29 augusti - 09

Igår har det varit en riktig härlig dag, men när vi kom hem var jag tröttare än Azi. Haha. Hon kanske är lite överaktiv, så hon ska få vila under helgen + måndag, så vi får se hur hon är på tisdag. Eller måste jag träna henne att varva ner och koppla av, för hon somnar inte bums när vi kom hem. Utan senare när jag lade mig i soffan, så somnade hon bums hela kvällen och natten tills morgonen och väckte mig INTE 7 tiden, rätt ovanligt :)

Mötte först Bella och Adam vid Karlaplans tunnelbana station kl tolv, vi gick ut mot Valhallavägen - mot gärdet. Där finns en hundrastgård, rätt skymd av all träd faktiskt. Men är rätt trevlig rastgård, med stenar, gräs och jord. Mycket träd också. Finns bord och stolar för oss människor. Verkar som det finns 3 ingång. Adam och Azi lekte inte värst mycket, men när det kom pinne i bilden så lekte de ihop en stund. Adam ligger mest och svalkar sig i skuggan. Azi har som vanligt svårt att gå ifrån mig så långt i inhängden. Jag borde vara utanför inhängd egentligen, men ja... Sen kom Ayla, en amstaff blanding med bulldog och Labrador. Så blev det lite mer liv i hundarna, men lugnade sig rätt snabbt ändå :)

Efter en timme ungefär gick vi på en promenad i stan och Bella visade mig Himmelska Hundar (Hundcafe). Det verkar vara så gulligt, ska absolut gå dit nån gång! Sen gick vi lite runt i Karlaplan (miljöträning och hundmöterna träning för Adam).

Halv tre mötte jag Ira och Mio. Vi gick mot gärdet, där släppte vi våra hundar och de höll sig nära oss, stolta mattar vi, eller hur Ira? :) Vi mötte några andra hundar som var lösa, härligt och se hundarna möts och funkar så bra ihop. Det är viktigt att veta sin hund kommer bra överens med "alla" hundar för att släppa hunden på Gärdet, där kan man möta vem som helst, liksom.

Vi pratade även mycket om att det GÅR ATT HA EN DÖV HUND LÖS! Flera tror att döva hundar måste vara kopplade hela av sitt liv. Det stämmer inte, det krävs träning - att lära hunden komma på inkallning 100% (isåfall det skulle komma nåt fara, som hunden ej märker) och lära den kolla ägaren regelbundet och max 15 meter ska den vända och kolla efter sin matte/husse. Men sen när det är trafikerade ställen, har väl ALLA hundar koppel? En sak skillnad är när vi närmar oss till Tekniska högskolan, eller är det Polismuseum nu? Så kopplade jag Azi ca 100 meter innan vi kommer fram till vägen, men Ira väntade med att koppla Mio till vi kommer till vägen. Sådana saker är skillnad - men självaste LÖS är det inga problem, om ägarna har förnuft i sig och tränar hunden.

Vi gick runda Hälsans stig, 7 km. Så vackert det är vid vattnet och vi gick förbi två caféer som man får ta med hundar in. Det visste jag inte, så ska garanterat besöka en av de caféer under en kall höstdag, vovven får följa med in. Coolt! Men iaf vi gick vidare mot Strandvägen och till Sergelstorg. Där tog vi tunnelbanan hem. Var borta från hemma 11.00-18.00, så är jag verkligen trött och sov jätte gott inatt, liksom som Azi oxå :)


           

Vi ska ta det lugnt idag, jag blir även borta hela dagen och kommer hem sent ikväll.
Så Azi´s mormor ska vara hundvakt åt Azi :) Ha en bra dag ni allihopa!


25 augusti - 09


Jag och mamma har varit vid Långsjön och hundrastgård. Hundrastgården är väldigt nice, nybyggt våren 2009. Lagom stort. Staket runt, ena sidan är berg som staket, så vacker det är. Lagom med sol och skugga. Bänk för oss hundägare. Agility grejer är av stenar, som ni ser på bilder. Helt okej. Den finns precis bakom Blomster Blomma affär. Vid Sicklaön. Sväng mot Vattenverksvägen från Värmdövägen. 50 meter därifrån är det Långsjön, väldigt fint. Finns även bävrar där. Näckrosorna alla tre; vita och gula och röda. Runt sjön är 1,8 km. Finns även badstrand. Bänkar för att vila och njuta.

