Azi läxar upp Tyra

Jag filmade aldrig Tyras värsta beteenden i början när hon kom till mig - lite synd, vore kul och se skillnaden. Hon kunde hoppa runt, skällde, grävde, försökte ta bort min täcke och retades Azi jätte mycket. Azi blev arg massor gånger.

Igår började hon visa lite ett sånt beteende, men är ingenting att jämföra med för 1½ månad sedan, hon var skällig igår kväll mer än vanligt, som ni kan se och så fick jag med klockren varningsbett av Azi, de kommer längre fram i filmen (2.30) ... Och i början ser ni hur Azi varnar henne. Sen till slut fick Azi nog när Tyra klev nästan över hennes huvud :)

Beteendet hos Azi har jag aldrig sett förräns Tyra kom till mig, härligt och se Azi hjälper mig uppfostra den busungen! :)

Försökte få igång på Azi igår under middagstid.
Sitter just nu i trädgården och käkar sushi å solar i bikini. Medans hundarna söker
torrfoder i gräset. Lovely.


Dag 10 - Ett roligt ögonblick med din hund

Hahah, de va oktober 2008, tror jag de var. Jag, mamma och Azi tog en promenad på landet vid en sjön på en stig. Så när vi hamnade till en brygga med roddbåt, stod vi på bryggan och njöt av utsikten över sjön.

Och så fick Azi en ide, att hoppa in i båten! Men hon var så klumpig, hon klev upp med bara frambenen på roddbåtens kant försiktigt och Azis bakben var kvar på bryggan. Och så klart så började roddbåten röra på sig och flöt ifrån bryggan, jag såg hur Azis kropp bara sträckte och sträckte till och till slut plumsade hon ner i vattnet mellan bryggan oh rodbåten. Jag fick ta upp henne och kunde aldrig sluta skratta efteåt :D Jävligt synd att jag inte fick med de på film!

Kloklippning!Så är hundarnas 36 klor klippta! Tyra gör stort framsteg nu, hon kan vara stilla genom hela klippningen! Trodde inte det skulle ta så kort tid tills hon vänjer sig. Jättebra! Azi lägger sig alltid när jag tar fram tången, haha!

Nu ligger hundarna i sängen och myser bredvid varann- de väntar på att jag ska komma dit :)

Nostalgi här igen

Azi å Chelsie. Vi lekte i skogen i Vivalla, Örebro. 2008.

Thea å Mira å Azi. Jag var hundvakt åt de 2 hundarna. 2009.

Jag å Azi på en hundträff på Oset i Örebro. 2009. ELLER VAR DET 2008?

Bamse å Azi på en hundinhängd i Vivalla, Örebro 2009.

Azi å Fancy på WeightPull träning med Örebrogruppen 2008.

Azi på Vivallakullen, Örebro. 2008.

Azi å katterna undersöker marsvinet hos Emelie i Örebro. 2009.


Azi å Alice 2009.

Så sant det, så. 2008.

Höstig Azi. 2008.

Bloggens första headern. Melove. 2009.

Sara å hennes Ida. 2008.

Höstig jag å Azi. 2008.

Rocki på en WeightPull träning med Örebrogruppen. RIP.

Skitig Azi på Göljestigen, Örebro. 2009.

Bry er inte om vad andra tycker - stå på er och ropa efter hjälp!

Jag har aldrig upplevt den känslan förräns nu när jag har Tyra! Men jag har alltid varit mer eller mindre meveten om det.

Att man ska aldrig dölja sina fel med sina hundar, att man har misslyckats med något, eller man inte vet hur man ska göra med sin hund (uppfostran/foderval/päls/- allt). Många förnekar att de har problem med sina hundar och flyr från kurser/hundträffar osv. När det är DÄR de kan få hjälp, de är rädda att bli snett tittad av folk. Ja, absolut det finns folk som ser ner på andra som inte har lyckats så bra med sin hund. Men det finns folk som är otroligt villig för att hjälpa och kurser/hundträffar är ju syftet att man ska utbyta sina erfarenheter och få hjälp för att bygga på ännu bättre relation med sin hund.

Jag har aldrig haft problem med att ta med Azi överallt och i större hundgrupper osv. Azi har alltid varit lugn, jag har istället haft andra problem med henne, så har jag alltid stickts ut och ropat efter hjälp. Man ska erkänna för sig själv att man har problem med sin hund, det är då man utvecklar som hundägare. Förnekar man så backar man bara bakåt hela tiden och gör ingen framsteg med sin hund. Även ibland var problemen minimal att jag tyckte det var pinsamt och be om hjälp, men jag svalde min stolhet och bad om hjälp och det ledde till att jag och Azi har världens bästa relation nu!

