Hallå!

Jag hatar det här- har så många bilder och har så mycket att säga. Men jag kan inte blogga!

På grund av att vi inte har nåt internet i huset, har varit utan internet nu snart i två veckor, inte ens telefonen fungerar. Dessa lilla jag bloggade över påsken med bilder var jag då hos en kille och passade ju på och låna hans dator.

Imorgon ska mamma ta itu med grejen o fixa modem hos telia. Jag måste även köpa en ny dator! Skjuter upp de hela tiden, måste ta itu m de. Min har ju gått sönder för ett par månader sedan (mitt eget fel, jag behandlade den lite för hårt, slog den nästan haha), så har levt på brorsans dator o en lånedata från nån högskola.

Inte ens mobilen vill vara vän med mig - tappade mobilen för två veckor sedan i min tekopp, som tur överlevde den efter ett dygn i torkskåp.

Och så har texttelefonen slutat fungera, kan inte ringa med den, de andra ser bara skräptecken från mig.

Vilken jävla bra vän jag är med tekniska just nu! Därför stilla på bloggande och tyvärr så har jag inte läst era inläggar... Kommer tillbaks snart. Då lovar jag med info om oss och bilder :)

Vargen - den jagade jägaren

Fick en sen födelsedags present idag och de var en bok om vargar! Blev så glad! Nu blir de intenstiv läsande :)

Journalisten Henrik Ekman studerade valparna från två vargar som dykt upp efter hundra år som utrotning i Sverige. Slutet av 1970-talet, ganska nyss faktiskt. Efter dess blev han hopplöst fascinerad av vargarna och så berättar han hur de lever sitt liv, hur lik den är oss människor och hur en bruten näringskedja återupprättas i skogarna när vargen åter finns där.

Blir så intressant, ska börja genast och läsa. Bokmal här nu ett tag ;)

Viltspår premiär vid grusgropen!

Viltspårade med hundarna idag i den ”miniskog” vid Grusgropen och sen tränade jag lite inkallningar med hundarna nere vid Grusgropen. Hundarna var uppspelta när jag tog upp klöven, och vips sökte de villigt efter klöven. Men jag hade kort läggningstid, ska låta den ligga längre tid nästa gång. Nu var det bara smakprov.

Azi var rak och jobbade lugnt- när hon tog upp den så började hon tugga den och ville äta upp den. Nejja, ska inte ätas upp, utan bära den fint tillbaks! :) Den gick lite sönder, med Azis starka tänder högg hon igenom den på en gång och vägrade släppa på ”loss-kommandot”, grr, men utbyte med godis så släppte hon.

Tyra sprang iväg jättefort och vittrade mest, fick bromsa henne och visa henne att hon skulle ha nosen vid marken (men hade kort läggningstid, så mkt doft var kvar i luften). När hon hittade den tvekade hon om hon skulle ta upp den, lite tveksam var hon och sen började hon leka med den. Vågar inte ha den i munnen längre tid, men sen vid Grusgropen lekte jag mer med den, så hon vågade ha den i munnen och springa runt.

Ojj vad är det där- KLÖÖÖV! (kolla hennes öga;))

Om jag gapar stort får jag den i munnen - mums!
Man ska skaka innan man spårar, så redo som jag är!
Jobbade så fint, min älskling!

Jag hittade den, jag hittade den!

Tyras tur och va redo!

Framme - öhh, ska jag verkligen ta upp den?
Jaaa, den var ju kul att leka med! Men den verkar inte vara så levande.
Nu vågar jag ha den i munnen och det är så roligt att springa runt med den!

Vackra Azi poserar vid massa tussilagor.
Hundarna chillade efter spåret.

Så här leker hon med klöven :)

Allergi reaktion!

Igår var dagen som jag fruktade för. På eftermiddagen efter min och Tyras lång cykeltur var hundarna ute i trädgården och solade. Efter en stund såg jag något som inte stämde med Azi. Hon kliade kliade kliade som fan på sig själv och när Azi tittade upp mot mig mötte jag med en chock - hennes ansikte var sönder svullen och hade massa bulor överallt i kroppen.

