1½ timme mys med familjen


Friluftsområde Hellasgård

Vi var där idag förmiddag. Tänkte gå runt sjön, men det var så dimmigt över sjön och inge folk alls på sjön, så jag var rädd och gå dit ensam. Gick istället runt en motionsslinga som leder mot golfbanan. Mysig väg faktiskt, över Söderbysjön, ska dit på sommaren, är nog riktigt fint där då. Idag regnade det, dimma, plus grader - äcklig väder som inte gills av mig eller Azi. Men vi var ute 1½ timme.

När vi kom hem så blev hennes frukost över från promenaden så lade jag dom i en kökshandduk som jag köpte i Ikea för 1,5 kr. Knöt en lös knut (Azi har inte öppnat knutar förut så därför). Men det fixade hon lätt :)

Igår tog vi lugnt med promenader - längsta var 50 minuter inkl 15 minuter klövjeväska. Hon fick mycket hjärngympa och jobbade för middagen. Bla bakdelskontroll, snurra, sitt, ligg, hoppa på min famn, puss, skaka tass osv :) När kulorna var slut fick hon lite PLUS KLASS färskfoder. Köpte igår också KLASS FISK och KÖTTMIX, får se vad hon tycker bäst om :)

Ser ni någonting över sjön? Det gör jag iallafall inte.

Isvakbad för er som vill, brr!

Över Söderbysjön.

Söta Astir-Azalea!


Inlägg x 3

Ältahundar saknar rastgård

"Varför finns det inhägnade hundrastgårdar i Orminge, Fisksätra, vid Långsjön och Henriksdalsberget, men ingen i Älta? Det undrar några hundägande Ältabor i ett brev till kommunen. De menar att ett bra ställe vore på en äng i södra Hedvigslund, men ger även en rad andra förslag. Kommunen svarar att behovet av en hundrastgård i Älta ska noteras inför kommande prioteringar".

Det stod i Nacka tidning! Jag som har mailat till Nacka kommun ang rastgård för hundar här i Älta vi bor, jag är glad att jag är inte ensam om att vilja ha en rastgård här. Hoppas verkligen att det blir av snart!


It´s me or the dog

Jag tycker programmet är riktigt bra, jag gillar Viktoria som tränare. Hon säger så bra saker och hon kör för fullt med positiv förstärkning istället för korrigera hunden. Grunden på bra kontakt med hunden och få hunden förstå är att vägleda till rätt beteende och belöna.

Korrigerar man hela tiden och vägleder inte alls skapar bara en stressad och nervös hund som inte förstår vad du vill. Hunden kan inte människo språk, det är du som ska förändra dig till hundens värld. Tummen UPP till Viktoria!


Lydnad och DW för Azi idag

Frittföljd/Linförighet och Stående - fram steg i både momenter. Är så stolt matte här! Märker även att Azi är som mest motiverad på morgonen när hon ska jobba för sin frukost. Jag har alltså hennes frukost och ge som belöning. Och boll med snöre också.

Bakdelskontroll - vi är helt nära målet nu! Imorgon blir det nog 100%, i hope it!

Ska be någon filma oss nån dag alla momenterna så ni får se hur det går! :)


Videoblogg

Har lärt mig hur man kan redigera filmer och bilder - ÖVERLYCKLIG! Så det kommer bli roligare filmsnuttar och så jag kan föra ihop flera filmer i en film istället för flera tycken video att knappa på i bloggen :) Aktivtiterna är från idag. Super väder; -5 grader, solsken och blått himmel.


10.00 imorse drog jag på powerwalk så drog Azi mig lite.


Mitt på dagen idag lekte vi en timme på Strålsjön.


Bilderna från idag - jag skrev fel datum, ASG men äsch de kvittar.


Dragträning och aktiviteter

Det har varit tyst om vår träning under helgen – det beror på att jag har inte varit hemma i helgen. Azi har varit hemma med min mamma och brorsa. Jag kom hem igår kväll, så vår träning började på allvaret igen idag.

Vi började dagen med en promenad mot Strålsjön genom skogstig, Azi sprang lös. Herregud så lycklig hon var! Sprang och lekte med snö. När vi kom fram till större plogad stig så hade jag nomesele på Azi.

Så det var dags för dragträning. Hon gick framför mig på kommando och drog lite, jag gick raskt. Azi var lite osäker i början, men sen när hon mindes vad som handlade om så sprang hon glatt. Hon fick fet massage och strechning när vi kom hem.