Azi lekte med en annan hund som är av 5 blandingar - hunden är av mest vallhundraser. Ansiktet synd tydligt att han har Bearded Collie i sig, vilket det stämde. Balder heter han och är 2,5 år. De nosade mest på varann och lekte lite. Jag lekte även med Azi runt agilitybanan. Kul.


Läs mer om Långsjön; http://www.nacka.se/WEB/FRITID_NATUR/NATUROCHPARKER/HURMAR/SJOARNA/Sidor/langsjon.aspx


Sök hundrastgård om det finn nära er i Stockholm;

http://www.stockholm.se/KulturFritid/Friluftsliv/Hundrastplatser-och-hundrastgardar/#omrade=24 augusti - 09


Idag har jag haft Adam hos mig och det har varit en härlig dag. Det började med att jag vaknade runt 7 tiden, mamma släppte Azi ut i trädgården. Lite efter halvåtta kom Adam, så tog vi en lilla runda själv. Azi fick ligga hemma. Rundan gick bra. Jag åt frukost och sen drog jag och hundarna ut i skogen runda Strålsjön, vi var ute 1 timme och 20 minuter. Så härligt med morgonsol och allt :) Satt vid bryggan och vilade i skuggan en stund också. Vi kelade sen tillsammans, vi tre i trädgården. Mysigt.

Vid lunch tiden drog vi igen ut på promenad. Vi traskade genom skog&mark och fältet runt i Erstavik. Så underbart. Stannade för fika - kyckling med potatis sallad och ballerina kakor. Hundarna skötte sig jätte bra, Azi var lös i början, men sen gick hon i koppel. Adam skötte sig bra också i koppel och hundmöterna. Var ute 2 timmar och 40 minuter, det kändes inte som. Haha. När vi kom hem så lade hundarna ner och var helt slut, härligt och se!
23 augsti - 09

SthlmHundträff i Hellasgården

Pepsie - Spansk gatuhund (mindre)
Markus - Spansk gatuhund (större)
Mio - Mellanpudel
Azi - Amstaff


Jag och Azi vaknade halv tio och tog en runda och jag fick Eukanubafrukost. Så sen fixade Linda hennes lunch, och packade i en ryggsäck. Fem i tolv tog vi bussen och var framme precis tolv, där mötte vi Ira och Mio först. Sen kom Alexia och Pepsie. Sen kom Annika med Markus. Vi tog gula spåret, det betydde 5 km och i terräng. Upp på bergen över sjön. Väldigt fint. Stannade och fikade på en kulle uppe på bergen. Sedan gick vi vidare neråt och det tog 2 timmar promenad för oss. Mysigt och trevligt - kul med nya ansikten och nya hundkompisar åt Azi. Jag fick jätte bra bemött av dom, trots jag har Amstaff. Jag var lite "oroad" innan, har ju dålig erfarenhet av andra hundträffarna i Örebro då kastade de över rasen Amstaff (sk. kamphundarna). Men här i var det hur fint som helst, hundarna går jätte bra ihop. Synd bara att det inte fanns hundrastgård så hundarna kunde leka. Tack alla för idag. Annika med Markus bor även så nära mig, Tyresö, så vi kommer nog ses fler gånger så Azi har en ny hundkompis :) Nu är vi trötta och vilar i soffan och jag har så ont i huvudet, något måste vara fel med mig. Har haft ont nu mer än en vecka, vilar ikväll så jag blir pigg igen när Adam kommer till mig imorgon. Blir fuuun och de blir yttligare lång skogspromenad! :)


21 augusti - 09

Igår var en härlig solig dag - men så varmt bara. Vi började dagen med hon skulle söka hennes frukost ute på veranden och gräset. Azi brann som vanligt och sökte, det är något som hon verkligen gillar! Tänkte dra ut på dagen, men det var så varmt så väntade vi till 15.00, varmt fortfarande, men vi drog ut på en utflykt ändå. Vi gick 10 minuter med cykel till Strålsjönskog, där började vi cykla väldigt lugnt. Azi hängde jätte bra med, hon ville springa. Men stannade några gånger och gick en bit, så hon ej skulle bli överhettad. Släppte henne ut på Erstaviks fältet så hon sprang lite och nosade. Hon fick vittring på nån vilt, men jag hann i tid och avbryta henne. Så jag slapp se henne sticka :)Så cyklade vi vidare till skogen, som leder till Erstaviksbadet, ca 1 km promenad. 