FAN tänkte jag, nu är det dags igen med allergier som hon brukar få april-juni. Så snabbt fram med kortison till henne och efter blev hon väldigt trött och orkade inget. Så hon fick vila hela dagen och kvällen. Imorse mötte jag en glad och "frisk" Azi igen. Svullnaden hade gått ned under natten o hon sov bra utan att klia.

Idag hade hundarna vilodag då det var sjukt varmt hela dagen, vi tog en promenad efter vi lämnade en viss som hade sovit hos mig till bussen, men vi tre orkade inte med promenaden efter en stund. Så raka vägen hem och åt glass.

Glad Påsk!Azi som påskkärring april 2009. Hon såg lagom road ut, haha min sötnos!

Ska det verkligen vara tillåtet att folk kan skaffa hund utan bra skäl?

Jag gillar inte att folk köper hund och skälet är "då har jag inga bortförklaringar till att inte motionera".

En hund kräver mycket mer än så, hunden ska inte bli ett objekt för att få oss motionera mer. Att ha en hund förblir det ett visst livstil. Inget blir sig lik som när man var ickehundägare.

Okej jag erkänner- jag HATAR att promenera, och skulle aldrig bege mig ut i skogen om jag inte hade nån hund med mig. Men jag ÄLSKAR detta när jag har en hund med mig. Det gör otroligt stort skillnad att ha en hund som sällskap eller en människa som sällskap i skogen/på promenad. Men jag har inte hundar för att motionera mer, utan jag ÄLSKAR detta livstil och vill leva med hundar. Jag är ute i skogen osv bara för mina hundar ska få de motion de behöver och jag glädjs över att se de lyckliga och trötta efteråt, ingenting för min egen skull att få upp konditionen, men jag får det på köpet.

Vill folk motionera mer och tror att en hund ska hjälpa- fråga era grannar om ni kan låna deras hund eller låna en hund från hundstallet. Istället för att skaffa en hund som lever minst tio år för att du ska motionera mer.

Alla vet att det fungerar en period sen går det sönder och man måste söka upp ett nytt sätt att få upp motivationen för att motionera. Så vad händer med hunden när hjälpen och motivationen försvinner och hunden förblir ett besvärlig objekt? Hamnar på blocket för tidbrist.

Vad tycker ni?


Då menar jag alltså inte de som har handikapp eller sjukdom som gör att de måste röra på sig livet ut och vill ha ett seriöst träningssällskap. Utan dessa vanliga barnfamiljer vars mamma som tycker hon fått för mkt fläsk på kroppen som hon vill ha bort, tex.

Lite bilder å nyheter

Uppehåll med bloggande ett tag, och vi har inte latat oss - tvärtom! Varit på jobbet och mycket i skog&mark. Tyra passar mycket bra in på mitt jobb och kommer överens med de flesta hundar,
har inte sätt ihop med henne med alla än. Men de alla som vi prövat har gått jätte bra! Hon är mycket bättre i koppelpromenader nu också. Tiggeri och hennes tjut/skällande för att få uppmärksamhet har minskat kraftigt, stort framsteg har hon gjort nu på 2 veckor! Kommer skriva mer om hennes skäll och skrikande sen.

Denna här veckan har Azi börjat acceptera Tyra mer och mer. Hon vill gärna vara nära henne, slickar på henne. Förut hade hon åskmoln över sig hela tiden och ska "tävla" om min uppmärksamhet, men nu inser hon att jag älskar henne lika mycket som förr och hon får göra precis som förr. Och så är Azi klok dam ♥ Azi har vari ett stort hjälp för mig med Tyra, så mycket har Azi lärt Tyra!

Fick hem 2 rådjursklövar och selen, så är mina tjejer de snyggaste tjejvovvar i hela Nacka/Tyresö skog nu med neonrosa sele/lina! ;)

Idag fick de tugga på frysta färskfoder i den fina vädret ute på trädgården.
Azi mumsar...