Detta ska jag fortsätta med Tyra, precis som jag gjorde med Azi. Fast med Tyra är problemen större. Hon hoppar och skäller, skriker, hoppar framåt, blir rastlös på en gång, kan inte gå fint i koppel i större hundgrupp osv. Så har jag faktiskt känt känslan som jag aldrig haft förut "Jag har ingen lust och träffa flera hundar med Tyra, hon uppför sig kasst och så skäms jag och tycker det är jobbigt.", då faktiskt jag förstår folk om sitter fast med sina hundar- men nej, man måste svälja sin stolhet och åka dit istället och få hjälp och träna hunden. Det är då man utvecklar sin relation till hunden och så försvinner problemet småningom och så bir det mycket friare för er att ta med hunden överallt!

Vill man lyckas med sin hund; Måste man alltid erkänna för sig själv "Det här kan jag inte, jag måste ha hjälp", "Det här metoden funkar inte på min hund, jag måste be om hjälp för ännu fler metoder", "Jag har gjort fel med min hund och kört fast, jag måste ha hjälp för att komma loss".

Man skaffar väl en hund för att man ska ha världens bästa kompis - och vägen dit får man jobba för!

Kämpa på så får ni höra det jag hörde av en hundinstruktör på en kurs för ett par år sedan; Du och Azi har en kontakt som vi alla kan bara drömma om - Gissa hur stolt jag kände mig då ;)


Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund.

Jag har ju två hundar nu som jag inte direkt har valt ur en kull eller av en större hundflock. Utan de både blev "slump" mina, då jag tycker inte att det är så viktigt att välja egenskaper (temperament), utan det viktigaste är ras som passar ens livstil/att man kan ge hunden allt den behöver, som omplaceringshund så deras bakgrund om man klarar av att hantera deras brister/problem. Annars blir ju hunden, hur gammal än hunden är, som man vill med tiden.  Azi ändrades ju ifrån sovmotor till arbetsmotor till slut, gäller att hitta hundens nyckel.

Det med utseendet - måste man såklart tänka på storleken, vad man klarar av och hur är pälstypen. Vill man ha en hund som släpar hem massa grus, eller lättskött?

Amstaffar är perfekta för mig - inga långapälsar (mkt lätt sköt), och är de lagom i storlek. Varken för stor eller för liten.

Har Azi och Tyra blivit fotbollsnördar?

Här myser Azi och Bea tsm under en fotbollsmatch!
Azi och Tyra kollar på fotbollsmatchen. Tyra hade lite svårt att koppla av, måste satsa mer på passivitet träning! Däremot låg Azi och sov, sen kom hon upp till oss på läktaren och satt stolt på en stol :)

Har nu också beställt en High-Energy Professional 32/24 hos foderbilen.se som foder till Tyra.
Hon motioneras väldigt mycket att hon måste ha foder som gör att hon orkar. Dessutom är hon fortfarande smal även jag ger henne mycket mat, så prövar jag med högre fett. Och så är det billigare än om jag ger både hundarna James Wellbeloved, JWB är ruskigt dyr mat! 15 kg säck- 800 kr! Men HEP kostar 15 kg säck - 500 kr. Azi kan inte äta något annat än JWB pga allgerier, så därför får hon äta den, men Tyra testar jag fram vad som är bäst för henne. Sen får de hundarna också KLASS och Vom Og Hundemat som färskfoder. Även barf! Tyra är ganska kräsen med mat faktiskt, så får se om den funkar bra!

"HIGH-ENERGY PROFESSIONAL är ett högenergifoder utvecklat till hundar med stort energibehov såsom tjänste-, drag-, tävlings-, och jakthundar av alla raser. HEP är ett utmärkt foder till alla hundar som behöver gå upp i vikt. Med sin höga smaklighet används HEP med fördel till hundar/hundraser som är kräsna med maten."


Dag 8 – Har du och din hund tävlat?

Jodå, en gång i maj 2010 ställde jag ut Azi på inoff. utställning i Åkersberga.

Innan de var de på min skola när jag gick på gymnasiet i Örebro, så var det hundlektioner och vi tävlade mot varann i agility, spår, rallylydnad osv. Men inte riktiga tävlingar. Jag är för blyg för de, ni som känner mig vet att jag INTE vågar stå i centrum och på scen typ, haha.

Men måste brytas mot min fega sidan snart då jag vill faktiskt tävla med Tyra, får se hur det går :)

Dag 7 - Hundsport

Jag håller inte direkt på något speciellt med mina hundar (än).

Med Tyra ska jag försöka sikta på rallylydnad och viltspår som hennes "fast arbetsuppgift". Ska gå på privat lektion viltspår i sommaren (Azi går med också) och till hösten börjar vi på rallylydnad nybörjarkurs. Målet är kanske tävla rallylydnad m henne. Utöver de får jag se om Tyra är något att satsa inom dragsport. Om hon lär sig och springa framför mig och inte jaga för de minsta fluga hon ser samtidigt när hon springer haha, får även hitta på något lösning då jag inte kan ju ropa "höger, vänster" t henne :) Och så ska hon röntgas!

Azi viltspårar jag med och det älskar hon. Vi har hållit lite på med LK1, men de var inge speciellt kul i längden. Så nu gör hon olika enkla lätta saker, på skoj. Inget blodigt allvar. Som rallylydnad kan jag göra m henne själv hemma när jag gått på kursen och har skyltar.