Där låste jag cykeln och började promenera på en stig, först tänkte jag ha henne lös - men sen ändrade jag mig - tur eftersom det kom massa cykelister till och från Erstaviksbadet. När vi närmade oss badet, gick in en bit in i skogen och jag band fast henne i en träd. Och gjorde en spår, med köttfärsvätska som jag kokade tidigare på dagen. Slutet var köttfärs som hon kunde äta. Spåret var ungefär 100 meter, så sen gick jag tillbaka (10 meter från spåret), och hämtade henne. Gick lite bit till så var vi framme vid stranden. Så mys! Azi lekte med leksaken och jag slängde den i sjön (med saltvatten), Azi sprang in och hämtade leksaken och var så lycklig och sprang runt. Hon fick vara fotomodell också. Vi var på klipporna, för på sanden fanns folk som solade. Lekte och lekte länge. Andra bilden nere, markerade hon som jag sade åt henne och hon stod duktigt kvar och lät sig bli fotad. Hihi.Jag tog även med fika åt mej själv och när jag var klar så drog vi på en lilla promenad längs stranden och utforska en ny stig. Vindsurfingskola fanns, förvånade mig ;D


Nu var det dags att spåra när vi var på väg hemåt. Azi var jätte duktig! Följde spåret som man ska, men tappade en gång, men hittade lika snabbt tillbaks och åt glatt köttfärsen ;D Fick dock använda nomesele på henne då min vanliga spårsele är borta, tror den är på landet.


Stolt matte gick och cyklade hemåt med lilla duktiga Azi! Allra sista meterna innan vi skulle stanna och gå och varva ned hemåt. Började Azi springa, så gör vi oftast så innan cykelturen blir klar, så härligt och se henne sträcka ut och släppa hennes allra sista energi. Annars självklart cyklar vi i joggande takt och Azi travar. När vi kom hem från 2 timmar och 40 minuter utflykt, var vi så trötta men glad!19 augusti - 09

Tog en timmes promenad tidigare idag. Det var så varmt, så vi orkade inte speciellt mycket, gick för det mesta bara och lät henne nosa som hon vill i naturen. Tog lite bilder på min vackra sötnos. När vi kom hem så solade vi en stund tillsammans på trappan mot bakgården.


Min å Azis skugga, jag ser tjock ut - skyller på ryggsäcken som jag hade med mej.
Pusskalas, lite av sånt måste man väl ha ibland? ;)

Min vackra sötnos, ögonsten - ja du är mitt allt <3

Lugna promenaden, gillar denna väg - synd den bara är 800 meter ungefär.

Haha, så typiskt Azi. Att hon ska alltid sitta så där ;D

19 augusti - 09

Imorse väckte Azi mig brutalt vid 8 tiden. Hon slickade mej rakt in i ansiktet och stod på sängen. När jag vaknade viftade hennes svans och log brett. Men jag orkade inte, så vände ryggen mot Azi. Men nehepp, Azi  var hur envis som helst. Klättrade över mig och slickade ännu mera i ansiktet. Jaja, så vände jag tillbaks å låg på ryggen och kramade om Azi. Sen kröp hon upp till min kudde och satte där PÅ min hår! Jag låg fast och hade ont i hårbotten, hon drog liksom min hår. Azi bara viftade svansen och slickade mej ännu mera i ansiktet. Jag kämpade och få bort min hår under henne, Azi verkade njuta av att reta mig. Haha. Omjöligt och bli arg på henne, det var bara såå gulligt så jag bara pussade och kramade henne. Efter några minuter tecknade jag "ute". Så hoppade Azi ner från sängen, och trampade så klart min mage och rev med sina klor. Azi var visst kissnödig, så trötta jag gick ner och släppte henne ut i trädgården. Hon kissade länge, väldigt sött och se henne kissa. Hon gör de på så speciell sätt. Sen kröp vi in i sängen igen och jag läste en bok. Runt nio tiden gick vi ut igen en runda :)

18 augusti - 09

Kom ganska nyss hem från en regnig härlig promenad med andra 20 tal hundar. Vi träffades vid kiosken i Gustavbergs Hamn. Fint ställe faktiskt. Adam, Isabella och Nicke var med oxå. Trevligt! Linn blev förvånad och glad av att se mig, så jag fick förklara att jag hade flyttat till Stockholm. Vi började promenera längs hamnen, sen kom vi in till naturen. Rätt fint!

