Vänskap mellan Azi och Bamse var så speciell!

Tittade genom gamla bilder och åh vad jag saknar och se Azi tillsammans med Bamse! Bättre kompis har Azi inte haft, och nu har de inte träffats på 1½ år, helt sjukt... Undrar hur de skulle reagera när de ses igen! :)

Hahaha, hade glömt den filmen!

Kvällspromenad med vacker solnedgång!

Azi har tittat frågande på mig precis hela dagen - hon var med mig på jobbet idag för ingen var hemma, så hon kunde ju inte vara hemma ensam 8 timmar i sträck. Så hon fick vara med mig på jobbet och hon fick inte följa med på de längre promenader - istället fick hon bara kortare rastning 2 ggr på dagen. Det blev Azi sur på mig för, och började busa mycket inomhus. Jag försökte lugna ner henne för hon skulle spara sin energi till kvällspromenaden som jag hade planerat, men det gick ju inte och förklara för henne, men när hon träffade Ester förstod hon... kanske :)


Gick mot Söderbysjön.

Jag och Filippa gick framför hundarna och så plötsligt kom de förbi oss med en sån där träd, de tittade på oss och verkade som de hade tänkt "Nu tar vi den och överraskar våra mammor!"

Sen struntade vi i att följa stigen, återigen rakt in i skogen och följde den vackra bäcken. Azi och Ester levde i deras värld tillsammans och skuttade omkring tillsammans. En gång sprang Azi lite för långt, så skickade vi Ester efter och så hämtade hon henne.

Hittade en lya, Grävling eller Räv..? Azi grythund nästa? - Strax efter träffade vi en som joggade med sin Amstaff hane, 3 år, våra hundar hälsade lite. Jätte fin hund.

Lilla Azi har gjort sig illa.


Skogstrollarna = vi!

Azi var hemma idag när jag jobbade 5 timmar och när jag kom hem så drog vi ut på en gång till skogen och stannade där 2½ timmar. Vi bara gick och gick och gick rakt in i skogen. Härlig känsla med barmark igen! Även vissa ställen fanns snö, det gick att gå på snön, de var hårda. Vi forskade massa saker i naturen, bara tittade djupt in i naturen och inte brydde oss om någonting alls. Hittade en död hare, tror jag det var, Azi var intresserad och började smaka på den. Uäk :) Hittade en bäck SOM JAG HADE INGEN ANING att de fanns där, helt otroligt pinsamt att jag inte kände till detta innan! Så vackert det var!

Tror inte heller jag varit så rädd förut.. Eller jaa gick hemåt från skogen förbi dendära "skrotbilar" stället vid grusgropen, har alltid tyckt att där var otäckt. Liksom vad för gubbar jobbar där och det kändes som att om de fick syn på mig skulle de kidnappa och bränna ihjäl mig, har alltid den känslan. Som filmen Wrong Turn. Men så smög vi förbi och jag hoppades inte nån där skulle få syn på oss, MEN när vi skulle gå över vägen ska det självklart två bilar komma och konstiga gubbar satt i bilarna och började stanna och glo på mig som fan. Så vettskrämd jag blev, jag försökte få Azi se stor och farlig ut. Men Azi bara viftade på svansen - bästa vakthunden hah! Jag småsprang uppför kullarna till grusgropen så försvann dom ... Puh!

Inga bilder då det var duggregn, men så bjuder jag istället på denna här fina bilden på Azi och en schäfer. Vi tre gick på en promenad i solskenet för ett tag sedan :)


Det funkar inte och rotera bilden på denna här dumma datorn.


Azi är med på vinterbild tävling; - Tror inte att vi vinner, men i mina ögon är den finaste bild! Min fina vovve med sin favvo pinne!


Överstimulerar jag min hund?

Jag fick frågan av en anonym nyligen om jag överstimulerar min hund.
- "
Aldrig funderat på att om du överstimulerar din hund?"

