25 april - 09


- Det finns inga olydiga hundar, det finns bara otydliga människor.

25 april - 09

Kamphundar med barn?
Barn vänlig hundar med barn?

Det får ni döma själv.24 april - 09

Pitbull / Amstaff kurs av hundstyrkan

Nu är det genomfört med den efterlängtade kurs. Med hundinstruktören Linn Svensson.

Det var jätte spännande och väldigt intressant kurs, jag lärde mig massor nya saker som man kan träna och hur man ska inte göra. Även om Azi har livs erfarenhet och är 7 år. Är det väldigt nyttigt att gå på kursen, hela hundens liv är det alltid nytta att gå på kurser då och då. Då får man nya saker att utmana oss tillsammans, träna och slipa på våra grundlydnad. Azi och jag lär oss nya saker, det handlar om att ha en hund är att träna hela livet, inte början hundens liv och sen kan hunden livet ut. Det handlar inte om det, det fungerar inte.

Linn Svensson JOBBAR som hundinstruktör och hon tränar flera timmar om dagen med sin hundar. Hennes hundar är otroligt lydiga och lyder skarpt. Men när Linn har rest bort 2 veckor utomlands så har hennes hundar tappat några övningar då hela övningen inte gick 100% klart, utan kanske 95%. Man tappar så mycket på bara 2 veckor även om hunden har lydnad på elit nivå.

Därför är det så viktigt att träna med sin hund varjedag - livet ut! Vi fick massor av beröm om hur duktig Azi var och att det syntes att vi verkligen har tränat; både psyiskt och fysiskt. Det gläjder mig för jag verkligen jobbar hårt med Azi och blir glad av att höra det har gett resultat av en hundförare på elit nivå. Jag har lärt mig massor som jag har nytta av livet ut till mina kommande hundar och dessa övningar ska vi träna flitigt med Azi. Även om hon kan dessa redan, är det ändå utmaning och stimulerans tröttande och vi tränar i olika miljöer så det händer alltid olika situationer varjegång när vi tränar så är det alltid nytt ändå även om Azi vet hur träningen går till. Azi känner sig också då att hon duger och gör nytta av att göra någonting bra varjedag och hon lyckas och får beröm av sin flockledare, då är Azi hur nöjd som helst för hon känner sig behövd. Det är då hunden känner sig lycklig.

Vi var bara tre deltagare; Vi, Martin med Bamse och en kille med sin amstaff/american bulldog Atlas. Det var lite trist att det var så lite deltagare (då man undrar är folk verkligen inte intresserad av att göra någonting med sina hundar), men då fick vi mer tid till fler övningar och fick personlig kontakt med Linn kan man säga. Är så super nöjd med dessa två dagarna. Jag ser fram emot till nästa kurs! Tack till er som var med i kursen, mycket roligt! ;D Tack till Mimmi som hjälpte till och fotografera våra övningar.

Dag 1Dag 2
21 april - 09

Karlslund Ridskola

Idag har jag varit på Karlslund igen och låtit Azi springa fritt i en hundhage där, väldigt nice, så stort. Där är nog en fält ridbana för hästar, jag vet inte om de används fortfarande. Men verkar inte så iaf. Runt hundhagen finns grusbana som Karlslunds hästar tränas på.
En tjej red runt med en vacker häst, så otroligt vacker. Azi brydde sig inte om hästen, men Bamse fick spel och han skulle tävla med hästen. Han sprang jämsides som hästen hela varv. Hahaha, ni skulle bara se hur Bamse kämpade, men förvånat hur snabb han var. Att han kunde hålla jämsides vid en galopperade häst :D SÅÅ JÄVLA TYPSIKT ATT JAG INTE HADE KAMERAN MED MIG!!!!!!!!!!! Jävla söt syn iaf. Söta Bamse!

Imorgon ska Azi på fotograf i Arkens Zoo, så Azi är så klart nyduschad :)
Och även ska vi på Pitbull/Amstaff kurs på kvällen, det ska bli superspännande. Då ska jag INTE glömma kameran, annars får jag skjuta mig själv.

- Jag slipper skolan imorgon också. Jag fick vara hemma idag och imorgon. Så skönt!

