Lata dagar för Tyra!

Igår blev det en sån lat dag för Tyra, jag var hemifrån mellan 13.00-21.00, brorsan var hemma hela tiden och var borta på träning bara 18.00-20.00. Under hela dagen har Tyra bara legat och sovit i min säng, tuggat lite på märgbenen. Hon vägrade och gå ut i trädgården när brorsan försökte få henne kissa lite. Men när jag kom hem var hon glad och vi tog 30 minuters promenad. Men sen skyndade hon in i sängen igen och sov hela natten under min täcke :) Igår åt jag lunch på stan sen badade jag i Eriksdalsbadet med kompisarna.

Idag var jag också borta och handlade en del saker, hittade en regnbyxor som var på rea till 299 kr, dock 5.000 vattentät, vill ha 10.000, men får hitta en annan affär då alla hade slut på min storlek :/ Köpte också kläder å en ny sko, men hittade inge höstjacka, så får ha min fjällrävenjacka fortfarande... Tyra var hemma med brorsan idag också, hon låg i min säng hela tiden igen... När jag kom hem och då började det ösregna - Tyra vägrade och gå ut och strejkade i koppeln, tanten som gick förbi oss skrattade högt... Haha, grr töntiga Tyra :)
 
Men nu ska jag fixa en del viktiga saker - så går vi en promenad lite senare och finna ett par cachar har jag tänkt och kollar på brorsans match ikväll. Årets sista match, men Älta IF har redan vunnit serien och går upp till DIV3 till våren. Sen är de dags och åka iväääg till landet :D 



En höstig Azi, jag saknar dig något fruktansvärt! <3

 

4 timmar i duggregn och massa svampar!

Plockade en massa trattkantarell idag med Tyra. Gick i trattisskogen och runt hellasgården, påsen blev tung när vi kom hem. Haha. Det regnade vackert idag, sååå svamp-höst väder! Har tagit ett bad när jag kom hem, Tyra slumprade i soffan direkt. Men nu ska vi dra till Hammarbysjöstaden och käka middag där- sen dags för geocaching!

 
Imorgon blir det vilodag för Tyra, så hon ska få korta rundor och få sova för det mesta på dagen. Jag ska iväg och bada i Eriksdalsbadet m tjejer, först lunch på stan! Lite hundfri dag liksom. 
 
 

Höstig Tyra!!

Idag tog vi 3½ timmar promenad i höstluft med massa vackra färger på löven. Min ABSOLUTE favorit årstid! Längtar tills det blir oktober, ännu mer höstigare! :) Vi fann 4 cachar vid Sandasjön, Äventyrsbanan och Kolarängen! Imorgon ska jag cacha med två kompisar i Hammarby sjöstad! Igår cachade jag med mina tjejkompisar på stan ;)
 
Tyra sprang lös en stund i skogen, vid Sandasjön. Jag kände att vi var redo, så släppte jag henne lös! Hon var hur duktig som helst! Hon kunde springa 50 meter framför mig men sen tvärstannade hon och kollade på mig, så inkallade jag in henne, så sprang hon snabbt tillbaka och så busade vi av glädje! Härligt, hon var lös ca 10 minuter, så sen kopplade jag på henne. Bra början <3



Det händer inte så mycket nu på sista tiden, det blir vanliga långapromenader om dagen upp till 5 timmar, sen vanliga träning av uppletande och inkallning. Och SÅ ÄR DET BESTÄMT att jag går Rallylydnad hos Hundläroverket till våren! Glad! Men jag är sugen på nåt kurs nu i hösten, men hittar inte något bra.

Geocaching & utbildningshelgen!

Jag har börjat med geocaching! Har funnit nu summan 15 st på en vecka :) Jättekul och spännande, har alltid Tyra med mig. Riktigt perfekt kombitation med promenad och geocaching! Blev såååå fast efter första geocaching försöket måndags, sen har jag gjort varjedag hittills.
 
Min minsta cacha som jag hittat;


Nu gäller det utbildning hela helgen! Idag pratades det om djurskyddslag stiftelse. Idag var Tyra hos en hundvakt, det gick utmärkt. Om jag måste vara ärlig så har jag inte vågat lämna henne hos någon förutom hos mina föräldrar. Har inte lämnat bort Tyra hos någon sen maj 2011.

Folk har istället alltid kommit hem till mig och suttit med Tyra. Men nu var Tyra hos Karin och Donna. Det gick överförväntan, hon var hur kolugn som helst och kissade inte ens inne. Jag oroade mig nog för ingenting och för länge... Imorgon är Tyra hos mina föräldrar på landet. Går nu i en ny klass i hösten, jag kom in mitt i termin våras. Riktig nice klass. Det är i Basta, intressant område!

Vill ni läsa mer om Basta, tryck HÄR. Hundpensionat finns där.

Skön dag, totalt vilodag måndags!

