Mina underbara tröttfisar

Igår kväll :)


Imorse :)

Vom og hundemat i Tyresö Djurmagasinet

Tyresö Djurmagasinet har börjat sälja Vom og hundemat färskfoder. För er som kör med maten och bor närheten- det blir mkt bekvämmare, iallafall för mig. Förut måste jag alltid åka till Enskede Hund&Katt. Nu kan jag bara cykla dit och handla, inte vara beroende av bil :)

TÄNKTE DET VAR BRA FÖR ER OCH VETA!Min nya piercing, den 11:e, men har 7 på mig just nu!

Brinner verkligen för piercingar, det är en del av mig. Varje piercing har något betydelse faktiskt! Nu blir mina föräldrar sura när de ser det här, förlåt! :) Min mormor morfar kommer svimma om de ser det här, tur att de inte har dator! Hah. Svar på er frågor som jag är van att få ;) - Nej, det gjorde inte ont alls. Kände bara som vanlig spruta nål som sticks i början, sen känns det inget.

Slutar jobba om 2 timmar, så blir de sol o bad hela dagen. Härligt! Hundarna var sjukt trötta imorse, de följde inte med mig upp kl 5, så väckte jag dom vid 6 när vi skulle till bussen. Kommer en film ikväll när jag väckte dom :)

Non-stop dragsele blev det!

Har länge funderat vilken dragsele jag ska köpa - så nu blev det en Non-stop sele. Kändes jättebra med inköpet. Idag efter jobbet åkte jag och hundarna till Tyresö Djurmagasinet och kollade efter en dragsele. Fick bra hjälp där! Hörde av några att på Sickla Simbi visste inte hur man skulle sätta en sån sele på en hund :O

Sen gick vi hemåt och jag lät Tyra provdra med den, det kändes bra och stadigt. Jag behåller nog den. Köpte även en ny förarbälte av Limex, den är starkare än jag har nu som är från Hööks, den räcker för Azi, men Tyra är starkare och blir mycket tyngre när hon drar. Så en bättre behövs :)

Ett steg närmare satsningen på dragsport, melike! ♥


Min och Tyras första linlöpning träning premiär 28/6-11

Idag bestämde jag för att ta tummen ur röven och börja träna själv! Inte ska jag alltid lata mig och åka runt på cykel medans Tyra jobbar. Nej, vi ska jobba tillsammans - så började jag träna IDAG! Fick också inspiration av en tjej som springer med sina två amstaffar!

Så tog jag fram förarbälte som jag inte har användt sen vintern, (skidturer) och förberedde mig mentalt. Skulle powerwalka runt Erstavik, 4 km, med Tyra dragande före mig. Hoppades det skulle gå bra. - Inte att hon skulle hoppa och bita mig, det gör hon alltid när jag börjar springa och framförallt MIN EGEN KONDITION. Har inte powerwalkat/joggat sen augusti 2010.

Men när vi började vid Erstavik/Strålsjön bommen, fattade Tyra vinken DIREKT när jag fäste hennes dragsele. Och hon hoppade och bet mig bara 2ggr och sen drog hon helt underbart hela vägen, alldeles för snabb för att endast powerwalka. Så jag började springa - oh shit jag bara sprang hela vägen utan att bli trött! Vilken dundergod grund kondis jag har ;) Fan vad jag älskar linlöpning! Ska fanimej göra det jätteofta nu. Tyra älskade det också, det är hennes grej att dra och samtidigt springa! :)

Beredda snyggo tjejer vid bommen och visste då inget om hur det skulle gå hela rundan, haha!

Det började direkt bra!


Mycket härligare när vi kom fram till fältet. Bästa stället!
Så här glad blev jag över Tyras duktiga insats! Btw, jag snubblade inte efter på kopplet, hände inget, märkte inget ;)
Vattenpaus. Svalkade magen också.


Vårt sätt att springa, hahah :)

Min lilla filmstjärna, Astirazalea!

