"Raskunskap" + "Hundens beteendebehov" utbildning

Nu i två hela dagar har jag och 20 tal andra suttit och utbildat oss om dessa två på rubriken! Det var väldigt intressant; lärde mig massa nya saker om hundar. De flesta hundföreläsningar + böcker osv har varit "aha jaahaa" liksom, allt låter logiskt och jag visste redan om allt. Men nu var det HELT NYTT hela tiden!

Föreläsaren David Selin är en hård med åsiktsägare man, det gillar jag! Folk som står på vad de tycker även kan diskutera och lyssna, är bara så toppen! Är exakt en sån själv ;) Han har en Caanan Dog kennel som har inspierat mig om hur min framtidas hem ska se ut ;)

Jag har även fått svar på en massa om Tyras beteenden som hon hade när hon kom hem till mig tills för ca 6 månader sedan. Och liiite spår finns kvar, men nästan inget nu i dagsläget. Hon hade ett stereotyp beteende, det betydde att hon mådde väldigt dåligt innerst i sig när hon kom till mig. Och den är liksom botad, så glad nu när jag insåg hur mycket jag har lyckats med Tyra, förstod inte det förut! Och vi pratade mycket om jakt igår, och nu förstår jag faktiskt mer hur Tyra tänker när hon vill jaga eller leker jakt härhemma.

Långpromenad igår med Tyra, Donna + matte igår 26 april

Vi var ute totalt 4 timmar. Tränade hundmöten, gå i koppel - ja allt möjligt. Släppte även dom i Skarpnäcks hund rasthage en långstund så de fick springa av sig och leka. Sedan gick vi genom skogen hemåt. Soolbränd direkt i ansiktet ;)
En är morgontrött och en är på mycket morgonbus humör; - men två är kvällströtta nu!Det ser ut som jag bor i ett kontor pga massa böcker och pärmar, och ja det stämmer. Jag sover
nu för tillfället i arbetsrummet eftersom mitt rum är högst uppe i huset och Azi får inte gå i trappor -
så vi får bo i mittersta våningen med köket, ytterdörr, bakdörr till trädgård, brorsans rum toalett å så arbetsrummet. Har bott där nu sen samma dag Azi skadade sig 13 mars.

Trivs rätt bra, ska kanske byta rum, får se... :)

Flirtpole + uppdatering om mitt finger

Imorse körde jag och Tyra canicross efter några veckor - det märks att min kondition har lagt av! Det var kämpigt de första kilometerna sen blev det lättare, får ta och börja springa upp till 4 ggr / vecka nu! Skyller på att jag var/är rädd om mitt finger också, det bultade så mycket i fingret när jag sprang. Kändes som den skulle sprängas! 

Sedan gjorde jag en amatör flirtpole, hittade en vanlig träpinne ute och knöt en snöre och en leksak i slutändan. Testade om Tyra gillade den så jag inte köper en häst longerlina för ingenting. Ååja Tyra älskade den! Azi med, men hon fick inte leka, hon får vänta tills hon blir frisk!

Vi körde i en platt sandgrop där vi brukar backträna. Tyra jobbade riktigt hårt 30 minuter, sprang upp och ner i tung sand + solen. Vi tog flera pauser så Tyra fick flämta lite och inte varva upp till stress nivå.

Till slut vågade jag ta bort långlinan på henne som trasslade lite innan - så hon var helt lös när hon sprang efter flirtpolen. Kändes väldigt fint! :)Mitt finger - igår var det exakt två veckor sen det hände. Så tog jag bort tvilling bandaget - herregud fingret är typ DÖD!!! Jäkla svullen å jag kan inte röra på den!! Den står typ 90 grader lutad :/

Kollade på internet osv, läknings tid är från 2-12 veckor - det kan alltså ta upp till 3 MÅNADER!!!!!!!!!!!!! Och jag måste träna upp den, så den inte blir kronisk stel finger!!! Jäkla trist, men man får ta, ska kontakta sjukgym... Har även jäkligt ont i fingret, äter fortfarande flera alvedon om dagen. Inte lätt och ha 2 hundar som smäller på den hela tiden... Ursäkta så negativ här... :)

Ni ser hur svullen den är :/

Den är snett fortfarande som ni ser, kan inte räta upp den än... Otäckt.

