Mys i soffan å äter popcorn

Vi tog en långpromenad runda området, jätte fint. Hittade hundrasthagen, där lekte Azi med 6 andra hundar. Bernersennenhund, Goldenretriever, Amstaff/Golden/Austarlisk Cattledog, Chihuahua, Dvärgpincher och en Chihuahuamix. Nu ligger vi på soffan, jag använder Azis rumpa som kudde. Käkar popcorn, Azi fick smaka lite :)
Du som skrev att du ska köpa en hundvalp som är döv. Jag råkade radera din kommentar, skriv igen, så pratar vi. Och jag träffar er mer än gärna! :)

Kattvakt

Vi är nu hos en kompis, och vi är kattvakt till imorgon. Katten är inte speciellt förtjust i Azi.
Azi sket totalt i katten när vi kom in i lägenheten, Azi nosade inte ens på katten. Katten är däremot stel, men efter ett tag slappnade katten av och verkar förstå att Azi inte kommer göra någonting :)

Nu ska vi ta en långpromenad i denna här området, jag har själv bott här område när jag föddes till ett par år gammal. Så det är kul och se området igen. Det ska finnas en hundrasthage, ska kolla vart det är.


Fartfyllda dagarna med min älskling

Jag har haft det bra i Danmark och nu alla dagar har jag tillbringat massor med Azi. Hittat på flera nya saker varjedag. Igår var vi i skogen tre timmar i regnet, riktigt mysigt. Hunnit med massa hjärngympor och LK1, idag körde vi med DW.

Hade ingen lust och blogga, och inte tid heller. Men nu har jag nya bilder, så lusten kom ikapp :)


Danmarks rasförbjud

Som sagt jag har varit i Danmark 5 dagar, är hemma nu. Innan resan har jag tänkt på; "Nu ska jag resa till ett land som avskyr kamphundarna, känns som jag stödjer landet genom att resa dit." Men ja, så kan man inte tänka.

Men när väl jag är där.. Öh, med min förvåning såg jag en Amstaff (eller nåt sånt av dessa iaf), UTAN MUNKORG. Jag blev så förvånad, den första hund jag ser i Danmark är en sk. kamphund som har förbjudits och har munkorgtvång, ÄR DEN UTAN MUNKORG... Sen under 5 dagarna har jag sett ungefär 100 st kamphundar och bara 20 st av andra hundraser. Så många sk. kamphundar det finns, mer än andra raser tillsammans. INGEN av sk. kamphundarna har munkorg, och FLERA ÄR LÖSA och GÅR FINT BREDVID ÄGAREN. Jag blev så förvånad och förvirrad.

Eller har rasförbjudet inte genomförts? - 1 juli börjar ju rasförbjudet, men det verkar vara ... Fiasko eller bryr ägarna inte om sig?

Avslöjar hur lite kunskap media har ang hundar?!!?!!?Labrador - ursäkta jag skrattar...

Långpromenad vid flatenbadet å ältasjön

Underbar väder idag, så vi tog en 2 timmars promenad igen. Gick genom flatenbadet, där Azi badade i en tom ministrand. Glad Azi som hämtade dummyn, hon börjar tycka mer och mer om att bada. *gilla*. Sen gick vi mot Ältasjön, (Strandparken), jättefint, fikade vid en berg över vattnet. Sen sista biten hemåt bar Azi klövjeväska. Nu är Azi trött och ligger på svala duntäcke på köksgolvet.

Flatenbadet.


Fik ovanpå Ältasjön.

Dopp i Flatenbadet.


Första gången på länge man kan ta två timmars promenad

utan att vi smälter bort av värmen.

Gick bort till Sandasjön, där pausade vi och busade. Azi badade lite. Körde godisuppletande. Azi var hur pigg som helst, skönt med svalt väder idag, så hon bara sprang och sprang och hade full med energi. Skönt och se att innerst i Azi att hon lever :)Azi lekte i vattnet på landet


Hundar kan få deppression

Tänk på att hundar liknar människor väldigt mycket - för dom har känslor, känsliga känslor och deras kropp fungerar som våra. Hundarna som lever ett aktivt liv och ägaren hittar alltid något kul med hunden, uppfyller man hundens värdefulla korta liv. Hunden blir lycklig och ser fram emot varje morgon att något kul ska hända i hundens liv.

Precis som vi människor - vi väljer att vi vill jobba med detta jobb; så vi vaknar varjemorgon och ser fram emot att gå till jobbet och gör nytta så känner vi att vi duger. Och vi väljer vilka vänner vi vill träffa - vi blir glada av att träffa dom och blir stimulerad med massa information. Vi väljer själva vilken sport vi vill hålla på och träna så vi håller oss i trim och form. Vi väljer att äta grönsaker och sunt mat för att vår hälsa ska gå i bra förbränning och inte blir överviktiga. Det är meningen med livet - man ska göra något värdefullt varjedag som uppfyller sitt liv.

