Långpromenad med tränarkompisen Ester

Idag tog jag, Filippa och våra hundar en långpromenad från Älta till TyresöCentrum genom skogen, där köpte jag två nya flytvästar! FYND! 199 och 100 kr! Ena ska jag ha till simtränarna och ena bara säkerhet på segelbåt osv. Hundarna var helt kolugn i djuraffären och uppförde sig utmärkt när det kom och gick några hundar. Azi fick en torkad tryne när vi gick ut från djuraffären.

Gulaflytvästen till simträningar och leksimning. 100 kr. Vet inte vad priset var från början.

Orangeflytvästen som säkerhet på segelbåten, den är mindre än vad jag hade förut. Ger Azi lättare rörlighet och den har magplatta vilket skyddar mot solen och mer bekvämmare för henne. Kampanj pris till 199 kr, från ca 495 kr.


Åter långpromenad till Strålsjön genom skogen - där sprang hundarna loss och lekte.
Jag testade gula flytvästen; jag är supernöjd med den! Den ligger mer stadigare och har magplatta, ja den är bättre när Azi ska simträna. Jag kastade även dummyn i vattnet, Azi sprang utan problem in och simmade och hämtade dummyn. Stolt! Och simtränade henne ungefär 10 minuter. Azi hade verkligen kul idag! Ester försökte lära sig simma lite, hon har precis samma beteende som Azi för ett år sedan. Skönt att träning har gett färdighet så Azi hoppar bara in själv nu :) Filippa får berätta själv om det.

Kom hem för ca 1 timme sedan, så trött Azi är efter varit ute i 3½ timmar :)


Flytväst säljes för 150 kr - SÅLD

CRAFT flytväst storlek XL. 150 kr + ni betalar frakten. Köpte den för 400 kr.


Allergi reaktion + veterinärbesök

Hon njöt av benen ... Men ett par timmar efter hon tuggat ben började det komma knölar runt hennes hals, som en allergireaktion. Så jag var snabb med att ge henne kortison. Azi svarade bra på kortison, så det gick över snabbt. Men sen när hon låg på filten som hon tuggade ben på - BRAST DET UT!

Hennes huvud såg ut som ballong, helt svullen, knölar överallt i kroppen, upp till 5-10 cm stora ringar knölar på hela kroppen, helt rött i magen, hennes läpparna var typ 2 cm tjocka och stenhårda. Jag blev livrädd och grät, kontaktade akuten Bagarmossan och de sa att det inte finns mycket att göra med allergireaktion det är bara att ge kortison och sen vänta ut.

Jag har ju kortison hemma, så hon fick 2 st på morgonen och vi var vid hennes sida i timmar. Jag tror det är från ben, men låter jätte konstigt för hon har tuggat många gånger sådana ben och senaste gången var nån dag förraveckan.

Svullnaden runt munnen, nosen och läpparna blev bättre efter några timmar men knölarna i kroppen var kvar hela tiden. Hon blev helt hysterisk av all kliandet, jag försökte klappa henne och inte låter henne klia, kylde ner med blöt handduk, men hon var helt ... Ja helt annan hund - sprang upp och ner i huset och var jätte orolig hela dagen. Kontaktade veterinären igen efter några timmar, de sa att jag skulle vänta, för de inte kan göra något åt det och bästa att jag kontaktar Azis egen veterinär på måndagens morgon (igår). Jag var tvungen och ha krage på henne, så hon blev lugn av den och försökte inte klia så mycket.

Och jag fick tid hos dom. Liselotte, min favorit veterinär kollade på Azi och hon såg inte något av akut allergi reaktionen som hon fick i helgen, det hade gått över. Jag gjorde rätt som gav henne kortison snabbt. Hon sade att tyvärr Azi är sån "allergihund", så det kan förekomma akuta reaktioner ibland (hoppas sällan), så det är bara att ha kortison vid Azis sida hela tiden och så länge om hon andas normalt och inte har blått under tandköttet, så är det lugnt och bara vänta ut till reaktionen sjunker, förstår om det är hemskt för mig och se Azi i svullnad, men så är det. Det var sån nässelutslag Azi fick i kroppen som såg ut som knölar. Hon kunde inte svara varför hon fick sån akut reaktion, men om jag misstänker ben, så enda sättet att få svar, är att ge henne benet igen och se om det kommer upp utslag igen eller inte. Jag vet inte om jag vågar göra det, jag vill inte se Azi så hemskt igen, eller är det bra att få veta? Eller räcker det om jag undviker den ben till Azi? Vad skulle ni göra? Ta reda på genom att ge henne benet igen...? :S

Så hon tipsade fiskolja, den är kan göra pälsen och huden starkare. Så Azi ska äta 5 kapslar varjedag. Den är även bra mot klorna, lederna, hjärnan, immunförsvaret och njurfunktionen. Så hoppas den funkar.

