Skogsagility hos Guldhunden

Idag var vi på en aktiviteringspromenad hos Guldhunden som hade teman skogsagility. Det var rätt skoj och kul och träffa nya hundfolk. En timme och halvt var vi i skogen. Sen avslutade vi med en agilitybana.

Veterinär besök

Imorse var jag och lilla Azi hos veterinären. Jätte bra veterinär, Farsta Djurkliniken hos Liselotte.

- Hon fick sin kennelhosta vaccination genom nosen. Genom nosen ska skydda mer än vanlig spruta i nacken.

- Skrapade lite hud från magen (där utslagen finns, hon fick röda utslag förra veckan som inget har gått bort) och det visade att hon hade hårsäcksinflammation. Så hon ska behandlas med malaseb schampoo två gånger i veckan, kortison och clindabuc medicin. Återbesök om 2 veckor.

- Kollade upp hennes knöl i bakbenen. Hon har haft den jättelänge och andra veterinärer har sagt att den är fettknöl. Men efter Bamse igår, så blev jag rädd och frågade igen veterinären vad det var. Hon var den första som tyckte att man ska ta prov och vara säker på saken istället för att chansa och tro att det är en fettknöl även hon har haft den i årtal. Tog prov och de skickar den till nån labb - får veta om en vecka.

- Frågade om kortison till ormbett. Hennes svar att man INTE ska ge hunden kortison när hunden har fått ormbett, det ökar chansen att hunden inte klarar sig. Och veterinär vård efter kortisontabletterna hjälper mindre än om man inte har gett kortison. Men man ska alltid ha kortison med sig och ring veterinären INNAN ni ger kortison för att se vad de tycker om nu ni ens ska ge eller vänta till ni kommer till mottagningen.

- Frågade "vilka" ögon Azi har. Eftersom hennes försäkring gäller inte hennes ögon för hon har entropion. Men efter jag har hört från andra folk att de tycker att Azi inte har entropion. Så kollade vi med henne, ja juste, hon har INTE entropion, så försäkringen är felaktig. Hon har nu meddelat försäkringsbolag att ändra på hennes försäkring.

- Frågade om hennes hälsa och vikt. Hon är jätte fin och ligger på rätt vikt.


Pigg hund och sjuk matte

Är sjuk, har så ont i magen utan andelning. Suck. Men så är jag hemma idag, gick litet sväng till skogen på dagen. Körde uppletande så Azi fick arbeta själv, jag satt och tittade på. Kunde inte stå upp. Hon har fått flera olika hjärngympa övningar idag. En av de var kongen med frysta smör i.

Nu på kvällen när jag kände mig bättre gick vi på kortare DW runda. Efter promenaden (LÄS: NU), blev jag jätte sämre och har jätte ont i magen. Ligger i soffan nu och kan knappt gå. Undrar hur jag ska överleva på jobbet imorgon, måste gå dit efter varit hemma 2 dagar nu. Suck! Tröstar mig med Biggest Loser nu.
Litteraturlistan Instruktörutbildningen

Flesta av er vet att jag ska gå på Hundinstruktör utbildning till hösten hos Hundens Hus.
Så man ska skaffa böcker själv - så har ni några av böckerna som är till salu? Eller vet ni någonstans böckerna säljs för rimligt pris?

Här är böckerna;

Bokens titel

Författare

Valpen

Mickie Gustafson

Klickerträning för nybörjare

Natasja Atterbom

Skjut inte hunden

Karen Pryor

Kontaktkontraktet

Eva Bodfäldt

Vargen Alt. Varg av Hans Ove Larsson

från bibliotek eller antikvariat

Jens Persson /

Håkan Sand

 

Alfasyndromet

Anders Hallgren

Hundens språk och flockliv

Lars Fäldt

Hälsoråd för hund

Apoteket

Hunden, människan,

relationen

 

Kerstin Malm

Vardagens Dramatik

Catharina Nasenius

En bok om människans

Kroppsspråk

 

Tex: Kroppssråk

 

Vårt kroppsspråk

 

 

 

 

Sammy Molcho

 

Mark Asher

 

Djurens beteende

Per Jensen

Min bästa vän

Mari Hansson

 

Hundspråk- Etologi i ord och bild

 

Renée Sjöberg

I samspråk med hunden –

Lugnande Signaler

 

Turid Rugaas


Hur går en simlektion för en hund till?