Svar till anonym
- Först vill jag säga tack att du tycker jag aktiverar min hund. Det är väl ett måste när man har en hund. Inte många aktiverar sin hund alls faktiskt.

Nej, absolut inte, jag överstimulerar inte Azi. Hon får massor av vilotid som jag inte skriver i bloggen. Hon är ju hemma 2-3 dagar i veckan från mitt jobb och hon får massor av vilotid emellan hennes aktivering. Jag ser till att hon vilar ordentligt, och så klart äta/dricka ordentligt. Hon får också massor av avslappnings massage av mig.

Hon får det motion hon behöver endast på hennes nivå och får det vila hon behöver
Skriver jag att hon har dragit DW/burit klövjningsväska, betyder inte att hon jobbar 1-2 timmar. Utan det är så att hon drar 20 minuter AV 2 timmars promenad. Det är en av hennes vardag att jobba med höfterna då hon har dåliga höfter och måste hållas stärkt hela tiden av musklerna. Vi har även ett program av veterinär och fysioterapi om hur Azi ska jobba för att må som bäst.

Det är så mycket som jag inte skriver i bloggen, jag skriver bara när vi är som mest aktiv nästan – och annat som vilo, korta rundor, händelser, mitt privata liv skriver jag inte i bloggen. Du verkar tro att bloggen säger allt om vårt liv, men nej det är så mycket som ni inte får läsa om.

Och så kräver en American Staffordshire Terrier mycket av motion fysiskt och psysiskt för att bli en lugn harmonisk trygg hund :)


Döva hundar pluggar teckenspråk - kvällsposten/TT

"Räddningen för döva hundar är här! I USA har hundar som inte hör fått en fristad på Missouris skola för döva. Först ut var taxen Sparky som under tillvaron tillsammans med de döva eleverna har lärt sig teckenspråk. Hittills har Sparky lärt sig att förstå tecken för "sitt", "sida", "ligg" och "stanna". Nu står tecken för "mat" och "ut" på tur. Nu överväger skolan att ta sig an Boston terriern Petie som också är döv."

Väldigt kul att världen börjar vakna att döva hundar kan faktiskt få ett värdefullt liv som vilken hund som helst bara om människorna förstår deras behov. Hoppas det rullar på och så får fler döva hundar leva - men då får de hamna till folk som förstår sig på teckenspråk och hur man ska hantera en dövhund.

Earth Hour med Azi

Ni släckte väl under Earth Hour timmen, annars skäms på er! ;)

Jag släckte såklart, eller ja gör det ju alltid när jag har myskväll - älskar levande ljus. Jag passade på och hade avslappnings tid med Azi, jag började massera henne, som vanligt började hon busa och bet i mattorna. Men sen förstod hon att hon skulle koppla av, så började hon gäspa och la sig ner och njöt av 30 minuters massage. Sen myste vi in i soffan med popcorn, som vanligt, hihi.Efter Earth Hour så tog jag fram datorn, och det gäspade Azi för.


Fjällräven - min favorit märke på jacka. Så köpte jag en ny vårjacka av Fjällräven på Naturkompaniet. Vi har tagit 2 timmars sköna promenad här runt i Älta, Hedvigslund
området och vid Strålsjön. Men lite kallt, så Azi fick använda sin vårtäcke.


Vilka är ni som läser denna här bloggen?

Över 100 besökare om dagen, så börjar jag ju bli nyfiken ;) Inte minst Azi, hon vill veta vilka som följer hennes liv, hiih.

Mannen som lever med vargar

- Världens bästa bok någonsin! Jag har aldrig gråtit till en bok från den första sidan till den sista! Inte för det är sorgligt eller hemskt - utan för det är FAKTA om naturen, om hur vi människor håller på att förstöra, eller har redan förstört så mycket. Människor förstår inte hur mycket man har förstört för sig själva. Vargarna är en av de viktigaste varelse i naturen om världen ska hållas stabil och att alla ska kunna må bra. Och jag blev så rörd över hur underbara vargarna och resten av djuren i världen är, det är helt otroligt häpnadsväckande om hur de överlever naturen och har inga hjälpmedel - utan är så beroende av sin flock och de har bara sina tänder och kroppsspråk.