Tyra mumsar...

Utsikten från mitt rum, där ser ni stängseln som vi sätt upp. Så bekvämt och bara släppa ut hundarna utan att tänka på lina till Tyra osv. Och så slipper jag grannarnas barn springa över vår tomt!

Idag kvälls promenad mot skogen. Jag har börjat låta Tyra dra kättingar, det gillar hon och är inte endaste bekymrad över nåt som glider bakom henne. Än så länge drar hon 2 kg. Och ikväll bar Azi klövjeväskan på 1 kg.
Redo och jobba!

Paus vid Strålsjön!

Så firade jag min födelsedag idag!

Helt lugn på morgonen, sen drog jag ut på en cykeltur med Tyra för hon skulle bli lugn när min mormor & morfar skulle komma på besök.

När vi fikade och öppnade lite presenter - åt hundarna varsin märgben och Tyra visade inge intresse när de kom hem till mig. Hon nosade på de 1 sek sen gick hon iväg och gjorde annat. Likadan när min brors kompis kom senare idag eftermiddag så låg hon kvar i korgen och viftade på svansen, men stannade kvar och sov. Gick inte och hälsade på även de aldrig hade träffat förut. Azi är tvärtom - först ska hon skälla och nosa på de länge, sen välkomnar hon in dom.

Nu ikväll var vi ute i skogen och lekte, hundarna sprang lösa (Tyra med långlinan), jag tänkte spåra med hundarna, men jag var för trött för det, så sket i det. Och lät hundarna bara vara hund. Tyra fick upp nåt spår utanför stigen och sprang lite bort, men kom snabbt tillbaks - de gillas!

Nu väntas en sen god middag med en mästare till kock ;)


Den minsta lilla kan förändra hela dags planering!

Igår hade jag planerat en dag i skogen med spår och lek på fältet. Jag och mina flickor gick dit tidigare och hade tänkt sitta och ta det lugnt till Fiilippa och Ester skulle komma en timme efter.
Jag lekte pinnar med Azi och så plötsligt kände jag hur hennes hörntand sakta högg ner in i min pekfinger. Ajjjjjj!

Djuptsår och den började blöda kraftigt. Jag var ensam med hundarna mitt i skogen! Ingen mottagning på mobilen heller! Paniken stiger och jag blev svimfärdig. Letade i min ryggsäck efter nåt jag kunde stoppa blodet, men hittade inget - så kom jag på min hårsnodd, såg tog jag av hästsvansen och stoppade blodet och satt i skogen i EN TIMME, kunde inte göra något annat, inte gå heller.

Till slut - äntligen så kom Filippa och så är hennes föräldrar läkare - så hade hon lite erfarenhet och hjälpte mig. Var tvungen och avbryta hela planeringen och hennes mamma kom med bil in till Erstavik opch hämtade oss. Så tillbringade vi hemma hos Filippa en hel dag (mina var inte hemma som vanligt). Men efter lunch kände jag mig bättre och det slutat blöda helt. Så spårade jag med Azi i deras miniskog i trädgården. Hon jobbade bra och så ivrig att hon inte nöjde med belöning på slutet, istället sa hon söka efter ett nytt spår. Bra början efter vintervilan! Sätte en motvationsspår till Tyra. Korv bitar efter varje fotsteg på ca 10 meter, det gick jättebra. Tror Tyra blir en bra spårhund, ska sikta på Viltspår. Får hem snart två klövar! :)

Kvällspromenaden innan min mamma hämtade mig hos Filippa tog vi en promenad till Saltis slalomsbacke. Hundarna lekte och hade det skoj. Imorgon ska jag till doktor och låta de kolla på såret och ta stelkramps spruta...


Strålan & Erstavik idag!