Några har frågat hur en simträning går till. Så lika bra att jag skriver här en gång för alla.

Syftet med simträning för hundar; Det är bra för alla, oavsett om det är frisk eller en sjuk hund. Simningen är den bästa rehab för hundarna som har opererats, skadat i benen, har dålia höfter, har ont i ryggen m.fl. Liksom att simma kan man inte skada sig och det är skonsam med vatten. Precis för människor. Det är lika bra för friska hundar att simma. Man bygger upp muskler, kondition och är skonsam mot kroppen. Jag kommer köra simträning med alla mina hundar oavsett.

Före och efter simning; Uppvärmning är ett självklarthet, man promenerar kanske till sjön eller hundsim huset, det är bra uppvärmning. Så hunden rör på sig och så sätter kroppen igång med blodcirkulation. 10 minuter räcker, men gärna 15-20 minuter promenad före. Hunden måste dock vara ordentligt rastad innan simningen. Efter simningen går man lugnt med hunden som nedvarvning. Sen ger man strechning, jag ger inte Azi strechning varjegång hon simmar, utan varann gång ungefär. Men sen masserar jag hennes kropp på kvällarna. Så håller man uppe blodcirkulation och så stelnar kroppen inte till.

Under simmet; Beror på hur mycket din hund älskar att simma. Dessa hundarna som älskar att bada brukar klara sig utan flytväst och hoppar gärna ner i vatten och hämtar bollen, dummy, pinne. Så det är bara att kasta roliga sakerna i vattnet så hoppar hunden själv in och simmar på hundens egen tempo. Min egen åsikt, kör man med korta stunder och ökar med tiden.

Hundarna som inte gillar att vara i vatten - ha flytväst då. Det ökar hundens självförtroende då, så hunden måste inte kämpa allt för att vara ovanpå vattnet, utan flyter ju självmant av flytvästen. Och så klart säkerheten isåfall hunden får panik eller något annat. Oftast blir så att du går in i vattnet och lockar in hunden, kanske hunden inte följer med, så får du göra på ditt sätt att flytta hunden in i vattnet, som man gör i hundbassängen. Tvinga inte med våld och bli inte irriterad om hunden vägrar. Det förvärras bara. Azi går in med mig när det är varmt ute, om det är molnigt eller hon själv inte har lust så får jag locka med godis, rycka lite på kopplet, ev hålla i flytvästens handtag och dra ut henne i vattnet försiktigt.

Hur länge ska hunden simma; Man tar tid på tidtagarur och hunden simmar, börja med kort stund och beröm hunden mycket. Sen ökar minuter man med tiden, svårt att säga hur mycket och när man ska öka. Det beror på hundens ras, ålder, kondition osv. Jag ökar med Azi ungefär 30 sek-1 minut för varjegång vi simmar.

Börja låt hunden simma kort stund och sen pausar hunden KVAR I VATTNET. Man håller hundens frambenen, så stoppar man simreflex som finns i hundens benen. Jag pausar Azi
1 minut ungefär.

När ni är klar, ta av flytvästen och berömma hunden. Lek gärna med hundens favorit leksak.

Viktigt att ha koll; (TYCKER JAG! Liksom som med alla andra träningssätt skriver man upp och se hur utvecklingen har gått.) Skriv upp hur många minuter hunden har simmat för varjegång, så ni vet exakt hur mycket er hund klarar av. Ni kanske har en hund som väger lite för mycket, väg en gång i veckan och anteckna vikt nedgång. Har er hund ont någonstans, anteckna hur smärtan har utvecklat till friskare. Osv.

Detta är vad min erfarenhet, dela med er erfarenhet om jag har missat nåt eller något som inte stämmer i texten tycker ni? :)

1 x 1 x 1 x 1 = 4 minuter sim imorse i regnet/moln väder.


Hur gör man kycklinghjärtan som godis till hund?

Jag har slutat och handla sådana hundgodis från affärer - då jag anser de finns för
mycket färgämnen och är kemiska. Föredrar de naturliga som färska kycklinghjärtan.
Köpte sådana för nån dag sedan och gjorde godis igen.

