30 oktober - 09

Jag och Azi åkte idag kl tolv till Igelboda. Där mötte vi Filippa och hennes söta Sweet Ester.
Vi tog en promenad vid golfbanan, så underbart vackert det var där. Ska garanterat komma tillbaks. Vi lade även varsin spår till våra hundar som klarade jätte bra. Ester körde med mer seriös och några stopp innan slutet, de ska tävla. Men jag och Azi körde på vårt eget sätt :) Tränade även lite lydnad. Vi var ute ungefär två timmar och halvt.

Azi och Ester funkar så toppen ihop, de lekte på en gång när de släpptes lös vid golfbanan. Sprang ikapp och nafsade varandra. Så kul dom hade! Jätte roligt och se :) Sen gick vi hem till dom och åt lunch. Vi stannade kvar där tills nyligen, så åkte vi taxi hemåt. En lyckad och härlig dag vi haft, tack Filippa och Ester! :)

Azi är helt slutkörd nu i soffan, hon har vilodag imorgon. Det passar bra då vi ska kolla på brorsans fotbolls match, final om Pojkallsvenskan. Och ska besöka mormor efter matchen. Kvällen blir det skräckfilmer för mig.

Åkte buss och Azi satt framför mig.

När de släpptes lös vid golfbanan, lekte dom så fint ihop.


Hemma hos dom och jag stal Esters bädd, som vanligt stjäl jag andras bädd, hihi.
En sån snygg tavla på Sweet Ester hade Filippa på väggen.
Sån måste jag skaffa också, så vackert fint!


29 oktober - 09

Vi sov rätt länge idag, vaknade kl elva och tog en kort runda. Sedan cyklade jag till skogen och lade en spår. Azi fick vänta hemma, för första gången gjorde jag så. Jag trodde först att Azi kommer ej klara det, hon måste liksom se mig gå iväg och lägga spår.

Men sen kände jag mig verkligen dum, Azi klarade det hur enkelt som helst. Jag packade ner selen när jag kom hem, Azi förstod direkt att det var något på gång och verkade vänta på det när vi gick mot skogen. När jag tog selen och linan upp från ryggsäcken, började Azi leta självmant efter spåret. Gulligt! Men jag stoppade henne och sätta på selen sen ledde jag henne till spåret fanns ca 5 meter bort.

Spåret var ungefär 350 meter, Azi klarade det utan problem, vi gick i terräng också, liksom rakt in i skogen, Azi hoppade runt och verkligen jobbade. Så kul och se!

Belöningen var lilla ben och efteråt lekte vi med belöningsboll, Azi blev helt tokig och lekte.
Så härligt och se Azi glad av att jobba!

Sedan tog vi 1 timmes promenad i skogen, runt Strålsjön med lite extra omväg. Azi sprang lös och höll sig bakom mig nästan hela vägen. Inga bilder - tyvärr. Orkade ej och ta med kameran denna här gången.


28 oktober - 09

Vi har haft det så underbart på landet. Långa promenader och bara mys framför brasan. Älskar landet, så är lite deppig att vara hemma igen. Äh, får återkomma dit snart igen :)
Pappa hade ordnat får ull på "hennes" fåtöljen framför brasan, hon njöt och föredrar ligga där än bredvid mig på soffan.

Azi på hennes fåtöljen och får ull.

Vi bestämde och promenera Sundby slingan igår mitt på dagen.Eftermiddagen tog vi ytterligare en timmes promenad runt Gladö.


Idag lade jag spår på 400 meter, första gången för Azi, men jag visste att hon skulle klara det. Det visade sig att jag hade rätt. Hon var jätte ivrig för att komma ut och spåra. Sen viftade hon på svansen och spårade perfekt hela vägen till slutet, där fanns en lilla ben. Man ser att Azi verkligen älskar och spåra. Hon blev lite förvånad att spåret var mycket längre än vad hon brukade köra förut. Ska fortsätta med långa sträckor, det uppskattas :)

Sen gick vi vidare från skogen till vår båtställe och kollade lite hur vår roddbåt mår. Den är dock på land nu, men vi beundrade sjön.Just nu ligger Azi på soffan och är helt död, trött av all friskaluft kan jag tänka mig. Och jag sitter här och kokar av nervositet! Jag har annat intresse än bara hundar också ;)
Nämnligen fotboll, Allsvenskan. Är trogen AIK:are. De möter Örebro just nu och jag har tyvärr ej Canal +, så jag följer matchen på kommentaren i Aftonbladet. Nu söndag kan de vinna Svenska Mästare Guld, därför är jag så nervös ;)

