Hellasgården + 1 mils promenad

Idag har jag och Azi varit på 1 mils promenad, så härligt det var. Vi började med att ta bussen till Hellasgården, gick uppför berget och gick på snårig skog och massa rötter från träd som kom upp från marken. Runt Kärrtorpsjön, det var så underbart med allt - så vi fortsatte och gå hemåt istället för att ta bussen, så yttligare 5 km till. Gick först vid vägen, sen kom vi in till skogen som ledde till Strålsjön, sen hemåt. Hann bara ta ett par bilder - sen slocknade kameran, surt. Så lite bilder från google som visar lite av hur Hellasgården ser ut. Nu är jag och Azi döda. Ska vila lite och sen ska jag vara borta 4-5 timmar, ska grilla kött och titta på brasa med några vänner i Enskede. Ha en trevlig valborg!2 timmar på Sandasjön

Idag på dagen var brorsan hemma på lunch tiden och pappa kom hem innan mig på eftermidagen. När jag kom hem så vi ut på en promenad till Sandasjön, förbi Strålsjön.
Så fint det är.

Massa lek med pinnar, låg och vilade på bryggan, drack vatten från mini å (rent vatten från berg), gick förbi massa joggare + helt lag från damfotboll - ja helt enkelt en underbar promenad med en underbar sällskap. Azi njöt nog lika mycket som jag :)


Dugg regn, havs doft


Azis bror Neo (RIP)


Åh jag vill bara vara ledig idag och ta en promenad med Azi till Erstaviks strand. Jag gick nyligen 40 minuter (inkl klövjning) med Azi innan jag drar till jobbet nu om 5 minuter - duggregnar, lagomvarmtkallt, havsdoft häromkring också ... Men hoppas vädret håller så till när jag kommer hem så går vi på en myspromenad - men är ledig imorgon lördag söndag, jippie! :) Vad gör ni valborg? Jag har inte bestämt mig än, urhh..

En underbar dag med Azi i skogen

Tyresö BK och Tyresö Hundungdom besökte djurmagazinet i Tyresö Centrum idag. Så jag och mamma cyklade förbi Djurmagazinet och kollade lite på Agilityuppvisning där av Tyresö Hundungdom. Väldigt bra kontakt hundarna och ungdomarna har - heja! :) Även Hundstallet var på plats och visade sina hundar och berättade om deras verksamhet.

Sen var det dax att aktivitera min lilla vovve - fullt program under 1 timme och 30 minuter!

Spårning - går mycket bättre denna här gången. Duktiga Azi!

Problemlösning, hur ska hon gå runt om trädet? Ha, hon löste de efter 1 sek :)

Poserar lite, halsbandet är den nya som jag har beställt. Men handlar aldrig igen från företaget, tok för lång tid leveranstid och den kom i en felstorlek, och man kan inte få tag i dom nu. Så får jag försöka sy mindre halsbandet.

Sök godis i träd.

Sand backe ungefär 20 meter, Azi sprang så duktigt upp och ner. Jag stod däruppe och skickade ner Azi och kallade henne tillbaks. Hon var duktig och förstod vad jag menade. Jobbade bra och verkar tycka det var kul!
Lite paus...

Nu slängde jag upp leksaken som belöning.

En liten promenad till nästa ställe med ny uppgift.
Uppletande - efter godis. Duktiga Azi. Brydde inte sig när det kom en familj på promenad förbi oss.

Sist, klövjning 15 minuter.


Azi fick massage, strechning och lunch när hon kom hem, nu sover hon gott i hennes bädd :)


Nu är det helg efter en lång vecka


Veckan känns som 1000 år för mig. Jäklig lång vecka!

Onsdagen; Jag hade ledigt och så slappade jag och Azi på soffan precis hela dagen. Så slutkörd vi både var, Azi sov och sov hela tiden. Vi gick korta rundor här omkring vi bor, Azi ville bara gå hem och sova mera.

