16 juli - 09


13 juli - 09

Bildbomb, eller ni får döma själv:)
Här kommer iaf underbara, enligt mig, bilder från svartsö - på Azi!Rullande Azi på stranden, eller är det verkligen min hund?
Azi brukar vara så fenimin annars.

Så brun. Gissa hur det såg ut i duschen sen ;)

Min lilla prinsessa, så rätt.

Håller utik på andra folk som promenerar förbi stranden.

Jagar pinnen in i havet. Förvånade mig.


Åkte flakmoppen, hon tyckte det var kul.
Titta på allt som åkte snabbt förbi.

Kamphund? Nä - en livsglädje lekande Amstaff.

Poserar på en trägunga, så sött.

Poserar som hon vore kung. Bakom henne är hästhage.

Sådan matte sådan hund.
Sover så berghårt under mornarna efter långa dagar.
Jag upptäckte senare på dagen att Anton hade fotat oss. Rätt kul.
Notera Azi under täcket bredvid mig - som vanligt :)

Lekstund med pinnen. Hon älskar verkligen pinnar.
Bollar kan dra åt helvete har hon sagt.

Klara för avfärd från Svartsö Lanthandel på flakmoppen.

Hon lekte en kväll med en 5 årig Jack Russel Terrier, Hugo. 
Hugo är faktiskt den första hund Azi lekte med efter fästing sjukdomen.
Hon vingla liiiite när hon bromsar från sprigandet, men det är inte något större sak. Om man jämför med för 2 månader sedan.


Somrig promenad över tomt kohage. Lekte även där med pinnar. Förvånad? :)


Lördags tog vi promenad på 4 timmar runda ön, eller halva ön. Så vid Svartsö Lanthandel fanns de en lekplats och det stod en trä ko. Azi var nyfiken på kon, men var osäker (som ni kan hennes kroppsspråk på bilden). Så jag gick fram till kon och klappade denna. Så tyckte Azi att kon var jätte roligt och viftade och nosade på denne.

Tog sista havsdopp innan vi åkte hem.
Här tittade mamman på dottern som apporterade pinnen.

Här berömmer jag henne. Tecknade "bra".

Tog paus i slutet av långa promenaden lördags vid en insjö.


Min kärlek till dig är så oändligt <3

11 juli - 09
En hel del hårda lek hade jag och Azi igår ;)


9 juli - 09

Dumma lilla Azi :)


Jag var på stranden med henne nyss. Lekte och kastade lite pinnar. Azi var på  bushumör och ville lekte! Men sen när jag vände bort 1 sekund pga tänkte hämta en kratta och kratta bort all tångar som flöt på gränsen till stranden. När jag vände tillbaks, så POFF! Azi var borta! Jag tänkte hon var nog bakom stenarna och nosade. Men icke sa nicke efter 5 minuter, så blev jag orolig och ringde massa min kompis som var hemma. De bor typ 100 meter från stranden. Men han svarade inte... Jag kunde ju inte bara gå hem eftersom om Azi skulle ha kommit tillbaka till stranden och undra vart jag var. Men efter en stund svarade han och sa att Azi var hemma. Åh hon var hemma! Hon hade alltså gått hem själv! Det är ju hur gullig som helst att hon vet vägen hemåt. Men jag blev inte särskilt glad, var så orolig. Men jag kan inte förbanna henne för hon kommer ej förstå vad som handlar om. Men jag satt som mor och dotter i en allvarlig samtal och jag berättade för henne att hon kunde inte göra så. Att dra iväg plötsligt och göra mig orolig. Hon tittade på mig som om hon förstod :$ Haha.

6 juli - 09

Weight Pull- EWPL sanktionerad tävling 1 augusti i Örebro!


Jag kommer dit och tittar på tävlingen. Det blir superspännande och roligt. Ser fram emot detta! ;) Jag och Azi ska inte deltaga, Azi har slutat med WP för typ 10 månader sedan. Men vi blir den bästa åskådare! :D

6 juli - 09

Irwin, en hjälte hund!


Irwin och killen som blev anfallen av amstaff/pitbull hane.
Bilden togs när han kom senare efter sjukhuset och tackade Irwin, man ser bandaget i höger armen.