25 oktober - 09


Bilderna är från förra året

Snö snö snö, snälla kom snart! Jag längtar efter dig! :)

Idag kom Azi hem från landet med farsan runt halv tre tiden. Hon har bara sprugit runt på trägården nu tre dagar på landet och njutit av naturen. Myste framför brasan på hennes favorit fåtölj. Sovit bredvid pappa och mamma (mamma var där en natt bara).  

Azi blev först så glad och se mig när hon klev in i dörren. Men sekunden efteråt blev hon jätte sur på mig. Hon är sån om jag har lämnat bort henne nån natt, surar hon. Men efter några timmar var hon på bättre humör, men dagen efter är allt glömt då :) Hur brukar era hundar bete sig om ni har lämnat hunden bort minst 1 natt?

Imorgon runt 11 tiden ska jag och Azi iväg till landet, ska vara där till onsdag. Bara koppla av och mysa framför brasan. Ska så klart också lägga spår och hon ska få springa hur mycket hon vill på vår stora trädgården och vid sjön. Tisdagen har jag planerat och ta en riktigt långpromenad! Onsdag eftermiddag hämtar mamma oss. Så det blir ingen uppdatering tills onsdag :)


24 oktober - 09

Barmark Dragsport SM Ånnaboda (Örebro) 24 oktober

Det var riktigt stort upplevelse för mig och kolla på live Dragsport. Man ser hur mycket hundarna älskar springa och dra. Och vilken underbar relation hundarna och ägarna har. När de kommit i mål böjer föraren på knä och kelar med hundarna, som tack. Vilken underbar samspel. Dragsport är riktigt fascinerad sport. Ska för fan hålla med sånt sen. Man ser också skillnaderna på polarhundar och ståendefågel hundar. Fågelhundarna har mer fart i sig än polarhundar, vilket det är mer jag :)

Man blev så chockad när man såg en ca 12-årig pojke skulle linlöpa med en Vorsteh. Jag trodde han skulle trilla ner på en gång när de startade. Men nej han var jätte duktig och kom i mål, så härligt och se! Ruskigt vad snabbt han sprang, att han orkade springa hela rundan. Film snutten på honom finner härnere.

Vädret var regn&rusk - dimmigt. Men inget man tänkte på för jag hade jätte roligt idag!
Tack Mimmi & Steffy som gjorde mig sällskap där, även lilla frallan Fia :)

Nu är jag hemma i Stockholm, vi bestämde för att avstå imorgon, för det är bara stafett i linlöpning. Inte lika action som med fordon osv... Min brorsa har också en viktig fotbollsmatch imorgon som jag vill se på. Så jag fick dela upp lite. Azi är tyvärr inte hemma, hon är fortfarande på landet med min pappa. Hon var där sedan igår. Tack snälla pappa och mamma som ställer upp hunddvakter när jag kollar på andra hundar ;)23 oktober - 0922 oktober - 09

Som flesta av er vet att jag inte har haft Azi sedan hon var valp, utan när hon var 4 år
kom hon hem till mig. Så jag har inte så mycket valpbilder på henne. Det är dessa jag
har av uppfödaren och matte till en av Azi´s bröder Irwin som jag lyckligtvis fick tag i för ett år sedan. 

22 oktober - 09


Duke har ritat porträtt på Azi.
Tack så jätte mkt! Azi blev så söt <3

22 oktober - 09

Har många favorit bilder och serier på dom två underbara hundar. Men det här måste jag visa! :) Bamse var 1 år och retade Azi, så hon fick nog till slut. Titta hur söt Azi blev efter hon försöker se farlig ut. Men hon ser ännu sötare ut tycker jag :) Jag var hundvakt åt Bamse den 28 mars, 2009.