Torsdagen; Min mamma var ledig så Azi var hemma medans jag var på jobbet. Azi var riktigt trött efter en äventyr dag med hennes mormor.

Idag följde hon med mig till jobbet - långpromenad förmiddagen och 40 minuters promenad eftermiddag. Så Azi är trött nu när vi kom precis hem. Jobbade extra timmar idag.

Nu ska vi njuta av helgen och jag har några planer på söndag som jag inte vet vilken jag ska välja, vad vill du Azi?

Tyresö bruksklubben

Imorse tog vi en timmes underbar promenad runda Strålsjön, riktigt vacker morgon det var! Azi verkar njuta lika mycket som jag. Sen drog jag till jobbet, Azi fick stanna hemma idag, brorsan är hemma större del av dagen.

På kvällen åkte vi ut till Tyresö BK med Filippa och hennes Ester. Öppenträning, - med skotträning. Vi tränade LK1. Azi var imponerande duktig på budförning för att vara första gången. Nu är vi hemma och är helt trötta efter vi fått middag i oss. Snart somnar vi nog
under täcke tillsammans.


Bilder från skogspromenaden imorse, inga från klubben.

Draghunden tidning 2 har kommit


Ser fram emot en underbar läsning!

I del 2 tidning innehåller;
Ledare av Fredriks Steens besök i Vindeälvsdraget
Förbundsinfo
Välj rätt löparsko
Mental träning
Fårherden
Valpskola del 2 och 3
Dragskola del 2
Vindeälvsdraget
SM i Sundsvall
Polarhundmästerskap
Gafsele Open
VSA VM
Släd-SM
Tävlingsresultat

Och massa annat!


En dag på dagis, Sunda hundar

Morgon promenad mot bussen, går lite tidigare så vi kan gå lite omväg till bussen.
Går typ 08.20.

Här vägen går vi. Skogen rakt fram, där finns busshållsplatsen.

Softar på bussen, bussen kommer 08.40.

Framme på jobbet precis 09.00, jag sitter hos de unga och busiga hundar.
Chester, Frasse, Scilla och Elvis.

Frasse kollar efter Max som kikar in genom lilla fönster rutan.

Nu fick Max komma in och han började bums leka med Scilla. (Hon varit borta mer än 1 månad i dagis pga löp och kasterering).

Sacco softar som alltid på soffan och inte bryr sig om unga vovvar som leker runt honom.

Chester och Scilla.

Chester och Frasse tar en vattenpaus.

Ny börjare Whippet Viggo leker med sin nya boxkamrat Berner Sennen Nutella. Hårtussarna på golvet är från Nutella, så mycket hon lossnar när de leker med henne. Även i boxen finns M. Schnauzer Rasmus.

James och Azi.

Dom tre delar boxen. Azi, James och Våfflan.

Buster (4 korsning) gillar att bli buren.

I en annan box med Rambo (krage), Viggo och Trolle med bollen i munnen.

Dags för förmiddagens promenad kl 10.00. Ca 1 timme, lite mer. Idag tog jag JRT Billy, Azi, Golden Alfons på min västra sida.

Och M. Schnauzer Rasmus och Whippet Viggo på min högra sida.. Sen efter dom gick jag med Boxern James och Cocker Spanieln Frasse.

Max flämtar efter solskenspromenad och bus med Scilla.
Efter promenaden är det dags för hundarna att få lunch, för dom ska få. Azi får det när hon går på dagis, för hon blir extra hungrig än när vi är hemma. Har uppblött med vatten, för hon dricker dåligt med vatten på dagis.

Flat Tolstoj kollar på Azi när hon äter.

Nu har alla fått lunch och är mätta/trötta. Så nu är det dags för vilo timmar till ungefär 14.00. Praktiken Rebecca med Frasse, Chester, Elvis, Scilla och Sacco.

Viggo ligger på soffan, i samma box finns Golden Trolle och Yorkie Rambo.
Men de ligger på golvet för att det är svalare.