Hund lista - tidsinställt inlägg!

Hundarna

Första hunden du minns:
Working Kelpie Tyra som jag umgicks med varje sommar i norrland när jag var liten.
Hur gammal var du när du fick en egen hund? 19 år
Hur många hundar har du haft?: 2 stycken som är alldeles mina, men annars delade vi mer eller mindre en Golden Retriever Emil med en annan familj.


Hur många…

Hundkoppel har du:
Tappat räkningen haha
Hundhalsband har du: Tappat räkningen här också
Hundselar har du: Över 10 st som jag kommer på just nu
Tuggben har du: Miljoner här också
Pipleksaker har du: Inga, eller 1 st faktiskt. Mina vovvar behöver inte sån pip leksaker.
Dressyrhjälpmedel har du: 1 halti
Vilken färg var ditt första hundkoppel: Ehummm, tror den röda med svarta hund ben på som jag köpte till Golden Retriever Emil för 13 år sedan kanske.
Vilka färger har dina nuvarande hundkoppel: Använder olika varje gång
Vilken färg har hundmatskålarna: Aluminum häruppe i köket å keramik med hundben bilder på i hundrummet.

 

Vad har du provat på i hundvärlden

Agility [x]
Freestyle [ ]
Rallylydnad [x]
IPO [ ]
Weightpull [x]
Positiv förstärkning/IMMI [x]
Brukshundsklubben [x]
Klicker [x]
Badat med hund [x]
Viltspår [x]
Personspår [x]
Utställning [x]
Hunden har rymt [x]
Åkt bil med hund [x]
Flygit med hund [ ]
Lydnadskurs [x]
Nyttosysslor [x]
Tävlat i lydnad [x]
Tävlat i weightpull [ ] - som publik på tävlingsplatsen

 

Ditt hundägande

Har du gått hundkurs: Ja
Vad för slags kurs: Rallylydnad, viltspår, personspår, lydnad, hjärngympa, inkallning, pitbull/amstaff kurs, osv
Hur många promenader får hunden per dag: Det varierar en massa. Vissa dagar får de upp till 10 små rundor, ibland får de gå ut 3 gånger då en på morgonen och en riktig lång promenad och kvällsrastning.
Hur länge brukar ni vara ute totalt per dag: 1 - X timmar om dagen :)
Använder du värme-/regntäcke på din hund: Ja, absolut mina hundar är av frusna raser :)

Tokigheter

Skäller din hund åt andra hundar:
Nej, men Tyra skäller åt Azi om hon vill ha Azis ben även om Tyra har fått en egen.
Drar hunden mycket i kopplet: Azi drar inget, Tyra kan dra i koppeln, men knappt med mig- men när andra håller henne i koppeln kan hon dra hur som helst om personer inte kan ha kontroll över henne.
Har ni blivit attackerade av en annan hund: Jajamänsan hur många gånger har jag blivit biten av hundar, tappat räkning. Azi har inte blivit anfallen av nån hund under 6 år hos mig, inte Tyra heller under 1 år hos mig.
Har hunden fått dig att ramla: Haha, ja det har hänt när de går plötsligt framför mig.

Upplevelser

Har du övernattat med din hund:
Jaaa visst med både i tääält! :)
Har du varit på picknick med din hund: Gör det typ varje dag på våra långa promenader.
Har hunden lekt i en hundgård: Ja ofta, har ju en mer eller mindre hundgård hos oss i trädgården.
Har du gått på hundläger: Nej faktiskt, men den första blir om ett par veckor med Tyra!


Löpbandet betyder så mycket!

Ja, faktiskt den betyder mycket för oss! Tyra har blivit tusen gånger lugnare nu när hon springer 4-7 gånger i veckan på förmiddan. Igår sprang hon 2,2 km på 30 minuter - 5 km/h. Idag sprang hon 3,5 km på 30 minuter - 7 km/h.