Ohh, vi skulle promenera genom en hästhage (med vår egen risk). Fyra hästar fanns i hagen, sen vad?! Hästarna rusade mot oss. Jag blev skraj, liksom alla andra. Linn försökte skrämma dom med hundkoppeln, men hästarna gav inte sig. De sprang runt oss och nosade på hundarna - hundarna kände av vår rädsla och spänhet, så skällde några hundar som galning. Lite kaotisk situation - men lärdom! Azi blev spänd för jag var spänd, men jag försökte bara gå framåt och genomföra hagen. Inte så lyckat faktiskt, men vi lämnade stället med postivt minnesbild för hundarna, då vi stannade precis vi grinden och lugnade ned oss och hundarna blev lugna - sen kunde vi fortfarande ta vår promenad.

Stannade på en grusväg så där vi skulle stå i led och göra slalom med hundarna. Mamma tog Azi då och försökte få hennes uppmärksamhet och hon lyckades faktiskt bra. Då berömde jag Azi också. Alltså Azi har lite svårt att promenera med mina föräldrar. Då vill Azi bara vända hemåt. På pitbull/amstaff kursen sade Linn att det berodde på att Azi inte kände sig 100% tillit till min föräldrar och kände att de inte kommer försvara henne om det skulle hända något därute. Så Azi fick förbygga en relation och förtroende till min mamma genom träningar och jag berömmer Azi när hon hade lyssnat på mamma. Det gick väldigt bra!

Är så trött så uppdaterar om dagens händelse, sen blir de So You Think You Can Dance en stund, sen sova! Svarar på era kommenterar och sånt imorgon bitti. Alltid kul och få flera kommentar, och så hittar man fler hundbloggar. Riktigt roligt!

Bilderna togs, men inte så världens bästa kvalitet då min kamera är i sämre kvalitet om det är fuktigt därute :S18 augusti - 09

Jag har alltid varit speciellt nyfiken på sporten, rapport, då jag inte har så mycket kunskap av. Vill veta mer om sporten. Hojta till om ni vet någon som håller med sin hund. Har massa obesvarade frågor :) Tycker det är så härligt av att hundarna av glädje springa mellan två förare, och vilken sträcka! - Men sporten är ganska sällsynt , då inte så värst många håller med sånt? Lite svårt å få tag i folk som är aktiva inom rapport?18 augusti - 09

Visst är min mamma snäll som köpte en hund almanacka till mig.
Så kan jag skriva ned alla hundträffar, hundkurser och allt möjligt.
Almanacka är viktig del av mitt liv, kan inte leva utan den, usch...
18 augusti - 09

Vaknade lite före 9 imorse, men vi var trötta så gosade vi i sängen tills klockan var kvart i tio. Oj, vad mycket klockan var, måste gå en sväng med Azi. Azi var däremot seg att kliva ur sängen. Men när hon väl är uppe, så på halsbandet och koppeln - ut i kylan (!) - Vädret har jag längtat efter. Molnigt, kyligt å inga sol alls. Skönt var det, så vi gick lite längre än vanliga rundan.

Körde lite markerings övningar, hon lade sig istället och hade tassarna på stubben, såg väldigt lustigt ut. Men det var att börja om, låta henne sitta 1 meter från stubben och säga kom och markera på stubben. När hon klev ena tass på stubben, men den andra tass hade hon i luften och försökte nå mig (som tasstricket), men jag väntade tills hon satte den andra tass på stubben också - så vips med en JWB kula :)

Ikväll blir det hundstyrkan promenad. Så ska man träffa Adam & Isabella/Nicke igen. Och så träffar man Linn Svensson oxå ev. hennes duktiga hundar. Fick äntligen min diplom på pitbull/amstaff kursen igår som Linn var seg med att skicka. Ser fram emot ikväll, blir säkert roligt.

Håller tummarna för Bamse idag, han ska alltså röntgas AD/HD. Hoppas för Martins och Mimmis skull att han har fria, mest för Bamses egen skull. Vilken bokstäv får man vänta inom 1 månad. Men veterinären kan säga på en gång om det ser bra eller dåligt ut. Runt 16 tiden får vi veta, - bra eller dåligt -, är redan så nervös själv.