Vi blev kontaktade av teve, UR, och de ville låna Azi till en avsnitt på deras serie. Så klart ville Azi vara med! - Men det visade sig att JAG skulle vara med också, det var pinsamt, gillar inte och bli filmad, iallafall inte sådär situation med massa regissör bakom kameran. Men det gick jätte bra och vi hade kul. Det sändas till hösten! :)

Det var en till hund med också och han skulle vara den "hund huvudrollen" - men han fixade inte det, så fick det bli Azi istället, hon fixade det så perfekt, proooud! :)


Idag var det en finkväll!Livet är med full av överraskningar - det händer saker när man minst anar det.
Ibland hatar jag det, ibland älskar jag det. Just nu älskar jag detta som händer! :)


Midsommarshelgen

Haft en helt crazy helg; bilderna får säga sitt å det finns mer men har ingen ork och skriva alls nu, Så slutkörd trött. De blir mys middag med hemmagjorda köttbullar ikväll med grannen! :) Men först ska jag sova en stund nu, så jag orkar gå en runda med hundarna sen.

Torsdagsnatten blev de överrasknings firande kl 00.00!
Midsommarsafton morgon - värsta sovmorgon- jätteskönt! Ser ni hur de har de så soft? :)
Trötter jag å Tyra.

Hundarna busar så mycket tillsammans!
Min midsommarsmat!

Midsommarsdagen morgonspromenad mot sjön.

En kompis kamera, vattenkamera - så lite sämre kvalitet.

02.00 på natten tog vi alla och hundarna båttur med roddbåt!
Mot staaan! Midsommarsdagens natt!

Rätt lugn dag idag!Idag läser de på SKK av Tyras röntgen bilderna. Pirrigt. Vill veta nu! Lär få brevet nästa vecka :)

Azi sover gott under filten nu på jobbet. Hon är lite sur nu att det regnar och vi ska ut snart. Rätt lite hundar här idag, bara 4 st har kommit. Två till ska komma, men inte säkert :)

Efter jobbet idag ska jag och dogsen dra t skogen och träna. Går kanske till äventyrsbanan, finns bra "agilitygrejer" som man kan använda t hundarna om man har sin fantasi :)

Cykel under regnet och åska!

Tyra har varit lite besvärlig hela dagen idag, ett steg bakåt igen. Hon varit stressad och stirrig idag, det beror nog på veterinärbesöket igår gissar jag.

Så bestämde jag för att jobba med henne ordentligt när vi kommit hem då hon ska få andra tankar och vara fokuserad på mig, inte runt omkring henne. Vi drog ut till skogen och cyklade, hon drog 3kg kättning samtidigt. Cyklade runt omkring Tyresö skogsdelen. Tyra hade jätteroligt och var väldigt fokuserad på det hon gjorde. Sen var det meningen att parkera cykeln vid Strålsjö/Erstavik parkeringen och leka lite skogsagility och kontaktövningar.

Men då såg jag svart moln framför oss och strax efter började det ösregna. Jag blev genomblöt på en gång. Det var ingen idé att stanna kvar i skogen. Jag började frysa med min linne och tunna byxor. Hade jag rätt kläder för regn är det inget bättre än att vara ute i regnet. Så tog jag bort nomesele/kättingen o bytte till vanlig sele, tänkte ha den t agilityn. Jag bad Tyra springa hem, så tog hon all kraft till full galopp och drog mig hela vägen hemåt. Det åskade också. Kändes läskigt att vara bland all träd då :)

Vi var nöjda när vi var inomhus igen, hann ändå vara ute en timme, de blev hjärngympa i köket istället för både hundarna :) Nu ska jag dra och käka thailändsk mat på en båt mums!

Farsta djurklinik


Igår röntgades Tyra! Äntligen är de överstökat! Nu återstår bara att vänta på brev från SKK med resultat. Sköterskan kunde inte säga något ang bilderna, men tyckte att den vänstra höfte såg lite slapp ut. De får vi se!