Imorse vaknade vi pigga och glada vid 8 tiden. Så drog vi ut på 1½ timme morgonspromenad i skogen. Där var Azi lös och nosade runt i den färska morgonsdoft. Hundarna fick jobba för sin frukost i skogen, söka maten på marken alltså, och de hittade varenda kula :)

Efter lunchen var det dags och visa Tyra Erstavik. Azi var jättetrött och så orkar hon inte hänga med på cykeltur. Jag och Tyra drog ut själv med cykeln och mötte upp Ester och Filippa som kom med cykel från Saltsjöbaden. 

Vi cyklade runt lite till den stora fältet. Tänkte släppa hundarna på fälten, men då kom en gubbe med "ERSTAVIK" på kepsen och sa att vi inte fick vara där, vi fattade ingenting. Vi har ju varit där miljontals gånger i årtal. Men så cyklade vi surt därifrån till en annan äng som är mer "gömd". Där släppte vi hundarna, Tyra hade sele och 30 meters lina. Jäklar vad fart det var på Tyra - men hon hade koll hela tiden och kom självman till mig flera gånger och kom blixtsnabbt på alla inkallningar. Skönt! Jag och Filippa tittade för mkt på hundarna så vi glömde och fota! :/

När vi kom hem efter 3 timmar, så var Azi fortfarande trött och ville sova. Men vi drog ut på en promenad och när vi kom tillbaks sov Azi igen direkt. Hon får spara krafter tills imorgon, har hundplaner :) Nu har jag trötta hundar här hemma, lugn och ro ikväll!

Bilder från morgonspromenaden.


Lite bilder från Erstavik, slutet då kom vi på kameran.

Besökte mitt jobb idag!

Idag besökte vi mitt jobb några timmar för Tyra skulle vänja sig med miljön innan en hel dag nästa vecka. Azi följde såklart med och visade henne hur man skulle bete sig där. Tyra uppförde sig jätte bra, liksom överförväntan! I början blev hon ivrig och pep lite, men sen kunde hon koppla av och la sig bredvid Azi i Azis korg och sov. Tyra fick en bästis där också, en Flat Coated Retriever, de lekte så fint ihop och skulle kunna leka hur länge som helst :)

Klippte Azis klor idag, och Tyra såg på hela tiden. Hoppas snart tillåter Tyra mig röra hennes klor. Tassar går bra, men inte klorna. Hennes klor måste klippas, dessa är hemsk långa! Och det är så smutsigt inne i hennes öron och hon tillåter inte mig röra där. Funderar på när vi besöker veterinären låter jag veterinären rengöra öronen och fixa till klorna. Så efter börjar jag beröring träning seriöst, så har vi känt varandra längre tid. Låter det bra? Eller ska jag vänta med att rengöra/fixa dom när hon äntligen litar på mig efter lång träning?

Fixodida Zx


Även nu har jag hört ett nytt sätt att skydda mot fästingar. Pulver i maten, de säljs hos Djurmagazinet. Helt naturligt och verkar ha fungerat bra. En jägare sa att han inte hittar några fästingar på sin hund efter han börjat med pulvern, innan kunde han plocka upp till 20 st efter en jakttur. Men ... Ska man lita på ... Det finns så mkt att välja på, svårt! En fästing kröp på Azi igår, jag fick panik!

"Fixodida Zx är ett kompletteringsfoder med innehåll direkt från naturen. Fixodida Zx har utvecklats efter mångårig forskning kring de aktiva ingredienserna. Produkten som framtagits i USA är idag ett av de ledande fodertillskotten på den svenska marknaden.

BRA FÖR BÅDE HUND & KATT Fixodida Zx innehåller vitaminer, proteiner och mineraler från rörstarrstorv, kaolin och torkad jäst. Ingredienserna i produkten bidrar till en god näringsbalans och en bättre ämnesomsättning vilket ökar djurets allmänna välbefinnande. Att djuret mår bra tar sig ofta uttryck i en blankare päls, behagligare andedräkt, mindre avföringslukt, ökad stresstålighet mm."


JAG TRÄNAR!