Bildserie;

21 oktober - 09

Azi har visst tänkt ut en annan lösning än vad jag tänkte. Hon förstörde paketet istället för att den ska rulla och ploppa ur :) Men det var väldigt bra arbete ser jag, hon jobbade med den ungefär 12 minuter. Längre än vad en toarulle tar, max 1 minut. Ska variera mellan dom två, goodie! :)

1 tips till er som vill göra mjölkpaket leken till era hundar; ha något kladdigt i (kött, potatis, korv osv) istället för torrfoder och torra godis, då hoppar dessa ut lätt. Har man kladdigt, så får hunden jobba ända tills paketet är helt öppen, för de sitter fast därinne. Man kan ju variera mellan torr och kladdiga innehåll också :)
21 oktober - 09

Var i skogen med Azi tidigare idag 1 timme och 40 minuter. Några få bilder togs. Lade även en spår, Azi visste vad det pågår när jag tog upp selen och linan. Azi flög nästan iväg när vi skulle gå till spåret som börjar, Azi gick bara med bakbenen, väldigt energi i henne. Hon älskar verkligen spåra. Hon fick sitta lugnt och vänta innan jag säger varsgod. Och arghhh, hon rusade iväg som en raket i de första 20 meterna, linan brände min "fuckoff" fingret. Nu har jag en vacker blåsa på fingret *not*. Men Azi spårade sen väldigt fint och med hela hennes hjärta och hittade slutet perfekt.

Spåret är för kort för henne då jag ej vågar lämna henne själv i skogen så länge om jag ska lägga 300-400 meter. Så det får bli 75-100 meter. Nästa gång får jag tvinga någon följa med oss som kan stå kvar med Azi. Eller får jag fixa själv i skogen och sen hämta Azi från hemmet.

Resten av tiden promenerade vi en ny stig som jag hittade, riktig spökstig tycker jag. Då det finns massa av nedbrutna och döda träd. Lite läskigt, men jag har med mig min kamphund, så jag kan vara trygg ;)

Om nån timme när Azi har vaknat upp kör vi med mjölkpaktet, hoppas hon gillar iden :)

Lekte lite med bil leksaken när vi var på lekparken på väg hemåt, haha.


21 oktober - 09


Jag och vargen på Kolmården april -09.

Nu har jag kommit på en ny sak ang hjärngympa! Azi gillar inte Qulan bollen, har testat några gånger förut. Så jag har fixat tre hörn hål på en tom mjölk paket. Har hackat kassler i små bitar och sätt den i ugnen. Nu är den klar och ska torka sig hård. Ska lägga några bitar i mjölkpaktet - hoppas Azi förstår vinken och försöker få kassler bitarna ploppa ur paketet. Uppdaterar sen hur det gick för henne :)

Ska även dra i skogen snart och lägga en spår, har tinat upp flaskan med vatten och korv i. Vatten har då korv doft, detta älskar Azi. Leksak spår efter min fotsteg är helt uteslutet. Haha.

Måste bara berätta! Det finns en underbar Schäfer kennel i Kiruna, som heter Lappfjällens som jag har följt nu i ett års tid. Det fantatiska med dom är att de kör drag med sina Schäfrar. Lucas, sonen i familjen som är nog runt 10 år någonting, ska till sin kompis.

Lucas; Jag ska till kompisen, vill du köra mig?
Mamma; Ja visst.
Hon körde honom med hundspann till kompisen, istället för bil.
Vilken fantastisk barndom! :) Ni kan se bilder i www.bilddagboken.se, sök på Valpsida, 20 oktober 2009.


20 oktober - 09


En av mina favorit bild. Katten Tösen gillar verkligen Azi. Han blir alltid så
glad när Azi kommer på besök hos dom. Kanske för dom två är vita :)

Idag är Azi´s "vilo dag". Men vi ska ta en promenad i skogen, runt strålsjön eller runt en stig i skogen som jag hittat för ett tag sedan som tar ungefär en timme. Sen får hon söka hennes middag också. Då hon ej har aktiviteras för fullt igår heller. Imorgon kör vi med spår efter min möte med Arbetsförmedlingen.

19 oktober - 09

Jag gjorde toa rulle leken igen idag fast med korv. Det gick bra för henne, även i början lite trögt då hon glor på mig som vanligt. Det kan ni se i filmsnutten :) - Lägg märke till hennes supersöta öronen som har blivit lättare och lättare med åren. Hihi :)


19 oktober - 09

Jag, Anton och Azi var vid Långsjön idag, var borta två timmar. Vädret är så vackert och det förvånar mig att Långsjön är så vacker! Vackrare än somras när jag var där. Jag användade flexikoppel idag när vi gick runt sjön, jag brukar typ aldrig ha flexikoppeln annars, men idag kände jag för det då jag vill kunna gå "bekvämt" och samtidigt prata med Anton.