Tyra gillar tyvärr inte veterinärbesök. Hon ryggar och försöker undvika sköterskan och veterinären. Gömmer sig under bordet och bakom mig. Låter dom inte röra henne. Tråkigt! Vi var där två timmar igår, och Azi spydde på golvet. Tror Azi blev orolig för Tyra var rädd och så visar det att de har ett visst band t varandra. Åh mina flickor <3

En sak jag reagerade faktiskt igår var att sköterskan frågade mig varför jag ville röntga Tyra. Jag svarade "Jag tränar henne mycket och jag vill veta hennes hälsa. Då jag kan göra träningen på rätt sätt. Och jag tycker självklart att ALLA ska röntga sina hundar oavsett ras och användning med hunden". Sköterskan svarade "Tyra har inte stamtavla, så varför ville du röntga". Jag svarade "Jag sa ju just mitt svar. Och jag ska inte avla henne vare sig om hon var renras eller inte". Då svarade sköterskan "Jaha okej men om det visar att Tyra inte får UA, kan vi tyvärr inte hjälpa dig". Jag reagerade då, liksom det lät som hon försöker få mig att INTE röntga henne. Hon borde istället vara glad att en vanlig person som jag vill hundens bästa. Inte röntgar bara för avel tex. Jag svarade, "Ja jag vet det, Azi har ju D höfter". Då såg sköterskan lite förvånad ut. Jag sade sen till henne "Men det är väl ert jobb att kunna tipsa om gulksomin, simrehab osv?". Då svarade hon jodå och stack ifrån rummet. Tolken blev själv förvånad hur hon lät i rösten och lät tydligt att hon var förvirrad att jag ville röntga henne... Efter kändes det helt olustigt. Men genomförde röntgen ändå.

Strålan promenad <3Lilla jag måste vara med lite också ;)

Dag 20 - Ditt mål för 2011

Halva 2011 har redan gått. Men resten som är kvar är målet att få göra så mycket framsteg med Tyra som möjligt. Azi ska ha ett smärtsfri år.

Dag 19 - Varför har du hund?

Ett liv utan hundar är inte ett liv.

Regnig, men mysig söndag

Trötta och frusna var hundarna när vi kom hem för ett par timmar sedan, vi hade varit i Solna - Polishögskolan. Där hölls lydnad och agility SM. Hundarna uppförde sig utmärkt bra där!

Shoppade lite också. Torkade kött; rådjurs ben, grisben, rådjurs öron, kaninöron, oxfötter med fett, fisk. Hundarna ska få något gott ikväll. De varit duktiga idag även om de ösregnade! Köpte också en hurrta rosa halsband. Fanns bara en som var i rätt storlek, så de får turas om nu och jag beställer en till i internet.

De får vila en stund till nu, efter maten går vi en runda vid Strålan! Ikväll blir de mysfaktor på högsta nivå!

Precis likadana öron!


Mina flickor på bussen just nu. De både är väldigt trötta och undrar vad dagen ska hända! Enda jag har talat om är att vi ska vara borta hela dagen! Titta på deras öron, precis likadana den ögonblicket, väldigt gulligt. Så jag pussade sönder dom! De är lite sura på mig nu :)

Vaknade 6 imorse, Azi följde jätteglatt med upp, men Tyra låg kvar och sov i sängen nästan tills jag hämtade henne för att dra iväg. Kärringar är morgonpigga, dagens ungdomar alltså, jättetrötta på morgonen ;) Azi som är morgontrött, men Tyra är ännu tröttare. Men på kvällarna är tvärtom, Tyra är mer piggare än Azi :)

Sömn + arbete!

En gång hittade jag henne sova där på mina ny tvättade kläder, sen blev hon klar vaken när hon såg att jag tog fram kameran, typiskt :) Tyra är sån som sover på udda ställen, gulligt! För Azi är bara sängen som gäller, aldrig i livet på golvet även om det är jättevarmt.


En annan natt - mycket sängbilder nu ;) Tyckte den bild såg så mysig ut! Ja visst hundarna har varsin täcke, så klart å så har jag min egen, men oftast blir det så att Azi ligger under min täcke med mig, och Tyra ligger ovanpå min täcke mellan mina ben, eller PÅ mina ben. Udda som sagt.


Idag jobbade hundarna för middag på olika sätt - först ute på gräsmattan, sen en del i lakanet som jag knöt så hundarna skulle öppna den och sen flaskan. Flaskan var nytt för Tyra, så hon skällde på den och förstod inte hur hon skulle göra. Men när hon glodde på Azi, så försökte hon lite själv - så lyckades hon. Har med på film, ni kan se de därnere :)Dag 18 - Tik eller hane

Tik, såklart!