Efter några timmars vila gick vi kort kiss runda innan vi körde med bakdelskontroll, hon börjar förstå vinken att hon ska gå vänster varv. Hon kunde gå några steg själv till vänster mot mig själv. Framsteg där!

Fritt följd
gjorde vi inomhus. Hon är mer intresserad nu och jag belönar henne precis när hon är på rätt takt vid mig. Azi tycker det är kul då hon viftar på svansen hela tiden.

Bjuder på ett gammalt film när hon drog mig på skidor, pga kameran dog när vi var ute så inga bilder eller film.


Beställde ny sele

Jag sålde ju min nomesele för den är för stor för henne. Sen den svarta som jag har hemma behöver Miracle den nu till våren och jag kan inte ha den på Azi utan täcke. Eftersom den ligger vid hennes lår och det skavs tills det blir kala, det ska ju inte vara så. Försökte hitta sele som slutar vid ryggen/svanskotan, men det finns inga – det blir alltså för liten för henne istället.

Hört det ska vara svårt att hitta bra nomesele till just amstaffar, vet inte om det stämmer men det är så på Azi i alla fall. Så jag ska pröva nu med Husky Sele. Andvänder den när hon ska dra mig på skidor, promenad, joggning och så. Och Azi drar inte på det sättet liksom världens spring och ryck. Utan lite bara och jag gör mycket av jobbet också. Så den kan vara bra tänkte jag, får se när den kommer hem om 5-7 dagar.


En tävling som vi funderar på


HUNDLÖPET


Man ska springa 10 km runt Lidingö, Stockholm. Men det finns tävlingsklass och motionklass, så jag tänkte mest på motionklass så man får promenera och man kan variera med lätt joggning också. Funderar på att ställa upp med Azi, vill du Azi? Det är ju ett tag dit så vi hinner träna upp :)


Första Draghunden tidning

Börjat prenumerera på Draghunden tidningen. Älskar verkligen draghundsport, ska verkligen hålla på sånt sen. Tidningen verkar vara succe då man får dela med folk som har sina dragberättelse och det finns en heldel bra tips om hur man tränar upp en hund till bra draghund och så. Ser fram emot året med Draghund tidning.


Några av sidorna i tidningen. Ser underbart ut va?! ;)


DW 2kg med nya selen runt kvartet

Debut med nya selen idag eftermiddag. Hon drog 2kg kätting. Bara runt kvartet
som tog 5 minuter. Nöjd med sele, den sitter så bra på Azi.

Uppvärmning och vänja med selen en bit

Poserar vackert

Drar glatt, verkligen ett tag sedanLitet filmsnutt, här ser ni hur mkt koll Azi har på mig när hon är lös (A)


Film på bakdelskontroll

Efter en veckas små träningar varjedag har det gett resultat. För att vara 8 år är jag förvånad att hon är så arbetsvillig och lättlärd, enormt lättlärd. Liksom det är beviset på att man kan lära gamla hundar sitta. Really!

Nästa steg ska jag få henne gå vänster varv, liksom hon ska kunna både håll. Sen när hon kan det ska jag lära henne gå baklängs och lyfta upp bakbenen på lådan.

 

 


Lyckad LK1 i snövädret

Idag körde jag och Azi en litet LK1 pass ute på ÄLTA IP (hundförbjud där, men jag gick i en annan entre och där finns inte skylt med förbjudna saker som glass skor hund cykel, liksom jag har ej sett skylten vid huvudentre, haha).

Platsliggande - hade filt med mig för hon skulle aldrig ligga ned på snön, hon lade fint och jag gick iväg när jag stannade efter 25 meter började azi springa mot mig. så det är bara att gå tillbaka. började om och hon lade sig ner på filten, jag gick 25 meter från henne och tog tid, hon lade så prickstilla hela 2 minuter, men hon har tittat lite omkring, men kroppen var stilla. låg kvar tills jag gick tillbaks och gav henne sittkommando. får se hur hon är när det finns andra hundar som ligger 5 meter från henne, men jag tror hon kan det då hon brukar inte bry sig om andra hundar.

Tandvisning - hon satt sidan om mig och jag kollade hennes tänder, så det har gått bra. får se hur det är nån annan som gör det på henne. men tror det går bra eftersom det har aldrig varit problem hos veterinär.

Linförighet - sätter sig när jag stannar, perfekt. men hon kan vara lite slö och går lite bakom mig. måste ha godis eller säga "kom" för att hon ska bli intresserad. TIPS HUR GÖRA?