Är så chockad nu! Azi´s bror Irwin har blivit en hjälte igår! Han är nu nominerad till Årets Bragdhund 2009 hos SKK! Helena som är matte till lrwin hade bekanta som hade skaffat amstaff/pitbull hane som omplacerings hund dagen innan (förrgår). De var ute vid sjön och badade igår. Helt plötsligt attackerade omplacerings hanen en annan gemensam vän till dom som följde med på promenaden och bet rejält i armen. Helt oprovocerad. Killen satt på stenklippan ryggen mot hanen, så det var helt oprovocerad situationen. De andra som var med på promenaden fick panik och kunde inte få loss hunden från armen. Men då fick Irwin syn på hela händelsen, så rusade Irwin mot amstaff/pitbull hunden för att skydda killen och så släppte han direkt armen för att möta Irwin. Men då tog en person amstaff/pitbullens koppel och situationen lugnade ner sig. Killen som blev biten fördes till sjukhuset och fick sys. Hunden avlivades efter några timmar av polisen.

Irwin offrade sitt liv för att skydda killen. Så ofattbart stort hjälte han är.

Sedan visar hela incidenten att man inte kan skylla på att en ras är farlig, man måste se individen, det är rätt uppenbart i det här fallet. Irwin är en ras som många är rädda för, han är American Staffordshire Terrier, men han blev dagens hjälte.

Jag och Azi är så världens stoltaste över dig, Irwin <3

5 juli - 09

Sanningens fakta

Folk borde lära sig att hunden är ERA bästa vän! Se det här citater jag hittat runt på internet från h u n d k u n n i g a människor! Hundar behöver motion, ja ni såg verkigen rätt - MOTION! Det innebär både fysiskt och psykiskt! Och några fakta om hur man ska ha hund. Det är INTE att bara att ha hund - detta är ett livstil att ha hund. Det innebär stort del av ditt förändras när du har hund. Är ni skeptisk till stor omvandling i ditt liv, väljer du bort att köpa hund. En hund kräver så jävligt otroligt mycket tid och hunden har BARA dig, så se till att du är hundens bästa vän. Inte en vän, utan BÄSTA VÄN!

H&M; Minst fyra-fem timmars motion om dagen. TUR man inte har schäfer eller dobermann, då hade man fått säga upp sig från sitt jobb illa kvickt och tagit på sig joggingskorna.

Carina; Får inte min Border Collie 5-6 timmars motion/dag så går han på väggarna.

Jenny; En schäfer som inte får jobba är inte en lycklig schäfer.

Erik; De flesta jakthundar utför ett enormt fysiskt krävande arbete. En stövare eller en stående fågelhund kan under en jaktdag springa mellan fem och tio mil.

Några tips på hundköp;

 • Är du inte jägare? Välj bort alla genuina jakthundar.
 • Har du inte god ekonomi? Välj bort raser som kostar mer än 500 kronor i månaden.
 • Är du inte intresserad av pälsvård? Välj bort pälshundar som fordrar daglig kamning och ett bad i veckan.
 • Vill du inte dammsuga varje dag? Välj bort långhåriga och halvlånghåriga raser. Välj även bort stora raser som inte går att bära till tvättrummet där man kan torka av dem.
 • Är du inte en tuff typ? Välj bort raser som verkligen kräver en ägare som kan dominera och ta ledarskapet.
 • Ska du bara ha en trevlig sällskapshund? Välj bort alla raser med stor vaktinstinkt.
 • Är du liten och spenslig eller har du något fysiskt handikapp? Välj inte en stor och/eller stark ras - för ibland måste man ha kroppsstyrka att sätta emot. Inte för att kontrollera hunden, men ofta för att själv kunna stå pall när 50 kilo glad hund med full fart landar i ens knäveck.
 • Kommer hunden att få vara ensam några timmar varje dag? Välj inte en ras med stark flockkänsla. Den kommer att yla efter sällskap.
 • Vill du ha hunden med dig på jobbet? Välj en ras som "alla" tycker är gullig.

  http://www.dogman.se/hund.php?val=hund&sub=skaffa

  Vilda hundar och vargar lever ett aktivt liv. Större delen av deras vakna tid går åt till att jaga och till fortplantningen - hitta en lämplig partner, para sig och ta hand om avkomman. Våra tamhundar får maten serverad i en skål, de slukar den på en minut och förvägras ofta att ha ett sexliv. För att inte bli uttråkade behöver därför hunden någon form av kompensation. Hunden behöver såväl hjärngympa som motion. Brist på hjärngympa brukar vara den främsta orsaken till att hunden blir uttråkad. Avsaknad på tillräcklig motion gör att hunden ofta blir fet.