Vi varierar farten, times och distans. Så hon inte blir utsliten eller tröttnar på den. Hon tycker fortfarande att den är jätteroligt, hon står på den varjemorgon och visar att hon vill springa.

Nu har det gått så bra att jag kan göra andra saker i köket (håller uppsikt hela tiden såklart), tex äta frukost osv medans hon springer. I början fick jag sitta framför henne hela tiden och belöna henne. Men nu springer hon utan belöning i 30 minuter utan problem. Uttömd av energi och förbättrad reltion med mig är hennes belöning.


Här kommer flikarna under headern som innehåller information om oss mycket tydligare för er nya läsare och nyfikna gamla läsare :)

Nu ser ni att jag har stylat lite om bloggen, amatör än så länge ;) Men något bättre, haha!Kontakta mig

Mobil; 076-17 41 987, endast SMS

Mail; lindajohansson08@hotmail.com

Instagram; gommishOm mig, Linda


TEXT KOMMER!!!!


Om TyraDjurtyp
; Hund
Ras; American Staffordshire Terrier (mix?)

Namn; Tyra
Smeknamn; Tyra
Född; 13 oktober 2009, Göteborg
Kön; Kastrat tik
Reggnummer; -
Uppfödare; Laila Engdahl

HD; B/C
ED; 0/0

Färg; Vit med 1 svart fläck vid vänstra ögat
Hårlag; Släthårig
Mankehöjd; 51 cm
Vikt; 25 kg

Foder; Carrier Lamm & Ris / Vom og Hundemat

Resultat;

Om Astir-Azalea


Djurtyp
; Hund
Ras; American Staffordshire Terrier

Namn; Astir-Azalea
Smeknamn; Azi
Född; 4 februari 2002, Motala - 25 juli 2012
Kön; Kastrat tik
Reggnummer; S26888/2002
Uppfödare; Linda Samuelsson

HD; D/D
ED; -

Färg; Vit med 3 svarta fläckar på rumpan
Hårlag; Släthårig
Mankehöjd; 49 cm
Vikt; 25 kg

Foder; Carrier Lamm & Ris

1 mils promenad i terräng med Tyra igår!

Jag älskar verkligen mils promenader, det känns då att det är en riktig promenad. 5 km är alldeles för kort för mig nu när jag har vant mig och gå nästan 1 mil varjedag. Snart får jag vänja mig och JOGGA 1 mil, ska kunna det tills årets slut!

Började vid Hellasgården - 7 km slinga - vitt märke, senare i spåret kom vi in till blått och grönt märke som ledde in till Älta. Tyra gick lös med linan hela vägen, behövde aldrig hålla i linan - hon höll koll på mig hela tiden och visade inget intresse för joggarna. 

Hon reagerade lite när fåglarna flög förbi oss, men när jag springer ifrån henne just den ögonblicket hon fryser kroppen och börjar bli fixerad av fågeln, otroligt nog så valde hon mig framför fåglarna! :) Absolut skulle hon skita totalt i mig för bara 1 månad sedan, något har hänt i vår träning. So happy!

Nyfiken Tyra som kollade vad jag höll me mobilen nere på marken. Ja så klart fota..
Vi hamnade uppe över Sandasjön, och långt därborta ser man Erstavikbadet.
Efter vår långpromenad tog jag 20 minuters promenad med Azi :)


Återigen smälte jag igår morse! Vad gooooa flickorna har blivit nu!