21 april - 09

Slutar

Nu är det bekräftat att Azi slutar på hundagiset som hon var på tisdagar förut. Det är av två orsaker. Jag behöver inte hjälp längre då jag har skolan 2 timmar på tisdagar, varann vecka är det gympa så följer Azi med mig ut till skolan och har gympa lektion med oss. Den andra orsaken är att deras dagis tjänster inte passade mig längre efter en av personalen hade slutat jobba på hunddagiset. Övriga dagar har jag bara lektion 1 timme på onsdagar och 3 timmar på torsdagar. Det är inga problem för Azi att vara själv hemma och så längre fram när det är riktigt varmare så har vi ofta lektion utomhus, så följer Azi granterat till skolan och solar medans vi jobbar. Fredag, lördag, söndag och måndag är jag ju ledig, Azi lever lyxliv nu för hon kan vara med mig hela tiden :)

16 april - 09

Lite av Azi´s släktningar

Azi´s mamma Rutan


Azi´s pappa Johnny


Azi´s farfars mamma Glidademorgana


Azi´s farmors farfar White Rock Perry The Fridge


Azi´s syster Annie


Azi´s syster Athena


Azi´s bror Irwin


Azi´s bror Neo (RIP)


Azi´s bror Zacke (RIP)


Azi´s bror Arnold


Bilden på systern Tyra saknas

16 april - 09

IrwinIrwin är en av Azi´s bröder. Visst är han vacker?!
Hoppas verkligen testet går bra och att ni inte har ataxia.
Vi tänker på honom och Azi´s mamma Rutan <3

16 april - 09

Påskägg bilder

Hon fick påskägg av mig, glad och tog den försiktigt från min hand.


Mums mums, Linda, hur ska jag öppna den?


Är det bra så här? Kan man rulla sönder den?


Linda, jag lyckades! (A) Mums å äta påskgodis.


Va, är det redan slut? Hallå, finns de nåt mer godis?13 april - 09

Råttjägare

Vi kom precis hem från en härlig kvällspromenad som tog ungefär 40 minuter. Vi gick över åker som finns mellan Vivalla och Lundby. Bakom Annalysen veterinär kan man säga. Azi fick springa lös i början, efter en stund hoppade hon in i högre gräs som har vissnat och så plötsligt hoppade Azi på väldigt lustigt sätt. Hon nosade in i marken men hoppade upp och ner och sprang till höger och vänster. Då förstod jag att hon jagade mus eller råtta! Det såg väldigt roligt ut och Azi tyckte det var väldigt roligt, det syntes på henne. Men när hon tittade upp mot mig sade jag "KOM", för jag tyckte att hon hade sprugit för långt från mig, men hon lydde inte. Hon var helt insatt i råttjakten (hennes riktiga instinkt från ursprung, alltså amstaffar var råttjägare). Men jag hann ikapp henne och bad henne gå fot, men hon rusde bort och letade efter mera möss/råttor. Så hon fick vara kopplad :) Men vi gick vidare på en mysig promenad över åkern och Skaldegatan. 


13 april - 09

Hund VS KattVem vinner? Jag vet granterat att Azi kommer förlora, haha. Hon har så total respekt för katter och är rädd för dom när de fräser. Upplevde en läskig upplevelse nu, usch fy för katten! Jag och Azi gick runda i Lundby och satt på en sten och bara njöt av våren och bara vara... Sen när vi gick hemåt genom versgatan, så usch ... En röd katt fanns i en av de trädgårdar och den kom rusande mot oss men staketet fanns emellan oss. Men när vi passerade trädgården så hoppade den över staketet och började följa med oss raskt. Den var så nära hennes svans att den skulle anfalla, så jag fick panik och stannade och viftade med armarna för den skulle sticka. Men den följde bara oss fortfarande. Azi vände på sig och var orolig att den skulle anfalla henne bakifrån eller hennes svans. Jag stampade på marken och sparkade lite grus. Den blev jätte arg istället och följde efter oss med snabbare rörelse. Jag blev så rädd, är lite rädd för katter. Så ... Efter några sparkar med grus så stannade den och vi kunde gå lugnt hem (skyndade oss hem faktiskt, haha).

En katt anfaller en kamphund och kamphunden gjorde inget hämnd eller nåt så. Borde det inte då heta kampkatt?

