den sista 1 dl orkade jag inte. Den får sparas till frukosten imorgon tillsammans med andra 3 dl :)

Linda är ledig imorgon, så vi ska iväg till skogen med min klövjeväskan. En lång promenad! :) Kanske runda 5 km, om Linda vågar. Hon tycker det är lite läskigt att gå i skogen helt ensam, så långt. Eller så tar vi två rundor på 2,5 km, enkel lösning :) Linda tänkte kanske första runda är rastning och lek. Sen den andra är det träning, så har jag klövjeväskan och går powerwalk... Hmm :) Låter bra va?!

Nu ska jag och Linda mysa i soffan, sen tar vi en kvällsrunda och sova tidigt. Linda känner sig sliten, som jag :)
Bjuder på en knäpp bild på Miracle, min kompis alltså. Vi i soffan hos oss^^


23 nov - 08

Helgen

Fredags började dagen med att Mackan, Mimmi och Bamse kom hem till oss och så tog vi tjejerna och Bamse (Mackan off pga sönder skor, grr) på en långpromenad i Vivallaskog. På 5 km gick vi ungefär 2 timmar, det var så härligt.
Härligt och se hundarna leka tillsammans med samma pinne tyckte Linda :) Vi sprang hit och dit. Bamse fick också koppelträna medans jag var lös. Men senare märkte Linda att jag hade lite blod på högra tass. Det var tydligen TRE sår jag fick... Ena var förhårdnad hud som hade spruckit och två andra har jag nog skavat mig på något sätt. Linda tvättade med oparfymerad tvål när vi kom hem och det var lite djup sår, på 5 mm. Så vi ska nog till veterinären på tisdagen om det inte verkar se bättre ut. Men just nu ser det lite bättre ut iaf.

Lördagen var det en jätte lugn dag, det blev korta rundor eftersom jag hade djup sår, så Linda ville inte jag skulle skada mig ännu mer. Jag fick också vila, det har varit aktiviter varjedag annars.

Söndagen, idag, det var lugnt. Linda tog med mig på en längre promenad med klövjeväskan. Vi gick runda Lundby.
Så jag blev rätt trött när vi kom hem. Sen hade Linda en gäst hos oss, så det blev mys och kel i soffan med dom :)

Nu ska jag och Linda krypa under samma täcke och sova! ^^

Bilden togs för 5 minuter sedan, hihi. Jag vände bakåt för att kolla på Linda.
En rolig bild säger Linda. Hmmm :)


20 nov - 08

Linda har köpt en ny klövjeväska till mig idag! :)


20 nov - 08

Senaste dagarna

Förrgår, tisdagen, när Linda kom hem från skolan tog hon mig direkt ut på en kiss/bajs runda. Men under dagen var Tina hemma hos oss och tog hand om mig. Hon tog med mig några rundor. Men iaf när jag hade rastats kort klart var vi redo för en cykeltur. Jag hade WP sele på mig och 8 kg kejda på mig. Sen drog vi ut och cyklade, runda Vivalla blev det.
Det var rätt skönt, jag var pigg och sprang jämsides med Lindas cykel hela vägen. Turen blev 27 minuter, vi skulle ha kunnat cykla 45 minuter, men det var så mörkt och jag sprang på asfalt, så därför vill Linda inte låta mej springa för länge på asfalt speciellt om jag har kedjor bakom mig. Så det blir mer driv och kan skada mina tassar. Så det får bli en annan gång med längre cykel tur :)

Linda smörjer mig fortfarande alltid med husdsalva från Apoteket, det kallades som tass salva också. Då jag får mjuka tassar och de skydds mer. Hon smörjer även med Inotyol mellan mina tår och ibland under tassar. Inotyol är som skavsårskydd, det är bra. Jag har även småa förhårdnad hud mellan tassarna och dessa måste smörjas varje gång jag är ute längre stund och speciellt på asfalt, för annars det kan utveckla till riktiga stora sår och blir svåra att ta bort enligt veterinären...

Igår blev det inte så mycket motion, mest korta småa rundor. Linda hade några tjejer hemma hos sig på kvällen. Så det blev en del kel med tjejerna som hade saknat mig ;) Under dagen var Tina hemma hos oss igen, så hon tog hand om mig. Det var skönt med lite vila också, det var mycket motion nu flera dagar i rad. Linda kom hem även med en storsäck, Eukanuba Excess Weight. Hon har bestämt sig att jag ska äta den nu i fortsättningen. Den är bra för stiliserings tikar, jag ska ju stilisera mig den 22 december i Stockholm.

Det kom även en paket hem, Linda har visst beställt klövjeväska till mig. Men hon blev missnöjd, den var lite för stor för mig. Så hon ska köpa en väska till mig efter skolan idag på djuraffär. Inget ide att beställa igen, fel storlek igen kanske.

Just nu är jag på Kvinnerstaskolan, jag följer alltså med Linda till skolan. Jag vilar i boxen med min lilla filt.
En vattenskål finns också. Även min dragkampleksak. Jag åt upp benet redan när jag kom dit 8 imorse, hihi.
När Linda hade rast mellan 09.45-10.05 gick hon på en promenad med mig i skogen :)


Hejdå på er som läser denna här blogg^^

17 nov - 08

Söndag & Måndag :)

Igår vaknade Linda runt 10.00 tiden, så drog vi tre ut - Jag, Linda och Mira. Vi gick först en lilla runda, sen blev Linda sugen och leka med oss i inhängden. Så släpptes jag och Mira lösa i inhängden och lekte där. Men sen lekte Linda var och en med oss. Vi fick sitta uppbunden ungefär 10 minuter var och en. Sen drog vi hemåt... Vi fick våra frukost/lunch.
Jag äter Eukunaba Light fortfarande, 6 dl per dag. - 3 dl per gång.