Runda sjön var 1,8 km, kort runda, så vid mitten av rundan gick vi in i bostadsområde och kollade lite runt. Gatorna hette så roligt som Rådjursvägen, Vargvägen, Älgvägen, Skogsvaktarevägen osv :)

Slutet av rundan hamnade vi vid en lilla strand, så tog jag bort klövjeväskan som innehöll bara 0,6 kg. Azi sprang runt och lekte med pinnar. Bra avslut! :)

Ikväll ska jag åka till Tyresö BK och titta på forsättningskurs allmänlydnad som Flippa och Ester ska vara med. Bli kul! Snäll pappa jag har som kör mig dit och hämtar mig, haha.
19 oktober - 09

Här kommer bilder som betyder mig väldigt mycket. För er som inte vet har Azi varit jätte sjuk våras pga fästingbett. Så dessa bilderna är en av de första gångerna hon kunde springa och leka som förr. Friskförklarad kan man säga. Tittar på bilderna ofta och blir så tårgöd :) Vi var då på Stockholms Skärgården två veckor somras, bad och lek varjedag :)19 oktober - 09

Nä, nu måste vi sova. Har suttit här vid datorn alldeles för länge nu. Ska ta en kort sväng med Azi innan vi sover. När vi vaknar ska vi iväg till Långsjö och promenera där. Hoppas bara att jag slipper den vridiga yrsel/huvudvärk jag haft nu två dagar, hade även liiite feber idag :(

Nyhet; Igår gjorde jag toarulle leken med Azi igen. Hon lyckades den första gången direkt att få laxen ut, från en hel toarulle.

Den andra gången stängde jag den ena sida av rullen, hon klarade den galant.

Tredje gången stängde jag både sidorna. Hon tog upp rullen i munnen då berömde jag henne. För hon är såå ängslig av sig att tugga och förstöra saker. Hon tog upp den andra gången berömde jag igen. När hon tappade den på golvet tittade hon förundrat på mig hur hon ska få laxen ut. Jag pekade bara på rullen. Så det verkar som hon sade; Nej, fan nu laxen ska ut! Och lade hennes ena tass på rullen och började bita på den, mindre än 20 sekunder var rullen förstörd och hon fick laxbit. Jag berömde henne och lekte dragkamp.
Så roligt, snart kan jag öka svårigheter med toarulle leken :)


godnatti!

18 oktober - 09

Jag har ju inte berättat om Öppen träning i Kvinnersta skolan 13 oktober. Bilderna är här nu från Öppen träning och Signersdogs hundträff den 11 oktober.

Öppen träning var vid min gamla naturbruks skola, fick en speciell känsla när jag var där och kände mig så hemma :) Har gått på skolan 4 år ju. När vi var där så såg jag att det var min gamla djurvårdslärare som var hundinstruktören. Jag som aldrig har gillat henne. Början av träningen gick det jätte dåligt för mig och Azi. Azi var jätte svår att få kontakt med. Jag blev i början irriterad, för lamporna på parkeringen fick strömsbrott så det blev kolsvart. Så jag och Azi kunde inte kommunicera med varann, vi använder ju teckenspråk. Och jag var irriterad för att det var just hon som var hundinstruktör. Azi var också kissnödig, vi har ej rastat ordentligt innan. Så vi gick iväg och Azi fick kissa. Lamporna fick tillbaka sin ström. Jag samlade lugnet inom mig. Då kände det bättre och jag lockade henne först med korv för att få kontakt, senare gick det hur bra som helst och jag behövde inte korv resten av träningen.

Övningarna är som vanligt som på alla öppenträning nästan. Inget nytt liksom. Men man hörde några tips från hundinstruktören som jag inte håller med. Hon har lite märkliga tankar om hur man ska hantera och uppfostra en hund. Vi har olika metoder och jag gillar inte henne som hundinstruktör. Man kan inte gilla alla :)

Signersdogs hundträff

Öppen träning

17 oktober - 09

Vi har tagit det jätte lugnt idag på soffan, med tre korta rundor runt kvartet. Azi är så trött, det är jag med. Jag ska nu ändra på hennes aktivitet genom att köra varann dag med motion/träning och varann dag blir det lugn dag. Får se om det passar henne bättre, måste hitta rätt nivå för henne när hon blir åtta år till feburari. Så hon ej blir för utbränd eller understimulerad.

