Segling till Härsö!

Guuud härligt och segla igen efter två år! Azi uppträdde som om hon hade seglat varje dag i 10 år. Hon satt och njöt sedan sov hon för det mesta. Ingen problem att lasta in och ut henne från båten. Däremot var det livspremiär för Tyra att bli skeppshund! Hon klarade provet! Inga problem att lasta in och ut henne heller, fast hon spände lite när man lyfte henne. Sedan satt hon och tittade på fåglar och nosade i luften. Efter ett par timmar seglande blev hon trött och somnade! Lovely, härliga skeppshundar jag har! ;)

                                       SKEPPSHUNDAR SOM HÅLLER KOLL PÅ HAVET!Midsommar helg! - långt inlägg!

Har haft en helt underbar midsommar 2012! Faktiskt min bästa midsommar i min vuxen ålder!
Jag och hundarna åkte så klart ifrån Stockholm, igen efter en vecka (var ju borta från Sthlm 14-15 juni). Denna här gången åkte vi till Norra Bro och vi var ute på landet.♥ Härliga människor
♥ Hästarna; Timefull och Apple 
♥ 6 hundar 
♥ Sov i en tält med hundarna
♥ Grill tre kvällar och med massa goda mat
♥ Sjukligt mycket skratt
♥ Motorcyklarna och fyrhjuling äventyr
♥ Poolbad och skinande väder

Torsdagseftermiddag tog jag och hundarna tåg från Stockholm. När vi kom fram så körde vi igång med grill direkt och det blev en massa snack långt in på småtimmarna. Det fanns 4 hundar där redan och alla visade respekt för varandra och alla gick bra ihop! 20 tal personer var där redan och vi umgicks tillsammans i 4 dagar, oj oj vilken härlig gäng, allt gick så toppenlitopp!

Vi gick en kvällspromenad genom hästhagen och kelade med hästarna. Hundarna tog det bra när vi sov i tältet, i början var Tyra lite osäker och hittade inte ro, men till slut sov hon med mig på luftmadrassen, tråååångt! ;) Azi sov bredvid oss på filten.Midsommarsafton började vi med en lång rejäl frukost vid poolen och solade hela förmiddagen. Vid mitt på dagen gick vi en promenad på 2 timmar i skogen, så vackert. Ängar och skog. Hundarna sprang lösa förutom lilla Tyra, men med min stolhet märkte Tina att Tyra har utvecklats en massa (de träffas sist juli 2011).

Till kvällen grillade vi och lekte några aktiviteter och det blev poolbad. Sedan vi partjade hela natten, dock höll jag mig nykter - har inte festat med alkohol sen maj 2011 ;), ok en glas vin drack jag, men inget mer. Det var en hel del intressanta samtal; en kille brukar jaga älgar, så frågade jag en massa om hur det går till och så. Intressant!

Hundarna var så superduktiga!!! När de var i hundgården eller uppbundna så låg de fint och sov även det var en massa folk omkring och hundar, och katter som sprang hit och dit. Hästhage precis intill tomten. Midsommardagen vaknade jag med gott humör och tog en promenad med hundarna i skogen, nästan före alla! :) Sedan åt vi frukost vid poolen igen, såklart! Superväder även om YR.NO har sagt att det skulle regna, men näha!

Vid 13.00 skulle vi ca 10 st motorcyklar med 17 personer åka på motorcykel utflykt på 15 mil. Jösses säger jag bara! Motorcykel är bara så FREEDOM! Jag drömde mig bort och njöt genom hela resan på 4 timmar, med paus till hamnen och åt glass. Fan vilken härlig gäng med intressant intressen.

Ska absolut skaffa mig MC körkort efter jag är klar med bil körkort!!! Man bara åker med och hinner njuta av naturen på helt annat sätt än om man sitter i en bil och man hinner komma så snabbt och långt. Det var lite läskigt vid motorvägen, så åkte man hur snabbt som helst och gänget är lite tokig av sig kan jag ärligt säga ;) Men jag sitter här och har överlevt utflykten!INSTAGRAM;


♥ Bilder säger allt. Jag har skrivit de allmänna vi gjort. Men det är bara 10% av hela helgen
som ni kan se här. Det hände så mycket, lovely!

Mysig dag av bus på ängen vid Skomakartorp!

Gick med lilla hundkamraten idag också. Vi sågs först i Tyresö Centrum och sen gick vi hemåt
på 3 timmar, gud vad mysig promenad! :) Men nackdelen så har jag skena runt mitt finger, slipper operation, ska behandla med skena istället. Får ha den i 2-3 månader, så tyvärr måste Tyra ha halti. Fingret får inte utsättas för smäll, plötslig rörelse osv... :/ Håll ut, så snart är mamma (jag) frisk och normal igen!

Så såg det ut imorse. Ungdomlig sätt att sova ;)

Kikade in i zooaffären för att köpa flytväst till lilla vovven. Imorgon blir det båttur!
Förbi stallet mot Skomakartorp!
Gud så vacker hund hon har blivit. Älskar dig mer och mer för varjedag, Tyra!
Ute på ängen!

