30 september - 09Har haft det bra i Örebro hittills, åker nog hem på söndag. Är med Azi nu hos Bamse, Mimmi och Martin. Hundarna var ute i Varbergaskog idag. Alfred, Bamse och Azi :)

Svarar kommenterar och kollar era bloggar när jag kommit hem.

25 september - 09


Sötaste Azi ligger så efter skogspromenaden :)

Igår tog jag 20 minuters promenad med klövjeväska 1,8 kg innan jag stack till jobbet. På dagen gick brorsan kiss runda med Azi. Ni vet hur det är 18 årig icke hundintresserad killar är, jag är iaf glad att han tar Azi på kiss promenad när jag behöver hjälp :) Det är allt jag begär efter jag tvättar hans kläder, haha!

På kvällen tog jag en timmes promenad med 1,8 kg klövjeväska, luften var så kallt och bara så rätt! :) Vi somnade tidigt i sängen och sov så gott tills halv åtta imorse väckte Azi mig, som vanligt.

Imorse tog vi 1½ timme promenad i skogen med, hittade en ny stig. Helt perfekt stig! Så jag kan välja gå runt Strålsjön eller den nya stig :) Azi bar väskan på 1,2 kg. Bar ca 50 minuter av hela promenaden. Hon var även lös under hela promenaden, var bara koppel när vi gick till och från skogen :)

Ingen lydnads träning osv- utan full fart hopp och lek!


Ursäkta, glömde varna er - fuling jag med Azi den sista bilden. Ofixerad på morgonen liksom. Ingen ser mig i skogen förutom björnar och älgar typ ;D


22 september - 09

Jag och Azi är så trötta på kvällarna, vi är inte vana med rutinen än :) Idag på jobbet var allt som vanligt, jag tog hand om tikarna + löptikar. Vi fick även paketet med massa nya bädd, matskålar, koppel, halsband osv osv. Nu känns allt nytt och fräscht. Jag fick ta med hem två gamla koppel, de är 2i1 liksom. Det är bra när jag ska träna med Azi tycker jag :)

Ikväll ska vi träna vänstervarv igen, senaste gången gick jätte bra och Azi följde med fint. Bella har kontakt med en person som kan ge oss lite kurs ang utställning, hoppas den dagen jag kan vara med! Kanske ska man ställa ut med Azi 7 november i Sollentuna. Bella ska ställa ut med Adam där, så vore roligt om jag gjorde det med Azi också. Ska fråga Tina med Mira också :)

http://www.hjorthundklubben.se/empty_14.html

"Färg: Alla färger i enfärgat, flerfärgat eller fläckigt är tillåtna utom helvitt. Mer än 80% vitt, svart mer rödgula teckan (black/tan) eller leverfärgat skall ej uppmuntras." Azi är helt klart mer än 80% vit, men whatever, vi får vara med. Sist plats eller första plats - kvittar! Som sagt syftet är att ha kul, se vad domaren tycker om Azi, träffa andra folk, låta mig träna och stå inför publik och skaffa erfarenheter :)


20 september - 09

Inatt sov jag otroligt bra! Ända tills kvart i åtta, så började Azi väcka mig och förflyttade henne till min kudde. Ja, hon låg på min kudde, så jag fick flytta t en annan kudde (har 5 st i sängen) :) Azi anföll med massa pussar, gud vad vi myste och kramades. Azi är så GO! <3

Kl åtta steg vi upp och gick ut på 25 minuters promenad, det var så härligt därute, riktigt kall - känns som verkligen hösten är här. Lääängtar till riktiga höst ska komma. Höst är min favoritårstid!

Hundensdag på Kungsträdgården var en mysig dag med massa människor och hundar.
Var där mellan 11.15-16.30. Det visades freestyle, charmigaste hund, osv osv :) Träffade några folk från bloggar, Ira med Mio och Bella med Adam!

SKK gjorde en bedömning på Azis psyke och hälsa. Hon fick bra bedömning, är nöjd! :) Det kostade 100 kr och pengarna går till hundskyddsfond och vi fick även första hjälpen paket på köpet.

Allmänt helhetsintryck - välskött.
Temperament/kontakt - positiv.
Hull - välskött.
Tänder - välskött, men tandsten börjar komma, håll rent.
Päls - välskött.
Klor - Långa klor, lite för långa, klipp 1ggr/vecka.
Öron - välskött.
Rörelser - normala.