Jag märkte att jag får dubbelt så mycket uppmärksamhet av folk när jag är ute med både hundarna. Det kändes lite jobbigt när de ska komma fram och prata och fråga om de får klappa. När Tyra är under inskolningen nu, så fick jag alltid säga nej till folk. Och det är svårare för mig att förklara för dom att de ska vänta tills jag ger Tyra kommandot, de bara kommer fram och klappar liksom.

Så jag hade bestämt och fixa en väst med "JAG TRÄNAR", så folk ska visa respekt och inte ta kontakt med oss när vi tränar. Men Filippa hade gjort den åt mig i smyg, som födelseddagspresent, jag fyller faktiskt år om 3 dagar. Haha! Tusen tackar!

Snyggt blev det va?!


Hundrasthage och stängseln är uppe!

Imorse åkte vi till Långsjön och mötte upp Filippa och Ester. Jag tränade så Tyra inte skulle kasta sig på Ester och Filippa, hon skulle sitta vackert bredvid mig och ha koll på mig, sen på kommando så fick hon hälsa på de två. Samma regel med Azi också. Det märks att Tyra gör mycket samma saker som Azi, skönt med att ha extra lärare ;) T.ex. senare på långpromenaden tränade jag lite inkallning. Filippa höll Azi och Tyra, och jag springer iväg med godis 5 meter ca, så säger jag kom så blev Tyra stillastående och sen såg hon att Azi sprang till mig så följde hon efter.

Vi släppte hundarna i rasthagen, de lekte ihop lite. Men sen blev hundarna stillastående, det var ingen kul på rasthage- det ska vara därute i fria i skogen. Äh, så gick vi på en långpromenad. Var ute hela 5 timmar, så hundarna var helt slut när de kom hem och sov flera timmar.

Så passade jag och pappa på att åka och handla lite stängsel och så. Sen byggde vi upp runt trädgården, de små detaljer gör jag imorgon förmiddag då det var så kallt nu på kvällen. Tusen tackar pappa för hjälpen!!!

Det gick bra och lämna Tyra hemma med Azi och min mamma. Tyra la lugnt i sin korg och gnällde inte efter mig. Hon lyssnade också bra på min mamma när hon försöker tigga. Det är en av hennes största problem - tiggeri och att hon hoppar upp på diskbänken. Hon var utan mat mycket med förra ägaren, så inte så konstigt att hon är rädd och vara utan mat och är van att leta efter mat hela tiden. Måste få henne lita på mig att hon alltid får mat här och att hon äter så hon blir mätt.
Tyresö promenad och besök hos Djurmagazinet

Vi tog två timmars promenad mot Tyresö genom skogen idag förmiddag. I skogen stannade vi då och då och lekte ihop och gjorde några olika övningar. Jag vågar mer och mer släppa Tyras koppel. Det märks att Tyra genast blir "förvånad" och kollar på mig och följer mig. Bra! Azi bara står och tycker det är jobbigt att gå med koppel släpande på marken. Antingen ska Linda hålla i koppeln eller är hon helt lös, haha.

Vi kollade lite hos Djurmagazinet, hundarna skötte sig jättebra. Men en gång släpade de med mig till godis/ben hylla. Haha. Jag köpte en neonrosa spårlina och en tvillingkoppel. Herregud vad så mycket uppmärksamhet vi fick! Alla bara glor som fan på oss och säger ÅHHH VILKA FINA HUNDAR! Tjejerna ser ju speciella ut med vitt och egna svarta/brunt fläck :)

När vi kom hem så fick hundarna varsin frysta märgben som de tuggade ivrigt en timme. Sen var de ute med mig en timme när jag städade bilen. Så de har varit aktiva i 4 timmar - så de ligger i varsin korg nu och sover djupt. Kanske ska man också ta en tupplur...

Gick över Grusgropen.

Hittade en "mini sjö" bakom skrotstället vid Grusgropen- där hade jag ingen aning om, hemskt :p
Azi satt lustigt sätt på stenen och samtidigt ska nosa på marken. Så typiskt Azi :)

Prommis prommis!

