Glad påsk önskar Tyra!


En helt underbar dag på sjön i solskenet igår! <3 
Efter vår träningspass rockade Tyra loss med Ralph & Xtra en timme på sjön.Skavsår skydd till viktmanschetter

Hon fick som sagt skavsår av viktmanschetter så vi fick lägga dessa på hyllan - tills idag jag hittade en bra skydd åt den. Hästars nosgrimma skydd köpte jag för 30 kr, vinröd ;) Så bör den funka och kan användas nu! Får se efter ett par gånger hur det går. Hoppas att det funkar! Och hoppas folk inte tror att jag klär ut Tyra till tjejig assecoar, utan den är faktiskt en träningsgrej som inte många hundägare ens vet vad det är för nåt ;)
 

Smaskigt lammben som Tyra valde och äta utomhus söndags


Foto + Vila + Lek + Träning + Vibbplattan

Idag har jag shoppat överallt i Nacka Forum och Sickla köpkvarter! En av superköp var en kamera! Jag valde bara den billigaste digitalkameran för att ha nåt att fota och filma med. På Tyra + Alperna resa (30 mars - 6 april). Testade kameran nu ikväll - super nöjd är jag med den! Har olika effekter och motiv att välja, kommer ha skoj med kameran verkligen!
 
Stackars var Tyra försökkanin nu ikväll, massa bilder på henne ;) Här kommer några!
 
Punk
Tecknad

Reflektion

Fish Eye! (Ser ut som hon var kuperad!)


Tyra har haft en ganska lugn förmiddag/dag då hon har legat hemma medans jag var ute och shoppade. Men nu ikväll var vi ute och backtränade - kastade boll upp och ner i grusgrop som är täckt med snö! Sen när det började bli mörkt, tappade vi bort tennisbollen :( Äsch hem och hämtade en dragkampleksak som jag gömde i lekplatsen och Tyra fick göra sök. Även tränade lite apport på vårt sätt. Hon är väldigt duktig på att hämta leksaken och lämna fint till min hand, hon har nog lite fågelhund i sig ;)
 
Hem så blev det lite rallylydnad träning i köket - därefter kopplade hon av på våran nya vibbplattan <3

Domen mot mannen för djurplågeri

Det blev dagsböter 50 dagar dvs 50 kr. Så det blir 2500 kr böter för han hade stackelhalsband. Det är fruktansvärt lågt, det täcker inte ens hundens smärta och obehag. Men jaja vårt samhälle priotierar djur ganska lågt fortfarande. Det här är bättre än inget, bättre än om han gick fri utan straff alls. Han lärde säkert sig någonting av det här - det får vi hoppas. 
 
- Vi har gjort någonting för hundars rättigheter nu iallafall, någonting är bättre än tystnad.
 

Vibbplattan hos Tyresö Hundmassage + inköp egen vibbplatta!

Igår var Tyra hos dagmatten när jag var ute och jobbade lite, till eftermiddagen gick jag och dagmatten + hundarna till Tyresö Hundmassage. Tyra drog DW på 3 kg dit, väl framme så strechade jag Tyra ordentligt medans Donna låg på vibbplattan, hon somnade! Efter henne
var det Tyras tur, hon somnade också ;)

Vad hon ligger utsträckt, haha
 
Vi pratade om att Tyra har spänningar i ryggen, hon kliar alltid när hon har haft täcke/sele, det beror på att hennes blodcirkulation påbörjas så börjar det klia lite tror Eva. Vi prövade även novafon, det gav effekt DIREKT, förvånade mig. Den är en maskin som masserar djupt in i muskler, ca 6 cm. Jag börjar massera hennes rygg själv, ger det inte nåt bra effekt så prövar jag med att hyra en novafon av Eva. Behandling; Hon behöver vibbas oftare för att nå hela muskler och göra kroppen mer avslappnad genom bättre blodcirkulation. Och novafon/massage för att nå "triggarpunkter" i ryggen som hon besväras av just nu, vibbplattan kan inte nå dit, då måste jag massera eller använda novafon.
 
När vi gick hem - mörkt och genom kyrkogården, det började lukta lite - vi tänkte det var kanske människor, det eldas ju döda människor i vår kyrka, kanske det var det som luktade, lite läskigt, vi småsprang genom kyrkogården.
 