Jag myser på soffan med Våfflan. På golvet ligger James och Azi.
När andra tar sin eftermiddags promenad med sina grupper passade jag på att hjärngympa Azi lite med en av Nina Ottonssons grejer.

Max fick testa lite också.

Nu är det min tur att gå ut med James och Nutella. Gick även med min grupp från förmiddagen innan dom två.

Släppte ut Azi från boxen så hon fick vara med oss i stora rummet, hon satt däruppe och tittade över alla och var nöjd :) Bakom hemme förvarar vi koppel från "hemma" vi använder våra dagis koppel på promenader.

Nu är det dags att åka hem, här väntar vi på bussen som går 16.04 :)

Utställnings proffs - se hit å hjälp migJag har nu anmält och betalt Azi till en utställning den 16 maj (PIRRIGT). Nu är jag på jakt efter en utställnings halsband/koppel. Funkar det och använda dessa däruppe på bilderna, ser det bra ut?, är det tillåtet? eller hur funkar det? Jag har annars en sån här, fast i svart;  
Men jag tycker den funkar inte riktigt, Azi är stark och så böjer hon huvuder ner och jag är rädd att kopplet ska gå av. Det känns bättre med kedja, så jag har mer koll över henne. Men jag orkar inte köpa en ny... Så säg att där uppe på 3 bilderna, funkar?! :(

Azi har glömt hur man ska spåra och plötsligt blivit proffs på uppletande av föremål

Jag och Azi drog ut på en skogspromenad imorse. Jag hade lagt ett spår tidigare på morgonen, rätt långt spår. Jag var super taggad och tog stolt Azi dit. Men vad - Azi har totalt glömt hur man ska spåra! (?) Hon var totalt ointresserad av spåra ens. Hon låtsas spåra lite och så plötsligt hittade hon en pinne och började leka. Ja, spåret gick inget vidare för henne idag.

Jag såg att hon hade spring i benen - så jag körde uppletande. Med godis som vanligt. Hon sprang i fullfart och jobbade som man ska. Jag testade också och lägga leksak och vips Azi hittade den och bar så fint till mig med den. Helt tvärtom med tanke hon brukar vara super på spår, men kass på uppletande av föremål.

Vid Strålsjöns strand kastade jag leksaken och lekte lång stund med Azi. Azi bara sprang och sprang. Sen gick vi lugnt tempo hemåt. Strechning och massage fick hon.

Vi gick inte alls på promenadvägar, vi gick hela tiden rakt inne i skogen, i olika terräng.
Bra muskelträning för oss :)

På dagen när solen kikade fram tog vi en promenad till kiosken och köpte en glass som vi delade. Mumsigt! Efter glasspausen lekte vi med pinnar på en mini äng kan man säga.
Ännu mera spring i benen har hon. Riktigt pigg är hon idag.

Mini bildbomb, eller? :PBonus bild - Färskt torkade Kycklinghjärtan. Köpte färskt kycklingshjärtan för två dagar sedan. Kokade och sen skärade jag till små bitar och hade i ugnen.
- Wiola - god nyttig godis till Azi :)


Fästingar, dumma fästingarMin största rädsla är att Azi ska bli sjuk igen av fästingar. Idag på promenaden på jobbet såg jag nåt kröp på Azis kropp, usch en äckel fästing. Jag dödade den på en gång. Och en annan hund på jobbet hade en fästing fast på hans huvud. Bläää! Så när vi kom hem - raka vägen till Frontline och droppade Azi.

Azi är trött idag. Så vi ska inte göra någonting speciellt ikväll förutom att ta det lugnt. Imorgon tar vi en promenad över Erstavik och ska lägga ett spår istället för ikväll.


En bra dag för oss!Wiola, det var en jättebra dag på dagiset idag! Azi gick på två promenader med min grupp som var av en Bernersennenhund, Mellanschnauzer och en Golden Retriever. Azi kan bättre och gå i grupp nu, haha. Trevligt att jag tog med kameran, men när jag tog fram den så vips - batteri slut :/ Gör ett nytt försök imorgon.

