5 juli - 09

Sanningens fakta

Folk borde lära sig att hunden är ERA bästa vän! Se det här citater jag hittat runt på internet från h u n d k u n n i g a människor! Hundar behöver motion, ja ni såg verkigen rätt - MOTION! Det innebär både fysiskt och psykiskt! Och några fakta om hur man ska ha hund. Det är INTE att bara att ha hund - detta är ett livstil att ha hund. Det innebär stort del av ditt förändras när du har hund. Är ni skeptisk till stor omvandling i ditt liv, väljer du bort att köpa hund. En hund kräver så jävligt otroligt mycket tid och hunden har BARA dig, så se till att du är hundens bästa vän. Inte en vän, utan BÄSTA VÄN!

H&M; Minst fyra-fem timmars motion om dagen. TUR man inte har schäfer eller dobermann, då hade man fått säga upp sig från sitt jobb illa kvickt och tagit på sig joggingskorna.

Carina; Får inte min Border Collie 5-6 timmars motion/dag så går han på väggarna.

Jenny; En schäfer som inte får jobba är inte en lycklig schäfer.

Erik; De flesta jakthundar utför ett enormt fysiskt krävande arbete. En stövare eller en stående fågelhund kan under en jaktdag springa mellan fem och tio mil.

Några tips på hundköp;

  • Är du inte jägare? Välj bort alla genuina jakthundar.
  • Har du inte god ekonomi? Välj bort raser som kostar mer än 500 kronor i månaden.
  • Är du inte intresserad av pälsvård? Välj bort pälshundar som fordrar daglig kamning och ett bad i veckan.
  • Vill du inte dammsuga varje dag? Välj bort långhåriga och halvlånghåriga raser. Välj även bort stora raser som inte går att bära till tvättrummet där man kan torka av dem.
  • Är du inte en tuff typ? Välj bort raser som verkligen kräver en ägare som kan dominera och ta ledarskapet.
  • Ska du bara ha en trevlig sällskapshund? Välj bort alla raser med stor vaktinstinkt.
  • Är du liten och spenslig eller har du något fysiskt handikapp? Välj inte en stor och/eller stark ras - för ibland måste man ha kroppsstyrka att sätta emot. Inte för att kontrollera hunden, men ofta för att själv kunna stå pall när 50 kilo glad hund med full fart landar i ens knäveck.
  • Kommer hunden att få vara ensam några timmar varje dag? Välj inte en ras med stark flockkänsla. Den kommer att yla efter sällskap.
  • Vill du ha hunden med dig på jobbet? Välj en ras som "alla" tycker är gullig.

    http://www.dogman.se/hund.php?val=hund&sub=skaffa

    Vilda hundar och vargar lever ett aktivt liv. Större delen av deras vakna tid går åt till att jaga och till fortplantningen - hitta en lämplig partner, para sig och ta hand om avkomman. Våra tamhundar får maten serverad i en skål, de slukar den på en minut och förvägras ofta att ha ett sexliv. För att inte bli uttråkade behöver därför hunden någon form av kompensation. Hunden behöver såväl hjärngympa som motion. Brist på hjärngympa brukar vara den främsta orsaken till att hunden blir uttråkad. Avsaknad på tillräcklig motion gör att hunden ofta blir fet.

    För att hålla hunden i fysisk bra form behöver den motion. Att cykla, springa eller gå är alla bra motionsformer för hunden. I regel behöver hunden ha lika mycket motion som du själv eller mer. Vissa undersökningar visar att en hund behöver upp till tre timmars rörelse och motion per dag.

    En hund har även behov av hjärngymnastik. Ett bra exempel på hjärngympa är att låta hunden leta efter saker. Varför inte gömma hundens frukost (om den består av torrfoder)? Sprid ut maten på flera ställen och hunden kommer att vara sysselsatt en bra stund framöver. Att låta hunden sitta vackert och balansera överkroppen är också en bra övning.
    • Träning kan delas upp i nyinlärning, repetition, finslipning och punktträning (av moment som inte fungerar) och pågår stora delar av hundens liv. Valp- och unghundsstadiet är mest intensivt.
    • Inom hundsporten finns allt från grundläggande träning ("sitt", "kom") till mer avancerade övningar.
    • Hunden lär sig genom ständiga försök med både lyckade och misslyckade försök.
    • Belöning förstärker ett beteende.
    • Olika hundar lär sig olika fort och resultatet av inlärningen måste kontrolleras och följas upp regelbundet.
    • Ledaren gagnar den som följer i hans eller hennes spår. Som ledare ska man belöna när momentet utförs och inte efteråt. Det kräver att man är snabb och koncentrerad.
    • Målet är en glad, trygg och lydig hund, som vill följa sin ledare!

    http://www.dogman.se/hund.php?val=hund&sub=traning

    Att ha hund är en livsstil, som allt fler väljer. Hunden kan vara en fantastisk, underbar och lekfull vän och familjemedlem som finns med i många år. Hunden kräver mycket tid men kan i gengäld ge mycket vänskap och kärlek tillbaka. Kanske bidrar också hunden till att det kommer in en hel del nya aktiviteter i familjens schema, allt från agility till traditionella utställningar och en utomhuspromenad fyra gånger per dag. En hund innebär en hel del tid och arbete. Den ska utfodras, uppfostras, rastas och skötas.

    Tack för mig och Azi :)


    Kommentarer
    Postat av: Alisa -[Amor Vincit Omnia]- Alisas Blogg Awards

    hehe ja nu kom det fram:)

    Hehe tack tack, vovvarna tycker inte om att bada nej haha. De busar vid kanten men hoppar inte djupare in frivilligt hehe

    2009-07-06 @ 12:46:59
    URL: http://alisagonzalez.se
    Postat av: Jono

    Bra att du tar upp det på din blogg. Det finns vissa hundägare som inte orkar göra något med sin hunden. Ibland oroa jag mig också att folk köpa hund med lite kunskap om hunden.

    2009-07-06 @ 14:56:30
    URL: http://jono89.blogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0