Mys dag på jobbet

En bra dag på jobbet idag - jag stängde dagis tillsammans med Azi. Vi tog en långpromenad runt skogen, jättefint där. Sååå höstigt - fint!! Hundarna uppskattade promenaden - låg utslagna när vi kom till dagiset igen.

Azi är trött nu, hon fick en rejäl middag och nu får hon vila resten av kvällen. Imorgon blir hon hemma när jag jobbar, det blir en DW runda på morgonen så hon blir lite trött när jag åker.

Ja, jag har börjat använda täcke på Azi. Hon ska ha täcke om det är under 10-8 grader. Hon fryser och jag vill hålla hennes höfter varma.


Två söta bilder!

Ja, det var väldigt tråkigt med utbildningen - men jag tänker inte låta det krascha mitt liv, nej jag går vidare med nya tag. Ska kämpa med Mimmi under året och få 100% tolk till nästa år. Det är ju något jag brinner för, så jävlar ingen ska stå ivägen för mig.

Två nya bilder som ni får se, lyckades ladda upp bilderna på mobilen till facebook, så sparade jag bilderna därifrån så kan jag visa för er. Har ingen sladd annars från mobilen till datorn.

Söndags på vår tidiga morgonspromenad runda sjön genom skogen.


Idag på jobbet gick jag och dessa 3 hundarna + en lilla vovve som inte ville vara med på bilden på en långpromenad och vi gick upp på Högdalensberget. Jobbigt och varmt att gå upp. Men sen njöt vi av utsikten och vinden. Hundarna fick godis och vila lite. Sen var det knepigt att gå ner, jag halkade hur många gånger som helst. Men hundarna gick snällt bakom mig och jag hade schäfern att hålla om som stöd ibland. Duktiga vovvar! :)

Hösten är här på riktigt + hundinstruktörutbildning

Igår morse kl 8 gick jag, Adam och Azi en runda runt Strålsjön, det var hur mysigt som helst. Massa gula löv låg på marken, sjön var hur stilla som helst, hundarna var full av bus av sig. Azi sprang och sprang in i skogen och hade kul. Adam fick dock vara kopplad, men de busade tillsammans med en pinne och Adam fick sådana ryckhopp :) Sov även mellan hundarna i sängen, trångt och mysigt. Adam är alltså en CaneCorso, stor en :)

Idag bestämde jag och Mimmi att avstå hundinstruktörutbildningen hos Hundens Hus för denna här året. Med stort besvikelse då får vi inte tolk, även om vi hade beställt/bokat tolk för ett år sedan, meddelade de förra veckan att vi kommer inte få tolk. Och Hundens Hus måste betala tolk (det brukar vara gratis), och om de betalar kan de ändå INTE garantera tolk till varje helg. Så vi får betala en massa summa och kanske inte får tolk till varje helg, så mycket förlust. Är så asförbannad på tolkcentralen, jätte dåligt stil av dom! Mimmi och jag ska göra allt under ett år nu för att få tolk till nästa år, jävligt tråkigt att det ska bli så här :(

Hundvakt

Adam kom precis hem till oss. Jättesöt, åhh vad man älskar honom! :) Jag och Azi har idag tagit en långpromenad på 2 timmar och tittade på nybyggade hus här i området. Det såg ut som det var på Desperate Housewives gator, haha. Nu efter middagen ska jag och mamma ta en cykeltur med dom till centrum och hyra film. Wie!


Mamma smsade mig när jag var på jobbet

"Har gått en härlig promenad med hjärngympa, på träd, gå fint....:)"

Åh vad jag saknade hem då!


Lek lek lek å åter lek

Har fortfarande nackspärr idag, så jag förblev hemma idag också. Här hemma ordnade jag några hjärngympor som Azi fick leka och söka fram godis. Nu ikväll känner jag mig lite bättre så gick vi på en klövjningspromenad.

Jag ska till jobbet imorgon, måste gå dit, Azi blir hemma med min mamma på dagen. Jag slutar 14, kort dag. Hoppas jag är bättre imorgon så vi kan ta en härlig höstig skogs promenad när jag kommit hem. På lördagen kommer Azis Adam hit och sover hos oss till söndag, blir så superkul!

Adam å Azi somras.