Uppdaterar bara lite bilder då jag är så trött och bilderna tar så långtid att uppdatera, så ni får nöja med det här bilderna.

Mio, Yoda och Azi.

Några av alla hundar på hundensdag.

Freestyle uppvisning + publik.

Rörelse kontroll på bedömningen.

Tandkontroll i bedömningen.

Alla stod i cirkel och där skulle väljas till typ 10 st charmigaste hundar.

Dagen avslutade vi med att dela på en mjukglass.
Klart får hon ej så mycket, utan några slick :)


19 september - 09

Måste bara fråga - är jag den enda som är singel och är hundägare?

Har varit i skogen 1 timme och 20 minuter med Azi nyligen. Hon spårade 150 meter, med sele och lina. Utmärkt! Hon var mycket lugnare idag och var jätte duktig. Jag ska höja spåret upp till 250 meter nästa gång, då 150 meter är alldeles "för kort" för henne. Hon fick leta JWB i rutan, där gjorde hon bra ifrån sig också. När vi passerade en skolgård på väg hemåt så fick hon hoppa upp och ner på bänkar, stora bildäck, osv osv.

Tog en massa bilder - men alla blev suddiga, min kamera är nog på väg till graven snart. Suck! Bara vissa blev okej. Ville ha en fin bild på henne när hon hoppade över stocken, men vad blev de? Hon såg ut som en suddigt spöke istället :D

Grejer man behövs till spåret. Bollen med snöre - belöning. Vita tyg- lägga på träd så jag vet vilken väg det är, så jag kan vägleda Azi om hon har tappat bort spåret helt. Svarta - sele. Lila/svarta - linan. Gråa flaska med vatten som jag kokt med en skiva av skinka.

Azi sitter tålamodigt innan hon får börja spåra. Sen stack hon som raket, men inte som igår.

Bra jobbat tjejen!

Poserar lite på nedfallda träd.

Älvsjö hundmässan 12-13 december. Skriv redan i er almanacka nu :)
Era hundar som inte ska delta, får inte tas med in.
http://kennet.skk.se/skk/innehall.aspx?ID=876&Sprak=sv


16 september - 09

Det är så hemskt! Hundar säljs precis överallt som de vore leksak! Hundar har känslor, och är enormt varma om hjärtan om om jämför med människor, flesta är kallhjärtad!

Det är två saker jag INTE förstår;

♥ Man skaffar en hund och sen plötsligt är man gravid och har ingen tid längre för hunden som kom till familjen först. Så lättaste alternativtet är att sälja hunden i blocketträsket. När barnet kommer ut till världen och den behöver all uppmärksamhet och föräldarna tackar gud för de sålde hunden för de har absolut ingen tid för hunden annars. Men nu är kvinnan plötsligt gravid igen med andra barn och de är lyckliga. Hallå, hur kan de ha tid med andra barn, sälja den första barnet kanske?

♥ Det är så många som förmänskligar hunden och ser dom som ett barn istället för en hund. Det är förbjudet beteende hos oss. Men iaf, det är så många som gör det. Och sen är det dags att sälja hunden för att den klättrar genom väggarna, drar i koppeln, inte lyder matte/husse, så vips hunden är i blocketträsket. Hur fan kan de ens ha image att sälja sina hundar när de har älskat dem som de vore deras egen barn. Har de plötsligt blivit hund nu? Så man kan förvänta att de kommer sälja sitt barn i blocket när barnet har inte lytt föräldrarna, ritat på väggar, skriker och gråter för att de inte får som man vill?

Jag har väldigt starka åsikt om hur folk behandlar sina hundar efter de fått barn. Jag ser hundar och barn som lika värde. Alla tycker olika - men det är så vad jag tycker.


15 september - 09


Min söta Astir-Azalea!