Fritt följ - sätter sig när jag stannar, perfekt. hon följer fint men är ännu slöare än linförighet, hon går typ 1 meter bakom mig, jag måste locka henne och ha godis. TIPS HUR GÖRA?

Platsläggande - jag körde med sitt istället eftersom jag vet att hon vägrar och ligga på snön. det gick perfekt. men jag tar det lugnt och "halv stannar" och säger åt henne sitt så när hon är på väg att sätta sig så gick jag iväg. finslipning där. sen ska jag börja med ligg när det blir vår ute eller/och inomhus.

Inkallande - hon satt fint och jag gick 25 meter bort. min kropp var stilla och jag höjde bara med min högerarm och sade kom. azi kom på en gång och satt sidan om mig. utmärkt.

Stående - hon är inte intränad stopp kommando 100%, så jag får stanna och säga stopp till henne och när hon stannar går jag 1 meter framför henne. i början började hon gå efter mig, så flyttade jag henne tillbaks där hon skulle stanna. så stod hon kvar. ganska nöjd jag för att vara "första gången".

Jättenöjd matte här! För att vara första gången, det behövs bara lite finslipning och väcka hennes intresse att följa mig vid sidan om, inte 1 meter bakom mig. Azi verkar tycka det är kul och blir så lycklig av belöningarna. Nu kände jag på något sätt - varför satsade vi inte på lydnad när Azi är så duktig och det är superskoj - men nåja nu börjar vi ju med det och det blir spännande och se hur mycket vi kan utveckla.


WP sele har kommit

Jag köpte WP sele av Alfons som Sativa hade förut. Den sitter så perfekt på Azi, jätte snygg! Min kamera är dock ej i så bra kvalitet inomhus ska ta bilder utomhus imorgon då hon får dra en varv runt kvartet :)

Idag tog vi 1 timmes promenad fram och tillbaka Älta Centrum, där hämtade jag WP selen. Mötte även en kompis där som stod mellan automatiskadörrar med Azi (har henne aldrig själv utanför affärer) när jag var inne på Ica post. När vi kom hem tränade vi bakdelskontroll - hon kan nu den 80%. Hon är så duktig, går så fint med bakbenen, men ibland blir hon för ivrig så hoppar hon på mig.

Azi är så pigg och frisk nu. Skönt att kan få börja göra saker med henne i försiktig takt, men hon får inte träffa andra hundar än och jag ska undvika sådana stora hundställen som gärdet, hundträffar, hundcafe ett tag då SKK nu har skrivit om kennelhosta och varnar oss. Imorgon ska vi testa alla LK1 momenterna och se vad som behövs tränas och vad som behövs finslipas. Blir superspännande! Ska hitta ostört stort utrymme som är plogad.


Lydnad Klass 1

Ska börja träna in momenten med Azi av skojsskull. Det har blivit lite tjatigt med vår kontakts övningar, lydnad övningar osv. Vi behöver något nytt och gnista i vår träning – så nu ska jag börja med riktiga momenten då Azi inte kan några av momenten, det blir roligt.

Ska även träna med Bella och Adam och jag även frågat experten Filippa med Ester. Blir kul med helt gäng och träna tillsammans. Utbyta erfarenheterna och så. Dom ska ut till tävlingsvärld, men jag och Azi stannar hellre hemma.

Momenten; - vad jag tror INNAN nu vi ska börja om hur det kommer gå.

Platsliggande - det går bra
Tandvisning - det går bra, men kan rycka till
Linförighet - det går bra men om jag stannar så sätter hon sig ner (FÅR HUNDEN SÄTTA SIG ELLER MÅSTE STÅ?)
Fritt följ - det kan gå bra pga om hon är lös så går hon bakom mig så får se
Platsläggande - det blir kämpigt
Inkallande - det går bra
Stående - det blir lite kämpigt
Hopp över hinder - det går bra
Helhetsintryck - beror på domarens åsikt


Till salu! - SÅLD

Har två grejer nu som jag vill sälja ur Azis hundlådan. Plus ni betalar frakten.Röd/svart nomesele JOKKE storlek 4. Den passar till Setter, Dobermann, Pointer, Schäfer osv. Den är lite för stor för min amstaff tik, men hade den på en amstaff/rottis hane och den satt perfekt. Den är i fint skick och hållbar fortfarande.

Säljes för 170 kr.


Halsband dekorerad med mässingsfärgade Bullterrier runt om halsbandet. Andvänt den kanske max 5 gånger sen har den legat i förrådet. Så den är fortfarande som en ny halsband.
Jag vet inte riktigt hur man ska mäta - men till den minsta hålet är 45 cm, den största hålet är 50 cm.

