Storskogslinga / Fornborgslinga i Tyresta Nationalpark

Lördags gick vi en på en lång promenad/vandring på Storskogsslinga på 8 km, vi passerade även Fornborgsslinga på 6 km. Fornborgsslinga var medel/svår slinga - vilket var inte alls var det, haha, vi funderade vad som var svårt med terrängen, de är ju vardagsmat för oss. Lite besvikelse, men det var vackert och fint att gå där! Dock väldigt blött på vissa platser så man fick hoppa och så, men jättefin slinga! på 8 km tog det 5 timmar, vi gick från 14.00-19.00 inkl 30 minuters paus med mat :)
 
Jag var även hundvakt åt små liven - Ralph och Xtra under helgen! Underbara söta, äntligen så fick jag lära känna dom på egen hand utan matte. Fått se nya sidor hos dom - underbart fina hundar!! Tyra & hundarna kom så bra överens, sov tillsammans i sängen utan problem, lekte mycket i trädgården, de solade tillsammans på trappan ute på verandan. Fint och se! Får mig att bli sugen och ha en till hund, för en kompis till Tyra, men nä - inte just nu! :)
 
Lite blandat bilder - orkar inte fixa i ordning just nu :)
 
En toppen helg! - Idag var Tyra helt slutkörd så fick hon stanna hemma med min bror när jag åkte och jobbade. En nöjd Tyra när jag kom hem, hon tackade för hon fick stanna hemma - även sov hon resten av eftermiddagen/kvällen nu också! :)

Att jag jobbar krävs det planering för hundens träning - och/men jag har den lyxen att få ta med Tyra till jobbet så jag kan motionera henne under min arbetstid!

Tisdags började jag 10.00 - det blev inte ens sovmorgon! Klev upp kl 6 ändå och åt rejäl frukost, sen drog jag och Tyra till Eriksdalsbadet och började powerwalka längs tantolunden leden, fram och tillbaka från Eriksdal till Tanto/tvärtom, det var på 5 km. Tyra drog 2,5 kg kätting. Trött till jobbet sen, härligt!

 
Myste ihop på soffan under vår lunch, underbart!
 
Igår var Tyra hemma från mitt jobb för det var hennes vilodag och jag fick hjälp av min bror att göra henne sällskap och rasta henne. Hon gjorde inget mer än att sova, kissa, bajsa, lite lek på trädgården. På kvällen gick jag ut med mina kompisar och firade en kompis som fyllde år. Skönt med lite hundfri, men saknade henne så när jag var på väg hem och så skönt att krama henne när vi sågs! :)
 
Idag var en intenstiv dag för oss! Jobbar 7.30-18! Tyra med! Jag ansvarade för öppningen, Tyra sov under hela öppningen. Vid 11.00 gick vi på 5 km promenad, Tyra bar 1,5 kg klövjeväskan. Tillbaka 12.15, så hade jag min fritimmen på lunch så tog jag med Tyra ut i solen och åt min lunch. Sedan lekte vi flirtpole på en rastgård nära dagis, vad Tyra jobbade och expolsivsprang hela tiden.


 Eftermiddagen blev det nästan samma runda på promenad, dvs på 5 km. Trött Tyra! Sov genom hela stängning.

Hon fick middag på jobbet, så trött att hon inte orkade upp helt från soffan ;)


Ikväll - vibbplattan & vila!

Min födelsedag & tredje dagen på jobbet!

När jag vaknade - jag fyller år! Men jag mötte istället en panik mamma som sa det läcker, det läcker! Jag fattade så klart först inget, men sen visade det sig att rören under köket hade gått sönder så det har läckt varmt vatten hela natten och köket var fullt med vatten på golvet! Jag försökte skruva fast den, men jag gjorde det hela bara värre. Väckte brorsan - så lyckades han få stopp på vatten i huset i en speciell skruv i källaren. Puh. Rörmokare kom och så, vatten hade också runnit genom väggen ner till källaren.

