GOTT NYTT ÅR!!

Imorse gick vi en DW runda på 8 km - faan vad isigt det var, vi tre halkade och gick försiktigt. Det sken soool också, lite iallafall. Fin start på årets sista dag, och utmärkt, hundarna var dödströtta efter dragweight träning. Ikväll ska vi till Bromma och käka middag där :)) Ha en mysig nyårsfirande och tänk på era hundar som är rädda <3
 

Helgen 28-30 december, sista helgen för 2012 nånsin

Fredags tog hundarna jättelugnt, jag med - en snabbis till Nacka Forum bara. Senare på kvällen kom två kompisar hit och vi åt hemmagjorda skagenröra med bakadpotatis m massor sallad, muuuums!


Igår tog jag och hundarna 1 mils skidtur med mina nya skidor, jäklar vad lätt den var, viktlös och glider hur snabbt som helst. Haha, hundarna jobbade bra på trots det regnade och var plusgrader. Supertrötta hundar när vi kom hem - skönt ;) De kom även en kompis hit igår kväll och åt middag å myskväll. 
 
Idag tränade vi rallylydnad och ringtränade lite. En timmespromenad runt Strålsjön, delvis lugn dag med mest hjärnövningar. Nu ska hundarna öppna tomma mjölkpaket osv för att få en godisbit :) 
 
Chokladpaus mitt ute på fältet i Erstavik igår, "detta är livet" tänkte jag då <3

Liiite sängbilder ;)


Före och efter duschen!


Bortrest över julen <3

Åkte till stugan redan på lördags eftermiddag, mys mys med brasan! Söndagen är ju lilla julafton för min familj - så bara jag, brorsan och föräldrarna firar tillsammans och öppnar alla julklappar. Hundarna med så klart ;) Hundarna fick också julklappar av mig och mina föräldrar, oj oj så snälla dom är!!
 
Men först på dagen åkte jag och pappa på ca 1 mils skidtur med hundarna. Först drog Tyra pappa ett varv och Donna mig, andra varvet hade jag både hundarna i linan och åkte vindsnabbt runt på 5 km! :)) Trötta hundar på kvällen - men pigga när de skulle öppna julklappar, sen somnade de och hade ett par julklappar kvar att öppnas men fick göra en annan dag, haha.
 
Julafton - hos min mormor och morfar, hundarna var superduktiga att ligga still på filtarna hela timmarna!! 
 
Annandag jul - jag och hundarna gick på en promenad från en kompis i Trångsund ända till Älta, på bara 2 timmar, inte så farligt - men oplogad hela vägen - så var det lite jobbigt, men bra träning ;))
 
Idag - viloooodag! Hundarna fick duschas och bli kloklippt, sen bara viiila. En timmes promenad med hunden Ralph, inget mer! Jooo, hundarna fick gött att tugga på. Tyra fick en stor kalvkött och Donna fick en torkad lammöra!

Den 23 december- skidtur med pappa och hundarna i Balingnäs.

Lilla julafton middag <3

När jag skulle sova i mitt hus på landet, lämnade hundarna en stund där för att jag skulle gå in till stora  huset och borsta tänderna osv. Tillbaka - jaha hundarna har busat i sängen och verkligen stökat till. Det var så fint bäddad innan, haha, de gör alltid mina dagar!
Julafton morgon - Donna hoppade till brorsan och myste en stund.
Julafton - där ligger hundarna!
Lammörat som Donna fick ikväll! ;)

Tantolunden promenad mot Slussen längs vatten

Mötte upp Sofia och Ralph idag och gick en runda i stan längs vatten. Så mysigt och fint. Tyra och Donna verkade vara trött imorse, men vi drog ut ändå- ja Tyra var okoncenterad och drog ganska mycket, men vi klarade utan halti idag utan det blev för jobbigt. Nu hemma somnade de gott efter middag med tillsätt morötter ;) 

 
 

Skidtur med Donna och Tyra på 7 km sen gick mina skidor sönder, så var det bara att slänga dom i skogen och vi gick hem, haha vilken dag! :)

 

Senaste dagarna - fullt upp! Lite sammanfattning här!