Sitter fint inför fotografering.

Nej nu räcker det!

Azi mumsar märgbenen!

Tyra gillar den också!


Lite om Tyras bakgrund!

Tyras uppfödare har tagit kontakt med mig och delat med information om henne! :)

Känns skönt att få veta lite mer om hennes bakgrund och vem uppfödaren är. Tyra är också faktiskt en renrasig Amstaff, men utan stamtavla. Varför och hur behöver jag inte skriva här, för det är lite privat- men iallafall hennes föräldrar kommer från Ungern. Mamman Bonnie har haft några kullar och alla valpar har fått bra mentalitet av mamman. Tyvärr så är hon inte i livet längre pga spondylos.

Tyra har 6 syskon; Det blev 3 tikar och 4 hanar. Varav 3 blev vita. Alla bor i Göteborg, Tyra är enda som blir en sån fin prinsessa som bor i huvudstaden Stockholm ;)

Pappan - Yankie. Från Tiger tattoo's kennel i Ungern.

Mamman Bonnie.

Lilla Tyra äter ;)

Tyra med syskonen! - Har ju precis likadan bild på Azi och hennes syskon ;)Det är mycket som ska göras...!

- Inhandla hurtta y-sele svart/rosa, den ska bli spårsele för Tyra. Och matchande färg spårlina.

- Inskaffa klövar och blod. Viltspår premiär 2011 för både hundarna.

- Bli medlem på Tyresö Hundungdom/BK.

- Boka veterinär tid för vaccinering och hälsokontroll för både hundarna.

- Boka röntgen för Tyras höfter och armbågarna.

- Fixa försäkring till Tyra.

- Kolla på Björkis och Non Stop dragsele, vet inte vad för märke jag ska ta. Den jag har nu jokke nomsele är inget att ha, rekommenderas INTE den.

- Inskaffa klövjeväska till Tyra då hon behöver stadigare som orkar bära tyngre än Azi som bara behöver 1 kg.

- Bygga staket runt trädgården på onsdag med pappa.

- Ny dator! Lånedatorn lämnas tillbaks på fredag. Sen är jag utan dator om jag inte får tillfälle och låna brorsans.

Strålan prommis & hjärngympa

Tyra börjar visa mer och mer sin riktiga jag, hon är busigare och testar mycket oss. Eller mycket och mycket, men hon kollar vad som är tillåtet och inte och hur jag reagerar. Imorse kom hon fram till mig och slickade mig i munnen en stund. Första gången! Hon hade bara nosat eller slickat en minislick innan, framsteg där! :)

Idag drog vi ut på skogsprommis. Azi fick vara lös som vanligt och Tyra kopplad. Ska börja snart med inkallningsövningar så hoppas hon kan vara lös småningom i skogen. Jag längtar och se henne sträcka ut på Erstaviks fält! Vi gjorde olika hjärngympor i skogen, söka godis - hoppa på stubbar - osv osv. Vissa grejer kunde Tyra inte, så Azi fick visa henne hur man gör så gjorde Tyra samma sak, jättesött och se hur de jobbar ihop!Första dagen för mig och hundarna tillsammans 10/4

Igår kväll när vi skulle lägga oss följde Tyra med Azi upp till mitt rum och hoppade upp i sängen. Men när jag la mig i sängen så flyttade Tyra till längst bort i hörnet och sov ensam. Azi låg bredvid mig som vanligt. Tyra är väldigt nyfiken/framåt men samtidigt försiktig. Imorse hade jag väckarklockan på kl 5 för att rasta Tyra lite. Hennes mage kan vara orolig efter all nytt och långresa. Så vaknade jag och blev chockad att Tyra låg sig precis på min täcke och tätt intill mig, det kände jag knappt.