Mer än så hann jag inte med imorse, åkte då tidigare till stan och promenerade med Tyra längs vatten i en timme och åt frukost i solen istället! :) Busade lite med Tyra med pinnen, hon vill inte doppa tassarna än i vattnet, för kallt ;)

Platsen stannade vi för frukost!
 
På lunchen blev jag bjuden av dagiset thaimat, älskar thaimat, alltid min önskemål som mat till födelsedag! Ätit det i några år nu, hihi. Dagen var bra. Vackert väder! Gick ner till vattnet med dagishundarna för att se om de ville bada, den franskabulldoggen ville absolut! Fegast var Tyra! 


På vår eftermiddagspromenad i solen.
 
Väl hemma - hittade jag en blommor av mamma på bordet! Fint! Jag öppnade även presenter av mormor som jag fick av henne söndags som jag inte fick öppna förrän idag. Hihi. Ska inte fira min födelsedag idag med vänner&familjen, det blir en annan dag :)

Andra dagen på jobbet!

Imorse öppnade vi dagiset - så det betyder att väckarklockan ringde (vibbade) 05.00, vi klev upp 05.30. Åkte iväg 06.25. Öppningen gick snabbt då vi har 50 hundar och det kommer in hundar hela tiden. Vid tio var det dags för promenad - vi gick mot tantolunden. Tog 1 timme - Tyra bar 1,5 kg klövjeväskan under promenaden. Efter tantolundenpromenaden tog vi ut de mindre hundarna, Tyra följde med igen på promenaden, ca 45 minuter. Utan klövjeväska.

Jag gillar inte och ha halti på Tyra, men måste ha det då hon blir så dragig när vi går med flera hundar, hoppas hon vänjer sig småningom. Hon behövde inte ha halit på förra dagis vi jobbade på, så får vi hoppas att hon vänjer sig och så klart tränar vi också.


Efter promenaden strechade jag Tyra ordentligt - så under lunchen somnade hon riktigt gott på mig under prickiga filten ;) 

 
Slutade vid tre tiden idag - så gick vi mot Gullmarsplan istället för att ta tunnelbanan, mysigt och gå i regn!  Hemma, helt slut blev vi. Tyra fick en köttigt lammben och sen vibbade jag henne på vibbplattan. Sedan blev det vila hela eftermiddagen - och kommer göra det vidare, ska se på Mot alla Odds nu!

Idag är min första dag som icke arbetslös! Börjat jobba på hunddagis!

Så här laddade Tyra inför dagen när vi kom till dagiset imorse.Det gick jättebra idag, Tyra kände igen hundarna - vi har varit där förut. På förmiddag promenaden följde Tyra med två gånger dvs två grupper så hon får en längre promenad som hon behöver! :) Gick 2 timmar förmiddagen och i eftermiddagen gick hon med en grupp bara då det regnade och regnade. Tyckte synd om Tyra, så hon fick vila mer i filten och gå med en grupp bara. 1 timme. Så hon har fått sin 3 timmars promenad idag - nöjd!

 
Ikväll när vi kom hem - utslagen, kommer vara så här trött i några veckor tills vi vant oss att ha rutiner och alltid kliva upp på morgonen på bestämd tid. Jag har ju gått upp lite hur jag vill på 15 månader nu, men jag är glad då jag går upp oftast 6-8 ändå även jag var arbetslös, jag är inte sån som sover bort dagarna!
 
Hjärngympa för mig också på jobbet då vi har cirka 50 hundar på dagiset, så ska jag komma ihåg alla deras namn och vilka box de tillhör. Men idag klarade jag mig galant, minns allt från förra gången jag var där. Nu är det att känna igen allas mattar, hussar, barn, mormor, morfar, farfar, farmor, släktningar, vänner bla bla som hämtar hundarna, haha!

Jag har ju inte skrivit om hur Tyra har haft när jag var på Alperna!

Min mamma tog henne hela veckan dvs på helger på landet med min pappa, sen under veckorna bodde mamma i Älta med Tyra. Karin med Donna tog henne på dagarna när mamma jobbade. Skönt att det ordnade sig så bra!
 
