Funderingar kring hund under nyår

Min egen åsikt om hundar som är rädda på nyårsaftonen på grund av all smällare och fyrverkerierna. Återigen – JAG PEKAR INTE UT NÅGON ALLS! DET ÄR BARA MINA EGNA TANKAR!

Jag har egentligen inte något större erfarenhet av någon hund som är rädd för sådana grejer för jag har aldrig haft en hund som är rädd för sånt. Men efter hört av ägarnas berättelse, läst på tidningarna, sett på teven, och framförallt fått uppfattning på hur ägaren är.

Jag har märkt en sak inom hundvärlden – hundar med ägarna som är effektiv och satsar verkligen inom hundvärlden har en hund som inte är rädd för ljud. Däremot ägarna som inte satsar inom hundvärlden, utan mer som bara att ha en hund har oftast hundar som är rädda för ljud. Detta där är intressant tycker jag, vad kan det bero på?...

Tyvärr så är det många ägare som INTE har tränat tidigt med hunden för ljud. De istället blir stressade själv när nyår närmar sig och istället besöker veterinären och försöker få lugnande tabletter, doft, spruta – ja allt möjligt. Detta där biten förstår jag verkligen inte på.

För mig är det ett självklarthet att ta med hunden ut tidigt när den är valp/unghund till en skjutbana och träna där. Köp en CD där finns massa läskiga ljud och ha den regelbundet där hemma. Gör egna skrammel t.ex. kättingar på en plåt, osv osv massa man kan göra själv och träna tillsammans med hunden UTAN lugnande mediciner och så. Det är ju gratis och så vinner man på ännu bättre relation med hunden. Hunden litar ännu mer på dig i all situationer vare sig med synen eller ljud.

Och jag tror också på ökad motion dagarna innan nyår då all överskottsenergi inte går utöver till rädslan sen när fyrverkerierna och smällare dyker upp.

Och framförallt OM hunden är rädd läskiga ljud, kan jag verkligen inte inte inte inte förstå att ägarna kan åka hemifrån och lämna hunden ensam hemma med lugnande tabletter eller med någon annan person som inte är den riktiga flockledaren. Ägaren är den 100% flockledaren och hunden behöver då flockledaren som mest då, den behöver se sin flockledare vara lugn och inte alls reagera nåt på fyrverkerierna så hunden blir ju en aning lugnare. Men många ägaren tänker inte på det, de istället åker hemifrån och firar med sina vänner och tror att det räcker med mediciner och att den inte är ensam. Nej, det hänger på VEM hunden är med. Och jag förstår inte heller varför de inte offrar och åka ut på landet, allra in i skogen för att få det tystaste som möjligt istället för att stanna i stan och där som låter mest.

Hemskt för min del som inte gör allt för sin hund. Börja istället träna i tidigt ålder – OCH KOM IHÅG tålamod, och att det tar tid, och det vinner ni massor på de. Er relation stärks och så gör ni ju någonting tillsammans, det är ju det ljuvligaste som finns med hund, att göra någonting tillsammans med sin hund. Men det verkar inte som alla tänker så…

- Ta hand om er hund!


Lite blick över 2010 om oss

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Azi = Träffade mina syskon efter 8 år! Tävlat utställning i Senior klassen.

Linda = Blivit anställd på ett jobb.

Har du några nyårslöften?

Azi = Måste träffa mina syskon igen, till sommaren?

Linda = Jag och mina två kompisar ska unna oss en dag i månaden med nåt mysigt - som spa, frisör osv.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Azi = Nej...?

Linda= Jo, bekanta typ.

Vilka länder besökte du?

Azi = Har bara stannat kvar här i kära Sverige.

Linda = Danmark, Holland, Belgien, Tyskland, Lettland och Spanien.

Största misstaget?

Azi = Haha, kanske när jag sprang fram till en tant och började bita på hennes skidstavar på golfabanan för några veckor sedan?