Säljes för 100 kr.

Alla hjärtans dag


Du är mitt allt och jag älskar dig oändligt, Astirazalea.

Idag fick Azi springa lös på en fotbollsplan 5 minuter och gick ute 40 minuter, Azi var helt utom sig, så lycklig att få springa igen. Hon har varit hostfri i några dagar nu och i princip är frisk. Så börjar bygga försiktigt upp igen.

Hon fick även några alla hjärtas dags presenter av mig. En rexflex väst, hundsvans krokar, kökshanddukar som hon kan ha hjärngympa till och en mjukis råtta. Var på IKEA igår och handlade lite grejer och så klart köpte jag några grejer till Azi.

Så glad jag blev över råttan leksaken.

Äntligen så min halsband och täcke får bättre omvårdnad nu och hänger prydligt.
Förut hade Linda dom i en korg inne i byrån.

Här öppnade jag alla hjärtans dag present själv :)
Titta hur fin jag är i rexflexvästen.


14 zubersöta sovbilder

Här kommer bilderna på henne när hon sover, så oftast tar jag med mobilen - kvalitet är inte så bra då. Men äsch :) Älskar när hon sover, så fridfullt och är jättesöt helt enkelt <3Azis fredags middag- JWB
- Morötter bitar
- Kokt fläskfile
- En sked av fisk kattmat
- Vatten

Bakdelskontroll och cirkel framför mig

Bakdelskontroll; Efter flera pratat om bakdelskontroll, så körde jag med Azi också. Det har gått liiiiiiiitet framsteg nu. Vi gjorde det för första gången igår. Jag fick hålla godis framför henne och putta lite på rumpan så fort hon rörde några steg mot mig ger jag henne godiset. Gjorde det imorse också. Sen nyss testade vi igen och med min förvåning flyttade Azi alldeles själv två gånger mot mig med bakbenen, såå stort belöning och hon fick en kalkonskinka :) Slutade på topp.

Cirkel; Cirkel träningen har det gått jätte bra. Nu kan jag ha pekfinger utan godis i handen och tecknade en "varv" så går Azi runt och jag ger henne godis från den andra handen så hon ska förstå att hon ska gå runt med kommando inte för att det finns godis. Herregud, hon lär sig så jäkligt snabbt!

Jag som person har inte varit så intresserad av tricks och sådant grejer. Men nu inspierades jag av Mimmi som gör så mycket med sin Bamse. När jag väl har börjat och insett hur snabb lärd Azi är. Helt underbart. Nu är jag helt inne i tricks och vill lära henne massa på en gång nu. Men nää, ha tålamod en sak i taget :)

Hon hann även med en till hyss igår! Jag såg något grönt i hennes bädd och när jag kollade så visade det vara en smörkniv som Azi hade stulit, tydligen från diskbänken med smör på kniven. Hon tuggade på den också. Argh! :) Det bevisar väldigt mycket att om hunden inte får motion och stimulans som de behöver varjedag lider hunden av rastlöshet och hittar på egna uppgifter. Det är precis så med Azi nu. Så jäkligt dåligt samvete jag har.

Min mamma är världens gladaste mormor av vad hennes barnbarn har gjort ;)

Åå, hon ser tjock ut i bilden, men nej hon väger som hon ska 24kg. Så här softade hon igår kväll på soffan. Alltid ska hon ha kudde, även i sängen. Är era hundar likadana med kuddar?

Stegräknare för hundar

Jag har länge tänkt och skaffa stegräknare för hundar, men aldrig blivit av - så nu har jag kollat lite runt i internet och hittat några olika modeller och priser. Men vet inte vad som är bäst och bästa kvalitet. Hittade iaf den söta ben stegräknare, dessutom i röd. 149 kr hos Hundspa. Vet ni något som är bra? ... Annars blir det nog den, kul och ha en söt modell också.

Syftet med hundstegräknare för mig och Azi.

- Jag kan då beräkna mer nogrann hur mycket motion hon behöver per dag för att bli nöjd.

- Jag kan få en ungefärlig uppfattning vad hon gör när hon är ensam hemma. Om hon går runt mycket eller sover mest.

- För skojskull.