Dragsport kommer ligga som nummer ett i mitt hjärta iaf! Det finns nästan inget bättre än att sitta på cykel, släde, åka skidor och låta hundarna dra i fullfart och se deras ögon spricker av glädje av att springa och deras tungor flänger okontrollerat <3

Duktiga Azi!

Azi ska göra något riktigt spännande. Håll ut så får ni veta vad det är! :)

Idag var hundarna jättetrötta på kvällen, att de gick och la sig redan sju tiden i min säng och ville inte gå upp när jag sa att vi skulle ta kvällspromenad. Då fick de dom slippa, lär bli väckt inatt :)

De väntas en hundkorg på posten i centrum. Beställde den för två månader sedan hos hundlagret, sen hade jag glömt bort den faktiskt, och nu finns den där. Får hämta nästa vecka då i helgen blir sjukt fulltupp som vanligt, haha! :)

Lite bilder på sistone...

- Förlåt om jag är dålig på att godkänna er kommenterar och kommentera era inläggar. De kommer bli en normal flytande när jag har en egen dator som jag kan sitta längre tid vid!

- Fixade springpole här hemma hos mej i trädgården, den älskar Tyra! Azi leker jovisst med den, men inte så länge, efter en stund ledsnar hon :)


Osäker hund till en självsäker hund!

Nu har jag fått ett odjur härhemma. Tyra har fått en sån självförtroende och är mycket starkare i fysiskt. Och så börjar hon nu trotsa mycket mer och testar mig ännu mer. Hon har hoppat över staketet i trädgården, får fixa den ännu högre nu.

Det är jättekul att hon är mer självsäker och har självförtroende nu, härligt. Samma utveckling som Azi. Azi hade väldigt dåligt självförtroende förut och var en sån mes. Hon vågade inte säga ifrån andra hundar heller som var på henne. Hon var rädd för allt därute som hon såg. Det tog längre tid för Azi att få självförtroende än Tyra. Jag lekte mycket dragkamp med Azi och hon fick vinna för de mesta och lät henne undersöka sakerna i lugn ro som hon var rädd för. Men Tyra växte genom fysisk träning och att hon lyckas på sök, spår, osv... Så nu får jag tagga ner Tyra så hon inte blir alltför kaxig ;)

BTW- Jag åt stekta kycklinghjärtan (!!!) idag, otroligt att jag åt den! Blev tvingad alltså haha, jag fick sån kväljningar känsla i början. För jag brukar köpa dessa och göra som HUNDGODIS, och nu ska jag själv äta den. Men den smakade faktiskt inte dumt alls, rätt gott. Men skulle inte göra det själv härhemma till middag liksom :)

Ingen sömn inattÄr fortfarande vaken, men myser m min älskade Azi som fortfarande bara sover och sover. Väntar tills de är vakna så kan vi gå ut :)

Underbar natt promenad!

Vilket grym natt! Tog en natts promenad nyss med trötta hundar som inte nästan ens orkade lukta på marken hihi, så fint det är därute nu på natten/tidigt på morgonen. Lagom varmt, lagom kyligt. Nån dag snart ska vi dra till Erstavik så härdags, perfekt med all färskt doft o bara jag o hundarna som är ute bland all vilt som är vaken, drömpromenad! :) Sen kommer man hem lagom till frukost med varmchoklad o grädde, yes.

Jag sade t en kompis nyligen, den en enda gången jag känner mig verkligen levande och att jag verkligen lever är att vara ute i naturen med hund/ar som sällskap...

Nu sitter jag uppe piggt o undrar vad jag ska göra när alla sover inkl. vovvarna :)

Shoppning idag!

Näha, blev inge m datorn idag. Gick dit o valde ut en superdator, men sen kunde jag inte köpa den. Banken är knas! Får gå dit m mamma nån istället. Valde ju en dator som jag gillade skarpt o tänkte jag kommer surfa den fina datorn ikväll, men nej. Tröst shoppade istället kläder för jävligt mkt pengar (ångest här nu haha), o fikade ute på torget.

Handlade oxå en shampoo t hundarna, den är för vita o ljusa hundar, den ska framhäva mer vitt lyste, får se om den fungerar :) Kul o ha kritvita hundar då- men syns ännu mer på mina kläder hah.

Köpte Glukosamin till Azi för hennes leder. Har kollat på flera sådana pulver/tabletter och alltid fallit tillbaka t Gluksomin som den bästa. Får se om ett par veckor om den gör något skillnad. Ska man ge Tyra också?, eller bara när hundar har ont?