Hon blev piggare till eftermiddagen då fixade jag lite lax i toapapper rulle och hon fick lösa för att få ur laxen. Första gången gjorde hon lite sisådär jobb, kämpade länge och tittade förundrat på mig hur hon skulle göra. Men andra gången jobbade hon som man ska och lyckades få laxen ur den snabbt. Så avlsutade vi med leken. Man ska alltid avsluta på topp.

Chansar man en gång till kan det gå snett, så får man ej avsluta sånt, för nästa gång man kör den grej minns hunden hur det gick senast och kan bli dåligt i längden. Visst kan man göra om och om övningen när det gått snett, men övningen blir tjatigt för hunden och hunden kan ledsna. Därför avsluta övingen när det går allra bäst för hunden.

Ska ta en längre promenad senare ikväll innan sängdags :)

16 oktober - 09

Önskar folk ska lära sig att klappa ALDRIG främmande hundar, inte ens hundar de känner heller. Fråga alltid ägaren! Hunden kan ju vara på dålig humör eller bli skrämd. Vad som helst och det är ägaren som står för ansvaret. Idag på Örebro station kom en ung döv kille som jag ej känner till mot oss.

Han; Fin hund du har!
Jag; Tack.
Han; Halv pitbull?
Jag; Nej, renrasig Amstaff.
Han; Okej. Och klappade plötsligt henne på huvudet.
Jag hejdade direkt till och föser bort hans hand.
Jag; Klappa inte!
Han: Varför? Och såg helt förvånad ut.
Jag; Fråga mig först.
Han; Får jag klappa?
Jag; Nej.

Han såg helt snopen ut och gick iväg till sina kompisar.

Jag säger alltid nej till folk som vill klappa Azi, inte för att hon kommer bli nervös, utan Azi är ingen leksak som man bara klappar på hur som helst. Är det någon Azi och jag känner väl, är det okej, då Azi blir ju glad av att träffa dom. Och Azi ska ju lära sig att inte hälsa på vem som helst. Vill folk klappa henne, till och med de som hon känner, får hon sitta bredvid mig och är avkopplad först och jag säger åt henne varsgod så hon får hälsa på dom, annars är det förbjudet att hälsa på dom. Det har betytt mycket samband med att ha henne lös, hon vet att hon ej får hälsa på folk UTAN min kommando, så hon skiter i folk när hon är lös. Så enkelt metod :)

Hur brukar ni göra med era hundar när det handlar om folk som vill hälsa på er hund?

14 oktober - 09

Azi är jätte trött idag, så hon ska få vila hela dagen tills ikväll så har vi Öppetträning, ska köra försikigt med henne. Inga krav och så, bara ha kul, om hon verkar trött så tittar vi på istället :)
Azi och Bamse myser under täcke idag. Sen ville Bamse komma ut, så söt han såg ut! :)


13 oktober - 09

Var på SWB Örebro WP grupp idag och drog DW runda på 1 timme ungefär. Azi drog 4 kg och Bamse drog 7-8 kg. Sen var vi på innebandys träning, Azi och Bamse låg fint på mjuka "gym madrass" i hallen en timme och halvt. De var så trötta efter DW och Azi har varit i skogen tidigare på dagen också. Tog tyvärr ingen bild på Bamse och Azi i DW, utan på alla andra i gruppen :)I Birgitta hallen.

13 oktober - 09

Igår har jag, Azi, Bamse, Mimmi och Martin varit på Örebro Hundbruksklubb och tränat agility 1 timme 20 minuter. Men först gick vi en kort runda på 1 km som uppvärmning. Bamse drog DW och Azi sprang lös en litet bit. Det gick jätte bra för Azi i agility, hon verkade tycka det var kul. Hon gjorde första gången platt tunnel, hon fixade det på tredje gången. Såå stolt! Hon är en modig hund, ibland iaf ;) Hihi. Eller allt för korv, hehe.