DW å lite annat

Det har varit en händelsesrik helg för Azi. Hon träffade sin söta pojke Adam! Följde med honom till utställningen i Täby och så klart vann Adam ;) Och sen var hon på lydnadskurs, Nicke tog henne och det gick bra- fast lite svårt, men annars det gick bra. Azi var helt slutkörd efter helgen.

Två dagar i rad nu har hon varit med mig på jobbet och lekt med hundarna. Och sen sovit länge på eftermiddagen . Idag är vi hemma eftersom jag har sån nackespärr och inte kan gå eller något, jag har för ont i armen och nacken.

Nu ikväll gick Azi en DW runda, i saaakta tempo då jag inte kan kunde gå normalt. De gick bra, 2 kg.

Ledsen jag har varit SÅ DÅLIG på att uppdatera. Vi gör massor saker, men jag har ingen ork och sitta upp på kvällarna och blogga när jag har jobbat och sen gjort saker med Azi. Blir så trött. Så det får bli uppdaterad när jag orkar. Alltså dålig uppdatering för att jag har för mkt att göra, inte för jag är lat :)

Nu kommer hösten på riktigt, blir mysigt.

Träffade min vän Ester! /Azi

Idag kom Filippa och Ester hem till mig och så drog vi ut till Erstaviks skog/fält på en gång. Där lade vi varsitt spår och en appellspår till Ester. Azi fick en lekspår på fältet, där Azi sprang lös och sökte upp leksaken. Hon hittade leksaken, men var inte så intresserad av att ta upp leksaken, så det får bli godis nästa gång :)

Spåret i skogen för Azi gick mindre bra idag. Hon var väldigt okoncenterad i början och tappade massa. Fick upp annat spår och ville åt annat håll. Jag med min tålamod visade henne tillbaka till hennes spår, så  slutet hittade hon spåret bra och ledde till målet bra.

I skogen släppte vi hundarna lösa och de sprang så snabbt och lekte med varandra. Härligt och se som alltid, Azi var lycklig och hade jätte kul. När vi kom hem efter 3 timmars promenad och träning så var Azi trött och sov gott. Jag och Filippa gjorde en god middag och snackade massa hundsnack. Mys! Vi sover nog gott hela natten och samlar krafterna tills dagiset imorgon. Långdag 9-18.

Godnatt, nu ska vi sova djupt som de sjusovarna :)

Azis tokiga kompis Ester ♥


Trött trött trött trötter som i sju dvärgarna

Åhja, imorse vaknade vi 10.00 och tog en morgonspromenad och Azi fick sin frukost. Sen gick vi trötta raka vägen till sängen igen och sov till 14.00, men sen låg vi kvar till 17.00, helt sjukt.

Vi både blev så slutkörda av jobbet under veckan, jag jobbade mycker övertid än vad jag klarar av. Nästa vecka blir det lugnare, skönt! Så skönt och bara slappa och gosa i sängen. Men sen nej skärpte till oss och tog en timmes promenad 17.00 till 18.00. Nu är vi i sängen igen, haha. Jag ska få några gäster hit ikväll, så det blir lugn dag för Azi. Imorgon blir det en lång promenad och på måndagen ska vi spåra och träna lydnad med Filippa och Ester.


Mysmys med levande ljus! :)

Vilodag

Azi stannade hemma idag med mamma som är ledig. Min mormor och morfar kom även på besök. Jag jobbade 9-15, skulle egentligen sluta 18.00, men fick sluta tidigare.  Nu ikväll gosar vi bara i soffan, ska lägga oss tidigt ikväll, då jag börjar 7 imorgon.

Imorgon är hon med mig på jobbet, 7-15.30, sen drar vi upp till Uppsala! Ska hälsa på en där, hihi, får se om Azi känner igen Uppsalastaden. Vi har ju bott där halvt år för 4 år sedan.

Dagarna närmar sig till november - då börjar min hundinstruktör utbildning och då får Azi och Bamse träffas igen efter ett år!

Jag och Azi på väg till Naturhuset (Oset) i Örebro för 2 år sedan.

Martin och Bamse, Bamse drog av glädjen Martin på skridskor.
Jag och Azi tog en promenad och vilar efter en skridskorstur.
Azi och sin bror Irwin på syskonträff tidigare iår.
Azi och sin mamma Rutan sover tillsammans.

