Idag åker vi upp till Borlänge!

Det har varit slött med att skriva i veckan - har börjat jobba nu igen efter semestern - blir så trött på kvällarna! Puh! :) Men lovar en uppdatering på söndag om helgen! Blir en kul helg!

En gammal bus bild!
 
 
 
 
 

Gud skönt med slappkväll!

Idag började vi dagen med svampplockning vid Hellasgården; dock inte lyckad! Det var så torrt, och dessa platser som är hemliga - fanns bara ett par svampar. Sucks, KOM IGEN REGNET! Men hundarna hade fått klättra mkt i terrängen i skogen då vi gick långt in i skogen upp och ner berget! Muskelträning, hundarna blev verkligen trötta!
 
Eftermiddgen var det dags för veterinärbesök för Tyra. Hon skulle vaccineras! Vi valde Nacka djurklinik denna här gången då det är närmast mitt hem, bekvämt med kort busstur dit istället för Farsta eller Bagarmossen, liksom bara vaccin. 
 
Tyra var duktig under besöket, men när sköterskan skulle sticka in sprutan i nacken så skrek hon till och ryckte till. Så tog vi en paus och sätte munkorg på henne, hon blir lugnare med munkorgen. Så testade vi igen och det gick bra denna här gången. Efteråt vågade hon ändå ta godis från sköterskan, det gör hon inte annars! :) :) :) Sauron följde med och la fint på golvet men ryckte till när Tyra skrek, han kom och kollade vad som hände. Söta lillebrorsan som måste kolla vad som hände med storasystern! Hihihi :)
 
Efter veterinärbesöket fick hundarna varsin frysta kalvben att tugga på i 2 timmar ute i trädgården och sen resten av kvällen har de bara sovit och sovit utan att protestera! Skönt vilokväll för oss tre <3 Jag har bara slappat i soffan och tittat på två filmer; United 93 (World Trade Center händelse 9/11) och the COVE (om delfin masslakteri i japan).

Kommit igång med träning ordentligt för hundarna nu!

Nu börjar vi igång med seriöst träning efter lite sommarvila för hundarna & för mig. Jag SKA SLUTA med cola, chips och godis på vardagar som jag ätit lite varjedag nu under min semester. När jag börjar jobba ska det ske endast på helger, och lite i mängden! ;)
 
Hundarna har kommit igång med ordentlig träning nu. Det uppskattas. Igår bitti klev jag upp 5.30 för att motionera på 8 km och hundarna drog 3 kg var dragweight. Det var så härligt därute i naturen så tidigt på morgonen - bara vi var ute! :D Var hemma igen vid 8 tiden, hundarna var trötta. 
 
Värmde upp hundarna med lite spring, lek, dogparkour!
Dragträningen!


Det blev bara 2 timmars vila för att sedan vid 10 gå ut igen för att träffa Kaje med hennes två Parson Donna och Nebbo.
 
Vi gick på 3 timmars promenad med mentaltövningar, dogparkour och passivitet! Därefter blev hundarna HELT SLUTKÖRDA att de sov så djupt och så hårt!! :) Efter all träning lämnades hundarna ensamma hemma i 5 timmar. De fick vara lösa i huset, det gick så bra, Sauron rev ingenting ner och verkar som de har bara sovit i soffan! Sauron kom ner från övervåningen när brorsan kom hem - och inget var rörigt däruppe, så det var nog så han har bara sovit! Tyra med! :)

Egen tid med Tyra & pappa!

Igår drog jag & Tyra & pappa ut till havs med pappas segelbåt! Så härligt att åka ut på en båttur med dom två! Tyra var så överlycklig att få all tid med sin mamma (jag) ;) Hon var så kelsjuk och tyckte det var skönt och slippa lillbrorsan en litet tag :)
 
Vi åkte ut först till Tyresta och plockade svampar - vilket vi hittade en hel del! Skulle räcka till varsin macka, men det blev 4 mackor och lite över som jag åt upp till middagen idag. 
 
 
Vi åkte ut till Härsö, en mysig Ö. Vi gick på en promenad upp till Domkyrkan, dock ingen kyrka men en vacker utsikt!Vi grillade till middagen - det var gott! Mat på båten smakar alltid speciellt, vet inte varför, kanske nåt med havsluften? 
 