När vi kom hem tog vi på en gång löparrunda på 5km runt Tyresö skog (gick först 1 km och slutet 1 km, så sprang 3 km). Azi följde med ett underbart takt hela vägen. Den nya sele (husky sele) funkar rätt bra och verkar sitta bekvämt på Azi. Nu är Azi helt död och sover på hennes bädd.

Imorgon är hon med mig på jobbet igen och på kvällen blir de spår! Kanske kommer Ester och Adam med?, hoppas! :)

Hunddagis

Igår morse tog vi klövjningspromenad sen fick hon färskfoder frukost fryst i en ben, så hon slickade på den i 1 timme innan jag åkte till jobbet. Hon var hemma igår, brorsan var hemma några timmar på dagen, så hon var ensam några timmar bara. När jag kom hem tog vi en timmes promenad, inkl 20 minuters DW. Gick upp och ner två gånger i en mindre kulle (på 30 meter), med kättingen. Hon fick också söka godis lite där på marken och på träd.

Idag följer hon med mig till jobbet. Ska försöka ta med kameran så ni får se lite hur det är :)

- Ni undrar kanske varför jag ej alltid tar med Azi till dagiset, det skulle hon få det. Men jag tycker man inte ska ha en hund för ofta på dagis, det är för stress stämning där. Mycket stimulans, så i längden kan man få negativ stimulans istället för positiv. Så dessa dagar hon kan vara hemma (nån annan är hemma också), så utnyttjar jag tiden att hon ska vara hemma istället. Dessa dagar hon kommer vara ensam alldeles för länge, så följer hon med mig. Så hon är med mig på dagiset 1-3 gånger i veckan.

- Jag trivs jäkligt bra på jobbet, omg. Där är så toppen, bra arbetstider, bra arbetsuppgifter, bra personal, bra hundar och ja allt. Det är så bra där. Jag skulle visst lämna min hund dit om jag nu skulle behöva ha hunden på dagis.

Era kommentar - jag svarar på dessa imorgon kväll och kollar genom er bloggar, har haft fullt upp.

EDIT - Det är absolut inte riktat till någon! Utan det är bara allmänt av mina åsikt och tycke :)

Tyresö skog på 5 km i solsken

Gick på en härlig promenad med Azi och hon drog DW 20 minuter av promenaden. Riktigt härligt det var därute, solsken och ljummet luft. Tidigare idag satt jag och Azi vid dörrspringa mot trädgården och solade. Jag åt Mexikansk soppa, mums. Underbar sällskap!


3 timmar med underbara Azi i naturen

Vi var ute hela 3 timmar idag på promenad, spårning och klövjning. Gick 7 km summa.

Azi var lös större av promenaden, förutom när vi gick vid bilväg. Azi älskade och sprang sin amstaff fnattar på sandgropen/strand vid Flatenbadet. Även där lade jag ett spår, Azi stack med ett raket fart och brann av glädjen. Mitten av spåret mötte vi en gubbe som gick i skogen, Azi nosade lite på honom sen spårade hon vidare, blev glad att hon inte stördes av störningen så mycket.

Kastade boll med snöre, ny leksak som jag köpte på ICA för 25 kr igår (sönder nu), upp och ner i sandgropen. Bra för Azis muskler. Gick 15 minuter med klövjeväskan över Älta Sjön på en bro, så klart.

Massa lek och kontaktslekar. Hoppa på stenar, balansera på stubbar/trästockar, höll ögonkontakt med mig under tiden vi passerade andra hundar. - Jätte duktig Azi var idag!

Förresten - jag använder fortfarande täcke på Azi. Inte den röda Hurtta vintertäcke, utan höst/vår täcke från ÖB. Använder när det är molnigt, duggregnar, kyligt därute. Men när det är sol så går Azi utan täcke. Är jag knäpp som har täcke på henne nu, eller ...? Jag ser iallafall ingen annan som har täcke på sina hundar, bara jag. Men är också rädd om hennes höfter, vill hålla de varma så mycket som möjligt.Filmsnutt på 13 sekunder

För ett tag sedan tyckte Azi att de var varmt i soffan. Här kommer filmen, såg ut som hon skulle kunnat få hjärtattack. Haha, min sötnos!


