22 september - 09

Jag och Azi är så trötta på kvällarna, vi är inte vana med rutinen än :) Idag på jobbet var allt som vanligt, jag tog hand om tikarna + löptikar. Vi fick även paketet med massa nya bädd, matskålar, koppel, halsband osv osv. Nu känns allt nytt och fräscht. Jag fick ta med hem två gamla koppel, de är 2i1 liksom. Det är bra när jag ska träna med Azi tycker jag :)

Ikväll ska vi träna vänstervarv igen, senaste gången gick jätte bra och Azi följde med fint. Bella har kontakt med en person som kan ge oss lite kurs ang utställning, hoppas den dagen jag kan vara med! Kanske ska man ställa ut med Azi 7 november i Sollentuna. Bella ska ställa ut med Adam där, så vore roligt om jag gjorde det med Azi också. Ska fråga Tina med Mira också :)

http://www.hjorthundklubben.se/empty_14.html

"Färg: Alla färger i enfärgat, flerfärgat eller fläckigt är tillåtna utom helvitt. Mer än 80% vitt, svart mer rödgula teckan (black/tan) eller leverfärgat skall ej uppmuntras." Azi är helt klart mer än 80% vit, men whatever, vi får vara med. Sist plats eller första plats - kvittar! Som sagt syftet är att ha kul, se vad domaren tycker om Azi, träffa andra folk, låta mig träna och stå inför publik och skaffa erfarenheter :)


Kommentarer
Postat av: johanna

sv: nej tyvärr det finns ju inte det. är jättetråkit faktiskt. men vi tränar freestyle för oss själva hehe det är kul ändå

2009-09-22 @ 18:56:56
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Ira å Mio

låter ju kul! blir lite sugen nästan! men nää- men KOMMER o tittar på er absolut bor ju f-n nära! Du kan sova hos mig pyy om du vill så har du nära dit den dagen!

2009-09-22 @ 19:08:19
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Anneli

Klart ni ska prova, antingen går det bra eller så går det mindre bra.



Du sa när vi träffades att Azi hade ätit något som hon var allergisk emot. Vad var det?

2009-09-22 @ 19:11:50
URL: http://hundisthlm.blogg.se/
Postat av: Anonym

:-) vet ej om Mio har tillräcklig bra med päls till 7 nov, inte långt kvar dit.. ni har enklare med släta hundar :) även om det e inoff så måste han vara snygg ändå ha ha . ja jag får fundera lite.. vore skoj iaf prova en gång till även om han inte älskar det.. ja vi får se, men hakar iaf på o tittar på er två/tre ABSOLUT! Och som sagt, zzz hos mig no plm!! kramis

2009-09-22 @ 19:50:03
Postat av: Patricia & Duke

han äter eukanubas valpfoder för mellan hundar. Men jag skall nog byta då han är så gasig :P.



Ah okej :D haha jag hade inte heller vågat gå fram, hade skickat in killen istället. Men det hade varit roligt att få Duke utvärderad, han är ju så fin. Men han gillar inte när man tar i honom riktigt men det tränar vi stenhårt på. :)

2009-09-22 @ 20:00:09
URL: http://dukesdagbok.blogg.se/
Postat av: Carina

Vad kul med utställning. Ska ställa ut Enzo på hans första utställning den 25 oktober, bara en liten utställning men det är bra träning. Häftig bild

2009-09-22 @ 20:01:04
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Lina

I skolan så är Trazzel i hundstallet, nu har han ju varit i bilen då eftersom han har haft löss, men idag var han i stallet för första gången =) Det gick väl sådär, men vi har bytt stall nu sen tidigare så det tar väl en stund att komma in i det igen. Hur går det för dig på jobbet då? Får du ha med din vovve dit?



http://trazzel.blogg.se

2009-09-22 @ 20:41:38
URL: http://mybutterfly.blogg.se/
Postat av: Elenor

Kul med utställning! :D

2009-09-22 @ 21:26:40
URL: http://ellyellis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja det är nog bra att folk får veta lite mer om döva hundar av dom som vet.

2009-09-22 @ 21:56:29
URL: http://metrobloggen.se/hk
Postat av: Filippa & Ester

Hej!

Av egna erfarenheter så ska t.ex. färgfel eller kryptokid-hundar (hanar som helt eller delvis saknar kulor) inte uppmärksammas mycket på inofficiella utställningar. När det var en inofficiell utställning arrangerad av boxerklubben i våras var en hane kryptokid och domaren la märke till detta. Det var då någon i sekreterariet eller så, som påminde att det inte behöver uppmärksammas. Det ledde till att han blev andra bästa hane av flera hanar. Efter när man har blivit bedömd kan man tyvärr inte kommentera domarens beslut, hur det än gick...

Har Du fler frågor - så fråga på bara! Kram.

2009-09-22 @ 22:04:08
URL: http://sweetester.blogg.se/
Postat av: Linda & Deamon

Åh tack, tack :)



Okej, då vet jag, hihi :)

2009-09-22 @ 23:12:29
URL: http://deamon.blogg.se/
Postat av: Anneli

Vad jobbigt att Azi är så allergisk. Min Summer tål inte nöt- och fläskkött. Om hon äter det så får hon epileptiska anfall. Så man får vara uppmärksam när man t.ex. är på hundkafé, så hon inte hittar något smaskens på golvet.



Ha det så bra!