Under helgen tog pappa ut Tyra på skidtur på sjön två gånger, Tyra sprang av glädjen - skönt att hon kan få motionera det hon brukade även jag inte finns i Sverige. TACK PAPPA! <3
 
Mamma tog ut henne på långpromenader och hade långlinan så Tyra fick springa efter bollar/pinnar på sjön också! Karin hade henne hela dagarna när mamma var borta långa dagar på jobbet. De har gått runt Flaten, varit på skarpnäck hundrasthage osv. Dessutom lärde Tyra känna mer deras nya valp Nebbo.
 
På nätterna sov Tyra hos mamma här i Älta, skönt det! På landet föredrar Tyra sova själv på soffan i vardagsrummet.
 
Jag var jättenervös att möta Tyra igen - efter 8 dagar! Aldrig har vi varit borta från varandra så länge. Men jag hade aningar om hur Tyra skulle bete sig. Och jag hade rätt. När vi mötte i hallen , Tyra kom hem från landet, såg hon mig i hallen. Viftade lite på svansen och gav mig en puss- sen sprang hon in till mitt rum och sov på min säng. INGET MER ÄN SÅ! Inte alls sån där glädjeglad, hon var JÄTTESUR på mig! När jag försökte krama och pussa henne, försökte hon slingra sig ur och flyttade på sig. 
 
Stackars lilla som kände sig övergiven av mig när jag reste iväg... :( Men hon har fått det bästa hon kunde få under veckan jag var bortrest. Inte ofta hundar får lika bra hos hundvakterna - jag är super nöjd,
 
STORT TACK TILL ER MAMMA & PAPPA! Och Karin som tog på dagarna! :)
 
Meeen lite senare när jag kom till sängen - flyttade Tyra och sov bredvid mina ben, det räckte tyckte hon ;) Så hon har trots allt saknat mig, tror ni? Liiiite tror jag åtminstone :D

Helgen!

Fredags var vi jättetrötta av någon anledning. Men jag och Tyra drog ut till Nyckelviken och mötte upp Ida och Billy. Vi träffade djuren där - Tyra var räddast för korna, men efter en tid vande hon sig och tyckte de var roliga. Tyra gav dom några pussar på nosen ;) Tyra mötte också grisar, först såg hon bara grisungar, sen plötsligt kom den stora grismamman ut ur huset. Tyra blev så förvånad och skrek. Sedan ville hon in till hagen och hälsa på mamman, hahaha! Vi gick också motionsslinga på 5 km, Tyra drog 2 kg kätting runt. Bra jobbat! Vädret var riktigt kallt och blåsigt, men tur så hade jag riktigt varma kläder på mig!

 
Lördags åkte jag och Tyra in till stan, hundensdag på Kungsträdgården. Det var inte så speciellt där- ganskte lite att se på och vädret var inte på bästa sidan. Tyra uppförde sig utmärkt bra, hon hälsade inte hejvilt på andra hundar, hon var kolugn och igonerade de flesta hundarna och hade bra fokus på mig. Hejjade på några som jag känner från blogg + instagram världen - riktigt kul! Gick även över till medelstidsparken, det var roligt där och jag köpte en bröd för 50 kr, riktigt gott! Efter stan med Tyra åkte vi till landet till föräldrarna. Älskar vara på landet hos dom, känner mig riktigt hemma och kan koppla av på riktigt!

Enda bild jag tog på Kungsträdgården!
 
Söndag, idag, hjälpte jag pappa att elda massa träd på landet. Det var lite otäckt då man måste hälla lite bensin i elden eftersom det var snö överallt, skulle aldrig gå annars. Tyra fick vara i hennes hundgård, hon skällde en hel del också när vi var utanför och höll på våra saker. Hon har inte riktigt vant sig att vara i hundgården själv och se oss göra saker utanför gården. Men när hon är där själv och vi åker iväg - är hon knäpptyst. Men efter en lång stund av skällande igonerade vi henne totalt - slutade hon och började leka själv. Ett steg framåt!! :)

Vår morgonpromenad till sjön, Tyra vill alltid gå dit på morgonen!
Elda elda!