Färska kycklinghjärtan.


Man kokar först livligt ungefär 10-15 minuter tills de är genomkokt.


Sen skär man i små bitar, hur stora bestämmer ni själva, ni kan också
inte alls skära om ni vill ha hela hjärtan kvar.


Lägg utspridda på en plåt, och ha ugnen på ca 150grader ungefär 30-40
minuter när ni tycker att färgen har blivit mörka.


Ta ut och låt den torka ut till hårda bitar. Jag vet inte hur länge det tar.
De känns lite kladdiga, så jag låter den torka tills den blir torr, kan ta
några dygn.


Erstavik klockan 5 på morgonen

Idag stack jag och Azi hemifrån lite strax efter halvfem på morgonen, tog en rejälpromenad hela förmiddagen. Gissa - vi kom hem vid 10.45! Vi mötte upp Filippa och Ester, sen gick vi runt omkring Erstavik. Satt först vid en damm, "fågelsjö", såg fina fåglar och andar. Halv sex på morgonen - ändå är det fullt liv på fåglarna. Sen drog vi vidare till sandstrand och satt där en långstund och busade i vattnet. Ester höll på sitt eget sätt - busade med sanden. Azi valde att vila på svala sanden och titta ut över Östersjön (saltvatten). Vid halv tio bestämde vi för att gå motsatt håll.Tagen med systemkamera på stranden- melike!Simträning i Strålsjön

Helt underbar väder - och så är jag ledig. Jobbar bara mån-tors. Vi började dagen med att sola en timme förmiddagen i trädgården. Sen var det dags att ta skogspromenad till Strålsjön. Skugga och svalt i skogen. Azi var jätte duktig idag, följde med mig lite mer självmant idag in i vattnet alltså och började simma själv. Kanske för vattnet var HUR VARMT SOM HELST - SOM BADKAR!

Azi simmade 1,5 x 1 x1 = 3,5 minuter. Proud!

Sen självklart ska hon springa och rulla i sanden, så jag gick hem med en ursmutsig hund. Hennes belöning efter simningen är lek med den röda dummy som även flyter.
Har även ordnat upp Azis saker ordentligt i källaren, så jag inte har de i lådan och sakerna försvinner så lätt då. Sakerna som jag sätt upp andvänder jag oftast, andra saker får ligga kvar i lådan då jag inte andvänder dom så ofta.


Till vänster WP sele å nomesele. Joggning å promenad sele. Spårsele å spårlina. Tre koppel å utställningskoppel å en retrieverkoppel. Lydnadshalsband, utställningshalsband å kejdahalsband å namnhalsband.

Nu tuggar hon en grisöra i trädgården, så ska gå och göra henne sällskap i solen.

Simträning i Sandasjön

Idag har Azi varit med mig på jobbet, sov för det mesta i korgen med en griffon Mårten.
Efter jobbet drog vi till Sandasjön för att känna på vattnet, om det är tillräckigt varmt att börja sitmträna henne. Wie, ja vatten var hur varmt som helst!

Azi simmade 2 minuter idag med 3 pauser. Azi simmade på fint och gick snällt in i vattnet med mig. Inga protester, kanske hon tycker det är kul, hoppas, hihi.

Nu kör vi för fullt med simträningar framöver över hela sommaren. Ser fram emot det! :)


Här har ni nåt att läsa under tiden vi är på jobbet

Skriv om din ras + Blogaward

Skriv om din ras
Renrasig American Staffordshire Terrier

1 Vilken pälsvård behöver din hund? Fäller den mycket?
Borstning ibland med schäferkarda. Javisst, faller året runt, men några perioder faller hon extra mycket. Det är alltid vitt här hemma och på våra kläder.

2 Vilka aktiviteter gillar din hund? Vilka gillar den inte?
Spåra, sök, dragning, springa, lydnad och lek är hennes favoriter. Simning är något hon inte tycker om. Men förra året simmade hon självmant in i sjön och hämtade pinne, så liiiite kanske tycker hon om.