Det är så pinsamt; Vi människor har massa av pengar, vapen, hjälpmedel - och vi klarar det sämre än djuren.

Det kändes som att boken säger allt jag har tänkt och tyckt i alla år utan att kunna uttrycka mig OM HUR JAG TÄNKER och VAD JAG MENAR. Där i boken fanns allt svar på hur jag hade känt och tyckt. Helt otroligt att det finns en bok som handlar om allt precis vad jag tycker, äntligen liksom! Och att jag inte är ensam om, Shaun Ellis är helt otrolig människa. Jag skulle kunna döda för att han ska bli min man, nästan ;)Shaun skrev en stycke boken som jag tror verkligen på; En gång i tiden levde vargen och människan sida vid sida, och båda respekterade och drog nytta av den andras sätt att leva. Sorgligt nog är den tiden förbi, och jag tror att det har inneburit en stor förlust för oss. Det naturliga balansen i naturen som de hjälpte till att upprätthålla har upplösts, och flera arter, inklusive vår egen, har fått leva okontrollerat och ohälsosamt - i ordets rätta bemärkelse. Det här låter kanske inbillning, men jag tror att förutom det faktum att vargen kan läka naturen och återställa balansen, skulle mänskligheten må bra av återingen ha vargar ylande i skogarna. Vi har mycket att lära av den lojalitet de visar sina familjemedlemmar, deras sätt att lära upp och uppfostra sina barn, deras sätt att ta hand om de sina, och de omständigheter under vilka de använder sina mäktiga vapen för att döda.

Kaptiel 24 är riktigt bra för oss som ska skaffa en valp. Där beskrivs om hur vi ska välja valp från en kull och det motsvarar vilket roll hundarna skulle ha om de hade levt i en vilt flock - vargflock. Det var så intressant och så börjar jag faktiskt fundera på hur jag skulle välja en valp. Det finns tre beteenden som valparna kommer bete sig och det är så olikt. Valparna som skulle annars ha dessa rollerna i en vargflock;

Alfahane/hona - en alfa valp sitter längst bak och bevakar kullen och omgivningen. Men människor tror att de som är framåt och rusart för att hälsa oss är ledaren i flocken, det är tvärtom. Hunden blir lätt att träna och är lättlärd, men den väntar hela tiden på att hitta ägarens svaghetstecken och det är DÅ de tar över flocken, det kan hända när den är 6 månader eller 2 år, när som helst. Om inte du konstant ligger steget före hunden alltså.

Betadjuret / verkställaren - är den valp som är orädd och kommer fram till dig när du kommer till kullen för att välja en valp. Hunden tänker inte - den bara hugger in, den är som upprätthåller discplinen, polisen, livvakten. Hans roll är att skydda flocken - så de tänker inte, de gör bara deras jobb och det är dom som håller att flocken följer flockens regler. Det blir en sån hund om vi väljer en sån valp från kullen, får vi en sån vaksam och nervig hund som inte tänker för sig. Får hunden inte ligga i soffan, så ser de till att barnen i familjen inte får ligga där också, regler ska hållas för alla rättvist.

Kvalitetskontrollanten - de är utmärkta som sällskapshundar,  - men kan ha problem med skällande, för det är de som håller utkik för fara och sen varnar för flocken om nåt skumt är på gång. I kullen kommer de inte fram till oss, eller inte sitter bakom och bevakar, utan de ligger och trycker i ett hörn med ett öga vaken.