2009-09-22 @ 23:35:27
URL: http://hundisthlm.blogg.se/
Postat av: Silje

Kanske bara jag som inte fattar, men varför skall inte vita hundar (t.ex) uppmuntras till att vara med? Vad är det som är "fel" med dom? Har inte fått med mig detta..



Haha, du jag kan garantera att det är så hemma hos oss. Det är ju i prinsip "min" hund, därför att jag hade honom för jag ble ihop med Peter, men vil "delar" på ansvaret. Det vill säga, Peter får göra det på mina villkor eller hålla sig borta ;) Men vi har nästa identisk uppfatning av hur man skall göra, förutom när man skall gå ut och hur länge. Men det är jag som har satt alla regler och jag som har huvudansvaret. Men sån är jag som människa också. Jag gör hälst själv därför att jag hatar att vänta :P

Kloklippning är inte roligt hemma hos oss, jag får bli bättre på det!

2009-09-23 @ 08:46:33
URL: http://lifeofcs.blogg.se/
Postat av: Louise & Puma

Va inte säker på att det va du ^^ du hade inte piercingar på bilden och därför var jag inte säker på att det va du :( menmen kanske ses på ngn annan mässa :) kram

2009-09-23 @ 09:14:40
URL: http://pumas.webblogg.se/
Postat av: Mimmi & Bamse

Jaa jag ska kolla den hemsidan :) Kul med utställning. Synd att jag inte kan komma och titta på :(

2009-09-23 @ 09:16:36
URL: http://tramsebamse.blogg.se/
Postat av: Gizmo & Leeloo [Ett hundliv i all sin glans]

Ja men absolut det kommer andra dagar:D

2009-09-23 @ 10:55:35
URL: http://gizmo-leeloo.se
Postat av: Sara

hehe, Ja snart är det dax! =P

LÄngtar såå!! Vad ska du göra idag?

2009-09-23 @ 14:09:36
URL: http://metrobloggen.se/grodan09
Postat av: Malin

Jag hittade dig av en slump när ja kollade på andras bloggar, jag kom in på Nicols hemsida och klickade runt lite och hittade dig :)

2009-09-23 @ 15:57:56
URL: http://malinochmiilo.blogspot.com
Postat av: Malin

Och förresten jätte kul att du ska ställa ut Azi:)

Jag ställde Miilo på amstaff specialen i somras bara för att bli en erfarenhet rikare :) och jag brydde mig inte om att han är vit och de gjorde inte domaren häller för han tyckte om han, men han blev ju opl så klart..

2009-09-23 @ 16:03:56
Postat av: Ira å Mio

TACK! har uppd hundträff nu och ok då vet jag ang SMS :) ha det så kul i Örebro nu o hälsa Örebro från mig ;-) min tur i nov sen..



Kramis

2009-09-23 @ 19:34:12
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: johanna

det var en kompis som gillade att träna freestyle med sina terriers innan jag skaffade Jaffa. sen har jag läst på internet och lärt Jaffa trick efter det jag läst. också har jag sett på youtubevidios:) tränar ni nån freestyle?

2009-09-23 @ 19:55:09
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Carina

Utställningen är här i Halmstad den 25 oktober. Sen har jag tänkt att anmäla honom till Malmö valp

2009-09-23 @ 20:36:23
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Sofia & Hiro

Hejsan!

Tack för titten i vår blogg. Vad fin din amstaff är. Klart du ska ställa ut henne. Om jag inte minns fel så är det samma regler vad gäller vitt på staffordshire bullterrier och jag har sett nästan helvita staffar placera sig högt på stora officiella utställningar. You go girl!



Jorå, bullterriers är otroligt envisa och tänker ofta ut saker och påhitt själva. Jag skulle dock aldrig gå med på att Hiro fick vägra gå på promenaden eller bestämma åt vilket håll vi ska gå. Tack och lov så är han superframåt och glad på promenaderna, men det är rätt vanligt att bullarna strejkar på det sättet. De testar som unga redan och då är det till att visa att det inte funkar. Sedan är det så tråkigt med tjocka bullterriers. Enligt rasstandarden ska de ha maxímal substans i förhållande till kroppsbyggnad och kroppen ska vara rundad. De är ju torpedformade och ska inte ha särskilt markerad midja och flank. Många verkar dock missta massa med fett och en bullterrier som är tjock, slö och ovillig att röra sig är en sorglig syn. En så härlig och levnadsglad ras ska inte ha det så.

2009-09-23 @ 22:11:29
URL: http://hirosvarld.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja de är synd om frysna Miilo, Tack så jätte mycke för tipset alltid bra att få veta, jag förstod vad du mena med att de glider upp, Jag får leta vidare då, har ju aldrig haft en sån frysslort till hund förut så ja har inte behövt bry mig så mycke om de,



jag du mina framtida planer för Miilo?? Hmm Jag har inte tänkt allt för långt framåt om jag ska vara ärlig utan just nu är de bara vanlig vardagslydnads träning,

Min pojkvän som du träffade där på hund dagen har drömmar om att han ska bli tjänste hund, så jag låter honom drömma på, för jag vet att de är jätte svårt att får in just den här rasen på ett LH test,

2009-09-24 @ 11:48:58
URL: http://malinochmiilo.blogspot.com
Postat av: Helena

Nix för mkt vitt bör inte uppmuntras,men jag vet en sådan ast som fått CK.Men får man ställa kastrerade hundar?

2009-09-24 @ 13:04:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0