13 april - 09

Påskhelg

Fredags åkte min mormor hem vid 18.00. Senare vid 20.00 tiden gick jag och Linda till Lundby och hämtade Sara där som har varit med släktningar. Så träffade jag söta tösen Ida och träffade Tyson för första gången. Tyson är en engelsk staffordshire terrier, söt en! :) Linda och Sara satt sen uppe i soffan fram till halv fem på natten, men de vaknade runt tio tiden så tog Linda en kort sväng med mig. När de klätt på sig osv gick vi runda Vivalla med klövjeväska, 1 pet flaska var. Lekte lite på Vivallakullen också. Linda och Sara fotade en hel del så jag låg och tuggade på en pinne. 1½ timme var vi ute ungefär. 17.00 tiden åkte vi hem till Saras hem då grillade vi och tog det lugnt. På kvällen kom Saras bror och familjen och Tyson så klart, han var en ivrig pojke och väldigt aktiv i sig. Senare gick jag, Sara, Linda och Josefin till Saras nya lägenhet. Forska lite. Rätt nice :P Men jag föredrar bo nära naturen istället för nära tågstation och mycket asfalt. Haha.

Igår var jag, Josefin och Sara på stadsparken - mycket mysigt! Vi satt och solade. Jag sökte även min frukost på gräsmattan i stadsparken. De mumsade kanelbullar också, jag fick inte smaka något. Suckie. Gick lite runt på Wadköping också. Vi var ute ungefär 4 timmar. Trötter när vi kom hem till Sara. Men sen gick jag och Linda från Saras hem till Vivalla, tog ungefär 50 minuter. Så har promenerat typ 4 timmar idag. Så jag var helt död när vi kom hem! :) Men det är så härligt och få bort all min energi från mig, så jag kan sova lugnt och djupt - som man ska.

   
  
   
  


Stadsparkenpromenad;

   
  

10 april - 09

Dumma Linda
10 april - 09

Gladp påsk från en sur påskkärring


10 april - 09

Mormor på besök

Mormor har varit här onsdag-fredag, det var roligt att hon var här! Hon var hundvakt på torsdagen när Linda var på trafikskolan, det gick bra. Vi var ute två gånger. Sen mötte vi Linda i busshålls platsen, jag blev glad och hoppade på Linda. Så hon fick smuts fläck på tröjan :$ Men hon blev inte arg på mig, inte mitt fel att gå utan skor därute.
Sen eftermiddagen gick vi ute 2 timmar halva Vivalla och till Eurostop för att handla lite gott. Linda väntade såklart utanför Eurostop med mig. Hon vill inte jag ska bli stulen eller blir traskasserad av andra barn. Eller så nån vilt främmande människa klappar mig och så klart kommer jag bli rädd och försvara mig. Men då säger media att jag är en kamphund. Sådana risker tar Linda inte! Men iaf det blev mys på kvällen med Linda och min mormor! :)

Idag tog vi en promenad på 1½ timme ungefär med klövjeväska, sen slutet av promenaden blev jag så trött så Linda fick släpa mig hemåt. Lekte även en stund på Vivalla Kullen (Toppen). Jag lärde mig att krypa idag, lite bara. Två steg typ, Linda tänker träna mera med mig på krypning. Linda och mormor jobbade lite på trädgården så var jag ute och solade lite men sen föredrog jag att vara inne. Linda fixade även en ny leksak till mig därute i trädgården, dragkamp lek typ... Ni får se på bilderna hur jag menar.

                 

Krypträningen;

  

8 april - 09

Kolmården

Linda träffade min ursprung i Kolmården 2 april, det var roligt.
Vargarna är så lika oss hundar tycker Linda, men de är mycket mer uppmärksam och reserverade. Riktigt upplevelse!
7 april - 09

Bus och träning

Söndags har jag haft en mysig lekstund med Thea i Brickebackenskogen. Sprang i skogen 1½ timme. Thea hade en klövjeväska, så sött på henne. Men exkat samma som jag har, men såklart mkt mindre i storlek. Roligt att promenera med nån som har klövjeväska. Efter promenaden tog vi lugnt hemma hos henne tills 17.00 tiden så åkte vi buss hem. Sara hängde med oss hem. Sen försvann Linda och Sara ett tag, de var visst på MAX och åt i Eurostop.