De kanske inte stämmer 100%, hundar har avlats för att bli sällskapshundar, men var och en har självklart varginstinkter kvar och så stämmer det nog mer eller mindre. Jag har ju inte sett hur Azi var när hon var valp - men jag kan tänkas att hon är Kvalitetskontrollanten, hon är utmärkt sällskapshund, lätt att träna, är nöjd med att lyda och få mat. Och hon varnar verkligen om det är något skumt tycker hon, till och med om hon ser en fågel flyga utanför fönstret.NI ALLA MÅSTE VERKLIGEN LÄSA BOKEN. VERKLIGEN ETT MÅSTE!
Igår köpte jag hem boken, jag bara måste ha den på min hundhylla. Shaun Ellis ...

Jag och mitt allt!

Snart har vi varit tillsammans hela 5 år! Tiden går så fruktansvärt snabbt! Jag minns den dagen vi träffade för första gången och vi kände en viss speciell band mellan oss på en gång. Du sov på en gång i min säng och sen kunde jag inte låta bli dig. Jag måste bara ha dig, så tog jag med dig från Skåne till Örebro. Efter dess har vi alltid varit tillsammans. Alltid var vi mot världen! Du är verkligen mitt allt, aldrig skulle jag kunna klara mig utan dig och framförallt skulle jag aldrig stå här om du inte hade funnits där för mig genom de svåraste tiderna i mitt liv när jag bodde i Örebro. Jag hade alltid prioriterat dig i första hand; framför skolan och framför mitt eget liv. Du är absolut värd det.

Jag älskar dig, Astir-Azalea.


Lång inlägg- eller inte. Det är inte några nödvändiga information för er - utan jag hade bara lust och skriva, rastlös här!

Måndags stängde jag, en riktig långdag. Tisdags öpnnade jag och igår öppnade jag också och vaknade 04.30, helt själv, kunde inte somna om. Sen på jobbet var det mycket och göra, hundarna var extra busiga, tror för det var ett par praktikanter som är hos oss nu i ett par veckor. Det betyder också extra mycket för oss att tänka på och hjälpa dom. Imorgon ska jag öppna också, schemat blev lite annorlunda denna här veckan, puh.

Igår var en riktig kaotisk och stressig dag för mig.
Jag gick med 7 dagis hundar + Azi, så en av de ÄLSKAR vatten och så hittade de en "sjö" av pöl, jätte stor en, så rusade han dit och BADADE! På nåt sätt drog han in Azi i sjön, Azi såg så missnöjd ut efter doppet. Haha.. Även en hund som en praktik tog, och hunden kan gärna hitta ben och så därute, och självklart hade han hittat en stor ben och bar stolt den med till dagiset efter promenaden, och den var som en ring. Det är omöjligt och ta ur ben från honom, han gör utfall direkt när det handlar om mat/godis. Så slängde jag godis på golvet för att han skulle släppa benet och vilja ha godiset. Men vad, benet satt så klart fast runt hans underkäke, innanför hörntänder inne i munnen. Han fick panik själv och försökte få bort den, jag fick inte hjälpa till, han skrek till och blev helt galen på en gång så fort jag närmade honom med min hand. Jag tänkte vi kanske måste åka till veterinären och söva ner honom så sågar vi bort benet, men efter en  långstund lyckades han få av den.

Sen på eftermiddagen hade jag stressigt för att hinna med bussen till Sundbyberg, när jag gick till bussen - glömde pengar, busskort å allt. Fick gå tillbaka och sen bråka med min mamma för att få låna hennes cykel till busshållsplatsen. När jag var tvungen och ta nästa buss blev jag ännu mer stressad och i bussen kom jag på att jag glömde koffeintabletterna, jag undrade hur jag skulle klara genom hela kvällen när jag vaknat sååååå tidigt. Men ja de gick bra på föreläsningen.