3 Hur är din hunds hälsa?
Sund och kry. Förutom höfterna och hudproblem.

4 Vaktar din hund dig eller saker?
Hon vaktar huset. Och gården på landet.

5 Hur är din hund att träna med?
Hon är arbetsvillig och pigg.

6 Hur är din hund mot människor?
Hon är lugn och snäll mot människor. Bryr inte så mycket om dom som förr, tack och lov för det. Förut skulle hon sticka och hälsa på alla.

7 Hur är din hund mot andra hundar?
Snäll och funkar ihop med alla möjliga hundar. Det är andras hundar som inte funkar med henne, inte tvärtom.

8 Vad tycker din hund om skötsel?
Hon står still, ibland försöker hon vägleda mig med bus.

9 Är din hund kelen?
Värsta kelsjuk.

10 Håller din hund sig nära dig när ni är ute och har ni bra inkallning?
Ja, hon håller sig nära mig och kommer på inkallning upp till 100% kan man säga.


11 Skäller din hund mycket?
Nej, hon skäller aldrig förutom om någon kommer in genom dörren. Till och med om det är jag. Hon skäller det första med synen hon ser nån figur liksom, inte vem.

12 Är din hund rädd för något; i så fall vad?
Nej, inte vad jag vet eller tänker på...

13 Vilka fem ord skulle du använda för att beskriva din hund?
Familjens clown, underbar, trofast, arbetsvillig och livsnjutare.

14 Tycker du att din ras verkar ha några särdrag jämfört med andra raser?
Nja...

15 Vad var lättast att lära din hund och vad var svårast (som ni kanske inte har lyckats med än)?
Hon är mycket lättlärd och den svåraste var... Ingen aning.

16 Var rasen som du trodde innan du skaffade den? 
Jag kunde ärlig talat typ inget om Amstaff innan jag skaffade henne. Men det gick ändå överförväntan vilken super ras det är.

17 Hur länge kan din hund vara ensam?
Vet inte exakt timmar. Har inte testat det. Och vill inte det heller.

18 Har din hund mycket jaktinstinkt?
Ja, det hade hon förut - all djur skulle jagas, men nu stannar hon hos mig.

19 Vilka egenskaper tycker du att en ägare till din ras bör besitta?
Extrem aktiv hundägare kräver verkligen om man äger en Amstaff, man ska spendera flera timmar om dagen och aktivitera hunden både hjärnan och fysiskt. Stora hundskunskaper och hundvana. Stort hundintresse och viljan åka ut och träffa andra hundar, då det är viktigt för en Amstaff att få socialträning tidigt.

20 Kommer nästa hund bli av samma ras?
Kanske inte direkt nästa hund, då tyvärr jag har inte hittat nån Amstaff kennel som jag kan tänka köpa en hund från. Men nån gång i mitt kommer jag garanterat ha en Amstaff igen.

Blogaward

1. Jag har värsta klaustrofobi.
2. Jag har gått 15 år skolan i mitt liv. (Grundskola 10 år + gymnasiet 5 år).
3. Jag kan inte leva utan coca cola.
4. Jag har blivit felaktigt behandlad/dömd av tingsrätt. Thomas Bodström har hjälpt mig.
5. Jag har gjort 13 hål genom huden i min kropp. Och fler är på väg.
6. Jag har alltid nummer 11 när jag spelar sport (oavsett vilken sport).

Ältadalen idag igen

Gjorde samma sak idag som igår. Hon har börjat dra kättingen uppför sandbacke, förut körde hon utan kättingar. Hon går upp bara en gång med kättingen, vi ökar sakta. Vi växlar med och utan. Längtar att sjön ska bli lite varmare så börjar vi simträningen med Azi igen. Annars rullar allt som vanligt på med hennes rehab, gör olika övningar varjedag med henne. Brukar inte skriva ned här hennes rehabträning då det är en av vår vardag om inte något nytt som nu :)


Borlänge Tidning

Jag satt på gräset med Azi, sen såg jag något i ögonvrån kom en man och fotade oss. Fan, tänkte jag. Så pinsamt, sen kom han till mig och sade att jag skulle titta in i kameran. Öhhh, okej. Han sa han är från BT, trodde först det var Boxer Tidning. Men sedan hörde jag talas att de finns bara Boxer Bladet, öhh, funderade och funderade. Igår kväll, pling - Borlänge Tidning. Så hittade jag mig själv i tidiningen igår.


