Lyckan var att se Azi & Tyra så tätt... <3


Vissa dagar är jobbigare än andra...

Lilla Azi, jag sitter här och gråter och tänker på dig.. Jag saknar dig så fruktansvärt mycket. 

Det är sådana här dagar - regniga dagar - brukar du bli så störtsur på mig när vi ska ändå ut på långis. Men när vi väl kommit in i skogen glömmer du bort att det regnar och hade så kul i skogen <3 

Har tusentals fina underbara minnen. De försvinner aldrig. Du finns alltid hos mig, i minnena! 

Bilden togs ett par dagar innan hon somnade in...

Sickla köpcentrum promenaden

Gick som sagt till Sickla från Älta igår, det tog 2 timmar och 8.68 km. Mindre distans än bilväg. Men det var en mysig promenad, har inte gått dit förut. Så köpte jag lite grejer och hälsade på en kompis som bor i Sickla. Stannade där tills 2 inatt, gud vad trött Tyra blev när jag väckte henne för att åka buss hem mitt i natten. Haha.
 
Idag är det regn - drar på promenad senare, just nu måste jag fixa några viktiga ärender härhemma och i datorn... :/ Men inte så långt blir det idag, för imorgon och söndag ska vi vara ute hela dagen. Så måste Tyra samla lite krafter till detta :)
 
............. Ha en bra dag i regnet ni allihopa!! För det ska vi ha!

Vilooo dag!

Vi har tagit det riktigt riktigt riktigt lugnt idag. Tyra har inte gjort något skit, bara gått på rundor för att kissa :) Solade i trädgården och busat lite med dragkampleksaken. Vi två var supertrötta efter en massa händelser på sistone. Men imorgon går vi promenad till Sickla köpcentrum, ska handla lite märgben.

Det är 9 km dit enligt bilväg, men vi ska gå i skogen så det blir nog lite längre, kanske lite över milen. Får se på appen som jag har, super är den! Endomondo heter appen!

Togs söndags.

Hundkurs är anmäld för Tyra!

Ingen uppletande eller rallykurser finns, så har jag anmält mig till privatlektioner på rallylydnad hos en person i Tyresö. Men jag har också anmält oss till en kurs nu, äntligen. Dobermannspecialen heter kursen.
 
Det är mer som relationskurs, så där får jag slipa på vår träning, speciellt i grupp med främmande hundar. Sådana träningar behöver Tyra och så får vi se hur instruktören Veronica är.

Jag är ofta skeptisk mot instruktörer, för alla blir "hundinstruktör" efter man har utbildat sig till en, men ingen blir lika bra som dom som "född med hundtalang" + har utbildningen som bonus, men jag ger dom alltid en chans och visa om de är något för mig. 6 lektioner blir det.




Tyresö-Flaten sjö & Tyresö BK

Idag tog vi långrunda på 4,3 km runt Tyresö-Flaten på 2 timmar med 3 andra hundar, riktigt mysigt! Jättefint, mysig vägar och natur! Gillar nya ställen! Mysig gäng - alla funkade bra ihop. Två hanar och två tikar.

Efter promenaden stannade vi en timme på Tyresö BK och tränade hundarna. Jag tränade Tyra uppletande, helt wooow för att vara första gången så var hon helt fantastisk! Hon fattar vinken och brann verkligen för detta!

Efter dagen så var hon heeeelt slut och sooov hela dagen i min säng, så stack jag ut till stan och träffade en kompis på frisör och sen åt vi hemma hos henne. När jag kom hem - ingen glad Tyra, hon vaknade och såg att jag kom hem så somnade hon igen. Fick väcka henne och säga att vi ska gå ut ;)

Så kan det gå för Tyra när hon busar med pinnen, hah!

Matsäck paus på berget!

Här passade Tyra på att sno lite min macka medans jag fotade!

Slutet av promenaden, Nyfors.

Tyra har fått en ny kompis!

Efter långapromenaden imorse, vi kom hem 10.30, varit ute i 3,5 timmar. Så somnade vi tillsammans i sängen efter vi har ätit frukost, sov ett par timmar. Puuh så sega vi blev! Men vid 17 åkte vi till Långsjön bakom Nacka Forum och mötte upp Billy! 10 månaders Amstaff hane. Wow vilken skönhet och personlighet!