17 augusti - 0917 augusti - 09

Idag vaknade vi lite efter 9, precis lagom. Så drog vi ut på en kortare runda, som alltid på morgonen. Hon fick sin 120g frukost. Vid halv ett tiden drog vi på en promenix runt här i Älta. Det var så varmt, jag önskade det regnade, men nehepp, det regnar nu istället. Vi var ute en timme med små trixfix på en lekplats. Lärde henne "markera tassar" där jag visar med en speciell tecken. Azi var lite trög i början, men sen förstod och mindes (hade kört det förut, men verkligen ett tag sedan). Så markade hon både fram tassarna på allt jag pekar på med en handtecken och fick en JWB kula mat för varje markering. Riktigt kul, belöningen efteråt blev dragkamp med hennes älsklings belönings sak, en blå vitt boll med snöre. Man ser att Azi är fortfarande trött idag efter igår, så hon ligger och snarkar i sin bädd med tassavtryck vita filt över sig.

16 augusti - 09

Istället för att kopiera hit texter hänvisar jag er till http://www.gunvald.se/texter.htm
-
sen tryck på "Bakom Myterna". Väldigt många bra sagt saker!

Dessutom lärde jag mig några nya saker, faktiskt.

16 augusti - 09

Så är man hemma för ett tag sedan från en intenstiv men rolig dag! Först tog en vi runda här i min bostadsområde för att bekanta mellan Adam och Azi. Sen åkte vi till Gubbängen och hade en timmes friträning hos Gunvald.se, Mikael Wilmarsgård. Vi gjorde slalom, hundmöten, hundarna ska sitta rygg mot rygg med andra hundar. Det fanns flera hundar som var nerviga och skällde en massa. Azi uppförde sig utmärkt, precis som jag ville. Lyssnade, 100% ögonkontakt och lydde kommandon jätte fint. Vilket man fick beröm sen av Mikael; "Fin kontakt". Och en annan man kom fram till mig (han har en skällig nervös schäfer) och sade att vi var jätte duktiga. En annan par med 2 rottisar var även imponerade. Blev lite generad - men stolt över min lilla Azi :) Adam var jätte duktig också på träningen. Riktig trevlig karl!
Tack Isabella för tolkningen på träningen.

Jag tror verkligen på positiv inflytande träning med tydlighet, konsenkvens, tålamod och beröm. Inte på alls gapskrik, slag och tro att hunden ska förstå på en gång- då är det negativ flytande träning.

Sen satte vi på ängen i solsken och pratade om olika saker. Hundarna fick vila på gräset.
Sen var det igång igen mot Årstaberg, där tittade vi på SWB Stockholm, WP träning. Men tråkigt nog var det typ inga folk där, bara en man med sin pitbull Balder och senare kom två kvinnor med en CaneCorso hane. Men det var trevligt att vara där. Jag gick en runda själv med Adam för att bekanta lite och det gick bra. Gillar honom skarpt.

Nu är vi både trötta. - Azi ligger redan i sin korg och sover djupt.
Ska lata mig ner i soffan framför teven ikväll. Det blir en stillsam promenad senare ikväll.

16 augusti - 09

Jag hoppade över hundträffen idag, då jag hade gäst hos mig inatt och det blev sent. Sen var det långt att åka till Orangeriet. Känns lite stressande, då jag ska träffa Isabella, Nicke och Adam idag eftermiddag. Vi ska ses kl 14.00 och bekanta lite, sen ska vi vara på friträning hos Mikael. www.gunvald.se, blir spännande och se vad jag tycker om honom. Berättar mer sen när jag kommer hem ikväll.


15 augusti - 09

Stillsam promenad till jättegrytor

Idag är det vilo dag för Azi då vi har varit aktiva flera dagar i rad. Så Azi behöver vilodag för att samla nya krafter, det fungerar så på henne. Hon är också lite äldre nu, så måste ta hand om henne (A). Vi tog en 50 minuters promenad nyligen, utan något träning eller något. Utan en ren lugn mysig promenix, vi gick uppförsbacke mot en kulle i Älta. Där ska finnas jättegrytor, men jag har glömt vart det låg. Orkade inte leta runt. Utsikten över Älta och Tyresö såg inte så bra ut, för mycket träd - men till hösten eller tidig vår är det bättre då all löv är borta. Varmt ute var det också, puhh. Ikväll blir det promenad runt Björnmoss vägen då jag inte har gått där på jätte länge. Kul med nya promenad vägar här i Älta. Man har glömt flera vägar då jag ej bott här på 5 år nu :)

15 augusti - 09

Man är flockledare i alla åldrar, från nyfödd till en gamling!