Linda = Tror inte att jag har gjort något så stort misstag, för jag känner att jag inte har nåt som tynger i mig.

Bästa köpet?

Till Azi = Flytvästar somras kanske, och nu är det nog Back On Track täcket!

Till Linda = Vet faktiskt inte... Har spenderat mycket pengar på upplevelser istället för grejer liksom. Eller ja visst min fjällräven vinterjacka, supernöjd!

Vad spenderade du mest pengar på?

Azi = Jag blir bjuden hela tiden.

Linda = På Azi faktiskt. Om inte resor till utomlands räknas.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Vi både är gladare detta här året. Helt klart.

Vad önskar du att du gjort mer?

Azi = Reta Linda.

Linda = Gått på fler kurser med Azi. Men jag jobbar, så det har blivit svårare...

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Azi = Jag var sjuk, hade kennelhosta. Men jag fick tårta och en god middag. Presenter av familjen.

Linda = Jag var i Jönköping på ett fotbollsläger. Så överraskade tjejerna mig med tårta och vi åt på en Thai restaurang.


Gott Nytt År!

Snart tar året slut. Året har gått så jävla snabbt och det har hänt massor fina saker under året som jag tar med mig till 2011. Eller ska jag låta 2011 bli ett nytt år med nya möjligheter - ja både och :)

Imorse öppnade jag, Azi och en kompis hunddagiset och det kom bara 2 hundar, så det var så riktigt lugnt idag. Jobbade också bara 4 timmar, så skönt. Just nu är jag och Azi är inte i Stockholm. Ska vara här och fira nyår, det känns skönt att lämna allt i Stockholm just nu.

Back on Track täcket har kommit! - Och den verkar vara jätte bra på Azi, Azi trivs i den och hon skakar inte när hon är ute och väntar på bussen t.ex. som med Hurrta täcket. Är nöjd hittills iaf :)

Idag på stan när vi åt Mc Donalds - haha, en mini valp av nå miniras, lurvig var lös inne på T-centralen, den sprang runt och var nyfiken, och sen plötsligt fick den syn på Azi och så sprang valpen mot henne och hoppade på henne. Ägaren såg HELT VETTSKRÄMD ut och sprang efter valpen och tänkte nästan sparka bort Azis ansikte när Azi skulle nosa på den valpen när den plötsligt hoppade på Azi. Men sen tvärstannade ägaren och såg helt förvånad ut när Azi bara nosade och gjorde inget alls. Haha, det var så kul och valpen var hur söt som helst :)

Astir-Azalea, tack för u finns

Du är den enda som aldrig har svikit mig någonsin. Tvärtom, du har alltid funnits där för mig och aldrig klagat. Nu när jag är så sjuk, hela 3 dagar har du bara legat dig bredvid mig hela tiden. Så tätt, du lämnar inte mig ensam. Som om du skyddar mig mot andra faror när jag är så svag. Du kommer och slickar mig i ansiktet som tröst och säger att du sänder krafter till mig. Det är så en äkta vän ska vara. Är allevighet tacksam att du dök upp i mitt liv och att vi har hittat varandra så djupt, det kan inte bli djupare än bandet jag och Azi har.

Älskar dig, all förevighet.

Så är det julafton nu...

Och jag sitter härhemma - och är dödssjuk! Jag har hostat slem nu ett par veckor, men det blev mycket bättre till förra helgen, men plötsligt tisdags när jag skulle åka hem från jobbet började jag hosta mycket mer och sen ja hamnade jag in i feber igår och är så sjuk... Så är jag och Azi själv hemma här nu på julafton och kollar genom gamla bilder från förra året julen. Åhja, visst då drog Azi hem julgranen som vi köpte vid Älta IP :) Men det blev inget med detta iår, suck. Det blev inget av med lilla julafton den 23:e heller med familjen på landet, för jag är så sjuk, så vi får ta de en annan dag nästa vecka eller något sånt... :/

Lilla Stackarn Azi har haft det jättetråkigt nu 3 dagar, hon har knappt varit ute något. Men snälla föräldrar jag har som tar ut henne på rastning och grannen har gått med henne lite också. Men inget att jämföra med att ta en skidtur med mig som jag hade planerat annars :S Onsdags å torsdags fick hon iaf träffa flocken som Azi tycker jätte mycket om, så hon slipper iaf och se mig sjuk hela tiden...