Dagens promenad är avklarad!Nu blire vila resten av dagen och Tyra får nån fysträning ikväll. Tyvärr så fick Tyra bära halti vissa delar av promenaden när hon var "busig" i skogen. Kan inte hålla reda på henne nu om jag har både hundar med mig - återigen pga min finger för er som har missat -. Det är skit jobbigt just nu - hålla 2 koppel med högra handen, jag tecknar till hundarna med högra handen, ger godis till hundarna med högra handen, peta på hundarnas rumpa för att få kontakt med högra handen = det går inte ihop :S 

Trollstig, upptäckte skylten först nu efter jag gått stigen väldigt ofta. Kanske är den ny, hmm.. Men det stämmer, trollstig :D

Mys promenad i duggregnet som alltid. En av mina favorit väder faktiskt! :) Skönt med en lugn söndag; hela veckan har varit sååå intenstivt. Göteborg förra helgen, sen hela veckan har jag haft folk här hos mig som kommit och gått, och jag har varit ute en hel del med kompisarna i veckan; bla min födelsedag också i veckan. Puhh så idag får jag egen tid med mig själv och hundarna med film å mys.

Väntade på att få komma in i huset från morgons rastning i trädgården för några veckor sedan :)
Mixxxxx foder!

Detta här är tidsinställt inlägg. Jag är ute.

Vad gjorde jag idag? Jooo mixade kyckling lever & grönsaker & ris. Extra gott mat för hundarna nån gång ibland, just nu när jag är ute svalkar maten (hett, mixa direkt efter jag kokt risen och levern) och ska stoppa i små frys påsar sen, så jag kan lätt plocka ur frysen och ge dom gott så älskar dom mig mer ;)Flirtpole!

Har ni några tips hur jag kan bygga upp en flirtpole?Jag har redan en springpole här hemma.


Dag 8: Smeknamn du har, och varför du har dom

Längesedan jag gjorde listor - så kommer punkt 8 här nu.

Mmm har lite olika.. Dampis, Gommish, Liddan, Laddy osv osv.

Men just nu kallar jag oftast Gommish på hemsidor osv i internet, den kommer från min mamma.
När jag var bebis så kallade min mamma mig Gommish. Hur hon har kommit på de vet jag inte ;)

Dampis, den dök helt enkelt upp när jag var i tonår och det har suttit kvar. Några kallar mig dampis fortfarande.

Liddan Laddy osv - var när jag var liten, säger inte sånt längre.

Sen har jag "personliga" smeknamn från vännerna. Hjärtat, Ladybird, Ängeln, Finast osv... :)

Backträning + långlina träningDet gick utmärkt bra med backträning, kastade boll och pinnar upp och ner, så sprang hon en massa. Utan att bli stressad - helt underbart att hon klarar detta, för ca 8 månader sedan skulle hon bli hur stressad som helst. Å långlina träning har plötsligt tagit stort kliv i framsteg! Det går att ha långlinan på marken hela tiden, hon har superkoll på mig hela tiden och kommer direkt på inkallning. WOW! Senaste veckan kunde jag släppa henne och ha linan på marken, utan att måste fastna på min midjebälte. Känns jättebra!

Efter massa gråt och frustration har jag försökt legat träning åt sidan och ta kontakt med måååånga hundfolk om tips. Vilket det har gett resultat, det går jättebra att träna med henne utan att jag blir ledsen av våra misslyckanden. Så det skapar en väg till mig som Tyra vill komma genom, hon kommer gärna nära mig och vill vara med mig. Istället för att känna negativa vibbar av mig och vilja komma ifrån mig och söker upp vilt. Framsteg ♥

Jag har inga förväntning eller krav som jag hade förut, jag tar en dag i taget och tränar när vi är på topp humör. Vi har även tränat med en hund som är lös, det gick utmärkt också- Tyra lyssnar och vill hellre åt mig istället för att leka med hunden. Tack till ägaren som hjälpte med vår träning. Betydde mycket för oss! :)

Drar på backträning med Tyra nu i snö/regn väder!


Veterinär besök idag för Azi!

Vart hos veterinären imorse. Och det var både - negativ och positiv nyhet...! Röntgen bilderna visade
att frakturan håller på att läka, men den är inte helt bra än. Vi ska röntga igen om 4 veckor och se hur mycket den har läkt. Men hon SLIPPER OPERATION, det betyder något otroligt för mig!!