FÖRELÄSNINGEN; Kenth Svartberg
"Bra relation"
När vi kom dit så var det många där, träffade några man kände, och några man känner igen - som Härliga Hunds egna coach Johan, tror han hette så. Sen fick jag och Filippa syn på två stolar med "Reserverat Linda Johansson", så började jag skratta lite. Liksom vipplatserna för oss längst fram, bara för det var för att anpassa till tolken. Men ändå kändes det lite särbehandlat - liksom hur/vad skulle folk ddär utan döv kunskap tro om oss. Men whatever ;)Han sa bra saker och pratade mest om vad man har för roll till sin hund och vilket sätt man använder för att skapa en relation med sin hund. Genom samarbete, bestämmelse eller/och trygghet. Det var inget AHA-UPPLEVELSE, utan de mesta har jag hört förut och allt låter logiskt liksom. Jag och Filippa diskuterade efteråt; Vi har samarbete och trygghet till våra hundar, bestämmelse har vi väldigt liten röd cirkel. I början när Azi kom till mig så var det enorm mycket trygghet, då hon var rädd för allt, papperskorgar därute var hemskt. Och när jag sa "Nej" till henne, så bryter hon ihop och tyckte att jag var jättesträng. Så tog jag bort bestämmelse helt och hade bara trygghet. När hon hade litat mer på världen och mig, så började jag mer och mer med att locka henne till samarbete. Detta tror jag mest på att ge och få av hunden, inte rent av bestämmelse, då det blir mer fy och fy och dominans av föraren. Vissa hundar kanske behöver det till en viss del, men flesta hundar jag känner räcker det med samarbete och så får vi ju samarbetesvilliga hundar, inte nån hund som bara "ok jag lyder ok jag lyder". Det är ju med människor också, samarbete har vi överallt - på jobbet, vänner, familjen, förhållanden osv - om nån skulle bestämma hela tiden skulle vi inte vilja vara med den personen, så känner hunden också tror jag.

Idag är en dag som är bättre än de många på sistone.

Idag jobbade jag bara ett par timmar och dagen gick jättesnabbt. Azi var med mig på dagiset, när vi kom hem så drog vi ut till skogen och tog en runda med kättingen och lekte kurragömma och hjärngympa därute i skogen. Aldrig har jag sett Azi få så många tokiga fnatt, hon bara sprang och var helt tokig flera gånger, gud så gott skratt jag fick! :) Just nu ligger Azi trött i hennes korg och är mätt efter en rejäl portion av färskfoder, hon ska få lite vilt barf till kvällen.Nu ska jag fortsätta och läsa ut en bok som jag skulle egentligen lämna tillbaks till biblioteket för en vecka sedan, böter här, äsch. Boken är så jävla jävla jävla bra - berättar mer om det när jag har läst ut! NI ALLA HUNDÄGARE BORDE LÄSA DEN ALLTSÅ!!


Vår väder + Azis hemska upplevelse

Helt underbar väder idag, 12+ och soool! Riktigt vår väder! Gick med Azi och 6 dagishundarna idag på en långspromenad på förmiddagen. Några hundar älskade vatten och så skulle de hoppa och leka i varje vattenpöl de såg, så Azi blev genomblöt och smutsig när vi kom tillbaka igen, hihi. Just nu ordnar jag lite runt i trädgården och Azi låg och solade lite, springer in och bloggar lite alltså. Imorgon ska jag på föreläsning, blir spännande! Berättar mer när vi har varit där.

Det var några som har frågat vad som hände med Azi maj-09, när hon blev allvarligt sjuk och dog nästan. Hon led av en fästingsjukdom som en veterinärklinik i Örebro missade; efter hatade jag kliniken (där var aldrig trevlig heller och verkar vara stressig miljö, kände mig aldrig riktigt välkommen dit) och kom aldrig tillbaka dit. Men som tur efter ett par månader flyttade jag från Örebro så hittade jag en ny veterinär här i Stockholm. Det finns länkar som ni kan läsa det jag skrev för 2 år sedan.