Idag vaknade vi 9 tiden och åt frukost. Sen drog vi till en Ö, vet inte vad den heter, för att söka efter svampar - men det var för torrt, så de fanns inga svampar :/ Där lyckades Tyra äta upp lite av människosbajs!!!!!!!!


Hemåt styrde jag för det mesta segelbåten! Som högsta åkte vi med vinden i 6 KNOP! :D Superväder, när det blåste var det riktigt kallt, men ändå inte :)

 
Mysig dag - just nu känner jag vågorna i mig fortfarande, obalans :) 

Rallyträning igår fm!

Jag hittade en grupp på facebook där finns en grupp Inkl Isabella med CaneCorson Adam som jag var dagmatte åt förut. De brukar träna rallylydnad en gång i veckan ungefär i Skärmarbrink, så kom jag med - och tränade med dom igår förmiddag. Vi var 4 st.
 
Tyra var så glad att vi hade en egen tid tillsammans - hon var väldigt mammig! Glad, skuttade - skönt och slippa lillebrorsan ibland ;) 
 
Just nu är Sauron även hos hundvakt, så är Tyra själv härhemma med mig och vi ska ut och segla idag!
 
Guud så kul och träffa Adam igen!!!! En nostalagibild!
- 2009 höst skulle jag tro att bilden togs! :)

4 bilder på oss från träningen igår.

De senaste dagarna... Nyheter!

Fredags var jag + två kompisar på Kolmården! Jag tog så klart med mina hundar dit, fast de blev lämnad till Timmergatahundpensionat, varmt rekommenderas! Där är en mysig miljö, många stora fina hundhagar. Tyra och Sauron har varit i en hundgård större delen av dagen, rätt stort så de kunde springa och busa! När jag kom dit låg Tyra och sov på en träbänk, tryggt och se - så verkade det som att hundarna har haft det trevligt! Sauron stod så klart vid grinden direkt, haha.
 
Kolmården var rätt mysigt, fint där! Massa minnen och det var roligt och se olika djur på nära håll. Den nya Delfinshow var riktigt snygg! Fint renoverat! :)
 
Lördag; Vi började dagen med klövjeväska/dragträning. Tyra drog mig på sele och Sauron bar klövjeväskan. Vi gick  2 timmar tillsammans med Anton & Ralph! Mysigt, senare på kvällen var jag ute på stan med en kompis och åt thaimat! Hundarna var ensamma hemma, inga problem alls!


Kolla vilka gulliga halsband jag har köpt till dom ;) Jag vet att jag köper hela tiden... Men de kostade 30 kr bara! :D
 
Söndag; Jag och Sauron var på skogsagilitykurs hos Hundens Hus. Jag är inte riktigt nöjd med hur de ordnade kursen, men vi får se hur det är nästa vecka. Hoppas det blir bättre - dessvärre var tolken inte alls bra, jag är inte alls nöjd, har mailat för att byta tolk. På kvällen körde vi lite personsök med Anton, Sofia, Ralph och Xtra i kyrkogården i Älta. Sauron kunde ju vara lös så han fick köra personsök och sökte mig, han tyckte det var riktigt roligt och gjorde det bra ifrån sig! Tyra fick köra uppletande och apport träning i långlinan :) Efter den sena hundträningen gick vi till en inhängad för att släppa hundarnas sista energi - busade rejält innan sovdags!
 
Trött och nöjda hundar i sängen just nu!

10-14 augusti var vi i Dalarna! Borlänge - Sälen - Mora!

Vi åkte upp till Borlänge den 10 augusti med tåget - för att samma kväll åka upp till Lindvallen/Sälen. Där sov vi en natt, söndagsbitti började vi vår fjällvandring! :) Vi tog kungsleden från Högfjällshotellet!
 
Vi vandrade den första dagen 8 km till Källfjället. Den andra dagen gick vi till Närrfjäll på 13 km.
 
Otroligt vackert natur! Vi njöt som fan -. vi två tvåbenta och tre fyrbenta! Tina & Luke var med! Mina hundar bar klövjeväskan, de turas om varje 1 timme. Det var precis lagomt, så hinner den som bär väskan komma in till rytmet och den som inte bär hann vila ordentligt. Första dagen bar de 3 kg, andra dagen 1 kg!
 