GOD JUL PÅ ER FRÅN OSS!

Här drog Azi hem granen!

Azi sov så duktigt i hennes korg och var så lugn när vi hade gäster hos oss.

Jag och Azi på julafton.


Azi och Ester som stadshundar!

Jag och Filippa har bestämt oss sluta och gå i skogen med hundarna mer. Vi trivs mycket bättre och vara i stan med hundarna. De verkar trivas mycket bättre där på Gallerian och drottningsgatan/götgatan! Haha fyfan nej, aldrig i livet - stackars hundar som får bo på stan och tillbringa större del av sitt liv där. Usch! 

Igår var jag och Filippa på stan med hundarna efter jag hade jobbat. Vi mötte i Slussen och tog en promenad i götgatan och kollade lite, hundarna fick följa med in t affären. Sen tog vi en promenad genom gamlastan till drottningsgatan och kollade lite där. Sen avslutade vi med en fik på inne på Gallerian. Mys!

Förra veckan var det dålig med uppdatering. Men vi hade åkt skidor, träffat olika hundar och varit på jobbet, så det var fullt rulle. Azi hade sina två vilo dagar förra torsdag och fredag, då var hon hemma med min mamma. Lördags tog vi en promenad vid Hellasgården, jätte fint där, de snöade massa. Söndags var Azi på hundvakt när jag var borta på Spa med mamma. Var på Yasuragi Hasseludden. Helt underbart där, ni måste åka dit nån gång! Kände mig som en ny människa efter varit där en heldag! :)

På Gallerian. Gud va mycket uppmärksamhet de fick, folk kom fram och ville klappa de och sa hur söta våra hundar var. Det uppskattades bara av hundarna, viftade på svansen hela tiden. Till och med kom de barnfamiljer och lät sina barn klappa våra hundar. Till och med poliser uppmärksammade och log stort åt våra hundar ;) Gissa hur stolta jag och Filippa blev, haha.


Adam!

Såg dig för nån vecka sedan när jag gick med dagishundarna. Du var ute med din dagmatte som hade några egna hundar också. Jag ville bara släppa mina hundar och springa och pussa dig. Men det gick så klart inte :) Ses snart, hoppas jag! Bella!


Najs helg med massa friskluft

Lördags drog jag och Azi till Saltsjöbaden och promenerade med Filippa, Ester och Douglas. Douglas är en Labrador på 11,5 år gammal. Jätte fin promenadväg, gick 2,5 timmar på 7km ungefär. Azi hade massa energi att springa av sig med, men sen slutet så blev hon ganska trött och gick lugnt hemåt. Somnade tjockt på Saltsjöbanan hemåt :)

Idag så drog jag och Azi ut på en skidtur med en som hade 3 hundar med sig. I början hade jag Azi som "draghund", hon travade framför mig och de gick sakta - jag måste vänja mig med skidorna först. När jag kände mig redo tog jag över en av hans hundar en Flatcoated Retriever som drog mig glatt full fart - detta älskade jag - Azi sprang duktigt med oss, hon var en kämpe och envisades :) Hela tre timmar var vi ute i naturen, blått himmel med sol - perfekt dag. Pausade på en ställe där man hade hö åt hjortar, de va hur mysigt som helst. Detta är livet sa jag :)

Lördag bilder
Söndag bilder


Pulka i Erstavik med Ester

Efter jobbet igår drog jag och Filippa me hundarna till Erstavik och lät hundarna springa av sig och leka ihop. Hundarna fick också dra pulkan, Azi drog för det mesta tomt lass, men drog ca 1 km med 2 kg kedja. Ester drog tomt lass, hon är en ny börjare draghund ;) Riktigt MÖRKT det var, men all snö och hundarna lyste upp, så de gick bra och promenera där. Mötte liksom ingen en enda människa, skönt!