På jobbet just nu

Azi ligger på filten på och sover gott. Jag sitter och surfar på barbordet, där man kan se fönstret - man ser ägaren komma så vinkar man till dom och jag hämtar deras hund. Jag har lärt känna allas hussar och mattar ansikten, men ibland kommer man lillmatte/husse eller vänner som hämtar hunden. Så får jag fråga vilken hund de ska hämta :) Jag slutar kl 18.00 idag, och det finns 2 hundar kvar nu, hoppas att de går snart så jag kan gå tidigare från jobbet, hihi.

Idag var ganska stressigt på jobbet, 22 hundar som skulle rastas, alltså en av personalen har slutat så vi är bara 3 nu, men nästa vecka kommer en tjej som har tidigare praktiserat hos oss som hunddagisutbildning. Så vi blir 4 igen, och då blir schemat lugnare.

Igår kväll blev det klövjningspromenad på 10 minuter, ute var hur kallt som helst *nordpolen*. Så vi skyndade gå en runda och sen kröp vi in under täcket och somnade tidigt, skönt. Azi var pigg och på fint humör imorse.

Joggning på 4 km

Det blev joggning, jag sprang en runda som är ungefär 4 km. Vi sprang ganska högfart, vilket tempo! Azi var pigg hela vägen och hon galopperade lite ibland. Strechning och massage när vi kom hem.

Mamma sade att hon har haft en bra dag hemma idag, hjärngympor och varit ute i trädgården. Hon var precis där ute i trädgården och mamma klipper gräs nu, så passade jag på och ta en bild. Men Azi såg mig och sprang med mig upp till rummet och jag bloggar, så ligger hon på sängen bredvid mig. Ikväll blir det klövjningspromenad eller en lydnadspass när jag kommit hem från brorsans fotbollsmatch.

Precis innan vi drog ut och joggade.

Trädgården nyss. Svarta i hörnor, jaa kameran är skum.


Sjusovare

Hon sover så gott och mysigt. Hade ingen samvete att störa henne, så hon fick vara hemma idag med min mamma. Har lagt ut några hjärngympor som mamma ska ge henne under dagen. Ska under dagen fundera vad jag ska göra med henne när jag kommit hem. Nej, nu måste jag springa till bussen. Öppnar dagiset idag, kl 07.00.

Just nu Azi
in

Azi var en skogstroll

Vi tillbringade två timmar i skogen idag. Lade ett spår och sen gick vi på en långpromenad med massa skogsagility. Klövjning ingår också. Sen spårade Azi 500 meter spår, underbart energi hon hade.

Står stolt på stenen och visar upp sin snygga väska som hon bär så duktigt.

Inväntar på hoppkommando.

Mycket bus me pinnar också, så klart.

Använd fantasi, så där får ni en amatör fantastisk slalom bana ;)
Dags att spåra efter spåret lagt ungefär 1½ timme.

Full fart och klarade spikrakt hela spåret. Stolt matte.

En härlig eftermiddagspromenad + lite Magaluf

I veckan har Azi fått spåra ett spår - duktig som alltid. Igår var hon extra trött för jag körde DW med henne efter jobbet för jag skulle iväg på kvällen, så hon skulle vara riktigt trött. Idag vilade vi länge i sängen, ända till 12.30 (!), vi har vaknat tidigt alla mornar i veckan, så det är skönt med sovmorgon.

Eftermiddagen drog vi på 2 timmars promenad runt Erstavik, hon drog igen DW 30 minuter, tuffare pass än igår. Hon drog genom höga gräs, men Azi hade jätte kul, hon skuttade runt samtidigt.


Lite bilder på Magaluf (Mallorca); - FYFAN VAD JAG SAKNAR TILLBAKS.
Utsikt från vår balkong, havsutsikt.

Jag flyter på, njöööt.

Bea och jag med våra kända scarf, haha.

Slingshot, en tivoli som e skitkul. Åkte 3 gånger i veckan.

På Grabbarna Grus Beach Club. Killarna är våra kompisar från hotellet.
Bartenderna Max och Kasper som gjorde vår vecka :)


RSS 2.0