Hundar kan få deppression

Tänk på att hundar liknar människor väldigt mycket - för dom har känslor, känsliga känslor och deras kropp fungerar som våra. Hundarna som lever ett aktivt liv och ägaren hittar alltid något kul med hunden, uppfyller man hundens värdefulla korta liv. Hunden blir lycklig och ser fram emot varje morgon att något kul ska hända i hundens liv.

Precis som vi människor - vi väljer att vi vill jobba med detta jobb; så vi vaknar varjemorgon och ser fram emot att gå till jobbet och gör nytta så känner vi att vi duger. Och vi väljer vilka vänner vi vill träffa - vi blir glada av att träffa dom och blir stimulerad med massa information. Vi väljer själva vilken sport vi vill hålla på och träna så vi håller oss i trim och form. Vi väljer att äta grönsaker och sunt mat för att vår hälsa ska gå i bra förbränning och inte blir överviktiga. Det är meningen med livet - man ska göra något värdefullt varjedag som uppfyller sitt liv.

Har vi inte ett jobb att gå till, blir vi pengarlösa och det kan leda till deppression. Har vi inga vänner att anförtro oss till, känner vi oss så ensamma, vi som lever i flock. Man hamnar i ännu mer deppression. Rör vi inte på oss och då mår vi innerst dåligt och kroppen lider av rastlöshet. Vi blir överviktiga, det leder till sittade i soffan. Om vi äter sådana skräp mat som hamburgare, pizzor, extra ost på osv går vi upp i vikt och kan ännu mindre göra saker på grund av fetma och blodcirkulation fungerar sämre på grund av all fett som stoppas i kroppen. Allt där kan ledas till kratig deppression - så blir man liggande i sängen och har sån tryck i bröstet varjemorgon, vad ska jag göra idag? Jag har inget jobb, har inga pengar, har inga vänner. Ja, jag går ut och äter skräpmat som tröst. Man orkar helt enkelt inte att kliva upp på morgonen, man är så olycklig i själen.

Därför är det tragiskt att väldigt många hundägare som skaffar hund och gör inget/bara då och då något med sin hund. Hundar ska inte få sova bort sitt korta liv.

Hundar känner precis som vi. Har de ingen uppgift att uppfylla varjedag, känner dom att de inte duger. Får de inte träffa andra hundar som vänner och kan andvända sin hundspråk som vi människor inte kan ge hunden, de får utlopp av sin "äkta hundlekar" och få social, blir dom stressade av att inte få uttrycka det som är naturligt för hundar. Hundar som inte motioneras ordentligt varjedag, lider deras kropp av raslöshet och blir så olycklig i själen av att inte får röra på sig när hundarna i grunden är avlad att springa upp till 10 mil om dagen. Hundägarna ger sina hundar sådana billiga mat som Doggy, Pedigree osv - det är som att man själv äter pizza varjedag. Hundarnas kropp försämras förbränning och går upp i vikt på grund av all feta mat.

Hundarna kan alltså bli lika mycket deppression som vi kan få. De kan må så dåligt att de blir sängliggande, lyser inte livsglädje och har väldigt dåligt förtroende. Som leder till utfall, slö, trött, rädsla och osäkerhet. Och hemskaste med detta - ägaren TROR att sin hund är så lugn av sig och inte behöver mycket motion. Nej, hunden lider av deppression och anropar hjälp utan hundägarens medvetande.

Kommentarer
Postat av: Patricia & Elwiz

Väldigt intressant inlägg. Det är synd om de hundar som folk bara skaffar till sällskap som inte får göra något annat än några få kisspromenader per dag.

2010-07-19 @ 10:55:04
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: JooBoo

helt rätt!! hundar är typ samma som oss som behöver ha nåt nytta att se fram emot.

2010-07-19 @ 11:13:08
Postat av: Carina

Ett väldigt bra och intressant inlägg. Håller med om allt. Ser många hundar här omkring som är av större storlek som bara går runt huset och sen in, aldrig något roligt bus. Jag försöker varje vecka att göra något extra som spår eller träna agility. sen busar vi med hundkompisar och hittar på äventyr både på de vanliga promenaderna och lite utöver ibland. Vill att mina hundar ska ha ett spännande och intressant liv och inte bara ligga och sova på soffan.... Ha det gott

2010-07-19 @ 20:12:55
URL: http://tysonochganget.blogspot.com
Postat av: jennifer

jag vet en hund som är väldig deppig:( har nästan gråtit för hundens skull..suck.. hunden är bara 3-4 år o beter sig som om han är tio år:(

2010-07-19 @ 20:42:36
Postat av: Tina & Miracle

Dyrt hundfoder är inte alltid bäst. ;) Så en hel del hundar fungerar bra på t.ex. Doggy, men då måste det verkligen funka bra. Har lärt mig att läsa innehållsförteckning för några månader sen och det var intressant, ett billigare foder var nästan lika bra som JWB om jag minns rätt.Men ja, det är sant det du säger, de behöver få utlopp för sin energi, motion och dessutom få ha roligt med vänner :)

2010-07-19 @ 22:19:01
URL: http://minmiracle.blogg.se/
Postat av: Cilla

Bra inlägg men då måste jag skriva att Badah måste vara jätte jätte deppad...:(

stackars min lilla Badah...

2010-07-22 @ 19:23:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0