När vi satt och åt middag somnade hundarna på Filippas knä tillsammans - så tätt, jävla sött!

Imorse var Azi världens gosigaste av sig, hon kröp överallt på mig och puffade mina armar. Satt sig på min kudde och mitt ansikte. Puffade under täcket, ja hon var hur kelig som helst, så jag klev inte upp förräns efter 1 timme och 20 minuters snooze väckarklockan - så jag har det s t r e s s i g t nu, ska springa till bussen med Azi snart, haha.Back on Track hundtäcke

Fick ett tips av en av er bloggläsare om hur jag skulle kunna göra med Azis höfter. Juste, har glömt Back on Track hundtäcke. Så läste jag lite om den och klickade hem en. Hoppas den kommer snart! Och framförallt att den funkar och hjälper någonting!Idag på jobbet tog jag lite bilder på Azi när vi var ute på förmiddagens promenad med småhundarna. Azi brukar nu få gå med småhundarna med tanke hennes höfter och så är det SÅ kallt därute (för Azi), så har hon börjat dra i koppel och utnyttjar situationen när jag har mer fokus på dagishundarna (de större som kräver mer koll än de småhundarna alltså). Så vill jag inte Azi ska få möjlighet och lära sig att dra koppel och så gillar hon inte att gå på koppelspromenad i kylan. Är det kallt ska hon va lös i skogen och springa sig varm. Så får hon gå med småhundarna, där då drar hon inte för det är kortare runda och så kan jag fokusera mer på henne än på småhundarna.
Dagarna me min underbara Azi!

Helgen har Azi umgåtts med pudeln Mio och hon gillade Sollentunas rasthagar som fanns massa med bil/moped däckar att leka med. Ovanligt att hon ville leka med däckar liksom :) Sen har vi gått på en härlig två timmars promenad i Erstavik, nytt väg för oss. Har en privat guide nu ;) Azi lekte och sprang med 4 andra hundar. Awesome promeniX. Fan vad jag älskar å va i skogen me hundarna, å! Även har hon dragit pulka, 5kg på 10 minuter, annars drog hon tomt lass hela rundan. Varit med mig på jobbet igår.

Igår kväll var de mys kvällspromenad, de glittrade överallt i luften, så fint, ville bara gå längre och längre då :)

Azis höfter har tyvärr blivit värre och värre nu. Hon har vid ett par tillfällen skrikit till när jag rört hennes bak område. Jag vet inte vad jag ska göra, jag vill inte medicinera henne smärtstillade?!?!?!


Ber om ursäkt för den urusla uppdatering

Snart är det två veckor sedan jag uppdaterade senast! Ujj, vi har gjort så mycket under dessa två veckorna och så har jag och Azi inte varit hemma särskilt mycket. Så de blir ingen tillgång till datorn som förut.

Men vi har njutit av massa snö, och även kylan nu! Det är bara så fint och jag njuter av promenaderna. Idag var det så kallt att mitt hår bildas is, vågade inte röra håret, tänk om håret bryts?! :D

Under dessa två veckorna har vi åkt skidor i Erstavik, dragit pulka, varit på jobbet, sovit borta, besökt Ester och haft Ester hemma hos oss, förra veckan var mamma "hundvakt" för jag jobbade och sen på kvällen åt jag ute med en kompis, lekt me andra hundar, osv osv ...

För övrigt så mår vi bara bra och ser fram emot med mer pulkadragning och skidturer!

Hoppas att allt är väl med er, å jag försöker uppdatera mer och med bilder! Har hämtat kameran från affären, den var ju trasig, så är den lagad! Jippie!

RSS 2.0