Nej, jag lovar att jag inte ska babbla varjedag vad jag gjorde på dagis, inte så intressant. Det räcker med; "Jag har jobbat idag" :) Azi ligger slutkörd bredvid mig på sängen, mentalt trött idag oxå. Ska se på Hells Kitchen ikväll. Alltid lika kul med Ramseys arga humör ;)

Vår planer i veckan; - De märks att man måste planera hundens aktiviteter när man har jobb, inte lika spontant och frihet som förut. Är det så för er också som går i skolan/jobbar? Imorgon är hon hemma och lugnt på kvällen. Torsdag och fredag följer hon med till jobbet. Torsdags kväll blir de vänstervarvträning med utställnings koppel. Fredagen tänker jag lägga en spår med köttfärs vätska som är så roligt för Azi. Och Azi får koppla av och leka i skogen. Lördag - är det nån som vill hitta på nåt med hundarna? Ira & Mio - kanske spåra? Söndagen är ju hundensdag, blir intenstiv dag.

15 september - 09Hallojjj- Ja jag och Azi lever! :) Nu känns det som jag har INGEN tid till datorn längre när jag har börjat jobba. Första dagen för mig igår - kom hem helt slutkörd och somnade vid 21.30 ;D Idag är något bättre och jag är pigg fortfarande, skönt! Måste vänja mig med hundarna, miljön, personalen, buss/tunnelbana, tidiga mornar och så :) Men jag har inte glömt er mina trogna läsare. Jag försöker uppdatera så gott jag kan och läser/kommentera er bloggar.

Men iaf! Berättar lite om hur vi hade de igår och idag. Det är så olika arbetsuppgifter och så varjedag i hunddagis. Igår var riktigt intenstiv dag, men idag var det helt lugn dag. Men hunddagis är väldigt fysisk jobb, så jag svettas droppande! Men det är väldigt roligt, man tänker inte på hur mycket man anstränger sig förräns man sitter på tunnelbanan hemåt - så känns det i benen och armarna. Puh! :)

Måndag Vi började planera grupper (hundgrupperna har siffrarna på boxarna) som ska rastas när jag kom dit. Det finns även hundar på pensionat och löptikar box. Så t.ex. en person får rasta med bara tikar + 2 löptikar osv. Oh vad ALLA hundar har så olikt personlighet. Vissa är glada, rädda, blyga, envisa, busiga, lyhörda - ja allt möjligt :)

Vi promenerade för det mesta. Jag tog ut 2 grupper på förmiddagen (en grupp ska vara ute 30-40 minuter) och på eftermiddagen tog jag 2 grupper. Azi fick tillbringa i en kontorsrum. Hon var orolig och var vaken hela dagen, nytt ställe för henne och sån mammagris hon är. Så när vi kom hem somnade hon direkt och var så mentalt trött. Jag promenerade henne under min lunchrast, det är då man får ta ut sin egna hundar. När jag slutar vid kl 16.00 går jag runt med henne på parken innan vi åker hem.

Tisdag
Jag och Kim gick först vid tio tiden med småhundarna till en rasthage, där sprang de småisar runt och lekte. Folk stannar vid inhängden och imponerades av 15 små hundar sprang runt och lekte :)

Efter lunchen städade jag och Jimmy lokalen, tvättade väggar, golvet, diskhon, matskålar osv osv. De två andra tjejer var ute med hundarna under tiden. Sista timmen gick jag ut med två grupper. Det är ungefär 40 hundar som finns på dagiset, så det är mycket att hämta ut och gå med och de ska rastas två gånger under tiden jag är där.

Azi hade det bättre idag, hon var i köket med en av personalshundar, en schäfer. Så hon kunde se oss genom grinden och det kommer folk in och ut i köket. Azi lyckades sova lite stund idag på dagen, då hon börjar vänja sig lite och vet att jag inte lämnar henne för alltid och jag finns hela dagen närheten henne. Vi gör inget igår kväll och idag kväll. Imorgon får hon vara hemma då min mamma har ledig, hon vill ha nån att promenera med. Så Azi får vila imorgon också från allt nytt intryck :)


13 september - 09

Idag var det dövas hundträff i Gärdet. Vi var fyra hundar. Alla hundar funkade bra ihop och vi träffade även massa andra hundar ute på ängen. Det var så härligt och se hundarna leka ihop - oavsett kön och ras - alla var tillsammans och lekte! :) Gjorde lite övningar också och jag fick mer information av Filippa (som har ställt ut 6 gånger med sin Ester) om hur man ska träna och så. Goodie!

Var ute hela två timmar på Gärdet, Azi kom hem helt slutkörd och sov i sin bädd hela tiden under tiden jag var på Söder Stadion och kollade på Hammarby-Örebro. När jag kom hem orkade hon inte vara glad som hon annars brukar :) Vi tog en kvälls promenad nyligen, de blir trädgården kiss innan vi ska sova. Tog 130 bilder från idag, men här är några av alla och två filmsnuttar.