Idag tog vi riktigt lugnt faktiskt - en promenad till Tyresö Djurmagasinet för att handla Vom Og Hundemat och Gulkosamin burk på 500g. Tyra ska börja äta den då jag är orolig för hennes hälta, men hon har inte haltat nu sen fredags. Hon halta "bara" fyra dagar. 7, 8, 10 och 15 mars, efter dess har jag inte sett några stelhet eller hälta. Men det är alltid bra att äta gulkosamin, den gav otrolig effekt på Azi förut. Hoppas det funkar på Tyra också! 
 
Inköp av vibbplattan!
 
Tyra behöver vibba ofta, jag har tyvärr inte möjlighet att åka till Eva fler än 1 gånger i veckan, så löste jag genom att köpa en egen! Dock är den avsikt för människor men det ska fungera på precis samma sätt så länge det finns 5 Hz och utrymme för hunden att sitta/ligga. Jag hade turen som hittade en ganska stor sådan idag, så åkte jag direkt och köpte den. Tyra kan ligga på den, men liiite utanför, men ingen fara, det är ju bra att hon får vibba typ varjedag istället för en gång i veckan - varann vecka. Ska bygga den så det blir skydd runt så hon inte halkar utanför och det blir en mysig bo för henne och avkopplning :) Idag vibbade hon 10 minuter, hon hann nästan somna och ville ligga kvar när den tog slut. Gott tecken att hon gillar den! YAY!

Lät Tyra hoppa upp när vi kom hem med den, senare ikväll genomförde jag riktig vibb pass så somna hon, inte den på bilden. Ursäkta röran i vårt hem oxå, filten på fönsret var för att solen skeeen in tidigare på dagen.

Äntligen snygga bilder!

Nu har jag fått bilder så uppdaterar jag om lördags ;) Jag och ett par vänner å Ralph & Xtra, sist men inte minst Tyra tog en heldagspromenad! Vi började vid Hellasgården och gick genom skogen och avslutade med att besöka Barf affären i Enskede och shoppade hem en massa köttigt ben och allt det där Tyra äter ;)
 
Promenaden var så härlig - vädret var på vår sida! Vi gick och gick - stannade upp några gånger för att träna hundar. Gömma godis, sök, fot, kontakt, balans (dogparkour), osv osv. Sofia hade med sin systemkamera, så det blev finfina bilder! Kommer upp några av de!
 
- En tricks jag har lärt Tyra som jag fick inspirationen av Sofia&Xtra, är att jag ska skicka Tyra till en önskad träd och så ska hon stå upp på den och "frysa" och sen komma till mig på inkallning. Xtra är så duktig, hon springer dit och står upp och står helt still och tittar in i trädet tills hon hör Sofia säger kom. Men Tyra måste vända huvudet och kolla på mig, så söt, ibland böjer hon huvudet/halsen HELT BAKÅT! Som hon kommer trilla baklängs, hah.
 

"Det finns raket bensin i hunden" - Okänd man på isen

Eftermiddagen idag var min familj ute på Orlången och åkte en skridskor/skidor tur. Jag och pappa åkte skridskor och mamma och bror åkte skidor. Tyra var så klart med också, världens taggad var hon! Har ju inte dragit på riktigt nu i en månad!
 
På huslysele, så vips iväg i full galopp, härligt känsla! Jag var ringrostig i början på skridskor, stod inte stadigt, men efter en bit så kunde jag åka med och hjälpte Tyra. Tyra är så tävlingsriktad, men jag tror det handlar om hennes stora jaktinstinkt. För när min pappa passerade oss så tittade Tyra på honom och höjde farten tills vi körde om honom, så saktade hon ner tills pappa åkte förbi igen så ökade hon. Rätt roligt! :)
 
Vi passerade några folk som fanns på sjön också- vi åkte förbi en man 3 gånger, och så till slut ropade han (pappa hörde) och sa "DET FINNS RAKET BENSIN I HUNDEN!", haha undrar vad han tänkte när han såg Tyra vrooooom fart förbi honom hela tiden, haha! Men så sant, raketbensin ;)

Värsta chillaren i solen hela förmiddagen/dagen.