Känns som jag har mer kemi med tikar, det är något speciellt med dom.
Vet faktiskt inte om jag vill ha hane nån gång, men vem vet :)

Vi alla tre vaknade på fel sida idag! Suck!


Hundarna o säcken som Tyra blev arg över.

När jag vaknade så har Azis nässelutslag förvärrats under natten. Igår kväll fick hon små utslag, men gav ingen kortison, ville inte medicinera henne mycket. Hon fick en nyligen ju. Men imorse nej måste ge en tablett.

Sen när vi gick till bussen så plötsligt blev Tyra jättearg på en säck som hon har gått förbi precis varjedag och inte brytt om den. Jag blev lite stressad, hade buss att anpassa till, men Tyras träning var viktigast så lockade jag med godis och gick långsamt närmare till säcken. Jag skickade Azi dit och visade för Tyra att den inte var farlig. När jag nådde säcken och Tyra stod längst i koppellängd med ragg i ryggen och stod stelt, så låtsas jag leka med säcken och klappa den. Så blev Tyra nyfiken och kom smygande, så la jag godis på den och Tyra tog den. Så nu var säcken Tyras vän, då kunde vi gå därifrån, viktigt att Tyra får positiv minnes bild innan vi går iväg, annars kan hon bli ännu räddare nästa gång, tur att bussen var försenad :)

Spökåldern? Men hon är för gammal de nu... Eller kan hundar få detta igen lite senare ålder i livet? Hon brukar inte reagera så mycket som idag, hon brukar ibland smyga och är misstänksam mot papperskorgar, bommar ibland, men reser inte ragg...

Nåjaväl sen när jag klev av bussen kände jag mig lite konstig, så plötsligt spydde jag :( Hoppas inte jag blir sjuk nu bara... Inte vår dag idag. Hoppas också Azis kropp svarar snabbt på kortisonet nu...

Nässelutslag


Titta, hundarna ligger i bussen och halvsover. Skönt, Tyra ligger för det mesta i bussen nu. För två månader sedan piper hon hela tiden och försöker hoppa upp till fönstret.

Idag fick Azi sin andra nässelutslag i denna här året! Jag har Azis kortison med mig överallt, så jag kunde snabbt ge henne en halv tablett. Och den hann aldrig blomma upp helt, tur, de små nässelutslagen försvann efter några timmar. Lilla stackarn!

Dag 17 - Det här tycker min hund inte om

Både hundarna gillar inte och bli duschad i badkaret. De blir då stört sura och försöker smita från toaletten :)

Veterinär besök idag + nästa vecka

Idag efter jobbet åkte vi till Farsta djurklinik och undersökte Tyras njurar/urinen och hon är frisk! Så kissandet beror på stress, det är "skönt" så hon slipper behandling osv. Hennes öron är även nu rena från infektion och Azis ögon är fina från ögoninflammation. De både hundarna väger lika mycket!!! Azi väger 25.65 och Tyra 25.70. Azi som är så tjock och Tyra så smal, men de väger utmärkt bra säger veterinären. Men jag själv tycker Azi ska väga 24kg, hon är lite rund nu ;) Tyra, det beror på all fina muskler hon har fått!

Det blir återigen veterinär besök nästa vecka! Då ska Tyra äntligen röntgas; både höfterna och armbågarna! Det har varit så svårt och få tid, de har endast vissa tider och blir lätt fullbokade och det inte alltid passar när jag jobbar, men nästa vecka så! Är redan nervös vad det blir för resultat, om 2 veckor får jag hem pappret från SKK med resultaten... Hennes mamma hade A i Ungern, men i Sverige visade det C. Några syskon som har röntgas blev det har B/C.

HAHA SHIT VA FUL JAG SÅG UT - MEN WHATEVER, TRÖTTIS EFTER JOBBET Å ÄTER EN VÄLFÖRTJÄNT MJUKGLASS VID KIOSKEN DÄR JAG BOR MED HUNDARNA Å ETT SÄLLSKAP! ;)


Dag 16 - Visa en rolig bild på din hund


Dag 15 - Ditt favoritminne med din hund

Det finns massor underbara minnen med Azi. Alldeles för många att välja ut nåt. Men en av de starkaste är väl de när vi var ute och seglade ute i skärgården, Azi älskade de för alla bodde så nära tätt i båten och alla var samlad och Azi var i centrum hela tiden. Sen på öarna älskade Azi och gå bland klipporna och njuta av havsdoften!

