29 oktober - 09

Vi sov rätt länge idag, vaknade kl elva och tog en kort runda. Sedan cyklade jag till skogen och lade en spår. Azi fick vänta hemma, för första gången gjorde jag så. Jag trodde först att Azi kommer ej klara det, hon måste liksom se mig gå iväg och lägga spår.

Men sen kände jag mig verkligen dum, Azi klarade det hur enkelt som helst. Jag packade ner selen när jag kom hem, Azi förstod direkt att det var något på gång och verkade vänta på det när vi gick mot skogen. När jag tog selen och linan upp från ryggsäcken, började Azi leta självmant efter spåret. Gulligt! Men jag stoppade henne och sätta på selen sen ledde jag henne till spåret fanns ca 5 meter bort.

Spåret var ungefär 350 meter, Azi klarade det utan problem, vi gick i terräng också, liksom rakt in i skogen, Azi hoppade runt och verkligen jobbade. Så kul och se!

Belöningen var lilla ben och efteråt lekte vi med belöningsboll, Azi blev helt tokig och lekte.
Så härligt och se Azi glad av att jobba!

Sedan tog vi 1 timmes promenad i skogen, runt Strålsjön med lite extra omväg. Azi sprang lös och höll sig bakom mig nästan hela vägen. Inga bilder - tyvärr. Orkade ej och ta med kameran denna här gången.


Kommentarer
Postat av: Carina

Vad kul att det gick så bra för Azi att klara spåret. Kan inte heller förstå hur man kan lämna sin hund utanför affären, skulla jag aldrig våga göra

2009-10-29 @ 18:26:46
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Lina

Ja jag förstår att du måste få mycket frågor, det är ju verkligen lite annorlunda att ha en döv hund, men som du säger måste man ju ha en himla ögonkontakt och att hunden kollar på en ofta.Var just det här med att bryta "akut" jag tänkte mest på, om hon tex skulle sticka iväg. Men jag antar att man tränar mycket mer på att hunden ska komma tillbaka självmant om man skulle möta människor eller andra hundar också eftersom man inte kan ropa?En kompis till mig var nära att köpa en döv hund för ett par år sen och då pratade vi en hel del om hur man skulle bete sig och hur man skulle agera, men jag antar att du inte ens tänker på att hon är döv nu?Fodax kosta lite olika beroende på hur mycket mat man köper och vilken typ av mat man köper, du kan kolla på fodax.se

Jag använder fodax Neutral som går att köpa i kartong med 20 kg och då är dom packade i 1 kilospåsar vilket jag tycker passar perfekt. Nu igår köpte jag två kartonger (40 kg) för 500 kr. Och då räcker det ganska exakt 80 dagar för mig då Trazzel äter 500 gram/dag.Jag jämför med att köpa en 15 kilos säck för 500-600 kronor som räcker max en och en halv månad för oss, och nu köper jag 40 kilo mat för 500 kr och det räcker då två och en halv månad.http://trazzel.blogg.se

2009-10-29 @ 19:00:13
URL: http://mybutterfly.blogg.se/
Postat av: Patricia & Duke

Håller med! Skulle aldrig lämna en hund utanför en affär, spelar ingen roll hur lite jag tänkt handla.

Man kan inte lita på vissa människor och så kommer det alltid att vara. Skall jag handla får Duke vänta hemma! Alternativt att han är en stund i bilen (dock aldrig på sommaren).

2009-10-29 @ 19:49:17
URL: http://dukesdagbok.blogg.se/
Postat av: Carina

har 2 katter och 2 hundar :-) så nu får det vara bra för ett tag

2009-10-29 @ 20:00:58
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Mimmi & Bamse

Så sant! Hur kan man lämna sin hund utanför affär?!

2009-10-29 @ 20:03:12
URL: http://tramsebamse.blogg.se/
Postat av: Ira & Mio

Vad DUKTIG Azi är, perfekt då kan du lägga längre spår för du kan göra det i förväg sen hämta henne.. bra ide..då får hon jobba rejält och det verkar hon ju gilla så då bara köra på och lägga spår ofta... det e ju härligt se hunden jobba och sen bli lycklig av belöning på slutet... kramis

2009-10-29 @ 20:37:04
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Ester & Filippa

Tjena!

Att lämna mig utanför en affär finns inte i min flocks värld. Jag är istället hemma, i bilen eller liknande när de är inne och handlar.

Jag och lillmatte har inte speciellt för oss imorgon-söndag och vi undrar om ni är intressanta för en gemensam långpromenad? Hör av er via sms.

Min lillmatte gjorde likadant som din matte - cyklade iväg och la ut spår i förrgår. Det blev totalt 3 spår och vi två var helsluta på kvällen! ;)

Kram

2009-10-29 @ 21:03:03
URL: http://sweetester.blogg.se/
Postat av: Elenor & Alfred

Jag håller med dig! :(

2009-10-29 @ 21:49:38
URL: http://ellyellis.blogg.se/
Postat av: Linda & Deamon

Okej, haha :)

Jo man får ju mycket tips och råd då så klart, fast jag har lärt mig och gjort allt själv :)

2009-10-30 @ 01:02:40
URL: http://deamon.blogg.se/
Postat av: Cissi

en kompis lämnade sin dobermann utanför affären. när han kom ut var hunden borta, hittades sedan i skogen helt söndertrasad. :( polisen misstänkte att hunden användes till kamp... fruktansvärt. :( förstår inte alls folk som lämnar hunden utanför, inte fan lämnar dom sin unge utanför precis som du säger.

2009-10-30 @ 09:11:44
URL: http://ceciliakaye.blogg.se/
Postat av: Helena

Kul med spår! Aziz mamma Rutan spårade igår.Ja en 11 år gammal hund KAN spåra L*

Skulle aldrig lämna en hund ngnstans ensam.Bättre lämna hunden hemma,där är den iaf säker.Ja folk får faktiskt skulla sig själva om de bundit fast hunde vid en affär och lämnat den.

2009-10-30 @ 09:30:48
Postat av: Silje

Duktig Azi är!! Jag kommer nog tänka samma när jag lägger spår och Clifford inte är med mig utan väntar hemma.Till mitt eget försvar. Jag lämnar Clifford utanför mitt närköp när jag är inne och handlar där. MEN jag hade aldrig lämnat honom utanför någon större affär eller inne i stan då jag vet att man inte kan lita på folk. Där jag bor är det mest pensionärer som bor, så jag är inte rädd för att någon skall ta honom. Men som sagt, aldrig utanför de stora affärerna eller mer än ett par minuter, och aldrig på okända platser. Kalla det vad ni vill, dumt, idiotisk ol.

2009-10-30 @ 13:19:07
URL: http://lifeofcs.blogg.se/
Postat av: Gizmo & Leeloo [Ett hundliv i all sin glans]

Jag har aaaldrig fattat det heller. HUR kan man lämna sina hundar ensamma utanför en affärer? Det är vansinnigt, gör man detsamma med sina barn? Knappast! AAAH FY på sådana männikosr!

2009-11-01 @ 13:19:58
URL: http://gizmo-leeloo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0