Vi började med att gå en lilla runda så hundarna inte skulle bli stressade/energisfulla om de släpps tillsammans direkt, första gången de ses också. Så vi gick vid Långsjön och hundarna fick nosa på varandra ibland. När hundarna hade slutat och visa intresse för varandra vände vi tillbaks till hundrasthagen.

Ojjj vilken härlig syn! Jag har aldrig sett Tyra leka på de sättet, riktig "Amstafflek" som ingen annan ras kan vara med! Så fysisk och som om de brottas med varandra, hundarna sprang och sprang hela tiden. Tyra hade glimten i ögat och gillade sin nya kompis :) Vi vill träffas fler gånger!

Tyra och Billy! Lustigt nog så gömde de deras lååånga tungor när vi tog fram mobilen, haha.
Tyvärr så är min mobil snart helt död, foto kvalitet är skitdålig när man överförs till datorn, suck!



Nu ligger vi sängen och gosar efter en lång intenstivt dag! Så här myser vi tillsammans med Azi, hennes ljus är tänd, jag gör det varjekväll så som om hon är med oss! Jag får dåligt samvete ibland när jag och Tyra går iväg och gör saker, Azi ska ju vara med...! Men hon är med mig överallt nu, hennes själ <3
 
 

Sörmlandsleden; etapp 2 Skogshyddan - Alby friluftsgård

Imorse vaknade jag och Tyra kl 6 pigga och glada. Så bestämde jag för att gå ut vid 7! Vi gick Sörmlandsleden igen, fortsätte mot Alby friluftsgård! Hittade en massa svampar på väg som jag håller på att äta nu på mackan som frukost ;) Det var 6 km och det tog för oss ca 1,5 timmar att gå. Därifrån tog vi bussen hem. Till helgen ska jag och en kompis gå Alby friluftsgård till Tyresta by på 12 km! :)
 
Hittade dock ingen sån "etapp skylt" i Alby friluftsgård, märkligt! Borde finnas... :S

Passerade våtmark Kvarndamm vid Fårdala.

Sörmlandsleden; etapp 1 Björkhagen - Skogshyddan

Idag premiärade jag och Tyra vår mål att gå nästan, eller alla etappar som finns på Sörmlandsleden. Väldigt bra och härliga vägar de har ordnat på vandringsleden. Så har vi avklarat vår första etapp idag! 

Vi gick egentligen från Hellasgården till Björkhagen, sen därifrån följde vi orange skyltar runt träden tills Skogshyddan. Det skulle vara 8 km på leden. Det var fint, många vattenbäckar, folk tomt, man såg många djur och sjöar. Jättefint!
 
Men vi fick inte nog- så gick vi mot Tyresö efter Skogshyddan och plockade svampar! Efter 4 timmar och 1,5 mil är vi hemma. Gick genom ösregn hela vägen också, puuuh lovely!

Var framme vid etapp1, där kan ni se att man fortsätter mot Alby friluftsgård på etapp 2.

Här började vi med att följa Sörmlandsleden.

Här var vi lite mer än halvvägs.

Fartfylld dag med Tyra!

Imorse tog vi extra sovmorgon hihi, så det inte blev något långpromenad på morgonen. Men vi åkte till Gullmarsplan och miljötränade henne där i 1 timme, det gick jättebra, kolugn var hon och gick fint bredvid mig! Vid halv två blev vi upplockade av mina föräldrar och åkte till Spånga IP. Brorsan vann matchen, Älta leder i serien nu ;)

När vi kom hem - så var Tyra såååå trött! Sooov, och jag tog en spa bad för mig själv med yoogi i ansiktet!

För en timme sen drog vi ut och cyklade 4 km. Nu är vi trötta och ska se på film i femman!

Spånga IP!

Mysig kväll med glass godis chips popcorn och lokavatten!

Jungfruskär segling! 


Imorgon bitti tar vi en tidig långpromenad, sedan gör vi utflykt till Spånga för en fotbollsmatch. Tyra följer så klart med och tittar på matchen. Vi brukar få kommentar från främmande på läktaren att Tyra är superduktig som sitter blickstilla och tyst under matcherna. Jag blir så stolt, så stolt! De skulle bara veta hur Tyra var förut, oj oj hon har gjort en massa framsteg nu på 16 månader. Jösses tiden går så snabbt, hon har bott hos mig över ett år- kan knappt tro det! Snart ett år och halvt har jag haft henne, och så snart fyller hon 3 år! :)

Ska gå nu och tända ljus för Azi en stund, åh vad jag saknar dig! Du ska vara här, det är så tomt! <3

Lång och lugn dag!