Äntligen med lite längre promenader

Igår tog jag och Azi en promenad i skogen 20 minuter, vår längsta promenad på en vecka ungefär. Så det kändes jätte skönt för oss både två. Azi blev så lycklig. Idag tog jag och mamma ungefär 30 minuters promenad i solsken, så vackert. Azi var så lycklig, när hon kom hem blev det fullt spratt här huset. Jag gav henne en tuggben in rullad i handduk som hon fick öppna. Idag har hon inte ens hostat någonting alls, hoppas det håller i sig! :)Hjärngympa & tricks

Igår hade Azi hjärngympa stund och idag tränade jag henne ny tricks.

Tricksen; Hon skulle kunna gå en cirkel på kommando framför mig. Hon ville inte gå hela vägen runt, hon sätter sig ner istället eller lägger sig ner. Men med tålamod, så kunde hon
gå en varv. Använder så klart godis nu, kommando får komma senare. Den övningen blir feburaris månads träning. Januari hade jag en annan tricks.

Hjärngympa igår - jag hade burk kattmat istället för burk hundmat för hon blir så dålig i magen av hundmat. Kattmat väljer jag alltid fisksmak; tonfisk, krabba, räkor osv för de är vänligaste mot hudproblem hundar. Hon fick öppna tre stycken förpackningar för att komma
åt de goda.

Här ser du att jag har kattmat i toarulle och i Dailies kontaktlinser förpaket.

Här tejpade jag ihop Dailies förpaket och har kattmaten i Mc Donalds läsk papperglas.

Här stoppar jag Dailies förpaket och toarullen in i glaset.

Här väntar Azi på varsgod och jag har tejpat fast locken på pappret med de förpackningar i.

Älskade duktiga Azi!

Det blev kladd på golvet och mattan. Fick skura golvet efteråt så det inte stinker
fisk kattmat, haha.


Det suger. Bli frisk nu!


Så här är Azi hela dagarna nu... Krya på dig!

Suck, det är så tråkigt med en sjuk hund. Att man inte kan göra något alls. Bara vila och vila. Jag blir ju hyper rastlös också. Vill bara dra ut och åka skidor, se Azi springa, dra DW, klövjeväska, lydnadsträningar, sök efter godis i snön, leka snökrig med Azi. Promenera genom skog med all vackra snö. Gå på hundträffar, gå på hundcafe. Suck.

Förstår inte alls på folk som aldrig aktiveterar sin hund, de föredrar och sitta inne hela dagarna och se hunden må dåligt. Det förstår jag inte, verkligen inte. Jag vill bara så gärna och gå ut flera timmar om dagen och umgås/leka med min hund, men nu kan jag inte... :(

Det känns som bloggen har blivit tråkigare och tråkigare. Bara texter, utan bilder. All tjat om hur sjuk Azi är. Tittade genom gamla inläggar, wow så roliga inläggar med fartfyllda bilder. Så kul hon och jag hade ihop. Vill leka leka leka leka! Så det känns som man kanske tar uppehåll igen från bloggen tills hon blir frisk igen, har ju inget att berätta nu annars när hon är sjuk... Jo, vi körde hjärngympa idag, bilder finns. Ska jag uppdatera hjärngympainlägg?

Det suger. Bli frisk nu!

Friskare och busigare


Bilden togs på landet sommaren 2008.

Azi mår rätt hyfsat igår kväll, hon brottades lite med min pappa och hennes leksak. Hon är pigg därute och var inte så bra under en hundmöte (hon spände och skulle till hunden), hon har energi så tyvärr går det utöver till mindre bra grejer när hon inte får röra på sig som vanligt. Hon stal även min tallrik IGEN på bordet, även jag var hemma nu denna här gången. Så man får hålla koll på busen :)

Igår stal hon även min kudde, när vi skulle sova så springer Azi alltid in till mitt rum när hon ser mig ordna för sovdags. Och klart ska hon lägga på MIN kudde, hon är så söt att jag inte kunde flytta på henne. Jag tog istället en annan sämre kudde och sov precis vid sängkanten (för Azi tog all plats), så jag ramlade nästan ner flera gånger, hihi. Imorse när vi vaknade var hon jättepigg, men hon hostar fortfarande. Hoppas att det minskar nu snaaaaart!

Så det blir ännu en lugn dag idag, ska bara slöa på soffan och kolla på sådana Den onda dockan filmerna. Ev. promenera ensam till Älta Centrum och hämta posten om AVI har kommit. Vad det är får ni se när den har kommit. Hoppas hoppas idag, kan knappt begära mig :)


Azis släktningar

Igår några timmar har jag gjort Azis släktforskning. Hittade en hel del och med bilder - det gjorde hela roligare. Så vackra släktningar Azi har, hihi. Ska göra ännu fler en annan gång. Dessa här får duga för denna här gången. Bara vissa bilder som är klickbara.

