Helgen

Azi har haft en myshelg! Fredag t lördag var hon på landet med mina föräldrar. Lördagen kom hon hem till mig igen och så på kvällen träffade hon lite nya hund kompisar. Idag gick vi en mysig skogspromenad i Tyresta med andra hundar. Azi verkar ha glömt att det var duggregn och grått väder :)

Azi var helt död när vi kom hem eftermiddagen, ska ta en kort prommis snart och sen blir det läggdags för oss. Imorgon = ny vecka!


Göljestigen 2009.

Lite om lilla Azi från de senaste dagarna

AJJa - tyst här nu, har haft mycket annat att göra under veckan, ja det är mycket nu :) Helgens har vi både haft en toppen helg, på varsitt håll. Hon på landet med min pappa. Och jag i Riga. Azi låg som vanligt på hennes fårull stol framför brasan.

Mån, tis och ons var hon med mig på jobbet. Det har också börjat 2 nya hundar på jobbet, de är på inskolning nu i denna här veckan - så lite mer jobb att göra för att få de känna sig hemma. Ena är Bichon Havanais på 7 månader och en Schäfer/Labrador snart ett år.  

Tisdags var Azis kompis Ester hemma hos oss med sin matte Filippa. De kom först till mitt jobb och gjorde mig sällskap när jag stängde dagiset, sen drog vi hem till mig och lagade middag tillsammans. Snackade massa hundsnack och kollade olika saker på internet. OCH SÅ FYLLDE DEN SÖTA ESTER HELA 2 ÅR TISDAGS! Grattis :)

Har även fått svar från veterinären Liselotte ang Azi urinproblem; 
Det växer inga bakterier så hon har ingen urinvägsinfektion. Det kan vara att hon är kastrerad som gör att hon läcker urin. Slutmuskeln till urinblåsan är nämligen beroende av östrogen (honligt könshormon). I samband med en kastration tar man bort östrogenpåverkan och därmed kan slutmuskeln bli lite slapp. Om hon fortsätter att läcka urin och ni upplever att det är ett stort problem, kan man prova att medicinera henne.

Anledningen till att hon är röd i vulva är sannolikt att hon slickat sig där. Försök hindra henne att göra det t ex genom att sätta på henne en krage eller trosa!

- Skönt att det är inget allvarligt och Azi har inte stora problem med det, utan det varit 3 ggr nu i 4 månader, så är det nog bara tillfälligt slapp i slutmuskeln.

Ester med sin tunga och Azi bara ... glor :)

Trötta Azi efter jobbet och en glad födelsedagsbarn!
Hittade henne plötsligt så där, sittande på Maddox. Knäpp hund jag har.

Som vanligt sover hon med Tolstoj, kära kanske? ;)

Nostalgi
Besökte veterinär igår

Åhja så har de hänt en del grejer... De har faktiskt börjat snöa å varit -10 grader, så har jag börjat använda hennes söta röda Hurtta täcke. Azi njuter av den, hon som älskar värme!

Jag skrev tidigare att jag skulle till veterinär med Azi - de beror på att hon har kissat på sig tre gånger när hon låg och sov. Så har man sett på internet att det kan bero på njurarna, diabetes, UVI och så. Så blev man så klart orolig - men Azi är sig själv och är helt normal. Glad och äter bra (lika matvrak).

På veterinären tog de urinprov genom magen!! Man gjorde sån ultraljud å så stack de en nål in i magen direkt till urinblåsan. Azis urin skulle skickas till odling och så får man vänta några dagar på svar vad det är för bakterier hon har i urinen. De såg alltså att hon hade mycket bakterier i urinen. Väntar och väntar på ett mail ...

Till helgen ska hon iväg till stugan med min pappa (hennes morfar). Pappa har längtat efter att få ta hand om Azi :)


1 januari 2010. En riktig surkärring där. Hon ville absolut inte följa med på en promenad, jag fick släpa ut en jättesur Azi till slut. Bakis hon? ;)

Skogskyrkogården

Imorgon är det exakt 13 år sedan min älskade barndomsvän Karin dog :( Så för några dagar sedan gick jag, Anton och Azi till hennes grav från Älta och tände ett ljus och lade blommor på graven. Det verkar bli ett tradition att jag och Anton går dit tillsammans, det gjorde vi förra året också.Idag är 9 november, det betyder en dag kvar till min bästa vän som dog i hjärntumör för 13 år sedan, 1997. Glömmer aldrig händelsen. Hon hade gått in flera sjukhusbesök under året, 11 november skulle hon påbörja strålning mot tumören. Den var väldigt elakartad och låg inne i hjärnan därför var det omöjligt att operera bort.

Anton är min granne (nu fortfarande) och är också döv, han följde med mig till ridskolan och sen skulle Karin följa med mig hem och leka och följde med oss i bilen hem. Det var tänkt... Men något hände, under bilresan hemåt betedde Karin väldigt konstigt och hennes ansikte blev helt vitt. Hon var okontaktbar helt plötligt, vi tre som satt och skrattade hela vägen innan. Jag som tio årig flicka och sade till min mamma; "Något är fel med Karin". Mamma tittade i backspegeln och gasade hemåt. När vi var på parkeringen kräktes hon i vår bil och hade jätte ont i hjärnan. Jag sprang in till vårt hus och skrek "PAPPA"! Pappa rusade till parkeringen och pratade med min mamma. Sen ringde pappa 112 och Karins föräldrar. Amublansen kom strax efter och sista gången jag såg Karin, hon låg då på båren och hissade in i ambulansen. Mamma följde med till sjukhuset. På sjukhuset kunde de konstera att tumören har plötsligt spruckit och exploderat. Hela kvällen grät jag och frågade föräldrar; Varför? Varför hon? Vad kommer hända? Kommer hon bli bra? Stackars mina föräldrar, dom vet ju lika lite som jag och kunde inte ge mig exakta svar. Nästa dag fick jag stanna hemma från skolan, jag orkade inte gå dit efter hemska händelsen med Karin.