Äntligen, springa springa springa!!!
Komma ikapp morfar!!!
 

Hundvakt åt småttingar - Xtra & Ralph

Idag var jag på frisören hela förmiddagen sen gjorde jag några ärender i Odenplan. Hemma vid eftermiddagen - raka ivägen och hämta Xtra & Ralph och vi tog en promenad på 2 timmar, 8 km i underbara Erstavik! Gick raskt hela vägen tills vi kom in till skogen - djupsnö och bergsklättering blev det. Super vackert- tog vägen som jag aldrig hade gått förut. WOW! Roligt med nya vägar som ingen brukar gå där annars :) 
 
När vi gick på vägen så kopplade jag på Tyras huskysele så hon tränade lite drag. Drog alltså mig med midjebälten :) Bekämt, blev en riktig powerwalk promenad! Efter promenaden lämnade jag tillbaka hundarna och nu har jag ätit och ordnat mig lite. Ska iväg till en kompis snart, Tyra hänger så klart med oxå :p
 
Störst - Tyra på 24 kg. Mellan - Xtra på 9 kg. Minsta - Ralph på 4 kg.
 

DW + distansträning

Idag på dagen tog jag och Tyra en stillsam promenad med Donna, Ebba och My runt Tyresö skogen. Tyra drog 2kg dragweight 3 km långt. Solen sken - ansiktet känns bränt nu och jag har fått min kända fräknar, hihi. 
 
Ikväll blir det distansträning på trav i 40 minuter på löpbandet. "Låg intenstiv distansträning", det är på 150-180 bmp*.
 
*Hjärtats slag per minut.
 
Tyra spanar!
Donna lipar åt mig.
 
Förresten rättegången igår gick bra - men dock tror jag att mannen bara får böter, men han lärde
säkert sig någonting!

Rättegång idag på Södertörns tingsrätt

 
Det var min kompis som blev vittne till händelsen. Gubben lämnade schäfern ensam i Skarpnäcks rastgård, så kunde hon inte gå in med Billy. Sedan kom gubben in (som satt i bilen medans hunden var ensam i rastgården), och försökte fånga hunden. Men det gick inte, hunden flydde. Så hjälpte min kompis till att fånga hunden, när hon väl lyckades till det upptäckte hon halsbandet. Glad att hon tog hans reg skylt på bilen så det kunde leda till åtal.
 
Intressant och titta på rättegången idag, hoppas att gubben blir dömd!

Premiär med hennes nya klövjeväska!

Jag lämnade ju tillbaka hennes förra klövjeväska - rosafärgad till djuraffären för den gav Tyra skavsår på magen. Därefter beställde jag Ruffwear klövjeväska - hoppades att den skulle fungera bra - men nej tyvärr skavsår. Tyra får skavsår AV ALLT! Halsband, sele, WP sele, viktmanschetter, klövjeväska, täcken osv... Känsliga Tyra! Då därför använder jag olika halsband regelbundet så får hon inte skavsår, och dragsele tack och lov får hon inga av den.


Men denna här gången ska jag lämna in väskan till en skrädderi och låta de sy "flecce" material under så får vi se. Nu har det inte blviit skavsår på riktigt, den rufsade till pälsen och det är ett tecken på att det kommer bli skavsår sen om jag använder den regelbundet ur tidigare erfarenhet :/

 
Men annars var det en härlig 10 km promenad med 7 km klövjeväska 1 kg. Vi gick ifrån Skanstull till Hammarby sjöstaden, där skulle vi gå vidare till Skarpnäck och sen till Älta. Men vi fuskade med lite tunnelbana från Hammarby sjöstaden till Skarpnäck, därifrån gick vi hem :)

 

Hundsim på schemat idag

Imorse åkte jag på en ärende i Farsta Centrum - solen skeeen, gud vad jag ville vara ute och gå och gå och gå - men det var inte på schemat idag. Efter Farsta stressade jag hem och hämtade Tyra för att sedan efter 20 minuter skulle vi åka till Kungens Kurva för hundsimlektion ;)
 
Sofia med sin Xtra & Ralph följde med också, Xtra fick simma - sött! Hon var väldigt duktig, klagade inte, simmade lugnt - hon älskar vatten så är det ganska naturligt för henne att simma.
 