Azi fick ha lite lyxigt på bussen, sitta bredvid mig :)Hon ska vila och koppelpromeneras i 4 veckor till - och äta smärtstillande, egentligen tycker jag inte att hon ska äta det- för hon blir så vild av den, men jag ska ge måttligt, typ varann dag inte varjedag. Inga trappor osv som vanligt. 

På röntgen bordet.

Efter uppvvakning, så trött, gumman!


Jag fick tyvärr lite negativ intryck av Södra Djursjukhus, det var så mycket stress där, kändes som det inte riktigt fanns respekt för djuren där. Föredrog och vara i Bagarmossen djursjukhus egentligen, men men... Respekt menade jag liksom Azi skulle somna i ett rum där folk kommer och går (livligt rörelse runt omkring, andra hundar, katter osv), lampan var tänd - jag släckte den själv. Och en sköterska var hemsk mot Azi, i början klagade hon på att Azi hårade på hennes tröja när hon klappade henne, liksom vad har hon förväntat sig? Hon är på DJURSJUKHUS!

När jag skulle gå in i ett rum och prata med veterinären och kolla på röntgen bilderna, och se skillnaden från för 4 veckor sedan och idag. När jag gick med veterinären så kom en sköterska (hon som jag inte gillar) och sa att hon skulle passa Azi. Jag pratade med veterinären typ i 10 minuter, när jag kom tillbaka så verkade sköterskan vara irriterad över att hon fick sitta så länge med Azi och sa att jag skulle se efter Azi och hon gick iväg. Men jag var inte ens klar med veterinären, jag skulle ju få papper som han skrev ut. Så skickade jag min kompis som följde efter honom. Blev så knäppt och konstigt.

När det var dags för att väcka upp Azi. Sprutade sköterskan nästan genast sprutan i Azi utan att förklara för mig och så. Sedan började hon skaka Azi ordentligt och tog hennes skinn på kinden och ryckte i den, och hon kröp över Azi. Jag blev illa till mods och fick nog av hennes hårda beteende och att hon pratade hela tiden med Azi. Så sa jag ifrån och sa; "Azi är DÖV för tredje gången, så du ska visa tydligt med kroppspråk och vara försiktig med henne! Inte kliva över henne och ha handen över huvudet". (Hon reagerade inte när Azi ryggade till.) "Och du kan inte väcka henne på de där sättet". Hon blev så upprörd och gick iväg, så satt jag länge i rummet och funderade när vi skulle gå ifrån rummet för att betala. Efter ett tag fick jag börja leta efter en annan sköterska och frågade om vi var klara. Tydligen hade den hårda typen sköterskan lämnat oss helt bara så där... Ska maila dom att jag inte vill ha henne till nästa gång. Men en annan sköterska gillade jag och veterinären var helt ok.

Just nu ligger hon så i min säng i mitt rum å sooover :)


Mitt hjärta smälte när jag vaknade och såg det här!


Imorgon bitti är det dags!


Håller tummarna att hon slipper operation ♥

Solsidan vandrings led!

Tisdags gick jag + hundarna från Hellasgården genom Solsidan vandrings led. Den kom fram till Snörom, så gick vi hemåt genom Erstavik. Jag ville inte pressa Azi då vi inte har röntgat henne än, gör de på imorgon så. Men vi var ute 3 timmar, 5 km av leden.

Överallt fanns sådana här - vet ni vad de betyder???

Hittade de här.

Över vattnet.


Onsdag, igår, cyklade jag och Tyra till Snörom, där vi slutade gå Solsidan vandrings led på tisdagen. Vi gick vidare och kom fram till Saltsjöbaden golfbana, där avslutade vi - gick mot Österviks ridskola, rakt fram mot Snörom, hämtade cykeln där. Cyklade hemåt - var ute 4 timmar.Nån dag snart ska vi till Saltsjöbadens golfbana och gå vidare genom leden till Solsidan! När vi vet hela vägen, så går vi genom hela vägen 1 mil - men terräng, jättefin terräng så tar det fleeera timmar :)

Göteborg resan 13-15 april!