Tyra - Än så länge är vår underbara cykelturer där hon drar mig ända till Östervik (Saltsjöbaden), ser fram emot många fler långa cykelturer. Cykelsemester nästa?! :) Och när jag hämtade hem henne med tåget och allt den 9 april 2011!

Härlig helg med hundarna!

Lördagen tog vi lugnt på dagen pga värmen - vid 15.30 drog vi ut på en långis! Azi följde med i början, men sen blev hon helt trött och orkade inte alls. Gick långt bakom oss och så tänkte jag det var bäst för henne att gå hem, så gick jag hem och lämnade henne och gick själv med Tyra, Mira och Tina ut till Erstavik. Träffade Ester och Filippa en stund vid Erstavik Stranden. Vi kom hem ca 21.00! :) Så tog vi en runda med Azi och hon bar klövjeväskan. Sen grillade jag och Tina ca 23.30 på natten, haha men det va gott med nattsmat!

Idag var det Azis tur att få en lång aktivtet med mig - vi åkte till stan utan Tyra och hade Hundkampen styrelse träff. Styrelsen som försöker få ändring på medias bild ang kamphundar. Vi skulle träffas och lära känna varandra lite. Vi gick runt på Rålis och stan, rätt mysigt! :) En man blev stormförtjust i Azi och kunde inte sluta och glo på henne. Hihi. Träffade även en bloggvän som jag har haft kontakt lite över 2 år nu utan att träffas - Inga och Spike. Inga är en döv staffe, gullig hon var!

Nu är vi hos en kompis och jag lånar datorn- haha! Ska äta här som vanligt och sen imorgon en ny vecka...

På väg till Erstavik!

Tyra glor på hästarna

Erstavik Stranden

Prövade och få Tyra simma, hon gillade inte direkt :)
Teckade "sitt".

Mira väntar på inkallningen.

Kvällsrundan med Azi!

En trötter Azi på lördagsnatten.
Vaknade pga värmen på natten så såg jag hundarna sov så där, måste bara ta ett bild!
Söndagen - Mira å Azi på tunnelbanan.
Spike + Inga!

Hundarna kan vara ensam hemma ihop!

Min och Azis egna kvällspromenad nån kväll i maj!

Ikväll vart helt underbar. Så sjukt varmt! Sjukt god mat också! Jag åt som helvete, så jag ser gravid ut nu! Haha! Hundarna fick dock vara hemma ikväll, de kan vara ensamma själva ihop och Tyra är jätteduktig att vara själv. Hon lärde sig jättesnabbt. Visst hon kan tugga sönder små saker som pennor osv om hon hittar, annars de större saker o skorna rör hon inte. Hittar henne alltid sovande när jag kommit hem. Tror hon tuggar precis när jag gått, sen sover hon hela tiden. Hundarna är dock alltid bara i köket.

Jag gick hem nyss med tshirt o shorts, så varmt! Förstår inte hur jag ska somna nu när hundarna ligger så tätt intill mig haha :) Mobilbloggar nu alltså. Längtar t egen dator... Skyll mig själv egentligen... Usch!

Hundarnas aktivitet idag; Tyra bar 2 kg klövjeväska förmiddagen på en timme o halvt promenad med dagishundarna. Sen när vi kommit hem gjorde de olika hjärngympor- bla 2 st av Nina Ottonsson spel och jobbade för middagen. Innan jag drog iväg tog vi 40 minuters promenad då bar Azi 1kg klövjeväska.

Strålande helg ska det bli!

Bilden togs oktober förra året nån gång. Haha, vad kaxig Azi är ;)

Igår var vi hos veterinären och pratade lite om Tyra och bokade en tid nästa vecka för undersökning hennes urin/njurar. Jobbar sex timmar idag, blir skönt o få vara mycket ute när det är fint!