Oj nu var det ett tag sen jag bloggade! Över helgen var det så fullt upp för oss tre! :) Lördags tog vi en skidtur på 5 km, hundarna var duktiga, passerade några hundar. Donna gjorde lite utfall, men Tyra drog vidare framåt så hon tog med Donna iväg :) Sen på kvällen var det mobil/dator fritt för mig, behöver ta paus från dessa ibland. 

 
Söndagen var jag på hasseludden SPA med mina tjejkompisar, sjuuukt mysig dag! Riktigt avkopplande, åt över 30 st sushi, bara vara hela dagen, mysigt! Mamma var hundvakt mellan 12.00-00.00. Tack snälla mamma! 

 
Igår var jag och hundarna på Djurgården och tog en härligpromenad i grådyster väder med Ida och Billy. Första gången för Donna och Billy att ses, det gick bra. 5 timmar var vi ute i Djurgården och sen hemåt gick vi tills Slussen genom Skansen, Grönalund, Strandvägen, Gamlastan, vackert och mysigt! 


Min vackra gamla grundskola, i Djurgården ;)
 
Idag hade vi vilodag, hundarna var ensamma hemma själv i 3 timmar, när jag kom hem så sov de tillsammans i korgen, så sött! Smygfotade, men Donna vaknade precis i bilden, synd hehe. Vi tränade lite tricks och rallylydnad i köket, de fick öppna 2 st gräddepaket var för att få ut godisbitar ur den, tog kortare rundor, inget speciellt. Får bli en lugn kväll idag.


Passiv dag

Var hos mormor och morfar i Solna idag med hundarna, bakade lussanbullarna - med tillsatt smak av marispan och vitchoklad, muuums! Hundarna hade bara fått ligga på en filt hela tiden, de kan inte gå runt då morfar har dålig balans, ifall går hundarna förbi honom så kan han ramla. Och så är sofförbjud hos dom för hundar, så lika bra att de ligger på en filt - som passivträning, dock har koppel på dom av säkerhetsskull ifall de skulle springa iväg för morfars skull.
 
Mysig dag - bussen och tunnelbanan var hundarna jättelugna, även hundmöterna för Donna. Lättare i bussen och tunnelbanan än ute på gatan faktiskt :)
 
Bussen 401 mot slussen. Tyra vilade på Donna, lilla stackarn som kläms.

Utsikten över Brunnsviken

Vackra flickor vid Brunnsviken
På filten hos mormor & morfar
 

Lång men en härlig dag!

Upp i ottan, kl 7! Kl 8 var vi vid Erstavik och skidor var på plats. Dragsele på plats på hundarna. Reeedooo - iväggg och skida bakom härliga arbetsvilliga morgonspigga hundar - Tyra och Donna!
 
Överförväntan med Donna, hon var så duktig, en fin draghund, så klart med mycket hjälp av Tyra, men Donna kämpade bra på med hennes 8 kilo :) Först när Tyra drog iväg (har en sån bälte mellan hundarnas halsband så de springer bredvid varann), hängde Donna med och kollade bakåt vart jag var. Men efter ett par hundra meter förstod hon att jag var med också, så började hon öka farten och sprang så fint hela 4 km runt Erstavik! Hem så stupade hundarna i sina korgar efter en rejäl frukost!

Tog snabbt med min trasiga mobil, måste lämna in och lagas... :/ Men dragturen imorse, Donna tyckte det var riktigt kul, hon älskade att bara springa hela tiden, riktigt duktig på hennes 8 kg bara! ;)
 
Sen tog jag chansen och lämnade hundarna ensamma hemma tillsammans i köket. Jag gick ut till grannen och gick ut med deras hundar i 45 minuter. När jag kom hem - hundarna sov fortfarande exakt samma ställe, så de har inte brytt om att jag gick iväg ;)
 
Eftermiddagen när vi tre har sovit lite tillsammans - beger vi oss till stan för en stanpromenad. Hundarna var hur lugna som helst bland människor och allt. Mysigt!

Stanpromenad på eftermiddagen, längs vattnet vid Skanstull kan man säga. 

Mötte sen upp en kompis och så åkte vi hem till mig. Åt middag tillsammans, under middagen TESTADE Donna mig verkligen. Hon vägrade stanna kvar på filten som jag sa åt henne, hon gick iväg typ 1000 gånger, jag bara sa åt henne gå tillbaka, om och om och om och om, jag hann inte ens smaka maten förrän min kompis hade ätit upp allt - SERIÖST! Men till slut så gav den enivsa damen upp och somnade, så kunde jag njuta av maten och kvällen ;) Haha, riktigt kul och få jobba med sådant igen, Tyra har blivit alldeles för enkel nu, skratt!