  För att hålla hunden i fysisk bra form behöver den motion. Att cykla, springa eller gå är alla bra motionsformer för hunden. I regel behöver hunden ha lika mycket motion som du själv eller mer. Vissa undersökningar visar att en hund behöver upp till tre timmars rörelse och motion per dag.

  En hund har även behov av hjärngymnastik. Ett bra exempel på hjärngympa är att låta hunden leta efter saker. Varför inte gömma hundens frukost (om den består av torrfoder)? Sprid ut maten på flera ställen och hunden kommer att vara sysselsatt en bra stund framöver. Att låta hunden sitta vackert och balansera överkroppen är också en bra övning.
  • Träning kan delas upp i nyinlärning, repetition, finslipning och punktträning (av moment som inte fungerar) och pågår stora delar av hundens liv. Valp- och unghundsstadiet är mest intensivt.
  • Inom hundsporten finns allt från grundläggande träning ("sitt", "kom") till mer avancerade övningar.
  • Hunden lär sig genom ständiga försök med både lyckade och misslyckade försök.
  • Belöning förstärker ett beteende.
  • Olika hundar lär sig olika fort och resultatet av inlärningen måste kontrolleras och följas upp regelbundet.
  • Ledaren gagnar den som följer i hans eller hennes spår. Som ledare ska man belöna när momentet utförs och inte efteråt. Det kräver att man är snabb och koncentrerad.
  • Målet är en glad, trygg och lydig hund, som vill följa sin ledare!

  http://www.dogman.se/hund.php?val=hund&sub=traning

  Att ha hund är en livsstil, som allt fler väljer. Hunden kan vara en fantastisk, underbar och lekfull vän och familjemedlem som finns med i många år. Hunden kräver mycket tid men kan i gengäld ge mycket vänskap och kärlek tillbaka. Kanske bidrar också hunden till att det kommer in en hel del nya aktiviteter i familjens schema, allt från agility till traditionella utställningar och en utomhuspromenad fyra gånger per dag. En hund innebär en hel del tid och arbete. Den ska utfodras, uppfostras, rastas och skötas.

  Tack för mig och Azi :)


  5 juli - 09

  Svartsö

  Jag lever och Azi lever. Vi är på Svartsö - skärgården nu. Har varit här sedan onsdags och är fortfarande kvar. Vi är nog kvar här till nästa lördag. Vi har det jätte bra här, badar i havet och tar långa promenader på ön varjedag. Så härligt. Idag ösar regnet, men vi ska dra ut ändå på en super promenad och känna vattens droppar. Mina föräldrar kommer hit på torsdag... Azi har även åkt flakmoped, de gillar Azi. Hon njuter av vinden som susar förbi henne. Hon vittrar i vinden. Har massa bilder när hon badar och simmar (!) - Men har ingen sladd från kameran till datorn med mig, ska be föräldrar ta med på torsdag.

  2 juli - 09

  Försäkring  Efter en långkamp och flera nekade. Nu äntligen så är Azi försäkrad hos Agria som nekade oss flera gånger förut. Men efter all händelsen med fästing sjukdomen blev jag arg och sade att fästingsjukdomen hade INGET med att göra hennes dövhet. Så de tänkte om och gav Azi en försäkring. Det känns så skönt att hon är försäkrad. Ibland måste man bråka lite för att få som man vill.

  1 juli - 09

  Värmen i bilen

  För gudskull LÄMNA ALDRIG era hundar kvar i bilen när det är varmt eller solig väder. Detta är som att ni ger hunden en plågsam död med AVSIKT! Man anar inte hur varmt bilen blir väldigt snabbt! Bli ni tvungen och åka iväg när det är soligt, lämna hunden HELLRE hemma om ingen kan vara kvar i bilen med hunden (eller ute och rastar samtidigt) när ni har ärenden att göra. Denna situation är hellre hunden ensam hemma än att få värmeslag och riskerar att dö en plågsam död. Enligt min åsikt iallafall.


  Era hundar lämnar er aldrig ensam i sticket, gör detsamma för er bästavän, tack!

  RSS 2.0