Sen 13.00 drog jag, Tina, Mira och Linda ut till Vivallaskogen och gick 5 km runda. Vi var lösa för det mesta.
Det var härligt. Jag sprang en del. Sen när vi kom till en lilla kulle, så fick jag sitta kvar och linda går uppåt till kullen och sen kallade hon på mig. Så vips, sprang jag upp snabbt till henne. Det är bra träning för mig säger hon, kondition och muskler. Vi upprepade några gånger på några kullar.

Sen tränade vi även "får inte ta godis". Tina satt alltså ner och hade godis  handen och hon lockade mig med godiset. Men jag skulle lyssna på Lindas nej. Det är bra träning eftersom jag inte ska äta vad som helst från folk som ger mig. Det kan innehålla "inte bra saker" *oroliga matte jag har*. Linda satt även ned sen mot Mira.

Idag när Linda vaknade och hade städat lite i trädgården tog hon ut mig och Mira på Powerwalk. Det var skönt.
Vi gick en runda på 2,5 km på 28 minuter. Jag drog även WP. 8 kilo kedja. Mira var duktig, hon travade jämides med oss.
När vi kom hem, floppade vi i min korg och sov tillsammans. Det är så mycket med Powerwalk och WP. SKÖNT!

 

15 nov - 08

Wooohooo, jag älskade dagen idag!

Var borta hemifrån 10.00-14.00. Gissa vart vi var?! - Naturens hus var vi på!
Vi hade alltså hundträff idag med 11 andra hundar, från småa till stora. Vi gick tillsammans på en härlig långpromenad runda i den friska luften. Gick även mellan vatten, det var märkligkänsla. Men det var helt okej :) Tea och Emelie var med, jippie glad jag! Vi var ute ungefär 2½ timmar därute på Naturens hus. Såg även kossor och får. Fåren blev livrädda för oss hundarna, haha.

När jag kom hem, så floppade jag ner i soffan och sov gott. Blev så trött av all friska luften. Och så tog jag även hand om en tjej, Paulina ville hålla min koppel. För hon klarade inte av hennes mammas hund, en Groenendael. Paulina är ju bara 9 år gammal, lilla flicka.

Ikväll har Linda sagt att Linda och Tina och vi hundarna ska promenera till Eurostop för de tjejerna ville ha chips och käka sig tjock, som jag ^^ Haha!

- Förresten, jag mår mycket bättre nu! Har nog gått ner lite i vikt och rinner mindre i ögonen. Jävligt skönt!

Mormor var här tor-fre, det var mysigt. Igår gick vi på en halvlång promenad, runda Vivallakullen.
Där gick jag lös och jag sprang runt som tok och sen gick vi 1,5 km i skogen :)

  
  

12 nov - 08

En lilla rapport från dagen... Vi hade det mysigt i soffan! :)
Två livsfarliga mördar kamphundar och en elegant katt12 nov - 08

Det har hänt lite saker under dessa två dagarna.

Först ut är det måndags då var jag hemma hos Emelie och hennes nya tillskott, Alice i Brickebacken. Jag och Linda åkte buss dit och var där från 13.00-21.00, gissa hur trött jag var när jag kom hem. Men annars tog vi väldigt lugnt där hos Emelie. Linda och Emelie pratade allt från jord till himmel, som vanligt :) Jag sov med Tea, åt grisöron som Linda köpte till mig och Tea, vi 5 gick på promenad...

Under tisdagen var jag hos Malin på hennes flexihunddagis som vanligt. Men Malin försvann en stund (några timmar) sedan, det var något för att hon blev biten av en av de hanarna. Han försvarade bara oss brudar, så därför... Så tog Marina och Veronica hand om oss. Det var helt ok dag. När Malin lämnade mig hem och det överranskade mig att det fanns Tina och Mira där hos oss! Jag och Mira sätte igång med full lek, dragkamplekar i vardagsrummet. Hihi.

Sen försvann Linda runt en timma, och hon kom hem med en katt (!) ... Jag måste erkänna att hon var en vacker katt, det är iaf vad Linda tjatar hela tiden att hon är vacker. Hoppas iaf hon tycker jag är vackrare än henne! :) Katten hette någonting som Smulan, men Linda gillade inte det så hon bytte namn till Tingeling har jag fått i mig... Vaddå Tingeling, har hon flygpulver? Märkligt^^ Hon ser inte ut sån som kan flyga, hon ligger istället på golvet hela tiden, latmask!

Men annars bryr jag mig inte så mycket om henne, för en gångsskull jag tänkte hälsa på henne så fräste hon åt mig.
Nåjja, ska ge henne lite tid att vänja med allt nytt... Linda gillar henne iallafall säger hon. Men hon ÄLSKAR mig!  xD

Men imorgon kommer min mormor! - Det ska bli mysigt att träffa henne igen! :)

Det var allt för idag, hejdå!^^


Tingeling

9 nov - 08

Tjo på er alla!


Detta här är min nya blogg. I denna här blogg skriver jag allt som händer i mitt liv, så några av folk ska kunna hänga med vad som händer runt i mitt liv och vad Linda gör med mig. Hoppas det blir en underhållande läsning för er alla :)

Håll utik ;)


RSS 2.0