Tyras tur - hon visste vad som var på gång och peeeep hela tiden. När väl i vattnet - så simmade hon inte, hon plaskade mest. Men efter 20 sekunder ungefär började hon simma lugnt och gjorde det bra.
 
Hon simmade 3 x 3 x 1. Först tänkte vi 3 x 3 x 2, men hon blev trött och andfådd, så avbröt vi vid 1 minut. Trött och nöjd Tyra ikväll! :)
 
Bild 1. Tyra. Bild 2. Jag, Ralph och Tyra tittade på Xtra. Bild 3. Jag och Ralph.

Veckan + helgen!

Hela veckan har jag och Tyra varit på hunddagiset 8 timmar om dagen. Riktigt kul - härlig gäng där! Tyra skötte sig utmärkt bra också, är så stolt över henne! På kvällarna gjorde vi inte mer än att lägga tidigt i sängen och titta på film och somna vid 21 tiden ;) 

Prooomenad!

Rasthagen med vovvarna!

Helgen blev absolut inte nåt som heter - sova ut! Det blev upp kl 7 på lördagen för att föreberedda mig inför körning till Järna i Nykvarn. Nämnligen återbesök på Agardhshundsport. Jag körde hela vägen dit - gick utmärkt bra. Besöket gick bra också - förutom att hennes belastning på bakbenen har blivit lite värre. Dessvärre så har hon haltat lite torsdags och fredags, och imorse! Så orolig jag blir, ska avvakta lite- haltar hon en vecka till så blir det raka vägen till veterinären! Siffror skriver jag en annan dag - imorgon typ ;) Orkar inte just nu och kolla i hennes journal. Men det positiva är att hon har blivit jättemjuk i kroppen, stor rörlighet, inget muskelklump kvar i ryggen, och hennes lårmuskler har blivit mer jämnare (44 + 43), förra gången hade hon (44 + 42). Så viktmanschetter och pilatesboll har hjälpt! Ska fortsätta med dessa och vi får DRA IGEN! <3 <3 <3 Efter undersökningen låg Tyra på vibbplattan, jag satt med och min mamma satt också med, haha!

Löpband + diskussion om Tyras dragutrustning.

Vi tre på vibbplattan ;)
 
På kvällen - heeelt slut, men jag böjd in tre vänner och äta tacos hos mig. Sen drog vi ut till stan till en krog för att säga farväl till en kompis som ska flytta och bo i Bryssel i 3 månader. Hem runt ett tiden.
 
Imorse ringde väckarklockan vid 6! Upp igen och ordnade mig, kl 7 åkte jag & Tyra buss till stan. Därifrån åkte vi bil till Södertälje igen. Tittade på Sofia och hennes Xtra tävla i rallylydnad, kul och se tävlingen. Jag och Tyra hade kunnat vara med, ångrade att vi inte anmälde oss. De vann inte något- men det gick bra för dom förutom en stund när Xtra upptäckte sin mormor i publiken (Sofias mamma), så ville hon till publiken. Så missade Sofia en skylt (sitt, gå runt). Men annars allt bra gjort av dom! Duktiga!

Liten promenad i Salemskogen när vi väntade på Sofias tur i tävlingen.
Sofia & Xtra redo in på banan.
 
Efter rallylydnaden åkte vi till Tyresta Nationalpark och promenerade i de vackra natur där! Tung snö - men rätt mysigt! :)


Körde förbi min farfar och farmors gamla sommarstuga - där uppväxte jag! :) Trist att de har klippt bort all hallonbuske nedanför huset :/
 
Hem - någon som är död. Tyra! Sooooover hela tiden i min säng tills nu, måste väcka henne och ta
ut henne på en kissrunda.
 
Tyra & Rambo hann med lite bus på vår trädgård idag också.

Lååång vecka + helg!

