Vetten dax

Nu kom jag på att det är dags och besöka veterinären! Azi ska få sin årliga hälsokontroll och vaccination. Förra året fick hon kennelhosta vacc. genom nosen och det fungerade bra tyckte jag. Så vi gör om det denna här året. Hon ska även avmaskas. Så får jag ta och boka nån tid under april hos Farsta djurkliniken. Vad glad Azi kommer bli.

Funderar även vad jag ska skydda henne med mot fästingar denna här året. Förra året körde vi med frontline droppar- men den blev svagare snabbt för Azi badar så mycket. Men jag vill absolut inte ha nåt halsband på henne. Några tips? Eller så får jag köra med droppar och göra det oftare än varje 6-8:e vecka?


På Erstavik badet för ett par år sedan!

Kommentarer
Postat av: Quila o Ronja

Jaa, vad glad hon ska bli, hihi.

Fästingmedel ja.......det är en djungel därute med fästingpreparat. När våra hundar fick Frontline, fick dom var 4:e vecka. Men riktigt bra var det ju inte förstås.

Kram

Susanne

2011-04-06 @ 09:48:29
URL: http://quilaoronja.blogspot.com
Postat av: Becca & Olga

Det är en matluva som håller upp öronen så att hon inte ska dra dom i maten eller tugga på öronen. Finns en tendens hos långörade hundar att de tuggar öron och mat samtidigt och då blir det inte kul att borsta ut det sen :D Hahaha men visst är hon snygg i sin discoluva :D

2011-04-06 @ 12:15:48
URL: http://sweetolga.blogg.se/
Postat av: sofia

Varför inte halsband?

2011-04-06 @ 14:40:49
URL: http://badlands.devote.se
Postat av: Tess

sv: jo, har varit där Medusa lite stund... har ej festlust eg men följa med in för Henkes skull plus vill se hur krogen medusa ser ut då=P stannade där typ 30-40 min sen drog jag hem. :P fniss...

2011-04-06 @ 19:00:39
URL: http://lillarange.blogg.se/
Postat av: sofia

okej, förstår. på vår hund är det dock det enda som hjälper, men sedan har han ju lång tjock päls til lskillnad från azi som skyddar mer, droppar fungerade inte alls utan han fick runt 20 fästingar om dagen innan vi började med halsbandet. har du provat switch eller rb86 till azi? det används mest för hästar men kan spädas ut till hundar, tycker den fungerar väldigt bra på hästarna iaf.

2011-04-08 @ 12:57:11
URL: http://badlands.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0