DW - Spårning - Uppletande - Mediciner

Idag var jag och Azi ute i skogen 2 timmar. Började med en rastningspromenad till skogen. Där släppte jag Azi lös och hon fick springa som hon ville en bit. Sedan lade jag upp ett spår, Azi fick vänta vid ett träd och vaktade vår ryggsäck.

Vi gick vidare mot Kyrkogård, där gick Azi DW 15 minuter 2 kg.

Letade upp ett barmark område där jag kunde fixa uppletande (inte av föremål, det är Azi ej intresserad av - utan av godis istället). Full ös på Azi, hon letade och letade - det har hon saknat. Skönt att snö är borta nu tycker vi både två :) Premiär med den nya västen också, hihi.

När vi gick hemåt stannade vi vid spåret, Azi jobbade galant som alltid. Spår är hennes grej! Ser fram emot med fler spår under våren nu. Wiooola!

När vi kom hem fick hon färskfoder och JWB - efter det somnade hon i hennes bädd. Tills nu.
Har även handlat viktiga grejer till Azi. Avmaskning och Frontline (fästing droppar). Jag har aldrig haft fästing droppar på nån av mina djur. Men nu prövar jag med den- kort historia; Jag har alltid haft sån örthalsband till Azi, men förra året slutade de sälja sånt, så fick Azi vara utan nåt fästingskydd eftersom hon har hudproblem så är överkänslig mot apoteket mediciner. Men hon fick en fästing som gjorde henne sjuk. Så iår måste jag ha något skydd, är vilsen om hur jag ska göra. Sånt med hemma gjorda - det funkar ej på Azi, det lockar istället ännu mer fästingar på henne. Så nu testar jag med dropparna. HOPPAS ATT HENNES HUD INTE REAGERAR!


Café + träning

Så har man varit på Himmelska Hundar igår med en sötnos. Azi gick under tiden runt och hälsade på alla människor å vovvar. Sen lade Azi sig hos en tant, ehum, som alltid skiter hon i mig när vi är där. Haha. Sen tyckte Azi att golvet var för hårt och hon blev trött efter 2 timmars hälsande så lyfte jag upp henne på soffan och hon sov gott där tills vi skulle gå hem. Trött hela kvällen sen.

Idag efter jobbet när jag kom hem gick vi ut i en timme. Klövjning och upp/ner i en grusbacke. Skönt så all snö har smält efter jag kommit hem från Belgien, så börjar vi igen med upp/ner träningar. Även DW ska vi börja igen med, som alltid 2kg kätting och den nya selen som jag köpte vintras. Har användt den fåtal gånger bara.

Sol och värme har kommit - så motivation står på topp att träna hos oss. Även grus fotbollsplanen har all snö åkt bort, så massa LK1 träningarna där! :)


Hemma å promenad runt Strålan

Kom hem från Belgien imorse kl 06.00, Azi blev så glad å sov direkt tillsammans med mig på sängen. Jag hade åkt från Belgien igår 08.00 på morgonen, puh 22 timmars resa med bil genom Europa. Belgien, Holland, Tyskland, Danmark och Sverige. Det var helt underbar där! Bilder, filmer o detaljer kommer upp på min andra blogg.

Idag när jag vaknade runt tolv tiden gick jag och Azi ut på en långrunda runt Strålsjön, körde med lite lek och hjärngympa. Satt även en långstund på bryggan och masserade Azi. Nu myser vi på soffan. Jag har ledigt imorgon också, så kanske ska vi träffa en kompis (hon vill veta ALLT vad som hänt där ;)) på Himmelska Hundar så Azi får vara med. Vill ej lämna henne :)
RSS 2.0