LÄS 1 - http://astirazalea.blogg.se/2009/may/utkast-nu-kan.html - Något var fel märkte jag.

LÄS 2 - http://astirazalea.blogg.se/2009/may/19-maj-09.html - Hos veterinär för röntgen.

LÄS 3 - http://astirazalea.blogg.se/2009/may/25-maj-09.html - Hela historian.

LÄS 4 - http://astirazalea.blogg.se/2009/june/1-juni-09.html - Fick svar vad sjukdomen var för något.

LÄS 5 - http://astirazalea.blogg.se/2009/june/utkast-efter-en.html - Friskförklarad efter 2 månader.

Resten av bilderna från Julias kamera runt Ältasjön igår


Himmelska Hundar

Det blev lunch på Himmelska Hundar. Jätte många valpar var där- åh vad sugen jag blev på en då! Azi var lugn som vanligt och hälsade hellre på människor och stal nästan en macka från den låga bordet. Hon fick en "hundkäk" där av mig, vips var den i Azis mage, hihi.


Ego jag innan vi skulle dra.

Lyckliga Azi med sin "hundkäk".Mys lördagskväll!Igår kväll bestämde jag att vara hemma istället. Vi åt popcorn o drack cola, Azi fick smaka på många popcorn bara för hon var så söt ;) Myste in i sängen med massa filtar och tjocka täcken, somnade direkt efter en film på teve.  Jag vaknade kl 7, men somnade om till 9 så nyss tog vi en morgonspromenad. På dagen ska jag och Azi iväg till stan och käka lunch med en kompis.

Solig promenad runda Ältasjön

I helgen fyller tre personer som står mig nära, fredag, lördag och söndag! Full rulle och fira! Men idag har jag hunnit med en super promenad runda Älta sjön med födelsedagsbarnet som är här i Älta under helgen hos mig och sin familj, hon bor i Örebro annars. Azi sträckte ut sig ordentligt och njöt av vädret, det blev varmt till slut också tyckte hon, hah. Hoppas vädret är på topp imorgon också! Fler bilder kommer sen från min Julias kamera, fler på mig - får se om jag vågar lägga upp dessa ;P

Strax ska jag springa ut med Azi på en längre kvällspromenad för jag ska iväg sen till nånstans i Älta :)Extra JWB säckar

Det var kampanj på JWB matsäckar, hela halvapriset, så passade man på och köpa fler säckar för ca 1000 kr. Maten kommer räcka väldigt länge nu, till hösten faktiskt :) Och så börjar vår frys bli fullt med Azis barf och färskfoder mat och vår egna mat, så jag är på jakt efter en frysbox som jag kan ha bara hundmat i. Har även kontaktat Erstavik jaktgrupp om jag kan få köpa rådjurs kött som Azi kan få äta / -och klövar att viltspåra med.

Ni kanske tror att vi bara sitter och äter hela tiden, senaste inläggar har ju handlat om mat hela tiden, haha. Nejdå, vi har inte gjort något så värsta speciellt förutom ha Flat hunden hos oss. Annars har vi gjort det vanliga, varit på jobbet, tagit promenader, lekt, tränat.
Diverse!

Huset fullt av hundar - Premiär igår på SVT 1 20.00, och det är något jag INTE ska se mer på.
No comments
!

Vårtecken - Har sett gulsipporna, snödroppar blommor. Det blir bara mer och mer barmark överallt nu, men det är fortfarande mycket snö kvar på sidorna om vägarna. Och just nu ska det självklart vara -5 grader. Längtar tills april så är de mer vår och så kan man sparka min nya kickbike!

Tidiga mornar - det fortsätter! Jag vaknar helt själv 05.30-06.30 varjedag. Men istället drar jag ut till skogen och tar en härligpromenad AZi och vi är helt ensam i naturen.

Här kommer lite bilder som jag inte visat förut. Vi var på skärgården några dagar för ett tag sedan.