Boxern Ester

Amstaffen Azi

Labradoren Jesse

Pudeln Mio13 september - 09

Igår var jag, Azi, Ira och Mio på Inofficella hundutställning som Pudelklubben ordnar. Men det finns lika många av andra hundraser också. Det var tre ringar. Det var kul och se lite, men lite synd att vi inte fick veta vilken klass det var osv. Vi hör ju inte när de pratar i högtalaren, men men ja :) Jag fick lite inspiration av utställning. Jag har alltid varit "emot" utställning, men det är visst okunskap av mig, man såg hur kul hundar hade, men vissa såg ledsna ut. Men jag tycker att hundar ska inte leva sitt liv som utställningshund, det är absolut inte deras natur.

Men man kan ställas ut typ en gång i året och se hur hunden utvecklar och se vad domaren tycker. Eller till avel, ska man ställas ut flera gånger i rad för att se vad olika domaren tycker om hunden. Alla tycker ju olika - så det är bara att ställa ut  typ 10 gånger och jämföra med alla domare vad dom tycker och klart de ska följa rasstandard och göra MH test osv osv.

Så jag funderar på att ställa ut  Azi en gång på typ inofficella hundtävling i seniorgrupp :D Syftet är att ha kul, se vad domaren tycker om Azi, träffa andra folk, låta mig träna och stå inför publik och skaffa erfarenheter :) Ska träffa Ira med Mio och Filippa med Ester idag, så de får lära mig hur man tränar vänstervarv :)

- Men hallå??!?!?! Vet ni om amstaffar med över 80% vit får ställas ut?
Bara på Inofficella tävlingar? :S

Gubbängen hundutställning.

Chihuahua som nosade med Azi.

Det såg rörigt för ägarna med så många Whippet på en gång :)

Lagotto sitter och glor på nåt.

Mitten var en så söt gul Boxer valp.

En mops valp kom ifrån till Azi och nosade på hennes ben. Azi kände det och vände sig och kollade vem var den lilla svarta figur som nosade på henne. Såg jätte kul ut.

Mannen med en vacker svart greyhound.

Yorkshireterrier blev borstad osv. Den första hunden heter Kalle.

Mio var helt besatt i den vackra damen med rosa sele i buren. Casanova han ;)

Azi blev så lycklig när jag köpte en grisöra åt henne. Jag lät henne välja mellan en vanligt ben eller den och hon ville ha grisöra, så blev de den :)11 september - 09


Azi spårade fantastisk i skogen idag eftermiddagen! Jag hade kokat köttfärs, mosat blodpudding, osv och blandat med vatten i en flaska. Ska droppa vätskan så Azi spårar den, istället för min fotspår och blod. Jag band Azi och Adam i varsin träd och ordnade varsin spår. Adams spår är bara 25 meter, då han inte riktigt förstår vinken med att spåra. Vet inte om han har gjort förut...? Men han lyckades komma till slut med lite av min handhjälp.

Men iaf Azi fick ett långt spår, ca 100 meter, med 90 graders sväng och så. Jag hade glömt och ta med sele/långlina, så Azi fick spåra lös. Hon var helt fantastisk! Hon var så pigg och ivrig. Spårade helt rätt hela vägen, hon tappade spåret några gånger, men återvände snabbt till rätt spår. Jag bara njöt och se henne jobba så bra. Hon verkar gilla spåra när hon är lös. Men det får vi variera. Lycklig hon blev när de låg en litet ben i slutet av spåret :D

Var i skogen ungefär en timme, mys! Nu ligger hundarna utslagna, Adams ägarna kommer snart. Så ska jag göra en godmiddag med en kompis och se på nån skitfilm ikv :)

Imorgon ska jag, Azi, Mio och Ira titta på inofficiella hundutställning i Gubbängen som Pudelklubben ordnar.