Sen ikväll blir de grill och mys! Senare ikväll kommer en kompis o vovven till oss och ska sova hos oss hela helgen. Det blir en tränings helg för hundarna! Hoppas vädret är med oss! Palla ha ovädret som övrigt i Sverige, vi i Sthlm har haft tur m kokhett väder :)

Har ingen egen dator ännu, irriterande! Har aldrig tid och köpa en... Förhoppningsvis på söndag, senast nästa vecka iaf! Då kan man se era hundar regelbundet...

Dag 14 - Det här älskar min hund

Azi älskar rulla i gräset och bara njuter av livet och lukta på vinden.

Tyra älskar att dra mig på cykeln och rulla ryggen i sängen.

Bägge båda att spåra viltspår. - Och att sola i solen! - Och att göra rätt!

Tyra hittade en klöv i skogen, som vi tog med hem - 3 klövar i frysen nu! :)

Jag och Tyra cyklade till Erstavik och mötte upp Filippa&Ester uppe vid Erstavik fältet för att spåra och promenera runt. Vi började med ett spår, Tyra spårade vilt å Ester bruks. En mysig dag, sen när jag kom hem bytte jag hundarna och gick ut med Azi själv till Erstavik. Då dog batteriet - ingen bilder :/ Men snart kommer nya färska bilder på Azi när vi är ute själva! :)
Azi var hemma för vi cyklade, det orkar Azi inte och så får Azi egen tid med mig!


Dag 13 – En ras du inte vill ha

Det är inte bara en ras som jag inte vill ha, utan det är flera. Det är för de inte passar mig och min livstil. Framförallt är raserna som är småa och bigjätte. Och de som inte klarar av värmen så bra.

Hundpsykolog konsultation!


Idag har jag träffat en hundpsykolog med Tyra och Azi. Men var där för Tyras skull. Vissa beteenden ville jag få hundra procent svar på och lite tips om hur jag kan träna henne. Och få översikt över hur mycket motion hon behöver och så.

Det gick jättebra. Och Tyras beteenden beror på stress, mkt normalt. Har fått tips och så om hur jag ska göra för att varva ner henne och hur hon ska lära sig att koppla av och vägleda henne åt sidan när hon börjar visa ett visst beteende. Det beror nog mest på att hon har flyttats runt till olika hem på kort period och hennes dövhet kan påverka också. Att hon reagerar mer på saker som rör sig för hon inte kopplar det med ljud som hörande hundar gör. Då hon har mer koll och är full medveten om vad händer runt omkring henne. Azi är nervfast av sig, därför tar hon allt med ro men Tyra är tvärtom.

Tyra kissar inomhus och speciellt hos nya platser, är för hon är stressad. Hon kissade oxå där under tiden vi satt och pratade. Men det kan också hända att hon har problem med urinsvägar/njure, ska göra veterinär undersökning av säkerhetsskull.

Men Tyra var "lugnare" än vad hundpsykologen hade förväntat sig om man jämför med andra stressade Amstaffar hundpsykologen träffat. Det är bra tecken! Tyra har gjort stor framsteg på två månader som sagt. Men jag ville ändå träffa någon, det är alltid bra och så lär jag mig nya saker själv :) Och så ang hennes motion både fysiskt o mentalt är perfekt bra som jag ger henne, så ska fortsätta som vanligt med detta.

Efter mötet kändes det jättebra och jag ser Tyra med "nya ögon" då jag förstår henne ännu bättre. Det klarar vi the deaf trio här tillsammans; Jag, Azi och Tyra <3

Nu väntar vi på bussen för en utflykt till Ektorp ikväll!


Underbar lördag i supervädret m hundarna å en underbar sällskap

Hundarna skyndar sig ut och rullar i gräset efter jag duschat dom. Jag brukar duscha med
ljummet vatten på de två när vi ska ut i riktigt varmt ute. Skönt för dom å svalka lite.
Mot min älskade Erstavik. Tyra 3kg och Azi 2kg. Sen fick Tyra 5kg en bit.

Höstacken, en av mina favorit pauseställen.


Hundarna svalkar i en bäck.

Så är de lördag igen!


Trötta flickor efter ansträngande mentaltmotion idag bitti i skogen i värmen.

Så åker jag nu iväg och jobbar lite extra. Så ikväll blir de en lång rejäl DW runda i Erstavik, så blir hundarna trötta och nöjda när jag har folk hos mig ikv :)

Gluksomin verkar ha gett effekt på Azi. Hon är piggare nu och inte haltat på ett tag även om vi vart i skogen mycket och långpromenad. Skönt! Men får se om ett par veckor till för en riktig svar!