Vom og Hundemat

Sen jag börjat gå till Enskede Hund & Katt tog jag med hem en broschyr om Vom og Hundemat och pratat med folk som har kunskap om hundmat och så har jag tagit reda på att VoH har mycket kött i färskfodret, men KLASS som Azi äter innehåller 68% vatten, vilken det chockerade mig. Så mycket vatten, mer än mat i KLASS, så det kändes direkt inte bra för Azi, eller för nån hund! VoH innehåller inga spannmål heller.

Jag läste på om VoH och känner några som ger sina hundar den, så har de rekommenderat den. Så har man funderat på den "HUNDEMAT m/lax (Nr. 25)". Den är vänlig mot hud/pälsen OCH lederna. Ska köpa några VoH korvar och se om Azi tål den. Fodret är dyrare än KLASS, but whatever, bara Azi får det bästa så är jag nöjd! :)

Azi äter också alger i sin mat, det har visat skillnad i hennes päls. Hon har mjukare päls av alger! :)

Igår fick Azi smaka på hönsben, det var segt, hon fick kämpa och dra ut huden. Men Azi tyckte om det, haha, finns ingen mat hon ogillar nästan. Såg äckligt ut, det kändes som jag gav henne människoben med konstig hud på, men det va kul, annorlunda.

Tidiga mornar i helgen

Igår började vi vår promenad 07.00, det är så fridfullt när man är ute först av alla och naturen är annorlunda. Vi och hundarna stannade och matade bröd till andarna som var vaken också och simmade under bron, mysigt, nostlagi liksom hihi. Imorse väckte Azi mig 7, jag vände och spelade att jag sov, så gav Azi inte upp och kröp upp till min kudde och lade hela hon över min huvud, det blev obekvämt för mig. Så var det "okej så är det bara att gå upp och dra ut till skogen", mysskogsspromenad vi haft imorse! :)

Älskar och vara ute i naturen riktigt tidigt på morgonen, man möts av fridfullhet och endast djuren som är vaken. Jag, Filippa och hundarna gjorde en sån tidigt promenad över Erstavik förra året, det kan ni läsa om HÄR :)

Du är en hundmänniska om...

Din hund får oftare halsband än du.

Du blir hysterisk av människohår i tvättfatet, men bryr dej inte om hundhår i tvättmaskinen, på dina kläder eller i din mat.

Din hund förefaller vara rätt person att tala med om dina problem.

Du passar hellre din väns sjuka hund än väns barn.

Du går långa promenader inte för att få bättre hälsa, utan för att ge hunden motion den behöver.

-Kände mig så träffad, haha!

Fullrulle härhemma!

Det är dubbelt så mycket jobb med två hundar, speciellt en sån hög energiknippe som hunden är hos mig nu om man jämför med Azi. Men det är bara rena drömmen för mig, hundaktiviteter hela tiden, varje sekund, vad är bättre än detta? :)

Vi har tränat mycket tillsammans, tagit långa promenader vid Erstavik. Även så har jag och hundarna varit på Enskede Hund & Katt och handlat mer barf mat och så köpte jag höns ben med klo, spännande tycker jag, hahah! Får se vad Azi tycker om den.

Jag tyckte att vilt passade Azi bäst då hon tuggar ordentligt ben och verkar vara mer vänlig än kalvnacke som är mycket hårdare, och hon har spytt upp några benbitar efteråt, det kändes läskigt.

Lamm


Hönsben/klo

Vilt


Azi har en till kompis i huset nuEn Flatcoated Retriever bor hos oss ett tag nu, riktig yrväder och rolig hund. Azi tycker det är kul med en till hund i huset, men ogillar lite när han ska upp i sängen också, men tycker det är ok om jag ligger mellan hundarna, haha.