När jag kom hem drog vi ut på skogspromenad runt sjön. Hundarna plaskade lite i vattnet och njöt av värmen. Azi bar en stund klövjeväskan på 1kg. Senare ikväll när det var kyligt cyklade vi med Tyra en runda. Tyra var villig och dra mig, härligt. Men hon måste lära sig att springa med halsband=inte dra, med huskysele=tillåtet att dra :)

Dag 6 - Renras eller blandras

Jag föredrar renras såklart. Då vet man vad man får. Man ska ju se efter hundens egenskaper/användning, inte enbart utseendet. Men klart man kan se delvis efter utseendet, tex skaffa labrador istället för golden om man inte vill ha långhårig... Men det finns blandraser som är otroliga fina, som amstaff/pitbull, schäfer/rottis osv, men det är sjukt om man blandar cocker spaniel/alaskan malamute tex.

Det är ok att skaffa blandras, de finns ju redan i världen och dessa behöver ett hem. Men jag stöjder inte blandrasevenemang som sätter in ännu fler blandraser. Det finns redan gott om kennlar i Sverige som avlar seriöst och hundarna är riktigt friska och deras syfte att hunden ska ha ett bra liv och leva efter de föds till. Varför måste man satsa på privatuppfödning då? Se bara på blocket, massa nya hundar varjedag utan papper- och inte alla människor i Sverige vill bli hundägare. Vart var hundarna ivägen då?

Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om de här, men det räcker nu :) Det är samtidigt en svår fråga.

Lugnaste lördag på evigheter

Irriterande! Folk kan väl inte spotta tuggummin på golvet i bussen. De fastnade en på Tyras ben (som ni kan se på bilden) och det är omöjligt att få bort den. Skitäckligt. Azi har även också fått massor tuggummi på sig förut...

Har annars haft en jättemys o skit lugn dag idag! Vi klev upp från sängen ordentligt vid två, vi tre var otroligt trötta. Skit skönt med total vilodag!

Vi gjorde absolut ingenting, hundarna gick bara minirundor. Vi var hos min älskade när jag vaknat. Var ute för de mesta på tomten. Hundarna fick märgben som de tuggade totalt i två timmar. Vi grillade o hade de mys. Tog en lilla kvällspromenad nyligen, jättefint m sommarkväll.

Nu ska vi allihopa hoppa in i sängen o se på film o sleep! :) Får se vad vi hittar på imorgon, lär bli skogen iaf efter vi varit o handlat dator! Ha en bra lördagskväll ni allihopa!

Diiiiiiverse!

Det blev inget med resa från Stockholm, då jag och hundarna är utsliten - vi låg och orkade inget igår kväll, så sov vi ut idag och ska snart träffa min älskade, så det blir en super lugn dag. Hundarna ska få ett varsitt märgben och tugga därute i solen. Myslördag!

Här kommer lite bilder från landet - jag tog så lite, senare på kvällen gick vi på en härlig promenad, Tyra drog DW, men då ingen kamera med, surt. Vackert solnedgång vid sjön :(

Här blev hundarna glada - hade fel inställning i kameran, så därför suddigt.

Azi jobbar för middagen, söker torrfoder i den enorma gräsmattan.
Tyra tröttnade på att äta, så lekte hon med sig själv istället.
Azis underbara tass bland all gräs, dags och gräsklippa - pappa va? ;)
Azi ligger och njuter på sin egna stol!
Tyra är lik Azi, ska kämpa sig in i de allra minsta.
Azi å Tolstoj!

Mina flickor ligger oftast ner när vi väntar på bussar, skönt med lugna hundar. I början blev Tyra lätt otålig och kunde skälla oavbrutet hela tiden när vi väntade. Det var lite pinsamt för folk trodde att hon var galen, men jag försökte inte bry mig om andra och fokusera på hennes träning, och äntligen resultaten är här, men behöver slipas på.


Lite filmsnutt från Erstavikbadet förra söndagen med Ester.

Dag 5 - Andra husdjur i ditt liv

Hamstrarna - Bimse, Tuffy och Kakan.

Råttorna - Kokain, Cannabis och Tornado.

Kaninerna - Stampe och Soul.

Hundarna - Emil, Azi och Tyra.

Och så hade jag sådana vandrande pinnar, fiskar också.

Jag brukar aldrig bry mig om taskiga kommenterar. Ju mer läsare jag har desto fler taskiga kommenterar. Men det här är undantaget.

En Sara skrev; "Fan vad jag hatar en åsna som du som ska försöa se tuff ut med sina mördar hundar, Din osäkra jävla åsna".

Hon bryr sig inte alls om såkallade mördarhundar som jag har, hon bryr sig bara för jag är Linda. Jag vet precis vem du är, Sara. Och det är omoget att lägga sig i en annans relation. Rena rama sandlådans beteende ska du veta. Du vet liksom inget om oss. Han har tydligen inte berättat allt eller bara överdrivt för dig. Sorry. Men fortsätt du med din svartsjuka och nu har du visat för världen vem du är och hur du kan vara. Lycka till i sandlådan i fortsättningen, jag tänker inte hamna dit tillsammans med dig. Jag stannar kvar här med mina mördarhundar.