Väldigt viktigt, kom ihåg det. Litet bevis på en 6 åring har makten
över en stor blandis Rottis och Amstaff (Azi´s pojkvän ;))15 augusti - 09

Usch tvi, fy för lagen!

Jag gick ut med Azi imorse en kortis runda, så såg jag en tjej runt 10 år med två hundar. Pumi och Bichon Frise. Jag sade åt Azi gå fot och vi passerade jätte fint dom, var ungefär 2,5 meter ifrån dom. Men plötsligt skällde Bichon Frisen och rusade mot oss. Och arghh, den rusade hela vägen mot oss. Flickan hade tappat koppeln. Den var bakom Azi och luktade. Den visade ingen aggresivtet eller något, bara av nyfikenhet. Azi vände självklart och kollade på den lilla vita hunden. Jag drog Azi och sade kom, vi fortsättade gå.

Sen tänkte jag, TÄNK OM Azi var en aggressiv hund och skulle bita ihjäl den lilla hunden eller den blev allvarligt skadad. Men jag hade kontroll och sade henne gå fot och gick en bit från dom. Det var en annan hund som kom mot oss. Ändå skulle det vara mitt fel och jag stå för all kostnaderna för de skadade eller avlidna hunden. Jag kan tänka att om jag har aggressiv hund så bör den man ha munkorg osv, men det ska inte vara så egentligen, det är ju deras fel att deras hund kommer till min hund utan min tillåtelse! Samhället handlar man ju inte om att hundarna ska få hälsa på andra hundar lite hur som helst.

14 augusti - 09

Bilderna och filmen är här!


Åt middag, grekisk mat med Martina vid Örebro slottet, timmarna innan jag och Azi skulle åka till Stockholm "för gott".


På tåget. En törstig Azi, jag hade ingen skål med mig, så jag kom på Eukanubas mått, så det fick duga. Azi ligger bortskämt i tåget, på en sits, det verkar vara tillåtet då de som jobbar på tåget säger inget förutom ville klappa henne och säger hur fin hon är.


Solade i skuggan med Azi i vår lilla trädgård nån dag. Vem kan motstå en amstaffrumpa? :$


10/8 - 09. Gick runda strålsjön.Sandasjön promenad 12/8-09. De vatten bilderna är vid vatten som rinner från berget, jätte rent vatten - renare än det vi har i kranen faktiskt :)Ältadalen med muskel sök lydnad lek dag :D Den sista bilden vilade vi på bryggan i Strålsjön.


Lite lydnad med Azi från idag, dålig kvalitet men men :)

13 augusti - 09

Dagen började med en kort kiss&bajs runda. Sen fick hon 1/4 av sin frukost och väntade en timme, så drog vi ut på en cykeltur mot Tyresö och sen runt i Älta. Cykelturen tog 50 minuter med 10 minuter uppvärmning och 10 minuter nedvarvning efteråt. Hon fick en skön massage och strechning när vi var hemma. Strechning får hon alltid efter långa och aktiva promenader.

Ikväll har jag planerat att promenera med henne med klövjeväska då jag är borta hela dagen från 14.00 till sent på kvällen, så Azi blir så inaktiv idag under dagen. Med mammas mycket korta promenader, eller typ bara i trädgården, då hon har sin tjej kompisar här hemma hos oss. - Ska servera henne 3/4 av frukosten nu, har väntat 1 timme.

12 augusti - 09

"okej, bara den här gången"
- detta tillhör inte hundens hjärna

12 augusti - 09

Jag och Azi är hemma nu från 2 timmars promenad i skogen. Vi gick runda sandasjön som är riktig terräng och massa uppförsbacke. Men härlig promenad det var. Azi bar klövjeväska när vi gick på större vägen i skogen. Men när vi är inne på skogsstig fick jag bära väskan istället för att Azi skulle springa som hon ville utan det blir för tungt. Hade lite tyngre grejer i väskan än igår. Vill inte pressa henne då hon är en äldre dam nu :) Bilderna togs, ska försöka uppdatera bilder idag eller imorgon. Azi är helt död nu och sover på sin bädd. Jag ska iväg in till stan snart, så jag lämnar Azi hemma med gott samvete.