11 september - 09

Det finns så jätte många olika hundsporter, har lagt upp några filmer olika hundsporter.
Det är så härligt och se hundar jobba - det ska dom verkligen göra! :)


Lure Coursing på rakbana


Lure Coursing i kurvig bana


Agility


Jackrusselterrier egna Racing


Greyhound kapplöpning


Spårning (nosen på marken)


Sök (nosen i luften)


Skydd


Lydnad klass 1


Rallylydnad


Draghund


Weightpull

11 september - 09

Mamma och jag kom ganska nyss hem från 2 timmars promenad. Vi gick till Ältasjön och jag visade henne bron över sjön, hon har alltid cyklat förbi bron men aldrig varit där. Så jag visade henne vart man kan ta sig dit :) Hundarna skötte sig jätte bra under promenaden. Jag tog Adam och mamma tog Azi. Sen sade jag åt mamma att hon skulle håll i Adam. Men hon blev ängslig i början och ville verkligen inte, men jag tvingade henne för hon ska inse det är inte så farligt med en stor hund. Mamma sade bestämt "Kom Adam, fot" och gick jätte fint. Adam tog faktiskt själv ögonkontakt till mamma och gick jätte fint bredvid henne, de gick bara 10 meter, hihi. Efteråt var min mamma veklige glad och stolt! :)

            


10 september - 09

Idag var det inte så speciellt, jag höll mig mest inomhus då det var så varmt därute. Tog bara korta rastrundor. Så jag började få dåligt samvete att Azi har bara legat hela dagen och suckat när jag klippte hennes klor. Så vid fem tiden sökte hon sin middag ute på veranden. Eukanuba låg utspridda på golvet och på stolar. Tidig middag fick hon, så hon har något att göra, lilla sötnos.

Halv åtta, bestämde jag helt plötsligt att jag skulle jogga. Jag har typ inte joggat på 4 år! Jag fick inspiration av Linda och Deamon. Så fixade jag att Azi bar lättare i klövjeväskan, 0.8 kg. Så gick vi Powerwalk till skogen, där började vi springa. Det var hur lätt och skönt som helst! Sprang hela vägen till Strålsjön, där pustade jag ut lite och strechade mina ben. Solnedgång vid sjön och allt var så fridfult, så vackert! Sedan började vi springa igen runt resten av sjön. När vi kom fram till parkeringen strechade jag igen och pustade ut. Azi sprang jämt och fint bredvid mig, jätte duktigt! Sista biten hemåt gick vi långtsamt och jag tog bort väskan, så vi både varvade ner.

Vi passerade även två tjejer med tre hundar, ena var lös. Tjejen kunde inte fånga hunden, så den kom rusade mot oss. Men vi fortsättade och springa rakt som vi skulle och förvånade mig att Azi INTE ALLS höjde upp ögonen eller vände huvudet åt hunden. Utan hon sprang helt spikrakt och var så koncenterad. Det är som om hon aldrig märkte den andra hunden :)
stolt matte

Nu ligger vi utslagna i sängen och ska sova, tidigt - men skönhetssömn behöver vi! :)
Och samla krafter till nästa joggnings tur, hihi.

10 september - 09Bilden är bara så rätt! Människor behöver verkligen munkorg för att människorna är elaka MED AVSIKT! De avlar fel hundar, triggar upp hundarna till förvirring så hundar blir aggressiv (mot deras vilja). Leker med hundarnas liv i hundkamp osv...

MÄNNISKOR ÄR JORDENS FARLIGASTE ROVDJUR!

Munkorg på dom istället för stackars hundar som blir tvingad att bära munkorg PÅ GRUND AV människornas vridiga beteende!

8 september - 09

Vi tog väldigt lugnt idag med flera rastrundor runt kvartet. Adam hade dålig i magen (lite sjuk) och Azi passade på ha sin vilodag idag, då jag jag också vilade. Har sovit väldigt dåligt under de senaste nätterna :/ Azi sov verkligen stenhårt idag hela tiden när vi var inomhus och njöt av att göra ingenting. Sött och se henne sova så hårt, annars brukar hon vakna upp då och då och kolla läget :)

Är så nervös, imorgon ska jag göra en besök hos en hunddagis som jag kan få praktik på! Hoppas att kemin mellan oss funkar och jag gillar själva hunddagiset. Det är inte bara hunddagis där - där har kattpensionat också. Spännande och se hur det går imorgon! :) Perfekt läge också, i Odenplan, 40 minuter från mitt hem.