Inte så speciellt händer t helgen...Det blir en ganska lugn helg. Ikväll blir de kanske en senkväll prommis m en pöjk som oxå bor i Älta. Imorgon blir de en tidig morgon. Jag o mina flickor ska iväg o lämna Stockholm över dagen. Blir mys o äventyr! Sen på kvällen ska man träffa min älskade. Söndagen ska vi bara tillbringa dagen tillsammans o så ska han hjälpa mig o välja ut en bra dator. Äntligen dags o köpa en egen dator! :)

Har nu klippt alla klor på Tyra, hon lär sig så snabbt o accepetera klotången.

Azi har lite synliga tandsten, så ska skrapa i helgen om nu jag hittar tandstenskrapning grejen.

Dag 4 - Din första hundAzi är min första hund som är registerad på mitt namn. Men jag ser Golden Retriever Emil som min första hund även om vi inte hade honom på heltid, utan vi delade med en annan familj som hade 3 döttrar som tröttnade på att rasta hunden. Så tog jag mycket över och Emil sov hos os åtskilliga nätter under 5 år jag tog hand om honom.

Jag träffade Emil för första gången när han var 7 år och sen dog han av tumör cancer vid 12års åldern. Han var helt underbar hund och följde efter mig vart än jag gick. Jag som 12 åring gick stolt med honom runt i Älta och spenderade mycket tid i Erstavik, redan för 14 år sedan älskade jag Erstavik ;)

Han var väldigt bra vän med min kanin Stampe- när han var hos oss på landet så kunde jag ha kaninen lös på tomten. Emil vaktade kaninen och bar tillbaka kaninen till tomten om den sprang för långt bort! Jag var så riktigt stolt och älskade honom, för evigt finns han ett plats i mitt hjärta. Åh Emil!

Inte i Älta i radhuset, äntligen!Vackra Azi på vår långaskogspromenaden igår. Azi tog ett härligt dopp i Ältasjön.

Just nu är vi ute på landet, hundarna njuter och springer runt på gräsmattan. Ikväll blir de grill o mys!

Viltspår kurs + dagiset!

Jädrans så ska det vara så svårt och få tag i en kurs om viltspår... Jag villlllll gå på en, vill lära mig mer och se om jag verkligen gör rätt. Och så vill jag gå på nåt kurs med både hundarna. Nu har jag hittat en ställe i Tyresö som troligen ger privatlektioner om viltspår, hoppas hoppas hoppas de går, väntar på hennes mail nu! :)

Ikväll ska Azi få ett spår i skogen och Tyra ska jobba inomhus med några hjärngympor grejer.

Azi och Tyra är väldigt kontrast t varandra på dagiset. Azi ligger gärna och sover lugnt, men Tyra ska bara busa och busa med andra hundar.

Myser å sitter trångt bredvid varandra på bussen mot jobbet imorse.

Tyras bästa lekkamrat på jobbet.
Ligger och vilar medans andra busar på golvet.
Skrattanfall?

Azis underbara nose

Åter Tyra och bästa lekkamrat.
Både hundarna ville ta det lugnt och sen kröp jag in mellan dom två och myste.

Dag 3 – Berätta om din hunds ras

American Staffordshire Terrier

Världens bästa ras! Den har allt i sig! Soffliggare och samtidigt har otroligt mycket motor! :)

"Man ska vara medveten om det är en ras som fordrar en del av sin ägare. Den kräver en ägare med fast hand. Du bör som person vara säker och beslutsam i ditt handlande, konsekvent och rättvis i din uppfostran. Precis som alla hundar utvecklas rasen efter socialisering, träning och uppfostran. Man bör ha en del hundvana när man köper en Amstaff och det är viktigt att man sätter sig in i rasens egenskaper, har ett stort intresse och gott om tid.

Amstaffen är intensivt medveten om vad som händer i dess omgivning. Den är nyfiken, snabb och smidig. Eftersom det är en terrier, går det snabbt från tanke till handling. Den är stark för sin storlek och har mycket energi, energi som den behöver lägga på något nyttigt. God grundlydnad och tillräcklig aktivering är viktigt för att livet med Amstaff ska bli positivt.

Amstaffen är en blandning av dogg och terrier. Detta avspeglar sig i deras humör som är en charmfull blandning av busighet, hetsighet, nyfikenhet och envishet med mycket bra självförtroende. Detta gör dem till mentalt stabila, trygga och vänliga individer."


Dag 2 - Presentera min hund

Azi -

9 årig renrasig amstaff (med stamtavla), från Motala hos en privat uppfödning. Hon är född döv och har bott hos en annan familj i Skåne innan hon kom hem till mig som 4 årig. Så nu har jag haft henne 5 år. Hon är en helt underbar hund, min allra bästa vän, bättre vän än henne kommer jag aldrig någonsin få igen. Hon är min enda ängel.

Hon har gjort stort framsteg hos mig - då hon blivit kattbästisar istället för kattmördare. Vattenälskare från vattenhatare. Hon gillade inte och motionera när hon kom till mig; bara sova på soffan skulle hon göra hela dagarna, men efter en tid hittade jag nyckeln i henne och så nu älskar hon motionera.