- När vi skulle åka iväg upptäckte vi att Rasmus bil haft inbrott på natten. Så klart fredagen den 13!
Men bilen funkade så åkte vi 4 + hundarna till Göteborg. Kom fram sent på fredagskvällen.

Lördagen åkte jag och Julia + hundarna till stan för att promenera, miljöträna och äta lunch. Jävlar jag fick inte åka med i bussen, men efter tjafs med alla chaufför så orkade de inte mer så fick vi åka med. Det finns stränga regler i Göteborg att åka med hundar, får ej stiga över 2 hundar per vagn om de har samma ägare, annars 1 hund per vagn osv, och vi hade 3 hundar med oss... Läs här; Göteborg. Det visste vi så klart inte innan, världens sämsta regel. Tur att det inte är så i Sthlm! - Skulle aldrig kunna vara hundägare om jag inte har bil liksom!

Hade halti på Tyra i början, men ehhh , de behövdes absolut inte - hon gick så peeerfekt i koppeln, jag fattade inget. Så duktig hon var bland all folk och så!! :) Tänkte halti behövdes pga min finger zzz! Julia lånade Azi för att hon skulle sända lugnaeffekter till Romeo, vilket det funkade. Åhhh min Azi!Söndagen gick vi på promenad vid ån, (de bor på landet Härryda), till grustag. Där lekte hundarna av sig i sanden. Hela helgen lekte Romeo och Tyra hela tiden i hundgården, men Azi ville hellre vara med oss inne i huset :)
Hem ljuva hem!

Äntligen hemma, trots man haft så bra därborta i Göteborg! Borta bra, hemma bäst! Hundarna har haft en aktiv och rolig helg, sjukt trötta blev dom att de la sig direkt i korgarna och snarkar när vi kom hem! :) Allt kommer i nästa inlägg!

Måndags var det 9 april, då det betydde för ett år sedan...

... jag tog hem min Tyra!

Det var en spännande resa till Kalmar och möta henne för första gången. Då visste jag ingenting om henne, det var ett tomt paket av relation vi hade. Så mycket har vi byggt upp nu under ett år.


Hade bara bekantat med henne i en timme då.


Känt henne i 11 månader!

Tack ödet för att ni ordnade så Tyra kom hem till oss...! ♥

Mina underbara voffsingar ♥


Vart ska vi till helgen??

Skööönt å komma ut från Stockhoooolm lite!

Lättare ledtråd;


Där var vi början av december 2011 :)

Azi´s skada... Uppskjutet med veterinär besöket...


Spexade lite oss nu ikväll ;)


Som ni vet så har Azi brutit bogleden. Hon åt smärtstillande medicin i 1½ vecka, men sen tyckte jag att hon haltade knappt och blivit alldeles för vild. För hon kände ingen smärta, då beslutade jag och min pappa att testa att hon ska gå utan smärtstillande medicin. Och det har gått jätte utmärkt, hon visar inget tecken av smärta, skriker inget, haltar nästan inget - bara liiite, är lika vild... Det var för 2½ veckor sedan jag slutade ge henne.

Igår den 11 april skulle vi till Södra djursjukhuset och röntga för att kolla om hon måste opereras eller så har fakturan läkt. Men jag kunde inte gå dit, eftersom jag själv var i chock fortfarande och satt själv på akuten hela natten. Så fick jag en ny tid den 20 april. Håller tummarna... Irriterande att det hände mig just kvällen innan, för jag skulle annars veta nu om hon ska opereras eller inte... Men nåja...

Jag har iallafall beslutat; om de säger att Azi inte har ont alls och kan leva gott - MEN kommer halta lite, så kommer jag inte göra nån operation. Jag tänker inte utsatta henne för en operation bara för hon ska gå vackert. Hon ska inte lida behandlingen och vila efteråt och att utföra narkos på en äldre hund, som hon 10 år, finns alltid risker. Så tar jag inte det. Men om hon skulle ha ont och få komplikationer resten av livet, så är det en annan sak.