DW i Ältadalen

Gick på en promenad i skogen först som uppvärmning och rastning. Sen drog hon 2kg DW i Ältadalen, grus som underlag och är inte helt platt, så det är jättebra för henne att dra i ostadig underlag. Hittade en bildäck som hon drog intervall 2 gånger på 10 meter. Hon drog upp sandbacke en gång. Azis tunga blev jättelång, nåja för att vara hon! :DBilderna togs torsdags. Visst är Azis öron söta?

Azis utställning debut veteranklass

Tik med tydliga könsprägel och utmärkt storlek. Huvud med bra propotioner- kunde ha
bättre mark stop. Välformad,  något ljusa ögon. Väl ansatta lite slarviga öron. Utmärkt hals och överlinje, välanstatt svans, något knappa vinklar fram och bak. Saknar pigment - eyelids.
Rör sig utmärkt för åldern.


Utställning helg

Åå - nu är utställnings helgen över. - Ni behöver inte oroa er, jag har inte blivit en sån utställningssmänniska :)

Torsdags kollade vi på Inoff utställning i Gubbängen som ordnas av Pudelkubben.

Igår åkte vi kl 5 på morgonen till Borlänge och där ställdes Ester ut på Boxerspecial. Det gick godkänt bra för henne. UKL:1, UKK:4.

Underbar dag med riktig mysig utflykt över vackra Dalarnas landskap. Solen sken hela dagen, så har man solbränt ansikte ;) Åkte hem vid 17.00 tiden och var hemma 20.00. Hundarna var helt utdöda när de kom hem, riktigt intenstiv dag mentalitet för dom.

Idag var vi på Åkersberga Inoff utställning som ordnas av Greyhound Park. Azi och Miracle ställdes ut.

Azi ställdes ut på tikar veteranklass och fick bara omdöme. Ensam i sin klass. Mer info kommer i egen inlägg sen.

Miracle ställdes ut på tikar öppen klass blev BIR och fick HP. Hade en motståndare.

Åh, världens finaste Amstaff jag har. Jag var också förvånat stolt över hur hon skötte sig i ringen, med en annan handler. Hon sprang så fint bredvid henne och sen ställde upp sig stolt, fint och tålmodigt när domaren bedömde henne. Hon viftade på svansen och strålade charm, hon tyckte det var spännande, man såg det på henne. Träning har gett färdighet.

Jag kan tänka och ställa ut med Azi själv i en Inoff utställning när Azi har visat ett sånt strålning att springa runt ringen och ha kul med oss.

Har fått blandat information och intryck om själva utställning. Jag var emot utställning förut - men efter jag gått på några utställningar - så fick utställning "godkänt" av mig NÄR ägaren är inte sådana tanter och gubbar som satsar fulltid på utställning. Nej, hundarna ska ha ett annat sport och leva ett fartfylld liv - och ställas ut ibland av skojsskull.

Domaren som bedömde Azi - han är ägaren till Azis pappa Yohnny by choice steel. Kul och träffa honom, han tyckte det var kul att se Azi också.


Schema inför veckan

Blev inte så många bilder som jag ville - sken ingen sol i helgen så det var inte lika roligt att ta bilderna - för kvalitet blir inte densamma med min dumma trasiga kamera. Vettu - jag har en ny kamera som jag fick i födelsedagspresent i april, men har inge minneskort till den. Måste skaffa en.

Idag tog jag och Azi lugnt, promenerade lite. Körde hjärngympan som jag gjorde igår. Slänga hennes frukost på gräsmattan. Mamma hämtade oss från landet 16.00. I veckan har jag fullt upp - så kanske inte så mycket bloggande. Vår schema ser ut så här.

Måndag - Jag jobbar. Azi är hemma. Aktiviteras på kvällen, inkl ringträna.

Tisdag - Jag jobbar. Azi är med. Ringträna när vi kommit hem. På kvällen är brorsans studentskiva. Ska käka middag där.

Onsdag - Jag jobbar. Azi är med. Ringträna när vi kommit hem. På kvällen ska jag och mamma på en dansföreställning.

Torsdag - Jag har ledigt. Ska kolla utställning på Gubbängen. Ringträna med Azi.