Azis mammas sida
Rikidoh's Tieu Mu

Azis mormors morfar
Storytime´s song and dance man

Azis mormors morfars pappa
AKC & UKC Ch.Storytime's ON THE DARKSIDE TT

Azis mormors morfars farfar
Kinder's Rebellious Gator

Azis mormors morfars farmor
S'N'S Mithril Stargazer

Azis mormors morfars farfars pappa
Patton's Wizard Pagan Daniel

Azis mormors morfars farmors farmors pappa
Humes Texas Jack - 8 maj 1967

Azis mammas mormors pappa
Fraja EC Ruff Rider - 5 april 1990

Azis mammas mormors farfar
Fraja EC Dodge City - 26 mars 1981

Azis mammas mormors farmor
Fraja EC Sunny Girl

Azis mammas mormors morfars pappa
Ruffian Blue Bandit of York

Azis mammas mormors farfars pappa
Lucas' Cool Hand Luke

Azis mammas mormors farmors pappa
Sindelar's Sonny Boy of Tara – 10 maj 1982

Azis mammas mormors farmors mamma
Fraja Thunder Battery - 16 oktober 1979

Azis pappas sida
Mister Yohnny By Choice Steel

Azis pappas mormors farfars pappa
White Rock Jet Bomber - 18 mars 1974

Azis pappas mormors farfars farmor
Archer's Muneca Dulsie De G's

Azis pappas mormors farfars farfar
Ruffian Hercules of Harwyn

Azis pappas mormors farfars farmors farfar
Indian Doc

Azis farfars farmor
Schaller's Elite of Ruffian

Azis farfars farfar
X-Pert Jumbo Jones

Azis farfars mormors morfar
Fraja Iowa V Simba Camp

Azis farfars mormors morfars pappa
Tryarr Diamondback Redbolt - 12 december 1977

Azis farfars farfars mormors morfars mamma
Revol-Te Remercie Fraja

Azis farmors farfar
White Rock Perry The Fridge - 19 december 1985


Feber

Usch, igår har Azis feber ökat och ökat till 39.3. Hon var jätte hängig och skakade, men  slutet slutade hon och skaka. Jag och mamma kollade mycket runt internet om hur man skulle göra. Det står lite olika. T.ex. om hunden har 39.5 så ska man kontakta veterinären. På en annan sida står det om 39.0, ska man kontakta veterinären. Men jag valde att avvakta för det stod även att det är mest allvarligast om febern är lika högt längre och i några dagar. Eller febern kommer tillbaka.

Och det är första dagen, så jag valde att avvaka och gav henne massor av vatten och små portion av hennes middag då och då blandat med vatten. Gav henne då och då vatten/salt/socker som vätskeersättning. Mot natten verkade hon må bättre och gillade att ta en litet promenad runt. Skönt med svalka. Då har febern sjunkit först till 39.2, sen kl ett inatt var det 38.4. Gissa hur glad jag var?! Kunde sova gott, men hade väckar klockan på 05.30, för att ta ännu tempe och hon hade 37.9. Skönt att febern är över. Hon är mycket piggare också. Puh, hoppas bara att det håller sig och hon blir frisk snart.

Det gör så ont att se henne sjuk, känner mig så maktlös! :(

Lilla sjuklingen

Idag är vi både trötta och har slöat på sängen jättelänge, Azi ville inte ens gå upp. Men sen tog vi sent morgonspromenad, sen lade vi oss på soffan och latade. Eftermiddagen tog vi en kort runda i solsken. Så vackert, blev jätte sugen på att ta en långpromenad. Men gick istället in klippte/filade Azis klor.

Hon verkar vara lite sämre idag än igår, då hon hostade imorse, det gör så ont i hjärtat när hon hostar. Ser så hemskt ut, som om hon har något i halsen. Suck. Hon har spytt upp slem en gång. Och nu har hon börjat skaka, jag kollade hennes nackskinn om hon var uttorkad, men nej den åkte ner snabbt. 

Jag ringde så klart direkt till Bagarmossen Regiondjursjukhus (sån orolig mamma som jag är) och frågade vad det kunde vara. Sköterskan sade att det kan vara allmänt virus som kan komma i följd från kennelhostan. Men inget akut då Azi har ingen feber. Hon ligger till normal nivå 38.4. Det är något som man inte kan botas, utan det kommer klinga av sig självt. Så jag ska se och avvakta hur det blir och kolla tempen då och då.