På sistone har det varit mycket långapromenader och cykelturer. Så tar vi det extra lugnt idag. Tyra har legat för det mesta i trädgården och solat efter hon sprungit lite på löpbandet, 1,5 km imorse. Jag har tagit itu med en jädrans massa klädtvätt och fixat lite i huset. Tills nyligen hade vi lite energi, så tränade flera tricks med henne i köket. Hon börjar kunna lite bakdelskontroll på en block att stå frambenen på, så hon ska förflytta bakbenen mot mig när jag flyttar lite på mig. 

Tyra har blivit jätteduktig på apport. Har tränat henne en hel del under sommaren, hon har färdig apportkunskaper i sig, imponerande för att vara en amstaff inte retriever, hihi. Och hon kommer tillbaks till MIG, inte någon annan när de är med på träningen. Så snart ska vi komma igång med uppletande!

Ikväll ska hon få märgben att tugga på medans jag glor på fångarna på fortet ;) Blir en lugn helg då alla mina kompisar är bortresta eller jobbar ihjäl sig, haha. Skulle ha åkt till Örebro idag, men blev inte av, trist.

Tyra & Tim i Sandasjön! Tim är en mix av rottis/bordercollie/boxer!


En ganska bra dag!

Såja det var en ganska bra dag idag - men jag var otroligt trött. Något med vädret; regn moln sol osv, så känns det i huvudet. Men det var en mysig promenad med Donna + 2 hundar till. Gick omkring Tyresö skogen 3 timmar. Tyra var jätteglad av att träffa Donna igen :) Hon bar 1 kg klövjeväska under promenaden, en ny - har köpt! 

Nu har jag lagat flygande jakob till middag, ska äta till Robinson kl 20.00, revansch för Robinson. Robban och Mirre som var mina favoriter!

Jag tänkte anmäla mig till rallylydnad kurs till hösten, men missade, fullt!! Och så ska min kompis gå på en kurs i Tyresö BK, synd så kunde man ha sällskap, argh! Har kollat alla möjliga företagarna, men alla har fullt på kurser, får vänta till våren eller nästa höst. Shit! Men ska försöka gå på uppletande hos Irene Westerholm! 

Här hjälpte Tyra till och dra träd som jag huggit ner i vår tomt till contatiner, perfekt hjälp ;)

Tyra, tack för du finns!

Hämtade hem urnan igår, kändes väldigt jobbigt, men jätteskönt att Azi är hemma hos oss igen. Hon står på byrån med hennes rosa ljus som jag tänder en stund varjedag och en ram med hennes avtryck på ena bak och fram tass på lera. Love! Jag kommer berätta en dag när jag är redo vad som har hänt med henne, jag gråter fortfarande när jag skriver om henne, det är fortfarande jättejobbigt. Vill tänka på fina minnen med henne just nu istället.

Är så glad, verkligen glad att Tyra finns för mig. Hon har stöttat mig väldigt mycket, hon fick mig att le igen genom hennes tokigheter. Men även hon har blivit orolig när Azi försvann plötsligt. Tyra började bita igen, kissa/bajsa inomhus - ja allt var på ruta ett, men efter en vecka gick det över och hon är sig själv nu.

Idag ska vi ut på promenad med Donna, inte träffat henne på hela sommaren. Vi har haft våra semester på olika håll :)

Segling med Tyra förra veckan, sjuktvacker! Jungfruskär! Vi såg även två sälar!

Astirazalea, jag saknar dig fruktansvärt mycket!!!!

En månad har gått, men saknaden växer för varjedag, Det går inte att beskriva saknaden jag känner inombords i mig. Jag kämpar genom dagarna varjedag nu, jag vet att du vill jag att ska fortsätta och ta hand om Tyra på samma sätt som jag tog hand om dig. Det är därför jag kliver upp på mornarna... Jag älskar dig, Astirazalea!


RSS 2.0