Har vi inte ett jobb att gå till, blir vi pengarlösa och det kan leda till deppression. Har vi inga vänner att anförtro oss till, känner vi oss så ensamma, vi som lever i flock. Man hamnar i ännu mer deppression. Rör vi inte på oss och då mår vi innerst dåligt och kroppen lider av rastlöshet. Vi blir överviktiga, det leder till sittade i soffan. Om vi äter sådana skräp mat som hamburgare, pizzor, extra ost på osv går vi upp i vikt och kan ännu mindre göra saker på grund av fetma och blodcirkulation fungerar sämre på grund av all fett som stoppas i kroppen. Allt där kan ledas till kratig deppression - så blir man liggande i sängen och har sån tryck i bröstet varjemorgon, vad ska jag göra idag? Jag har inget jobb, har inga pengar, har inga vänner. Ja, jag går ut och äter skräpmat som tröst. Man orkar helt enkelt inte att kliva upp på morgonen, man är så olycklig i själen.

Därför är det tragiskt att väldigt många hundägare som skaffar hund och gör inget/bara då och då något med sin hund. Hundar ska inte få sova bort sitt korta liv.

Hundar känner precis som vi. Har de ingen uppgift att uppfylla varjedag, känner dom att de inte duger. Får de inte träffa andra hundar som vänner och kan andvända sin hundspråk som vi människor inte kan ge hunden, de får utlopp av sin "äkta hundlekar" och få social, blir dom stressade av att inte få uttrycka det som är naturligt för hundar. Hundar som inte motioneras ordentligt varjedag, lider deras kropp av raslöshet och blir så olycklig i själen av att inte får röra på sig när hundarna i grunden är avlad att springa upp till 10 mil om dagen. Hundägarna ger sina hundar sådana billiga mat som Doggy, Pedigree osv - det är som att man själv äter pizza varjedag. Hundarnas kropp försämras förbränning och går upp i vikt på grund av all feta mat.

Hundarna kan alltså bli lika mycket deppression som vi kan få. De kan må så dåligt att de blir sängliggande, lyser inte livsglädje och har väldigt dåligt förtroende. Som leder till utfall, slö, trött, rädsla och osäkerhet. Och hemskaste med detta - ägaren TROR att sin hund är så lugn av sig och inte behöver mycket motion. Nej, hunden lider av deppression och anropar hjälp utan hundägarens medvetande.

De senaste dagarna

Bloggtorka nu igen - man hinner inte blogga så mkt nu när man är ute och gör saker hela tiden i den fina vädret.

Vi har inte tränat eller gjort några speciella program på flera dagar nu heller. Vi har bara tagit det lugnt och tagit en dag i taget. Jag har semester och så har Azi också semester :) Azi följer dit jag ska, hos vänner, vännerna kommer hit och hon är med när vi är ute och badar. Hon blir så trött på kvällarna efter dagens utflykter.

Idag åkte vi hem till en kompis och stannade där några timmar, Azi var duktig och låg kvar på hennes filt och tuggade på benet. Kompisens pojkvän är allergisk mot päls, så Azi ej kan röra runt som helst. Perfekt för passivträning :)

Strålsjön fredags.

Flatenbadet igår.


Sen började det spöregna precis när vi väntade på bussen hemåt.


Svalkan café vid Ulriksdal

Igår morse tog jag, mamma och Azi en morgons dopp vid en klippa på landet. Så fint, Azi simmade ut några gånger och hämtade dummyn. Skönt med svalkan av vattnet tycker hon. Efter 12 drog vi tre och hämtade min mormor och morfar. Vi åkte ut till Ulriksdals slottsområde, gick en litet promenad till fiket Svalkan. Rätt mysigt där. Sen besökte vi en stund hos mormor och morfar. Där somnade jag på en gång haha (har ej sovit ut efter NUL).

Azi fick sin första åksjukan idag (iallfall sen hon kom till mig), hon spydde när vi kom fram till Svalkan. Det är nog värmen och vi hade problem med bilen idag också, så resan blev längre än planerat (hade så kalrt AC på), men ändå värmer påverkar mycket. Stackars Azi.

På väg hem stannade vi vid Arkens Zoo i Solna, där hittade jag fyndlådan. Köpte en kong för 25 kr (210 kr), läder halsband 50 kr (270) kr och en mat/vattenskål för 10 kr.

På landet imorse.

Vid Svalkan.Hemma igen från Dalarna!