Tisdagen var vi på en långbiltur till Mora för att kolla på Dalarnahäst, hur de tillverkar dalarhästarna, rätt häftigt! På kvällen kom vi tillbaka till Borlänge, helt slut! 
 
Men vi; jag, Tyra och Sauorn hade myror i benen av att sitta hela dagen bilen under tisdagen så vi gick på 9 km promenad på onsdagsbitti. Så blev hundarna helt trötta och sov ordentligt hem till Stockholm på tåget :D
 

De här mäktiga vädret mötte vi när vi var på väg tillbaka till Borlänge!
 
 

Nu är vi redo inför vår första fjällvandring tillsammans!

- Mot SÄLEN!!! 
 
Åter kommer nästa vecka! ;)

BIS & mrs. feminin vinnare!

Lördags var jag och Tyra, och så klart Sauron i Örebro på hundutställning, blandrasutställning! Jag ställde ut Tyra - jag var inte så nervös som första gången i Kista. Då var jag SÅ DÖDS NERVÖS innan att jag dog nästan, men nu var jag mer lugnare och blev inte nervös nån gång förrän precis jag ska in i ringen så kände det något litet pirr, men när jag var väl inne - så glömde jag bort allt och fokuserade på Tyra 110%!
 
Jag filmade mig förra gången i Kista, är glad för det - så jag såg hur jag gjorde och så - då gjorde jag förändringar och ändrade lite taktik och så. 
 
Gick vidare, fick HP pris! 

 
I grupp "rondellen" blev vi ETTA! Jag trodde knappt mina ögon när jag stod kvar med en till kvinna och hennes hund. Bara vi var kvar, alla andra hade slagits ut. Sen plötsligt gick domaren till mig och gav mig etta priset! 

 
Så det betydde att vi gick vidare till Best In Show tävlingen, det innebär att jag möter alla andra ettor från alla klasser. Eftermiddagen var det BIS, vi gick vidare till VINNAREN! Tyra vann Best in Show, hon blev den bästa hunden på utställningen!!! Jag kunde knappt tro det i mina ögon, blev så tårögd att Tyra stod i ringen sååå kolugn och lät domaren röra på henne hur hon ville. Sprang fint bredvid mig. Gick inte ens upp i stress. Ingenting. ALL TID JAG LAGT NER FÖR HENNE, HAR JAG FÅTT BEKRÄFTAT NU...! Jag har lyckats med Tyra, min lilla stresspiller till tryggpiller....! Vinner vi aldrig någonsin BIS mer, det kvittar, för vi har VUNNIT RELATIONEN, det som betyder allra mest mest! <3Efter utställningen fick jag höra att jag och Tyra inspierade många människor- man kan komminucera utan ord, man kan leva med en döv hund, man kan vara en hundägare även om man är döv. Ja, vi har framfört någonting till många människor - man kan komminucera sin hund utan ord. Även hade jag med min Sauron där - han är hörande, men vi kommiuncerar utan ord. Vi använder teckenspråk också. 
 
Vi hade en mini tävling - Alla deltagarna fick rösta fram MR. Maskulin, MRS. Feminin och en charmtroll. Tyra vanns som MRS. Feminin!!! :)
 
 
En väldigt fin dag <3 Nu ser vi fram emot utställningen i Falun, jag förväntar mig inte att det går lika bra, som sagt vi åker dit för att bygga på relationen och ha roligt ihop. Priserna är bara bonus! :)

Kvällens dragträning!

Idag började vi jobba igen efter 2 veckors semester. Tyra stannade hemma - helt slut för att vara vinnaren ;) Bloggar om helgens imorgon! Sauron var med mig på jobbet - slutade vid 18.00.
 
Runt 20.30 tiden var vi i Hellasgården och gick på en DW runda på 5km. Hundarna drog 3.5 kg. Helt lagomt! Vi hade sällskap av Rickard och Rambo, rätt trevligt! :)
 
PS. Har yttligare 2 veckor semester som börjar efter jobbpasset på fredag!!!

 

RSS 2.0