12 augusti - 09

det finns inga farliga hundar, bara farliga hundägare

11 augusti - 09

Så ska man kanske bli en dagmatte åt en vacker Cane Corso. Dock ej han på bilden, men rasen ser ut så, för er som inte vet hur rasen ser ut. Så har man något mer att göra om dagarna, att träna två hundar kräver sitt. Det ska bli härligt roligt! :)


9 augusti - 09

Cyklade 15 minuter med 10 minuters rasktpromenda innan. Sen tog vi lugn promenad 10 minuter hemåt. Azi är halv nöjd. Jag ser att hon är hungrig, men hon får sin middag sen när hon varvat ner då hon ej får tarmvred. Sen är hon väl nöjd. Mer motion och ska börja med klövjeväska snart igen när det blir kyligare igen.

Vi tog lite webcam bilder. Azi verkar vara lite sur, hon satt på min knä. Men pussade mej lite ;D

9 augusti - 09

Vi har precis varit vid Strålsjön och solade en stund. Jag och Azi. Jag fick ide att duscha Azi med kyligljummet vatten precis innan vi gick ut. Det hjälpte Azi väldigt mycket. Så hon ej lider av värmen så mkt. Promenaden dit tog ungefär 12 minuter och Azi var fortfarande fuktig när vi kom fram. Perfekt. Lekte lite kasta och dragkamp med henne. Hon ville inte hoppa in i vattnet, konstig hund :) Men nu är vi hemma igen och jag ska träffa Anton snart och sola vid Ältasjön. Azi får vara hemma och vila för vi ska cykla dit. Inge bra ide att cykla med Azi när det är stekhett därute. Tar en cykeltur med henne ikväll som igår, Azi blev så tokigglad när vi skulle iväg och cykla igår kväll :)

Förresten så har Azi bytt foder igen :S JWB blev alldeles för dyrt nu då de har ökat priset med 200 kr på en månad. 15kg påse kostar 785 kr, jämför med 599 för 1 månad sedan. Så pratade jag med de som jobbar på Hund&Katt Specialisten. De tipsade Eukanuba Sensitive Skin. Än så länge har Eukanuba fungerat bra på Azi. Azi äter även kortison tabletter nu, då hennes allergi blossade upp under magen och fick massa röda prickar, ögnen rann, såriga mellan tassarna. Böld kan man säga, de spricks och blöder och var kommer ut. Så vi var hos Torleif Lind Veterinär i Örebro och fick kortison spruta och tabletter. Bölden har nu försvunnit helt och ögonen är mkt bättre. Magen har lite röda kvar men stort skillnad med för 2 veckor sedan. Azi fick även 21 dagars behandling med Ronaxan, den är antibiotika mot Anaplasma. Då nyligen Azi har visat liiiite vinglighet igen. Så de på Strömsholm sade at vi skulle fortsätta behandla henne.

Men annars förövrigt njuter Azi av livet och mår prima!

8 augusti - 09

Det har varit så varmt idag och igår. Så igår blev det kortare promenader på dagen. Sen vilade vi på kvällen. Idag blev det också kortare promenader på dagen. Ikväll ska jag ta en cykeltur med Azi när solen har försvunnit :) Sen titta på film hos Anton. Azi följer med dit också. Igår var vi hos oss. Azi ligger nu där solen har smitit in genom köksfönster och njuter. Hon var hemma själv idag 2 timmar när jag var på stranden och solade.

5 augusti - 09


Fina fina fina par. Azi å Bamse! :)

5 augusti - 09

Var på en underbar promenad idag med några hundar och folks på Göljestigen, som Steffy kände till. De var en av de bästa skogstigar jag har någonsin promenerat. Vattenfall och bäckar. Vacker natur. Gick 3 km på 2 timmar. Ska återvända dit nån dag och gå 5 km :)

Mira - Amstaff
Azi - Amstaff
Alfred - Golden/Rottis/Dalmatiner
Kelly - Schäfer/Rottis
Buster - Tax/Jrt/Griffon
Kiara - Schäfer
Bamse - Amstaff/Rottis


4 augusti - 09

Bamse och Azi trivs verkligen ihop!4 augusti - 09

Jepp, vi lever!

Är i Örebro nu hos Mimmi och Martin och Bamse. Har varit här sedan fredags. Skriver mer sen. Men tre bilder kan vi bjuda på. Så här glad blev Azi när han träffade Martin :)


RSS 2.0