Hon fick rå ägg av mig idag.
 
Eftermiddagen besökte jag, Tyra och mamma min mormor morfar i Solna. Tyra skötte sig utmärkt där också, la sig och sov direkt på golvet när vi kom dit. Sköönt!

Sörmlandsleden; etapp 4 Tyresta by - Rudans gård

Idag beträdde jag en ny etapp av Sörmansleden! Gick med Anton och Xtra&Ralph och så klart Tyra. Vi mötte imorse 09.20 i Handenterminalen för att ta bussen 834 till Tyresta By. Där gick vi lite fel först, hittade inte riktigt leden, men en stund letande med hjälp av de som jobbade på naturrum där hittade vi. Så började vi gå. Det var snö att gå på hela vägen - väldigt jobbigt, svettigt, tog så lång tid! Men vi kämpade i ganska bra tempo ändå. Det var 8,5 km, och vi gick på 3 timmar. Härligt!

Soooolbränd blev jag i ansiktet, jösses! Nu börjas det igen, får lätt färg tidigt på våren då jag är ute mycket, skönt det ;) Under promenaden hittade vi faktiskt en huggorm! Läskigt men mäktigt!

Vi fick kämpa oss för det mesta genom sådana där stigar med nedfallda träd och djupsnö! ;)

Huggormen!
 
Tyra var super super super trött när hon kom hem, skönt med en riktigt trött hund! Så lämnade jag henne hemma och drog till Tyresö och gick på en teorilektion där på trafikskolan. Nu är jag hemma igen och ska se på Prison Break, har börjat följa serien igen ;) Så jävla bra!

9/4 -13 <3 + hellasgården

 
Förrgår har jag haft Tyra i exakt två år! Ofattbart att hon har varit hos mig så länge- tiden går så fort! Det har varit massor av motgångar och medgångar - och jag ser fram emot fler motgångar att lösa tillsammans med dig Tyra och medgångar att uppleva tillsammans med dig Tyra! <3 Min lilla yrväder!!
 

Igår var jag ute på Hellasgården hela dagen med tre andra och summan 7 hundar. Varav två är basenji hundar. Mycket intressanta hundar, väldigt intenstiv och väldigt svår att tolka tycker jag. Dessa är speciella! Men väldigt vackra, men inget jag skulle ha själv. Tyra bar klövjeväskan när vi var ute och gick - sen solade vi allihopa 7 hundar + 4 människor vid Hellasgården cafe och pratade om allt möjligt! Härligt. På kvällen åkte jag och Tyra ut till landet och umgicks med mina föräldrar.  

Gänget!

Fånge på stenen mitt i sjön! ;)

Jag och sötaste Parson valpen Nebbo å Tyra!
Fjord och ... Glömt namnet nu!! Ojj!

Alperna

Jag kom precis hem idag från Österrike, har åkt snowboard på alperna där. Det var en jättemysig och underbar vecka! Vi har haft fint till dimmigt som väder. Backarna är tuffa, men jättebra backar. Vi har varit på olika berger som Sportgastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein. Vi bodde på Bad Gastein. Nu är jag hemma och längtar efter Tyra som har varit med min mamma hela veckan, åhh får träffa henne imorgon :)

Toppen på Bad Gastein!

Snowboard är en del av livet!
Första dagen, på väg hem från Bad Hofgastein med skidbussen till Bad Gastein..

Sjukt vacker utsikt vid Sportgastein.

Jag precis bakom Hannes (grön jacka). Full fart nedåt!
Testade OFF PIST - sjukt underbart! Man flöt bara på, helt perfekt för snowboard!
De jag reste med; Emil, jag, Henrik, Rickard, Gustaf och Hannes.
Europas högsta hängbro på 2300 meters höjd. 140 meter lång är bron.

En dag åt jag, Emil och Rickard picknick mitt på backen som STS Alpresor ordnade. Mysigt!
 

RSS 2.0