Filmen, från idag. Staketet där, var när jag skulle minska utrymme när de var ensamma hemma, de blev glada när jag kom hem och började busa lite med varandra. Ser ut som de har fått mer och mer realtion med varandra nu. Blir kul och se hur deras relation utvecklas sen. Och lilla biten av filmen, att Tyra ska ENVISAS och sova där i MINI bur :D

Skarpnäcks långpromenad m hundarna

Idag tog och och hundarna lite sovmorgon tills 09.00. Vid 10.30 gick vi ut på en långis, vi gick mot Skarpnäck och lekte en långstund på hundrasthagen. Vi hade kul ihop och så fick de springa lösa, ingen av dom går att ha lös i skogen annars. Sen gick vi i djupsnö hela vägen hem förbi Flaten och Ältasjön.
 
Hundarna hade dragsele på sig, så de drog mig, jäklar vad de jobbade bra. Donna är duktig! Ska testa åka skidor med Tyra och Donna imorgon. Blir spännande om Donna gillar det, det blir en kortare runda i Erstavik, då det är nytt för Donna och vi ska på stan eftermiddagen så kan de inte vara alldeles för trötta :)

Blev 1,4 mil idag på 3 timmar, hääärligt! Hundarna stupade när de kom hem och har sovit tills nu, och fortfarande, hihi.

Igår kväll innan sovdags, lite spänd blev Donna när Tyra flyttade huvudet närmare henne.
Sele på dom, så de fick dragträna- starka ihop.

Vaaackert!

Rasthagen i Skarpnäck.

Donna i hennes kära bur.

Filmsnutt!

Tyra i en minibur

Härliga Donna är här nu hos oss för att stanna i 3 veckor <3 Mysigt och ha henne, två hundar igen! Donna är en underbarsöt envis Parson Russel Terrier.

Hon har en bur som hon trivs i som trygghet (dock borttagen dörr!). Vad hände när jag sa åt Tyra springa in till mitt sovrum för att sova... Jooo hon sprang in i buren istället! Buren är ju såå MINI för henne! Haha, kanske ska man ta upp Azis gamla bur (som jag hade till bilresor) upp till köket, hon verkar trivas.. Ska testa :)

m ho

Lite vinterbilder från för ett par veckor sen på grusgropen!



Idag har det varit en slapp dag för Tyra igen, igår vilade hon totalt efter semestern i Borlänge. Idag var hon hemman är jag var på trafikskolan och julshoppade på Farsta Centrum. Eftermiddagen när jag kom hem gick vi och 3 andra hundar ut på en snöpromenad, Tyra bar 2 kg klövjeväskan. Snart blir det lite rallylydnad pass härinne, har skyltar hemma nu, äntligen! :)

Utställningsdax!

Så har jag anmält Tyra till en utställning i januari för blandraser. Neeeervös redan! Värsta som kan hända är att hon kissar mitt i utställningsbana, det kan mycket väl hända tror jag. Äsch, det är väl tillåtet av misstag?! ARGH haha, men anmält oss iallfall! :) Ska ringträna lite under julen...
 
Azi utställning 2010, åh vad jag saknar dig Azi...
 
 
Förresten, Tyra fryser lätt om tassarna, så det känns bra att hon får riktiga bra kvalitet av skor när hon drar mig eller är går på långa promenader! :) Beställde hos GIPPMOKK, hoppas de är så bra som folk säger! Kommer inom 2 arbetdagar, wiee snabbt!

Borlänge över helgen!

Fredags åkte jag och Tyra upp till Borlänge, jösses vackert det var där! Visst det är mkt snö här i Sthlm, men det är helt annat med naturen där. Så fint! Vi var hos Tina och Mira. Denna här gången uppförde Tyra perfekt (nästan)! Hon var så duktig och hoppade inte på Mira hela tiden (glömde skriva om detta i bloggen, ska!). Även två katter i lägenheten gick det så bra! Tyra stressade inte upp en enda gång under helgen, hon har blivit så lugn och harmonisk hund!
 