Idag var jag, Steffy, Fia och Azi på Göljestigen 1½ timmar. Hundarna var lösa och lekte lite ihop, men jagade mest ikapp varann, haha. Mysig promenad - vädret är också så rätt!

Ikväll kl 18.00, ska jag, Martin och hundarna till SWB Örebro och vara med WP gruppen. Vi ska gå på en promenad med DW, Azi ska dra lite, mest Bamse då vi delar på kätting och Azi är fortfarande trött efter skogspromenaden.

Bilder å film från skogen idag.


Precis när Fia kom till Steffy, så viftade jag åt Azi som såg mig, så kom hon på en gång.

Fias sätt att springa är bara såå söt :)

Duktiga Azi som kom på en gång när jag viftade med armen. Stolt matte.Igår när jag var själv hemma med hundarna såg jag plötsligt att de låg i solen och precis sådär. Kameran måste då komma fram :D


12 oktober - 09

Jag och Azi har varit hos Bamse och hans underbara föräldrar nu i 4 dagar. 

Fredags åkte vi inlines runt Varbergaskog 50 minuter. Bamse drog som en äkta draghund, Azi sprang fint bredvid mig istället. Haha.

Lördagen åkte vi till Biltema och köpte en kätting på 4 kg, som Bamse och Azi drog halva skogen var. DW, alltså :) Azi var lite tveksam i början men drog fint, hon har gjort massor av gånger förut.

Söndagen var vi på Signerdogs hundträff i Wadköping - vi var sammanlagt 6 hundar. Promenerade i störningplatster och fina stig bredvid SvartaÅn. Hundarna kom hem slutkörd efterr 3 timmar. Kvällen tog vi en promenad till Maxim, vi hyrde en film Fingerprints.

Just nu är jag ensam hemma med hundarna då de både två jobbar. Martin kommer hem ganska snart. Jag vet inte vad som ska hända idag, men troligen kanske träffa Tina och Mira. Men har iaf gått med hundarna ca en timme i skogen och de fick söka sin frukost på marken.

Azi ligger alltid på Martin och anfall pussar honom.


Solar tillsammans - förvånar de er? :)

Bamse gick så duktig i DW, första gången och var lös, men gick fot hela tiden och verkar verkligen trivas med DW. Han är ju en äkta draghund ;)

Jag och Azi i vacker höstväder!

Motiverade henne, början av DW.

Duktiga Azi som kämpar.

Bamse ligger så kul. Haha.

Världens sötaste!


Bamse fick syn på mig som sov på soffan efter hundträffen, så han hoppade på mig och väckte mig. Sen la han på mig, 45 kg hund, på mig! :D

Azi bugar? :)

8 oktober - 09

Hund dragsport är något som verkligen intresserar mig. Har brunnit för dragsport sedan jag var liten. Tjatade på föräldrarna om att få åka hundspann i Åre. Jag fick en slädtur i min födelsedags present - blev så överlycklig. Minns fortfarande upplevelsen och jag fick hålla om en husky valp. Jag kommer garanterat främst hålla på dragsport med mina hundar i livet.

Degerfors Brukshundklubb välkomnar till Draghunds-SM barmarksstil 2009 i Örebro (Ånnaboda).

Lördag;
Löpning på 2 km (alla typer av hundar)
Övriga 4 km (alla typer av hundar och fordon)

Söndag;
Mix stafett stafett löpning 3x1,5 km som motionsklass.

Tävlingarna kommer att hållas vid Ånnaboda friluftomsråde i det natursköna Kilsbergen mellan Örebro - Karlskoga och så klart Degerfors.

Start och målområdet ligger alldeles intill camping och en stugby, gångavstånd till tävlingsområdet.

Publikvänligt med bansträckning där man kan se de tävlande flera gånger under sitt varv. Restaurang finns inom startområdet.