Hon är riktigt sängdyrkare - alltid ska hon sova så tätt intill mig - vi delar kudde och täcke ♥

Tyra -

1½ årig amstaff (dock utan stamtavla), föräldrarna är från Ungern men hon själv är född i Göteborg. Även döv. Hon är också en omplaceringshund som Azi. Hon kom till mig från ett hundcenter i Kalmar. Jag hittade henne i blocket, genom ett tips från Azis brors matte, annars skulle jag aldrig ha hittat Tyra - då jag aldrig kollar i blocket, mitt hjärta blöder alltid efter jag kollat på blocket så har jag lagt av med detta.

Tyra är en livlig tös som kräver rejäl motion varjedag. Hon är en speciell tös, med ett speciell personlighet, man kan liksom lätt lära känna Azi, men Tyra är reserverad och man måste verkligen umgås med henne ett tag för att få se den minsta personlighet hos henne :)

Hon gillar även och ligga i sängen, och hon ska alltid sova på ryggen och hela kroppen sträckt! :)


Lilla snabb rapport från idag...Är så sjukt sjukt sjukt trött! Vi tre har inte haft nåt vilodag på 9 dagar, och väldigt lite sömn också. Så är jag helt slutkörd och gjorde absolut ingenting ikväll, det orkade jag inte. Hundarna sover gott på soffan också och nöjer sig med vilokväll efter varit på jobbet.

Azi - Jag handlade lite barf idag, bland annat grisfötter, 5 st för 11 kr, den älskade Azi och hon blev så tokig när jag visade den för Azi. Hon tuggade igenom väldigt snabbt. Haha, köpte även ungnötlever - Azi kommer älska den också! :)

Tyra - Wiola! Idag så lyckades jag äntligen klippa alla Tyras klor på både framtassarna! Hon accepeterade det ganska bra, belönade med godis och mysstund. Framsteg där!

Jag har haft Tyra i 37 dagar nu, helt sjukt hur snabbt dagarna går. Hon har gjort nåt framsteg varjedag, hon är helt annat hund nu än när hon kom till mig. Men vi har lång väg kvar. Azi har accepeterat Tyra mycket mer nu, hon gillar henne och slickar ofta på henne. De har fått en sån syskonrelation - de har sina gruff och kärlek, fint och se. Tyra respekterar Azi väldigt mycket, det är Azi som bestämmer.

Dag 1 - Presentera mig själv

Jag är en 24 årig tjej som har två amstaffar, vi tre är döva. Jag är uppväxt i Stockholm hela i mitt liv, men 5 år av 24 år har jag bott i Örebro då jag pluggade till Djur/Hund vård på Kvinnerstaskolan. Annars har jag gått grundskolan här i Stockholm i den ljuvliga Djurgården området.

Alla i mina släktningar är hörande - jag är den enda som är döv, rätt skönt så jag har två världar att leva i. Om nån av min släktning var döv så skulle denne veta allt vad jag gör i "dövvärlden" ;) - Bli inte ledsen nu ni mamma & pappa som läser det här, haha.

Just nu bor jag fortfarande hemma i ett radhus, jag stormtrivs. Min pappa bor mer eller mindre på landet, brorsan syntes nästan aldrig till och så funkar jag bra ihop med mamma här hemma, hon syns inte till så ofta heller. Så det känns som att jag bor själv i huset med mina hundar, har nära till naturen -det är vad som håller mig kvar härhemma. Om jag hade flyttat iväg så skulle jag få ett skräp lägenhet i en dålig område. Nej, här är drömmen för mig att bo speciellt när jag inte har körkort/bil.

Jobbar på ett hunddagis just nu, men ska plugga till hundinstruktör till hösten och sen målet är att jobba med problemhundar. Så efter hundinstruktör, så jag ta utbildningen till problemhundutredare. Sen drömmen är också att ha en "dövhundcenter", får se hur de blir sen...

Mjaa.. Det var nog allt ;)

Erstavikbadet i det kyliga väder

Azi var jättetrött och hade fortfarande ont idag, så hon fick en egen en timmes runda idag med lite sök i skogen. Azi blev som alltid taggade när hon ska få söka efter mumsbitar. Lilla matvrak till hund ;) Sen tog jag ut en livlig Tyra på en härlig cykeltur. Hon har börjat dra mig, hon kan springa ruskigt snabbt samtidigt hon drar mig, så ja bara åker och njuter! :) Hon kommer bli en utmärkt draghund, längtar till vintern redan så massa skidturer!

Mötte upp Tyra å Azis lekkamrat Ester vid Erstavikbadet, där busade de lite. Tyra har sin märkliga beteende från skendräktighet, det gillar jag inte, hon lider av det också ser jag. Så det blir kastereration till hösten/vintern. Så slipper vi löp, underliga beteendet och allt. Och så ska Tyra bli höftledsröntgad och armbågarna inom 2 veckor.Lilla filmsnutt på Azi Tyra Ester! Å Azi Tyra i springpole!
Erstavik - den absoluta favorit ställe för oss!