Eftermiddagen när jag skulle gå och hälsa på Anton. Han hade också gått samma dagis som jag och Karin ända upp till grundskolan. Där fick jag veta av Antons mamma att Karin hade gått bort under natten, de hade fått information på skolan under dagen när jag var hemma. Jag bröt ihop och grät och grät. Jag hade förlorat min bästa vän, Karin. Vi lärde känna varandra när vi var bebisar och hade sommarställe bara 100 meter från varandra. Lekte alla somrar. Första sommar 1998, var det otroligt tomt och ensamt på stugan... Ingen Karin mer, aldrig någonsin mer... Saknar dig outhärdligt ♥

Diverse

Strålsjöns promenad idag eftermiddag.

Azi frös och sov så djupt på jobbet onsdags pga det regnade en massa när vi var ute och gick. Azi drog väldigt mycket då, hon försökte nog få promenaden snabbt klart så hon får vara inomhus och sova under filten. Typiskt henne :)


Azi är pigg och glad. Men det är något som inte stämmer, berättar när jag har varit hos veterinären. Lättast så, då jag vet mer. Nu vet jag liksom inget och är bara orolig.


Suck, det är aldrig kul

Jag blev inte bättre efter samtalet med veterinären. Suck. Jaa, de blir veterinär besök i veckan, så ringer t min veterinär i Farsta på måndag och hoppas få tid, snabbt!


Orolig

Är lite orolig för min lilla tös... Ringer t veterinären imorgon... :(


Typiskt mormor

Min mamma är ju mormor till Azi, liksom som min pappa är morfar till Azi. Och så igår gjorde mamma en ny recept till middag- nåt med lax. Så senare på kvällen framför teven sa mamma:

- Bara om du vill får du ge en laxbulle till Azi. Bara en enda lilla bit.

Då började jag skratta, bara om jag vill? Jag vet att du menar att det är DU som vill att hon ska få en.


Mormor och Azi vid Sandasjön mars 2009.


Me and my dog!Vad heter din hund?

Astir-Azalea "Azi".
Vad kallar du den?
Gumman, grisen.
Har den något kennelnamn?
Astir-Azalea.
Vad har du för ras?
American Staffordshire Terrier.
När är hunden född och hur gammal är den i nuläget?
Hon är född 2002-02-04 och är just nu 8 år och 9 månader.
Har du den för sällskap eller någonting annat (jakt, avel, utställning, vakt, etc)?
Hon är endast som sällskapshund.
Hur mycket väger din hund?
24 kg.
Hur hög är din hund?
50 cm.
Vart i från fick du din hund?
Från en familj i Skåne.
Hur lång tid tog det innan hunden blev rumsren? 
Vet inte.
Tigger din hund vid bordet?
Aldrig i livet. Det är en av de värsta jag vet med hundar som tigger.
Ska du ha en hund senare i ditt liv också?
Det var nästan en dum fråga.
Kan din hund gå lös utan koppel?
Japp.
Gillar din hund att hämta pinnar/bollar?
Hon är helt tokig i pinnar.
Kan din hund simma?
Ja, det kan hon.
Hur ofta är du ute och går med din hund?
Ofta!
Har din hund haft en sjukdom nån gång? 
Anaplasmos, hårsäcksinflammation, kennelhosta, furukulos osv... En heldel har hon haft. 
Är du rädd för hundar?
Nej, inte en enda dugg.
Är din hund aggressiv mot andra hundar?
Nej, absolut inte.
Har du strypkopppel på din hund?
Ja, brukar använda en nylonstryphalsband när vi tränar lydnad. Annars använder jag en kedja stryphalsband ibland.
Har du någon gång köpt kläder till din hund?
Ja, täcken som anpassar till vädret. Inte för utseendes (mode) skull.
Vilken är din favorit hundras?
American Staffordshire Terrier ligger varmt om hjärtat.
Är du nöjd med din hund?
Ja, det är jag. Funderar dock hur vår relation skulle se ut och hur långt vi skulle gå om jag hade henne från valp.
Är din hund van med andra djur, tex katt?

Jadå, hon är vän med alla.
Älskar du din hund?
Över allt annat!
Har ni gått/ska ni gå några kurser ihop?
Ja, har gått på lydnad, agility, spår, pitbull/amstaff kurs osv...
Är det din första hund eller har du haft hund förut?
Ja, hon är min första egna hund. Men har haft en hel del hundar i mitt liv som jag har tagit hand om.
Har ni besökt veterinären någon gång?
Ja, alldeles för många gånger...
Det roligaste din hund vet?
Springa i skogen och leka med pinnar.
Det tråkigaste din hund vet?
Vet inte, hon är oftast glad oavsett.


4 filmsnuttar


Nån promenad förra veckan på jobbet

Orkar inte blogga mycket idag. Är lite nere... Tacka gud att Azi finns och hon förgyller mina dagar. Tog en DW samtidigt sån powerwalk runda nyss, kände mig lite bättre. Ha en bra kväll.


RSS 2.0