8 september - 09

♥ Jag stod på Våghustorget med Azi i Örebro för en tid sedan. Så kom några yngre döva, vi kände inte varandra. De såg Azi och visste inte att jag var även döv. Så de tecknade" TITTA PITBULL! TITTA PITBULL!". De bildade en publik och vi var som bio. Så jag började teckna; "Nej, hon är inte en Pitbull. Hon är en Amstaff." Gissa hur snopen dom blev när de insåg att jag var också döv och såg allt de sade. Men då började de ställa frågor. Frågade om hon var snäll och om de fick klappa henne.

♥ Jag bodde på en "ghetto område" i Örebro, Vivalla. Med massa utländska. Varjedag ser jag folk skrika "PITBULL PITBULL PITBULL" när de såg oss gångende. Och byter sida av vägen som om vi bar på en smittsam sjukdom.

♥ Lördags när jag åkte tunnelbanan, kom en mörk tjej och fick syn på Azi så blev hon helt hysterisk och skrek PITBULL!

- Frågan är; Om Azi var en pitbull, så vad är så speciellt med detta? Pitbull är en helt vanlig hundras precis som alla andra trodde jag. Eller har jag missat något?


Ser ni något speciellt med hunden? Jag ser helt vanlig hund med rasen Pitbull.


8 september - 09

Eukanuba Sensitive Skin ger jag till min lilla tös. Eukanuba, för den har lagom pris. 599 kr för 12 kg. Bytte då James Wellbeloved höjt priset från 599 till 789 för 15 kg. Sensitive Skin för att tösen har problem med huden. Hon kan inte äta något annat mat än hudvänlig mat. Lite glad att JWB hade höjt, så jag fick ta reda på att Eukanuba är bättre för Azis päls. Den har gett Azi väldigt vackert päls - glänsande och luktar faktiskt rosor ibland xD

Vad för foder ger ni till er vovvar? - Och varför?

7 september - 09


Hundens dag 2009, 20 september.

Kungsträdgården mellan 11-16.
Vilka ska dit? Jag vill så gärna gå dit! :)

Det blir massa skoj! - Ras specialer, uppträdanden och roliga saker!
Stockholms KennelKlubb ordnar detta!

http://www.stokk.skk.se/
http://www.stokk.skk.se/2009/Prog-Kungstrgarden09.pdf


7 september - 09

Lite filmer på Adam och Azi. Min röst kanske hörs lite på videon när jag pratar med Adam.
Jag är DÖV, så min röst är inte som ert. Pratar med min egen språk liksom :)

 
7 september - 09


Självklart har man sån dörrmatta (A)


Igår har jag och Ira riktigt trevligt med middag och promenad. Vi tänkte först promenera runt ena sjön, Råstasjön. Men sen ändrade vi och gick både sjöarna Råsta- och Lötsjön, 5 km. Riktigt vackert det är på kvällen. Fontän i sjön med lamporna och fåglarna. Himlen var riktigt vacker. Vi gick hemifrån 19.00 och när vi var hemma - OJ kl 22.00, har gått hela tre timmar. Men så härligt det var! Azi bar klövjeväskan runda sjön sen bar jag när  vi gick till Skytteholm för Ira skulle visa mig hundrastgården vid Solna hallen och det var rätt stort, trevligt! Det finns även en mindre rastgård mitten i Råstasjönrunda, men den är mer lämplig för fåtal hundar eller miniraserna.


Ira har mer bilder på dom i http://luckyprince.blogg.se/2009/september/helgen.html

Imorse kom Adam till mig halv åtta, gissa hur trött jag var :) Bad Nicke att lämna Adam vid dörren istället för att träna lite hundarna. Haha. Vi gick två timmar i skogen på dagen. Runda strålsjön, men gick väldigt långsamt. Hundarna sökte även korv och blodpudding i en cirkel som jag fixade. Adam sökte ofta utanför cirkeln, men återvänder lika snabbt tillbaka till cirkeln då han märkte att min doft inte finns utanför cirkeln. Azi gick också utanför, men kom snabbt tillbaka. Glad och lycklig hundarna var när de var klara. Azi har äntligen nu förstått vad SLUT kommando betyder, mycket lättare att få kontakt med henne nu när hon söker. Vi var vid strålsjön, så vi vilade en långstund på bryggan. Sista bilden på Azi, har hon en stor spindelnät med barr på huvudet. Äckligt, gissa vem var tvungen och ta bort den?