Just nu vilar Azi på mig, efter händelsen tisdagskväll kan hon inte lämna mig. När jag kom hem onsdagsmorgonen skulle Azi ligga PÅ mig och försökte komma alltnärmare. Hon har inte lämnat mig en enda sekund, hon känner att jag är handikapp för tillfället... Lever ju bara på högra handen just nu, skitjobbigt! Kan inte ens sätta halsband på hundarna nästan!

Sådan matte - sådan hund; jag & Azi. Känsliga varnas för bilderna.

Sjukskriven från hundaktivitet nu i en vecka! Igår kväll råkade min bror få min pekfinger hoppa ur led. Hundarna var med i köket när det hände; Tyra regerade direkt och var jätteorolig när jag skrek till och fick panik när jag såg mitt finger inte stod rätt till. Azi blev tillbakadragen och sprang upp till vardagsrummet och la ensam i soffan.

Till akuten - 6 timmar... Så rättade en Lutz Loose till fingret! :) Hem 06.30 imorse.

Så såg det ut när vi kom in.

Här hade Lutz just sprutat in 2 st bedövningssprutor.

Här är min finger normal igen efter han rättat till fingret. Ska ha tvilling "bandage" i 2 veckor nu...

Jag finns nu på instagram också - gommish

Jag blev medlem nyss så inga bilder än. Men snart så! Kommer handla mer om min "privata liv" utanför hundvärlden som ni inte brukar få läsa här på bloggen. Men så klart dyker vovvarna upp där också ;)

Våra påskdagar!

Påååskmat, lax å potatis å dillsås på skärtorsdagen!


Långfredagen motionerade jag och Tyra i Hellasgården. DW 5 kg på 5 km.

Nattpromenad på påskaftonsnatt mot påskdagen!

Promenad i skogen på påskdagen. DW 7 kg på 3 km. Senare på kvällen - Årets första grill. Hundarna fick märgben att tugga!Annandag påsk blev det en besök hos veterinären för katten. Vi följde med upp till Spånga.

GOTLAND FÅRÖ SOMMAR - 2012!!!


Rauken Hunden

Skarpnäck - Söderbysjön

Jag är kattvakt nu ett par dagar åt 4 katter i Skarpnäck. Så imorse åkte jag och Tyra bussen dit och gav katterna mat. Sedan gick vi 2 timmar i Skarpnäckskog vid Söderbysjön. Tyra drog 2 kg DW hela vägen. Jättefint stig i skogen, där hade vi gått för ett år sedan - då gick det och ha Tyra lös, kändes lite konstigt nu när hon är kopplad...

Men det var jättefint, när vi var klara med rundan, hann vi med bussen hemåt. Eftermiddagen fick hundarna lammben att tugga i solen i trädgården. Jag passade på och sola lite, somnade i solstolen :)

Katterna fick mat, ena katt ville inte äta när jag var där.

Skogspromenaden!

Typsik Tyra. Alltid ska hon dregla. Här på bussen!
Lammben! Är inte klar med staketet än. Har en del jobb kvar osv, men den är uppe
iallafall :) Se vad leeerig vår tomt är, sucks! Tvätta tassar alltid när de kommer in.dog vs cat


En lång men rolig dag igår!

Igår från 9 till 19 jobbade vi med staketet och allt. Sliiitsamt!! Inte klar är den än, zzz! Hundarna var riktigt trötta igår och sov i princip hela dagen och ville inte gå ut alls även om jag hade bakdörr öppen till trädgården. På promenader var de sega :)

20.00 skulle katten till veterinären (han har genomgått 2 stora operationer), så åkte vi kompisar upp med bilen till Spånga. Tyra följde med också. När vi åkte hem - dog batteriet i bilen, hahah. Vi fick vinka efter typ 100 bilar, och INGEN hade startkablar. Inte ens bevakningtjänst ville hjälpa oss. Vi frös ihjäl oss i bilen och satt där en timme och halvt typ. Till slut hade en man startkablar och så kunde vi åka hem!!