Igår drog jag och mitt hjärta, Martina, på en långis i Erstavik. Hundarna sprang lösa och Tyra sträckte ut riktigt ordentligt. Azi var dock mer tröttare och så haltade hon när vi kom hem, gud så jobbigt för mig och se :( Verkar som hon börjar inte orka med längre promenader, även om hon inte springer eller leker med Tyra. Får hon ont ändå :( ... Försöker massera, strecha så mycket jag kan - men ... Några tips jag kan göra med henne? Ge något naturligt? INGA SMÄRTSTILLANDE FRÅN VETERINÄR IAF - den är allra sista utvägen, hon ska inte leva på mediciner. Mitt åsikt.

Å så ska självklart Tyra härma Azi för 5 år sedan. Hon rymde iväg 25 minuter! Azi rymde ju iväg på 30 minuter efter en månad jag haft henne. Jag såg att hon sprang och verkade som leta efter oss, men ändå har vilt i spåret. Vi stod och vinkade men såg inte oss - eller så ville hon inte komma. Men till slut stod Martina nästan framför Tyra, så hon kunde gå och fånga henne. Så la hon sig ner och flåsade som fan. Stackarn, så ledde jag henne till bäcken så fick hon bada och dricka... Sen lät jag henne vara lös, i långlina. OM jag hade kopplat henne, så nästa gång kan hon ju koppla ihop att hon blir kopplad om hon kommer tillbaka, så kan hon ju undvika att bli fångad/komma tillbaks. Och då höll hon väldigt nära oss.DW runda å viltspår

Körde me en regnig DW runda för Tyra igår, jag släppte henne lös i skogen, så hon fick springa i hennes ege tempo. Azi var lös hela tiden och skuttade runt :) Sen fick de varsitt viltspår, ujj vad taggade de både blev! Jag skulle gå på viltspår kurs nu i maj hos hundenshus, men de var fullt och jag kom in i reservplats och så hoppade ingen ur :/ Ska gå på kurs nåt under sommaren - viltspår eller rallylydnad! :)

Nu ska vi dra ut på låååångis! Vilket sovmorgon vi fick idag, sov ända fram til 10.30, äntligen! :)Ser ni hur duktig Tyra är som stannar själv och kollar mig, hon lär sig så jävligt snabbt!
 

Nu äntligen så kommer bilderna här från de senaste 3 veckorna!

Tyresö Hundbrukskluben. Tränade agility och passivitet. Tyra gnällde i början, men sen kunde
hon koppla av. Azi var spiklugn hela tiden.

Veterinärbesöket - då hade Azi ögoninflammation och Tyra öroninflammation. De fick årliga vaccination också. De la sig ner i väntrummet och väntade lugnt i 30 minuter.

En av många DW rundor runt Erstavik! Azi drar 2 kg, Tyra varierar mellan 3 och 5 kg.
En kväll gick jag och Azi själv ut på 2 timmar, kvalitetstid med varandra, supermysigt! :)

Morgontrötta vovvar!

Stötte ihop me en hund i bussen, Aussies som hade halti. Men mina flickor satt och tittade på den lugnt bara, skryt ;)

Hundpromenaden: Jag & Filippa och 8 hundar! Härligaste dag! Tyra fick va lös för första gången!

Tolstoj och Azi sover och värmer upp varandra efter en regnig promenad.
Tyra har hittat sin gömställe i städrummet och hon sover alltid där.

Filt över Azi är ett måste tycker hon.

Örebrohelgen! De var dock på hundvakt hos Mimmi & Bamse. INGA bilder på dom och Bamse tråkigt.
Törstig på stan.

Hennes väska gick precis sönder och så såg det ut som hon hade 3 (?) hundar, haha!
Träffade en ny kompis, frallan Fia vid Slottet.

Söta Jabbar ville va hunddvakt!

Mys å grill på måndagskvällen.

Åter på jobbet, hon har hittat en ny gömställe. Skendräktighet...

Bus på jobbet.

Ute på vift me bilen!


Örebrohelgen + några extra dagar

Vi var i Örebro över helgen - hundarna fick äntligen träffa Bamse! :)

Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om helgen... Men ifall i början var det helt toppen och allt var så bra.

Jag träffade vännerna som jag inte hade umgåtts med på länge och gick ut. Vi njöt även av det fina vädret på stan på lördagen och åt lunch på parken, vi spelade även kubb och åt jordgubbar. Sen på kvällen festade vi igen. På söndagen skulle vi ha hundträff för hundfolk som bor i Örebro, umgicks mycket med dom när jag bodde i Örebro, det skulle ha blivit kul... Men då fick jag ett sms på morgonen som stod att en vän hade tagit sitt liv för några timmar sedan.