Imorse kl 8 tog vi kortare rastning, sen efter min frukost gick vi alla 3 ut på 1½ timme här området och besökte Älta sjön och olika lekparker. Där byggde jag Tyras förtroende för mig genom att krypa, hoppa på, leka där. Tyra är väldigt kontaktsökande och har stort arbetsvilja och vill verkligen vara till lags och göra rätt. Sen testade jag Tyras reaktion på att bli bunden vid ett staket och jag leker med Azi 5 meter bort, först blev Tyra tokig och ville leka med. Men jag gick till henne och sa att hon skulle vänta. Så efteråt la hon sig ner och väntade tills jag kom tillbaka med Azi, beeeeröm där!

Vi har också hunnit sola lite i trädgården. Vi har dock inget staket runt trädgården (ska ta och fixa det i veckan!), så Tyra fick ha koppel med lina. Hon stannade fint kvar i trädgården och njöt av solen. Sen kom Azi upp trappan och la sig bredvid henne och de solade tillsammans :)

Hon testar också mina gränser. När vi är ute så går hon fint i koppel, men sen plötsligt kan hon hoppa upp på mig och börja bita på min arm/jacka och koppel. Så stannar jag på en gång och tittar rakt framåt och har armarna ner, och väntar ut på hennes "utbrott", så fort hon slutar så berömmer jag henne och går vidare, och stannar igen så fort hon börjar bita igen. Liksom hon får inget uppmärksamhet när hon håller på sånt, men när hon uppför sig får hon något roligt av mig.

Jag korrigerar inte och säger inte nej till henne. Gör hon nåt jag inte gillar eller är tillåtet - så igonerar jag henne totalt. Men hon får uppmärksamhet så fort hon gör något bra, eller slutar med sånt. Ska inte korrigera henne än, vi måste skapa ett band och tillit först. Hon är väldigt lättsam och förstår genast vad jag menar. Det handlar också hur mycket tålamod jag har, och jag har det i hela världen och är bara helt enkelt envisare än Tyra, så går det bra.

Azi har varit ganska sur, igår hade hon åskmoln över sig hela tiden och var så störtsur och fattade ingenting. Hon såg väldigt fundersam ut också. Men jag kör precis som vanligt med henne, lika mycket uppmärksamhet- samma lekar- samma träning- samma rutiner och så. Så smälter Azi nog sig småningom.  Jag har semester i en vecka nu, blir så skönt, så ska jag bara umgås med hundarna och lära känna varandra.

Det finns två korgar, men de valde att sova tillsammans, sweetie!

Där njuter de tillsammans av solen därute på trädgårdstrappan. Samma intresse ;)


Välkommen till vår miniflock, Tyra!Jag & Azi och Filippa & Ester, åkte ner till lite utanför Kalmar igår och hämtade den ljuvliga tiken. Amstaff mix, står inte vad den andra rasen är men jag misstänker hon har pitbull i sig. Hon har nåt gemensamt med oss - nämligen döv också! En energisk och livlig vovve på 1.5 år. Hon hade lite stormigt i bakgrunden, men trots allt så är hon go och lyhörd hund. Det var valet mellan avlivningen eller att hon skulle hamna hos ett hundcenter, och som tur så hamnade hon hos hundcentret. De sökte ett hem åt henne, och så fann jag henne. Jag kände bara att jag måste ha och hjälpa henne. Och det känns att det är min bästa beslut som jag gjort på länge! Hon är inte direkt någon problem hund, men har några brister som jag ska jobba med - annars är hon en hund som jag har länge letat efter.Nu ser jag fram emot ett nytt liv tillsammans med Azi och Tyra. The deaf trio ;)

4 bilder å händelser

Gissa vem som gömmer sig under täcken?
Prommisen jag, Azi och Sacco. Som sagt jag kan inte rotera bilden på denna här dumma lånedatorn! Sista  veckan med en låndator! Sen får jag springa in till affären och köpa en ny dator.

Mötte denna där söta sheltie på bussen, de satt lugnt och inte var så intresserad av varann,


Idag gick vi en långpromenad på 2½ timmar runt i skogen, riktigt härligt, massa med "mini bäckar" i skogen från all snö som smält. Fint, riktigt vår nu. Mötte en tjej med holländsk herdehund, kul och se den vackra hunden, inte ofta man får se rasen.