Måndags var jag och Tyra helt slut så vi låg i sängen heeeela dagen! Rätt skön dag då
det var varit så intenstivt helg med Romeo och Julia! :)

 

Tyras helg med Romeo!

 


- Idag har vi total vilo dag, bara sängen som gäller för Tyra! ;)

Canicross på 7 km

Canicross med Tyra & Romeo i 7 km, från Snörom till Strålsjön! Hundarna jobbade på hela tiden och flöt i samma takt jämt, så jävla bra löptur idag. Hundmöterna gick galant också :)


Litet vattenpaus!

Zoom - när Tyra är varm och stänger munnen så sticker tungan ut lite, haha. Det är så typiskt henne :)

Vi gick promenad hem frå Strålsjön efter de har badat och busat lite :)

Tyra har så kul ihop med Romeo!

Guud vad Tyra och Romeo släppte loss på hundöarna igår- efter två timmar där var de helt slut. Men dagen slutade inte - vi besökte Bromma Zoo och köpte märgben! Jag la undan ett par halsband och koppel, ska fundera om jag ska köpa dessa. 

Höstkänsla <3


På kvällen tittade vi på min brorsas match i Älta IP, det blev 18-1 till Älta och min bror gjorde 5 mål, fuun match ;) Romeo och Tyra satt lugnt vanligt och gillade läget bland publiken. Sen tog vi en runda och de fick märgben när vi kom hem.
 
Nu ska jag, Romeo och Tyra powerwalka i Saltsjöbaden! :) Kommer med film och bilder sen! Julia är på mässan på stan, så jag är hundvakt :) Sen ikväll åker jag in till stan och käkar på restaurang, mums!

Bengalkatten, vår granne!

Vår grannes katt! Tyra och katten brukar titta på varandra genom staketet och "springa efter varandra", förut var de otroligt intresserade av varandra. Men efter halvt år har de träffats varjedag genom staketet, så är katten inte mer spännande tycker Tyra. 
 

Är bara så glad...

... - de senaste dagarna har gått så bra och allt flyter på! :) Ikväll kommer underbara Julia och Romeo hit och det kommer bli en äventyrlig helg! Imorse gick jag ut med Tyra till grusgropen och där fick hon söka hennes frukost på stort gräsmatta, medans jag satt och åt min yoghurt. Fint väder och allt!



Snart går vi iväg och tränar lite uppletande och kör flirtpole! :)

Det blir privatlektion rallylydnad småningon - efter jag tagit examen på hunddagisutbildningen annars blir det för mycket nu för mig.

Tyra fick lite grädde ikväll


Jaaa! Nöjd med djurakuten!

Jenny och Stefan behåller den döva Eivor och försöker ge henne bästa livet hon kan få! :) Så ska det vara, var så orolig innan. Nu kan jag sova gott inatt! :)
 
Men det var intressant det med hörseltesterna, nålar runt ansiktet - det hade jag ingen aning om faktiskt, haha. Har hörseltest papper på Tyra, kan visa er nån dag! Azi har dock inte testat hos veterinären, uppfödaren dömde det själv. Och så märker jag också att hon är döv, hehe :)
 
Ska gå en runda med Tyra nu och ge henne märgben och det blir chokladpudding för mig inför serien Lilyhammer.



Dövhund på Djurakuten ikväll 19.30 kanal 3

 
Matte och husses värsta farhågor - hunden är döv.
 
Detta där reagerade jag på.. Tragiskt att folk är så livrädda när sina hundar är döva, men hallå se på mig och flera andra som har döva hundar utan problem! Djurakuten som är djurvänner- så jag FÖRVÄNTAR mig att de hänvisar dom till kunniga hundmänniskor med dövhundar som erfarenhet och att de INTE avlivar hunden i programmet.
 
Blir intressant och se ikväll...!

Ingen fara med Tyra!!

Imorse var hon hur pigg som helst och benet var normal! Puuuh, så det var nog bara en smäll hon fick och kanske lite inre blödning.
 
Så träffade vi Donna som planerat och gick i 3 timmar i det sköna vädret. Dessutom jätteskönt så är jag riktigt frisk, lite förkyld- men nåja det är väl inget.
 
Fick papper om utbildningen jag ska gå 22-23 sept och 7-8 oktober, så sen är jag klar med hunddagisföreståndare utbildningen. Så jävlaskönt! Ska förplugga lite så det inte blir alldeles för tungt under lektionen. Det är lite extra tufft för döva att gå på föreläsningar, det blir så spänt hela tiden. Jag hinner inte ens skriva ned sakerna eftersom jag måste hålla fokus på tolken HELA TIDEN, tittar jag bort ett par sekunder, missar jag viktiga information. Ni hörande kan koppla av och titta ned, samtidigt rita figurer på pappret (har sett en del göra det haha). Men det kan vi inte göra något annat än hela tiden ha super ögonkoll på tolken. Så jag får migrän varjekväll efter föreläsningar. Det är tungt, så är det lättare om jag läser lite innan så jag vet ungefärlig så kan jag koppla av lite mer...
 