Fredag - Jag har ledigt. Tar det lugnt på dagen. Eftermiddagen åker jag och Azi till Filippa&Ester för att sova där. Tar säkert långpromenad och ringträna tillsammans.

Lördag - Kl 06.00 åker vi + hundarna till Borlänge. Ester ska ställas ut. Hem på kvällen, sover där en natt till.

Söndag - 07.30 åker vi till Åkersberga Greyhound Racing. Azi ska ställas ut. Nervöst!

www.elsahedlund.blogg.seHon är vinnaren - hon var den första som hittade täcken åt Azi som jag efterlyste igår.
Hennes hund får en belöning genom posten sen, hihi.

- datorn är jävla seg här på landet, så svarar på er kommenterar när jag är hemma.


Regnig promenad + hjärngympa

Det blev en timmes promenad i koppel runda Gladö Kvarn. Gick lugnt tempo och hade det mysigt. Dock tror jag att jag njöt mer än Azi, jag älskar ju regn. Det gör Azi inte! Hihi. När vi kom hem körde en en stund med hjärngympa som jag inte har testat förut.

- Man behöver en sån plasthink (turkisk yoggi tex.), snöre, små godis, och nåt krok på taket (eller fästa de på hatthyllan, ta det som passar er). Man gör en litet hål under hinken, sätt upp den lite högre än hundens huvudhöjd. Så hunden ska få putta på den för att godiset/maten ska trilla ner från den lilla hålet. Tipset fick jag av en annan blogg, glömde vartifrån

Azi behövde min hjälp från början, som ni ser i filmen. Sen förstod hon - men gav upp för snabbt. Varje ny sak måste jag hitta hennes motivation, den envisa lilla damen :)

Promenix...


Även om de rengar vill hon dricka vatten från sjön, märkligt för att vara Azi.

Huset bor en Ambull som heter Texas, han har varit framgångsrik i WP förut.

Hjärngympa - alla bilder blev suddiga - enda som var ok.


Filmsnutten på hjärngympan.


Regnig väder

Idag låg jag och Azi kvar i sängen ända fram till kl 12.00, myste och bara kopplade av. Nyss var jag tvungen och gå upp, så följde Azi med sakta upp :) Hon ville ligga kvar, efter jag släppt henne ut på trädgården hoppade hon upp hennes fårskinnfårtölj och myste framför brasan. Vi väntar med att gå ut - regnar just nu och det är så mysigt med brasa. Nej, vi stannar inomhus.


Gladö Kvarn

Det blev ingen långis igår kväll, Azi var så sjukt död. Jag frågade henne om hon ville gå ut, somnade direkt när jag tecknade "ute". Ah, så lät jag henne vara å sova. 21.30 vaknade hon till och ville gå ut, så gick vi en runda på 20 minuter. Sen när vi skulle sova, åhhh- azi är världens sötaste - kröp sååååå tätt intill mig, för det är kyligt i sovrummet, så hon frös. Stannade där hela natten tills vi vaknade 10.00 imorse.

Azi var fortfarande trött imorse - så gick vi bara en litet runda på 20 minuter. Sen drog jag snabbt (1 timme) till huddinge centrum och handlade lite mat. När jag kom tillbaks igen så mötte jag en sovande Azi. Först till eftermiddag gick vi ut på en långpromenad. Gick längs stig vid Kvarnsjö och kollade en annan sjö som vi har aldrig varit där -Hacksjö, men sjön var inte alls fin. Höggräs överallt, finns bara en brygga dit, som är sönder. Vågade inte på bryggan.

När vi kom till stugan igen efter 2½ timmar tränade vi lite vänstervarv, finns lite mobbat filmsnutt. Men uppdaterar de en annan gång, det funkar ej hos youtube nu :(

Spårningen körde vi också - så klart. Azi spårade väldigt lugnt och fint. Trött efter 2½ timmars promenad.

Mysfaktor igår kväll.

Kikade in på zoo i centrum idag, men hittade inget intressant. Förutom en
kanin som liknar min Stampe förut.

Promenix...

Kvarnsjön vid min stuga.


Kärrtorps gårdSå var vi framme vid den skumma sjön, Hacksjö. Vågade inte gå fram på bryggan.

Nån vill varna ordentligt :)

Vid skjutbanan - snö?!