Lördagen åkte vi till Bysjörundan och gick runt på 9 km, tre timmar i solen. Så vackert! På kvällen var vi fyra utslagna och låg i soffan hela kvällen. Söndagen klev jag och Tyra upp tidigare och gick ut själv på 4 km promenad, hittade ett par cachar. Till eftermiddag gick vi 4 på 5 km och hittade yttligare fler cachar. Mysigt! Kvällen kl 20 var dags att ta tåget hem t Sthlm.

Tyra & Mira på Bysjörundan!
 
Nu är resorna över, har åkt till Örebro, Leksand, Göteborg och Borlänge på två månader, det var riktigt kul och givande resor! Jag och Tyra har kommit närmare nu tack vare resorna, så vi upplever sakerna tillsammans och Tyra får mer tillit för mig och jag litar mer på henne nu också. Hennes stress är nästan spårlöst försvunnen <3

Snöstorm igår!

Igår märkte ni väl att det var riktigt snöstorm! Jag åkte igår bitti vid 10 tiden till trafikskolan, när jag var i Slussen fick jag ett sms av trafikskolan att lektionen var inställd pga snöstormen. Så jag tänkte äh jag kollar lite runt stan, tänkt och gjort. Handlade några grejer och mat. När jag skulle tillbaka till Slussen vid 11.40, mehhh alla bussar var inställda! Herregud hur skulle jag åka hem?! 
 
Nej, det var inställd överallt! Jag åkte i panik till mammas jobb i Farsta, tur tunnelbanan fungerade. Hoppades på taxi därifrån, men nej det gick inte och beställa taxi alls. Så jag var fast kvar i Farsta tills centrum stängde så fungerade bussar igen från Slussen. Tyra var ensam hemma från 10-19!! Min bror lyckades få tag i taxi från t-centralen 18.30 tiden, så han kunde åka hem. Stackars lilla Tyra. Mådde så dåligt hela dagen igår!
 
Tyra kissa bajsade inte inne, så stolt! Men hon tuggade sönder en plast sak, inge fara! Puhhh Tyra förlät mig iallafall igår när jag kom hem vid 21.30 och drog direkt till dagiset och lekte med henne i snön...! <3
 
Idaag var dock en bättre dag för Tyra! Vi tog en lång mysig morgonmys i soffan framför julkalandern och frukost. Sen drog vi ut 2 timmar och lekte för det mesta i snön. Brottades, flirtpole, gömma bollar osv osv. Sedan lekte vi i vår tomt och gjorde snön platt så jag kan släppa ut Tyra, så hon inte dunkar ner i 1 meters snö haha! Tyra blev så trött av all spring i djupsnö och sover gott nu!
 

MISSING DOG STOCKHOLM

Jippie! Nu finns gruppen i Sthlm på Facebook! Underlättar så det inte blandas ihop med andra hundar från hela Sverige. Vet hur det är att tappa bort sin hund, fruktansvärt känsla! Lilla Tyra var borta i 22 timmar, herregud, förstår fortfarande inte hur jag överlevde natten och kunde hålla modet uppe och orkade samla ihop folk. Kontaktade folk och styrde gruppen om hur vi skulle leta i skogen. Att jag inte bröt ihop! 
 
Tack vare hoppet! Jag visste hon hade fysiskt krafter att överleva natten ang kylan och ensamhet. Det var där jag trodde på henne och det bevisade hon att hon klarade det och var smart nog och sökte solen dagen efter och värmde upp sig i ett isolerat plats! <3

MISSING DOG STOCKHOLM   <--- tryck på länken så kommer ni till facebookgruppen.

Vår andra skidtur!

Idag drog jag och Tyra ut till Erstavik och åkte skidor i en fin skidspår som folk har skidat helgens, så lyx service till oss ;) Åkte 4 km på 40 minuter, tog det lugnt idag, vill inte pressa på Tyra. Ett år sen hon drog skidor ju.





Nu ikväll har jag Donna hemma hos mig, hon ska sova över hos oss. Mysigt med två hundar igen, har saknat detta! Såg precis på filmen "Tillbaka till framtiden 1", ska se tvåan nu, sen blire kvällspromenad. Imorgon blir det hundträning i Hellasgården med några!


 

Årets första skidtur med Tyra! 1 december 2012!




RSS 2.0