Vibbplattan hos Tyresö Hundmassage + inköp egen vibbplatta!

Igår var Tyra hos dagmatten när jag var ute och jobbade lite, till eftermiddagen gick jag och dagmatten + hundarna till Tyresö Hundmassage. Tyra drog DW på 3 kg dit, väl framme så strechade jag Tyra ordentligt medans Donna låg på vibbplattan, hon somnade! Efter henne
var det Tyras tur, hon somnade också ;)

Vad hon ligger utsträckt, haha
 
Vi pratade om att Tyra har spänningar i ryggen, hon kliar alltid när hon har haft täcke/sele, det beror på att hennes blodcirkulation påbörjas så börjar det klia lite tror Eva. Vi prövade även novafon, det gav effekt DIREKT, förvånade mig. Den är en maskin som masserar djupt in i muskler, ca 6 cm. Jag börjar massera hennes rygg själv, ger det inte nåt bra effekt så prövar jag med att hyra en novafon av Eva. Behandling; Hon behöver vibbas oftare för att nå hela muskler och göra kroppen mer avslappnad genom bättre blodcirkulation. Och novafon/massage för att nå "triggarpunkter" i ryggen som hon besväras av just nu, vibbplattan kan inte nå dit, då måste jag massera eller använda novafon.
 
När vi gick hem - mörkt och genom kyrkogården, det började lukta lite - vi tänkte det var kanske människor, det eldas ju döda människor i vår kyrka, kanske det var det som luktade, lite läskigt, vi småsprang genom kyrkogården.
 
Idag tog vi riktigt lugnt faktiskt - en promenad till Tyresö Djurmagasinet för att handla Vom Og Hundemat och Gulkosamin burk på 500g. Tyra ska börja äta den då jag är orolig för hennes hälta, men hon har inte haltat nu sen fredags. Hon halta "bara" fyra dagar. 7, 8, 10 och 15 mars, efter dess har jag inte sett några stelhet eller hälta. Men det är alltid bra att äta gulkosamin, den gav otrolig effekt på Azi förut. Hoppas det funkar på Tyra också! 
 
Inköp av vibbplattan!
 
Tyra behöver vibba ofta, jag har tyvärr inte möjlighet att åka till Eva fler än 1 gånger i veckan, så löste jag genom att köpa en egen! Dock är den avsikt för människor men det ska fungera på precis samma sätt så länge det finns 5 Hz och utrymme för hunden att sitta/ligga. Jag hade turen som hittade en ganska stor sådan idag, så åkte jag direkt och köpte den. Tyra kan ligga på den, men liiite utanför, men ingen fara, det är ju bra att hon får vibba typ varjedag istället för en gång i veckan - varann vecka. Ska bygga den så det blir skydd runt så hon inte halkar utanför och det blir en mysig bo för henne och avkopplning :) Idag vibbade hon 10 minuter, hon hann nästan somna och ville ligga kvar när den tog slut. Gott tecken att hon gillar den! YAY!

Lät Tyra hoppa upp när vi kom hem med den, senare ikväll genomförde jag riktig vibb pass så somna hon, inte den på bilden. Ursäkta röran i vårt hem oxå, filten på fönsret var för att solen skeeen in tidigare på dagen.

Kommentarer
Postat av: lena

Kan man använda vilken vibbmaskin som helst och använder du bara ett program o hur länge?

2013-11-14 @ 00:42:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0