Hittade en bild, jättegammalt, på Azi när hon hade munkorgen och jag fixade hennes klor. Jag skrev för ett tag sedan om hur jag tränade bort Azis rädsla/stress när hon skulle bli klippad i klorna. Ni som har missat kan läsa det HÄR.


Ser inte så kul ut, men ja det gav reslutat iallafall.

Hittade lite mer av Azis släktningar

Det är kul med släktningarna. Efter en långtids läsande hos bloggen Alfons upptäckte jag och Alfons matte Nicole att Azi och Alfons är släkt på något sätt. Så ja visst Azis pappa är Alfons morfar. Så kul! :)


Mister Yohnny By Choice Steel


Astir-Azalea


Conviction's Demon


Hur ser Azis matte ut?

Utmanad av Mimmi&Bamse att man skulle lägga upp bilden på matte&husse.
Denna här blogg är det bara matte som gäller. Hihi.


Linda Linnea Johansson, matte till Astir-Azalea Johansson.

Bisolvon och kameran är hemma

Mamma köpte bisolvon på apoteket till Azi. Jag ger henne 1/4 tablett om dagen som barndos. Det verkar som ha gett resultat, eller jag vet inte om det beror på bisolvon eller hon har lindrig kennelhosta. Azi hostade ingenting inatt och har inte hostat igår kväll heller. Idag verkar hon vara piggare. Hon är annars hängig och slöar till max. Men hon är snorig och nyser, så hon är inte frisk än. Hennes kroppstempe är på normal nivå, hon brukar ha 37,8.


Egentligen ska man köpa bisolvon flytande för den är för barn, men det blev så tabletter
för mamma visste inte att man skulle ge barndos. Så kollade vi Apoteket böcker (mamma jobbar där) och det visade att man ska ge 1/4 tablett om det ska bli barndos.

Äntligen så kameran är hemma - så fota fota fota igen och slipper fota med kameran. Ska lägga in bilderna från mobilen snart, det är mest på soffbilder, haha. Idag ska vi nog gå på lite längre promenad än endast runt kvartet när hon inte hostar längre. 2 bilder nedre tog jag på vår morgonspromenad imorse. Ville visa er halsbandet hon fick av mig. 47-55 cm runt halsbandet och 3 cm brett. 115 kr på Simbi Djurens varuhus.


Azis födelsedagspresent från mig.


Tårta och presenter

Idag har det varit en lugn och trevlig födelsedag för Azi. Jag hade planerat och leka massa med henne i snön och ta en långpromenad, men ja vi tog det istället lugnt och kortare rundor runt kvartet. Jag lagade middag åt min familj, det skulle firas! Vi åt tillsammans med levande ljus, mysigt. Efter vår middagen satt vi i vardagsrummet och fikade. Då fick Azi en smaskig tårta som jag hade gjort. Tårta består av färskfoder, kalkonskivor, morot bitar och crabs bitar. Azi glupskade upp allt på en gång, hihi. Vi sjöng må du leva blommor med blad.

Hon fick presenter av oss. Av mormor fick hon sån tuggande grej som är bra för tänder form av en krokodil. Av pappa fick hon massa sådana små tuggben. Av mig fick hon hjärtasalami och en splitterny rött halsband med sånt skärp spänne. Snyggt på henne! Tyvärr så hade jag ej kameran, den är fortfarande i Örebro, så tog lite med mobilen, förhoppningsvis kommer bilderna imorgon :)

Sömnlös natt

Sängen skakar och skakar av all Azis host så jag vaknade tusentals gånger och lugnade ner Azi. Azi skrämde mig ur vettet en gång inatt. Hon tog en kraftig host precis framför min öra, liksom BANG helt plöstligt med högt ljud och jag vaknade snabbt av det. Jag reste upp och var chockad, men sen såg jag lilla Azi hostade liggandes. Åhhh, kramade om henne :(

Fick olika tips runt från internet om hur jag kunde göra med Azi - tack till er alla! Jag ringde ändå till veterinären idag av säkerhetsskull, ni som känner mig vet att jag är världens oroligaste mamma för Azi. Snorar hon lite är det världens allvarligaste för mig. Och jaha jag avbokade simlektion på måndagen och avbokade veterinär besök på tisdagen, hon skulle få sin årliga kennelhosta vaccination. Men får återkomma om 1 månad kanske. Nu söndag får jag avstå från hundträffen på hundcafet. Trist tycker vi både två!