Blev nu så sugen och kika på tävlingen, tror absolut jag väljer och åka t Örebro denna helgen istället för att vara med på Pitbullforums träff. Liksom den enda tävlingen som hålls södra delen av Sverige, de håller till norrland hela tiden annars :)

http://barmarkssm.degerforsbk.se/
http://www.draghundsport.se/


8 oktober - 09


astir-azalea fullfart i trollskog igår

Ingen bra uppdatering märker jag. Har haft så fullt upp under veckan - men så klart har jag ej glömt Azi och hennes behov. Hon har fått röra rejält varjedag - med och utan klövjeväska och varit i skogen varjedag. Sökt hennes frukost varjedag nu - både inomhus och utomhus. Tränat ikapp lydnaden, då jag märkt hon tappat lite lydnad efter vi inte har tränat något lydnad när vi var i Örebro förra veckan. Så snabbt det kan tappa, så det är livsviktigt att träna lite varjedag :)

Lite planering för oktober månaden, dessa vet jag så länge;

Fredag 9 okt - Åker t Örebro och sover hos Bamse, Mimmi & Martin.
Söndag 11 okt - Signersdogs hundträff i Wadköping. Hoppas det går bra för oss, för sist vi var där (1 år sedan) blev vi påhoppade av fördomar på grund av Azi´s sk. kamphundras. Ger dom en chans nu.
Tisdag 13 okt - Är sugen och vara med på Örebros WP grupp, de ska ha DW (dragweight). Har tänkt börja DW med Azi igen, fast mkt lätta vikter då jag är rädd om hennes höfter.
Onsdag 14 okt - Åker hem igen till Stockholm.
Måndag 19 okt -  Sista anmälnings dag för utställningen 15 november i Örebro. Anna, skicka pappren innan :)
Fredag 23 okt - Örebro igen för Degerfors Bruksklubb ordnar Draghund Barmark SM.
Lördag 24 okt - Kollar på Draghund Barmark SM.
Söndag 25 okt - Kollar på Draghund Barmak SM. Åker hem t Sthlm på kvällen.

6 oktober - 09

Jag älskar dig oavsett hur skitig du blir <3


4 oktober - 09

Repris snart vinter 09/10 på Oset i Örebro. Vad är härligare än de? :)

(för er som ej vet, azi hade halsband eftersom hon ej fick dra för fullt. hon kastereades 1 månad innan, så jag är extrem försiktig med hur hon rör sig. så halsbandet bromsar henne lättare och jag låter henne så klart ej dra med halsen, jag åkte skridskor jätte snabbt, kämpigt. haha. nu vintern får azi ha sele och så får hon dra mig för fullt, spännande!)


3 oktober - 09

Världens sötaste filmer på Bamse och Azi enligt mig :)


3 oktober - 09

"Det är skillnad att att äga en blandras och att sätta blandrasvalpar till världen"

En av de bästa jag hört på länge. Blandrashundar finns ju redan på jorden, så de måste få ett hem. Men man behöver inte avla vidare på hunden man valt som familjmedlem som är en blandras. Inte ens renrasiga ska avlas privat.

3 oktober - 09


Solade tillsammans igår och Bamse kröp sina ben under Azis ben.

Martin och Mimmi jobbar idag, så jag är hemma med hundarna själv. Vi har hunnit med en långpromenad i skogen på 1 timme och 30 minuter. Azi var lös hela promenaden och Bamse var väldigt duktig på att gå fint i koppeln. Han fick ibland spel och ville springa med Azi, så fick han ligga ner och lugna ner sig innan vi drar vidare på promenad. Satt en lång stund vid vattnet mitten i skogen. Så fint :) Väldigt höstigt! Synd att jag ej tog med kameran bara :( Ska på en promenad i eftermiddagen igen i skogen så kameran ska med! :)

2 oktober - 09

Igår var vi några ute i Varberga skog och promenerade med hundarna. Fia, frallan, och Azi sprang lös. Medans andra hundarna tränade och vara fokus till ägare medans det springer av lösa hundar runt :) Senare på kvällspromenaden lånade Azi Alfreds blåa klövjeväska, storleken passade bra, Azi bar 1 kg.

Imorse tog jag och Martin en mysig morgonspromenad i skogen, hundarna sprang som de ville. Azi är riktig hemförstörare, hon klev in en myrstack och började dra en stor pinne därfrån som satt inne i stacken. Så myrstacken är sönder :( Nu på eftermiddagen ska jag och Martin åka inlines med hundarna. Mimmi har stuckit till sin första praktikplats :)

Ikväll blir de utgång för min del innan jag och Azi åker t Sthlm igen på söndag bitti.

Bilderna är från igår.
På kvällen lekte Azi och Bamse länge med en söndertrasslad boll.


Finare vänskap än de hundarna finns inte <3

RSS 2.0