Förresten - det filmas in nåt film vid Erstavik, där på Strålsjön parkeringen! Mikael Persbrandt dääääääääär, jag tror att jag DÖÖR! Så han har varit i Älta, och måste ha åkt nästan förbi mitt hem för att komma till Erstavik, wiee. De har sätt upp "partytält" på parkeringen, spännande och se där jag brukar promenera på filmen, hihi.

Trött barn å hund!Årets första cykeltur med Azi

Igår cyklade jag och Azi till Tyresö Centrum genom Storkällans kyrkogården för att handla lite på Djurmagasinet, bland annat frysta märgben för 35 kr per kg. Azi sprang bredvid duktigt, vi cyklade väldigt lugnt och efter Azis tempo och det gick jättebra. När vi kom hem fick hon lammkött/ben.

Igår bitti var Azi otroligt trött, extremt trött. När jag klev upp så sprang Azi iväg till min mamma och lade sig bredvid henne. Hon ville inte gå ut! Hon var hemma igår, jag hade planerat och ge henne vilo under dagen och det behövde hon verkligen. Gillar onsdagar för jag jobbar bara 10-15, weeii!

Och så idag är hon extremt trött också, hon trodde inte att det var sant när sängen vibrerade (av väckarklockan) vid 5, när vi gick ner till köket, sprang Azi upp fort som möjligt igen. Vet inte om hon är i min säng igen eller hos mina föräldrar, hah! Ska kika snart :)

Vetten dax

Nu kom jag på att det är dags och besöka veterinären! Azi ska få sin årliga hälsokontroll och vaccination. Förra året fick hon kennelhosta vacc. genom nosen och det fungerade bra tyckte jag. Så vi gör om det denna här året. Hon ska även avmaskas. Så får jag ta och boka nån tid under april hos Farsta djurkliniken. Vad glad Azi kommer bli.

Funderar även vad jag ska skydda henne med mot fästingar denna här året. Förra året körde vi med frontline droppar- men den blev svagare snabbt för Azi badar så mycket. Men jag vill absolut inte ha nåt halsband på henne. Några tips? Eller så får jag köra med droppar och göra det oftare än varje 6-8:e vecka?


På Erstavik badet för ett par år sedan!

Flytt till Östergötland - Linköping!

... Näää ska inte lämna kära Stockholm, ska bara börja plugga, lite herregud? 2 års semester från skolbänken, och nu ska det börjas igen. Men kommer läsa på distans hos Linköping Universitet. Ska läsa hundbeteendebiologi 1, blir kul! Ska åka dit en helg och sitta på föreläsning i skolan, annars är det själv läsande hemma. Passar mig perfekt.

Sen blir det ju Hundinstruktör utbildning hos Hundens Hus som börjar oktober 2011, och denna här gången ordnar vi ordentligt med tolk, då förra året fick jag och Mimmi avstå för tolkcentralen svek oss.


Mysig lördagspromenad

Varit ute i 3 timmar i naturen igår på eftermiddagen. Såg flera djurspår och en ställe såg det ut som vildsvin hade bökat, men var inte säker. Mötte 50 tal hjortar framför oss, jag och Azi tittade på dom och när de hade märkt oss försvann de vindsnabbt in i skogen, efter en stund mötte vi yttligare 5 hjortar som stod bara 50 meter från oss och de verkade inte vara rädda. Azi struntade i dom totalt och sökte uppmärksamhet från mig, weeiiiiii! Snön hade försvunnit helt från fältet, det kändes blandat känslor - skönt med barmark och vår, men samtidigt var vintern så mysig. Men april nu så.Tittta hur sött det såg ut efter skogsmöss osv som hade gjort tunnel under snön under vintern.
Det var massa av sånt på fältet. Jättesött!


Hittade en sten att sitta på och titta över fältet, har nu favoritsten vid Strålsjön och på Erstaviks fält!


RSS 2.0