            


5 september - 09

Adam kom till mig imorse kl 8. Vi myste och kelade. Vid elva tiden åkte vi buss till Flatensbadet. Där är så vackert, med sand dal mot stranden. Det var ganska många hundar där idag, jätte bra för Adam som måste träna på hundmöterna. Mötte även en hel gäng med pudlar, typ 30 st. Adam blev upphestad - kanske för pudlar är så vackra (enligt filmerna, haha), men när han fick ligga rumpan mot dom, avslappnade han snabbt och uppförde sig bra när vi passerade dom. Vacker vägar och natur! Njöt av promenaden och sen bestämde jag för att promenera hemåt istället för bussen. Var hemma igen vid halv två. Gissa hur trötta vi var efter nästan 1 mils promenad. Halv fem lämnade jag Adam till Bella på busshålls platsen. Efter har jag och Azi tagit det lugnt och tagit 30 minuters promenad och nu har vi slöat på soffan hela kvällen.

Kameran följde inte med - men tog bilderna från google, så ni får se lite av hur Flatenbadet ser ut.

Fick stressa och skriva när det är reklam under filmen "Värstingarna".
Nu har den börjat igen. *poff*

4 september - 09

Tog en cykeltur med Adam på dagen, bara korta 1,6 km. Skulle bara prova om hur han är att cykla med. Så jag kan göra cykel utflykter med Azi och Adam. De både är så lugna när de cyklas, goodie! Nu ligger Azi i soffan och sover bredvid mig, har filt över oss. Massa levande ljus, mysigt när utomhus är så mörkt. Vi både är utmattade idag, så vi förtjänar en tuggben (azi!) och jag ska käka chips med dip, glass, kräftor! Mumsie.

Planerar nu vad vi ska göra imorgon. Det blir nog buss eller promenad till Flatenbadet och promenera runt där,  fina natur där och låta hundarna bada lite, om nu de vill :) Alltså, Adam är hos oss imorgon igen.

4 september - 09


Igår gick jag och Azi 1 timme och 40 minuters promenad runda Storkällans kyrkogård. 4,4 km är det ungefär. Där sökte hon massa av mat i skogen och balanserade på långa muren. Kvällen tog vi en kortare promenad, då det ösregnade och jag skulle se på film med mamma. Hundhotell, riktigt söt film. Har sett den förut, men blev sugen och se på igen.

- Det blir dåligt med bilder nu, då jag har tappat min kamera på min steniga trappa och den är halvdöd :S Vita ränder på display, så jag kan ej se när jag tar bilder. Bara chansar liksom. JÄVLIGT SUR på mig själv, jag skyndade och ta upp den från byxfickan för att jag tänkte fota Azi som sitter vackert vid dörren innan vi gick ut. Men klumpiga jag, greppade den inte ordentligt, så fick jag se min käraste kamera falla ner mot stentrappa :S

Idag har jag Adam hos mig. Jag och Nicke träffade utanför mitt hem kl 7 imorse, vi hälsade ej varandra. Utan vi betedde oss som främlingar och gjorde några hundmöterna. Adam måste träna lite och ha kontakt med den som håller i koppeln när de e hundmöterna, han behöver finslipas. Även Azi och Adam ska lära att när de ses betyder det inte alltid att de får hälsa på varandra. Utan det handlar precis som alla andra hundar - vänta och hälsa på vår kommando. Det gick jätte bra idag. Pappa träffade Adam för första gången imorse då han har bott på landet och varit i Spanien. Han blev förtjust i Adam och tyckte han var söt. Hihi.

Sen vilade jag lite - är så trött av att vakna kvart över 6 imorse. Halv tio vaknade jag igen och tog 2 timmars promenad med hundarna runda Storkällans kyrkogården igen. Vi gick först genom skogen och där lade jag två spår - varsin alltså. Jag gömde även korv i träd, Azi vet vad det handlade om och hoppar lätt med frambenen och letade korv i trädet. Men Adam behöver lite vägledning hur han skulle göra. Sen fick han spel efteråt och verkade tycka det var jätte roligt. Hoppar runt runt i koppel, haha. Band fast dom i träd och jag gick 15 meter från dom och gjorde en stor cirkel och där gick jag runt (För att hundarna ska veta att de är BARA i cirkeln de ska leta. Så gör man i uppletande). Jag slängde lite korv runt där i cirkeln. Sen tog jag Azi lös och dubbel koppel på Adam, de rusade efter varsgod och letade fint runt i cirkeln. De gick inte över cirkeln - fantastisk vad hundarna kan göra med sin nos! I kyrkogården gick hundarna fint i fot och de fick hoppa upp och ner på bänkar, stenar, kontaktövningar och så.