Det blev helt så ofattbart. Jag träffade ju henne lördags på dagen på stan, vi blev glada av träffas igen efter några månader, och vi hade bestämt hela veckan att ses på söndagen med våra hundar. Vi pratade om vilken tid vi skulle ses dagen därpå och så. Men bara... På en enda sekund är hon inte kvar på jorden. Har verkligen inte fattat det.

Så jag blev kvar tills nu. Kände att jag måste vara med mina vänner mer och finnas för varandra...

Förresten gud vad alla blev så nyfikna på mina hundar och frågade hela tiden vem var vem, hihi. Folk fick inte klappa Tyra, hon blev lite orolig när det var många folk så satt vi avskilt o tog det lugnt. När Tyra var lugn och inte var uppvarvad fick en och en komma och klappa en stund, men Tyra visade inget intresse för nya folk, hon är reserverad av sig. Men Azi var glad och sprang runtomkring och hälsade på alla och satt på knä en stund på olika personer. En gång fick hon fnatt och stal kubb pinne och sprang iväg :)

Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om helgen... Är fortfarande kvar här, ändrade planer... Orkar inte blogga... Det hände något så ofattbart att jag inte har förstått det än...

Men Azi ligger i sängen just nu med sin Bamse och njuter. Tyra har ett beteende som jag inte har förstått vad det var, men nu insåg jag - klart hon är skendräktig! Hon löpte ju senast i feburari.


Lite uppdatering bara... Ses nästa vecka riktigt ordentligt!

Internet fungerar internet fungerar internet fungerar internet fungerar!!! :)

Men inge surfande under helgen. Jag och mina söta flickor ska nämligen lämna Stockholm över helgen! Jag är lite pirrig då jag åker "själv" med dom, eller jo har sällskap av en kompis, men han kan inget om hundar, haha. Och så har jag bokat en till stol bredvid min stol "för barn 0-6 år" endast bara för 5 kr extra, såklart i djurvagn. Så liksom jag har två sits, och mina flickor kan ligga på stolen hela vägen utan att bli tvungen o flytta ner om någon kommer eller är fullt, jag har BILJETT :D Tipsar er och göra så när ni åker tåg med hund, eller nåt djur, så slipper de vara på golvet.

Men sen längtar jag efter och läsa vad ni alla har gjort och se era söta hundar på bilder igen! Tre veckor utan bloggläsande, BLOGGABSTINENS här! Försöker inte o bli tokig nu :)

Vilodag & Problem m Tyra

Idag har hundarna fått sin vilodag, de var m på jobbet fem timmar idag och fick summan 2.5 timmar vanlig promenad på hela dagen idag. De sov och var nöjda med lugnet, de behövde dom.

Jag har en litet problem med Tyra som jag behöver ha hjälp med! - Hon äter gärna saker, äckliga!, därute. Bland annat andra hundars bajs! Och en gång tog hon upp en död PADDA, som jag inte vågade ta ifrån henne, för den var så äcklig. Jag visste inte hur starkt hon försvarade grejer i hennes mun, men nu har jag lärt känna henne, hon protesterar inte om jag öppnar hennes mun och tar ut saker. Men hon ryggar till, men blir inte arg och försvarar liksom. Hon hittar ju sakerna innan jag upptäcker och då är det försent, vips är dessa i hennes mun eller mage. Så hur ska jag göra? Kan ju inte hålla stenkoll varje steg hon tar, eller måste man nu i början av träningen...?

Måste få säga de här!

- Idag har jag varit på en viktig möte så känns plötsligt det hela lättare och så har jag kommit in t en ny bubbla :)

Internet är fortf nere, men det kommer upp inom tre dagar om inte telia sviker mig.

Mina flickor mår jättebra, förutom Azis ögoninflammation och Tyras jästsvampinfektion i ena örat, varit hos veterinären förra veckan. De behandlas nu med salva o droppar. Annars mår de toppen bra :)

Tyra har haft sin lyckligaste dag igår, nämligen var Filippa&jag och åtta hundar djupt inne i skogen någonstans i Sthlm, så fick Tyra springa lös, utan lina, hela dagen. Hon var jätteduktig, kollade mig ofta och lekte underbart fint m andra hundar. Var ute från 10-18, så precis heladagen med grill mitt i skogen! Azi fick tyvärr vara hemma med min pappa, för hon haltade efter långpromenaden lördags och den heldags promenad i sån skogsterräng igår skulle ta kål på hennes leder/höfter. Så hon fick egen promenad m mig o en viss på kvällen.

Men lördags var det Azis dag. Vi viltspårade och gick tre timmars promenad över Erstavik/Erstavikfält- Azi var sjukt taggad inför spåret, badade och plaskade i vattenbäckar, en gång struntade hon i mig o jagade hjortar in i skogen. Efter 10 minuter kom hon helsmutsig och lerig tillbaka och var nöjd. Den envisa damen ;) Azi hade jätteroligt den dagen. Hon strövade omkring och visade Tyra olika saker i skogen. Tyra har blivit accepterad på riktigt av Azi nu, de har blivit tätt och tycker verkligen om varandra...

Som sagt bilderna kommer sen ;)

RSS 2.0