Börjar med en egen tid bus med Tyra!

Avslutade med lite pose!

Här kommer egen tid bus med en pigg Azi som lekte vild!

Avslutade med lite kramstund! Åh så busig du var och så pigg alert ute på ängen!
Älskade min lilla trogna vän, ever!


Örebro, Erstavik och den nya lilla hundkamrat!Slutet av förra veckan har vi varit i Örebro och träffat vänner, vovvar Fia och Bamse, fikat ute och hjälpt en kompis med lägenhetflytt. Mina flickor var så jäkla duktiga! Lugna när vi fixade med flytten, lugn i uteserveringar osv. Men Tyra var lite spänd hos Bamse. Drog jäkligt i koppeln när vi gick ut. Men nästa dag var hon mycket lugnare :) Azi kände sig hemma hos dom, levt mer eller mindre med dom när vi bodde i Örebro förut.

Igår gick vi i Erstavik för första gången efter ca fyra månader. Erstavik är ju Tyras värsta ställe, där växer hennes jaktinstinkt något otroligt. Men igår var det helt omvandling hos Tyra. Mycket lätt att avbryta henne och jag kunde ha henne lös med långlinan och lekte på ängen. Jag kunde även släppa henne utom kontroll och plockade blommor utan att oroa mig. Härligt! Men det tråkiga är att en massa träd har huggits ner, blev riktigt bsviken när jag såg de. Idag gick vi vid Skomakartorp. Inte varit där sen mars heller, där bröt Azi ju benet. LLäskig minnen men promenaden idag gick bra och ingen bröt ben ;)

Ang bilden, togs ikväll på kvällspromenaden. Vi gick till Älta sjön och passiv tränade mina hundar när han lekte med den lilla hunden. Tyra blev stressad och ville ha bollen också. Men efter en stund lugnade hon sig och kunde fokusera på mig. Med Azi var inga problem, hon hittade en pinne att leka med som vanligt :)

Carpe Diem!


K1 å helgens!

På sistone har vi haft fullt upp! Lördags gick vi 1 mils vandring, åh vad duktig Azi var som hängde fint med! Söndagen gick vi 7 km, från Bergshamra till Odenplan, nice väg! Både hundar var med också. Helgens sov vi hos kompisarna och Azi sov tätt intill mig som vanligt. Tyra sov hos min kompis, ovanligt att hon kan tänka sig och sova hos andra än med mig. Skönt att Tyra har släppt lite, men Azi är alltid så tätt med mig. MORSGRIS <3


Myser efter 1 mils vandring!

Idag var jag och Tyra på Karlbergslottet K1, inkl motionsområde och hinderbana. Futsal landslaget tränade där, så hängde jag, Martina och Tyra med. Vi joggade först i skogen 1,5 km pga kompisen har 0 % av kondition så hade hon Tyra som draghjälp runt 1,5 km. Sedan sprang jag och Tyra 2 km till själva.

Gjorde intervaller träning, gud vad jag saknar friidrott, jag har fortfarande i mig! Jag tävlade mot Erdem och jag vann över han med 2 sekunder i 100 meter ;) Sedan var det dags med hinderbana, riktigt kul men svår bana. Poliser, millitären, brandmän och idrottspersoner ska klara banan så det var lite svårt för mig och att hoppa ned från höjder vågade jag inte.Gogo Erdem ;)


Operation...

Mitt dumma dumma dumma finger! Tydligen har jag rätt med min magkänsla, den brukar stämma för det mesta. Så ja hos läkaren hade jag inget att göra med "handträning", de skickade mig direkt till handkirurgi. Det blir operation. Mer information kommer 19 juni då jag ska träffa en kirurgiläkare. Läskigt! Om jag får bestämma så vill jag opereras till hösten. Har ju en massa planer under sommaren som Gotland, fjällvandra och allt annat! Åh :( Dumma dumma dumma finger!

2 mest vanligaste frågor som jag brukar få när jag träffar nya folk

- Visste du att hundarna var döva när du köpte dom?

- Kan dina hundar teckenspråk?

Svar på dom; Ja, jag visste att dom var döva när jag köpte dom. Det var på grund av deras dövhet jag ville ha dom. Och ja såklart kan mina hundar teckenspråk. Det är inte så att döva hundar kan ingenting och de är omöjliga. Hörande hundar hör kommandon och döva hundar ser kommandon. De grundar på exakt samma sätt, fast med olika språk bara.

Flera av er har tjatat att jag ska fixa film på när jag pratar med mina hundar. Jag ska försöka så att den kommer inom snar. Ska bara be någon filma oss, som kan hantera kameran bra också, hehe.

Godnatt efter en superdag!


/
Idag satsade vi extra mycket kontaktövningar under våra promenader. Hundarna var hur arbetsvilliga som helst! Ikväll gick vi en lång runda och hamnade vid en sjö och det var solnedgång. Riktigt vackert att se hundarna springa runt på stranden. Jag kastade dummyn i vattnet, gissa vem som var i vattnet mest, Tyra! Azi ville inte bada så mycket idag, hon föredrog och rulla i sanden istället. Jösses, lilla Azi ska hitta på sånt ;) - Självklart hade jag inte tagit med kameran. Shit. Godnatt allihopa, ska hoppa i sängen. De väntar ;)

Hundproblem beteende. Utbildningen.