Jag kom hem söndags efter en HELT UNDERBAR vecka. NUL läger är en av de bästa jag har varit med om, herregud. Ser fram emot NUL i Norge 2012!Måndags kom Azi hem från landet, såå underbart och få träffa henne igen. Vi blev glada och delade en massa kramar och pussar! :) De senaste dagarna har vi tagit det lugnt - vädret har tagit död på Azi. Hon orkar knappt med någonting, så det blev lite hjärngympa och korta promenader. Hon fick även massor uppmärksamhet av mina underbara tjejer som har varit hos mig från måndag till idag. Inatt var vi 5 st som sov i min föräldrars säng och så klart var Azi med i sängen också. Hon njööööt av vår närhet ;)

Ikväll drar jag och Azi till landet. Med mamma. Så bara tjejer i stugan, utan pojkar - skönt! :)

Bloggpaus!


Barmark SM 2009 i Örebro. Nu håller de på kolla på två klubbar som vill ta emot Barmark SM 2010. Spännande vilket klubb det kommer bli - räkna med mig som publik igen! En av de bästa upplevelser jag har upplevt kring hundvärlden. Helt underbart och se samspel mellan hundar och ägare. Längtar tills en dag jag tävlar själv :) http://astirazalea.blogg.se/2009/october/24-oktober-09.html - fler bilder.

Nu är det bloggpaus i en vecka då jag är i Dalarna på läger och Azi är på landet med min pappa och mamma. Hejsvejs - ha de så bra under veckan ni allihopa! Era kommentarer och sånt tar jag itu med när jag kommit hem.


Cykel + simma + rosett

Tog en litet lätt lugnt cykeltur med Azi idag till Strålsjön, tar bara 10 minuter typ. Där var fullsatt med folk och barn, men vi badade utanför bryggan, gick jätte bra. Folk klagade inte alls, de istället tyckte det var så söt när Azi hämtade dummyn. Fan vilket bra område vi bor, badar där med Azi nästan varjedag - ingen har klagat! :)

Körde också ett tränings pass med Azi, simning alltså. Annars för det mesta lekte vi och kastade dummyn och hon simmade och hämtade. Dock i kopplat av respekt för folk.

En helt underbar dag idag! Sen på kvällen låg Azi utomhus på en filt och tuggade på en ben (dock ej den som hon reagerade på). Vi tvåbenta åt grillmat, perfekt avslut på en toppendag.

Senare under VM kvartsfinalen mellan Spanien och Paraugay kröp Azi upp till soffan där mina föräldrar satt. Trångt, men Azi bara lade sig där och njöt av deras närhet. Hon har väl saknat dom, då föräldrarna ej bor hemma i huset längre. De bor ute på landet i stugan, jag var tvungen och bo kvar här för jag jobbar och har 20 minuters buss till jobbet härifrån, så vi har bott själv i den stora huset ett par veckor. Men nu har jag SEMESTER! Så vi kommer vara på landet mycket :)


Hittade en fluga idag som min brorsa hade när han var liten, så testade jag runt hennes huvud, sååå fint rosett det blev. Uppskattas dock inte av henne, haha ;D


Kryddig promenad

Ni vet väl att man ska krydda på sina promenader med era hundar. Promenader ska inte bestå av halsband koppel hunden husse/matte och husse/matte är i sina egna tankar, pratar i telefonen, smsar och hunden går i sin egen värld med nosen tätt på marken. Enda kontakt ni har är när det kommer en hundmöte, det är då en enda gången ni pratar med hunden och ni säger NEJ MEN LÄGG AV. Ni promenerar inte ens tillsammans då, enormt negativt. Det skapar bara respeklöst och konflikt. Kom ihåg det är aldrig hundens fel, det är ni som själv vill ha konflikt med hunden för ni inte gör promenader spännande. (Säger ni ni ni , lättare att säga de än husse/matte hela tiden, ni betyder ej att det är NI). 

Ni ska istället promenera tillsammans. Krydda på promenader genom att överraska hunden helt plötsligt av att den ska hoppa upp på en sten t.ex., ta upp plötsligt en leksak från fickan som du har packat i smyg, ja listan kan göra lång - det ger bara positiv effekt på hundägandet. Hunden har koll på dig, lyssnar på dig, tycker du är intressantare än hunden som passerar er. Det är då det skapar en relation och respekt mellan hundägare och hunden. 

Våra promenader består alltid av krydd, det händer alltid något under våra promenader. Klart man ska kunna gå lugnt och avkopplat promenader som morgon/kvälls rastning. Resten av dagen ska det hända något kul för hunden, det är så det förgyller deras korta liv.

Idag bestämde jag att ha extrem kryddpromenad under en timme. Jag hoppade helt plötsligt som en kängru, tog upp leksaken, gick dit det finns 10 stubbar på en ställe så sprang jag till varje stubbe och Azi skulle stå på den, jag gömde bakom en träd så Azi fick springa ikapp mig cirklar runt träden, lade en motivation spår på fotbollsplanen, lekplatsen för barn finns många erbjudanden för hundträning. Emellan överraskningar avslutade jag leken plötsligt och bara gick, Azi är duktig att lugna ner sig snabbt och gå på en promenad i ca 3 minuter, sen kommer det en ny överraskning.


RSS 2.0