Åter vid Kvarnsjön, Azi poserar så fint.

Måsarna blev livrädda för oss, även om vi gick på en annan brygga typ 70 meter från dom.

Lek vid sandhögar.


Gissa var vi är just nu ?!


Wioooooola - på landet! Kom hit runt fem tiden efter jobbet. Bara jag och Azi
över helgen, så underbart! Azi fick en sån dampanfall när vi klev av bussen.
Kände igen direkt och skyndade till vårt hus. Nu lagar vi middag, eller ja jag
hihi, å ska slappa lite. Ikväll blir de en långpromenad runda vackra älskade
Gladö Kvarn!

I helgen - fullt med program för Azi. Massa bilder, det kan jag lova! :)

Snabb och kort dag idag

Imorse innan jag och Azi skulle åka till mitt jobb tog vi promenad till Älta dalen. Där sprang
Azi lös och upp i sandhögar. Lekte med pinnar. Var där ungefär 30 minuter. När vi väl var på jobbet tog Azi det lugnt och sov på korgen/soffan. Två promenader tillsammans med dagishundarna. Nu sover hon berghårt till imorgon.

Stolt Azi på Ältadalen.

På jobbet har vi avkopplande mellan ca 12-14, så hela dagiset släcks och tänder
ljus. Mjuk musik på. Så kopplar hundarna av.


En kolleges hund Mårten och Azi sover tillsammans i korgen. Sött!

Flat-coated retriever säger hejdå till Azi när vi skulle gå hem för dagen vid 16.00.

Förra året maj i Örebro


Vid hästhagen, bakom Risbergska. Myspromenad minns jag.

Ulvsjön + Ältasjön

Igår fick Azi ta en vilodag, då hon har gjort mycket de senaste dagarna. Och jag passade på att gå på AIK-Djurgården match på Solna. Azi var hemma och sov - solade också på trädgården med min pappa. Azi njöt av vilodagen. Men hon fick en promenad med klövjen på kvällen.

Idag tog vi en tur till Ulvsjön på 2 timmar, har aldrig varit där - så det var dags att utforska sjön lite. Tog bussen dit, å gick vid sjön, jätte fint och söt sjö. Ska kolla en annan dag hur man ska gå runt den. Det bor troligen bävrar där, då jag såg nedhuggade träd av bäver. Sedan gick vi hemåt förbi Ältasjön.

På bussen, resan tar bara 3 minuter.

Framme vid Ulvsjön, springa dit.

Något fel på kameran, är inte alls mörkt ute.Vilka djur har varit här?! Funderar Azi.

Nej, hjälp mig Linda, jag vet inte vilken djur!

Promenerar på vägen mot Ältasjön för att komma hem.

Ältasjön, fortfarande inte mörkt ute alls.

Ser ut som solnedgång, men det är inte alls så. Vackert iallafall.
Här ser du hus vid vattnet (Älta sjön), är inte avundsjuk. - Eller ja, är kalrt avundsjuk - men Ältasjön är inte bra för hundar. Då det finns för mkt alger (en grannes hund har dött av att bada där). Och en fabrik andra sidan om sjön har skapats och släpper ut gift på sjön. Mycket protester här nu i Älta :(


Erstavik fältet

Vi tillbringade där 5 timmar idag med Filippa och Ester. Drog hemifrån 10.00 och promenerade dit - mötte upp dom och så körde vi med 4 olika träningar med våra
vovvar. Åt även lunch i skogen, mumsigt.

- Ringträna - Filippa ska troligen bli Azis handler, då jag inte klarar och stå i scen. Det gick lite sisådär, Azi hoppade upp och ville busa. Så vi ska träna mycket härhemma - så Azi vet att just den halsband betyder allvaret.

- LK1 - Tränade endast stående, det går bra. Azi förstår till slut, då vi har gjort det förut, men längsedan så Azi behövdes påminnas lite. Budförning fixade Azi bra, men blev lite osäker när jag skulle skicka henne till Filippa igen, men sprang dit till slut.

- Spår - Duktig Azi! Toppen bra idag, tappade lite när man ska vända vinklet på 90 grader, men annars hela spåret var hon duktig.

- Uppletande - Duktigt, hittade snabbt alla 5 lax godisbitar.

RSS 2.0