 

Neeej!

Det får inte hända... Tyra är halt! Hon haltade lite till i rasthagen, men sen verkade det gå över, hon sprang vidare och vi åkte buss hem gick hon normalt. Men efter vilan - haltade hon nedanför trappan nyss... Gick en kort runda med henne för att se hur det är med benet. Så efter en stund rörelse går hon normal igen, tror det är bara stukning/och stelhet efter stukning... Hoppas!

Jag har fortfarande trauma i mig, Azi haltade ju våras och det tydde på benbrott... Orolig matte här nu!

Vilken vecka!!!

 
Måndag; Blev en långpromenad med Donna, Ebba, My och Tyra till Tyresö. Väl dit handlade jag färskfoder som Tyra bar hemåt i sin nya klövjeväskan! Sen kom en kompis till mig och sov över. Tyra och hon delade kudde, så lovely!





Tisdag; Jag var på återbesök hos kirurgiläkaren ang mitt finger. Jag behöver inte opereras, inte än iallafall. Ska träna en massa med fingret nu i några månader. Men den kommer nog bli återställd om ett år sa läkaren. Trevligt. På kvällen så tog jag och Tyra en längre promenad till Sandasjön.

Onsdag; Dags för hundkurs på kvällen på Nacka BK. Jag är inte så direkt nöjd med kursen faktiskt. Instruktören verkar inte vara så duktig som det står på hemsidan. Men vi ger henne en till chans på nu onsdag, annars får vi ta upp med henne att hon lever inte upp till vår förväntning.

Torsdag; Vaknade 04.00 för att åka til Solna och överraska Bea som blev 25 år. Tyra följde
så klart med, hon hoppade i hennes säng och väckte henne ;) Sen stannade vi i Solna tills eftermiddagen... Väl hemma - fick jag feber :/ 



Fredag; Sjuuuk, feber! Men tvingade mig själv iväg till Hellasgården och gå 7 km med Tyra. Så hon ska kunna ligga still hemma medans jag försöker krya på mig.

Lördag; Sjuuuuk, feber! Men gick två timmar runt i grusgropen och i skogen och tränade en del saker. Sen låg jag hemma hela dagen och dreglade... På kvällen kom Julia på besök över te- mys!



Söndag; Idag känner jag mig mycket bättre. Febern är borta. Men förkyld och hostar så fort jag är ute. Men vi åkte till Skarpnäck och mötte upp Ida och Billy! Vi gick runt lite och koppeltränade, tränade några läxor som vi fick ifrån kursen. Sen släppte vi hundarna i rasthagen - full medvetenlös! Tyra har aldrig lekt så fint med nån annan hund än Azi, seriöst är så glad att Tyra fick en så bra kompis nu! :)



Sörmlandsleden; etapp 3 Alby friluftsgård - Tyresta by

Idag gick jag, Tyra och Cecilia genom etappen 3! Vi gick tvärtom håll, eftersom det är så dåligt med bussar hemifrån Tyresta By på eftermiddagar, vi skulle kunnat vänta upp till 1 timme på bussen.

Så gick vi från Tyresta By till Alby friluftsgård istället. Men vi fick inte nog så gick vi yttligare km till Tyresö Centrum. Sedan tog jag och Tyra bussen till Älta, Cecilia bor i Tyresö Centrum.

Härlig dag, vi åkte hemifrån 09.20, var hemma 18.00, jösses härligt!! Vackert det var! Azi har varit där förut, vi gick där januari 2011, då var det fullt med snö. Så det ser annorlunda ut nu.

Januari 2011.



Det blir etapp 5; Handen till Paradiset på söndag på 13 km, sen kanske ska jag gå på fredag etapp 4; Tyresta By till Handen på 8 km. Vi får se hur veckan ser ut, ska på kurs osv- så jag inte pumpar ut kraften på mig och Tyra bara.
 
Så klart vi har vilodagar!!! Har vilat totalt i 2 dagar, bara sängliggande i 2 dagar nu, så ni vet ;) (Blev klagad förut att jag överaktiverar mina hundar, men det är ju så att jag inte skriver om våra sängliggande dagar så det syntes inte att vi har vilodagar liksom. Ni vet bara typ 10% av mitt liv av denna här blogg).

Tyresta By.

Största myrstack jag typ har sett!
Någon har tappat sin tänder.



Under pausen vid Tyresö-Flaten sjön kröp Tyra upp till mig och la på mig. Gulligt tösen!

Nyfors!

Fotboll i regnet

Igår kväll satt jag och Tyra i Älta Ip och kollade på Älta matchen. Det ösregnade genom hela matchen, Tyra klagade ingenting. Vi satt under parapylen och tittade på matchen. Det var mysigt, tror det tyckte Tyra också ;)

Imorgon blir det upp i ottan!!




RSS 2.0