Har knappt öppat datorn alls hela veckan - inlägg och bilder kommer nån gång ikväll :)

Orminge hundrastgård + promenad över sjön med mina föräldrar

Igår - lördag, tog jag och Tyra riktigt lugnt på dagen. Mot eftermiddagen åkte jag, mamma och Tyra till rastgården i Orminge. Jag körde dit (betyg 7 av 10 körning skulle jag bedöma mig själv ;)), betyget får jag bara sjua för jag råkade och STANNA mitt i en stor rondell!! Jag fick panik när jag insåg jag var på fel fil, och körde ändå vidare, sen kom det en bil från höger, så panikstannade jag (dumt val), så blev jag stillstående i rondellen - stoppade trafiken! Efter mammas panik tecken fick mig att köra vidare som jag skulle från början. Under hela tumulten - ingen motorstopp därför fick jag 7an, annars 4 ;) 
 
Men ifall väl framme på hundrastgården mötte vi Tyras kompis Billy, såg vi att ena sidan av staket var lutad eftersom plogtraktorer har förvarat all snö bredvid staketet , så de kan lätt hoppa över. Men vi lät hundarna leka där, jag visste att Tyra inte skulle hoppa över där om hon hade roligt i rastgården. Det stämde, tills fick Billy iden att hoppa över staketet, följde Tyra nästan med. Jag stor tecknade KOOOOOM till Tyra och sprang jaktlek, och så tack och lov valde Tyra att springa efter mig. Så vi fick avbryta leken för hundarna visste att det fanns en flyktväg där. Nåja väl, bara att börja köra hemåt då. Körningen fick också 7 av 10, då jag började bli väldigt trött och gjorde små miss med växel och fick 2 motorstopp på raken när jag skulle köra vidare från rödljusstopp :))

Hundrastgården på Orminge.
 
På kvällen var min familj utbjuden hem till grannen på middag - så var vi där och åt. Tyra följde med, och hennes två kompisar Xtra och Ralph fanns där också :)) Gott amerikansk griskötträtt åt vi och efterrätt glass med hallon. På kvällen skulle jag på utgång - men blev för trött, så jag gick hem vid 22 och somnade på direkten tills kl 9 imorse.
 
Idag träffade Tyra för första gången Donnas lillebror, en ny tillskott i familjen - parson russel valp vid namn Nebbo! Gud så sjukt söt! 9 veckor gammal :)) Det gick bra, Nebbo var lite rädd för Tyra. Men Tyra var lugn och låg fint och igonerade valpen, efter en stund vågade Nebbo fram och det gick fint!
 


Efter valp mötet gick jag, mamma och pappa ut till sjön och promenerade. Mysig promenad med mina föräldrar! Efter promenaden drog jag till stan en stund och fikade med kompisarna.

Mamma, Pappa & Tyra!
 
På kvällen tog jag och Tyra 1 timmes promenad över strålsjön och busade! :) Ljust tills 18.00, glad här!

Apport!! På strålsjön!

Dogparkour! ;)
 
Nu ska vi sova - då vi ska jobba en vecka på ett hunddagis. Blir jätteroligt!! :)

Hässelby Strand på Mälaren

Strålande dag idag med liiite sol  - blandat med ösregn, snöstorm, svart moln, vitt moln, blått himmel... Vädret växlade hela tiden, tror jag aldrig har upplevt en sån omväxling väder på en dag! Mäktigt på ett sätt faktiskt.
 
Så här lycklig var Tyra idag <3
 
Imorse drog jag, Tyra och Anton till Brommaplan för att hämta Xtra och Ralph - sedan åkte vi til Hässelby Strand, och där sökte vi upp plogade bana på 8 mil ut på vattnet. Vi hittade dit och gick lite på sjön- men det kändes inte riktigt säkert även det var folk som åkte långfärdsskridskor, promenerade och pimplade. Men ändå var det otäckt, så gick vi bara en sväng på sjön. Sen höll vi på gångstigen längs vattnet (isen) och gick vissa platser på isen. Mycket bus och lek med hundarna! :) Hela 4 timmar var vi ute, var borta sammanlagt 6 timmar - gud så trötta vi är nu när vi kom hem. 
 
- Men otroligt nöjda med dagen! :) 
 
Tunnelbanan till Hässelby Strand.

Gick och sökte upp stranden med plogade bana
Bus bus bus återigen BUS!

RSS 2.0