        


Måndagen efter Lindas trafikskolan (hon går på intenstiv trafikskolan, 3 timmars pluggande på förmiddan) tog vi en träningstur i skogen 1½ timme med ren träning (självklart med pauser emellan då pussas vi och jag låter azi gå på toaletten). Vi började med lägga spår, årets första spår, Linda tog tjurmuskel istället för en leksak, så det lyfter min motvation att spåra. Linda gick typ 75 meter med att börja med. Sen väntade vi 15 minuter ungefär så sen vips spårade jag. Det var väldigt roligt, men jag tappade spåret en gång och trasslade in i linan så Linda fick lossna mig och så spårade jag  vidare på rätt spår. Hela spår finns på youtube, del 1 och 2. (Se adress ned).

Linda; Sen tränade vi lydnad - ögonkontakt. Gå fot - jag sprang och tvärstannade så ska azi stanna precis när jag gör det, det kunde hon jätte bra. Ligg och sitt i blötmiljö - envisas först men sen låg hon jätte fint och ville inte gå upp innan jag tog ett bild först xD. Söka mat i träd på annat sätt som jag ej brukade göra. Hon ska stå på bakbenen och ha framtassarna på trädet även om jag säger "stanna kvar" och backar några meter bakåt (hon hoppar ner då direkt när jag backar), så tränar på det, azi lyckas bra 3 ggr och vi avbröt när det var på topp. Balansera på trädstubbar och tjocka fällda träd. Jag slängde tjurmuskeln inne i skogen så sprang hon och sökte efter den - hittade alldeles för enkelt. Sökte mat på stenar och marken - inget nytt, men det är något som Azi älskar att göra.

           del 1 - innan trasslade i linan


del 2 - slutet och hittat denSå jag fick hem en mycket trött och stimulerad hund!

5 april - 09

Gratulation

1 april - 2009, fyllde den lilla söta Thea 2 år! <35 april, 2009 - Fyller den gulliga bjässen Bamse 1 år! <3PUSS FRÅN


4 april - 09

Posera

Inatt har jag varit hos Emelie och Thea eftersom Linda hade födelsedagsfest. Det var trevligt där och vi gick på promenader. Idag hämtade Linda mig vid 17.00 tiden, så körde Martin, Mimmi och Bamse henne. Wie! Vi tänkte leka i inhängden i Vivalla, men det var en man där redan med sin hund. Så vi fick posera för kameran istället.
Så vacker väder!
3 april - 09

Funnit varandra

Linda fick ett sms av Mimmi den 2 april, kl 09.02.
Som gjorde Linda glad. Så här skrev hon;

"Det märks att Azi Bamse har verkligen funnit varandra. Förut Azi typ orka Bamse och Bamse var för på. Han svårt typ låta bli Azi. Men nu mycket annorlunda. Azi går självmant till Bamse och lägger sig där. Bamse hårt respekt Azi. De tvättar varandra, sover med varandra och leker med varandra. Förut Azi alltid vill inte leka med Bamse. Men nu vill hela tiden ute och leka. Så härligt :) Bamse respekterar bättre nu och Azi vågar mer :)"

Linda; Det handlar ju exakt samma med som människor. När två människor möts kan de inte bli jätte bra kompisar på en gång. Exakt så för hundar. Bamse och Azi har lärt känna varandra nu snart 8 månader, så för varjegång de ses har de kommit närmare varandra. Bamse mognar sig också nu, han blir 1 år på söndag, så är inte lika valpig som förut. Azi träffar mer och mer andra hundar nu utan mig, det behöver hon för hon är så mammagris och kollar på mig hela tiden när hundarna ses och leker. Nu har hon lärt sig att leka utan mig. Det verkar ha gått framåt, eftersom vi var i inhängden lördags lekte Azi själv med Bamse även om jag stod inne i inhängden. Det skulle aldrig gå för 2-3 månader sedan.

2 april - 09

Hemma!

Jag är hemma nu! Wiee, pussar på Linda. Linda pussar på mig! 
Tack Mimmi, Martin och Bamse som passade mig och är super hundvakt! Linda ska uppdatera bilder sen här på bloggen besöket hon gjorde i Kolmården. Spännande och lärorikta dagarna, sade hon.
Hon är etologiutbildad nu!


RSS 2.0