Veterinären sade så här;
Azi ska endast ut på kiss/bajs promenad så länge hon hostar och 3 veckor framåt efter hon hostat. Får istället stimulera henne med massa hjärngympa inomhus. Jag är däremot lite orolig om hur hon ska hålla kvar hennes muskler. Har tränat en massa, men nu ska hon tvingas och vara stilla i veckor. Kommer ju tappa muskler runt höfterna, det vill jag ju inte.

2 veckor efter hon slutat hosta får hon träffa andra hundar.

3 veckor efter hon slutat hosta kan hon få vaccination mot kennelhostan.

Jag ska inte träffa andra hundar, eftersom kennelhostan kan smittas genom mig.

Får hon feber eller hostan tar aldrig slut ska hon komma in direkt hos veterinären och få mediciner.

Födelsedagsbarnet ♥


Vår första sommar tillsammans ♥

STORT GRATTIS PÅ DIN 8-ÅRSDAG!

Grattis till Irwin, Tyra, Annie, Athena och Arnold. Och våra tankar går till Neo och Jacke.

Kennelhostan?!

Jag misstänker nu att min lilla vovve har kennelhosta... Hon är vaccinerad mot det, men verkar som har blivit smittad ändå. Hon var hos Bella+Nicke på hundvakt förra helgen och dagen efter Azi åkt hem började Adam hosta och så han har fått kennelhostan. Men det såg lugnt ut för Azi tills idag, hon började hosta och försökte kräkas.

Kennelhosta symptom; Plötsliga anfall med hård hosta, ofta följd av kräkningsförsök.  

Fan om hon nu har det, isolera oss från världen. Aja. Nån som har erfarenhet av det?

Inte alltid en ängel till hund

Igår jobbade hon fysiskt, hon drog 2kg kätting på pulkan ca 30 minuter, med nervarvning
och uppvärmdning. Hon fick även öppna mjölkpaket efter några kulor av hennes mat.

Idag var jag och Azi ute på en skogspromenad runt Strålsjön. Azi var lös hela promenaden och jag är så jätte stolt över henne. I skogen såg jag två tjejer gå typ 60 meter framför oss med en stor hund, blandras. Jag lät Azi springa som hon vill, Azi sprang framför mig och ja som vanligt, hon visade inte en enda tecken på intresse att springa ikapp hunden framför oss. Riktigt avkopplande promenad.

Sen tog de annat stig och vi fortsatte mot sjön, vi gick in rakt in i skogen och fick kämpa oss fram genom 1 meter snö. Azi gillade inte det, så på med koppel och så kämpade hon duktigt genom snö. Brukar göra det istället för cavaletti i källaren, passa på och utnyttja naturen :) Sen gav jag Azi fri kommando så sprang hon ut till stigen igen och skakade sig. Precis kom en gubbe med en corgi cardigan hund. Mannen såg skärrad ut att en vit hund med röd täcke kommer hoppande helt plötsligt från skogen. Helt lös. Men Azi brydde inte EN ENDA DUGG om dom, Azi var fokus på att skaka på sig och sprang av glädjen mot mig. Jag vet inte om Azi är så blind att hon inte ens märkte dom (de gick 1 meter från oss), eller är hon proffs på att skita i andra hundar. I alla fall det var en lyckad promenad och jätte duktig av Azi.

Jag tog ner en nyväxande träd,  så den blev böjd. Azi kampade med den och tuggade och tuggade, men sen plötsligt tappade Azi trädet så svisssch trädet åkte upp igen. Azi såg väldigt förvånad ut och försökte hoppa efter den. Såg jätte kul ut! :D

Men Azi är inte alltid en helgon hund. Hon ställde till ett hyss igår när jag var hos tandläkaren. Azi var själv hemma 1 och ½ timme och självklart har jag glömt tagit undan tre soppåsar i hallen. Så när jag kom hem möts jag av MASSA sopor över hela golvet i hallen ända till köket. Fan vad det luktade illa och massa med kaffe pulver överallt. Och Azi har visst hoppat med frambenen på matbordet, där fanns en tallrik som jag åt kött och potatis med sås innan jag drog. Tallrik låg i hennes bädd och är nydiskad av hennes tunga. Det var riktigt längesedan hon gjorde så, men hon fick återfall igår, haha. Azi älskar sopor, så man måste alltid vara noga med att ta undan sopor och stänga alla toalett dörrar när hon är själv hemma. Annars får man möta som jag gjorde igår :)


RSS 2.0