Hon sade även att hon är frisk från hårsäcksinflammation - skönt det!

Efter veterinärbesöket njöt vi av solen, eller ja Azi i skuggan och jag i solen på Farsta Centrums torg. Åt mcdonalds och glass. Kollade runt i djuraffären och köpte torkad fisk från Norge nåt sånt, Azi mumsa den. Mysig dag efter jobbig (för mig) veterinärbesöket.


Midsommar

Azi har haft en avkopplande helg med sköna skogspromenader, träffat många folk, klövjning. Midsommar började jag med min kompis Martina gå till Strålsjön, där busade vi på stranden, solade, var fotomodell, haha. Azi var jättetrött när vi kom hem efter 3 timmar ute på sjön och skogen. Kvällen kom några av mina vänner hem till mig och grillade och firade midsommar. Azi var jätte trött hela kvällen, så varmt var det också, skönt med en trött hund när jag umgås med vänner hemma hos oss.

Lördagen gick vi på klövjning och hade hjärngympa övningar. Kvällen tuggade hon på en stor torkad ben, hon njöt.

Igår fick Azi något extrem allergi reaktion, hon hade svullen ansikte och tassar. Över hela kroppen var knölar och hon blev helt annan hund. Hysterisk och sprang upp och ner i huset, försökte klia kroppen hela tiden. Berättar mer sen om det, orkar inte prata om det, jag varit så ledsen. Värsta jag sett med Azi.
Underbar väder och bus på stranden

Vilken kanon väder vi hade idag - soligt och blått himmel från tidigt imorse tills nu, nu fortfarande är det blått! Jag och Azi drog absolut då till Strålsjön och badade och lekte på stranden. Det fanns barn och folk, så med respekt hade jag koppel på henne. Azi skulle annars bli tokig och springa över deras picknick efter hon badat, haha :)

- Förresten - Azi verkar plötsligt gilla vatten idag! Efter simträningen ville hon simma mer, jag fick locka lite in henne i vatten, men mycket lätt, bara säga kom bra kom bra - vips är hon i vatten och simmade lite med mig. Sprang gärna och simma och hämta dummyn, underbart! Stekhett ska det vara för att få Azi in vatten enkelt :)

Favorit repris från Göljestigen 2009. Måste göra om de!


En lugn och bra dag

Idag jobbade jag som vanligt. Lugn dag - Azi var hemma med min mamma. Nu ikväll tog vi en längre promenad, Azi bar klövjeväskan halva vägen. Hoppade på några stenar och hade kul. Vi joggade även lite. Nu ligger en trött Azi på soffan bredvid mig som äter popcorn framför VM matchen.

En vacker Azi poserar, bakgrunden fixar mamma blommorna.

Mor och dotter, hehe. Jag försökte pussa, men Azi ville inte. Hehe.
Finns film på det, ska visa er nån dag.


Azi på vift´på stan

Gärdet, underbart vackert. Träffade bara ett par vi hundar. Ganska skönt.

Humlegården, jätte fint. Kommer absolut dit tillbaka och mysas!

Stureplan och sturegallerian.Försenad påsk

Mkt försenad påskägg öppning. Har dröjt ut me de, för den var borta och helt enkelt glömt bort. Men nu öppnade hon. Lika glad som förra året :)Fick även en ny leksak.

Sökte efter påskgodis i trädgården.


Vill testa något nytt med Azi - tips?!


Rallylydnad skyltar.

I veckan har vi kört mest med  klövjning, cirkus konster och LK1. Jag och Azi börjar tröttna på LK1, vill göra något nytt. Så vi har anmält oss till nybörjarkurs Rallylydnad till hösten. Ska även skriva ut skyltar från internet, så vi kan köra själv härhemma också. Fler tips? LK2?

Idag hade Azi ett ordentligt fysiskt pass med kättingen (DW). Jobbade intenstivt 30 minuter, 
på olika underlag. Med två 15 minuters lugn promenad emellan. Grusväg, sanduppförsbacke och terräng rakt in i skogen. Jag fick kämpa för att hänga med , jag är ju sjuk. Feber och förkyld, tycka synd om mig själv, haha.


Azi vilar tryggt hos sin mormor på soffan igår kväll framför VM match.