Gick upp 5 imorse och gick till en kompis som bor i Älta också så åkte vi tillsammans till utbildningen. Hundarna förstod att det var nåt på gång, hur ofta går vi ut vid 6. Men Tyra stressade inte en enda gången alls! Som om hennes stress är bortblåst!

Jag skäms att jag underskattade Tyra. Hon var hur fantastisk som helst idag! Pep ingenting, förutom en enda gången när en annan hund tuggade på ben. Men annars sov hon hela dagen, hela 8 timmar!! Nu vet jag att jag än en gång att jag har lyckats och få Tyra klara "tålamodig situationer" och stillsittande. Härligt Tyra!! Azi låg och var hur stilla som helst som alltid - duktigt hihi. Folk var intresserade av döva hundar och tyckte det var roligt och se mig teckna till dom. Tänk att det är så spännande för folk - men det är vardagsmat för mig, så olikt liv! ;) Även skällde en Tyra en skall för hon fastnade i koppeln så reagerade folk på hennes röst. Annorlunda än hörande hundar, det är inte första gången jag hörde det. Många har reagerat att mina hundar skäller på lite annorlunda sätt än vanliga hundar med hörsel. Intressant, önskade jag kunde höra detta...

Meen utbildningen var mer intressantare idag - speciellt när de pratar om jaktproblembeteende. Rätt spännande. Det var avslutning av många som har gått 10 delar av 10 under våren, men jag hoppade in mitt i utbildningen så jag har 4 lektioner kvar till hösten. Har gått 6 lektioner nu under våren. Sen har jag praktik färdigt pga har jobbat på hunddagis. Längtar till oktober så är jag klar, så jag kan genomföra mitt projekt!!! :)

Azis årets första dopp den 18 maj i Kvarnsjö!Förra helgen var vi på landet igen - så var det kokhett väder! Vi gick till stranden några gånger om dagen och jag lärde Tyra gilla vatten. Till slut gick det! Azi och Tyra hoppade glatt in i vattnet och tävlade vem som fångade dummyn först som jag kastade in i vattnet. Härligt och se dom plaska.

Azi kan simma ut och hämta dummyn eller pinnar när det är varmare i sjön. När jag fick hem henne skulle hon ENDAST doppa tassar, men efter träning och träning så gillar hon simma/plaska! :)

Hoppas till sommaren gillar Tyra att simma också. Förra året skulle hon ABSOLUT INTE in i vatten alls, hon stod på gränsen och sträckte ut halsen som en giraff för att dricka... Men nu gick det lättare. Hon har nog fått självförtroende och såg hur kul Azi hade i sjön, hehe.

Stress hos hundar. Utbildningen.

Imorse gick jag upp kl 6 och gick ut en timme med hundarna, sen beger jag iväg till utbildningen. Det var inte så värst intressant idag faktiskt. Förväntade mig lite mer och lite annat innehåll av rubriken. Men det var lärorikt. Imorgon blir det hundens problembeteende, hoppas på mer rikare och bättre innehåll!

Utmaningen även - Tyra ska hänga med på utbildningen imorgon. Azi också, fast hon var där förut och hon klarar av att ligga still i 8 timmar. Återstår och se om Tyra klarar detta. Värsta fall får pappa komma och hämta henne. Blir spännande! Jag tror att Tyra fixar det, hon har stöd av Azi också och vi har ju varit där på inkallningskurser så miljön är inte helt nytt för henne.

En månads uppehåll från bloggen - hoppas att jag har motivation och tid nu!

Under en månads tid har det rullat på jättebra med oss tre. Har några stora projekt på gång!

Idag är ju juni, redan!! Men det är inte på sommarens bästa sida - reeeegn, men som bekant är vädret mitt favorit. Så fort jag vaknade upp imorse och såg att det regnade väckte jag hundarna och gick ut runda Ältasjön i regnet. Riktigt härligt! Just nu busar hundarna i sängen efter kvällspromenaden.I helgen ska jag på utbildningen. Kommer läsa om "stress hos hundar" och "hundens problembeteende", shiit vad spännande det ska bli!

Tisdags sprang jag vårruset på 5 km med mina kompisar, riktigt skoj och det gick jättebra för mig. Sprang hela vägen utan att bli trött, skulle ha kunnat springa mer. Ska delta igen nästa år!Ang mitt finger! Den gör inte lika ont längre, jag kan börja använda den mer och mer. MEN jag kan inte räta upp den, den är fortfarande 45 grader böjd. Ska till doktorn nästa vecka och sen har jag tid hos handkirurgi på SÖS den 19 juni. Argh! Mamma tror inte, men jag har magkänsla att det blir operation... Böjd finger kan ni se på bilden, mitt vänstra pekfinger.

RSS 2.0