Azi måste lära sig att sitta kvar och vara lugn när jag tränar lite med Adam. Azi blir lite stressad om jag drar iväg med Adam själv. Hon är lite svartsjuk och vill vara med. Men hundarna får göra precis samma sak. Azi vänjer nog sig sen, Adam är ju en ny hund i vår värld. Så det tar lite tid för Azi som är SÅ MAMMIG!

 


3 september - 09

Nu är jag äntligen tillbaka! Har haft lite uppehåll från datorn då jag har så mycket fullt upp och inte hade lust att sitta vid datorn. Ska berätta lite nu vad vi har gjort de senaste dagarna.

Lördagen gjorde vi absolut ingenting, förutom små rundor - sen var mamma hundvakt hela dagen och kvällen. Då jag var ute med kompisarna.

Söndagen var jag jättetrött och Azi har fortfarande sin vilodagar. Så vi tog bara små rundor och på kvällen åkte vi ut på landet, där sträckte Azi sig. Sprang runt på tomten och in i skogen. Lycklig och vara tillbaka till landet. Kvällen var det mys med ljus och filmen Gangester. (Filmen är sådär, men tittade bara för den snygga Mikael Persbrandt är med, mohaha)

Måndagen tog jag och mamma 2 timmars promenad runt stugans område. Så vacker det är. Det syns tidigt där att det börjar bli höst där. Tittade även på 6 hus som var till salu. Såg en hus som jag bara MÅSTE ha! Huset är så mysig och med glasveranden, den har även egen strand. Men tyvärr så är jag fattiglapp :/ Haha. Ja fick se husvagnen som pappa har köpt för första gången. Så söt den var, rätt liten. Men jätte mysigt! Hela bara för 2000 kr. Eftermiddagen besökte vi min mormor och morfar. Såg damfotboll där också.
Tisdagen hade jag Adam hos oss från 10-18. Vi tog lugnare då jag är rädd om Adams tass (han har svullet, troligen nåt bett). Och jag hade känningar i halsen, krasslig. Min mamma är även jättesjuk. Så vi tog en timmes promenad på dagen. Sen 30 minuters promenad på eftermiddagen. Men hemma hos oss fick hundarna hur mkt kel som helst :) På kvällen tog jag en längre promenad med Azi, ca 40 minuter.

                                                                  

Onsdagen ska jag självklart bli sjuk. Halsont och ont i kroppen så tog vi lugnt med några rundor bara. Men hon fick söka mat därute och lekte lite på lekplatsen. Jag var även på kanin jakt igår, haha. Igår morse satt en tamkanin utanför oss. Så försökte jag fånga den, men var helt omöjligt. Kaninen höll sig nära vårt område ändå, lite märkligt. Jagade typ 1 timme, och sen gav jag upp och gick in. Senare på dagen, gick jag ut för att kasta sopor, och så låg kaninen under min cykel inne i vårt tomt. Så fixade jag staket runt den, sen var det inga problem att fånga. Hade den i min förra kanins utebur. Senare på dagen visade det var en granne till oss som äger den. Den hade rymt på morgonen. Stackars flickan som grät hela dagen efter sin kanin. Gissa hur lycklig hon var när hon fick tillbaka sin Pricken. "Djurräddare", sade en annan granne. Haha. Mamma vägrade först att jag skulle fånga in den. Så jag blev självklart så förbannad, man SKA rädda den. Den är familjemedlem hos nån, det är någon som saknar den. Jag vill andra folk ska rädda min djur om den hade rymt eller sprugit bort. Kaninen kan ju lika gärna bli påkörd eller nån annan djur tar den. Så jag sket i min mamma och fixade allt själv. Efteråt sade mamma; "Du är så äkta djurvän. Du gjorde rätt." Haha ;DAzi verkar har njutit av vilodagarna och är piggare på något sätt. Så idag ska vi dra ut på längrepromenad i Storkällans kyrkogård som ligger vid Ältasjö.


RSS 2.0