Min egen fritid ikväll!

Tyras knäppa favorit sovplats.

Efter varit sjuk hela veckan och spenderat mycket tid med hundarna. De både har fått mycket egen tid med mig ute, tränat och lekt hjärngympor. Var vi på jobbet första dagen idag efter 8 dagar, det gick bra och hundarna blev trötta av att träffa sina lekpolarna igen får de ha en lugn kväll, så ska jag ha egen tid med mig själv, ska iväg på parkhäng med några sköna folk och ett par öl, får se vart kvällen slutar! Ha en super fredagskväll ni! :)

En av våra många mysiga tidiga morgon skogspromenader!


Bara för jag är rastlös just nu ...

Jag är: Trött å rastlös
Jag sover: Bra
Jag blir glad av: Mina vänner å hundarna
Vem kramade du senast?: Bea
Vad sa du senast? Åh jag vill vara med!
Gröna eller röda äpplen: Föredrar den gröna
Vem ringer du när du är arg/ledsen?: Beror på situaionen men mina vänner å mamma
Vad skulle du behöva nu: MAT
Vad har du för dig just nu?: Surfar genom olika bloggar
Har du snygga skor?: Jao, har 3 nya par!
Vilken tid gick du upp idag: 07.50
Vad var det första du sa i morse?: Godmorgon
Har du sovit i din egna säng inatt?: Japp
Har någon annan sovit i din säng inatt?: Japp
Vad såg du senast på tv?: Desperate Housewives igår, tittar aldrig på tv annars
Kan du spela fotboll?: Jao
Senaste personen du skickade sms till: Robin
Senaste personen du fick sms av: Robin
Senaste personen som du ringde till: Brorsan
Senaste personen som ringde dig: Christoffer
Senaste personen som fick dig att skratta: Robin
Senaste personen du hörde sjunga: Aldrig hört
Senaste personen som fick dig bli arg: En viss
Senaste personen som trampade på din fot: En barnvagn
Senaste filmen du såg: Minns inte
Senaste låten du lyssnade på: Aldrig hört

Fredrik Steen böcker!

Jag beställde som sagt High-Energy foder hos foderbilen, och där har kampanj erbjudande pris, köper man något över 400 kr får man 5 böcker av honon gratis. Så fick jag 5 av hans böcker, gratis!

- Trygg och säker hund
- Bli din hunds ledare
- Hund möter hund
- Härligt hundliv
- Vinn din hunds förtroende

Blir intressant med Vinn din hunds förtroende och Trygg och säker hund tycker jag :)

Tyra fick sin första portion av HEP nyligen på middag efter ett viltspår i Erstavik. 16.30 idag cyklade jag dit och la ett spår, sen cyklade jag hem och hämtade Tyra så spårade hon vid 17.15, ca 45 minuters läggningstid. Tyra var utmärkt duktig! Azi har sin lugnare dag idag, imorse gick vi en timme vid Strålsjön. Så tyckte Tyra jättemycket om HEP. Tur!


Dag 12 – En ras du skulle vilja ha

Korthårig Vorsteh!

Rasen är rena drömmen för mig! :) Jag planerade faktiskt starkt och skaffa en Vorsteh valp till sommaren, hade kommit i kontakt med flera kennlar osv. Men sen dök Tyra upp, så jag smälte
och kunde inte lämna Tyra ensam i sticket.

Men Vorsteh är nog en ras som passar mig väldigt bra - Jag är långdistare och Vorsteh är hur uthållig som helst och den är väldigt allroundhund. Man kan ha den till allt - vilket jag gillar köra
på flera grenar och så är de utmärkta draghund ;)

De är korthåriga och i lagom storlek, tikar iaf (jag vill alltid ha tik). Så jag kommer bli Vorsteh
ägare en dag, kanske som nästa hund, om inte en hemlös döv amstaff fångar mitt hjärta igen ;)


Dag 11 - Hur valde du kennel?

Ingen av de hundarna jag har kommer från kennel. Så har inte valt nån kennel.

RSS 2.0