Barf + långpromenad

Idag var jag faktiskt på Enskede Hund & Katt, blev alltför nyfiken över Barf. Så köpte jag några kött/ben. Kalvnacke, lamm revben, vilt och fläskbrosk. Just nu tuggar Azi på Kalvnacke, de verkar som hon inte gillar det- not ;) Älskar de, ska komma dit igen och göra upp matschema för Azi.

Sen drog vi ut på en långpromenad från Björkhaga - Hellasgården - Tenntorp -  Erstavik - Strålsjön - Hem. Så vi är hemma nu och är trötta. Skön känsla. Det är visst omöjligt och åka skidor längre på vägarna, lite trist, men det är skönt med vårkänslor nu, NU får våren komma, mars ju ;)

Att börja Barfa...?

Jag har ett tag nu funderat att börja med Barf mat till Azi. Nu har jag bestämt mig och testa det, så har beställt hem Barf från Enskede Hund&Katt. Har hemkörning, skönt, haha, 50 kr extra bara, det är ju inget.

Tänker inte barfa heltid liksom, utan det blir en del av hennes foder, hon kommer fortsätta äta JWB och KLASS. Ville bara krydda på lite hennes mat med spänning och det är ju egentligen naturligt för hundarna att äta rå direkt från ben. Får se om Azi gillar det och framförallt tål detta.


En nytagen bild på dig och 15 intressanta fakta om dig och 15 om din hund

MIG;


Togs för ett par veckor sedan.


- Jag föddes som döv och teckenspråk är min moderspråk.

- Jag är enda bland mina allra närmaste vänner som har hund.

- Har alltid älskat hundar sen jag föddes, när jag var liten skulle jag vara krypa och vara en hund hela tiden.

- Är koffein beroende; från cola, treo eller tabletter.

- Hatar att läsa böcker om det inte handlar om hundfakta, eller baserad på sann historia.

- Tror verkligen på övernaturliga som andar.

- Har 5 piercingar på min kropp just nu + 6 på öronen.

- Det finns en bok som handlar om mitt liv från jag föddes tills jag var 14 år.

- Jag små äter godis / popcorn hela dagen.

- Jag gråter inte alls ofta, jag gråter bara när jag verkligen menar det.

- Jag är för feg för att åka ut till utomlands och jobba, även det är något jag verkligen vill.
Spanien t.ex. volontär för hundar.

- Jag är den "tokern" bland mina kompisar - jag har en speciell sätt att teckna på teckenspråk (kan vara seriös, men när jag är med mina närmaste så spårar det ur;))

- Jobbar på hunddagis och kommer alltid vilja jobba med hundar.

- Blir lätt rastlös av att vara hemma och har inget att göra. Måste göra saker hela tiden, för mår jag annars inte bra.

- Är sån som måste resa bort från Stockholm minst en gång i månaden.

AZI;


Togs på skärgården, vi var där för ett tag sedan.


- Azi föddes som döv också, enda döv i kullen.

- Azi är en riktig matvrak, förut var hon ganska kräsen med mat. Men nu äter hon allt- till och med grönsaker.

- Azi har åkt allt möjligt av transporter som bil, moped, buss, tunnelbana, tåg, båt osv, förutom flygplan.

- Azi har väldigt lätt för att skaffa nya hundkompisar.

- Azi är en omplacerings hund, hon kom till mig som 4 åring.

- Azi älskar och sova under filt/täcke, hon är lättfrusen.

- Azi har haft mycket problem med huden.

- Azi har dåliga höfter, hon har D-höftledsdysplasi.

- Azi är otroligt trött på mornarna.

- Azi älskar pinnar, alldeles för tokig i de.

- Azi äter James Wellbeloved torrfoder och KLASS färskfoder.

- Azi kan vara ensam hemma utan att tugga sönder saker eller skälla.

- Azi föredrar och promenera på stigar i skogen.

- Azi har varit nära döden maj- 09, och nu har hon lite kronisk skada av en fästingsjukdom anaplasmos.

- Azi är världens trevligaste och snällaste hund.

...


RSS 2.0