Kvällspromenader

Det är underbart med kvällspromenader, svalt men soligt. Hade sällskap idag, mysigt. Har börjat använda sele och flexikoppel på Azi nu på kvällarna när jag har sällskap. Lättare och teckna då. Tycker dock inte om flexikoppel om det andvänds av oansvariga hundägare. Azi är inga problem, hon går så fint i den, drar inte och kopplet är anpassad för 2-10 kg hundar, köpte billigt på loppis, hehe.Poff under helgen

Azi är på landet över helgen. Njut av helgen ni, för det tänker jag och Azi göra!


Jobbigt och följa med mamma till hennes jobb
Mys promenix å simträning

Idag var Azi med mig på jobbet, det var rätt lugnt där, många var lediga. Sen nu ikväll tog jag, Azi och mamma en mysig kvällspromenad. Stannade vid en sjö och Azi fick simma en stund. Efteråt blev hon galen och lekte med leksaken och rullade i sanden, hihi.
Student + hundvakt

Azi var som sagt hos Adam när jag var och firade brorsans student i Stockholm och sen drog jag till Örebro för mina vänners student, skulle komma hem på lördagen. Men de ville låna Azi en natt till söndagen. Det fick dom såkalrt, så fördel till mig, kan då stanna en natt till i Örebro med vännerna. Hade en sjukt toppen helg - helgen var också helt sjuk, hände miljontals saker som jag knappt tror mina ögon. Men hade sjukt kul på studentfesten och se deras glädje, för man vet exakt hur de känner sig. Tog ju själv studenten för ett år sedan.

Azi och jag kom hem igår - jag var sjukt glad, det var Azi också i några minuter, sen förändrades hon till en surkärring. Bara hålla ut till imorse och så kom hon krypande med babyface och är glad att jag är hemma. Sweet.

Azi och Adam är som syskon tillsammans, de gillar varandra och blir irriterad på varandra.
Så sött. <3.


Brorsans student 4 juni 2010.

Min student 5 juni 2009.

Hundvakterna Adam och Bella. Azi ser ni ju själv :)

Kamphund förbjud i Danmark

- Om drygt tre veckor träder det danska förbudet mot så kallade kamphundar i kraft.
Därmed måste hussar och mattar till elva utpekade raser ta farväl av sina älsklingar
.

Hur sjukt är det? Man har haft hunden några år av sitt liv och ser den som familjemedlem - sen plötsligt ska den avlivas utan att den har gjort någonting. Bara FÖR ATT DEN ÄR AV EN FEL RAS. Tänk dig, det finns bra ägare i Danmark som äger en av de elva utpekade raserna och är framgång i tävlingar kanske, ägarna är jätte aktiva och de har jätte roligt tillsammans varjedag, hunden funkar hur bra som helst med alla människor och hundar.


Plötsligt ska de dö...

Tänk om det skulle hända i Sverige. Fan ta dom om de tar Azi och avlivar henne bara för att hon är en American Staffordshire Terrier utan har en enda gång i sitt liv visat aggressiv tecken. Skulle då göra allt i min makt och låter dom aldrig ta min älskling. Flyttar ut ur landet om jag måste.

Så arg jag är, sitter här och gråter över tanken. Många måste känna sig förtvivlad i Danmark nu att de ska bara säga farväl så där. På grund av oansvariga hundägarna som gillar hundkamp eller är utan kunskap och skaffar krävande hundraser. Och på grund av total okunskap av politikerna.

Norge... Nu Danmark ... Nästa Sverige eller Finland? Förr eller senare blir det i Sverige.

Risken finns.


Provsvar från veterinären

"Vi har fått provsvar på Azis knöl. Det är en fettknöl, ett sk lipom. De är helt ofarliga, men kan ibland växa och bli väldigt stora. I sådana fall kan man behöva operera bort dem. Håll koll och om du tycker att det växer så hör av dig så vi kan operera bort det."

Intensiv aktiviteter promenad

Haft en mysig promenad med Azi i naturen och gjorde flera olika övningar. På torsdag ska Azi på hundvakt hos Adam, jag har fullt upp på fredagen då min bror tar studenten och jag ska åka till Örebro och fira mina vänners student där.Jag lurade Azi upp gå upp och jag bara blev mindre och mindre. Till slut blev Azi lite frusterad och förstod inget hur sin mamma kan bli alltmer mindre. Första bilden tittade hon fundersamt nere. Andra bilden lipade hon åt mig ;D Bilderna är klickbara.


RSS 2.0