Tokiga vänner jag har ;)Upp och hoppa vid 5.30 idag, men det var för kallt för att jobba med marken. Får vänta ett par
timmar till. Så tar jag och hundar en skogspromenad nu! :)

Brunnsviken + Balingsta Gård - Inlägget som jag inte har uppdaterat!

Jag och Tyra har gjort en del saker faktiskt! Lördagen 17 mars gick vi 1,2 mil runt Brunnsviken, en sån motionspromenad, riktigt powerwalk. PS. En person trodde att Tyra var en Rottweiler på pendeltåget då!

Söndagen den 18 mars cyklade jag och Tyra en tur till Balingsta Gård, där tog vi en timmes promenad bland hästar och upp till Kvarnen- utsikten över Orlången. Sen cyklade vi hemåt, summan cyklade vi 8 km + 1 timmes promenad.

Azi hade tagit det riktigt lugnt och legat i korgen 17-18 mars. Men på söndagen låg hon ute på veranden i korgen med täcke och filtar över sig medans jag var ute och cyklade med Tyra :)

Brunnsviken lördag 17 mars!

Tyra undrade vart svanarnas huvuden tog ivägen?!


Balingsta Gård söndag 18 mars.


Här sov Azi ute!


Söndags 18 mars på kvällen myste hundarna sååå nära varandra!

Vann en flexikoppel på Tradera för 1 kr!

Har fått tips om att man kan träna inkallning med en flexikoppel, det är nog effektivt eftersom den rullar tillbaks själv, så jag inte behöver ha händerna i kopplet och samla ihop när hunden närmar sig till mig, så tappar jag kontakten med hunden, speciellt när jag MÅSTE använda teckenspråk till mina hundar - och jag har inte fler än 2 st armar/händer.

Har jag flexikopplet på midjebälten, så har jag helt fria händer att inkalla mina hundar utan att använda koppel i fusk osv osv ... Intressant och se hur det funkar, men jag tror på detta! Väntar på att jag får den i posten så sätter vi igång direkt! :)

Staketet är halvt uppe

Idag fick vi upp stolparna, rätt lätt hamra ner dessa. 7 stycken, sen blev det mörkt - så fortsätter
vi med nätet imorgon. Blir spännande om resultaten blir bra! Så liten Azi är bredvid dessa :)


DW + löpband + staket

Idag gick vi en promenad med DW för Tyra, och Azi fick gå med. Hon klarade det galant, hon äter inte smärtstillande längre. Skriver om detta i ett annat inlägg, ikväll kanske. Tyra drog 5-6 kg. Azi fick ha BoT täcke på sig då det är kallt ute och hon ska hållas varm hela tiden för att den ska läka bra.

Tyra har utvecklas jättebra med löpbandet, nu springer hon på den utan problem 20 minuter i 5-7 km/h. Det har verkligen gett resultat på hennes enorma överskottsenergi. Så ni som har hundar med överskottsenergi - och inte har tid att cykla eller motionera rejält innan ni ska träna hunden, skaffa löpbandet. Det är en bra lösning faktiskt om man använder den på RÄTT SÄTT FÖRSTÅS! 

Nu ska vi sätta igång och jobba med staketet i trädgården, det blir 1,75 meter högt. Äntligen!Earth Hour - ni släckte väl?! Det gjorde jag!

Ni som inte släckte missade hur mysigt det kan vara utan lampor och teve och datorn :) Släckte dock hos en kompis i Skarpnäck. Hundarna var ensamma hemma ikväll med en katt som bor hos oss för tillfället.Idag var jag och Tyra hos en kompis i Bergshamra och åt lunch, promenerade i Ulsvik skog. Fick massa uppmärksamhet idag pga Tyra hade rosa regtäcke pga snöade en massa imorse. Gulligt. Azi var hemma med min kompis och hennes katt :) Längtar till 11 april så får jag veta om det blir operation för Azi eller inte. Hemsk väntan nu :(
RSS 2.0